|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wojtas, ja też nie jestem fanem Kulawika na stołku trenerskim, ale jednak staram się faceta zrozumieć. On po prostu nie ma kim grać - to primo. Druga rzecz: doskonale wie i z pewnością od dawna też wiedział (albo mógł się przynajmniej domyślać), że żadnych poważnych transferów, zwłaszcza ze wskazaniem na napastników, do klubu nie będzie.
I teraz co on niby powinien powiedzieć? "Idźcie gadać z Łysym, bo ja swoich piłkarzy ze strzelania bramek nie wyręczę."; albo: "Panie redaktorze, sam pan chyba widzi, jacy tutaj są napastnicy. Z gówna bata nie ukręcę." I tak źle, i tak niedobrze. Więc jedzie kurtuazyjnie, żeby mu się piłkarze przypadkiem nie poobrażali. Bo w takiej sytuacji pozostałoby mu powywalać (przykładowo) napastników do ME - chociaż zgaduję, że rada nadzorcza albo Bednarz pokazaliby mu w takiej sytuacji przysłowiowego "wała". A z drugiej strony przecież, Kulawik z tej ME sam przeszedł do pierwszej drużyny, zatem doskonale zna grających tam chłopaków i ich poziom piłkarski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widziały gały co brały.
A z resztą to oczywiste, że jeśli było by na transfery to...nie było by Kulawika.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.02.2013 o godz. 05:02.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Kula był świetnym piłkarzem, a jakim jest trenerem to będzie wiadomo się dopiero za parę miesięcy. Trzeba poczekać. Facet miał drużynę przez cały okres przygotowawczy, trzeba dać mu czas na wykazanie się.
Sparingi są mocno niemiarodajne i tyle. Często jest tak, że jak grasz z gorszym przeciwnikiem to nie grasz na 100% i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zwyczajnie dostosowujesz się umiejętnościami do swoich przeciwników w takich sparingach. Dlatego trochę nie rozumiem po co organizować sparingi z takimi drużynami. Nie dramatyzujcie ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Inna sprawa, ze przegrali z ogorami, wiec morale teraz powinno poleciec ... :( |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
||
wp napisał(a):
No, ale wszystko zweryfikuje liga. ![]()
.
. |
|||
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Jeśli wtedy było za luźno to rozumiem, że niby teraz przesadzono z obciążeniami ? Dopatrywałem się już wcześniej analogi z przygotowaniami Nawałki. Być może teraz musi być gorzej aby latem było lepiej tylko nie wiadomo kto wtedy jeszcze będzie w klubie. Jak kolega tofik napisał "wszystko zweryfikuje liga" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale Wisła tak naprawde musi być przygotowana na dwa pierwsze mecze o 12 punktów i tyle. Ma być przygotowana na już a nie ....a na koniec sezonu, gdzie nerwy mogą byc ogromne i nawet najlepsze przygotowania mogą nie dac efektów. Pojechali do Turcji na 2 tygodnie i co, Kulawik ich zajechał? Ciekawe jaki raport tym razem napisze, że brakło czasu czy wtf ?
Ja .......e narzekałem na barowego, ale bez niego to już chyba jest tylko prowizorka jesli chodzi o przygotowanie motoryczne ... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kulawik jest za słaby na ME i mało potrafi, więc nie dziwmy się, że nasi "piłkarze" nie są przygotowani do przygotowań
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze 0:3
wiem, wiem: 'to tylko sparingi', 'każdy mecz jest inny' i inne bzdety... ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Po prostu nasi dali im taki wycisk że nie mieli już siły na mecz z Górnikiem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Górnik grał na 71% możliwości, my tylko na 70%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i nie ma się czemu dziwić, Górnik to jest inna półka niż my, jakkolwiek by to nie brzmiało...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaja.
Cytat:
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Profesjonalnemu sportowcowi brakło sił po 15 minutach najsłabszego meczu polskiej ligi. Gdzie tempo spotkania przypominało sparing oldbojów.
JA PIER.DOLĘ ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trzeba zacząć od wymiany kadry trenerskiej na wszystkich poziomach od juniorów do seniorów.
Później odstrzelić takie ....y, które nie mają siły zasuwać, a sprowadzać tylko harpaganów, którzy wytrzymają profesjonalne treningi. Inaczej inwestycje w zawodników z zagranicy nie mają sensu, rozłożymy ich fizycznie, stracą formę i wpasują się w poziom miernot. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
bo z tego co pamiętam, Nasz bohater dawał rade rozgrywać spotkania po 90 minut w tępie o wiele większym. No ale niech będzie że to wina Rafała, ze nie biegał dodatkowo po schodach i górkach pod domem. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co tu ma do rzeczy trener? Na 15 minut profesjonalista powinien mieć siłę niezależnie czy cały tydzień trenował, pił czy .... wie co jeszcze innego robił.
Zapomniałem o jednym - to nie są profesjonaliści. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
to jak piłkarz jest przygotowany do sezonu jest wypadkową tego jak został przygotowany przez trenera. Takie jest moje zdanie.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Tymczasem "Dziki" twierdzi, że jest przygotowany na 100%.
Cytat:
Wrzucam fragment wywiadu z Kulawikiem z 31.01. Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Może jego aktualne 100% to właśnie niecałe 15 minut?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rafał po prostu ma inne zdanie niż trener. Tak jak 99% drużyny. Ta wypowiedz to kamyk wrzucony do stawu Kulawika - zobaczymy co Tomasz na to.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
moze Kulawik mówił o kimś innym ? :O
czeski film. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gramy z Nielbą.
Cóż to za wybór ta Nielba ? Jak można tak fatalnie zarządzać klubem. Akademie mają I pełnowymiarowe boisko treningowe ze sztuczną trawą sobie sprawili. Jak można było taki klub wybrać. Jeszcze się ta zaraza do nas przeniesie ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie wierzyłem, że w ciągu jednego okienka transferowego da się oczyścić Wisłę z wszystkich odpadków piłkarskich i emerytów. Kadra która pojechała na obóz nie powala, ale pozwoliłem sobie wystawić oceny poszczególnym zawodnikom. Skala jaką przyjąłem to 1-6
1- kto to w ogóle jest! 2 - coś tam się obiło o uszy, że to piłkarz! 3 - marny ligowiec 4 - przeciętny ligowiec 5 - solidny ligowiec 6 - gwiazda zespołu Bramkarze: Michał Miśkiewicz - 4 Gerard Bieszczad - 2 Jan Kocoń - 1 Obrońcy: Gordan Bunoza - 4 Michał Czekaj - 3 Arkadiusz Głowacki - 5 Marko Jovanović - 4 Michał Nalepa - 3 Paweł Stolarski - 4 Alan Uryga - 3 Piotr Żemło - 1 Pomocnicy: Fabian Burdenski - 2 Michał Chrapek - 4 Jakub Downar-Zapolski - 1 Łukasz Garguła - 4 Dominik Kościelniak - 1 Przemysław Lech - 1 Patryk Małecki - 5 Emmanuel Sarki- 5 Michał Szewczyk - 3 Cezary Wilk - 4 Napastnik: Rafał Boguski - 4 Bednarz w jednym jest dobry - jak powiedział tak zrobił - oczyścił Wisłę, aż miło się patrzy! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Chyba szanowy kolega pomylił dziś rano poranną kawę ze spirytusem.
Rafał "Jak bać się strzelać na bramkę i przestrzelić każdą setkę" Boguski ma u Ciebie 4? Rozumiem, że na 3 zasługuję ktoś bez nóg? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Co by nie mówić - na zdjęciach super wygląda.
pysio - jeżeli ktoś zasługuje na "jedynkę", to na pewno Bunderski. Pytanie z opisu zadaje sobie chyba do dzisiaj każdy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2013 o godz. 12:24.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|