|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
http://www.atdhe.net/33072/watch-gal...y-vs-sivasspor
Grosicki na razie wymiata, jedzie z Hakanem Baltą jak z...wiadomo czym. W 5 minut zrobił trzy akcje prawą stroną. Dobry mecz zagrali dziś również Robak z Pawełkiem, w szczególności ten drugi. Obaj należeli jednak do najlepszych na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kadra na mecz z Mołdawią:
Bramkarze: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Sebastian Małkowski (Lechia Gdańsk) Obrońcy: Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kikut (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa) Pomocnicy: Ariel Borysiuk (Legia Warszawa), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Rafał Murawski (Lech Poznań), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Dawid Plizga (Zagłębie Lubin), Janusz Gol (GKS Bełchatów), Cezary Wilk (Wisła Kraków), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa) Napastnicy: Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Artur Sobiech (Polonia Warszawa) Kadra na mecz z Norwegią: Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade) Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AS Bari), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Grzegorz Krychowiak (Reims), Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa) Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Sivasspor), Roger Guerreiro (AEK Ateny), Adam Matuszczyk (FC Koeln), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Ludovic Obraniak (Lille OSC) Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) Smudzie już dziękujemy. Roker Perejro - gwóźdź do trumny. Mam wyjebane w tą kadrę "narodową". |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Pomijajac Rogera ( ktory podobno ostatnio cos tam gral ) to wybor raczej bez zastrzezen.
Nie wiem tylko czemu nie ma Brozka ale coz, jest Jelen Z drugiej strony dosc fajne powolania na mecz z Moldawia. Ciekawe jak sie Sobiech z Kucharczykiem spisza, no i jak zagra Pawlowski, bo chlopak po kontuzji niezle sie prezentuje. Nie wiem tylko co robi tam Rybus...no chyba za ta pierwsza bramke za kadencji Smudy dostal to powolanie. Maciek jest w tragicznej formie ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czyli Boruc i Peszko skreśleni na dobre.
A w sumie i tak żaden by pewnie nie grał na ME. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Za DWIE bramki w ekstraklasie powołanie dla napastnika, co za czasy... Pewnie zaraz ktoś wyskoczy, że Kucharczyk jest młody, ale od kiedy wiek jest wyznacznikiem przydatności do reprezentacji polski?
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że z Polaków <25, kto jeszcze by się nadawał?
Ostatnio edytowane przez Sartre : 25.01.2011 o godz. 16:19.
![]()
Legionista
|
||
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Drugi sklad to ludzie z ekstraklasy i wymog jest by byli mlodzi. Kucharczyk i Sobiech sa ok bo kogo niby innego ?
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wasilewski do zdrowia powrócił a on nas Jodłowcami uszczęśliwia ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Osobiscie nie mam zamiaru krytykowac Smude za powołania,chociaż nie wszystkie one mi się podobają.Ale to on tu jest selekcjonerem i rozdaje karty.Mam do niego szacunek za sukcesy z Wisłą,a również w Widzewie i Lechu udowodnił,że zna się na rzeczy,dlatego w przeciwieństwie do innych ja daje Franzowi spokój
Ewentualną krytyke pozostawiam do występu reprezentacji na Euro 2012.Do tego czasu ma u mnie kredyt zaufania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia co tam robi Roger, rezerwowy przeciętnej drużyny greckiej. Chyba to tylko po to, żeby przypomnieć, iż Arboleda nie będzie pierwszym transferem do kadry rodem z Kataru zawodnika nie mającego z polską narodowością nic a nic wspólnego. Również nie wiem czemu nie ma w kadrze Wasilewskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Już nie rezerwowy bo ostatnio Roger zaczął grać w I składzie i całkiem nieźle się spisuje.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
widzieliście powołanie na mecz z Norwergią ? Roger.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W czas sie obudziles.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że od 1 marca 2011 r. osoby zainteresowane kupnem biletów na EURO 2012 będą mogły dokonać rejestracji na stronie internetowej uefa.com
Więcej: http://stylkibica.net/index.php?view=euro2012 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html
szczerze to nie kumam o co chodzi ? przeciez juz bylo niby wszystko dogadane zreszta co to za decyzja ? kto na Tym straci ? kadra i zawodnicy, a Polonia i Wojciechowski na pewno nie ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
skoro temat REPRA to pozwolę sobie zadać pytanie odnośnie imprezy Euro 2012. Mówione było jakiś czas temu w TV i prasie - w jakich miastach w PL odbędą się mecze grupowe z udziałem Polski.
Nasza repra miała grać bodaj we Wro, Wawie i Poznaniu ( co do pyr to nie jest pewien, bo może to był Gdańsk ). Co nie zmienia faktu, że na pewno we Wro i w Wawie mają być 2/3 meczy grupowej fazy. Tymczasem zaglądam sobie na harmonogram imprezy na stronie eufy i widzę: http://pl.uefa.com/MultimediaFiles/D...2_DOWNLOAD.pdf 2 mecze w stolicy i jeden we Wrocławiu. Czy ja coś przeoczyłem ? Zabrali jeden mecz pyrom / gdańszczanom na korzyść stolicy ? |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A gdzie to było napisane że mecze reprezentacji będą na 3 stadionach?.....widocznie przeoczyłeś
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
2 mecze w Warszawie 1 we Wrocławiu tak było jest i raczej zostanie ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
No ale skoro kolega nade mną napisał, że Wro + 2x Wawa to okej. Dzięki za odp ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Dzisiaj Smuda zaprezentuje nowa taktyke...3 defensywnych pomocnikow, 1 skrzydlowy i 2 napastnikow(ktorzy nie strzelaja goli)
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zna ktoś już składy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
-------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------- Sandomierski ------------------------------------ -------------------------------------------------------------------------------------- ---- Kikut ------- Wojtkowiak ------- Celeban ------- Wołąkiewicz --- -------------------------------------------------------------------------------------- -------------- Borysiuk ---------- Wilk ----------- Gol ------------------------ -------------------------------------------------------------------------------------- ------- Pawłowski ------------------------------------- Kucharczyk --------- -------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------- Nowak ---------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------- Czyli coś w stylu 4-3-3, gdzie dwóch ofensywnych skrzydłowych gra pomiędzy linią ataku i pomocy, a ważną rolę w grze ofensywnej pełnią boczni obrońcy. Ogólnie mi tutaj nie tyle trójka Borysiuk/Wilk/Gol nie pasuje, co Nowak w ataku - tu powinien być ktoś w stylu Sobiecha, przypuszczam, że tak to miało wyglądać, ale wiadomo czemu wyszło jak wyszło. Ogólnie ciekawy meczyk się szykuje, Mołdawia radzi sobie w tych eliminacjach zupełnie przyzwoicie, 0:1 z Holandią, 2:0 z Finami, czy minimalna porażka 1:2 z Węgrami świadczą o tym, że nie gramy dziś z ogórkami, w szczególności biorąc pod uwagę to, że to oni będą dziś grali w swoim najsilniejszym zestawieniu, a takim, który można uznać w połowie najsilniejszym składzie ligowym. A sądzę, że nasz najsilniejszy nie miałby z nimi tez łatwej przeprawy, skoro męczyli się z nimi nawet Holendrzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Reprezentacja B gra z Mołdawią. Jesteś zdecydowanie za skromny, szykuje się uczta piłkarska na miarę Gran Derbi.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.02.2011 o godz. 22:26.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nowak to ten Z TYCH Nowaków czy to tylko zbieżność nazwisk...?
Łał - prowadzący studio przedmeczowe ma mieszane uczucia w sprawie Arboledy... Szał. I mówi, że wolałby Cionka - szok. No i jeszcze Rzeźniczak - nie ma już kelnerów w piłce nożnej. Może mu Bunoza lustro pożyczy...?
Ostatnio edytowane przez ponury : 06.02.2011 o godz. 20:11.
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zależy co kogo ciekawi i jak się do stwierdzenia "ciekawy" podchodzi. I tak np. mi osobiście wisi, czy wygra Real z Barceloną, czy odwrotnie, bo każda z tych drużyn jest mi sentymentalnie totalnie obojętna (wszelkie kibicowanie "na odległość" jest dla mnie farsą), ale też samą grę obu tych drużyn ogląda się oczywiście z przyjemnością dla oka. Natomiast dziś piłkarsko mecz pewnie będzie, jaki będzie, ale wynik i gra naszego zaplecza na tle przeciętnej europejskiej drużyny (w rozumieniu nie należącej do średniaków typu Węgry czy Finlandia, ale również nie do słabeuszy) jest dla mnie czymś ciekawym.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.02.2011 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki cel mają takie mecze jak ten dzisiejszy z Mołdawią
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Ale paskudne te nasze stroje z NIKE. Wyglądamy jak Reprezentacja... Łotwy w nich ;/. Pumy o niebo lepsze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ma ktos moze linka gdzi emozna obejzec meczyk bo cos nie moge znalesc
![]() ![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|