|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|||||
|
No to troche już Konrad przebrnęliśmy, ale widze ze blisko końca przynajmniej.
Cytat:
Cytat:
Biorac pod uwage ze do dzisiejszej kadry POLSKI dostać się moze kazdy, naprawde kazdy jakis Kaniecki teraz powołany, Plizga no bez jaj, to naprawde słabi zawodnicy,co to za kadra, kiedys z dumą sie nosiło orzełka na piersi, teraz sie pozmieniało i trener szuka jak moze. Jeśli Arboleda miałby mu pomoc, ja jestem za.Mam do tego prawo. Jak sam napisaleś, to tylko glupia piłka nożna. Cytat:
Rune Hollta - żużel pingpong, ile tam naturalizowanych, w koszykowce był Joe McNull a potem reszta, taki Mamed Khalidow czy inni. To już się stało. Reprezentacje reprezentuja obszar terytorialny na ten moment a nie miejsce urodzenia. Cytat:
Ja porownalem sytuacje do np. Polakow i Litwinom walczącym razem przeciwko najeźdzcy. No ale nie zrozumiales. Cytat:
Boenisch zagrał 25 meczy dla kadry Niemiec, ja naprawde wole Arbolede niz chłopa który wcześniej grał dla Niemiec, jesli rozstząsamy kwestie patriotyzmu. Cytat:
Dlaczego jak w kadrze rozmawia się o przyszłosci Lewandowskiego to jego koledzy, polscy piłkarze mówią : "uda mu się, bo jest ambitny" dlaczego polski piłkarz po nieudanej przygodzie wraca do kraju i w wywiadzie mówi : "gdyby wiecej pracował na treningach, etc etc". Polscy piłkarze są mało ambitni, jak dostana juz odpowiedni kontrakt to im to starcza, nie ma marzęn o podbojach świata o bramkach w finale LM, jest 20.000 na koncie, jest luz, pokopie w piłke przez 20 lat w Odrze, chociaz do pierwszej wódki marzyłęm o Arsenalu. Dlaczego glupi Leo mówił ze jesteśmy leniami, ot tak z dupy, dla nudy? Nie, taka jest prawda. Jeśli nie zgadzasz sie na natuaralizowanych reprezentantow kraju w piłce nożnej, miej świadomośc że poziom gry tej reprezentacji będzie spadać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Jeśli będziemy się dalej godzić na Boenischów, Obraniaków, czy nie daj boże Arboledów, to dalej jako kraj będziemy gdzieś tam wegetować pod koniec rankingu reprezentacji zwanych jako "średniaki europejskie", a wszyscy będą zadowoleni, bo raz na 10 lat udało się nam wejść na jakiś turniej, czy wymęczyć zwycięstwo z jąkąś "prawie że potęgą" w stylu Czech czy Portugalii - tego chcesz Ja mam dwa życzenia na E2012, tzn. będę równo zadowolony, jeśli spełni się którekolwiek z nich. Mianowicie liczę, że albo uda nam się jakimś cudem wyjść z grupy (przy dobrym losowaniu), grając ładną piłkę dla oka i promując kilku lepszych naszych grajków do niezłych klubów, jak niegdyś to zrobiła Grecja, albo drugi wariant to taki, w którym dostajemy totalny wpie**ol od każdego, cały świat widzi, jak polska skopromitowała swój futbol na turnieju organizowanym u siebie. Coś takiego sprawiłoby, że politycy, dziennikarze, kibice, cały naród nie tyle żądąłby głowy Laty i spółki, co sam by po tą głowę poszedł, z obojętnością co fify czy inne uefy na to powiedzą. Jeśli wtopa na tym turnieju nie zmieni naszej mentalności, naszego wiecznego obchodzenia się półśrodkami w stylu Arboledy, ogólnie spojrzenia na piłkę, to już nic tego nie zrobi.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 10.12.2010 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
to nie jest naturalizacja kolesia dlatego, ze gra dobrze w pilke tylko przyznanie obywatelstwa gosciowi, ktoremu wg. polskiego prawa to obywatelstwo zupelnie legalnie przysluguje (mieszka w Polsce od 5 lat), a skoro gosc bedzie mial polskie obywatelstwo to dlaczego nie mialby grac w reprezentacji ? tez mi sie to nie do konca podoba ale majac na uwadze akcje z Olisadebe czy Rogerem trzeba sa obiektywnie powiedziec, ze Arboleda bylby tak naprawde pierwszym obcokrajowcem w kadrze Polski grajacym na uczciwych zasadach ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czy tego chcemy czy nie Kwaśniewski 10 lat temu przyznając w expresowym, przyspieszonym tempie na "specjalnych" warunkach obywatelstwo Olisadebe rozpoczął coś czego nikt już nie zatrzyma (nie wiem czy był tego świadomy). Olisadebe był jak się powszechnie uważało naszą szansą na upragniony awans na MŚ, przecież tyle lat nie było nas na wielkiej imprezie. Cały naród na to czekał. Szczerze? Pomyślałem wtedy: No co za sku$#^ństwo, niektórzy ludzie mieszkają tu kilkanaście lat i przyznanie obywatelstwa należy im się jak psu zupa a z "różnych" przyczyn nie dostają, a taki pokopie piłkę, trafi akurat na posuchę wśród reprezentacyjnych napastników i już jest Polakiem. Procedury nadania obywatelstwa powinny być takie same dla wszystkich. Podobne odczucia miałem gdy obywatelstwo otrzymywał Roger. Przecież też wielkimi krokami zbliżała się prestiżowa impreza. Gdyby ś.p. Kaczyński nie przyznał Rogerowi wtedy obywatelstwa pewnie gw i tvn okrzyknęły by go szowinistą, rasistą, ksenofobem itp.(ale to inny temat). Powiedzcie, że nie. Biedak nawet nie potrafił poprawnie wymówić nazwiska najbardziej znanego wtedy obywatela Polski.
Dziwią mnie teraz lamenty ludzi przeciwnych ewentualnej gry Arboledy w kadrze. Jeżeli nie chcecie go w niej widzieć to należało by naciskać na zmianę prawa. Wydłużyć "obligatoryjny" okres pobytu w Polsce cudzoziemcom chcącym otrzymać obywatelstwo z 5 lat do np. 10. Może jakieś testy z języka polskiego? Najśmieszniejsze jest to, że Arboleda by je zapewne przeszedł. Olisadebe, Roger, Obraniak? Nie sądzę. Dziś naturalizacja jest czymś normalnym i uważam, że nie powinna wywoływać aż takich emocji PS1. Nie prościej przyznać: "Arboleda gra w Lechu, którego nie lubię dlatego jestem przeciwny jego gry w kadrze"? a nie szukanie jakiejś dziury w całym i płacz nad rozlanym mlekiem. PS2. Co powiecie na walijskiego wymiatacza R. Giggsa? Jego ojciec jest Holendrem mieszkającym w Sierra Leone natomiast matka jest...Angielką. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Nie nie jestem naiwniakiem bo dobrze wiem, że Obraniak i Boenisch graja tylko dlatego, że poprostu byli zasłabi na kadre Niemiec i Francji, i nigdy mi sie to nie podobało, ale oni przynajmniej maja Polskie korzenie, a Arboleda ich NIE MA ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A nie przeszkadza Tobie, że ktoś kto ma polskie korzenie i gra w reprezentacji Polski potrafi powiedzieć 3 wyrazy po polsku i wywiadu dla polskiej telewizji udziela w obecności tłumacza?
Skoro twierdzisz, że Arboleda grałby dla reprezentacji Polski tylko i wyłącznie dlatego, że jest za słaby na reprezentację Kolumbii i jednocześnie zdajesz sobie sprawę, że z tego samego powodu grają w reprezentacji Boenisch i Obraniak to jaka jest między nimi różnica? Polskie korzenie? Co z ich polskimi korzeniami, kiedy w żaden sposób nie utożsamiali się dotychczas z Polską? Chcieli poznać język ojczysty? No chyba nie. Rozumiem, że nie cieszyłeś się, kiedy Roger strzelał na ME bramkę dla Polski w meczu z Austrią?
Ostatnio edytowane przez DDP : 10.12.2010 o godz. 13:25.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Jak dla mnie to ogólnie rzecz biorąc nie tędy droga...
Fabiański - Piszczek, Perquis, Arboleda, Boenisch - Kuba, Murawski, Matuszczyk(?), Obraniak - Lewy, Brożek Skład oczywiście przykładowy, ale jak Smuda podziała + nic się nie wydarzy to taki może być stosunek Polaków do obcych (co do Matuszczyka mam mieszane uczucia). Niech jeszcze Franz wynajdzie z 2-3 Lolków (np. Aquafresca, odkurzenie Rogera, jeszcze ktoś) i komu tu kibicować? Przy pomocy zaciągu i sędziów może wyczołgamy się z grupy, a szkolenie dzieci/młodzieży dalej będzie leżeć bo gdzieś tam kogoś zawsze się skaperuje do składu repry, a do klubu przecież też lepiej ściągnąć tańszych Bałkańców, Białorusinów czy Albańczyków - nikt nie każe grać Polakami. Może zdziwiam - rozumiem co i dlaczego robi Smuda, ale to ma dość krótkie nogi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Sam od zawsze byłem przeciwny ściąganiu różnych wynalazków do naszej repry. Zanosi się na to, że pobijemy W KOŃCU reprezentację Niemiec- szkoda tylko, że nie w meczu piłkarskim, ale pod względem posiadania większej ilości wszelakiej maści "Polaków-nie Polaków". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Po 5 latach w kraju, obcokrajowiec ma możliwość, ubiegania się o obywatelstwo. To nie jest tak, że z miejsca mu wysyłają polski dowód na jego wniosek bo mu się należy. Są historie setek obcokrajowców, którzy mimo kilkunastu lat w naszym kraju, dalej obywatelstwa się doczekać nie mogą (osobiście znam jedną taką historie: wietnamka mieszka w krakowie od 6 roku życia, parę lat temu zdała tu mature i dalej nie ma obywatelstwa). Inna rzecz, że ja mu obywatelstwa nie bronie: niech ma, będzie u nas płacił podatki, dzieciaki będą mieć łatwiej itd. Natomiast kadra jest nie obywatelska tylko narodowa! ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Kolejny kwiatek: Cytat:
Nie gadajcie o niechęci do pyr, bo to nie ma ze sprawą nic wspólnego. Nie ma dla mnie różnicy czy gra toczy się o Arboledę, Rogera, Cantoro czy Marcelo. Oglądając polską reprezentację chcę oglądać Polaków. Nie ma mowy o żadnym Maurycym Kantorskim w barwach naszych reprezentacji. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
(http://www.90minut.pl/news/142/news1...-rywalami.html - zeby ....a nasz pilkarz zagrał w kadrze na 100% to musi byc odpowiedni zmotywowany, nie w postaci gry z orzełkiem na piersi tylko w postaci pieniedzy, no ale tego niektorzy nie dostrzegaja) Andy Rios napisał(a):
Aha, koledzy 11 listopada w Warszawie, rozumiem że byli obecni na marszu? Który z tych naszych polskich piłkarzy jest dumny z noszenia orzełka, który tak naprawde jest dumny? Dla kazdego to po prostu druga praca... Ja bardzo chcialbym by nasz kadra nawet składała sie z pilkarzy ligowych by prezentowali chociaz sredni poziom, ale tak nie jest. Widzac Glika na srodku defensywy z równie zagubionym Pietrasiakiem zastanawiam sie czy oni nie sa z Tanca z Gwiazdami.Kiedys byl Hajto, byl wiesniakiem ale byl cwaniakiem i na boisku dawal z siebie wszystko. Na szczeście jest jeszcze Wasyl
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.12.2010 o godz. 15:37.
![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Sory, ale jest wiecej, jak pewne(jesli Arboleda dostanie obywatelstwo, a potem powolanie), ze bedzie w kazdym meczu kadry dawal z siebie wszystko...w odroznieniu do kilku Polakow przywdziewajacych stroj narodowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Potępiam patologie, które sprawiają, że kadra narodowa jest coraz mniej narodowa. Nie potępiam całej kadry, choć ostatnio mam mieszane uczucia co do sensu takiego stanu rzeczy, w jakim obecnie się ona znajduje. Od Lechii delikatnie mówiąc - odczep się. A sformułowanie "że na Lechię też chodzisz" - czyli jestem ten gorszy, ten zły, ten kibol? Nie wiem czy to miało zabrzmieć jako wytykanie palcami, ale jeśli tak to człowieku... Czy na Lechii jest problem rasizmu? Odpowiem ci - nie ma. Ulubieńcem trybun jest Traore, Deleu w debiucie dostał gromkie brawa, Buval został również ciepło przyjęty. Czy grupka kilkunastu-kilkudziesięciu osób, która kiedyś zrobiła ogromną siarę z rasistowskimi okrzykami jest dla ciebie reprezentatywna dla całej Lechii? Opanuj się, bo piszesz bzdury na gdańszczan. (nie wiem czy czytałeś artykuł z Faktu o jakimś limicie ustanowionym przez kibiców Lechii dla obcokrajowców w klubie, ale jak tak - to nie czytaj Faktu bo daleko na nim nie zajedziesz. Chyba, że lubisz żyć w fikcji.) Inną sprawą jest, że nie chciałbym, aby w moim klubie pojawił się syndrom Arsenalu. Co za dużo, to niezdrowo. Odnośnie Marszu 11 listopada w Wawie to ci odpowiem - niestety, nie byłem obecny ani ja, ani moi koledzy (wybrałem się na gdańską paradę). Mam nadzieję, że pojedziemy tam za rok. Widzę, że uczestnictwo w Marszu Niepodległości stało się czymś siarowatym, wręcz faszystowskim. Faszystą ani nie jestem, ani nie zamierzam być. Może mi wytłumaczysz co było złego w organizacji Marszu w Warszawie?
Ostatnio edytowane przez Wizard : 10.12.2010 o godz. 16:25.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie utożsamiasz sie z reprezentacja, bo graja w niej naturalizowani piłkarze, wiec bylem ciekaw czy utozsamiasz sie z klubem w ktorym gra murzyn, ot tak po prostu pytam, pamietam ("Jebac murzyna,Lechia biała druzyna, flagi z motywem KKK) Oczywiscie to bylo przed przyjsciem Traore, Buvala ktorzy zmienili jakosc w grze. Jestem ciekaw co by bylo gdyby Oni grali padakę, bo ulubieńcem kibiców staje sie tylko w określonych przypadkach. "na Lechię też chodzisz" to nie bylo żadne niemiłe, raczej to jest powod do dumy, sam bylem wiele razy na T29, ba nawet mam rodzine z tego regionu, wiec po prostu pytam. Co do "faktu" to nie czytam. Odnośnie marszu równiez tylko zapytalem, piszesz jak nacjonalista wiec pytam Cytat:
W czasach gdy polakowano Olisadebe, czy ktorykolwiek z piłkarzy powiedział że to jest "be" ? ![]()
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
) bo klub to nie reprezentacja (ale przypomnę o syndromie Arsenalu). Reprezentacja narodowa to inna para kaloszy.Flagi z motywem KKK nie rozumiałem i nie rozumiem, całe szczęście, że nie widnieje ona już przy T29. A gdyby ci "murzyni" grali padakę, to byłbym oczywiście zły, że ktoś taki gra w klubie, na który jest za słaby. To samo tyczy się Piotrka z Mielca, Ryszarda ze Szczecina czy Jana z Czech. Jeśli nie reprezentujesz odpowiedniego poziomu w klubie, to nie ma dla ciebie w nim miejsca. Nie może być płaszcza ochronnego dla kogoś, tylko i wyłącznie dlatego, że jest z innego kraju czy ma inny kolor skóry. Tak postępując dojdziemy do absurdu gdy gwiżdząc na słabą grę Polaka nic się nie dzieje, a gwiżdząc na słabą grę zawodnika czarnoskórego jesteśmy od razu oskarżani o rasizm. Ta złość nie ma odzwierciedlenia na płaszczyźnie reprezentacyjnym - cóż, mamy piłkarzy takich jakich mamy, i gramy tym co mamy. Jestem przeciw jakimkolwiek transferom reprezentacyjnym. Przynajmniej miło, że sobie wyjaśniliśmy kwestię chodzenia na Lechię ![]() Odnośnie tematu tzw. potępiania kadry - miałem na myśli, że nie toleruje w kadrze takich wynalazków jak Roger czy wkrótce zapewne Arboleda. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czy wg. Ciebie Arboleda pomógł by Smudzie czy nie? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pod względem piłkarskim pomógłby. Jest lepszym piłkarzem niż Glik czy Jodłowiec.
Tylko, że takie dywagacje możemy przeprowadzać na poziomie klubowym. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Sorry, ale co to za pier**lenie, że polscy piłkarze nie są ambitni? Błaszczykowski nie jest ambitny? Piszczek nie jest ambitny? Kuszczak nie jest ambitny? Fabiański nie jest ambitny? Pozbierał się chłop po takiej kupie gnoju co się blisko rok temu na niego wylewała w mediach i gra obecnie w drużynie lidera najlepszej ligi świata. Lewandowski czy Jeleń nie są ambitni? Są w naszym kraju tacy i tacy, a przedstawianie sprawy, że przyjdzie Arboleda i będziemy mieli już pierwszego, który wykazuje się ambicją, jest po prostu żałosne...
Powiem tak - jeśli Arboleda dostanie obywatelstwo NORMALNYM TRYBEM, to jakoś go zdzierżę, ale prawda jest taka, że jeśli chciałby się w ten sposób ubiegać o nie miałby marne szanse zdążyć przed Czerwcem 2012. Ktoś tam wspomniał, że Matuszczyk "niepewny" - on akurat całe życie był wychowywany jako Polak, od zawsze grał w naszych kadrach młodzieżowych, oczywiście też płynnie posługuje się naszym językiem itd. Nie widzę powodu, żeby stawiać go na równi z Boenischem, Obraniakiem czy Perquisem, bo on nie należy do grona piłkarzy naturalizowanych dla potrzeb polskiej kadry narodowej. Perquisa też byłbym w stanie zaakceptować - ma polskie korzenie i ogromną wolę przywrócenia mu naszego obywatelstwa - wręcz samodzielnie walczy już od dłuższego czasu o taki przywilej i moim zdaniem tutaj warto zrobić wyjątek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
no i Brozio strzelił sobie
)![]()
cięzko jest lekko żyć.........
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Remis. Szpakowski miażdży tym swoim Tygodnikiem Kibica...
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dariusz "tygodnik kibica" Szpakowski
Nosz ku.rwa mać niech go wreszcie odeślą na emeryture bo tego sie słuchac nie da ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
37:50 sekund Szpaku dostaje smsa.
38:30 chwila ciszy, Szpaku odpisuje... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ciężko się ogląda mecz bez widowni. Nudny sparing z tego się robi. To tego to smęcenie Szpaka.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Bośnia miała trochę szczęścia, dwa razy wybili z linii bramkowej. Mimo to nudny ten mecz, a Szpaku chyba z tym Tygodnikiem Kibica sypia.
![]() ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale ten Grosicki daremny
Podejrzewam że gdyby nasz treneiro od napastników ( ) nauczył go podawać to byśmy trójkę na koncie Polski ujrzeli. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Z taka gra to Grosicki moze zapomniec o transferze do dobrego klubu, pozostaja jedynie kluby z miast, w ktorych maja dobre kasyna.
Wiedzialem ze mecz bedzie padaczka, ale brak kibicow, totalna kopanina na boisku plus Szpakowski sprawiaja, ze nie mam ochoty na wiecej ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
moim zdaniem calkiem przyjemnie sie ten sparing oglada glownie ze wzgledu na nasza gre - widzialem duzo gorsze mecze grane przy pelnej widowni
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
albo jakiegos mlodego chłopaka z orange sport, któremu chociaz sie chce przygotowac do meczu a tak zamiast Misimovica jest MAsimovic itd ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
off
A Szpaku dostał 2 smsy Jak na trening to całkiem przyjemnie się ogląda. Brożek klasę wyżej od reszty się prezentuje. Borysiuk głową w ManU, Kikut zdziwiony pozycją.... mecz jak mecz. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|