|
|||||||
| Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp... |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Hej,
Właśnie Wislakosz.pl podała dobrą wiadomość: EUROSPORT 2 transmituje na ŻYWO mecz półfinałowy Final Four z Walencją!!! To dobra wiadomośc dla takich jak ja którzy nie mogą jechać do Walencji niestety.... Mam pytanie lub prośbe do osób z środowiska czy jest możliwośc namówienia Restauracji u Wiślaków by transmitowała ten meczyk na telebimie? Ja bym chętnie przyszła a i Restauracja by zarobiła Wiem że mecz zaczyna sie o 20:30 ale moze wyjątkowo mogliby dłużej otworzyć Restauracje. CarloResort moze Ty coś wiesz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wisła zagra na Hutniku?
Od przyszłego sezonu Międzynarodowa Federacja Koszykówki (FIBA) wprowadza zmiany w przepisach oraz w oznakowaniu boiska. Według nowych przepisów, które będą obowiązywały na terenie Polski najprawdopodobniej od dnia 01.10.2010 Wisła Can Pack Kraków nie będzie mogła rozgrywać swoich spotkań w hali przy ulicy Reymonta! Głównym powodem jest przesunięcie linii rzutów za trzy punkty z 6,25 metra na odległość 6,75. Aby dostosować halę do wymogów FIBA krakowski klub musiałby przeprowadzić gruntowną przebudowę przestarzałej hali. Zniknęłaby większa część trybun. Byłaby to klasyczna prowizorka skutkująca zmniejszeniem i tak już daleko niewystarczającej pojemności hali. Remont wiązałby się też z ogromnymi kosztami. Ta opcja jest jednak mało prawdopodobna. W przyszły sezonie Biała Gwiazda rozgrywać będzie swoje mecze na 80% w hali Hutnika Kraków. - Jest problem, z którym musimy się uporać w najbliższych dniach. Nowo wprowadzone wymiary nie mieszczą się w strukturze naszej hali. Drugim problemem jest fakt, że obecna hala nie mieści tej ilości kibiców, którzy są zainteresowani koszykówką - powiedział na łamach MM-ki - Prezes TS Wisła - Ludwik Miętta-Mikołajkiewicz. - Musimy zatem podjąć dwie bardzo ważne decyzje. Po pierwsze: co zrobić, i gdzie grać w przyszłym sezonie? Po drugie: co z nową halą? Z tym wiąże się kolejny dylemat. Czy halę wybudować na wolnym terenie, czy na miejscu starej? Jak zwykle w takich sprawach zdania są podzielone. Z jednej strony stara hala ma olbrzymią tradycję, z drugiej wymaga generalnego remontu, gdyż większość urządzeń jest tam jeszcze z czasów głębokiej komuny. W związku z tym wiele wskazuje, że ze względów ekonomicznych lepiej by było, aby zburzyć starą halę, a na jej miejsce postawić nową. Pewne jest, że decyzja w tej sprawie musi zapaść w ciągu najbliższych dwóch tygodni, bowiem do końca roku musimy uzyskać pozwolenie na budowę. W przeciwnym wypadku pieniądze unijne mogą przepaść. - Razem z Zarządem Infrastruktury Sportowej [który będzie inwestorem zastępczym hali - red.] wyliczyliśmy, że jeśli do końca listopada uzyskamy zgodę, to w ciągu 18-20 miesięcy powinna powstać nowa hala. Optymalnie licząc, sezon 2012/2013 powinien być rozgrywany już na nowym obiekcie. Do tego momentu prawdopodobnie koszykarki Wisły będą rozgrywały swoje mecze w hali Hutnika, obecnie administrowanej przez Tomex. Trzeba jednak pamiętać, że ten obiekt również wymaga generalnego remontu. Na chwilę obecną hala przy ul. Ptaszyckiego jest dosłownie ruiną. Z dachu cieknie woda, a stare rury nie są w stanie ogrzać pomieszczeń. Za doprowadzenie hali do ruiny gmina wini obecnego dzierżawcę - spółkę Tomex. źródło: www.wislakosz.pl/mmkrakow.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To jakieś "przeznaczenie" z tym graniem na obiektach Hutnika...
![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tymczasem wszystko wskazuje na to, iż odpadamy z PLKK...
http://live1.plkk.pl/plkk/mecz.html?game_id=3011 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja pier..le, masakra jakas. zaloba.
i po mistrzostwie :(
Ostatnio edytowane przez Coglin : 27.03.2010 o godz. 19:30.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
szkoda:/ czy wygrywasz czy nie zawsze...!
teraz musimy sie spiac na F4 zeby koszykarki czuly sie jak u siebie! Pozostalo wygrac eurolige zeby mozna bylo marzyc o grze w nastepnym sezonie w europie ![]()
Ostatnio edytowane przez kondzio7 : 27.03.2010 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
co tu dużo mówić, szkoda...
![]()
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
beda jeszcze jakies mecze na Reymonta?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
nie. Hale mamy juz z glowy, i to zdaje się na zawsze.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Hali z głowy jeszcze nie mamy. Czekaja nas mecze w wykonaniu Wislaczek o miejsca 5 - 8. To piate miejsce jeszcze nie jest przesądzone .... może być gorzej.
Strasznie szkoda że dzisiaj tak dały ciała... smutno.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie najbardziej boli co innego. Nie wiem jakim systemem są rozgrywane te mecze o miejsca 5-8, ale w każdym razie lada chwila stracimy halę raz na zawsze. Nie wiem czy wybudują nową, nie wiem kiedy - ale jak sobie pomyślę jakie rzeczy działy się w tej... ehh.
Jeżeli okaże się z meczów o miejsca 5-8 chociaż 1 (JEDEN!) zostanie rozegrany u nas - obowiązkiem każdego kto przeżywał z Wisłą awans do Final4 itp. jest przybycie... "Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce..." ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
No iteraz naprawdę widać, jak dużo nasz dziewczyny zawdzięczały NAM! I tym bardziej szkoda, że na tych meczach w KrK w lidze, które przegrały, nie była taka korba jak na Eurolidze, bo mógłbym postawić całe moje oszczędności, że wtedy by wygrały wszystkie te mecze...
![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kiedy będą grały o te miejsca 5-8 jest już znany jakiś termin
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Według PLKK.pl
2010-03-31 Utex Row Rybnik - TS Wisła Can Pack Kraków 2010-04-07 TS Wisła Can Pack Kraków - Utex Row Rybnik Natomiast 2 dni później (9 kwietnia o godzinie 20.45) gramy z Ros Casares w półfinale Euroligi! e: Już lepiej tą walkę o miejsca 5-8 przysłowiowo "olać" (jeśli miała by przeszkodzić w przygotowaniach do F4), a przygotować się na maxa do Final4 bo to ostatnia szansa na występ w EuroLidze w następnym sezonie...
Ostatnio edytowane przez DarekK_11 : 28.03.2010 o godz. 21:37.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kibice poprzebijali koszykarkom opony w autach
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._w_autach.html ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie moge jakoś uwierzyć, żeby zrobił to ktoś z kibiców a przynajmniej nie z jakiejkolwiek zorganizowanej frakcji kibicowskiej na Wiśle
dla mnie sytuacja jest nie do pojęcia kretynizm |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ot pojedynczy kretyn zawsze się znajdzie, a dostaje się wszystkim po równo..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
interesujące, że piszą w tym artykule o kibicach. Ja bym takiego człowieka, który się dorwał do opon naszych zawodniczek i nasrał do własnego gniazda, kibicem nie nazwał. Żenada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ci co to zrobili powinni dostac wpi....rdol od nas.Szybko z kwiatami do dziewczyn biegnijcie i przeproscie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie zrobiły tego przypadkowe osoby, bo przypadkowy kibic koszykówki nie zna dokładne aut zawodniczek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
ponury, rozumiem, że byłeś tam z tym "kibicem" i słyszałeś, że jego celem było przebicie opon tylko zawodniczek, które grają długo? a może kierujesz się logiką w nielogicznym zachowaniu, jakim w swojej istocie jest przebicie opon?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie no nie wierze,zeby zrobil to jakis kibic Wisły.. Prędzej obstawialbym że to robota pejsatych..
Po pierwsze kosz nie generuje aż takich emocji, prędzej pilkarzykom po zajęciu 8 miejsca takie coś mogłoby sie przytrafic,a nie kobietom i to po sezonie który i tak dostarczył tylu wrażeń.. Napewno to szmaciarze z Kałuzy..chciały posiac ferment..i im sie udalo bo w gazetach zostało to opisane! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbyychu;
"przypadkowy kibic koszykówki nie zna dokładne aut zawodniczek." Przebite zostały opony w samochodach sponsorów, działaczy, masażysty, prezesa. Więc sprawca nie znał dokładnie samochodów koszykarek. Czego nie rozumiesz ? |
|
|
|
napred zvezda leeee!
Od: 05.2006
Offline |
|
"- Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Od euforii, jaka zapanowała po awansie do turnieju finałowego Euroligi, po skrajność, z jaką mamy do czynienia dzisiaj - mówi Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes klubu. - Spuszczenie z koła powietrza jeszcze nie jest przestępstwem. Decyzja, by nie wzywać policji, była słuszna. Ostatnią rzeczą, jakiej chciałbym, to konflikt z kibicami."
Ostatnio edytowane przez Invisible : 29.03.2010 o godz. 12:11.
![]()
PNU '06
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ktoś się musiał nieźle w****ić, nie wiadomo kto to zrobił ale dlaczego Dorota odrazu podejrzewa nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
takie rzeczy (jak chociażby ten komentarz) wypisują zakompleksieni pasiacy lub ludzie którzy o kibicach Wisły Kraków pojęcia zielonego nie mają... ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|