|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co by nie powiedzieć zdobyliśmy 2 MP za czasów Skorży. Dla wielu to jest "nic" a dla mnie to kolejne trofea Naszej Wisełki. Mógł Skorża coś więcej pokazać w Europie - tutaj zawiódł. Ale i tak dziękuje za 2 MP
Maćkowi życzę powodzenia w nowym klubie ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jesteście po prostu żałośni. Najpierw ,od porażki z Levadią, równacie Maćka z błotem, a teraz tu jakieś szopki urządzacie . Ile to ja sie nasłuchałem ,ze te mistrzostwa to przypadek , ze takim składem to kazdy by wygrywal.. a teraz tu lizecie dupe mu.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ogromne DZIĘKUJE Panie Skorża. Dzięki Panu Lech zdobył 2 razy majstra i pokazywał nam plecy. Pokazaliśmy Barcelonie gdzie ich miejsce w Europie.
Powodzenia. Mam nadzieję że kiedyś Pan wróci jako szkoleniowiec do Nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jejku, żebyś tylko trenerze nasz nie poszedł do Lecha czy Legii, czy do któregokolwiek z wrogów.
![]() Dziękuję, dziękuję, dziękuję. To było fajne 80 ligowych meczów. Jak ktoś wspomniał taka sinusoida, raz było pięknie, raz mniej. Pierwszy sezon jego pracy u nas cudowny - mistrzostwo po tej zapaści jaka nas dotknęła w 2006/2007. Drugi, już teoretycznie gorszy, ale taki, gdzie 'złote' punkty zostały wywalczone ostatkiem sił. Dla mnie Skorża to klasa i wielki honor. Obyśmy nie musieli po tym sezonie zaskamleć: "Skorża, wróć." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Taaak
A tak całkiem serio, to bardzo fajnie i z klasą się Skorża z Wisłą pożegnał*. Po latach mało kto będzie pamiętał to, co się wydarzyło pod koniec jego pobytu w Wiśle (nie mówię o wynikach), ale wszyscy będą pamiętali o niewątpliwych sukcesach - dwóch mistrzostwach. I słusznie. Niestety, formuła Skorzy w Wiśle się wyczerpała, a wynikało to z przyjętego modelu "trenera - kumpla", zarówno dla zawodników, jak i bliskich współpracowników. Nie wiem, czy to miał na myśli mówiąc o popełnionych błędach, z których wyciągnie wnioski na przyszłość. ______________________________________ * Jak pokazuje przykład Kasperczka - warto umieć zachować się z klasą. Gdyby Skorża miał tu kiedyś wrócić, to przynajmniej nie będzie musiał wszystkich wokół przepraszać ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.03.2010 o godz. 22:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Po cholerę taki atak ni w 5 ni w 9 ? Poszukaj konkretnego przykładu kiedy ktoś kto go ,,mieszał z błotem'' od porażki z Levadią , teraz ,,liże mu dupę'' a nie generalizuj . |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak , jestem w stanie to pojąc, ale jakoś przedtem nikt nie powiedział - Dość , od.......cie się od niego !
Ale dobra, lepiej zloze tez swoje podziekowania dla Maćka ! Licze ,ze jeszcze do nas powrócisz ,trenerze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Oby nie. Maciej Levadia Skorża nie wracał, tak będzie lepiej dla wszystkich .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z mojej strony podziękowania dla Skorży za dwa mistrzostwa które zawsze będzie się pamiętało i wspominało.
Niestety wpadek mniejszych bądź większych też kilka się przytrafiło. Młode trener, duża presja na wyniki być może w kilku sytuacjach brakło doświadczenie, szczęścia być może kilka razy trzeba było bardziej zaryzykować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja tez dziękuje, ale gdzie był styl tej drużyny? Co to jest , żeby Piotrek Brożek odpyskowywał do trenera, ta sytuacja pokazała jaki szacunek wzbudzał groźny Maciej. Sorry ,ale to jest rola trenera, aby ich zmotywować ustawić odpowiednio!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
100% SKUTECZNOŚCI W ZDOBYWANIU MP MAJ 2009 LEVADIA OBSADA BRAMKI BRAK ROZWOJU |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
ciekawe jaki to sztab ma Wini;> no ale to już nie nasza sprawa.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Swoją drogą to wydaje mi się że Kasper powoli będzie ściągał swoich chłopaków do sztabu szkoleniowego
![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Za to że w jak przyszedł po nieudanym sezonie w którym mieliśmy 8 miejsce, zdobył majstra. Ale niestety nie sposób nie zauważyć bolesnych porażek. Nie mówię tu już o TT, bo to jeszcze rozumiem, ale z tą Levadią to doje*ali na całej linii. Tak samo jak liga w tym sezonie - w dupę dostaliśmy od Legii, Lecha, Belchatowa i Cracovii czyli najbardziej prestiżowe mecze i klops. Ale mimo wielu porażek, w****i*nia, dzięki za inne radosne chwile, które będzie się pamiętać do końca życia i mam nadzieję że jak przyjedzie kiedyś do nas jako trener innej drużyny to zostanie godnie przyjęty. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę, że Skorża zostanie w przyszłości jednym z lepszych trenerów i myślę, ze jeszcze kiedyś dane mu bd poprowadzić Wisełkę, no chyba, że bd aż tak dobry
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jako ze temat wlaciwie jest juz skonczony to tylko na koniec musze podziekowac Maciejowi za te 3 lata,byly dobre i zle momenty jak to w zyciu.
Powodzenia trenerze w dalszej pracy i wytrwalosci bo to w tym fachu istotne. ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
po Euro 2012 Skorza zostanie trenerem reprezentacji...a potem po kilku latach wróci do Wisły
Tego zycze trenerze i dziekuje za wspaniałe chwile jakie przezyłem za Pana kadencji, szczegolnie za Beitar i Barcelone, a takze zwyciestwo nad legia przy 20tys kibiców |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Szkoda że odchodzi najlepszy polski trener.
No cóż panie Maćku , dzięki wielkie za uczciwą i ofiarną pracę we Wisełce , wszystkie wzloty i upadki przeżywaliśmy razem. Zapamiętamy. Życzę powodzenia i sukcesów w dalszej karierze (oby nie w meczach przeciwko naszej Wisełce Myślę że pewnie prędzej czy później wrócisz na Reymonta . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Również chciałbym złożyć swoje podziękowania dla trenera, dla trenera, którego uważam za bardzo dobrego jak na polskie warunki fachowca. Miał świetne momenty, miał też wpadki. W ostatnim czasie tych lepszych brakowało. Choć nigdy nie odwróciłem się od trenera, muszę stwierdzić, że drużyna nie robi postępów. Nie uważam by winnym w 100% był Maciej, ale widać wyraźnie, że coś już się nie kleiło.
Teraz trochę na inny temat, nie chce pisać 2 postów w 2 różnych działach. Po zwolnieniu Kasperczaka nie ocenialiśmy drużyny czy gra dobrze, czy gra słabo. Ocenialiśmy ją na tle drużyny naszego starego/nowego szkoleniowca. I bardzo cieszę się, że teraz zostanie pokazane, bardzo wyraźnie, jaki wkład w grę naszego zespołu miał trener, a jaki zawodnicy. Jak to było za czasów Henia, czy większą zasługą byli świetni jak na nasze realia piłkarze, czy świetny trener. Teraz obaj dysponują tą samą kadrą, teraz zobaczymy różnice w stylach zespołów Kasperczaka i Skorży. Nie należę do osób krytycznie nastawionych do trenerów, którzy spędzili u nas trochę więcej czasu, bo nie byłem zwolennikiem zwolnienia Petrescu, teraz też nie byłem pewien tej decyzji (chociaż widząc kto go zmienia, doszedłem do wniosków, że może to jest lepsze wyjście), ale na tym forum jest wielu użytkowników, których zdanie w niektórych momentach mocno, za mocno krzywdziły szkoleniowca. Kasperczak nie mógł zapomnieć trenerskiego fachu, więc zobaczymy jakie będą efekty jego pracy (trzymam kciuki), ale oby za kilka lat nie doszło do takiej sytuacji jaką teraz mamy z Danem, który nigdy nie dostał poparcia kibiców, takiego jak dostał Skorża za jego kadencji, a który jest tutaj ustawiony w hierarchii na najwyższym szczeblu. Życzę trenerowi Skorzy objęcia reprezentacji, lub pracy w zagranicznym klubie. Nie wiem czy chciałby zostać pierw asystentem w jakimś zachodnim klubie i czy znalazłby taką pracę, jednak to chyba jedyna droga Polaka do pracy w mocnym zagranicznym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że Skorża nie będzie prowadził ani Lecha ani Legii.
Jeżeli Kasperczak nie zdobędzie mistrzostwa to Skorża może wrócić szybciutko po zaledwie półrocznym urlopie. Zostawienie sztabu szkoleniowego wskazywałoby, że Cupiał zachował w zanadrzu taką ewentualność. Jednak mam ogromną nadzieję, że to mistrzostwo zdobędziemy. A Skorża niech najlepiej wyjedzie, dobrze mu to zrobi - trochę się odciąć od bagienka z ekstraklasy na jakiś dłuższy czas, może jakaś reprezentacja z Afryki , może jakiś klub z drugiej ligi z dobrego zachodniego kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem skad sie u Skorzy bierze poczucie satysfakcji Jedyne uczucie jakie mi towarzyszy po jego pracy tutaj to niedosyt i rozczarowanie. Trzeba patrzec na caloksztalt a tu trzeba przyznac, ze poprzedni trenerzy osiagali wiecej niz Skorza.
Mistrzostwa robil tez Smuda i Kasperczak ale oni dodatkowo potrafili dorzucic jakies pozytywne emocje w Europie a u Skorzy niestety tego zabraklo. Stad wlasnie rozczarowanie i niedosyt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Dzięki trenerze za te ponad 2 lata spędzone w Wiśle! I szacunku dla Pana nie zmienią ostatnie wyniki! Bo moim zdaniem trener Skorża jest pierwszym od długiego czasu trenerem który zdobył wielki szacunek Wiślackich kibiców! Powodzenia w dalszej pracy trenerskiej gdziekolwiek się jej Pan podejmie!!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Z całego serca dziękuję Trenerze. Wierzę że spotkamy się na fecie mistrzowskiej w tym roku. Życzę Ci zawodników z profesjonalnym podejściem do swojego zawodu. Żywię nadzieję że w przyszłości znów zasiądziesz na ławce trenerskiej Wisły Kraków, bo wiem że Nasz klub masz w swoim sercu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W zasadzie o każdym trenerze od czasu TF można by tak napisać - z jednej strony zdecydowana większość trenerów kończy w niełasce ale akurat u naszego byłego i byłego / obecnego, to jest duża analogia - Bardzo mocny start , kupę nadziei a potem wtopy w najważniejszych momentach - wtopy które ciężko wytłumaczyć i usprawiedliwić , do tego wtopy które w największym stopniu zaważyły na sytuacji finansowej w klubie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kto ma miękkie serce, ten ma twardą dupę - to hasło powinien dobrze zapamiętać M.Skorża. Jakby odszedł po drugim MP, to dziś byłby dla jeszcze większej liczby bogiem. No cóż, te ostatnie miesiące były już dziwne w doborze ludzi i słabe jeśli chodzi o wyniki, na grę nie dało się patrzeć. Skorża miał wielkie szczęście do wpadek i strat punktowych głównych rywali do MP i wielkiego pecha do kontuzji swoich zawodników. Moje uznanie zdobył swoim zaangażowaniem, próbami zmian, z niespotykaną klasą - to był trener, którego się nie wstydziłem za jego wygląd i wypowiedzi. Rozpoczęliśmy wczoraj przypadkowo temat Kasperczaka i Skorży i dziś już mamy nową rzeczywistość. Człowieka poznaje się po tym jak odchodzi - Skorża odchodzi, bo sportowo zaczął osiągać kiepskie wyniki, ale odchodzi pięknie, z klasą, z szacunkiem dla klubu i dla nas. Dziś jak widzę Kasperczaka znów w roli trenera Wisełki, to sportowo daję mu kredyt zaufania (chociaż po jego przygodzie z Górnikiem Zabrze, nie powiem, że czuje się komfortowo), ale po ludzku czuję pewien niesmak.
Panie Maćku - dziękuję i powodzenia! Panie Henryku - powodzenia! I jeszcze jedno - pojawiają się głosy, że Skorża, inni trenerzy i piłkarze, to najemnicy i że oni się nie liczą - że liczy się tylko Wisła i Tradycja. Jasne, ale kto naszą Wisełkę i jej tradycję tworzy? Powietrze? Kiedyś były czasy, że zapłatą były brawa kibiców i ich uznanie, dziś niestety są to tylko wpływy na konto. Jednak, to, że ktoś bierze pieniądze za swoją pracę nie znaczy, że nie Tworzy historii i tradycji naszego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie ukrywam że cieszy mnie zmiana trenera ale jak patrzyłem wczoraj na M.Skorżę jak żegna się z pracą w Wiśle to zrobiło mi się jakoś żal na sercu chyba dlatego że Maciej Skorża jest takim ciepłym człowiekiem a jego wypowiedzi zawsze były przemyślane i nigdy nie ociekały jadem.Więc szerokiej drogi panie Macieju i powodzenia!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Żegnam cię Panie Macieju bez żalu. Miły z ciebie facet, ale trener mizerny. A za to swoje pieprzenie po każdym meczu miałem ochotę dokonać zamachu na twojego żywota (a za to konkretne pieprzenie o Krzysiu Mączyńskim na pożegnalnej konferencji nie bądź taki pewien że tego nie zrobię). Za oglądanie najgorszej Wisły od kikunastu lat, za pierwszą przegraną z synami Syjonu u siebie od 50 lat , za najgorszy start rundy od 50 lat, za wystawianie ciągle Pawełka na bramce jako dowód twojej miłości i braku profesjonalizmu...A dzięki za Barcelone, zawsze jakiś miły akcencik no i dwa dopiski Mistrza Polski w naszej zawodowej lidze...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Do tego ciagle porazki z Amica, Legia, wtopa z passami, najgorszy start od 50 lat, ofensywna gra ![]() ![]() ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|