The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2008, 11:43
W życiu Garguła do nas nie przyjdzie tej zimy.
Nasi są tak skąpi, że poczekają sobie te pół roku...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2008, 12:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
pamietam jak Lewczuk już miał byc u nas, a jednak poszedł do Jagi.

A Leszki tymczasem kupili znowu 2 bośniaków
Akurat Lewczuka nikt zbytnio nie opłakuje, a Lech już kupił 3 Bośniaków, bo jeszcze bramkarza. Z Lecha robi się druga Legia, niedługo będzie tak samo, czyli że będzie w podstawowym składzie tylko 2-3 Polaków. Mi się właśnie u nas to podoba, że chcemy kupować piłkarzy z naszej ligi. Jak UEFA wprowadzi system 6+5, to Lech będzie płakał, że nie ma kim grać.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 19.12.2008, 12:31
u nas miejmy nadzieje Garguła od 1 stycznia,
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.12.2008 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 19.12.2008, 13:21
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
jakos watpie zeby to były wzmocnienia... podjarali sie w lechu ze mozna kupic w bosni dobrego pilkarza ( stilic ) i teraz wykupuja cała tamtejsza lige....
zal na to patrzec.... złomu tylko naprowadza do Polski....
Bardzo dobrze, że sprowadzają obcokrajowców. Przynajmniej poziom ligi potencjalnie wzrośnie. Lepsze to niż pozyskiwanie naszych wątpliwej klasy ligowców. Liga wtedy nie staje się lepsza, a stosunek cena/umiejętnosci jest fatalny.

WHITE*STAR napisał(a):
Mi się właśnie u nas to podoba, że chcemy kupować piłkarzy z naszej ligi
Mi sie to bardzo nie podoba. Mam nadzieje że na Gargule się skończy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.12.2008, 14:04
tu jest temat POLITYKA TRANSFEROWA WISŁY a nie Lecha Legii czy Czarnych Zagacie Małe - są naprwdę inne tematy gdzie jak macie ochotę to piszcie tam a nie zaśmiecajcie tego tematu - na razie proszę grzecznie
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.12.2008, 14:11
Jak widać dużo złego robią media. Wymyślają na chybił trafił transfery i ci któryś ma przełożenie w realu. Wtedy cena piłkarza rośnie a jego właściciele podpalają się i jest trudniej wyciągnąć do Wisełki, pojawia się też zainteresowanie konkurencji. To jest rynek. Dobre transfery trzeba robić po cichu bo inaczej nie wypalą.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.12.2008 o godz. 15:28.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2008, 17:40
tak sobie czytam portale i natrafiłem :
[...]Wcześniej wiele mówiło się o zainteresowaniu ze strony Anderlechtu Bruksela, obecnie Grzyb znajduje się ponoć na celowniku Arminii Bielefeld.[...]

To o zawodniku z Bytomia, który PODOBNO chcą wszyscy rozkupić. Oczywiście, nasi scouci nie śledzą OE.

Obawiam się, ze ta zima może być naprawde mroźna dla nas.
Wszystkie gazety celowały Brożka do sprzedania, a tutaj rzecznik Legii dopiero zaprzeczył jakoby Chinyama miał do Frankfurtu za 3mln E przejsc.
A czy Chinyama nie był na wyciagniecie ręki ?

Ale i tak wierze w Maćka Skorże.

off top bo to o Bytomiu, Kominku spokojnie więc
http://www.pilka.pl/motyka-juz-zmartwiony

Westerstyl : akurat o AEK to rok temu było. Wiem ze twoj post ironia, ale co jesli farmazon okaże się prawda?
U nas był Cywka na testach i go olali. A potem poszedł do Wigan
Ostatnio edytowane przez szprotson : 19.12.2008 o godz. 17:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.12.2008, 17:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
tak sobie czytam portale i natrafiłem :
[...]Wcześniej wiele mówiło się o zainteresowaniu ze strony Anderlechtu Bruksela, obecnie Grzyb znajduje się ponoć na celowniku Arminii Bielefeld.[...]

To o zawodniku z Bytomia, który PODOBNO chcą wszyscy rozkupić. Oczywiście, nasi scouci nie śledzą OE.
A Michała Zieleziński chce AEK Ateny... informacja z tego samego gatunku.
Odpowiedz cytując
Wiślak ASR
Member

Od: 11.2006

Stary 19.12.2008, 18:19
Arked napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze, że sprowadzają obcokrajowców. Przynajmniej poziom ligi potencjalnie wzrośnie. Lepsze to niż pozyskiwanie naszych wątpliwej klasy ligowców. Liga wtedy nie staje się lepsza, a stosunek cena/umiejętnosci jest fatalny.

Mi sie to bardzo nie podoba. Mam nadzieje że na Gargule się skończy.
Tu nie chodzi o wzrost poziomu ligii ale o finanse. Poprostu zawodnicy zza granicy są tańsi od naszych a podobnego poziomu. Jak będzie kupowało zawodników tylko z zagranicy to napewno poziom graczy krajowych nie wzrośnie. Tak samo z wychowankami, jak zapycha się kadre graczami z poza klubu to wychowankowie nie mają szans się wybić. To jest proste.

Ma nadzieje że od Garguły się zacznie. Trzeba tą cholerną sieć skoutingu zorganizować. Wiem że Ameryki nie odkryłem. Poszperać w liższych ligach i coś z tego będzie. Jest się na kim wzorować i nie mówie tu o Lechu tylko o zagranicznych klubach które kupują talentynawet 16 letnie. Trzeba wybrać albo nastawiamy się na drogie zakupy albo inwestujemy w młodych.
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.12.2008, 18:48
A co z Jończykiem ma ktoś jakieś newsy o młodym z Bełchatowa czy przejdzie do Wisły?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2008, 19:40
@szprotson - pamiętam jak były rok temu płacze że Zieliński idzie do AEK Ateny, a my go nie potrafiliśmy wypatrzyć. Że Scouting do dupy, taki grajek przeszedł nam koło nosa i w ogóle Bednarz "ch** łysy" a pewnie jakbyśmy go kupili to po "promocyjnej" cenie. Co gra teraz ten cały Zieliński?
Grzyb w Anderlechcie? Prosze cie, nie mów mi że w to wierzysz...
Cywka w Wigan? A on gra coś tam czy czyści krzesełka na trybunie? Nie mów mi że tam nie siedzą cieniasy bo z tamtych rejonów pochodził też cały Błażej Augustyn który zawojował po powrocie nasze wtedy jeszcze pomarańcze że hej. Legia taka kase na nim zrobiła opychając go do Włoch że pozazdroscić.

Grzyb to taka miesięczna "gwiazda" naszej ligi jakich było pełno i jakich pełno forumowi "menadżerowie" chcieli mieć u siebie. Przykłady? Prosze: Zahorski, Jarka, Zieliński, Pazdan
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2008, 19:55
Ale ja tylko pisze, że coś takiego się dzieje.
A co powiesz o wymienionym wyżej CHINYAMIE. Gracz z ligi polskiej..był na wyciągnięcie ręki. też cienias?

Grzyba to ja nawet nie kojarze z ligi....ale może własnie ktoś u niego to "cos" zauważył. Mi chodzi o to czy nasi scouci wogole maja możliwość (bądź ochote) do penetracji ligi polskiej.
Sławek Peszko już 3 lata temu miał możliwości, i był do wyciagniecia - nasi pewno o nim sie dowiedzieli dopiero jak do Lecha przyszedł.

Mi nie chodzi o to by Wisła nakupiła szmelcu i juz. Tylko by testowali, sprawdzali...DZIAŁALI !!
a tego juz nie widac od dawna. Jedynie zaprzyjaznione pismaki czasem rzuca jakis stek bzdur bysmy my, kibice mieli w co wierzyc...

Tak jak mówisz, i Zieliński słaby, i reszta słaba ale zauważ - Garguła był młodym talentem ? NIE
Matusiak ? NIE, Murawski? NIE ;
po prostu niektórzy po odpowiednim oszlifowaniu staja sie piłkarzami...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marcin_m
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.12.2008, 21:12
Konkurenci po Stojkovicia

Cytat:
Prasa w Portugalii informuje dziś o zainteresowaniu Vladimirem Stojkoviciem ze strony Wisły Kraków. Wymieniane są też inne kluby zamierzające zatrudnić obecnego bramkarza Sportingu Lizbona: Panathinaikos Ateny, Borussia Dortmund a także rodzime zespoły zawodnika - Partizan i Crvena Zvezda Belgrad.

Faworytem do pozyskania zawodnika nie jest raczej Panathinaikos. Grecki klub, by kupić Stojkovicia musiałby pozbyć się jednego z obcokrajowców, poza tym ściągnięcie nowego bramkarza nie jest uważane w Atenach za priorytet. Co innego w Wiśle, choć gazeta "Record" zwraca uwagę, że największe szanse na wzmocnienie mistrzów Polski na tej pozycji ma Mateusz Bąk z Lechii Gdańsk.

Vladimir Stojković
Pozycja na boisku: bramkarz
Data urodzenia: 28.07.1983
Miejsce urodzenia: Ložnica
Kraj: Serbia
Wzrost / waga: 195 cm / 93 kg
Aktualny klub: Sporting Lizbona (Portugalia)
Kontrakt do: 30.06.2012
Poprzednie kluby: FK Leotar, FK Zemun, Crvena Zvezda Belgrad, FC Nantes, Vitesse Arnhem.

Występy w reprezentacji: 21 (ostatnio Serbia - Polska, 14.12.2008)
Występy w swojej drużynie w tym sezonie: 0[

wislakrakow.com/wislaportal.pl
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.12.2008, 21:32
Większośc z was potrafi tylko narzekac. Pragnę przypomniec, że okienko nie jest jeszcze otwarte. Lepiej załatwiac transfery po cichu. Mam nadzieje, że będą to przede wszystkim młodzi piłkarze około 17-22 lat. A młoda ekstraklasa to faktycznie młoda i będą w niej grali max 19-latkowie reszcie podziękowac. Nie ma sensu aby w Młodej Wiśle grali Kmiecik, Dawidowski, Varga itp,itd. Na chwile obecną zachowam spokój, bo jeszcze jest troche czasu do otwarcia okienka. Garguła? troche ryzykowny transfer, bo lubi często łapac kontuzje i może byc 2 Dawidowskim.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 19.12.2008, 22:03
Bednarz powiedział, że jeden z napastników jest na tę chwilę blisko Wisły - teraz możecie się trochę pocieszyć i wyszukiwać kolejne typy na transfermarkt...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.12.2008, 22:06
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Garguła? troche ryzykowny transfer, bo lubi często łapac kontuzje i może byc 2 Dawidowskim.
bez przesady nie porównuj Garguły do Dawidowskiego, chyba już dobrze znamy tych zawodników... i wiadomo jaki jest kontrast. Garguła w WIŚLE musi być ! To będzie kluczowy transfer
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 19.12.2008, 22:19
Maćko napisał(a):Wyświetl post
Bednarz powiedział, że jeden z napastników jest na tę chwilę blisko Wisły - teraz możecie się trochę pocieszyć i wyszukiwać kolejne typy na transfermarkt...
Nie zamierzam wróżyć z fusów jaki to ma byc ten nowy napastnik, ale biorąc pod uwage fakt że prasa nic nie wywąchała to pewnie jest napastnik z poza europy. Kolejna sprawa która mnie neipokoi to to że planują ściągnąć 2 napastników - już tłumacze dlaczego. Otóż w Wisle zostanie nam teraz 4 napastników. Brożek Niedzielan, Boguski i Ćwielong. Kmiecik odchodzi i Dawidoswskiego nie licze. Sprowadzenie 2 napastników oznacza że o 1, albo 2 poztycje rywaliozować będzie 5 zawodników, z czego Ćwielong raczej tylko na papierze. Nasuwają się wieć dwa wnioski: 1 mniej prawdopodobny Skorża planuje na stałe grać 2 napastnikami i z tąd potrzebni są 2 napastnicy; albo drugie rozwiązanie - zdecydowanie bardziej prawdopodobne - transfer Brożka jest już przesądzony i klub zamierza w tradycyjny nam sposób załatać lukę po wybitnym piłkarzu 2ma przeciętniakami. Szkoda łudziłem sie że Brozio pogra w WIśle jeszcze do przyszłej zimy co najmniej.

Edycja oczywiście mamy teraz5 graczy mogących grać w napadzie jest jeszcze Małecki ale on chyba zostanie na skrzydle.

Hunter@ Myśle że Niedzielan zostanie z nami przynajmniej do lata. Myślę że jeślę że Skorża chce sprawdzić go jeszcze raz czy da radę się odbudować.
Powód: Małecki; odpowiedź@ hunter
Ostatnio edytowane przez Angmir : 19.12.2008 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2008, 22:20
Droga Niedzielana do odejścia jest otwarta. Oto odpowiedź na Twoje obawy.

Edit. Nie interesuje mnie co Ty myślisz, tylko to co robi klub i co mówią jego przedstawiciele...
Ostatnio edytowane przez hunter : 19.12.2008 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Stary 19.12.2008, 22:35
czy byl ktos dzis na spotkaniu z trenerem i Bednarzem?prosze o streszczenie tego co tam sie dzialo...
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.12.2008, 22:43
Nikogo nie było i sobie pojechali do domów. Proszę Was ludzie. Chyba nie trudno jest znaleźć temat dotyczący tego spotkania.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.12.2008, 22:45
''Krakowianie w zimowym okienku transferowym - oprócz bramkarza, skrzydłowego i ofensywnego pomocnika - chcą pozyskać dwóch napastników. W kręgu ich zainteresowań znajduje się trzech piłkarzy mogących grać na tej pozycji. Dwóch z nich to obcokrajowcy, trzeci zaś jest Polakiem. Ze słów Jacka Bednarza wynika, że są to zawodnicy 21- i 24-letni, a jeden z nich przeszedł już nawet pomyślnie testy medyczne pod Wawelem i jest bliski podpisania kontraktu.''

hmm ciekawe co taki kibic moze o tym pomyslec?
dobrze ze nie sa to starzy zawodnicy..... a mnie cos sie wydaje ze tym napsatnikiem bedzie brazylijczyk.... zobaczycie
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2008, 22:55
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
No bo czyms blysnac te miernoty pseudodziennikarskie musza. Jakims nieprawdopodobnym newsem.
News był prawdziwy.. Dziś na spotkaniu potwierdzili, że zainteresowanie Stilicem było ALE on wtedy nie grał tak jak obecnie w Lechu. Widocznie ukrywał swój potencjał

Apropo Garguły to..... nie jestem przekonana.Ok - jedni uważają, że jest potrzebny nam, drudzy nie. Ja zaliczam się do tych drugich. Pozatym niech znajdą dobrego napastnika jakiegoś i kupią, bo Brożek długo u nas nie zagrzeje, choć ofert oficjalnie jeszcze (jak mówił Bednarz) nie ma :]
Ostatnio edytowane przez Agnieszka : 19.12.2008 o godz. 23:02.
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2008, 23:21
Cytat:
Dziś na spotkaniu potwierdzili, że zainteresowanie Stilicem było ALE on wtedy nie grał tak jak obecnie w Lechu.
A co miał robić?...amica go przecież w ciemno nie brała...wolne żarty..musiał coś sobą reprezentować
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 19.12.2008, 23:32
Tylko proszę Was. Był płacz że Lewandowski do nas nie przyszedł to przynajmniej w przypadku Stilica nie poruszajmy tego tematu.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 19.12.2008, 23:39
@szprotson - co do Chinyama to nie wiem czy pamiętasz ale dostać zielone światło od Drzymały pod warunkiem że nie zabierze ŻADNEGO zawodnika ze sobą do Krakowa.

Co do napastnika 24-letniego to może to Dawid Nowak Miejmy nadzieje.

@vote-for-mikey - myślisz że dziennikarzom się chce siedzieć pod klubem cały dzień i patrzeć kto przyjeżdza, kto wyjeżdza? Oni siedza w ciepłych gabinetach i piszą pierdoły jakie im przyjdą na myśl. A co do Nowaka to zdaje sobie sprawe że to bardziej pobożne życzenia niż prawda ale pomarzyć zawsze można
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 19.12.2008 o godz. 23:50.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2008, 23:47
Dawid Nowak? Wyobraź sobie, panie kwolf, że przyjeżdża do Krakowa jedna z trzech "gwiazd" PGE GKS Bełchatów, przechodzi testy medyczne, żaden z nas go na oczy nie widział, żaden pseudodziennikarzyna się nie zająknął na ten temat. Na mój gust, to jest coś niewyobrażalnego. Moim zdaniem to zawodnik spoza naszego regionu, lub, co bardziej prawdopodobne, kontynentu.

Co do pana Stilićia, czy jak go tam się pisze, to moim zdaniem chłopak zgaśnie zanim porządnie rozbłyśnie na naszym piłkarskim sklepieniu, i będzie sobie pogrywał w Championshipach, czy innych Bielefeldach.

Może ten zawodnik to niejaki Claudio Pitbul? (żarcik, a z ciekawości, wie ktoś gdzie, i jak, gra?)
.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2008, 23:48
mój typ: Emanuel Perrone.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 19.12.2008, 23:52
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
''Krakowianie w zimowym okienku transferowym - oprócz bramkarza, skrzydłowego i ofensywnego pomocnika - chcą pozyskać dwóch napastników. W kręgu ich zainteresowań znajduje się trzech piłkarzy mogących grać na tej pozycji. Dwóch z nich to obcokrajowcy, trzeci zaś jest Polakiem. Ze słów Jacka Bednarza wynika, że są to zawodnicy 21- i 24-letni, a jeden z nich przeszedł już nawet pomyślnie testy medyczne pod Wawelem i jest bliski podpisania kontraktu.''

hmm ciekawe co taki kibic moze o tym pomyslec?
dobrze ze nie sa to starzy zawodnicy..... a mnie cos sie wydaje ze tym napsatnikiem bedzie brazylijczyk.... zobaczycie
Jakie źródło?
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 19.12.2008, 23:54
Jak zobacze podpis na kontrakcie to uwierze, ze kogos kupilismy, poki co ten watek w ostatnim okresie robi sie muszla klozetowa brukowcow wypisujacych totalne banialuki. Acha, stawiajmy na zawodnikow silnych fizycznie (gra bark w bark, dynamika, twardosc) jesli juz kogos kupujemy. Nie kupujmy Garguł czy Lobodzinskich (jeden wystarczy), ktorzy nie potrafia na boisku walczyc.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.12.2008, 00:12
Cytat:
Jak udało nam się dowiedzieć, zawodnik GKS-u Bełchatów Łukasz Garguła otrzymał od dyrektora sportowego Legii Mirosława Trzeciaka propozycję podpisania kontraktu ze stołeczną drużyną. Za złożenie podpisu pod kontraktem zawodnik otrzymałby 1,2 mln zł oraz kolejny 1 mln zł za sezon. Tym samym propozycja Legii jest najbardziej intratną z tych, które piłkarz do tej pory otrzymał, między innymi od Wisły Kraków. Garguła decyzję ma podjąć do niedzieli.
myślę, że można to tu zamieścić. W końcu Garguła jest na celowniku Wisły

http://legia.net/wiadomosci,32130_Gargu%B3a_w_Legii.html
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 20.12.2008 o godz. 00:21.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów