The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2012, 16:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Hej, Grantar!
Trzeba wyjaśnić dlaczego Bunoza jest świetnym lewym obrońcą i czemu głupi Holendrzy się na tym nie poznali.

Po tym wszystkim chyba nie zostawisz Bednarza na lodzie?
Niepokoi mnie Twoje milczenie...
Bunoza świetnym lewym obrońcą nie jest, nawet nie jest świetnym srodkowym, ba nawet nie jest średnim.
Jeśli prawdą okaże się mydlenie oczu z Dudu a nie przyjdzie nikt ....to nie będzie nic nowego.

Holendrzy na Bunozie sie nie poznali, za to poznali sie Cześku Paljicu świetnym bocznym obrońcy.Szkoda też że nie poznali sie na Małeckim.

p.s. imho jak by do nas przyszedł Piszczek ( a był taki temat, lecz wybrał Niemcy) i dyr. sportowy powiedział by że to będzie nasz prawy obrońca, to ciekawe ile osób wysłało by go do lekarza?Mauro Cantoro również zaczynał na innej pozycji. Ciekawe co będzie jeśli okaże się że Bunoza na tej lewej obronie grać potrafi, co to będzie wtedy?A jeśli do tego jeszcze bedziemy miec wyniki ,to spodziewam się braku aktywności dośc sporej liczby "kibiców" czekających na problemy, katastrofe, spadek, ucieczke Cupiała.
Kopanie pod sobą dołków niektórym daje naprawde dużą satysfakcje.

p.s. A jak ze zmianami prezesów które to miały nastąpić?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.07.2012, 18:08
jova napisał(a):Wyświetl post
Hej, Wolfy!
Naucz się czytać i przestań atakować poglądy, których nikt poza Tobą nie wygłaszał.
Nikt nie twierdzi, że Bunoza to świetny lewy obrońca. Serio, nikt (poza Tobą) czegoś takiego nie powiedział.
Nie odezwał się Grantar, ale Ty też jesteś tu specem od propagandy sukcesu, więc może podniesiesz rękawice?
Nikt na razie nie twierdzi że jest - i w tym problem. Próbuję Was trochę zmobilizować. szprotson już coś nawet wyrzeźbił...

A właśnie:

szprotson napisał(a):
p.s. imho jak by do nas przyszedł Piszczek ( a był taki temat, lecz wybrał Niemcy) i dyr. sportowy powiedział by że to będzie nasz prawy obrońca, to ciekawe ile osób wysłało by go do lekarza?Mauro Cantoro również zaczynał na innej pozycji. Ciekawe co będzie jeśli okaże się że Bunoza na tej lewej obronie grać potrafi, co to będzie wtedy?A jeśli do tego jeszcze bedziemy miec wyniki ,to spodziewam się braku aktywności dośc sporej liczby "kibiców" czekających na problemy, katastrofe, spadek, ucieczke Cupiała.
Zdarzyć się może wszystko, kwestia prawdopodobieństwa. Inaczej to jednak wygląda, gdy zawodnik zostaje przeniesiony bo trener widzi go na innej pozycji. Podane przez Ciebie przykłady nie wynikały ze słabości kadr zespołów. Wręcz przeciwnie - i Cantoro, i Piszczek nie mieli szans na wywalczenie sobie miejsca w ofensywie. Nie wiem z kim rywalizował Łukasz w Hercie (która wówczas cieniowała strasznie), ale w Wiśle wtedy konkurencja w ataku była potężna...

Druga rzecz - naturalnym jest przesuwanie zawodników ofensywnych do tyłu, gdzie ich technika (taka sobie na początkowo nominalnej pozycji) daje im dodatkowy atut. Z rozpaczy przesunięto tam wspomnianego Pajlicia, nasz nowy/stary boczny obrońca Brud to też tak naprawdę skrzydłowy, podobnie jak Brożek Piotr. Kilku znanych bramkarzy zaczynało nawet kariery jako napastnicy.

My zaś przesuwamy wysokiego stopera ze słabą koordynacją na bok obrony, gdzie wymagana jest:
- szybkość
- krycie do końca
- blokowanie dośrodkowań
- (w zależności od taktyki) dublowanie boków pomocy.

Stąd - przykład kompletnie nieadekwatny.

Kocham teksty w stylu "A co jeśli Sikorski zostanie królem strzelców?" - za przeproszeniem: gówno. Albo patrzymy jak sprawy wyglądają REALNIE, TU i TERAZ, albo piszemy fantastykę.

szprotson napisał(a):
Kopanie pod sobą dołków niektórym daje naprawde dużą satysfakcje.
"Ale są tacy którzy wbijają mu szpilki. To nie ludzie, to wilki!".

szprotson napisał(a):
p.s. A jak ze zmianami prezesów które to miały nastąpić?
To do mnie pytanie? Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.
O to, że Bednarz poleci jak nie będzie wyników jako kolejny "zderzak" Cupiała?
Autentycznie nie wiem do czego pijesz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.07.2012 o godz. 18:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.07.2012, 18:19
Chyba trochę przsadzacie: Bunoza zagrał jako LO w JEDNYM sparingu. Wcale nie znaczy to, że będzie naszym podstaowym LO i nikt na tę pozycję nie przyjdzie. Jednak jeśli rzeczywiście nie będzie wzmocnienia na pozycji LO, to będzie to bardzo zły sygnał
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.07.2012, 18:30
Bunoza jest za mało zwrotnym kopaczem, aby pretendować do poważnej gry na pozycji stopera, a co dopiero na boku obrony, gdzie rywalizuje się zazwyczaj z niskimi, szybkimi zawodnikami. W dzisiejszym futbolu coraz więcej jest kieszonkowych bocznych obrońców, którzy nie mają 180 cm wzrostu. Pisanie o Bośniaku jako alternatywie na lewą obronę traktuję jako marny żart lub przejaw zbyt długiego przebywania na słońcu. Na tę pozycję nie nadaje się również Burliga, który ma słabą lewą nogę. W takim stanie rzeczy Misio Probierz powinien się zastanowić, czy nie poćwiczyć ustawienia z 3 stoperami - tak jak gra Juve, czy Napoli.

Ponadto ,,ciekawie" wygląda sprawa ze skrzydłowymi. Melikson na tej pozycji traci swoje walory, Kirm jest chimeryczny, a Iliev to raczej taki podwieszony napastnik, który nie ma wydolności do ganiania po skrzydle. Probierz powinien również potrenować taktykę reprezentacji Włoch, która gra od lat bez klasycznych skrzydłowych. Z tym że w takim przypadku niepotrzebnie zrezygnowano z Jirsaka, który jest idealnym zawodnikiem do takiej gry.

Racjonalnie patrząc na sytuację w Wiśle, to tak źle nie było od dawna ;-( No ale może pozytywnie się zaskoczymy.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 05.07.2012 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.07.2012, 18:46
Hej, Grantar!
Trzeba wyjaśnić dlaczego Bunoza jest świetnym lewym obrońcą i czemu głupi Holendrzy się na tym nie poznali.
Po tym wszystkim chyba nie zostawisz Bednarza na lodzie?
Niepokoi mnie Twoje milczenie...
Wolfy chyba ADHD cię męczy i szukasz zaczepki
Muszę ci wszystko wyjaśniać ? ... Pokombinuj czasem sam.
No ale skoro prosisz ...
Co do Bunozy na lewej obronie zacytuje sam siebie z 22 czerwca:
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Bunoza na lewej ... ? No nie wiem.
W mojej ocenie on (w dobrej formie) najbardziej nadaje się na stopera. Jest mało zwrotny a minięcie bocznego obrońcy zwodem to duże zagrożenie. W parze z Głowackim w środku może by podołał. Bunoza ma podobną charakterystykę jak Czekaj czyli: trochę zbyt duża skłonność "wchodzenia na raz", dobra gra głową, i duża zaleta - wyprowadzanie piłki - potrafi minąć całą drugą linie lub mocno po ziemi dograć do przodu.
Lewa obrona to wg mnie nadal tylko solidny Burliga i nikt więcej.
Ja bym spróbował wyjąć Magierę z Górnika.
Przypomnę też że niejaki Jacek Bednarz powiedział że priorytetem jest lewy obrońca ... Ja się tego trzymam.
Kogo miał Probierz wypróbować na lewej obronie w sparingu ? Pereikę ?
Ty już panikujesz i spazmujesz.
Co do "głupich Holendrów" : nie zgadzam się .... coś tam umieją ... np zabezpieczyć piłkarzom odpowiednie zarobki. Jaliens ich chwali.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.07.2012 o godz. 19:02.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.07.2012, 20:12
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Co do "głupich Holendrów" : nie zgadzam się .... coś tam umieją ... np zabezpieczyć piłkarzom odpowiednie zarobki. Jaliens ich chwali.
Złośliwie i głupio, czyli nic nowego.

No tak, a MP2011 i grę wiosną w europejskich pucharach po 9 latach lepiej przemilczeć, fakty nie na rękę tym gorzej dla faktów.

..Za to Bednarz to,. ho, ho ..same transferowe sukcesy ..
________

Do tekstu poniżej ,KOALIK , nic nie rozumiesz,
chodzi o dotychczasowe transfery sprzed kilku lat (czyli w większości niewypały), a teraźniejszość to też niezbyt błyskotliwa aktywność na rynku. Co do kasy …to problem w tym że sam Bednarz mówił o tym że na transfery jest, a teraz dodatkowo za Małeckiego ...nie mówię tu o mega transferach, ale dotychczasowe osiągnięcia J.B. łagodnie mówiąc na kolana nie rzucają, , kiedyś Łobo, Guła itd., itp. zresztą to temat rzeka, sorry ale do fan-kluby łysego legionisty (choć pochodzi ze Śląska, a pamiętam go nieźle nie tylko z Legii, ale i z Ruchu) Ja nie należę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.07.2012 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.07.2012, 20:33
milosz napisał(a):Wyświetl post
Złośliwie i głupio, czyli nic nowego.

No tak, a MP2011 i grę wiosną w europejskich pucharach po 9 latach lepiej przemilczeć, fakty nie na rękę tym gorzej dla faktów.

..Za to Bednarz to,. ho, ho ..same transferowe sukcesy ..
Bednarz ma napaść na kilka banków? Niektórzy myślą, że Bednarz wyczaruje pieniądze, których brakuje/praktycznie nie ma. Myślisz, że Łysy by nie zakupił kilku piłkarzy, gdyby miał na to środki? Nie chodzi o poziom sportowy ewentualnych nabytków, tylko o sam fakt. W końcu on sam wówczas by zarobił.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.07.2012, 20:40
Co do przesuwania to warto przytoczyć słowa Bunozy:
wisla.krakow.pl napisał(a):
Dla Gordana, który do Wisły trafił jako stoper, gra na boku nie jest nowością. „To jest moja nominalna pozycja. Grałem jako lewy obrońca od początku mojej kariery, myślę, że tak z 10 lat. Jakieś dwa lata temu zacząłem grać na środku obrony
On został przesunięty z lewej strony na środek, więc jest to taki powrót do korzeni. Taki np. Jansen nie jest wiele niższy (4 cm), a nawet w niemieckiej reprezentacji trochę pograł (chociaż wiadomo, że Gordan to nie ta półka).

To są oczywiście czysto teoretyczne rozważania. Probierz wykorzystał sparing to sprawdzenia takiego wariantu. Od tego takie spotkania są. Będziemy się martwić jak Bunoza będzie musiał grać na lewej stronie w meczu o stawkę.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 05.07.2012, 21:06
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Co do przesuwania to warto przytoczyć słowa Bunozy:

On został przesunięty z lewej strony na środek, więc jest to taki powrót do korzeni. Taki np. Jansen nie jest wiele niższy (4 cm), a nawet w niemieckiej reprezentacji trochę pograł (chociaż wiadomo, że Gordan to nie ta półka).

To są oczywiście czysto teoretyczne rozważania. Probierz wykorzystał sparing to sprawdzenia takiego wariantu. Od tego takie spotkania są. Będziemy się martwić jak Bunoza będzie musiał grać na lewej stronie w meczu o stawkę.
Tylko, że on wtedy miał 1,70 wzrostu. Potem gdzieś nagle urósł ni stąd ni zowąd 20 cm i go zaczęli ustawiać na środku xD Tak gdzies przynajmniej czytałem jak do nas przychodził
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.07.2012, 21:30
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Będziemy się martwić jak Bunoza będzie musiał grać na lewej stronie w meczu o stawkę.
czyli już od poczatku sezonu
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.07.2012, 21:53
Ja się specjalnie o Bunozę na lewej obronie nie martwię. W defensywie na pewno nie będzie gorszy od Diaza i Paljica, a ma niezły ciąg na bramkę i dryg do gry ofensywnej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.07.2012, 22:01
Nie odezwał się Grantar, ale Ty też jesteś tu specem od propagandy sukcesu, więc może podniesiesz rękawice?
Nikt na razie nie twierdzi że jest - i w tym problem.
Nie zamierzam dostosowywać się do Twojego poziomu i przekręcać wypowiedzi innych byle tylko wyszło na moje. Nie licz na propagandę z mojej strony, bo ja dobrze wiem, że w walce na sofizmaty pokonałbyś mnie doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.07.2012, 22:01
Arked napisał(a):Wyświetl post
Ja się specjalnie o Bunozę na lewej obronie nie martwię. W defensywie na pewno nie będzie gorszy od Diaza i Paljica, a ma niezły ciąg na bramkę i dryg do gry ofensywnej.
Ja może nieuważnie mecze oglądam, ale jeśli widzę Bunozę przy piłce na połowie przeciwnika, to zakładam, ze zaraz poleci strzał 20 metrów nad bramkę albo na aut..
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 05.07.2012, 22:19
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że on wtedy miał 1,70 wzrostu. Potem gdzieś nagle urósł ni stąd ni zowąd 20 cm i go zaczęli ustawiać na środku xD Tak gdzies przynajmniej czytałem jak do nas przychodził
Dlatego właśnie podałem przykład Jansena. Wzrost nie jest przeszkodą. A brak koordynacji przeszkadza i na środku obrony (Czekaj, Diaz), jak i na boku (Diaz). Choć faktycznie bardziej wygląda na uboższą wersję Lucio niż np. Jansena.

RYBA napisał(a):Wyświetl post
czyli już od poczatku sezonu
Może jestem naiwny, ale wierzę w transfer lewego obrońcy
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.07.2012, 22:27
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Ja może nieuważnie mecze oglądam, ale jeśli widzę Bunozę przy piłce na połowie przeciwnika, to zakładam, ze zaraz poleci strzał 20 metrów nad bramkę albo na aut..
Mam inne odczucia. W przypadku środkowego obrońcy czasem lepiej strzelić na bramkę z dystansu niż niedokładnie podać i narazić się na kontrę. Bunoza pokazał przede wszystkim, że potrafi minąć kilku rywali na szybkości, a to bardzo ważne w przypadku bocznego obrońcy. Nie wiem jak u niego z dośrodkowaniem. Być może przekonamy się o tym niedługo.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 05.07.2012, 22:48
Ja już dawno widziałem Bunoze na lewej obronie. Na stoperze jest dość niepewny, a na boku będzie sobie mógł pozwolić na trochę więcej. Myślę, że ma ciąg na bramkę, a lewą nogę też ma nie złą. Jedyne co może martwić to szybkość, w tym względzie może mieć lekkie braki.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.07.2012, 22:58
wojti11795 napisał(a):Wyświetl post
Ja już dawno widziałem Bunoze na lewej obronie. Na stoperze jest dość niepewny, a na boku będzie sobie mógł pozwolić na trochę więcej. Myślę, że ma ciąg na bramkę, a lewą nogę też ma nie złą. Jedyne co może martwić to szybkość, w tym względzie może mieć lekkie braki.
Taka kłoda na obronę? Już ja widzę jak cała szybcy boczni pomocnicy wchodzą w nasze pole karne! A pewności w obronie nie ma, bo mieć nie może. Ile on grał
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Stary 05.07.2012, 23:26
Ilu w naszej lidze jest szybkich bocznych pomocników z jakimkolwiek dryblingiem?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.07.2012, 06:16
Hmm co do pomocników szybkich z dryblingiem nie wiem, może 2 ? Jednak nie ma też zbyt wielu napastników z dorobkiem powyżej 30 bramek w karierze
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 06.07.2012, 09:03
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Bednarz ma napaść na kilka banków? Niektórzy myślą, że Bednarz wyczaruje pieniądze, których brakuje/praktycznie nie ma. Myślisz, że Łysy by nie zakupił kilku piłkarzy, gdyby miał na to środki? Nie chodzi o poziom sportowy ewentualnych nabytków, tylko o sam fakt. W końcu on sam wówczas by zarobił.
To po co mówił, że kasa na transfery będzie ? Zresztą przy pierwszym podejściu miał kasę i kogo sprowadził?
Jirsaka - który został zblokowany przez Skorżę i niestety nigdy się nie odblokował, czy może Łobodzińskiego który dobry mecz zagrał chyba tylko z Lechią Gdańsk.
Holendrom nie potraficie wybaczyc Jaliensa, a już bronicie Bednarza.
W ogóle jak kiedyś powstanie akademia piłkarska w Wisłe to proponuje jej nadac imię Jacka Bednarza.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.07.2012, 09:20
cfa napisał(a):Wyświetl post
To po co mówił, że kasa na transfery będzie ? Zresztą przy pierwszym podejściu miał kasę i kogo sprowadził?
Jirsaka - który został zblokowany przez Skorżę i niestety nigdy się nie odblokował, czy może Łobodzińskiego który dobry mecz zagrał chyba tylko z Lechią Gdańsk.
Holendrom nie potraficie wybaczyc Jaliensa, a już bronicie Bednarza.
W ogóle jak kiedyś powstanie akademia piłkarska w Wisłe to proponuje jej nadac imię Jacka Bednarza.
Ku*wa mać. Niektórzy naprawdę żyją w jakimś matriksie.

Jeśli mówił, że będą pieniądze na transfery, to najwyraźniej na tamten moment miał zapewnienie z Myślenic, że kasa się znajdzie. Jak ktoś się orientuje w klubowych realiach, to doskonale wie, że w tym klubie bardzo dużo zależy od tego, którą nogą danego dnia wstanie nadprezes. Widocznie od pewnego czasu wstaje tą, która mówi że kasy na transfery jednak nie będzie. I co Bednarz ma z tym zrobić?

Dowaliłeś się do transferu Jirsaka i Łobodzińskiego. Łobodziński do Wisły przychodził będąc czołowym skrzydłowym ligi, po kilku bardzo dobrych miesiącach w Zagłębiu. Sam pewnie się tym podniecałeś wtedy. Poza tym w Wiśle zagrał więcej niż jeden dobry mecz... Szkoda że na przykład nie wspominasz, że za kadencji Bednarza przyszedł Marcelo oraz w jakim stanie była kadra klubu i finanse, gdy Bednarz odbierał chlew m.in. po Grzesiu Mielcarskim.

Bednarza nie ma co bronić, bo póki co nie ma go za co krytykować. Jest na litość boską 6 lipca, okienko się dopiero otworzyło i jakieś ruchy kadrowe na pewno jeszcze będą. Oceniać będziecie mogli dopiero w grudniu.

Póki co dalej się onanizujcie na słuch o nazwisku Valckx.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 06.07.2012, 09:49
Ten Lovrencics z Lecha to jest dokładnie taki typ piłkarza jaki nam by się przydał :/
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 06.07.2012, 09:54
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Ten Lovrencics z Lecha to jest dokładnie taki typ piłkarza jaki nam by się przydał :/
Masz za to Kirma. Nie marudź, bo poza tym, że nie potrafi podawać, dryblować, dośrodkowywać ani strzelać to naprawdę doskonały piłkarz.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, pamiętasz pierwsze 30 minut Kirma w Wiśle? Miejmy nadzieję, że to będzie podobny przypadek
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Tak to może być bramkostrzelny skrzydłowy, nie jest może szybki ale jest tam gdzie powinien i na boku i w środke czyli wszędzie. Z tym że mamy podobnego zawodnika, mam tu na myśli Kirma który zawsze jest widoczny ma dużo setek ale gra fatalnie.
.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 06.07.2012, 09:59
Dajcie Kirmowi spokój , może dojdzie w tym sezonie do formy jaką miał nie dawno i pomoże nam w zdobyciu dobrego miejsca.
Ostatnio edytowane przez Manhunt : 06.07.2012 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 06.07.2012, 10:01
hunter napisał(a):Wyświetl post
Dowaliłeś się do transferu Jirsaka i Łobodzińskiego. Łobodziński do Wisły przychodził będąc czołowym skrzydłowym ligi, po kilku bardzo dobrych miesiącach w Zagłębiu. Sam pewnie się tym podniecałeś wtedy. Poza tym w Wiśle zagrał więcej niż jeden dobry mecz...
Rzeczywiście to były świetne miesiące dla Łobodzińskiego - zanim do nas przyszedł miał rundę, w której nie zdobył żadnej bramki i asyst też miał chyba zero. I fakt, miał więcej niż jeden dobry mecz w Wiśle, ale dużo więcej niż dwa mecze to nie będzie.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.07.2012, 10:17
nie wolfy, to o prezesach nie było do Ciebie.
Jeden z uzytkownikow od końcówki czerwca po raz kolejny chciał stać sie "informatorem" i namietnie pisał non stop ze bedzie zmiana prezesa, i ze Cupiał zbierze zabawki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 06.07.2012, 10:26
hunter napisał(a):Wyświetl post
Ku*wa mać. Niektórzy naprawdę żyją w jakimś matriksie.

Jeśli mówił, że będą pieniądze na transfery, to najwyraźniej na tamten moment miał zapewnienie z Myślenic, że kasa się znajdzie. Jak ktoś się orientuje w klubowych realiach, to doskonale wie, że w tym klubie bardzo dużo zależy od tego, którą nogą danego dnia wstanie nadprezes. Widocznie od pewnego czasu wstaje tą, która mówi że kasy na transfery jednak nie będzie. I co Bednarz ma z tym zrobić?

Dowaliłeś się do transferu Jirsaka i Łobodzińskiego. Łobodziński do Wisły przychodził będąc czołowym skrzydłowym ligi, po kilku bardzo dobrych miesiącach w Zagłębiu. Sam pewnie się tym podniecałeś wtedy. Poza tym w Wiśle zagrał więcej niż jeden dobry mecz... Szkoda że na przykład nie wspominasz, że za kadencji Bednarza przyszedł Marcelo oraz w jakim stanie była kadra klubu i finanse, gdy Bednarz odbierał chlew m.in. po Grzesiu Mielcarskim.

Bednarza nie ma co bronić, bo póki co nie ma go za co krytykować. Jest na litość boską 6 lipca, okienko się dopiero otworzyło i jakieś ruchy kadrowe na pewno jeszcze będą. Oceniać będziecie mogli dopiero w grudniu.

Póki co dalej się onanizujcie na słuch o nazwisku Valckx.
No popatrz analogie możesz znaleśc w transferze Jaliensa ...
No i chciałem przypomniec, że Pan na o nazwisku na którego brzmienie się onanizujemy w tamtym sezonie zamknął kadrę przed pierwszym zgrupowaniem.
Ostatnio edytowane przez cfa : 06.07.2012 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.07.2012, 10:55
cfa napisał(a):Wyświetl post
No popatrz analogie możesz znaleśc w transferze Jaliensa ...
No i chciałem przypomniec, że Pan na o nazwisku na którego brzmienie się onanizujemy w tamtym sezonie zamknął kadrę przed pierwszym zgrupowaniem.
Nie, nie zamknął kadry przed pierwszym zgrupowaniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów