The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2011, 22:48
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Świetny pozytyw. Banda baranów jedzie za granicę sobie poużywać.
Dziwisz się? A Ty jak byś jechał kilkaset kilometrów zobaczyć reprezentację i widział coś takiego nie w....iłbyś się?

A żydy, jak to żydy, musieli się pokazać. Brawo dla Jagi!
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.03.2011, 22:53
jedyny pozytyw...
jeśli coś złego z Ciebie wyrasta nie czekaj rwij chwasta !!!
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.03.2011, 22:54
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądam, ale cieszę się. Po blamażu na euro2012 Smuda poleci w kosmos i odejdzie w niebyt - w końcu. Na sukces jego "reprezentacji" nie liczyłem od momentu wyboru Franka jako selekcjonera.
Mit wielkiego trenera preferującego ofensywną piłkę się sypie i wkrótce legnie w gruzach. Osobiście byłem zwolennikiem zagranicznego trenera przynajmniej na sam turniej. Na ławce trenerskiej chociaż byśmy mieli gwiazdę, a tak na boisku piach i rajstopy, a na ławce pycha, jakby prowadził mistrzów świata.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.03.2011, 23:02
Jakkolwiek by to nie brzmiało kibice uratowali sytuację
A tak już na poważnie to ..... ludzie gdzie my k... jesteśmy !!

PS.
Leeeeeeeło, Leeeeeeeeeeło ...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.03.2011, 23:14
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Podobno biła się Jagiellonia z Cracovią, ale nie wiadomo, kto na kogo napadł - mówiła Agnieszka Olejkowska, rzecznik PZPN.

<rotfl>
Nieważne kto - ważne że parcha - "Lubię to"

Sam mecz od strony sportowej wyglądał gorzej niż my po 5 piwach latem w parku się przewracamy o własne nogi. Porażka - będzie taki wstyd i czkawka przez wiele lat po tym Euro że szkoda gadać.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.03.2011, 23:17
Tego nie podejrzewałem, że naszej Reprezentacji będą strzelać bramki jakieś c*pkaskausy.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 25.03.2011, 23:20
http://www.igol.pl/article,33216.html
.....
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.03.2011, 23:42
Ta Litwa jest jakoś naznaczona jeśli chodzi o wybryki polskich kibiców. Jak nie na meczu Legii to teraz na kadrze. Jak któraś z litewskich drużyn wylosuje w pucharach kogoś z Polski, to będą trząść portkami.
Co do meczu, słowa uznania dla tych, którzy wciąż mogą oglądać naszą reprezentację.
What's new?

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.03.2011, 00:02
Nie oglądnąłem dzisiaj tego dziadostwa Smudy (tzn. nie oglądałem całego meczu, ale widziałem tam jakieś dwie sytuacje naszej reprezentacji w tym fatalne pudło Obraniaka). Reprezentacja za Dyzmy sięga dna i na euro za pewne nic nie osiągniemy. Ja się pytam tylko co w reprezentacji robią tacy piłkarze jak Kaczmarek, Sadlok, Wołąkiewicz, Roger, Glik, Kucharczyk? Na ich pozycjach jest kilku innych, lepszych piłkarzy np. Boruc, Żewłakow (mimo lat na karku jest dużo lepszy, niż Sadlok i Wołąkiewicz) Kaźmierczak czy nawet Mila, który świetnymi występami w Śląsku zasłużył na powołanie czy Patryk Małecki obecnie jeden z lepszych piłkarzy w Ekstraklasie.

Dlaczego jeśli w kadrze grają tacy piłkarze jak Glik, Sadlok, którzy w ostatnim czasie są w beznadziejnej formie to szansy nie dostanie Jarosław Fojut? Możecie mnie za to wyśmiać, ale moim zdaniem jest on dużo lepszym i pewniejszym stoperem od Sadloka czy Glika.

Szczerze mówiąc zaczynam tęsknić za Leo...

Edit:
Jeszcze co do tych piłkarzy powołanych do kadry moim zdaniem dużo bardziej od Pawłowskiego na powołanie zasłużył Maciej Małkowski z Bełchatowa, który jest szybki ma dobre dośrodkowanie i potrafi dryblować...
Ostatnio edytowane przez Titto : 26.03.2011 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.03.2011, 00:08
Akurat obecność Kucharczyka jestem w stanie zrozumieć. Chłopak ma pojęcie o piłce, potrafi grać. Aktualnie w Legii jeden z lepszych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.03.2011, 00:08
Titto napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądnąłem dzisiaj tego dziadostwa Smudy (tzn. nie oglądałem całego meczu, ale widziałem tam jakieś dwie sytuacje naszej reprezentacji w tym fatalne pudło Obraniaka). Reprezentacja za Dyzmy sięga dna i na euro za pewne nic nie osiągniemy. Ja się pytam tylko co w reprezentacji robią tacy piłkarze jak Kaczmarek, Sadlok, Wołąkiewicz, Roger, Glik, Kucharczyk? Na ich pozycjach jest kilku innych, lepszych piłkarzy np. Boruc, Żewłakow (mimo lat na karku jest dużo lepszy, niż Sadlok i Wołąkiewicz) Kaźmierczak czy nawet Mila, który świetnymi występami w Śląsku zasłużył na powołanie czy Patryk Małecki obecnie jeden z lepszych piłkarzy w Ekstraklasie.

Dlaczego jeśli w kadrze grają tacy piłkarze jak Glik, Sadlok, którzy w ostatnim czasie są w beznadziejnej formie to szansy nie dostanie Jarosław Fojut? Możecie mnie za to wyśmiać, ale moim zdaniem jest on dużo lepszym i pewniejszym stoperem od Sadloka czy Glika.

Szczerze mówiąc zaczynam tęsknić za Leo...

Co Ty za pierdoły opowiadasz?
Jaki boruc, jaki żewłakow?

Żewłakow stary dziad, który nawet jak był młody to NIC, kompletnie NIC nie osiągnął. Zawsze go mijali jak tyczki i strzelali nam gole, czy to na mundialu w Korei czy w Niemczech czy na Euro w Szwajcarii. Zawsze zawalał.

A Boruc psuje atmosferę w szatni, tak trudno to zrozumieć, że z niego jest cham i ważniak?

Ja zadam może inne pytanie:
Co robią Ci zawodnicy w kadrze?
- Obraniak
- Głowacki
- Glik
- Sadlok
- Murawski
- Dudka

z takimi grajkami to my daleko nigdy nie zajdziemy, ale cóż, niestety Smuda to debil, który ma klapki na oczach. Jak dał Rogera i Peszke to już lepiej gra wyglądała nawet....

A ja sobie obejrzałem przed chwilką jak Hiszpanie ograli Czechów - mimo że Czesi się starali jak mogli to i tak niech się ciesza ze dostali tylko 2:1. Nic tylko się uczyc od Hiszpanów - techniki i myślenia na boisku.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.03.2011, 00:40
Hanys napisał(a):Wyświetl post
Co Ty za pierdoły opowiadasz?
Jaki boruc, jaki żewłakow?

Żewłakow stary dziad, który nawet jak był młody to NIC, kompletnie NIC nie osiągnął. Zawsze go mijali jak tyczki i strzelali nam gole, czy to na mundialu w Korei czy w Niemczech czy na Euro w Szwajcarii. Zawsze zawalał.

A Boruc psuje atmosferę w szatni, tak trudno to zrozumieć, że z niego jest cham i ważniak?

Ja zadam może inne pytanie:
Co robią Ci zawodnicy w kadrze?
- Obraniak
- Głowacki
- Glik
- Sadlok
- Murawski
- Dudka

.
O Glika i Sadloka już pytałem. Żewłakow? Może i stary może i nie jest jakimś wybitnym obrońcą, ale mimo wszystko nie jest tak słaby jak Glik czy Sadlok. Na pozycji środkowego obrońcy obecnie nie mamy ani jednego dobrego grajka dobrej klasy. Na prawej obronie mamy Piszczka (który w meczu z Litwą zagrał w pomocy), który świetne mecze w Borussi przeplata słabymi w reprezentacji. Na lewej obronie mamy Boenischa zobaczymy czy wróci do formy po kontuzji i żadnego zmiennika dobrej klasy dla niego. Z taką obroną jesteśmy skazani na wpier*ol, na euro.

Zazdroszczę takim Słoweńcom , którzy jest 3 lata temu byli uważani za zespół dużo słabszy od nas. Teraz jeśli przyszłoby nam się z nimi mierzyć dostalibyśmy manto od nich...

Grali dzisiaj jak równy z równym, z Włochami...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2011, 00:45
Zazdroszczę takim Słoweńcom , którzy jest 3 lata temu byli uważani za zespół dużo słabszy od nas. Teraz jeśli przyszłoby nam się z nimi mierzyć dostalibyśmy manto od nich...

Grali dzisiaj jak równy z równym, z Włochami...
Teraz? Przecież 1,5 roku temu dostawaliśmy od nich baty. Od tego czasu my jeszcze bardziej obniżyliśmy loty, a taki Handanović bronił dzisiaj jak nienormalny z Italią.

Jesteśmy w dupie. I na tym zakończmy temat.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.03.2011, 00:57
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Teraz? Przecież 1,5 roku temu dostawaliśmy od nich baty. Od tego czasu my jeszcze bardziej obniżyliśmy loty, a taki Handanović bronił dzisiaj jak nienormalny z Italią.

Jesteśmy w dupie. I na tym zakończmy temat.
Nie łap mnie za słówka. Wtedy przegraliśmy ze Słowakami minimalnie a teraz spodziewałbym się jakiegoś porządnego wpier*olu 3:0, 4:0...

Jak tak patrze na poczynania naszej reprezentacji to uświadamiam sobie, że kupowanie jakiegoś szrotu z naszej ligi zupełnie mija się z celem. Nasi zawodnicy są chyba najbardziej przepłaconymi w europie. Trzeba sięgać, bo dużo lepszych i tańszych piłkarzy z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez Titto : 26.03.2011 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.03.2011, 00:58
Nie łap mnie za słówka. Wtedy przegraliśmy ze Słowakami minimalnie a teraz spodziewałbym się jakiegoś porządnego wpier*olu 3:0, 4:0...
Minimalnie? Mecz w Mariborze to minimalna porażka?

I nie myl Słowaków ze Słoweńcami, bo to dwa różne narody.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 26.03.2011, 01:10
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Minimalnie? Mecz w Mariborze to minimalna porażka?

I nie myl Słowaków ze Słoweńcami, bo to dwa różne narody.
Na początku miałem dać jako przykład Słowaków stąd ta pomyłka. ;-)
Co do wyniku to faktycznie dostaliśmy od Słoweńców baty 3:0 to był ten wielki mecz Kirma
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.03.2011, 01:11
Przecież to była zwykła kpina ,a nie mecz. Kto to zorganizował na tym klepisku ? Nie mówiąc o tym ,że tak czy siak gra naszych to padaka. Zero taktyki, zero jakiejkolwiek myśli.

Jak ma grać nasza druzyna skoro ja widze podczas gry 3 ech piłkarzy Polonii , która o ile mi się wydaje jest obecnie najsłabszą drużyną ligi? Jodłowiec,Mierzejewski i Sadlok za co oni grają? Małkowski niezwykle doświadczony bramkarz... Murawski jak mucha w smole, a Kaźmierczak nawet nie spróbowany zostanie. Mniejsza o personalia, chociaż niektórzy piłkarze to jakas pomyłka. Ale gdzie jakakolwiek taktyka...Biegają jak dzieci we mgle, a ten cieć bez matury powie ,że było ok, skuteczności brakło.
Wygląda to tragicznie. Leje nas rezerwa Litwy i żadne pierd...o szopenie tutaj nie pomoże. Szpakowski przeszedł sam siebie.Ile on ma lat? 100? To jakiś rzecznik PZPN jest czy co?

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.03.2011, 07:07
Rok do Euro 2012 a my wogole nie mamy reprezentacji. Smuda out!
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.03.2011, 07:54
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ja przełączyłem jeszcze przed rozpoczęciem tego "widowiska", jak zobaczyłem tą mura...tzn. "plażę" - są pewne granice mojego patriotyzmu i związanego z tym poświęcenia swojego cennego czasu.
Chłopie zastanów się co Ty nazywasz patriotyzmem- oglądanie meczu?!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.03.2011, 08:53
Drwale wreszcie osiągają wyniki zgodne z ich piłkarskimi umiejetnościami. Nie oszukujmy się mamy slabiutkich piłkarzy, którym przewodzi beznadziejny trener.
Nie wiem co może nam pomóc, chyba nic. Młodzi w piłkę nie grają, systemu szkolenia na wzór holenderski czy niemiecki tez raczej nigdy nie doczekamy. Niedługo polska kopana zostanie sprowadzona na margines i nikt się tym nie będzie interesował. Sam po sobie to zauważam, od dawna nie oglądam spotkań kopaczy. Nie są warci uwagi. Obawiam się, że nie będa jeszcze przez dziesiątki lat.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2011 o godz. 08:56.
..
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.03.2011, 08:57
Coż, weług mnie nie mamy słabiutkich piłkarzy, tylko trenera ktory nie potrafi zrobic z druzyna absolutnie nic.
Nie potrafi wyrobić drużynie ani taktyki, ani nawet nie ma jakiegoś pomysłu na grę...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.03.2011, 09:52
Ta nasza kadra to jakiś kabaret. Pretensje mają ze Litwini mieli rajtuzy a nasi nie mieli . To w piątek w Kownie sklepy pozamykane czy nie wiedzieli na jakim boisku będą grać? Nie wiem czy widzieliście w przerwie reklamę ze Smudą "sprawdzić trzeba wszystkich" a jak są z Legii albo Lecha to już bankowo . Zaczynam sie powoli cieszyć ze nie będzie u nas meczów bo wstyd będzie gigantyczny.

Jak była jako taka drużyna, to sie leśnym dziadkom Leo nie podobał, teraz będzie kara za debilizm.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.03.2011, 10:02
Smuda to fajny koles, wyrobil sie z poziomu miernego na dostateczny w rozmowach z mediami, czasami powie cos kultowego typu Liczka Piczka albo sraczka Siadaczka, klubowo tez kiedys cos osiagnal ale w reprezentacji on powinien zajac sie cateringiem.

Wiekszosc pilkarzy w Reprezentacji to tez fajne chlopaki, pozartuja, popija kiedy chca lub kiedy mozna, w lidze prosto kopna pilke, strzela gola. W Reprezentacji jednak powinni pompowac pileczki albo zajac sie podawaniem bidonow.

Jestesmy w czarnej, ciemne dupie, nizej juz spasc nie spadniemy, ale wzmiesc sie tez nie wzmiesiemy bo walimy w BETON... Totalny Beton.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.03.2011, 10:10
"Franek Smuda, gdzie te cuda !?" -słyszeliście ?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.03.2011, 10:29

to co robi Hiszpania - to jest piłka nożna! a nie bezsensowne kopanie do przodu;/
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.03.2011, 10:49
Hanys napisał(a):Wyświetl post

to co robi Hiszpania - to jest piłka nożna! a nie bezsensowne kopanie do przodu;/
A najlepsze jest to że nasze "media" dają tytuły typu szczęśliwe zwycięstwo Hiszpani. Owszem bramki padły pod koniec meczu, ale kto oglądał mecz widział że to najniższy wymiar kary. Ale koniec offa. Na temat reprezentacji to wzasadzie nie ma co się wypowiadać bo takowa nie istnieje. Ostatni dzwonek żeby zmienić trenera i się drastycznie nie skompromitować na Euro.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.03.2011, 11:29
Piszecie o zmianie trenera, tylko jak znaleźć kamikadze, który się podejmie tego wyzwania na rok przed Euro.
Reprezentację trzeba budować od nowa. Na turnieju w 2012 jak prawie nigdy każdy zespół będzie chciał trafić w grupie na gospodarzy:(
Odpowiedz cytując
Kolekcjoner_23
Banita

Od: 06.2008

Stary 26.03.2011, 11:43
Około 60 polskich pseudokibiców zostało zatrzymanych w Kownie przed wieczornym meczem piłkarskim Litwa-Polska - informuje kierownik wydziału konsularnego polskiej ambasady w Wilnie Stanisław Kargul. Według najnowszych danych, około 50 osób zostało już zwolnionych po podpisaniu protokołu, ośmiu jest zatrzymanych na 48 godzin.
Zobacz zatrzymanie polskich kibiców oraz fotki kibiców
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.03.2011, 11:56
-S- napisał(a):Wyświetl post
Chłopie zastanów się co Ty nazywasz patriotyzmem- oglądanie meczu?!
Co innego mogłoby mnie skłonić do oglądania meczu towarzyskiego naszej kadry? To tak na półserio oczywiście, ale widać wyczucie ironii bywa tutaj kiepskie.

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jestesmy w czarnej, ciemne dupie, nizej juz spasc nie spadniemy.
Przestańcie pierdzielić (o ile dobrze się rozumiemy i mówisz o kwestii sportowej).

W.Szczęsny (Arsenal Londyn) - piłkarz drugiej drużyny Premier League, pierwszy bramkarz.

Ł.Piszczek (Borussia Dortmund) - podstawowy piłkarz lidera Bundesligi.
A.Głowacki (Trabzonspor Kulubu) - podstawowy piłkarz lidera tureckiej Super Lig.
K.Glik (AS Bari) - podstawowy piłkarz drużyny Serie A, ostatnio zbierający niezłe noty.
S.Boenisch (Werder Brema) - przed kontuzją podstawowy zawodnik klubu Bundesligi.

R.Murawski (Lech Poznań) - w poprzednim sezonie podstawowy zawodnik drugiej drużyny rosyjskiej Premier Ligi. Patrząc na to kto tam gra teraz w środku pola, jestem pewien, że gdyby został, to grałby tam regularnie.
A.Matuszczyk (1.FC Koln) - podstawowy zawodnik drużyny Bundesligi, w wieku 22 lat.

J.Błaszczykowski (Borussia Dortmund) - piłkarz regularnie grający w drużynie lidera niemieckiej Bundesligi. W pierwszym składzie i z ławki w stosunku pół na pół. A potencjał ma dużo większy.
A.Mierzejewski (Polonia Warszawa) - najlepszy polski zawodnik w Ekstraklasie, z tym że jego rozwój jest hamowany przez klub w którym gra.
L.Obraniak (OSC Lille) - zmiennik regularnie grający w klubie lidera francuskiej Ligue1, w tym w podstawowym składzie w rozgrywkach LE.

R.Lewandowski (Borussia Dortmund) - zmiennik jednego z najlepszych napastników całej ligi, z klubu lidera Bundesligi, 6 goli w pierwszym swoim sezonie w mocnej lidze nie jest złym wynikiem.

A na ławce:

Fabiański - walczy z Szczęsnym o miano pierwszego bramkarza w Arsenalu Londyn.
Boruc - regularna gra w Serie A, z bardzo dobrym skutkiem.
Kuszczak - drugi bramkarz Manchesteru United.
Dudek - drugi bramkarz Realu Madryt.

Wasilewski - regularnie grający w najlepszej drużynie ligi belgijskiej.
Augustyn - rok stracony przez kontuzję, kiedy to kończył sezon jako podstawowy zawodnik drużyny Serie A teraz coraz częściej przebija się znowu do pierwszego składu.
Dudka - podstawowy zawodnik drużyny Ligue1, grał w tym sezonie w LM.
Piotr Brożek - wygląda na to, że wygryzł (przynajmniej chwilowo) ze składu reprezentanta Chorwacji Hrvoje Cale w drużynie lidera tureckiej ligi.
Grosicki - świetna wiosna w silnej lidze tureckiej, 5 goli i zapewne przy takiej formie szykuje się mu kolejny awans sportowy latem.
Peszko - bardzo ważny zawodnik szczególnie w domowych meczach Koeln, świetne mecze w Bundeslidze przeciwko Bayernowi czy Werderowi, gra tam regularnie.
Jeleń - w poprzednim sezonie w 70% dzięki jego postawie (14 goli) małe Auxerre zajęło 3 miejsce w silnej Ligue1, a potem awansowało do LM po jego bramce przeciwko magnatom z St.Petersburga.
Paweł Brożek - coraz częściej gra w Trabzonie, gdzie rywalizuje o skład z ulubieńcem kibiców, reprezentantem Turcji Umutem Bulutem, czyli takim Pawłem Brożekiem w czasach jego gry w Krakowie. Oglądałem jego poprzedni występ i mogę stwierdzić, że nie pamiętam kiedy ostatnio Paweł się tak prezentował pod względem szybkości, zwinności. Mimo, że na razie wchodzi z ławki, jest teraz lepszym piłkarzem niż w ostatnich dwóch sezonach.

...i kilku przyzwoitych grajków naszej ligi typu Jodłowiec, Sadlok, Wojtkowiak, Małecki do uzupełnienia kadry.

Nikt mi nie powie, że nie ma tutaj potencjału na bycie średniakiem europejskim, jakim byliśmy przez lata. Od takiej Litwy mamy trzy razy lepszy skład, mimo że przegraliśmy 0:2. Kadrowo jesteśmy co najmniej na poziomie Słowacji, Słowenii, Norwegii, Grecji, Austrii, Rumunii, a nie bardzo odlegle od Duńczyków, Czechów.

Jeśli ktokolwiek w tej kadrze jest problemem (ze strony sportowej) to trener, ja już kiedyś podawałem dla przypomnienia jak wyglądały nasze składy w latach 2002 / 2005 / 2007 dla tych, co im się pamięć zacina i można łatwo dojść do wniosku, że potencjał kadrowy tej kadry Z PEWNOŚCIĄ nie jest gorszy od tego z poprzednich lat, a wygląda na to, że technicznie jest on dużo wyższy.

Moim zdaniem Smuda wraz z organizacyjnym burdelem ze strony PZPN nie panuje nad całą kadrą, a przez to sypie się totalnie atmosfera. Z drugiej strony gdyby panował, to wyleiciałby jak Leo, bo to by oznaczało, że walczyłby o jak najlepsze warunki pracy dla swojej kadry, a tego w naszym związku się nie pochwala. Ale też jego niekonsekwencja na pewno musi razić kadrowiczów.

Jedyną nadzieją na sukces tej kadry było to, że Smuda zbuduje tam atmosferę woli sukcesu, jak to potrafił robić w Lechu czy Zagłębiu (cele oczywiście były różne w obu klubach), bo geniuszem taktyki na pewno nie jest. Teraz nic na to nie wskazuje, z każdym kolejnym swoim ruchem się pogrąża, a brak chemii w zespole widać gołym okiem. Tu nie chodzi o zgranie, przygotowanie taktyczne itd., bo na to potrzeba czasu i to się robi głównie przed samymi mistrzostwami, a w czasie przygotowań do nich meczami towarzyskimi można co najwyżej zaszczepiać zalążek myśli taktycznej.

Tu chodzi o to, że nie ma chemii w grze drużyny, że jeden walczy za drugiego, że opierdzielają się na wzajem itd. A bez tego na pewno nic na tym turnieju nie osiągniemy.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 26.03.2011 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.03.2011, 12:22
W obronie jest dramat. Straciliśmy bramki po błędach rodem z okręgówki. Jeśli tak świetnie grający w swoich klubach Piszczek i Głowacki w kadrze grają takie tyły to co można powiedzieć o selekcjonerze..
Na rok przed Euro mamy kompletny poligon. Jedyne co można dobrego o naszej kadrze powiedzieć to chyba to, że trochę poćwiczyli stałe fragmenty i z nich było chwilami groźnie.

Inną kwestią jest boisko. Na tym czymś nie dało się wczoraj grać w piłkę, mimo wielkich chęci. To na czym oni grali to wstyd, wstyd dla Litwy. Dwadzieścia lat niepodległości a oni mają bazę sportową na poziomie Iraku. Żenada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów