The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2013, 02:19
Wojtas, ja też nie jestem fanem Kulawika na stołku trenerskim, ale jednak staram się faceta zrozumieć. On po prostu nie ma kim grać - to primo. Druga rzecz: doskonale wie i z pewnością od dawna też wiedział (albo mógł się przynajmniej domyślać), że żadnych poważnych transferów, zwłaszcza ze wskazaniem na napastników, do klubu nie będzie.

I teraz co on niby powinien powiedzieć?
"Idźcie gadać z Łysym, bo ja swoich piłkarzy ze strzelania bramek nie wyręczę."; albo:
"Panie redaktorze, sam pan chyba widzi, jacy tutaj są napastnicy. Z gówna bata nie ukręcę."

I tak źle, i tak niedobrze. Więc jedzie kurtuazyjnie, żeby mu się piłkarze przypadkiem nie poobrażali. Bo w takiej sytuacji pozostałoby mu powywalać (przykładowo) napastników do ME - chociaż zgaduję, że rada nadzorcza albo Bednarz pokazaliby mu w takiej sytuacji przysłowiowego "wała". A z drugiej strony przecież, Kulawik z tej ME sam przeszedł do pierwszej drużyny, zatem doskonale zna grających tam chłopaków i ich poziom piłkarski.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.02.2013, 04:45
Widziały gały co brały.

A z resztą to oczywiste, że jeśli było by na transfery to...nie było by Kulawika.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.02.2013 o godz. 05:02.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.02.2013, 14:51
Kula był świetnym piłkarzem, a jakim jest trenerem to będzie wiadomo się dopiero za parę miesięcy. Trzeba poczekać. Facet miał drużynę przez cały okres przygotowawczy, trzeba dać mu czas na wykazanie się.

Sparingi są mocno niemiarodajne i tyle. Często jest tak, że jak grasz z gorszym przeciwnikiem to nie grasz na 100% i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zwyczajnie dostosowujesz się umiejętnościami do swoich przeciwników w takich sparingach. Dlatego trochę nie rozumiem po co organizować sparingi z takimi drużynami.

Nie dramatyzujcie
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.02.2013, 18:57
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Sparingi są mocno niemiarodajne i tyle. Często jest tak, że jak grasz z gorszym przeciwnikiem to nie grasz na 100% i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zwyczajnie dostosowujesz się umiejętnościami do swoich przeciwników w takich sparingach. Dlatego trochę nie rozumiem po co organizować sparingi z takimi drużynami.
W teorii po to by przed samym startem ligi lub turnieju wygrać wysoko, różnicą kilku bramek i by podskoczyło morale drużyny. Wyszło jak wyszło...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2013, 19:03
fugiel napisał(a):Wyświetl post
Kula był świetnym piłkarzem, a jakim jest trenerem to będzie wiadomo się dopiero za parę miesięcy. Trzeba poczekać. Facet miał drużynę przez cały okres przygotowawczy, trzeba dać mu czas na wykazanie się.

Nie dramatyzujcie
popatrz na kluby z Bundesligi z kim grają sparingi przed sezonem
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 17.02.2013, 19:43
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
W teorii po to by przed samym startem ligi lub turnieju wygrać wysoko, różnicą kilku bramek i by podskoczyło morale drużyny. Wyszło jak wyszło...
Ok, byc moze tylko jak grasz z ogorkami to czy wiedzac o tym, ze grasz z ogorkami podskoczy CI morale? Inna sprawa, ze przegrali z ogorami, wiec morale teraz powinno poleciec ... :(
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 17.02.2013, 19:53
tedyy napisał(a):Wyświetl post
popatrz na kluby z Bundesligi z kim grają sparingi przed sezonem

Grajmy wiec z klubami z Bundesligi
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2013, 09:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Słuszna uwaga. Przedłużanie im wczasów zwane obozem przygotowawczym to strata pieniędzy, szczególnie w sytuacji finansowej Wisły.
Po kilku latach obserwacji jak wygląda drużyna po takim okresie już więcej się nie nabiore, że oni tam jadą ćwiczyć jakieś nowe schematy, czy też szlifować gre którą później będa czarowac w meczach o punkty.
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ile Wisła Kraków płaci za zgrupowanie? "250-400 tys. euro"

wis.la/y5y6t

Ciekawe czy jest to fakt czy tez ktoś robi krecią robotę.
wp napisał(a):
Wisła nie ma sił na ligę
Przygotowania to jeden wielki bullshit, w góry ich i niech biegaja, a nie kasę marnujemy.
No, ale wszystko zweryfikuje liga.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.02.2013, 09:42
Cytat:
Wisła nie ma siły na ligę
http://sport.fakt.pl/Wedlug-najnowsz...,200768,1.html
Autor tego tekstu ma to do siebie, że lubi wstrzeliwać się swoimi tekstami w morale kibiców aby zyskać aprobatę. Naturalnie nie można wykluczyć, że napisał prawdę bo przecież najpierw na jego blogu pojawił się tekst o tym, że Probierz zwalił przygotowania (za mało trenowano) co potem uchwyciły kamery C+ kiedy to Kulawik z kimś rozmawiał.

Jeśli wtedy było za luźno to rozumiem, że niby teraz przesadzono z obciążeniami ? Dopatrywałem się już wcześniej analogi z przygotowaniami Nawałki. Być może teraz musi być gorzej aby latem było lepiej tylko nie wiadomo kto wtedy jeszcze będzie w klubie. Jak kolega tofik napisał "wszystko zweryfikuje liga"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.02.2013, 09:53
ale Wisła tak naprawde musi być przygotowana na dwa pierwsze mecze o 12 punktów i tyle. Ma być przygotowana na już a nie ....a na koniec sezonu, gdzie nerwy mogą byc ogromne i nawet najlepsze przygotowania mogą nie dac efektów. Pojechali do Turcji na 2 tygodnie i co, Kulawik ich zajechał? Ciekawe jaki raport tym razem napisze, że brakło czasu czy wtf ?
Ja .......e narzekałem na barowego, ale bez niego to już chyba jest tylko prowizorka jesli chodzi o przygotowanie motoryczne ...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.02.2013, 12:49
Kulawik jest za słaby na ME i mało potrafi, więc nie dziwmy się, że nasi "piłkarze" nie są przygotowani do przygotowań
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.02.2013, 13:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Autor tego tekstu ma to do siebie, że lubi wstrzeliwać się swoimi tekstami w morale kibiców aby zyskać aprobatę.....
Niekoniecznie chodzi autorowi o aprobatę kosztem morale. Jest to raczej laurka dla Bahra.

Cytat:
Według gazety to efekt braku fachowca w sztabie szkoleniowym. Przez kilka lat za przygotowanie fizyczne piłkarzy Wisły odpowiadał Andrzej Bahr, którego przed rokiem zwolnił trener Michał Probierz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.02.2013, 21:39
Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze 0:3
wiem, wiem: 'to tylko sparingi', 'każdy mecz jest inny' i inne bzdety...
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.02.2013, 21:52
Po prostu nasi dali im taki wycisk że nie mieli już siły na mecz z Górnikiem
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.02.2013, 22:44
Górnik grał na 71% możliwości, my tylko na 70%.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 22.02.2013, 17:31
No i nie ma się czemu dziwić, Górnik to jest inna półka niż my, jakkolwiek by to nie brzmiało...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.02.2013, 09:33
Jaja.

Cytat:
Na środkowej konferencji prasowej szkoleniowiec dał jednak do zrozumienia, że nie postawi na Rafała Boguskiego, bo ten nie ma siły. - Miał przerwę w treningach. Z GKS-em wpuściłem go na boisko, ale po dobrych 15 minutach zabrakło mu sił. Trzeba mu więcej czasu, by doszedł do swojej dyspozycji
Zastanawiam się jak to jest z tymi wynikami badań wydolnościowych. Dobrze? Żle?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2013, 11:56
Profesjonalnemu sportowcowi brakło sił po 15 minutach najsłabszego meczu polskiej ligi. Gdzie tempo spotkania przypominało sparing oldbojów.

JA PIER.DOLĘ
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2013, 12:02
Trzeba zacząć od wymiany kadry trenerskiej na wszystkich poziomach od juniorów do seniorów.
Później odstrzelić takie ....y, które nie mają siły zasuwać, a sprowadzać tylko harpaganów, którzy wytrzymają profesjonalne treningi. Inaczej inwestycje w zawodników z zagranicy nie mają sensu, rozłożymy ich fizycznie, stracą formę i wpasują się w poziom miernot.
..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2013, 12:10
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Profesjonalnemu sportowcowi brakło sił po 15 minutach najsłabszego meczu polskiej ligi. Gdzie tempo spotkania przypominało sparing oldbojów.

JA PIER.DOLĘ
to raczej pokazuje jak trener ich przygotował
bo z tego co pamiętam, Nasz bohater dawał rade rozgrywać spotkania po 90 minut w tępie o wiele większym.
No ale niech będzie że to wina Rafała, ze nie biegał dodatkowo po schodach i górkach pod domem.

Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 28.02.2013, 12:14
Co tu ma do rzeczy trener? Na 15 minut profesjonalista powinien mieć siłę niezależnie czy cały tydzień trenował, pił czy .... wie co jeszcze innego robił.

Zapomniałem o jednym - to nie są profesjonaliści.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 28.02.2013, 12:43
to jak piłkarz jest przygotowany do sezonu jest wypadkową tego jak został przygotowany przez trenera. Takie jest moje zdanie.

Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.02.2013, 13:27
Tymczasem "Dziki" twierdzi, że jest przygotowany na 100%.

Cytat:
- Normalnie trenuję i jestem przygotowany do gry w stu procentach. W Bełchatowie nie wystąpiłem od początku, bo tak zadecydował trener - odpowiada Boguski. Uważa też, że pod koniec meczu w Bełchatowie wcale nie "przygasł": - Pod koniec graliśmy w dziesięciu i z tego powodu ciężko było coś pokazać w środku pola, bo rywal miał jednego zawodnika więcej.
Osobną kwestią, która po raz kolejny pokazuje profesjonalizm naszego klubu jest sprawa Sarkiego.
Wrzucam fragment wywiadu z Kulawikiem z 31.01.
Cytat:
Co z nigeryjskim pomocnikiem Emmanuelem Sarkim, który trenuje z wami od początku okresu przygotowawczego? Jedenaście miesięcy nie grał w piłkę...
Tomasz Kulawik: Właśnie rozmawiałem na jego temat z zarządem. Zostaje z nami przynajmniej na całą rundę. Przejdzie teraz testy medyczne, potem poleci na drugi obóz przygotowawczy. Kontrakt podpisze po powrocie.
Zatem minął dokładnie miesiąc odkąd wiadomo, że Nigeryjczyk podpisze kontrakt z Wisłą. Zamiast pomóc drużynie, siedzi w Belgii i załatwia wizę. Po co go sprowadzono skoro na najważniejsze mecze sezonu nie będzie do dyspozycji? Może lepiej będzie jak zostanie tam do czerwca, jeżeli ma blokować miejsce na ławce Urydze czy Stolarskiemu.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.02.2013, 15:00
Może jego aktualne 100% to właśnie niecałe 15 minut?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.02.2013, 15:28
Rafał po prostu ma inne zdanie niż trener. Tak jak 99% drużyny. Ta wypowiedz to kamyk wrzucony do stawu Kulawika - zobaczymy co Tomasz na to.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2013, 08:22
moze Kulawik mówił o kimś innym ? :O

czeski film.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 11.06.2013, 18:39
Gramy z Nielbą.

Cóż to za wybór ta Nielba ?

Jak można tak fatalnie zarządzać klubem.

Akademie mają

I pełnowymiarowe boisko treningowe ze sztuczną trawą sobie sprawili.

Jak można było taki klub wybrać. Jeszcze się ta zaraza do nas przeniesie

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 21.06.2013, 10:50. Kadra Nonames
Nie wierzyłem, że w ciągu jednego okienka transferowego da się oczyścić Wisłę z wszystkich odpadków piłkarskich i emerytów. Kadra która pojechała na obóz nie powala, ale pozwoliłem sobie wystawić oceny poszczególnym zawodnikom. Skala jaką przyjąłem to 1-6

1- kto to w ogóle jest!
2 - coś tam się obiło o uszy, że to piłkarz!
3 - marny ligowiec
4 - przeciętny ligowiec
5 - solidny ligowiec
6 - gwiazda zespołu

Bramkarze:
Michał Miśkiewicz - 4
Gerard Bieszczad - 2
Jan Kocoń - 1

Obrońcy:
Gordan Bunoza - 4
Michał Czekaj - 3
Arkadiusz Głowacki - 5
Marko Jovanović - 4
Michał Nalepa - 3
Paweł Stolarski - 4
Alan Uryga - 3
Piotr Żemło - 1

Pomocnicy:
Fabian Burdenski - 2
Michał Chrapek - 4
Jakub Downar-Zapolski - 1
Łukasz Garguła - 4
Dominik Kościelniak - 1
Przemysław Lech - 1
Patryk Małecki - 5
Emmanuel Sarki- 5
Michał Szewczyk - 3
Cezary Wilk - 4

Napastnik:
Rafał Boguski - 4

Bednarz w jednym jest dobry - jak powiedział tak zrobił - oczyścił Wisłę, aż miło się patrzy!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 21.06.2013, 11:32
pysio napisał(a):Wyświetl post
Napastnik:
Rafał Boguski - 4
Chyba szanowy kolega pomylił dziś rano poranną kawę ze spirytusem.

Rafał "Jak bać się strzelać na bramkę i przestrzelić każdą setkę" Boguski ma u Ciebie 4?

Rozumiem, że na 3 zasługuję ktoś bez nóg?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.06.2013, 12:22
Co by nie mówić - na zdjęciach super wygląda.

pysio - jeżeli ktoś zasługuje na "jedynkę", to na pewno Bunderski. Pytanie z opisu zadaje sobie chyba do dzisiaj każdy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2013 o godz. 12:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów