The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2017, 10:49
Naszła mnie jeszcze taka refleksja związana z naszym trenerem, że to nie jest tak, że on jest fanem akurat defensywnej taktyki czy tego określonego ustawienia. Po prostu doszedł do słusznego wniosku, że materiał ludzki, którym dysponuje Wisła, zostanie najlepiej wykorzystany własnie w ten sposób. Solidni obrońcy + kilku szybkich piłkarzy, wśród których jednak próżno szukać wybitnych techników czy mistrzów kreacji.

W nowym sezonie jak do formy dojdzie Stilic, zaskoczy miejmy nadzieję Valencia, uda się pozyskać napastnika - możemy grać zupełnie inaczej. Bo Kiko stwierdzi, że ma już większy potencjał ludzki, aby grać ofensywną taktyką.

Mądry trener, który nie rzuca banałami o krakowskiej piłce i zawsze ofensywnej Wiśle tylko patrzy obiektywnie co ma i na tej podstawie przygotowuje taktykę.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.03.2017, 12:33
każdy kolejny mecz utwierdza mnie w przekonaniu że to najlepszy trener jakiego mieliśmy o d dawna
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 15.03.2017, 13:01
Może się czepiam, ale dla mnie za mało "żywy" przy linii.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.03.2017, 14:04
Lepszy taki niż skaczący jak małpa z pęcherzem Probierz.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.03.2017, 17:27
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A co to ma do rzeczy?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cancer
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.03.2017, 18:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
Naszła mnie jeszcze taka refleksja związana z naszym trenerem, że to nie jest tak, że on jest fanem akurat defensywnej taktyki czy tego określonego ustawienia. Po prostu doszedł do słusznego wniosku, że materiał ludzki, którym dysponuje Wisła, zostanie najlepiej wykorzystany własnie w ten sposób. Solidni obrońcy + kilku szybkich piłkarzy, wśród których jednak próżno szukać wybitnych techników czy mistrzów kreacji.

W nowym sezonie jak do formy dojdzie Stilic, zaskoczy miejmy nadzieję Valencia, uda się pozyskać napastnika - możemy grać zupełnie inaczej. Bo Kiko stwierdzi, że ma już większy potencjał ludzki, aby grać ofensywną taktyką.

Mądry trener, który nie rzuca banałami o krakowskiej piłce i zawsze ofensywnej Wiśle tylko patrzy obiektywnie co ma i na tej podstawie przygotowuje taktykę.
A wiesz, co mi się przypomniało?

Jak Junco mówił, że szukają trenera (po analizie przeprowadzonej przez jego "kolegów" czy tam osoby, którym powiedział, nie wnikam), który zajmie się naszymi mankamentami, tzn. wyprowadzi nasze najsłabsze elementy gry.

I może jest tak, że Junco przygotowuje materiał pod przyszły sezon (tak, wiem - zawsze mówienie, że może od przyszłego sezonu będzie lepiej ) tym, że teraz wyprowadzi niedociągnięcia, a przy pewnie jakiejś wymianie kadry przez wakacje dojdzie do zmiany stylu gry na przykład.

Tak mi się przypomniało
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.03.2017, 18:30
Cytat:
który zajmie się naszymi mankamentami, tzn. wyprowadzi nasze najsłabsze elementy gry.
Robiąc z nich wykonawcę Mąkę albo Sadloka?

Ja rozumiem, naoglądał się Realu z Kroosem i Ramosem, ale bez przesady.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.03.2017, 19:53
Wg mnie jeśli pomysł z Kiko ma wypalić, to po pierwsze trzeba z nim przedłużyć kontrakt zaraz po wywalczeniu awansu do czołowej 8. Sam ostatnio w wywiadzie wspomniał, że czeka ze sprowadzeniem rodziny do Krakowa na decyzje o swojej przyszłości w Wiśle.
Myślę, że po tym będziemy widzieli więcej eksperymentów, wchodzenie z ławki nowych zawodników, szansę dla wychowanków. Tym bardziej, że wiele wskazuje na to, że na występy w EP nie będziemy mieć szans. Szykuje się duża strata do czołowej 4, nawet po podziale.

A taktykę zawsze mądry trener dobiera pod wykonawców, a nie odwrotnie. Taki błąd zrobił Wdowczyk w lipcu stawiając na taktyę 3-5-2 z Urygą i Cywką w środku obrony.To nie miało prawa wypalić.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 15.03.2017, 20:09
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Robiąc z nich wykonawcę Mąkę albo Sadloka?

Ja rozumiem, naoglądał się Realu z Kroosem i Ramosem, ale bez przesady.
To co, mamy kopać wolne w aut? Przecież w tym klubie już każdy brał się za stałe fragmenty z takim samym skutkiem. Mączyńskiemu wyjdzie czasem naprawdę dobry wolny za obronę przeciwnika
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 15.03.2017, 20:29
Brlek? W czołowych ekipach za to się biorą ofensywni pomocnicy. To, że jebnąć z dystansu potrafi wiemy, dołożyć techniki, praktyka czyni mistrza?

A przepraszam bardzo z jakim skutkiem wolne wykonuje Mąka albo Sadlok, jak nie wyjebanie w aut czy poza bramkę? Równie dobrze oddają futbolówkę. Zanim Stilić wróci do pełnej sprawności fizycznej, i o ile będzie przypominał choćby w ułamku magika z dawnych lat, to miejsce na placu mieć będzie, wielkiej konkurencji nie ma.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.03.2017, 11:37
Czepiasz sie
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.03.2017, 12:07
Może się czepiam, ale ten Kiko strasznie niski się wydaje w dodatku chyba siwieje.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2017, 13:03
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Może się czepiam, ale ten Kiko strasznie niski się wydaje w dodatku chyba siwieje.
Poza tym to Kiko a nie Kaka, ani nawet ten Kiko z Realu. Hańba! Zdrada! Zamach!
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.03.2017, 14:40
I jeszcze na dodatek to.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 16.03.2017, 17:50
Nie ściągnął też żadnego murzyna :/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.03.2017, 18:46
wole wykonują Ci ktorzy najlepiej je wykonują na treningach.
Wystarczy przejść się i na własne oczy zobaczyć ze potrafią.

to ze kiedyś Darek Dudka bił wolne z dystansu tez nie wynikało z dupy tylko z tego ze na treningach mu po prostu "siedziało"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 16.03.2017, 19:25
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
ani azjaty
jak nic rasista!
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2017, 20:18
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post

A ten Valencia to eskimos?

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.03.2017, 20:35
To była tylko moja uwaga odnośnie naszego trenera. Raczej nie wpływa to na jego warsztat trenerski. Po prostu lubię trenerów, którzy żyją meczem, jak Sobol, Petrescu, Simeone, Mourinho itp. Ale widzę, że niektórzy podchwycili temat do szydery. Ani to śmieszne, ani mądre.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 17.03.2017, 00:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ten Valencia to eskimos?

Czyli twoim zdaniem kolor skóry warunkuje bycie murzynem? Może on się nie czuje i w głębi serduszka jest biały?Neofaszysto...
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.03.2017, 11:02
Jeszcze wasze dywagacje na temat koloru skóry podłapie GW i będzie draka heh
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 17.03.2017 o godz. 11:07.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 17.03.2017, 11:32
Należy zatem na pozycję napastnika ściągnąć rudego, homoseksualnego azjatę o meksykańskich korzeniach, lubiącego jeździć na rowerze, którym to ucieka przed prawicowymi organizacjami w połączeniu z ministrantami i księdzem na czele. Powinien on później odkryć w sobie kobietę zniewoloną w męskim ciele. Należy zatem szukać go w USA, gdzie po podpisaniu z nami kontraktu spełni swoje postanowienie po wygranej Trumpa i opuści nietolerancyjny, amerykański kurvidołek. Pogra u nas przez jakiś czas, później okaże się, że po kopulacji z arabskim uchodźcą/uchodźcami zaraził się chorobą weneryczna/chorobami wenerycznymi, jednakże na łożu śmierci przebaczy sprawcy oraz wszystkim, którzy go prześladowali, zje sałatkę od Krysi Pawłowicz, da datek na radio Maryja, pogłaszcze kota Jarosława, po czym nastąpi kremacja, dzięki czemu pozostałości po nim będą nawozić glebę, która wyda piękne owoce multi-kulti. Film o nim nakręci Holland, która w przyszłym roku dostanie za niego Oscara, a my dodatkowo wyślemy go na Eurowizję. Mainstreamowe media wpadną w zachwyt, PR będzie zacny, a zmięty Miga straci robotę, gdyż dalsze oczernianie tolerancyjnej Wisły spotka się z ostrą reakcją homopozytywnego Michała Pola.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2017, 12:10
Przecież to nie jest murzyn...to kawa z mlekiem.

ABGwislakABG I like it !
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.03.2017 o godz. 12:57.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2017, 12:43
Prędzej cappuccino ABGwislakABG eee jeszcze musi umieć wbiegać po schodach
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 17.03.2017, 15:49
Cytat:
Należy zatem na pozycję napastnika ściągnąć rudego, homoseksualnego
Stokowiec obecnie jest związany kontraktem z Zagłębiem, będzie ciężko go wyciągnąć
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.03.2017, 16:45
To była tylko moja uwaga odnośnie naszego trenera. Raczej nie wpływa to na jego warsztat trenerski. Po prostu lubię trenerów, którzy żyją meczem, jak Sobol, Petrescu, Simeone, Mourinho itp. Ale widzę, że niektórzy podchwycili temat do szydery. Ani to śmieszne, ani mądre.
Bo Kiko to wielki strategos który na chłodno analizuje grę Wisły i rywala. Niczym wódz wielkiej armii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.03.2017, 22:28
"Fatalne zmiany","Kiko out"

Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.03.2017, 23:34
Znów mecz odkręcają zmiennicy ; )
Do zmian bardziej trzeba mieć farta, ale cieszy bardziej, że je mamy wreszcie.
I farta i zmiany
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2017, 23:42
Żre mu
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.03.2017, 01:47
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Znów mecz odkręcają zmiennicy ; )
Do zmian bardziej trzeba mieć farta, ale cieszy bardziej, że je mamy wreszcie.
I farta i zmiany
Bo ja wiem czy to fart? Sam strzał Stilicia tak, ale dwie idealne kontry to już chyba nie bardzo. Widać ile daje olane "krakowskiej piłki" i błyskawiczne przejście od odbioru do ataku minimalną ilością podań.

Kiko Ramirez, zwany też "policzkiem dla polskich trenerów" w rzeczywistości leje ich na odlew z liścia i patrzy czy równo puchną.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.03.2017 o godz. 02:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów