The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.04.2009, 21:30
Można korzystać do woli , ale to nie tylko moja robota ja troszkę to rozbudowałem Grantar - pozdrawiam
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.04.2009, 22:28
Fajny program można sobie obliczać dowoli ale i tak kibicom Legi, Wisły czy Lecha będzie wychodziło inaczej a i kibic Polonii wyliczy tak że to jego klub będzie mistrzem. Wszystko zweryfikuje boisko i forma zespołów w najbliższych spotkaniach. Końcówka sezonu zapowiada się ciekawie a o mistrzostwie nie zadecyduje spotkanie Legia-Lech czy Wisła-Legia a suma punktów zdobytych w wszystkich spotkaniach jakie pozostały do końca.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 21.04.2009, 00:51
Z Interii:

Czemu nas Ojcze tak srogo karzesz,
że chcesz widzieć Legię w europucharze?!
Toć nie ma innego klubu w tym kraju?!
Polonia Lech Wisła się nie nadają?!
Coś my są winni? Za jakie grzechy?
Za co tak gnębisz swoje pociechy?
Koronę choć odpuść dla Mistrza Ligi,
Pudło...? Niech stracę szkoda fatygi...
Lecz konsekwencje miejsca w pucharach
Będą szkodliwe w wielkich wymiarach!
Chcesz przykład proszę... załóżmy więc oto...
Niestety nie mogą już grać w Intertoto
Puchar Uefa na pozostaje
trafia nam Legia na przeciętne kraje
Nie myśle Austria... Rumunia, Grecja
Bardziej Albania Gruzja czy Szwecja
Pierwszy po zero drugi dwa w plecy,
Legia rozgrywa mecze dla hecy!
Na skutki długo czekać nie trzeba...
teraz opatrzność przyda się z nieba
Jesienią lokale splajtują od zaraz
Kibicom odechce się piwa w barach!
Platforma z plusem klientów straci!
Abonamentu żaden nie zechce płacić...
Fani wkur...ni przy telebimie
Klnąć będą na "baby" w stołecznym teamie.
Widząc "postępy" Legii na trawie,
Sepp i Platini zmienią postawę.
UEFA miejsca nam pozabiera,
Walkę w pucharach zaczniemy od zera.
Niemcy, Hiszpanie, Włosi, Anglicy...
Polewać będą z naszej stolicy!
W swej łaskawości nie pozwól Panie
By naród cierpiał takie wyśmianie!
Umieść nam Legię w środku tabeli
Oszczędź kibiców by nie cierpieli!

PS. Ciebie prosiiiimy...
Powód: legia
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 21.04.2009 o godz. 00:52.
Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 21.04.2009, 12:40
A ja życzę Legii "pyrrusowego " zwycięstwa ( bo mistrzem i tak będziemy MY !! ).

)
Odpowiedz cytując
Romek.TS
Banita

Od: 04.2009

Stary 21.04.2009, 12:58
dla mnie to Lech może sobie wygrać, bo i tak mają bardzo ciężkie mecze do końca sezonu i napewno coś stracą, a lepiej żeby Legia teraz straciła punkty i wtedy my przed nich wskakujemy i nawet w razie naszego remisu z Legią, siedzimy na 1.szym i pierdzimy !!

najważniejsze żebysmy wygrali wszystko do końca. wtedy MISTRZ murowany !!

Mecze Lecha:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław - Lech Poznań
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
Polonia Warszawa - Lech Poznań
Lech Poznań - Cracovia ... i chciałbym wielce, by pasiaści właśnie pomogli nam zdobyć Mistrzostwo Polski w ostatnim meczu - no chyba by żyletki poszły w ruch

Mecze Legii:

Legia Warszawa - Lech Poznań
Legia Warszawa - Łódzki KS
Wisła Kraków - Legia Warszawa to trzeba wygrać
Legia Warszawa - Polonia Bytom
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Nasze mecze:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja ... KOMPLET NA TRYBUNACH I DOPING JAK JESZCZE NIGDY !!!!
Łódzki KS - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław ... dwa mecze przyjaźni - trzeba byc bardzo ostrożnym, by nie dać się ponieść emocjom ...
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2009, 13:24
Dlaczego wszyscy traktujecie mecze ze Śląskiem jako takie ciężkie? Śląsk nie wygrał od 6 meczy, poza tym ambicji pewnie nie mają wielkiej, mistrza ani pucharów nie zdobędą, ale też nie spadną.

Ja bym się bardziej obawiał meczy z potencjalnymi spadkowiczami, a o mecze ze Śląskiem zarówno Wisły jak i rywali jestem spokojny.
the end
Odpowiedz cytując
Nuitari
Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2009, 13:32
Oprócz Legii, Wisła gra do końca kolejki z potencjalnie słabszymi drużynami.
Jednak byłbym bardzo ostrożny z dopisywaniem 3 punktów z każdym z tych przeciwników.
Wiadomo, że na mecze z czołówką nie trudno o mobilizacje, czego nie można powiedzieć jeżeli chodzi o spotkania z "ogórami"

Przed nami bardzo trudny mecz z Górnikiem, mają dobrego trenera i solidnych zawodników, mają również o co grać dlatego na pewno spotkania nie odpuszczą.
Mecz "przyjaźni" z grającą o utrzymanie Lechią również nie będzie łatwy, chłopaki u siebie potrafią być o wiele groźniejsi niż na wyjeździe.
Kolejne mistrzostwo jest w zasięgu, wszystko w nogach Naszych kopaczy.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Nuitari : 21.04.2009 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.04.2009, 13:34
Romek.TS napisał(a):Wyświetl post

Nasze mecze:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Legia Warszawa 10 maja ... KOMPLET NA TRYBUNACH I DOPING JAK JESZCZE NIGDY !!!!
Łódzki KS - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław ... dwa mecze przyjaźni - trzeba byc bardzo ostrożnym, by nie dać się ponieść emocjom ...
Zanim przejdę do naszych spotkań,które mamy do rozegrania, słówko na temat naszych rywali.
Amica ma trudne mecze, ale nie to jakoś drastycznie zmniejsza ich szansę w wyścigu o końcowy sukces. Ich problemem jest trener. Rywali mają takich,że spokojnie mogą z nimi wygrać, ale widać,ze zaczyna brakować im sił,pomysłu,elementu zaskoczenia. Czyli tego co jest ważne na finiszu rozgrywek. ŁKS ich gra przejrzał dokładnie. Teraz pytanie czy następni rywale Amiki wyciągną lekcję z ostatniego meczu. Jeśli tak to Amica zgubi punkty nie tylko jeden raz. Ci którzy by mogli odebrać punkty Amice to wg mnie Polonia oraz Legia. Mówię o kompletach punktów. Remisów z Śląskiem nie wykluczam. Ale tak jak mówię, z każdym meczem grają coraz gorzej a co najciekawsze przewidywalnie.

Legia. Tutaj cokolwiek ciężko napisać. Grają na luzie, bez pomysłu, punkty gromadzą. Trener też nie specjalny. Ale jak dla mnie mają duże szanse na majstra. Ciśnienie ich raczej nie zje.

A co do Nas. Patrząc na terminarz spotkań. Wystarczy zagrać poprawie w każdym z nich, przy czym obawiam się tak naprawdę tylko ŁKS-u. Goście walczą o nowe kontrakty, bo wiadomo,że w ŁKS -i mało kto chce zostać. Będą grać o życie. Takie mecze jak z Amica czy Wisłą to najlepszy moment do pokazania się. No i najważniejsze pytanie. Czy będziemy mieć skuteczność pod bramą. Chyba najbardziej kluczowe pytanie.
Ciśnienie jak w przypadku Legii raczej nie będzie odgrywać żadnej roli. Za bardzo doświadczony team.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.04.2009, 13:38
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego wszyscy traktujecie mecze ze Śląskiem jako takie ciężkie? Śląsk nie wygrał od 6 meczy, poza tym ambicji pewnie nie mają wielkiej, mistrza ani pucharów nie zdobędą, ale też nie spadną.

Ja bym się bardziej obawiał meczy z potencjalnymi spadkowiczami, a o mecze ze Śląskiem zarówno Wisły jak i rywali jestem spokojny.
Zauważ tylko że Solorz wszedł do Śląska - chłopaki mają zadyszke ale ich motywacją będzie pozostanie we Wrocławiu a jak poprzegrywają wszystko to pewnie zobaczymy niezłą rewolucje w składzie na przyszły sezon.Nie mówie że z nimi będzie ciężej niż z grupa spadkową która walczy już na noże ale myśle że Śląsk jest w stanie powalczyć o punkty tak z Legią , Amicą jak i z nami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 21.04.2009, 13:41
Pasy w ostatniej kolejce beda juz w drugiej lidze wiec tutaj lech ma 3 punkty spokojne. j ciagle wierze w to ze sprawa mistrza rozstrzygnie sie w ciagu najblizszych dwoch kolejek. Potem juz moim zdaniem nikt pounktow tracic nie bedzie z pierwszej trojki.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 21.04.2009, 14:06
Wygranie 6 meczow przez Wisle w tym 3 wyjazdow do ogorkowa to science fiction, ale do niedawna zgubienie tylu punktow przez Amike to tez byllo jakies scifi.

A co do naszego meczu z Legia - mam dziwne przeczucie ze bedzie jak w02.
Tez musielismy wygrac, a oni mieli w skladzie drewnainego obcokrajowca strzelajacego nienaturalna liczbe bramek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.04.2009, 16:17
Smiesza mnie te kalkulacje. Przyjdzie remis albo jakaś przegrana i cały plan legnie w gruzach.Zrozumcie wreszcie, że piłka nożna to tylko sport- a w nim wydarzyć się może niemal wszystko.
Jeśli Wisła z taką grą wygra mistrza, to aż boję się o puchary

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.04.2009, 16:48
kalkulacje to już były w rundzie jesiennej...

jak mówi przysłowie, "umiesz liczyć? to licz na siebie"

z każdym z rywali będzie trzeba zapierniczać, jak to do tej pory było na wiosnę

nie ma się co oglądać na rywali, kalendarz czy miejsce rozgrywania meczu ;P
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2009, 16:53
najcięższe mecze Wisełki to ten 10 maja z Legią przy R22 no i tydzien później ciężki wyjazd do Łodzi no chyba że ŁKS-iacy do tego czasu troche spuchną.Jak z tych 2 spotkań Biała Gwiazda zgromadzi komplet to uważam ze bedzie po raz 12 MISTRZEM POLSKI !!!!!!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.04.2009, 17:45
Nie wie ktoś, czy jakiś bukmacher oferuje dynamiczne kursy na Mistrza Polski? Bo ciekawi mnie jak obecnie specjaliści oceniają szanse poszczególnych zespołów.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 21.04.2009, 18:42
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
jak mówi przysłowie, "umiesz liczyć? to licz na siebie"
dokładnie. może to tylko pobozne moje życzenie ale chce a wręcz pragne samych wygranych do konca sezony a majster sam wpadnie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2009, 18:54
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wie ktoś, czy jakiś bukmacher oferuje dynamiczne kursy na Mistrza Polski? Bo ciekawi mnie jak obecnie specjaliści oceniają szanse poszczególnych zespołów.
Unibet.
Legia 2.4, Lech 2.5, Wisła 3.0.

Przed rundą wiosenną faworytem była Wisła (2.5)
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.04.2009, 19:52
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Unibet.
Legia 2.4, Lech 2.5, Wisła 3.0.

Przed rundą wiosenną faworytem była Wisła (2.5)
Widzę tu jakąś niekonsekwencję. Kupy się te stawki nie trzymają...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.04.2009, 19:54
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
A co do naszego meczu z Legia - mam dziwne przeczucie ze bedzie jak w02.
Tez musielismy wygrac, a oni mieli w skladzie drewnainego obcokrajowca strzelajacego nienaturalna liczbe bramek.
Możesz uściślić? Bo coś sobie nie przypominam o co konkretnie i o kogo konkretnie chodzi...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.04.2009, 19:56
Pewnie o Svitlice i nasz remis z Legią w Krakowie który oznaczał utratę szans na MP....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 21.04.2009, 19:56
zapewne o to:
Wisła Kraków 1-1 Legia Warszawa 24 kwietnia, 19:00 (10.000)
Tomasz Frankowski 2 - Stanko Svitlica 69
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.04.2009, 20:08
Byłoby smutno, ale niestety takiego scenariusza wykluczyć nie można. Wg mnie to żadna z drużyn na mistrza nie zasłużyła Jedno jest pewne, będzie ciekawie. Może nie piłkarsko, ale jednak.
Ostatnio edytowane przez tofik : 21.04.2009 o godz. 20:11.
..
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 21.04.2009, 21:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Byłoby smutno, ale niestety takiego scenariusza wykluczyć nie można. Wg mnie to żadna z drużyn na mistrza nie zasłużyła Jedno jest pewne, będzie ciekawie. Może nie piłkarsko, ale jednak.
Glupoty opowiadasz.
Na mistrza jak co roku najbardziej zasluguje Niepokalana Cracovia Krakow. Wlasnie za bycie Niepokalana.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Stary 21.04.2009, 21:50
Niepokalana to ona dopiero będzie... Plancu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.04.2009, 00:07
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
zapewne o to:
Wisła Kraków 1-1 Legia Warszawa 24 kwietnia, 19:00 (10.000)
Tomasz Frankowski 2 - Stanko Svitlica 69

Pamiętny mecz

Wczesniej zlalismy Polonie Warszawa bodaj w pierwsyzm meczu na R22 przy sztucznym świetle

A w tym remisie to on dawał juz Legii MP,bo pamietam jak ktorys z Legionistów gonił po murawie z flagą na kiju,..

A potem tez mielsimy przyjemnosc ogladac kolejną ich radosc na naszym stadione jak zdobyli Puchar Ligi--teraz juz niesitneijący
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 22.04.2009, 07:45
Lech Poznań zaczął już myśleć o składzie na kolejny sezon. We wtorek na testy do "Kolejorza" przyjechał serbski reprezentacyjny obrońca Marjan Marković. - Przez kilka najbliższych dni będziemy mu się uważnie przyglądać - mówi trener Franciszek Smuda......

W lidze serbskiej grał w najsłynniejszym klubie z tego kraju - Crvenej Zveździe. W ciągu sześciu sezonów rozegrał 126 spotkań, w których strzelił 12 goli. Potem zaliczył epizod we włoskiej Genoi, z której trafił do Dynama Kijów. Na Ukrainie występował przez trzy pełne sezony. W lidze zagrał w 37 meczach i zdobył dwie bramki. Występował również w Lidze Mistrzów. W bieżącym sezonie znów grał w Belgradzie. Co ważne, Lech nie będzie musiał płacić za Markovicia, bo dysponuje on własną kartą zawodniczą.

Zródło :90minut.pl

Od dawna się mówi ,że Crvena ma problemy i większość jej graczy będzie do wziecia za darmo.... Ten temat był już poruszany na naszym forum w innych działach. Niestety jak widać tylko Amica potrafi "wykorzystać" taką sytuację......................
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 22.04.2009, 08:10
Czy wykorzysta to się okaże jak gościa podpisze i coś pokaże w meczach. Poza tym co to za grajek,który zgadza się na testy. Szrot. Nie okłamujmy sie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 22.04.2009, 08:52
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czy wykorzysta to się okaże jak gościa podpisze i coś pokaże w meczach. Poza tym co to za grajek,który zgadza się na testy. Szrot. Nie okłamujmy sie.
Jak dla mnie samo to,że sie testuje takich piłkarzy to jest "wykorzystanie" tej sytuacji. Trzeba próbować - przebieg kariery jak na nasze warunki ma imponujący. Jest w optymalnym wieku aby jeszcze kilka lat pograć- więc nie koniecznie szrot. Może się okazać ,że w przyszłym sezonie będzie to jeden z lepszych obrońców ligi- np. pokroju Baszczyńskiego. Gdybyśmy to my testowali TAKICH piłkarzy to napewno bym sie nie obraził. No ale cóż pozostają nam indonezyjskie wynalazki.................
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 22.04.2009, 09:45
pamietam ze w tamtym sezonie '01/02 nasi złapali taką forme na wiosne ze grali chyba najpiiekniej z calej ligi i chyba nawet zgromadzili tyle samo albo wiecej punktow co legia <system dwoch grup> a mistrza przegrala. Tak czy siak mnie walka o ten tytul mistrzowski chyba najbardziej rajcuje bo jeśli go wygramy to chyba z najslabszym skladem w ostatniej dekadzie
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.04.2009, 10:38
Lech testuje tego goscia http://www.youtube.com/watch?v=08mnYYZiBSk
Gra na prawej stronie, kopara opada.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów