The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2011, 13:13
blues69 napisał(a):Wyświetl post
W Grecji spedzilem dwa lata, glownie na wyspie Kos, troche na Rodos i innych wyspach generalnie na poludniu Dodekanezu. Jestem zeglarzem, po resie na Cypr, gdy dobilismy do brzegu, mimo wieloletniej aklimatyzacji w cieplych klimatach , ledwo oddech moglem zlapac, zajelo mi z tydzien zanim zaczalem normalnie funkcjonowac. Cypr to nie Grecja. Sorry za offtop ale tam trzeba spedzic troche czasu zeby zrozumiec . Poczytaj zreszta wypowiedzi pilkarzy , ktorzy tam grali, chocby Jaska Paulisty.
Widze że wiesz więcej niż ja na ten temat, nie będę się więc kłócił.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.08.2011, 13:27
No jak my będziemy walczyć z pogodą a nie grajkami APOEL-u to faktycznie może być cięzko
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2011, 13:41
Slovan pojechal i sie nie posral ,zremisował 0-0 da sie?da sie ,Apoel pewnie rzuci sie od 1 minuty do odrabiania strat ,ale im dluzej nie strzela bramki tym gorzej im sie bedzie gralo.Dyscyplina taktyczna ,tego musza pilnowac nasi,to oni musza gonic wynik i jeszcze jedno ,oni tez nie sa ze stali po hura ataku u nas pozniej troche spuchli ,a w trybie meczowym to oni nie sa,uwazam ze damy rade.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2011, 13:43
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Slovan pojechal i sie nie posral ,zremisował 0-0 da sie?da sie ,Apoel pewnie rzuci sie od 1 minuty do odrabiania strat ,ale im dluzej nie strzela bramki tym gorzej im sie bedzie gralo.Dyscyplina taktyczna ,tego musza pilnowac nasi,to oni musza gonic wynik i jeszcze jedno ,oni tez nie sa ze stali po hura ataku u nas pozniej troche spuchli ,a w trybie meczowym to oni nie sa,uwazam ze damy rade.
A widziałeś skrót tego meczu? Mogło się skończyć 4:0 ale piłka lądowała na słupkach i poprzeczce, nie sądzę, że będą mieli takiego pecha znowu.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 20.08.2011, 13:51
cinekw napisał(a):Wyświetl post
A widziałeś skrót tego meczu? Mogło się skończyć 4:0 ale piłka lądowała na słupkach i poprzeczce, nie sądzę, że będą mieli takiego pecha znowu.
No nie widziałem ale bądzmy dobrej mysli ,bedzie cieżko ale wierze ze dadza rade
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 20.08.2011, 13:59
No właśnie, im dłużej nie strzelą tym gorzej będzie się im grało, a jak dostaną od nas bramę to mają 3 do strzelenia więc przynajmniej do 70 min będą musieli grać ostrożnie z tyłu.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.08.2011, 14:01
Ale my nie jesteśmy Slovan. Slovan na skrócie w Bratysławie jeszcze gorzej wyglądał niż w Nikozji.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.08.2011, 14:01
im bliżej do awansu tym bardziej widać ilu osobom LM byłaby nie w smak...

do boju Wisełko!
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 20.08.2011, 14:03
Nasi też z APOEL-em grali jakby mieli betonowe buty, wcale na Cyprze nie musi być gorzej, no ale wiem..warunki
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 20.08.2011, 14:08
zaraz,zaraz,obejrzalem skrot teraz z tego meczu gdzies ty widział te slupki i poprzeczki bo ja tylko bledy obrony i ze cztery pudla cypryjczykow ,a tak to raczej glowa w mur,w Bratysławie to tak ,ale po tym jak strzelili na 1-0 ,Slovan sie odkryl i dostal pare kontr,mam nadzieje ze my nie bedziemy zmuszeni do ataku pozycyjnego i to my pierwsi ich zkontrujemy i ustalimy warunki gry na boisku
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 20.08.2011, 14:22
Jak awansujemy to i tak będą głosy że Apoel był lepszy...

kibiców to mają dobrze jebniętych http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...Auschwitz.html
Ostatnio edytowane przez dobra_bestia : 20.08.2011 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.08.2011, 14:43
Cytat:
Dla obu zespołów będzie tak samo gorąco i ta pogoda napewno tez będzie doskwierac przeciwnikom.
Którzy żyją , trenują i grają w takich warunkach.
Słaby argument
Nikt tutaj chyba nie demonizuje warunków pogodowych.Raczej wskazuje się go jako jeden z wielu czynników wpływających przebieg gry , który raczej będzie po stronie rywali. Oczywiście najważniejszym czynnikiem jest poziom piłkarski , a czy będzie on po naszej stronie to się przekonamy we wtorek.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.08.2011, 14:54
Awans Wisly do LM jest wielu osobom w polskiej pilce bardzo nie na reke i ten awans bedzie ich w .... bolal. Zaczynajac od PZPN-u poprzez stare pierniki bedace kontynuatorami "polskiej mysli szkoleniowej (Piechniczek, Engel, Gmoch) konczac na obrazonych "gwiazdorach" (Kosowski) i burakach z Poznania

Tym bardziej Wisla musi awansowac, przede wszystkim dla siebie ale tez by pokazac innym "takiego chuja"
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 20.08.2011, 14:57
niech sie wali Kosa na pysk ,zawsze patrzyl kto da wiecej ,nigdy nie utozsamial sie z klubem ,zwykly wyrobnik i materialista
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.08.2011, 15:03
Bramka na wyjeździe bedzie dla Nas kluczową ,wiec mam nadzieje ,że nasi pilkarze nie beda w tak zalosny sposób wykonywać rzuty rożne. Własnie corner lub jakis staly fragment gry moze byc dla nas zbawienny ,wiec niech nasi sie postaraja i nie lekcewaza tak latwo szansy na gola.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 20.08.2011, 15:06
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Bramka na wyjeździe bedzie dla Nas kluczową ,wiec mam nadzieje ,że nasi pilkarze nie beda w tak zalosny sposób wykonywać rzuty rożne. Własnie corner lub jakis staly fragment gry moze byc dla nas zbawienny ,wiec niech nasi sie postaraja i nie lekcewaza tak latwo szansy na gola.
No chyba zdaja sobie z tego sprawe ze nie tylko autobus ,najlepsza obrona jest atak,mam nadzieje ze w podswiadomosci nie beda mieli zakodowane tylko bronic
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.08.2011, 15:18
Ciekawe co powiedzą po rewanżu jak awansujemy do LM i co powie Jacuś he he he Gmoch ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.08.2011, 15:21
Uwaga, teraz będzie przykład NEGATYWNEGO scenariusza

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>
Odpowiedz cytując
wis997
Member

Od: 07.2010

Stary 20.08.2011, 15:28
nicolas najżałośniejszy kibic jakiego widziałem tacy prostacy też są potrzebni;]
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2011, 15:28
nicolas napisał(a):Wyświetl post

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy
To jak od razu zakladamy, ze beda baty w grupie LM to po co w ogole startujemy w kwalifikacjach? Twoim rozumowaniem najlepiej sie wycofac bo nie jestesmy mocni. Rozbraja mnie takie myslenie

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie.
Aha czyli grajac i przegrywajac na OT z Manchesterem United spadnie morale druzyny? Wiekszej głupoty nie słyszałem. Przegrywajac z Karabachami to morale moze spasc a nie z takimi zespolami (bo tylko takich mozemy dostac)
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 20.08.2011, 15:33
Ja mówię, że mogą być baty nawet w Lidze Europy. W grupie, czyli albo tej albo tej.

Poza tym, mam gorszy humor, nie utożsamiam się do końca z tym przykładem negatywnego scenariusza. Ale jest to prawdopodobne. Niech więc moderatorzy się nie rzucają, że trolluję <troll face>. To jest dyskusja.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2011, 15:36

Wszyscy chwalą Maaskanta, że bardzo doświadczony i mądry i Wisła nie przegrała 5 meczu w walce o CL. Tymczasem Maaskant nigdy nie awansował jako trener do CL i nigdy nie prowadził w niej zespołu. Możliwe więc, że 1. Wisła nie wejdzie do CL 2. Wisła wejdzie do CL. Tak czy owak, w pucharowej grupie będziemy dostawać baty (bo na pewno nie zrobimy takiej furory jak Lech), bo Wisła nie jest mocną drużyną. Budowana w rok zostanie rozpykana przez doświadczone ekipy.

A ponieważ Wisła będzie grała na dwóch frontach, będzie trudno. W grupie będą baty, to morale nie będzie wysokie. Będą porażki w lidze, Lech (albo inni) będą nam odjeżdżać. Zawodnicy i trener nie poradzą sobie z tym, Mistrzostwo zacznie odjeżdżać. I w ten sposób nastąpi dymisja Maaskanta, który swoje zrobił - zapracował na swoje nazwisko i pójdzie do innej ekipy. Podobnej do Wisły, by awansować do pucharów, albo do jakiejś lepszej.

Także tak wygląda na dziś scenariusz ;>
Stary nie ograniczaj się. Dodaj jeszcze, że po "batach w LM" Cupiał odejdzie z Wisły a my w kolejnym sezonie spadniemy do drugiej ligi...

Nie mam pojęcia po co napisałeś tego posta.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Stary 20.08.2011, 15:41
A po to, że wszystko jest możliwe. Nie traktuj tego w kategoriach absurdu. To, że Cupiał odejdzie jest chyba najmniej prawdopodobne. Mój post mieści się w temacie, a że ma inny wydźwięk, to nie powinien być zarzut. Ja wiem, że teraz się nakręcamy na forum. Tylko merytorycznie, a nie, że agresja, urażona wiślacka duma, brak poczucia dystansu, przeświadczenie o wielkości.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.08.2011, 15:44
Mogą, a nie muszą, skończ przeżywać.
Z każdy można wygrać jak i przegrać. Czy zremisować, nawet z najmocniejszymi. Twój tok rozumowania to człowieka bez wiary. W sporcie rózne rzeczy się dzieją, tym bardziej w piłce.
Wchodzimy do LM i jedziemy na pełn.. ....ie, bez presji i to najważniejsze, na luzie i robić swoje i malo ważne czy to Manchester czy Helsinki. Po prostu kolejny mecz, przegramy? zdarza się, zremisujemy? fajnie, wygramy? super. Ważne żeby była walka na całego. Jak my będziemy się bać bo wielki Mencieśter przyjeżdza no to k.. stańmy ramię w ramię z jakimś Startem Otwock. My jesteśmy Wisła i za nią stoi dziesiątki tysięcy fanatycznych kibiców i gówno nas obchodzi czy to Meńcieśter czy Balcielona. jak tu przyjadą to nie pstrykac im zdjęc, robić wymiany koszulek po meczu, tylko grać swoje i nawet nie spojrzeć na nich po końcowym gwizdku po czym zejść z murawy (a nie tak jak niektórzy reprezentanci Polski po kompromitacji 6-0 z Hiszpanią prosza o koszulki Xaviego) . Wstyd i hańba. Serce mi krwawiło widząc tych błaznów z orzełkiem na piersi proszących się o koszulki. Kompromitacja dla Narodu Polskiego, wszyscy oni powinni być dyscyplinarnie wiadomo co. Nie chce tego widzieć u nas, nie chce by któryś z piłkarzy Wisły wbijał mi nóz w serce. Bez żadnego respektu i szacunku podchodzić do takich zespołów.
O kibiców się nie boje bo wgnieciemy ich w ziemię i tych ich turystów plazowych na trybunach, ważne żeby piłkarze nie byli ciotowaci i robili w gacie bo Rooneye i inne przyjechały. Być chamami z pianą na mordzie i pokazać im miejsce w szeregu, choćby mecz mial się skończyć 3-0 dla nich , to nie bez walki! Niech sobie nie myślą że Wisła uklęknie przed nimi, usiądzie na murawie i będzie robić im zdjęcia a oni będą kolejne bramki strzelać.
Ostatnio edytowane przez CH. : 20.08.2011 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2011, 15:44
ach te kryptozydki
derr
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2011, 15:54
A po to, że wszystko jest możliwe. Nie traktuj tego w kategoriach absurdu. To, że Cupiał odejdzie jest chyba najmniej prawdopodobne. Mój post mieści się w temacie, a że ma inny wydźwięk, to nie powinien być zarzut. Ja wiem, że teraz się nakręcamy na forum. Tylko merytorycznie, a nie, że agresja, urażona wiślacka duma, brak poczucia dystansu, przeświadczenie o wielkości.
Wszystko jest możliwe oczywiście z wyjątkiem tego, że nie zrobimy w Europie takiej furory jak Amica, prawda?

Siejesz zamęt a nie masz nic ciekawego do napisania. Odpuść sobie i nie trolluj.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2011, 15:56
Dla autorów czarnych i negatywnych scenariuszy, krytykantów i frustratów mam propozycję by przy okazji następnego meczu ruszyli dupy sprzed komputera, wzięli szaliki (mogą być nawet te z logiem SA), ubrali czerwone koszulki i wreszcie to przeżyli.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2011, 16:13
Kosowski traci resztki szacunku . Już nawet nie chodzi o ten wywiad bo tutaj jedynie typował wynik a nie jak Żewłakow życzył zwycięstwa Apoelowi ale mam na myśli jego zachowanie przed meczem i po w trakcie studia .Siedział jak obrażona panienka i tylko najeżdżał na Wisłę .Prawdziwy Wiślak to Żuraw, Kosa to był świetny piłkarz ale łasy na kasę więc chyba już teraz nikogo nie dziwi czemu Cupiał go wywalił z klubu.
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 20.08.2011 o godz. 16:17.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2011, 16:22
Nie wiem czy dobry temat, a może już było ale wrzuce tu bo w sumie dotyczy ostatniego meczu w pucharach. Pojechał troche Wojtek Kowalczyk:
Cytat:
Wielką robotę w czwartek wykonali kibice Legii. Dzień wcześniej byłem w Krakowie i mam dobre porównanie, gdzie jest najlepsza atmosfera w kraju, gdzie się śpiewa przez 90 minut, a gdzie tylko czasami. Wisła grała o Ligę Mistrzów, ale nie miała nawet w połowie takiego wsparcia trybun jak legioniści.
Co do stwierdzenia ze Kosa to nie ale Żuraw to już prawdziwy Wiślak, chciałbym tylko wtrącić, że też mnie lekko irytowała jego postawa w studio, zwłaszcza w poprzednich meczach gdzie Bozydar Ivanov jak zwykle dogryzał Wisłe od której strony tylko mógł i zagadywał Żurawia a ten zawsze mu potakiwał zamiast bardziej zdecydowanie stawać w obronie dobrego wizerunku klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów