|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
2 Brożek
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Najlepszy był Wołąkievic....
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
pewnie Trabzonspor na trybunach to Brozio się stara, coś czuje, że jedyny nasz dobry gracz zostanie sprzedany tej zimy...
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brożek na prezydenta!
Czyżby wracał do formy? Kur*a, ale ta obrona to jest jakaś patologia. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z tego co ogladam powiem ze polska pilka nie ma przyszlosci.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Brożek do zmiany - udowodnił, że jest z innej ligi na tle tych 22 zawodników. Grosicki, Mierzejewski (czy teraz podania Pawłowskiego), nawet nie źle. Pozostali będą co najwyżej walczyć o miejsce 23 w kadrze na euro...Iść do przed Euro 2012, to najgłupsze co Brożek mógłby zrobić dla swojej reprezentacyjnej kariery... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem czemu Smuda nie wpuści Celebana, w końcu szuka środkowych obrońców. Celeban w lidze wyróżnia się, a na pewno nie jest gorszy od Wojtkowiaka czy Jodłowca, a przy stałych fragmentach jest groźny, w lidze kilka goli strzelił w ten sposób.
EDIT: No i wpuścił go. ![]()
Ostatnio edytowane przez 63624 : 10.12.2010 o godz. 21:58.
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Szpaku to jedna wielka porażka , jak mamy oglądać ten mecz jak on na naszego piłkarza mówi Jakub Wilk? Czy on naszej ligi nie śledzi , nie zna piłkarzy których powołuje się do reprezentacji czy jest takim amatorem ? Wstyd !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Hahah, ale Szpak tylko przeczytal to, co bylo napisane na tych wirtualnych tabicach. Tam tez widnialo imie Jakub. TVP jak zawsze pełen profesjonalizm...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Brozio zszedł to już raczej bramki dla Polski się nie doczekamy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No to już możemy być pewni że Grosicki zostanie w Jadze. Jeżeli ktokolwiek go widział to dużymi czerwonymi literami wpisał "drewno" a w nawiasie dodał "egoistyczne".
Kolejny as Robak. W temacie o transferach niektórzy coś tam pisali o tym że fajnie było by go kupić. To ja mam taką propozycję: jak się trochę ociepli i śnieg stopnieje to jeżeli ziemia nie jest za głęboko zamarznięta to ja obiecuję że wykopię jakiegoś robaka - podejrzewam, że równie użytecznego z punktu widzenia drużyny piłkarskiej. Sorry ale pomijając kwestie czysto piłkarskie ( a jaki Robak jest każdy trzeźwo myślący widzi) to ja go nie chce w Wiśle nawet za samą gębę i ten błyskotliwy wyraz twarzy czy co on tam ma z przodu głowy. Mecz jak mecz - cudów się nie spodziewałem chociaż miałem nadzieję, że jakoś "zmęczą" drugą reprezentację niekwestionowanej potęgi piłkarskiej jaką niewątpliwie jest BiH.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 10.12.2010 o godz. 22:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dariusz to by dał już spokój z komentowaniem. Jak by mu wpisali w protokole że zamiast Wilka gra Bogusław Cygan pewnie też by tak twierdził. Mecz jak mecz, znowu nieskutecznośc. Paweł pokazał ze wraca do formy. Trzy sytuacje 2 bramki plus słupek. Cezary też nie najgorzej. Grosicki
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, na tle tej ogólnej żenady Brożek i Wilk sprawiali naprawdę pozytywne wrazenie - Czarek jako jeden z nielicznych potrafi przyjąc i w miare dokladnie zagrac pilke x.x
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szkoda, ze zmienił Smuda Brozia na Robaka bo mogła byc wygrana. Pawel ostatnio takie sytuacje jaka miał Robak wykorzystywał wiec i dzisiaj miałby szanse.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
I tyle sa wlasnie warte polskie "giwiazdy"/"gwiazdki" ligowe...wynika, gra, a przede wszystkim podejscie do reprezentowania Polski - zenada. Zero ambicji, zero walki, zero zaangazowania...dodajac do tego fatalne wyszkolenie techniczne, mamy remis z Bosnia C. Jedyny zawodnik na plus, to Brozek, ale obroncy przeciwnika to totalne ogorki, wiec tez wyciagac z tego jakies glebsze wnioski. Mierzejewski najlepszy ligowiec roku i podobno gwiazda tej ligi, nie potrafi celnie dosrodkowac ze stojacej pilki(a mial do tego kilkanascie okazji?). Smuda bedzie meczyl nas ta miernota, podobnie jak Rybusem, Borysiukiem czy Wojtkowiakiem. Niech ktos z tymi chlopcami porozmawia, bo kiedy zakladaja koszulke Polski, maja zapie...przac. Ale jesli powoluje sie pilkarzy, ktorzy absolutnie na to nie zasluguja, to mamy taki pasztet. Nie mowie juz o tym, jak zostaniemy zdominowani w srodku pola przez klasowa druzyne i nie mam tu na mysli tylko przygotowania taktycznego, kondycyjnego czy technicznego, ale samych warunkow fizycznych(w pomocy mamy samych szczuplych chlopcow po 1.70 m). TRAGEDIA.
A kolega RW88 niech troche ochlonie...przyklad na to, jak wielu polskich pilkarzy olewa(bo inaczej tego nazwac nie mozna) reprezentacje Polski mial dzisiaj. Nie mowie juz o tym, ze trzeba tez nauczyc sie czytac ze zrozumieniem(bo nie pisalem o wszystkich i nie o ambicji, ale jak sie nie ma argumentow...).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 10.12.2010 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
moim zdaniem dzisiaj bylo duzo ambicji, walki i zaangazowania - nie sledzilem calego meczu ale widzialem chocby wysoki pressing i duzo odbiorow pilki - ten mecz sie dalo ogladac, a pamietam mecze przez repre grane w chodzonego i wywalanie dlugich pilek do nikogo mozna sie przyczepiac to roznych rzeczy ale akurat zaangazowania nikomu odmowic nie mozna - i tu widac reke Smudy stąd tez duzo liczba sytuacji utrzymujaca sie od kilku meczy - myslisz, ze na stojąco bysmy tyle stworzyli ? nie sądze ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bośnia-Polska 2-2
2 bramki Pawła Brożka w kadrze; w pliku wszystkie gole z meczu http://hotfile.com/dl/88600618/6858a...a_2-2.zip.html ![]()
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brożek zagrał naprawdę fajnie, nie tylko wykazał się skutecznością, ale potrafił także nieźle dograć. Wilk też trochę lepiej od ogółu. Ciekawe czy to kwestia treningów u Maaskanta i ogólnego liznięcia taktyki, ciekawe, ciekawe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Też nie bardzo rozumiem wpisu For Funa. Nad poziomem gry można (a nawet trzeba
) dyskutowa, ale Polacy biegali że hej. Wydaje mi się, że momentami aż za bardzo biegali, a za mało myśleli. Za ambicję ode mnie duży +. Gorzej z walorami płkarskimi. Przyjemne wnioski dla nas z tego meczu - Brożek najlepszy, a najlepszą zmianę dał Jakub...upps - Czarek ( odwalił całą defensywną robotę, którą wcześniej robili DWAJ legioniści) Powód: żeby nie dodawać wpisów.
Ostatnio edytowane przez zajacek : 11.12.2010 o godz. 01:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Samego meczu nie będę komentował bo nie widziałem go w całości, ale zastanawia mnie jedna rzecz (po raz kolejny zresztą). Jaki sens ma wystawianie Wołąkiewicza na prawej obronie, podczas gdy:
a) jest nominalnym środkowym obrońcą b) w klubie z przymusu grał na lewej obronie c) był przez Smudę sprawdzany na środku pomocy (co jest też absurdem) Nie powoduje to ani zgrania Huberta, ani zgrania drużyny. Następnym razem Wołąkiewicz zostanie chyba bramkarzem. Cyrk. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Od tamtej pory miewa wizje. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
I jeszcze jedno - niech Franek zacznie w końcu pracować nad szybkim powrotem zawodników do defensywy w przypadku kontraktaku rywali, bo te kontrataki sieją u nas największy popłoch. W ogóle moim zdaniem problemem nie jest gra tego czy tamtego obrońcy, tylko gra defensywna całego zespołu. Błędy indywidualne naszych defensorów są powodowane tym, że bardzo łatwo przechodzi się przez naszą linię pomocy i tu jest największy problem. Zwróćcie uwagę, że w każdym meczu polskiej reprezentacji, gdzie rywale atakują, a przed sobą mają tylko czterech obrońców, pomoc zostaje w tyle. Wtedy bardzo łatwo jest mijać obronę ustawioną tyłem do bramki. Do tego nasi boczni obrońcy (Piszczek i Boenisch) są nastawieni na bardzo ofensywną grę i to dobrze, ale muszą mieć asekurację. Skoro Franek stawia na silne skrzydła i ogólnie dużą liczbę stricte ofensywnych zawodników w linii pomocy, to koniecznym jest posiadanie co najmniej jednego defensywnego pomocnika odpowiadającego tylko i wyłącznie za przejęcie piłki i szybkie przerywanie kontrataków, czy też asekurację bocznego obrońcy kiedy ten podłącza się do przodu. Jeśli rywal jest w ataku pozycyjnym, to potrafimy się poprawnie ustawić, fajnie wygląda pressing, mamy sporo przechwytów i okazji do kontr, ale jeśli my atakujemy i mamy stratę, to za każdym razem rywale nawet klasy ligowców z Bośni bardzo łatwo przechodzą pod nasze pole karne. Z wczorajszego meczu podobał mi się Mierzejewski, nie miał wielu świetnych zagrań ale cały czas był pod grą, brał na siebie ciężar rozgrywania akcji, był wszędzie - tego mi u niego brakowało w meczach pierwszej kadry, kiedy to trochę ginął w cieniu Obraniaka, Kuby czy Matuszczyka. Wczoraj wyglądało to tak, że Mierzej wracał do formy reprezentacyjnej z meczów z Serbią, a w szczególności z Finami, gdzie po prostu brylował i grał takie prostopadłe, że palce lizac, super wtedy rodzielał piłki i przyśpieszał naszą grę. Szczerze mu życzę tego, żeby jakiś niezły zagraniczny dostrzegł jego atuty i jak najszybciej z Polski wyjechał, bo jest to zawodnik, który jeśli będzie miał okazję regularnej gry przeciwko zawodnikom dobrej klasy europejskiej, może być dla naszej kadry tym, kim jest Murawski czy Błaszczykowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Brożek grał na szpicy to strzelił. Ale na szpicy bedzie grał Lewy, a na Euro Brożek poleci pewnie na lewą pomoc w tym durnym 4-3-3 z 5 pomocnikami zamiast 3 napastnikami przy polu karnym.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja mu wogóle życze zeby pojechał.. a nie znowu jakies Zahujskie Zahorskie czy inne Robaki
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Reprezentacja. Polska spada w rankingu FIFA
http://www.sport.pl/euro2012/1,10907...ingu_FIFA.html Cytat:
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie ma co sobie dupy zawracać tym rankingiem. Niech Smuda 'robi' tą drużynę na Euro2012 i nie przejmuje się niczym. Mam dziwne przeczucie, że na mistrzostwach nasza drużyna, jaka by nie była wyjdzie z grupy i może nawet coś dalej wygra. Ale nie dzięki Smudzie czy innym szamanom, ale dzięki KIBICOM - polskim dzikim fanatykom
Co do Marmolady w naszej S-kadrze to nie mam nic przeciwko. Jeśli chcemy coś znaczyć w europejskiej piłce to musimy w tym momencie robić te pieprzone 'spolszczenia' obcych. Gdybyśmy mieli dobrych grajków to było by ich pełno w zachodnich klubach, nie w Turcji, Rosji i innych Azerbejdżanach. Niestety 30letnie zaniedbania infrastruktury sportowej i szkolenia dzieciaków zrobiły swoje.... I nie ma co się jarać ORŁAMI GÓRSKIEGO ile to oni znaczyli w światowej piłce... to były czasy w których futbol był zwykłą zabawą, a nie biznesem jak teraz. Piłkarze zbyt zdrowego trybu życia nie prowadzili, ten z Anglii, Rosji, Brazylii miał do porównywalne warunki do trenowania, do rozgrywania meczów. Wszędzie skakała piłka :] Dla tego nie było takiej przepaści w umiejętnościach najlepszych piłkarzy z takiej Brazylii, UK czy Polski. 'Oni' zaczęli myśleć przyszłościowo i poprawiali warunki do trenowania, infrastruktura się poprawiała, więcej pieniędzy na szkolenie dzieciaków (w łacińskiej chyba te pieniądze nie są tak ważne Widzieliście jak gra prostopadłą piłkę za obrońców zawodnik z zachodu? W Naszym dzikim kraju jest grajek i tak mu do łba strzeli że nie ma gdzie podać to kopnie za obrońców, może snajper jakimś dziwnym zbiegiem ciał niebieskich w naszej polskiej czasoprzestrzeni dojdzie do tej piłki... Error..... Wysunięty napastnik !musi! być w linii z obrońcami, najlepiej sobie dreptać od jednego do drugiego stopera, boczkiem do bramki. W tym czasie ofensywny pomocnik (tak nazwijmy piłkarza, który ma mu rzucić piłkę za obrońców) musi szukać dobrego momentu do rzucenia takiej piłki, wcale nie potrzeba do tego dużo miejsca, to musi być zaskakujące podanie. Nie taka opcja że leci środkiem boiska i wielkim palcem kopie piłkę przed siebie do 'Niedzielana' Dla tego jeżeli chcemy w tym momencie coś znaczyć w europie to niestety musimy transferować do naszej kadry kogo się da. I równolegle roz//ać PZPN, Piechniczków i inne pory roku. Inwestować w dzieciaki! I jeszcze raz napiszę: UCZYĆ DZIECIAKÓW TECHNIKI, bo ona jest najważniejsza (ale nie robienia dziwnych freestailowych trików, które z piłką nożną nie mają nic wspólnego i są po prostu ZBĘDNE) a dopiero jak technika będzie na odpowiednim poziomie przyłożyć się do taktyki i 'fizycznych' aspektów tego sportu. Bo na razie nasze dzieciaki są 100lat za murzynami. Same orliki nic nie zmienią, potrzeba do tego ludzi.... ale to już nie moja sprawa tylko PZPN, może Ekstraklasa SA ruszyła by łbem w tym kierunku. Jak spłodzimy, wychowamy i nauczymy grać dzieciaki w prawdziwą piłkę, dopiero wtedy będziemy mogli się bawić w prawdziwych patriotów i mówić nie Marmoladą i innym Obraniakom w kadrze kopanej. (takie małe orędzie ode mnie) pis&lov |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|