|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Niezly mecz Lecha, slaby Dnipro(pilkarze grali ze spetanymi nogami), Sprawa awansu otwarta.
P.S - Od zawsze smieszyly mnie na tym forum teksty o zatrudnianiu obcokrajowcow(najemnikow uzywajac chorej terminologii niektorych osob), dlatego ze ci nie beda umierac za klub...co w takim razie powiedziec o Arboledzie? To jest profesjonalista pelna geba, nie jest Polakiem, nie jest poznaniakiem, a daje z siebie wszystko. |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
U nas nowy trener tez zrobi taki przesiew bo nie bedzie wiedzial kto u nas jest gwiazdeczka i bedzie wystawial bych ktorzy dobrze graja a nie ktorzy jada na ocenie sprzed 2 sezonow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Łał co to się stało z tym Lechem kiedy zabrakło Peszki.Bardzo mi się podobał ten Henrikłez czy jakoś tak.Najbardziej wpadł mi w oko.Gra bez napastnika w końcówce meczu to jest patologia.
Jak by dostali się do LE to na swoim 40 tysięcznym stadionie trochę kasy by im wpadło, plus TV i kasa z UEFA.Tak czy siak bedą to spore pieniądze.Jak widać trochę chęci i można poszarpać.Jak dla mnie spora niespodzianka.Nie powiem miła bo już myślałem że ta liga nic ze sobą nie reprezentuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Amica wcale nie jest zajebista - dziś np dokonała niezłej sztuki, jak wygrać mecz nie tworząc sobie żadnej dobrej okazji do strzelenia gola ![]() Niestety ten cały Dniepr okazał się przereklamowany, Amica nawet jakoś się nie bunkrowała a oni i tak w zasadzie to walili łbem w mur. Niestety trza sobie szczerz powiedzieć, Amica gra słabo ale coś tam w tych pucharach gra...My jesteśmy jedną wielką kompromitacją - generalnie powinna byc zasada że jak jakimś cudem w przyszłym roku wejdziemy do pucharów, to jak ofensywny trzon drużyny nadal będą stanowić gwiazdy od Levadii i Karabachu to należy wycofać Wisłę z pucharów bo co za dużo to nie zdrowo Te patałachy nie zasłużyły nawet na grę na nowym stadionie, a co dopiero w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Z interem Baku wygrali w karnych. Rownie dobrze mogli przegrac. U siebie przegrali z Azerami 0:1. W tym meczu twarze pilkarz Amici przypominaly mi twarze WIslakow czy plkarzy Ruchu. W czym jest roznica? Ze na karne, czyli mozna powiedziec przez rzut moneta udalo im sie awansowac? Pozniej mecz ze Sparta. Dwa razy porazka. Bezradnosc, bezsilnosc, znowu te mordy ktore myslaly ze juz sa gwiazdami europejskiego formatu a tutaj nawet nie umieja strzelic jednego gola w meczu. Dzis sie udalo wygrac z Dnipro. Tak jak pisalem na 6 meczow jeden dobry wystep. Co to jest jak nie kompromitacja? Na 6 meczow strzelone 2 bramki, co to jest jak nie kompromitacja? Rozumiem ze magia Lecha dziala, najbardziej medialny twor nawet kibicom Wisly czy Legii miesza w glowach. Oczywiscie byc moze awansuja do fazy grupowej LE ale patrzac na styl gry to nie ma sie z czego cieszyc. Od poczatku sezonu prezentuja forme Piasta Gliwice i to jest cud ze wygrali z Azerami w karnych i druga czes cudu bedzie jak awansuja bo ten zespol w zadnym z 9 meczow ktore zagral w tym sezonie nie potrafil strzelic 2 goli. A jesli dobrze licze to we wszystkich zdoyli 3 braki (stracili 5). Naprawde forma godna napisania ze nie kompromituja polskiej pilki ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie żebym bronił Amiki, ale przypomnij sobie jak Wisła dostała się do grupy Pucharu UEFA.Nie pamiętam, żeby zmiażdżyła wtedy Iraklis bezproblemowo awansując.
A jeśli Lech fartownie awansuje do grupy LE to czy to będzie takie dziwne? Jak dotąd każdy awans był szczęśliwy. 2004 - Amica wymęczyła wygraną z Ventspilsem wcześniej wygrywając po karnych z Honvedem. 2006 - O Wiśle wspominałem. 2008 - Chyba każdy pamięta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Jak ja nie znoszę upartego bezmyślnego pieprzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Amika moze i nie gra pieknie ale co to ma za znaczenie.
Przeszla Azerow ,odpadla ze Sparta co wstydem nie jest i teraz pokonala faworyzowane Dnipro. Czyli w ich wypadku Puchary tegoroczne mozna zaliczyc do udanych. natomiast my drugi rok z rzedu odpadamy z rywalem ktorego musi sie przejsc -w tym wypadku niestety ale to my skomproitowalismy Polske a nie oni. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a tak na marginesie... Nauczyciele Wislakow z Karabakhu zostali zmiazdzeni przez Dortmund 4:0 a powinno byc ze 6 zero/ Pierwszy strzal na bramke Borussi Karbakh oddal w 68 minucie czy jakos tak/ a ktos naiwny pisal ze poziom pilki na swiecie sie wyrownuje....
Ostatnio edytowane przez InfinitI : 20.08.2010 o godz. 04:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
1.Wisla-Levadia 2.Wisla-Karabach 3.Wisla-Valerenga 4.Wisla-Tbilisi. Niestety to smutne, ale Lech wykazał wielką mądrość piłkarską wczoraj i mając nieco szczęscia jest bliżej awansu do grupy LE. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A co do mojej opinii to kazdy moze miec swoje zdanie. Moze zle ujalem sprawe, moze nie chodzi o to ze kompromituja polska pilke bo jednak awansowac awansuja ale graja tak samo chujowo jak Wisla i Ruch. Rozbica miedzy kompromitacja Wisly, Ruchu a Amica jest taka ze tamci graja zle a awansuja ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że Lech jeśli awansuje do LE może nie tylko zyskać na $$ ale także w rankingu. Ich 8 ptk, ktore zdobyła 2 lata temu zostanie im przez kolejne 3 lata. A w nastepnych 2 latach odpada im jakieś niecałe 1 ptk. Więc jesli w tym sezonie awansuja do fazy grupowej LE to pare punkcików ugraja do rankingu klubowego i w nastepnych 2 latach mogą miec pewne rozstawienie w III rundzie el.LM i w IV rundzie el.LE .... więc w nastepnych latach mogą spokojnie walczyćnawet o LM i w razie odpadniecia maja praktycznie pewny awans do Fazy grupowej LE....Czyli punkty mogą zbierać spokojnie przez kolejne lata i przygotowywać sie do sezonu tak jak to robią kluby zachodnie czyli na koniec sierpnia-wrzesien, a nie meczyc sie z przygotowaniem na lipiec i walczyc z jakimis azerami czy innymi tworami.
I tyle nalezy napisać tym, ktorzy próbują wmowić innym, że Lech sie kompomituje, a Wisła to BÓG, gdyż Wisła w nastepnym sezonie może mieć problemy z rozstawieniem nawet w II rundzie el.LM nie wspominajac już o III rundzie El.LE. WIęc kolejne kompromitacje są blisko, gdy nic sie nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez MiszczMan : 20.08.2010 o godz. 09:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Strzelona szybko bramka , dodała im siły , to było dla nich jak nowe życie , możliwość przełamania się w ważnym meczu .
W rewanżu tak czy owak będą mieli bardzo ciężko . Co do Wisły - to po co rozpamiętywać te porażki ? Te mecze już się skończyły , wy też z tym skończcie ... To nie Wisła była taka słaba , tylko niektóre elementy które się na nią składają takie jak np. przygotowanie,trener,transfery,brak stadionu itd . Co roku jest nowe otwarcie i nowa Wisła . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Tak na sucho - awans do fazy grupowej to prawie 1 mln euro, plus 3 gwarantowane mecze u siebie (czyli dodatkowe € za transmisje i bilety). TO DUŻO jak na polskie warunki. Poza tym będzie/byłaby okazja do wypromowania kolejnych zawodników. U nas faza grupowa wypromowała Kubę Błaszczykowskiego, w Poznaniu - Stilica, Lewego i Murasia. Teraz znowu będą mieli okazję. I tym bardziej szkoda, że Wisełki już brak. Wszystko jedno, czy zagralibyśmy z Borussia, czy z Porto, czy z kimś innym.
Nie wiem, jak ekipa z Wielkopolski zachowa się w rewanżu. Może awansują, a może powtórzy się sytuacja z Azerami, tylko ze smutnych dla poznańskiej ekipy końcem. Podejrzewam jednak, że właściciel Dnipro może urządzić swoim piłkarzom małe "piekiełko" i w rewanżu Dnipro zagra z większym zębem niż w pierwszym meczu. Ja w każdym razie na miejscu właściciela, który ładuje duże pieniądze w drużynę, nie zbagatelizowałbym tej sprawy. Dla nich przegrać z polską ekipą, to chyba większy obciach, niż dla nas rok temu z mistrzem Estonii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
Niestety, ale lepiej brzydko wygrać, niż pięknie przegrać.Bo cóż z tego że Jagiellonia grała w meczach z Arisem ładny dla oka futbol skoro przegrała,Dobrze że Lech wygrał bo byłyby tradycyjne wymówki że murawa do dupy itd itp jak zwykle. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A tak naprawde to rzeczywiscie w kluczowych momentach maja zajebistego farta. Jak pisalem wyzej Austria i 120 minuta, karne z Interem, jeszcze tylko brakowalo rok temu pokonac na karne Bruggie. Oczywiscie lepiej grac zle i awansowac niz grac zle a odpadac ale ja tego nie neguje. Ja mowie ze sa tak samo chujowi jak My i Ruch i w moim mniemaniu nie zmienil tego awans po karnych z Interem Baku ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Podstawowa roznica miedzy nami, a reszta Europy to przygotowanie fizyczne...gracze Lecha znowu "spuchli" kolo 70 minuty meczu(tak samo bylo z Azerami, potem ze Sparta) i zaczelo sie kotlowac pod ich bramka, a mecz nie byl przeciez prowadzony w szalenczym tempie. Nad tym musimy pracowac, pracowac i jeszcze raz pracowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Lech jeszcze nie gra dalej ... to połowa drogi dopiero .
Oni w pierwszym meczu zdobyli szybko pierwszego gola , to był dobry dopalacz , raczej wątpliwe żeby Wisełka przegrała mecz ze słabośrednimi Azerami w sytuacji strzelenia pierwszej bramki , nawet Ruch w swoim meczu w takiej sytuacji mógłby pociągnąć taki mecz . Szkoda że polscy piłkarze dają z siebie wszystko i więcej raczej tylko wtedy gdy okoliczności im sprzyjają . Cytat:
Opinia masowa kształtuje się na przykładzie wyniku , styl traci znaczenie , zapomina się o nim, a wynik pozostaje . Sam przyznaj że przez te ostatnie wystepy w europie oceniasz surowo polską ligę , ja osobiście staram się patrzeć na to szerzej - Piłka Azerska jest nadal "kilometr" za nami i ta przewaga jesli chodzi przynajmniej o ligę bedzie sie powiekszała , chyba że tam wkroczą następni "szejkwie" , Polska liga jest coraz silniejsza , przynajmniej w stosunku do ostatnich lat , a grube wpadki w pucharach europejskich beda góra jeszcze jakies 3 sezony , w tym dziesiecioleciu Polska liga bedzie jedna z ciekawszych w europie , oczywiscie nie licząc gigantów europejskich , do nich tak szybko się nie zbliżymy jesli w ogóle.
Ostatnio edytowane przez jachting : 20.08.2010 o godz. 12:26.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gra polskich druzyn e Europie dla dobra polskiej pilki to nastepna chora teoria wyznawcow Lecha czy tez milosnikow polskiej pilki ktorzy osuzkuja sie ze sa kibicami Wisly ale co tam dla dobra polskiej pilki to dzis trzymam kciuki za Lecha a jutro za Cracovie. Patrzac z punktu widzenia kibica Wisly Krakow (bo chyba kazdy tutaj ma sie za takiego) a nie kibica polskiej pilki (bo chyba dla takich jakies inne fora sa, albo niech tacy sie zdeklaruja ze maja nie tylko Wisle w sercu) to nawet jakby nam ten Lech pińćset punktow ugral to sa one nam zbedne. Po co nam rozstawienie w 3,4 rundzie kw LM czy LE? Po co? Po co jak my przegrywamy z Levadia i Karabachem ktore nie byly rozlosowane. Rozumiecie to? Przegrywamy z leszczami ktorzy nie byli rozstawieni a Wy marzycie ze przejdziemy 3 rundy bijac takich leszczy.
Zasada jest jedna. Albo sami zaczniemy zapierdalac i zdobywac na swoje konto punkty albo nie ma co zebrac o 1 czy 2 pkt od innych. Po pierwsze te pkt sa nam zbedne jesli prezentujemy taka forme jak od 2 lat a po drugie jesli pkt nam beda potrzebne bo bedziemy grac dobrze to sami je sobie zdobedziemy. Przy dobrej grze w 2 lata mozemy awansujac do fazy grupowej LE zdobyc ponad 15 pkt i samemu przez 2 lata zapracowac sobie na rozstawienia w LE i LM. Ale jak ktos lubi Wisłe i Lecha to kazda wymowka dobra do usprawiedliwienia swojej "bezplciowosci" ![]()
drozd:
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Miszczu, wiele jestem w stanie znieść, ale twoich chorych teorii w myśl których Amika niesprawiedliwie odpada z pucharów, a przekręt w Atenach jest po prostu normalną koleją losu, bo "fortuna kołem się toczy" - już nie.
Możesz sobie lubić Amikę, możesz nawet biegać w jej szaliku pod prysznic i chodzić z nim do łóżka - ale na miły Bóg, nie wypisuj takich chorych teorii na forum kibiców Wisły Kraków. Podkreślam: ciśnienie mi skoczyło maksymalnie, ale jeszcze się kontroluję. Litościwie bana nie ma, ale jak Orzeu zaglądnie na forum to za niego nie ręczę. Zrozum jedno: to jest forum kibiców Wisły Kraków, ludzi dla których ten klub to coś więcej niż hobby. Więc nie wdawaj się w głupie analizy pecha i szczęścia Wisły w europejskich pucharach. Inni nie odbierają tego w ten sposób i tylko wkurzasz resztę forumowiczów, włącznie ze mną. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dobra @flamengista. Koniec dyskusji o tej sytuacji. I tak nie ma co dywagować, bo i tak Lech ( Tak! LECH ku*wa a nie żadna AMICA. To tak dla przypomnienia dla niektórych. - bez napinki of kors ) odpadnie. Każda druzyna ma sama walczyc w Europie dla punkty DLA SIEBIE! Nie dla innych. Lech dla Lecha, Wisła dla Wisły itd. Sorry za wyprowadzenie niektorych z rownowagi ( jesli tak sie zdarzyło ).
Sorry za off. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Po co się odnosicie do postów przebierańca?
Wszystkie wpisy MiszczMana to wypisz wymaluj koszerna lub wroniecka propaganda. ![]() Co do wczorajszych europejskich podbojów polskiego jedynaka, vel. jedynaczki - strzelili, co mieli strzelić, mieli przy tym wszystkim sporo szczęścia, Dnipro przewyższało ich kulturą gry, ale postawa w obronie Henriqueza, czy o dziwo Kikuta, nie wspomniawszy o Arboledzie - naprawdę rewelacja. To był jak dotąd najlepszy mecz Lecha w tym sezonie, i zwycięstwo choć niespodziewane, jak dla mnie okupione ciężką pracą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=nF_fN...layer_embedded
tak sie gra - wystarczy strzał na bramke i jest gol ![]() dedykuje ten film wszystkim gwiazdorom |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Przecież to co pokazał ten bramkarz to jest słabsze od jakiejkolwiek ligii ogórkowej. Teraz na inaugurację ligii w dwóch meczach strzeliliśmy jednego gola... totalna kompromitacja. Jak mamy gole zdobywać jak nie potrafimy oddać strzału na bramkę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Panowie, niektóre posty powyżej naprawdę mnie przerażają. To ja sam, z wielkim żalem, nawet o Jagiellonii w pucharach nie piszę zbyt wiele, bo niektórych to może drażnić :-( A tutaj DUŻYMI literami pro-wroniecka propaganda. Czy na amicowskim forum też tak wychwalają Wisłę? A może po drugiej stronie Błoń? Wybaczcie, ale w Białymstoku i okolicach takiego rozdwojenia to raczej się nie znajdzie.
PS. No chyba że jakiś pokemon się zalogował, aby siać zamęt - wtedy przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Mam tylko nadzieję, że modowie zrobią z tym porządek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|