The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2018, 22:59
W którym meczu u siebie Wisła Płock nas ojebała? W tym wygranym przez nas 1:0 dzięki bramce Carlitosa czy w tym zremisowanym 2:2?
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.05.2018, 00:01
Markfire20 napisał(a):Wyświetl post
W którym meczu u siebie Wisła Płock nas ojebała? W tym wygranym przez nas 1:0 dzięki bramce Carlitosa czy w tym zremisowanym 2:2?
Kolesiowi chodziło u mecze u nas w Krakowie, jak jesteś średnio rozgarnięty to byś sie kapnął ale jak widać nie jesteś i sie czepiasz pierdół...
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.05.2018, 15:56
Ciekawy wywiad. https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zaczna/bqm301n
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.05.2018, 16:36
faktycznie ciekawey, nawet bardzo

pokazuje tez że przejęcie przez TS to najlepsze co nas mogło spotkać
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2018, 16:58
Od czasów Jakuba M. mam pewne wątpliwości co do przyszłych inwestorów w Wiśle nawet mam wątpliwości co do Bragiela
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 19.05.2018, 17:12
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Od czasów Jakuba M. mam pewne wątpliwości co do przyszłych inwestorów w Wiśle nawet mam wątpliwości co do Bragiela
Kompletnie niczym nie poparte, jak mniemam.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.05.2018, 21:32
yarow napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy wywiad. https://www.przegladsportowy.pl/pilk...zaczna/bqm301n
Znakomity wywiad. Oby każdy z udzielających się tutaj mógł się z nim zapoznać. Szczególnie fragment dotyczący klubu z Portsmouth I tego co zrobili z nim kibice i co stracili... myślę że wielu marzących o bogatym wujku z Chin lub Niemiec pisze także na tym forum...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.05.2018, 22:24
W artykule poruszona jest kwestia "zejścia" z oczekiwań sportowych jeśli klub jest zarządzany przez kibiców. W obecnej sytuacji finansowej walka o podium to max (co może się zdarzyć w mega dobrym sezonie), walka o mistrzostwo i awans do kwalifikacji LM brzmi jak s-f, pytanie czy kibicom na dłuższą metę (czyli bez wejścia sponsora, który sypnie kasą) będzie odpowiadać walka w górnej ósemce + puchary od wielkiego dzwonu?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.05.2018, 23:16
sierotom po Cupiale napewno nie

tutaj to samo troche inaczej
http://weszlo.com/2018/05/16/futbol-skazony-pieniedzmi/
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2018, 12:01
Ad vocem do komentarzy nt. artykułu i sformułowania "sieroty po Cupiale".

Jeżeli dobrze pamiętam, Wisła na wiele lat przed odejściem Cupiała nie dominowała finansowo ligi. Ostatnie rundy Skorży to próba zrobienia czegoś z niczego, niekończące się testy ogórków i nieumiejętne cięcia Bednarza. W 2010 r. Kasperczakowi kazali bić się o puchary bez pełnej kadry (chyba był problem ze skompletowaniem ławki rezerwowych), ale po jego zwolnieniu jeszcze raz rzucono wybrano się na zakupy. Potem było już tylko niegospodarnie, a wysokie kontrakty dla zawodników nie przekładały się na dominację finansową ligi. Myślę, że podobnie jest teraz w Śląsku Wrocław.

To jest co najmniej 7-8 lat przeciętności - nie tylko sportowej, ale właśnie finansowej. Nie chcę rozpoczynać na nowo niekończącej się dyskusji, do jakiego stopnia Cupiał był dobrym wujkiem, bo od pierwszego zwolnienia Kasperczaka wiele się zmieniło. Chodzi mi o to, czy osoby, które nazywacie "sierotami po Cupiale" pamiętają czasy sprzed Skorży. To, co piętnujecie to chyba bardziej niedojrzałość, roszczeniowość etc. typowa dla pokolenia millenialsów czy jak ich się tam nazywa. Wychowali się na Fifie i lidze angielskiej w c+, tam przecież kluby przejmowali bogaci inwestorzy, szło się na zakupy i gra wyglądała przyjemnie jak film w kinie.

Dlatego zgadzam się, że takie artykuły są cenne.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.05.2018, 12:19
Początkowe dwa okna transferowe za Skorży to raczej do tych tańszych nie należały. Latem przyszli m. in. Ćwielong z Niedzielanem (pierwszy to wówczas wyróżniający ówczesnej II ligi tak więc pewnie czołówka chętna na niego była, drugi może gre w reprze miał za sobą , ale wartość swoją miał), a w zimie Matusiak z Łobodzińskim (obaj reprezentanci kraju).
Ostatnio edytowane przez R33 : 20.05.2018 o godz. 12:21.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.05.2018, 13:01
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
sierotom po Cupiale napewno nie

tutaj to samo troche inaczej
http://weszlo.com/2018/05/16/futbol-skazony-pieniedzmi/
Dlatego ja zawsze jestem antykomercja.

Pasja+duch+spontan - cieszy najbardziej
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.05.2018, 13:07
Kibicujesz swojej drużynie i chcesz aby wygrywała. Przyjście Cupiała, Urbana i Ziętka to było takie wejście "arabskiego szejka" lub "chińskiego milionera" jak na realia lat 90tych w Polsce. Wszyscy się cieszyli. Możemy zawsze uznać, że lepiej grać w III lidze i cieszyć się czystym futbolem. Pytanie czego chcemy.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 20.05.2018, 13:12
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Kibicujesz swojej drużynie i chcesz aby wygrywała. Przyjście Cupiała, Urbana i Ziętka to było takie wejście "arabskiego szejka" lub "chińskiego milionera" jak na realia lat 90tych w Polsce. Wszyscy się cieszyli. Możemy zawsze uznać, że lepiej grać w III lidze i cieszyć się czystym futbolem. Pytanie czego chcemy.
Pewnie kibice Polonii, Widzewa też chcieli i teraz mają... 3 ligę

Właściciela trzeba dobierać z rozwagą, pierwszym kryterium nie może być zaślepienie o wielkich sukcesach które są przykrywką dla egoistycznych interesów właściciela.
A Boss był tu przede wszystkim dla Wisły a nie dla biznesu. Tacy właściciele jak najbardziej
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.05.2018, 13:22
Mam nadzieję, ze masz rację. Ostatnie lata Cupiała raczej nie wskazują, że był tutaj dla Wisły. Ale cóż trzeba docenić co zrobił wcześniej.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.05.2018, 13:29
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze masz rację. Ostatnie lata Cupiała raczej nie wskazują, że był tutaj dla Wisły. Ale cóż trzeba docenić co zrobił wcześniej.
Cały czas był dla Wisły tylko się fundusze na zabawę skończyły

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 20.05.2018, 14:39
Tak apropos funduszy, właścicieli i sponsorów, za niedługo mina prawie 4 miesiące od pamiętne konferencji na którego został ogłoszony nasz nowy wspaniały inwestor ja wiem, że oficjalnie już nie komentują, ale może ma ktoś jakieś info co z tym bragielem się w końcu dzieje?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 20.05.2018, 14:49
Ostatnio któryś z dziennikarzy (bodajże Wójtowicz) wspominał, że Bragiel ma w maju pojawić sie w Krakowie. Nie wiem natomiast, czy jest to zwiazane z Wisłą, bo niestety nikt nic nie wie.

Zaczynam jednak wątpić w te transakcje.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.05.2018, 15:02
R33 napisał(a):Wyświetl post
Początkowe dwa okna transferowe za Skorży to raczej do tych tańszych nie należały. Latem przyszli m. in. Ćwielong z Niedzielanem (pierwszy to wówczas wyróżniający ówczesnej II ligi tak więc pewnie czołówka chętna na niego była, drugi może gre w reprze miał za sobą , ale wartość swoją miał), a w zimie Matusiak z Łobodzińskim (obaj reprezentanci kraju).
Tak, ja wiem, dlatego jako taką umowną granicę ustaliłem końcowego Skorżę. Przyjście Skorży i nowych piłkarzy, powrót Kosowskiego to był - tak się wtedy pisało - renesans miłości Cupiała do Wisły i jego dobrowujkowstwa.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Mike88
Junior Member

Od: 05.2017

Stary 20.05.2018, 15:14
Kto powiedział że potrzebujemy "bogatego wujka" żeby bić się o najwyższe cele w ekstraklapie. Nie przypominam sobie żeby pan Leśniodorski, Mioduski czy Kulesza byli w gronie najbogatszych Polaków. Może Rutkowscy, ale im już znudziło się marnowanie wlasnej kasy. Legia zarabia pieniądze dzieki dobremu marketingowi, sponsorom (stolica), kibicom. Lech przez sprzedaż młodych pilkarzy. Jagiellonia ma podobny budżet jak my, który musi dopinac kasą z transferów.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 20.05.2018, 22:59
Mike88 napisał(a):Wyświetl post
Kto powiedział że potrzebujemy "bogatego wujka" żeby bić się o najwyższe cele w ekstraklapie. Nie przypominam sobie żeby pan Leśniodorski, Mioduski czy Kulesza byli w gronie najbogatszych Polaków. Może Rutkowscy, ale im już znudziło się marnowanie wlasnej kasy. Legia zarabia pieniądze dzieki dobremu marketingowi, sponsorom (stolica), kibicom. Lech przez sprzedaż młodych pilkarzy. Jagiellonia ma podobny budżet jak my, który musi dopinac kasą z transferów.
Nie, nie potrzebujemy bogatego wujka. Przede wszystkim - potrzebujemy pozbyć się tego cholernego balastu odziedziczonego po bogatym wujku Cupiale.

Paradoksalnie, ten dług byłby w dłuższej perspektywie do "łyknięcia" przez każdego z wymienionych panów (może najmniej przez Leśnodorskiego, ale on akurat przejął klub wyprowadzony przez ITI, żył na kredyt, który spłacił "cudownym zrządzeniem losu" pieniędzmi z LM, a na koniec zostawił klub z dziurą budżetową), ale nie jest do udźwignięcia przez biedne TS. I to jest główny problem Wisły teraz. Zaręczam Koledze, że jeśli dzisiaj wpadnie do klubu z 10 bańkami na spłatę zaległości, to w ciągu jednego sezonu wrócimy do walki o najwyższe cele.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.05.2018, 23:01
Wg GK Pan Bargiel był na meczu z Górnikiem
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.05.2018, 02:03
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Wg GK Pan Bargiel był na meczu z Górnikiem
W weszlo.fm prezes Dukat mówił, że Wisła wprowadziła embargo na komentarze nt inwestora, bo zaczynało się deczko smrodzić. Mają dać info jak podpiszą papiery.

Z drugiej strony po tej kolejce wiemy na czym stoimy więc można rozmawiać o przyszłości.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 21.05.2018, 07:40
Obecność Bragiela na meczu świadczy o tym, że temat nadal jest aktualny i mocno grany. To duży plus.

Może rzeczywiście jest tak jak plotkowano i z czego się śmiano, że angielski akcent najnowszego filmiku ,,LEGENDS" i współpraca z Discover Cracow to projekty realizowane wspólnie z przyszłym inwestorem....
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.05.2018, 08:26
Jeżeli to prawda, że CBŚP znalazło skradzione flagi w pomieszczeniach Wisły na stadionie to:

1. Kompromitacja klubu
2. Zapomnijcie o Bragielu i innych
3. Możliwe, że przyszły sezon trzeba będzie grać poza R22...Choć z drugiej strony miasto jest mimo wszystko pod ścianą, bo komu to wynajmie?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2018, 08:36
do kasacji
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 21.05.2018 o godz. 08:45.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.05.2018, 08:46
a może te flagi są w pomieszczeniach wynajmowanych przez inny podmiot ? Narazie nic nie wiemy i tyle.
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.05.2018, 08:52
nie żebym coś ale ....a jak TS może na takie coś pozwolić? i W ogóle po co skradzione te flagi jaki to ma sens ?
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 21.05.2018, 08:55
A może po prostu fake news a wy sie podniecacie?

Rok temu szukali flag i nie znaleźli, to terazby znaleźli po roku? Ciekawe...
Śmierdzi ściemą.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2018, 09:24
Pan Bragiel coś długo nie może się zdecydować
Kiedy Pani Prezes mówiła, że na przestrzeni 2 miesięcy sprawa się wyjaśni?
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów