|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W życiu Garguła do nas nie przyjdzie tej zimy.
Nasi są tak skąpi, że poczekają sobie te pół roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Akurat Lewczuka nikt zbytnio nie opłakuje, a Lech już kupił 3 Bośniaków, bo jeszcze bramkarza. Z Lecha robi się druga Legia, niedługo będzie tak samo, czyli że będzie w podstawowym składzie tylko 2-3 Polaków. Mi się właśnie u nas to podoba, że chcemy kupować piłkarzy z naszej ligi. Jak UEFA wprowadzi system 6+5, to Lech będzie płakał, że nie ma kim grać.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
u nas miejmy nadzieje Garguła od 1 stycznia,
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.12.2008 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
WHITE*STAR napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
||
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
tu jest temat POLITYKA TRANSFEROWA WISŁY a nie Lecha Legii czy Czarnych Zagacie Małe - są naprwdę inne tematy gdzie jak macie ochotę to piszcie tam a nie zaśmiecajcie tego tematu - na razie proszę grzecznie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak widać dużo złego robią media. Wymyślają na chybił trafił transfery i ci któryś ma przełożenie w realu. Wtedy cena piłkarza rośnie a jego właściciele podpalają się i jest trudniej wyciągnąć do Wisełki, pojawia się też zainteresowanie konkurencji. To jest rynek. Dobre transfery trzeba robić po cichu bo inaczej nie wypalą.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.12.2008 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak sobie czytam portale i natrafiłem :
[...]Wcześniej wiele mówiło się o zainteresowaniu ze strony Anderlechtu Bruksela, obecnie Grzyb znajduje się ponoć na celowniku Arminii Bielefeld.[...] To o zawodniku z Bytomia, który PODOBNO chcą wszyscy rozkupić. Oczywiście, nasi scouci nie śledzą OE. Obawiam się, ze ta zima może być naprawde mroźna dla nas. Wszystkie gazety celowały Brożka do sprzedania, a tutaj rzecznik Legii dopiero zaprzeczył jakoby Chinyama miał do Frankfurtu za 3mln E przejsc. A czy Chinyama nie był na wyciagniecie ręki ? Ale i tak wierze w Maćka Skorże. off top bo to o Bytomiu, Kominku spokojnie więc http://www.pilka.pl/motyka-juz-zmartwiony Westerstyl : akurat o AEK to rok temu było. Wiem ze twoj post ironia, ale co jesli farmazon okaże się prawda? U nas był Cywka na testach i go olali. A potem poszedł do Wigan
Ostatnio edytowane przez szprotson : 19.12.2008 o godz. 17:46.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ma nadzieje że od Garguły się zacznie. Trzeba tą cholerną sieć skoutingu zorganizować. Wiem że Ameryki nie odkryłem. Poszperać w liższych ligach i coś z tego będzie. Jest się na kim wzorować i nie mówie tu o Lechu tylko o zagranicznych klubach które kupują talentynawet 16 letnie. Trzeba wybrać albo nastawiamy się na drogie zakupy albo inwestujemy w młodych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A co z Jończykiem ma ktoś jakieś newsy o młodym z Bełchatowa czy przejdzie do Wisły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
@szprotson - pamiętam jak były rok temu płacze że Zieliński idzie do AEK Ateny, a my go nie potrafiliśmy wypatrzyć. Że Scouting do dupy, taki grajek przeszedł nam koło nosa i w ogóle Bednarz "ch** łysy" a pewnie jakbyśmy go kupili to po "promocyjnej" cenie. Co gra teraz ten cały Zieliński?
Grzyb w Anderlechcie? Prosze cie, nie mów mi że w to wierzysz... Cywka w Wigan? A on gra coś tam czy czyści krzesełka na trybunie? Nie mów mi że tam nie siedzą cieniasy bo z tamtych rejonów pochodził też cały Błażej Augustyn który zawojował po powrocie nasze wtedy jeszcze pomarańcze że hej. Legia taka kase na nim zrobiła opychając go do Włoch że pozazdroscić. Grzyb to taka miesięczna "gwiazda" naszej ligi jakich było pełno i jakich pełno forumowi "menadżerowie" chcieli mieć u siebie. Przykłady? Prosze: Zahorski, Jarka, Zieliński, Pazdan ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ale ja tylko pisze, że coś takiego się dzieje.
A co powiesz o wymienionym wyżej CHINYAMIE. Gracz z ligi polskiej..był na wyciągnięcie ręki. też cienias? Grzyba to ja nawet nie kojarze z ligi....ale może własnie ktoś u niego to "cos" zauważył. Mi chodzi o to czy nasi scouci wogole maja możliwość (bądź ochote) do penetracji ligi polskiej. Sławek Peszko już 3 lata temu miał możliwości, i był do wyciagniecia - nasi pewno o nim sie dowiedzieli dopiero jak do Lecha przyszedł. Mi nie chodzi o to by Wisła nakupiła szmelcu i juz. Tylko by testowali, sprawdzali...DZIAŁALI !! a tego juz nie widac od dawna. Jedynie zaprzyjaznione pismaki czasem rzuca jakis stek bzdur bysmy my, kibice mieli w co wierzyc... Tak jak mówisz, i Zieliński słaby, i reszta słaba ale zauważ - Garguła był młodym talentem ? NIE Matusiak ? NIE, Murawski? NIE ; po prostu niektórzy po odpowiednim oszlifowaniu staja sie piłkarzami... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Konkurenci po Stojkovicia
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Większośc z was potrafi tylko narzekac. Pragnę przypomniec, że okienko nie jest jeszcze otwarte. Lepiej załatwiac transfery po cichu. Mam nadzieje, że będą to przede wszystkim młodzi piłkarze około 17-22 lat. A młoda ekstraklasa to faktycznie młoda i będą w niej grali max 19-latkowie reszcie podziękowac. Nie ma sensu aby w Młodej Wiśle grali Kmiecik, Dawidowski, Varga itp,itd. Na chwile obecną zachowam spokój, bo jeszcze jest troche czasu do otwarcia okienka. Garguła? troche ryzykowny transfer, bo lubi często łapac kontuzje i może byc 2 Dawidowskim.
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bednarz powiedział, że jeden z napastników jest na tę chwilę blisko Wisły - teraz możecie się trochę pocieszyć i wyszukiwać kolejne typy na transfermarkt...
![]() ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
bez przesady nie porównuj Garguły do Dawidowskiego, chyba już dobrze znamy tych zawodników... i wiadomo jaki jest kontrast. Garguła w WIŚLE musi być ! To będzie kluczowy transfer
![]()
Krakowska Wisła !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edycja oczywiście mamy teraz5 graczy mogących grać w napadzie jest jeszcze Małecki ale on chyba zostanie na skrzydle. Hunter@ Myśle że Niedzielan zostanie z nami przynajmniej do lata. Myślę że jeślę że Skorża chce sprawdzić go jeszcze raz czy da radę się odbudować. Powód: Małecki; odpowiedź@ hunter
Ostatnio edytowane przez Angmir : 19.12.2008 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Droga Niedzielana do odejścia jest otwarta. Oto odpowiedź na Twoje obawy.
Edit. Nie interesuje mnie co Ty myślisz, tylko to co robi klub i co mówią jego przedstawiciele...
Ostatnio edytowane przez hunter : 19.12.2008 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy byl ktos dzis na spotkaniu z trenerem i Bednarzem?prosze o streszczenie tego co tam sie dzialo...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
''Krakowianie w zimowym okienku transferowym - oprócz bramkarza, skrzydłowego i ofensywnego pomocnika - chcą pozyskać dwóch napastników. W kręgu ich zainteresowań znajduje się trzech piłkarzy mogących grać na tej pozycji. Dwóch z nich to obcokrajowcy, trzeci zaś jest Polakiem. Ze słów Jacka Bednarza wynika, że są to zawodnicy 21- i 24-letni, a jeden z nich przeszedł już nawet pomyślnie testy medyczne pod Wawelem i jest bliski podpisania kontraktu.''
hmm ciekawe co taki kibic moze o tym pomyslec? dobrze ze nie sa to starzy zawodnicy..... a mnie cos sie wydaje ze tym napsatnikiem bedzie brazylijczyk.... zobaczycie ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Apropo Garguły to..... nie jestem przekonana.Ok - jedni uważają, że jest potrzebny nam, drudzy nie. Ja zaliczam się do tych drugich. Pozatym niech znajdą dobrego napastnika jakiegoś i kupią, bo Brożek długo u nas nie zagrzeje, choć ofert oficjalnie jeszcze (jak mówił Bednarz) nie ma :]
Ostatnio edytowane przez Agnieszka : 19.12.2008 o godz. 23:02.
![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@szprotson - co do Chinyama to nie wiem czy pamiętasz ale dostać zielone światło od Drzymały pod warunkiem że nie zabierze ŻADNEGO zawodnika ze sobą do Krakowa.
Co do napastnika 24-letniego to może to Dawid Nowak Miejmy nadzieje.@vote-for-mikey - myślisz że dziennikarzom się chce siedzieć pod klubem cały dzień i patrzeć kto przyjeżdza, kto wyjeżdza? Oni siedza w ciepłych gabinetach i piszą pierdoły jakie im przyjdą na myśl. A co do Nowaka to zdaje sobie sprawe że to bardziej pobożne życzenia niż prawda ale pomarzyć zawsze można ![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 19.12.2008 o godz. 23:50.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dawid Nowak? Wyobraź sobie, panie kwolf, że przyjeżdża do Krakowa jedna z trzech "gwiazd" PGE GKS Bełchatów, przechodzi testy medyczne, żaden z nas go na oczy nie widział, żaden pseudodziennikarzyna się nie zająknął na ten temat. Na mój gust, to jest coś niewyobrażalnego. Moim zdaniem to zawodnik spoza naszego regionu, lub, co bardziej prawdopodobne, kontynentu.
Co do pana Stilićia, czy jak go tam się pisze, to moim zdaniem chłopak zgaśnie zanim porządnie rozbłyśnie na naszym piłkarskim sklepieniu, i będzie sobie pogrywał w Championshipach, czy innych Bielefeldach. Może ten zawodnik to niejaki Claudio Pitbul? ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
mój typ: Emanuel Perrone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jak zobacze podpis na kontrakcie to uwierze, ze kogos kupilismy, poki co ten watek w ostatnim okresie robi sie muszla klozetowa brukowcow wypisujacych totalne banialuki. Acha, stawiajmy na zawodnikow silnych fizycznie (gra bark w bark, dynamika, twardosc) jesli juz kogos kupujemy. Nie kupujmy Garguł czy Lobodzinskich (jeden wystarczy), ktorzy nie potrafia na boisku walczyc.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Cytat:
http://legia.net/wiadomosci,32130_Gargu%B3a_w_Legii.html
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 20.12.2008 o godz. 00:21.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|