The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2014, 14:27
Cytat:
Jak byście zauważyli można było zdjąć zakaz podpisując oświdczenie więc jak to odpowiedzialność zbiorowa ide popisuje i problem z głowy
No właśnie. Oświadczenie. Tylko żeby zrozumieć ocb, to trzeba mieć honor.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2014, 14:28
Podczas II WŚ też można było podejść na posterunek SS i donieść na ukrywających się w piwnicy partyzantów.

Jednemu i drugiemu takiemu .... w dupę i kotwica w plecy.

Jednak jesteś pełnosprawny inaczej.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.06.2014, 14:28
Powiedz to osobom mieszkajacym poza granicami Polski czy 13-letnim dziewczynkom, ktore teraz Bednarza maja za gargamela.

Nikt nie ma prawa kogos karac bezprawnie a potem oczekiwac ze ktos bedzie jakies policyjne petycje podpisywac.
Lysemu sie w dupie poprzewracalo.. a dowodem na to niech bedzie to, ze ta potecje podpisalo kilka osob czyli jakies 99,999% .

Komuna sie skonczyla. Jasniepan bedzie karal kibicow, ktorzy jezdzili na Wisle gdy ten biegal w koszulce Legii po boiskach, a potem wzywal ich do klubu na jakies podpisy.. no kur... wezwac to ona moze kolege z komendy na kawe.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.06.2014 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.06.2014, 14:31
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Wylicz przykłady Zwłaszcza "łomotu".
Chodzisz na C i niby nigdy nic nie widziałeś?

A czy mój epitet dla nich nie określił dobitnie mojego zdania o nich?
To dlaczego obwiniasz klub za to co zrobili de facto oni?. Jeszcze raz przypomnę, że grożono nam ponownie zamknięciem całego stadionu. Tak samo jak na mecz z Ruchem klub miał do wyboru albo zamknąć C z uniemożliwieniem obecnych tam osób kupna biletów, albo cały stadion. To nie był wymysł klubu czy Bednarza ale ultimatum wojewody.

Tak jak pisałem wcześniej- nie jestem w strukturach SKWK. Nie jestem nawet członkiem.
Ale ja nie pisze o SKWK, tuż obok restauracji u Wiślaków grupa osób odpala race w kierunku stadionu i zero reakcji.

Poza tym wszyscy chyba pominęli jedną sprawę- skąd wiadomo czy ci wystrzeliwujący race byli/są członkami SKWK? Zakazy dostała CAŁĄ TRYBUNA, a nie tylko członkowie Stowarzyszenia.
400 zakazów to cała trybuna?
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 25.06.2014, 14:31
suikoden napisał(a):Wyświetl post
Jak byście zauważyli można było zdjąć zakaz podpisując oświdczenie więc jak to odpowiedzialność zbiorowa ide popisuje i problem z głowy
Aha, czyli wracamy do czasów komunizmu i podpisujemy ''lojalki''.
Ostatnio edytowane przez huberix : 25.06.2014 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 25.06.2014, 14:32
tylko czemu kibice związani z SKWK parokrotnie łamali polskie prawo
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.06.2014, 14:33
Podaj przykład łamania prawa.
Podaj osoby z nazwiska i imienia, podaj dowody.
Chyba ze wzorem Bednarza bedziesz slepakami walil..

PS: chodzi o konkretne rzeczy a nie smieszne bzdury typu odpalenie racy, przeklenstwa czy transparent PDW.
Albo na powaznie, albo sobie jaja robimy.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:37
Cytat:
Chodzisz na C i niby nigdy nic nie widziałeś?
Zaskoczę Cię, ale nie. Wiedziałem jednak, że są / były jakieś "dymy". Uświadomię Cię- nie wszyscy śpiewają, nawet na C3.

Cytat:
To dlaczego obwiniasz klub za to co zrobili de facto oni?. Jeszcze raz przypomnę, że grożono nam ponownie zamknięciem całego stadionu. Tak samo jak na mecz z Ruchem klub miał do wyboru albo zamknąć C z uniemożliwieniem obecnych tam osób kupna biletów, albo cały stadion. To nie był wymysł klubu czy Bednarza ale ultimatum wojewody.
Ta teoria akurat została dawno obalona.

Cytat:
Ale ja nie pisze o SKWK, tuż obok restauracji u Wiślaków grupa osób odpala race w kierunku stadionu i zero reakcji.
Niekoniecznie przy tym musieli stać "kumaci". Zwykli "gapie" też mogli tam być.

Cytat:
400 zakazów to cała trybuna?
Piszę o zakazach poderbowych, nie pochorzowskich.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 14:40
A co odpalania Rac jest legalne o innych rzeczach nie wspomne
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:41

Ta teoria akurat została dawno obalona.
Niby kiedy i jak konkretnie? jakiś link dostane?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:47
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...usja,id,t.html

Cytat:
Już jednak wczoraj na antenie Radia Kraków Jerzy Miller chwalił postępowanie Ekstraklasy i jej szybką reakcję na wydarzenia w czasie derbów. Wojewoda twierdził m.in.: - Nie mam satysfakcji z zamykania stadionu. Takie reakcje traktuję jako skrajne. Na szczęście tuż po meczu spółka Ekstraklasa dzwoniła do mnie, żebym się wstrzymał z decyzją do momentu decyzji tejże spółki. Jestem umówiony na spotkanie w Krakowie z tą spółką. Razem się zastanowimy, jak to zrobić, żeby nie zamykać stadionu, a żeby zmienić zachowanie niektórych osób. W trakcie niedzielnego meczu zawiodło tylko kilkanaście osób. Reszta ich wygwizdała.
Tekst z dnia 27.02. Wojewoda ogłosił swoją decyzję 28.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.06.2014 o godz. 14:49.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:48
^^ Ale to jest to o czym mówię

To co polityk mówi publicznie a robi to drugie. Te rozmowy to było właśnie ultimatum. Dyplomatyczny ton wynikał tylko z tego, że jeden z czołowych polityków PO w regionie jest wielkim kibicem Wisły. Z czym się nie kryje.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:50
Rozmowy ze spółką EKSTRAKLASY, a nie spółki akcyjnej WISŁA.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:52
^^ Nie zmienia to faktu że trybuna nie została zamknięta z woli Wisły.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:53
Ale określ się, czy rozmawiamy o trybunie, czy o całym stadionie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.06.2014, 14:55
Czyli należy zastosować odpowiedzialność zbiorową? Ludzie!!! My żyjemy podobno w centralnej Europie a nie Korei Północnej- a wy chcecie stosować odpowiedzialność? To, że służby nie potrafią wskazać winnego, nie oznacza, by skazywać wszystkich.
Co to znaczy, dostosowywać się "do zmieniajacego świata"? Mamy w tej chwili najbardziej drakońskie przepisy antyfootbolowe a jeszcze jeszcze bardziej chcecie mieć ukrócona smycz?
Zaczynam powoli łapać o co chodziło R.Sikorskiemu z tą murzynowatością....
A propos polityków.

To właśnie ten Pan

który m.in powinien strzec prawa oraz wprowadza "prawa" w życie nakłania do pogwałcenia najważniejszego aktu prawnego- konstytucji, oraz bierze udział w korupcji politycznej Więc skończ .......ić o przestrzeganiu prawa. Te prawo konstruują idioci by przypodobać się zmanipulowanemu społeczeństwu, jako że problem "kibolstwa" jest jakiś nad wyraz istotny. A to ci kibole stanowią dla władzy największe zagrożenie- bo są niepokorni, niepoprawni politycznie, mają swoje zdanie i co zgroza- indoktrynują młodzież patriotycznymi postawami....- za co wyborcza tak znów w tak kibiców uderzała.

My jako kibice mamy prawo domagać się wyrzucenia policji ze stadionów. Zamiast kibicami niech łapią gwałcicieli,morderców czy skorumpowanych polityków.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.06.2014 o godz. 15:22.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2014, 15:03
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Podczas II WŚ też można było podejść na posterunek SS i donieść na ukrywających się w piwnicy partyzantów.

Jednemu i drugiemu takiemu .... w dupę i kotwica w plecy.

Jednak jesteś pełnosprawny inaczej.
To jest właśnie przykład megalomanii pewnej części środowiska kibicowskiego (tak to określmy, żeby mi nikt nie zarzucił sprowadzanie wszystkiego skrótem myślowym do SKWK). Doceniam wszystko co robicie dla dzieciaków, powstańców, żołnierzy wyklętych ale przyrównywanie obecnych czasów do czasów II wojny światowej to już nie jest lekka przesada tylko coś więcej...

Za chwilę określicie siebie jedynymi obrońcami wolności a może i moralności, męczennikami świętej wojny i jeden Bóg wie co jeszcze. W ogóle zaraz się okaże, że jesteście jedynymi depozytariuszami prawdy, spadkobiercami powstańców warszawskich a może nimi samymi. Proszę Cię - zachowaj umiar.

W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex:
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.06.2014, 15:41
Ale pamiętaj, kto, dlaczego i z czyjego polecenia głównie odszedł ( suma sumarum, gdyby nie pozbywano się bezsensownie graczy kadra nie wyglądałaby tak jak wygląda).

suikoden napisał(a):Wyświetl post
KIEDY CIEBIE POLICJANT UDERZYŁ NA MECZU BEZ POWODU
masz jakieś dowody.
Byłeś kiedykolwiek na meczu wyjazdowym?

A z meczy u siebie- zachowanie zomowców po meczu z Legią i przed jednym z ostatnich meczy kosza na hali. Przykłady może nie miały miejsca na samym meczu, ale były bezpośrednio z nim związane.
Ale pewnie nawet nie wiesz o czym pisze.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.06.2014, 15:47
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
"nic nie stwierdził" - ta, bo od kilku miesięcy nie miał czasu, by się dowiedzieć co się dzieje w klubie.
Czyli jesteś pół-analfabetą ..piszesz, ale sam nie wiesz co piszesz, a czytanie z minimalnym zrozumieniem cudzych tekstów jest już poza twoim zasięgiem.
milosz napisał(a):Wyświetl post
napisałem nie tyle o niskiej frekwencji która była, ale antycypując tą która będzie ..nikt też nie kwestionuje iż wie o tym BC, ale jak efekty będą zbyt dokuczliwe dla kondycji finansowej Wisły SA (zwłaszcza w kontekście poszukiwania inwestora strategicznego), to zwiększyć może chęć u bossa do zmian, w tym kadrowych, zwłaszcza na funkcji prezesa Wisły SA. Nic innego w swym poście nie zawarłem, reszta bowiem to twoja wyobraźnia.
Otóż wie co dzieje się w klubie o czym sam napisałem, ale nie wie co będzie jesienią, jak będzie frekwencja na poziomie 15 tysięcy to JB utrzyma stołek, jak 5 tysięcy to być może go straci. Tak trudno zrozumieć słowo pisane.

I jeszcze raz twoje wypociny ..
frekwencja (..) Spadła i nadal mu to wisi. I wisieć będzie, bo to konsekwencja jego decyzji, a on jest uparty i będzie trwał przy swoim choćby klub szlag miał trafić.
A tego akurat nie wiesz, to tylko twoje chciejstwo, ty tak chcesz, ale to akurat wisi Cupiałowi czego ty chcesz, mnie też z resztą to wisi..
Raz w życiu (bla bla ), pomyśl.
Zamiast bezmyślnie klepać w klawiaturę i nieudolnie próbować pouczać innych, sam pomyśl. Cupiał n-razy zmieniał poglądy w kwestii Wisły, nie przypadkiem jest tu krytyka jego o brak jakiejkolwiek strategii. To czego chce teraz, za pół roku już może być całkowicie nieaktualne. Po co zakłamywać rzeczywistość , prawda jest prozaiczna, co będzie nikt z tu piszących nie wie. Może się uprzeć, a może jak to robił n-razy zmienić pogląd na sprawę, zwłaszcza że zarówno frekwencja, jak i wyniki sportowe, tak jak zainteresowanie ze strony potencjalnych inwestorów zewnętrznych to zmienne, pisząc krótko nikt nie zna tu przyszłości i jakie decyzje podejmie za pół roku czy za rok BC. I to jest jedyny pewniki, czyli niewiadoma.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.06.2014 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.06.2014, 17:02
Proszę Was wezcie tego gościa suidoken'a już stad bo mnie chyba trafi zaraz...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.06.2014, 17:08
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Proszę Was wezcie tego gościa suidoken'a już stad bo mnie chyba trafi zaraz...
Bany dostaje się tylko za pisania nazwiska Bednarza z małej litery. Tutaj FraMat błyszczy. Ale żeby usadzić pokemona, który nie umie zdania po polsku napisać - o, to by już był zamach na wolność słowa.
No, ale z drugiej strony - wielu fanów Bednarza na forum nie ma, więc muszą trzymać się razem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2014, 17:28
Zobaczymy jak w nowym sezonie z powodu wybitnie ubogiej kadry nasz kochany łysy razem z "mister tuja" sięgną po młodych chłopaków co się dzisiaj pokazali z jak najlepszej strony.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 25.06.2014, 17:38
Wiślacy dostali zakazy stadionowe i to bezpodstawnie ,wiec nie rozumiem o co ten szum,bo kibice Wisły powinni stać murem za swoimi.Rozumiem gdyby łysy wiedział ,kto to zrobił to ok nie polemizował bym a on poszedł po najmniejsze linii oporu.Zdaje sobie sprawe ,że niektórzy mieli swoje za uszami ,ale takich spraw nie rozwiązuje się w ten sposób.Rozumiem ,że można nie popierac w wielu kwestiach SKWK ,ale żeby wspierac tego pana to jest dla mnie coś niepojętego....Co do przekleństw zawsze były są i będą ,bo takie są uroki derbów a jeśli się to niektórym nie podoba to powinnien wybrać opere lub wyjście na basen.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.06.2014, 17:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak w nowym sezonie z powodu wybitnie ubogiej kadry nasz kochany łysy razem z "mister tuja" sięgną po młodych chłopaków co się dzisiaj pokazali z jak najlepszej strony.
Takich dzielnych chłopaków ochoczo zgarniają kluby na L zaraz przed ukończeniem 18 roku zycia. Pytanie jak najbardziej na miejscu. Może baza w Myślenicach pomoże w ich zatrzymaniu. Sam już nie wiem.

TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
... wiec nie rozumiem o co ten szum,bo kibice Wisły powinni stać murem za swoimi...
A ja rozumiem że SKWK powinno pomagać klubowi, również w wyłapaniu tych którzy rzucali race. A jak nie, poniewaz to konfidenctwo, to załatwić tak aby był spokoj. Mam racje uważajac że stowarzyszenie powinno służyc klubowi wsparciem a nie być jego oponentem i 'obrońcą' swoich? Gramy w jednej drużynie czy każdy gra w swojej o stołki i kasę?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.06.2014 o godz. 17:48.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 17:41
Jeśli chodzi o młodych czapki z głów i Wielki Szacunek.
Odnośnie tego tematu zauważyłem, że tutaj żadna ze stron nie odpuści zarówno popierający bojkot jak i ci będący przeciw. A może kochani zamiast się sprzeczać obrażać zacznijmy się szanować są dwie grupy które się sprzeczają, ale nic z tego nie wynika po za tym że stajemy się coraz bardziej rozbici. Szanujmy decyzje bojkotujących jak i tych co nie chcą bojkotować. Bo co nam to daje kłótnia.
W takim dni jak dzisiaj gdzie młodzież wygrała z Cracovia 10-0 to dobry moment by się pogodzić i uasznować wyboru dwóch grup.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 25.06.2014, 19:41
Kuerwa tego sie czytac juz nie da. Bandyci na stadionie - zle, bandyci bojkotuja - zle. Czego wy do jasnej ciasnej chcecie. Macie pole do popisu, bandytow nie ma a gowno robicie tylko .......icie dalej w internetach, ze wam sie nie podoba to lub tamto. Rozumiem, ze jestescie tylko internetowymi pionkami i tylko w internecie mozecie sobie popsioczyc no ale przeciez nie macie juz na co psioczyc wiec po co psioczycie. Zaiste niepojete. Dla wszystkich, ktorzy staraja sie z takimi prowadzic jakakolwiek rozmowe wielki szacunek
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.06.2014, 18:13
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Kuerwa tego sie czytac juz nie da. Bandyci na stadionie - zle, bandyci bojkotuja - zle. Czego wy do jasnej ciasnej chcecie. Macie pole do popisu, bandytow nie ma a gowno robicie tylko .......icie dalej w internetach, ze wam sie nie podoba to lub tamto. Rozumiem, ze jestescie tylko internetowymi pionkami i tylko w internecie mozecie sobie popsioczyc no ale przeciez nie macie juz na co psioczyc wiec po co psioczycie. Zaiste niepojete. Dla wszystkich, ktorzy staraja sie z takimi prowadzic jakakolwiek rozmowe wielki szacunek
Kilka razy padło już powyższe pytanie i niestety bez odpowiedzi. Sami chyba nie wiedzą czego chcą.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2014, 22:09
hmm interesujacy wpis na fb o premi za mistrzostwo

https://www.facebook.com/WislaHonor?fref=nf

Wisła SA czyha na pieniądze za premię za zdobycie mistrzostwa Polski. Jest to 100.000 złotych. Problem pojawił się już wtedy gdy na banerze widniał napis "Wisła Kraków SA", chociaż grupy młodzieżowe nic z nią wspólnego nie mają, a sam trener Smuda w zasadzie w ogóle się nimi nie interesuje i nie ogląda ich spotkań. Wisła SA pozbyła się problemu jakim były dla niej grupy młodzieżowe, które trafiły pod opiekę TS Wisła. Wisła SA przekazuje na ich działalność miesięcznie 16 tysięcy złotych. Kwota oczywiście śmieszna. Szkolenie, sprzęt, opieka, zgrupowania, organizacja spotkań itd to już broszka TS Wisła, które dysponuje kilkukrotnie mniejszym budżetem od Wisła SA, a ma do "wyżywienia" kilkanaście sekcji sekcji i blisko 2000 sportowców Wisły co czyni ją najbardziej rozbudowanym klubem w Polsce i do teraz zadziwia obserwatorów, że jako jedyny klub w Polsce potrafił utrzymać się na powierzchni. Nie jak w przypadku Wisła SA - jedna drużyna piłkarską. 100.000 złotych w normalnym warunkach to nie jest dużo, tym bardziej na Akademię, ale gdy spojrzymy jakie pieniądze zasilają budżet Wiślackiej Akademii to jest to duża kwota. Jeżeli PZPN wyśle te pieniądze na konto SA to kwota ta może przepaść i pokryje ona dłużników Bednarza. Przerażające jest to, że Wisła SA oznajmia, że "łaskawie" rozważy dopiero co zrobi choć w żaden sposób nie pomogła młodym wiślakom w osiągnięciu tego sukcesu. Czy Akademia Piłkarska Wisły Kraków (TS Wisła) nie dostanie ani grosza, które im się prawnie należą, a Wisła SA zgarnie pieniądze za sukces młodych piłkarzy, którym kazała spierdalać? ? okaże się wkrótce.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.06.2014, 22:34
Czyli młodzi wgrali MP po to żeby łysy mógł podpisać Sadloka

Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 26.06.2014, 22:40
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Czyli młodzi wgrali MP po to żeby łysy mógł podpisać Sadloka
Ręce opadają. Gdzie Bednarz powiedział, że chce pieniądze. No ludzi litości. Chodzi o to, że TS Wisła się boi, że gdy pieniadze wpłyna na konto SA, to wezmie je komornik. Tyle i koniec.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów