The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 18:12
Masz reputacje kontynentalną w Wiśle ?

Bo wiem ze bardzo duze znaczenie ma reputacja ligi ktora nawet jakbys wygrał 5x z rzędu LM nie wzrośnie.

Co do scoutingu, to widze ze miałes dalej Ryśka Czerwca. Ja go trzymałem tylko przez senstyment
no ale zeby znajdowali to musisz miec rozbudowana siatke na maksa, ocene potencjalu i umiejetnosci ponad 15 determinacje tak samo, i do tego chyba coś jeszcze było ale juz nie pamietam co.
Oczywiscie lepiej by scout miał reputacje kontynentalna niz regionalną. Ja grając Wisła zrobiłem tak jakbym chciał by było naprawde w klubie ,czyli brałem 16,15 latków ktorzy 3 lata grali w rezerwach potem jakies wypozyczenie i dopiero wchodzili do składu. Tylko ze z reguły grali rok bo potem Jarosz sprzedawał ich ze względu na "oferte nie do odrzucenia"
Budżet miałem coś koło 120 mln E, a stadionu nie chciałem, sami ....a zbudowali świry.

E: mario hehe, no stadion jest od nazwiska ale jak wpisywałem to wpisałem ....a odwrotnie i cały czas mi pedały po imieniu pisały a nie nazwisku

boczek - światową? EE to szacun, mi chyba nie przeskoczy krajowej, chociaz Ja jako trener mam kontynentalną
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.07.2011 o godz. 18:25.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 10.07.2011, 18:23
To wiadomo że jak scout ma kontynentalną to więcej wie i więcej może niż knypek co ma regionalną i tylko zawodników z Serbii, Słowacji czy Polski Ci ściągnie, a ja takich mam niestety.
Nie udaje mi się wykupić scouta z innego klubu.

Taka dobra rada dla Was, jak macie okienko transferowe i macie komunikat np. " ALEX FERGUSON JEST ZAINTERESOWANY MŁODYM SNAJPEREM WISŁY "

NIE DAWAJCIE na " odpowiedź na plotki " .
Wtedy zawodnik jest niezawodolony że nie chcesz go sprzedać, spadają mu morale, gorzej gra i ...nie chce przedłużyć kontaktu ( co wydaje się normalne ), ale jak ma 23 lata i jest bardzo dobrym zawodnikiem to chciałbyś go potrzymać jeszcze z 3 sezony prawda ?

Także nigdy nie odpowiadajcie na plotki, a jak jest prpopozycja kupna to dajcie na ODRZUĆ, a potem ZAPROPONUJ LEPSZE WARUNKI KONTAKTU czy coś takiego.

Ale to chyba wiecie

Tak mam światową range. 415 rozegranych. Wygranych 250

@ Mario Nh - nie żałuję, że o nim zapomniałem, bo mam swoich lepszych na tę pozycję.

Moim celem jest teraz objęcie reprezentacji Polski. Raz mi się to udało w życiu ( ale w FM `10 ), z tym że wtedy GLIK miał jakieś 32 lata ? To który to mógł być rok ?
Sami znani dla mnie byli już emerytami, a młodzi to były postacie stworzone przez system... także ciężko się pobawić kadrą jak nie znasz w ogóle polskiego podwórka bo wszyscy to ' roboty '
Powód: Mario Nh
Ostatnio edytowane przez boczek : 10.07.2011 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.07.2011, 18:24
szprotson - reputacja w FM-ie 2011 rosnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2011, 18:28
Donki napisał(a):Wyświetl post
szprotson - reputacja w FM-ie 2011 rosnie
reputacja ligi ? Ni chuja. cały czas u mnie oscyluje wg chyba 14 miejsca.
a jesli chodzi o klub, hmm z ciekawosci spojrze, chyba nie usunałem sejwa

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 10.07.2011, 18:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
reputacja ligi ? Ni chuja. cały czas u mnie oscyluje wg chyba 14 miejsca.
a jesli chodzi o klub, hmm z ciekawosci spojrze, chyba nie usunałem sejwa
rosnie, rosnie ja w tej chwili mam 14 miejsce, ale nie duzo trace do 11.
Jesli chodzi o rozgrywki to mam 3 gwiazdki, na początku liga polska ma 2.5.
Ostatnio edytowane przez Donki : 10.07.2011 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2011, 19:01
Jasne, że reputacja rośnie. Mam rok 2018 w grze i ekstraklasa jest na 8 miejscu. Wśród piłkarzy których mam w opcji wyszukiwania zawodników z zaznaczoną eliminacją nierealnych celów transferowych mam m.in. Pato.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.07.2011, 20:18
Reputacja ligi wzrasta, aby wzrastala klub musi awnasowac w krajowym rankingu wspolczynnikow. Szprotson to, ze masz 14 miejsce to nie znaczy, ze reputacja ligi nie urosla, urosla ale malo. Awansuj jeszcze wyzej to kolejne kilka pkt CI podskoczy w reputacji ligi (mozna ja zobaczyc w edytorze FM).
Ja zrobilem maly eksperyment. Gralem jedynie WIsla i reputacja rosla tak jak u szprotsona, czyli cieniutko. Postanowilem wiec troche przyszalec i zaczalem gre od nowa, najpierw objalem Wisle, po sezonie czy dwoch Slaska, po nastepnych kilku sezonach Lechie i jeszcze pozniej Warte Poznan. Prowadizlem tyle klubow poniewaz zawsze grajac WIsla nie moglem liczyc na dobre wyniki w Europie reszty polskich klubow. Po objeciu 4 klubow, rozwinieciu ich wszystko sie ruszylo.
W rankingu klubow jestem juz na 6 miejscu, mam 3,5 gwiazdki reputacje ligi, polskie kluby dzieki reputacji ligi tez ciagle podnosza swoja. Wisla ma juz reputacje kontynentalna, razem ze Slaskiem i Lechia sa klubami rozpoznawalnymi na Swiecie. No i ogolnie im wyzsza reputacja klubu i ligi to mozna powiedziec z automatu lepiej sie gra z najlepszymi klubami w Europie. Wcale nie trzeba jakichs super pilkarzy sciagac a poziom meczow sie wyrownuje bo klub ma zblizona reputacje do rywala.
Jak widac mozna w tym FMie zbudowac silna lige i silne kluby. Problem tylko w tym ze aby to zrobic to trzeba albo samemu prowadzic kilka klubow i nabijac nimi pkt w Europie albo liczyc, ze komputer bedzie dobrze prowadzil polskie kluby (czego jeszcze ani razu nie ujrzalem)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.07.2011, 20:01
Pyta straszna panowie. Co się stało ze stadionem Śląska Wrocław? Gdzie odbędą się mistrzostwa europy?
Specjalnie sprawdziłem sobie na nowej karierze i tam też nie ma żadnych przenosin czy rozbudowy stadionu.

No nic, udało mi się namówić zarząd na zakup obecnego obiektu, rozumiem, że od miasta. Wszystko ma potrwać ponad rok i ma w przyszłości umożliwić rozbudowe stadionu.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 11.07.2011, 20:27
Na jakim patchu grasz ? 11.3.0 ? Bo ja gram na nim i jeszcze mam wgrane uaktualnienie ( nie wiem dokładnie jakie ) i Sląsk przreprowadził sie na nowy stadion.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 11.07.2011, 21:03
Wisłą gram już (może dopiero?) czwarty sezon. Jednak udało mi się dwukrotnie wygrać Ligę Europejską i Superpuchar Europy. LM kończyłem w fazie grupowej, albo odpadałem w 1/8. Jak na razie jestem 3-krotnym mistrzem Polski (tyle pełnych sezonów). Jestem 22. w rankingu europejskich klubów, co dało mi drugą pozycję w losowaniu LM. Moi najlepsi zawodnicy to: Jo, Thorgan Hazard, Keko, Federico Higuain, Romairo, Sven Cornilessen, Grzegorz Krychowiak i Steven Defour. Oto screeny: Wisła Kraków (Historia_ Rozgrywki).jpg

Wisła Kraków (Wisła_ Taktyka).jpg
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.07.2011, 21:29
Cytat:
Pyta straszna panowie. Co się stało ze stadionem Śląska Wrocław? Gdzie odbędą się mistrzostwa europy?
Specjalnie sprawdziłem sobie na nowej karierze i tam też nie ma żadnych przenosin czy rozbudowy stadionu.
Tez gralem na tej glupiej latce co Ty i z tego co pamietam to normalnie ME rozgrywane sa na nowym obiekcie Slaska ale w grze Slask sie na niego nie przeprowadza.
Ale tez jak kolega wczesniej pamietam, ze pobralem jakies uaktualnienie (chyba, sam juz nie wiem co to bylo) i tam Slask mial zaplanowana przeprowadzke
Najlepiej to sicagnij FMRTE i sobie w edytorze zmien wymiary stadionu...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.07.2011, 08:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tez gralem na tej glupiej latce co Ty i z tego co pamietam to normalnie ME rozgrywane sa na nowym obiekcie Slaska ale w grze Slask sie na niego nie przeprowadza.
Ale tez jak kolega wczesniej pamietam, ze pobralem jakies uaktualnienie (chyba, sam juz nie wiem co to bylo) i tam Slask mial zaplanowana przeprowadzke
Najlepiej to sicagnij FMRTE i sobie w edytorze zmien wymiary stadionu...
Teraz widnieje w bazie danych już nowy stadion, ale dalej gram mecze na Oporowskiej? Heh.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Stary 12.07.2011, 08:23
Pewnie będziesz musiał zacząć karierę od nowa to wtedy przeniesiesz się na nowy stadion
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.07.2011, 08:38
Na pewno nie, nie che mi się. Kiedyś wybuduje może swój stadion.
Spróbowałem jeszcze powiększyć Oporowską ale nie wiem czy liczba widzów ulegnie zmianie. Nawet jeśli to z tymi śmiesznymi trybunkami w tle?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.07.2011, 09:47
Cytat:
Teraz widnieje w bazie danych już nowy stadion, ale dalej gram mecze na Oporowskiej? Heh.
Tak, ME normalnie beda grane na 44 tysieczniku.

Cytat:
Pewnie będziesz musiał zacząć karierę od nowa to wtedy przeniesiesz się na nowy stadion
To nic nie da, sam chyba juz ze 4 kariery rozpoczynalem i ciagle Slask gral przy Oporowskiej

EDIT

Cytat:
Nie da się pewnie zmienić jakoś grafiki?
Nie mam pojecia
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.07.2011 o godz. 12:18.
drozd:
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.07.2011, 12:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Tak, ME normalnie beda grane na 44 tysieczniku.

To nic nie da, sam chyba juz ze 4 kariery rozpoczynalem i ciagle Slask gral przy Oporowskiej
Zmieniłem pojemność Oporowskiej i wyrosły trybuny

Nie da się pewnie zmienić jakoś grafiki? Wolałbym stadion z zabudowanymi narożnikami, ten wygląda trochę tak, ekhm niezbyt nowocześnie.
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 12.07.2011, 17:52
Witam
Kogo polecacie do Wisełki na bramkę w 2012 roku, obojętnie w którym oknie transferowym?
Odpowiedz cytując
Darson
Member

Od: 02.2009

Stary 15.07.2011, 22:06
Witam mam prosbe . Potrzebuje jakiegos dobrego napastnika i taniego bo gram pierwszy sezon Wisłą no i mam słaby atak , bardzo prosze o pomoc
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.07.2011, 15:27
rafi, spróbuj Silviu Lung jr.

Ja właśnie przeszedłem Litex Łowecz w III rundzie el. LM. 0:0 u siebie, i 1:3 na wyjeździe. Bramki strzelali: Kirm, Biton i Bunoza.

Bardzo ładnie na prawej obronie prezentuje się Marko Jovanović, a także Iliev który właśnie doznał poważnej kontuzji. (pauza ok. 5 m-cy :/ )
Także Jirsak wymiata na środku pomocy.

Obecnie gram 4-5-1, z dwoma cofniętymi pomocnikami (Sobol/Wilk, Jirsak/Garguła) i jednym wysuniętym ofensywnym pomocnikiem (Melikson/Iliev) tuż za plecami napastnika (Genkov/Biton).
W najbliższym meczu będę chciał wypróbować z taktykę 4-4-2 z wysuniętymi skrzydłowymi, jednym def. pomocnikiem. Chce zobaczyć jak się sprawdzi Genkov obok Bitona.
Ostatnio edytowane przez KacpiTSW : 21.07.2011 o godz. 15:31.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.07.2011, 16:03
Gra ktoś słabszymi brytyjskimi drużynami? Zacząłem grę w szkockiej PRM Hibsami i... ciągle przegrywam Nie wiem, co jest grane, ale wcześniej z sukcesami prowadziłem Sheffield Wednesday, potem rozpocząłem grę jako bezrobotny i dostałem Tiereka Grozny i też szło mi nieźle (wygrałem puchar ruskich) a tutaj- dupa i to taka spora. Nie idzie mi kompletnie, drużyna gra bez żadnego ładu, a mi się wydaje, że wszystko robię tak, jak powinienem. Ma ktoś doświadczenia z angielską/ brytyjską piłką? Na co szczególnie zwracać uwagę podczas przygotowań przedsezonowych, czy przedmeczowych? Próbuję któryś już raz ruszyć grę i któryś już raz kopię się z koniem- no nie idzie za nic.
Odpowiedz cytując
rafi2323
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 21.07.2011, 16:13
Udało już mi się sciągnąć Juana Pablo Carrizo, bo był na wolnym transferzy i dostał wysoki kontrakt i go mam
Ale Silviu Junga jr. też spróbuje, bo 2 klasowych bramkarzy powinno być w kadrze.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 21.07.2011, 16:43
Moj najlepszy zawodnik:
http://oi54.tinypic.com/kdr2xd.jpg
Gosciu jest poprostu przezajebisty. w 2015 roku zdobył złotego buta, 39 bramek w 28 spotkaniach
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2011, 17:40
Mi się w tej karierze trafił najlepszy napastnik jakiego kiedykolwiek, w którymkolwiek football managerze miałem.

Zwie się Alexey Rudenok, jest Białorusinem i podesłał mi go jego agent. Od razu mówię, że w żaden sposób go nie edytowałem, nic mu nie polepszałem ani nic. Jest taki jakim go w grze stworzono. Ta kariera jest grana w sumie od początku kiedy wyszła gra, więc to nie jest efekt jakiegoś patcha czy coś.

Ma dobrego asystenta na prawym skrzydle, którym jest Augustine Noah. Gracz wygenerowany przez grę w sezonie 2012/13, którego kupiłem za 7.5mln euro, a obecnie jest wyceniany na 36mln euro. Jest podstawowym skrzydłowym reprezentacji Francji. W Wiśle w 140 meczach zanotował 90 asyst. Ponadto w sezonie 2015/16 gra mi wygenerowała napastnika Macieja Pietrzaka, który w wieku 19 lat (obecnie) ma na koncie 55 występów w Wiśle, 41 strzelonych goli i 20 asyst. Trochę gorzej w reprezentacji, gdzie w 21 występach strzelił 9 goli. Nie chce mi się robić więcej screenów, ale jak się ktoś uprze to dam.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2011, 18:41
Rudenok to gruby talent w FM.

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.07.2011, 18:54
Khouma Babacar, meega napastnik. Jednak nie wiem czy z Fiorentiny przejdzie do Wisły. 17-letni Senegalczyk, bramki strzela na zawołanie. U mnie w Burnley w jednym sezonie strzelił ich, aż 42. Niestety nie mam jak screena wrzucić bo savey mi padły.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 21.07.2011, 18:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Rudenok to gruby talent w FM.
Koks jakich mało, chociaż u mnie w 2012 roku jest w Schalke i nie zrobił żadnych postępów.

Przede mną trzeci sezon Śląskiem. Uff.
Wszystko powoli zmierza w dobrym kierunku. Budżet na poziomie 12 mln euro, w tym 5 mln na transfery.
Drugi raz zagram w L.E., tym razem nie od pierwszej ale od 3 rundy po wygranej w PP.
W budowie baza treningowa i szkółka. Zakończyła się budowa Akademii.
Wykupiłem za 16 mln (kredyt) od miasta stadion na własność.
Zwiększyłem zasięg skautingu, liczbę osób w sztabie.

Może w momencie gdy rozpocznę bój o fazę pucharową wzrośnie mi reputacja, tak, ze lepsi piłkarze będą chcieli przychodzić bo jak na razie to chętni sami juniorzy z Polski :(

Jak to jest, że przeszedłem 1,2 rundę, w 3 wyeliminowałem Auxerre, w czwartej przegrałem i zremisowałem ze Steauą i mam taki sam współczynnik do rozstawienia co inne polskie zespoły niegrające w pucharach? Tj bodaj 0,880?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 22.07.2011, 11:30
Przed meczem o Superpuchar z Legią, dostałem ofertę z Lecha.
"Odłóż decyzje".
Miałbym objąć stery po Michniewiczu który odszedł by zostać selekcjonerem reprezentacji Polski.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.07.2011, 19:47
Zacząłem grać w FM na nowym patchu i reputacja Wisły dziwnie podkręcona.
Jeleń wolał przyjść do mnie zamiast do Liverpoolu czy Evertonu
Rekish wolał mnie zamiast Benifici.
I tym podobne.
Poza tym samo to, że chce do mnie przyjść Vicente Rodriguez, ex-gwiazda Valencii jest dość dziwne
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 24.07.2011, 20:40
Ja grałem Wisłą do sezonu 2025r.Moją kochaną druzyną wygrałem wszystko co było możliwe,lecz nawet wtedy żaden zawodnik ze średnika ligi angielskiej nie chcial do mnie dolączyc.Najciekawsze jest to ,że zostawiłem Wisłe z budżetem 400mln. ,a pózniej stan konta zmalał do 20 mln!Polecam do naszej ligi zawodników z Brazylii,którzy są często w bardzo dobrej cenie i w młodym wieku chętnie przychodzą do Wisełki.
U mnie znakomicie radzili sobie tacy zawodnicy jak :
-Paulo Henrique
-Tomas Kalivoda
-Nicolas Vasquez
Wszyscy to napastnicy ,którzy wciągneli Ekstraklase nosem.
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 24.07.2011, 20:45
Jaki nowy patch arrosmay?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów