The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2013, 09:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Kapki to radzę przeczytać Spalonego Iwana .
Mielcarski tez mimo tych wszystkich perturbacji wypowiedział się nie dawno na temat Kapki w miarę OK, Michal Probierz też "cenił" sobie współpracę ze Zdzisławem Kapką.
Wiele osób też piszę, że Kapka z Mandziarą wykiwali bossa na kasę. Jeśli chodzi o ten aspekt to Cupiał pewnie jak nikt inny wie kto wywalił go na kasę i jeśli to byłby Kapka to nie sądzę aby dalej tu pracował.

No cóż Kapce do ekspiacji brakuje jakiegoś udanego transferu, może wtedy byłby postrzegany w innym świetle. Kamyczek z napisem Jovanić leży chyba w jego ogródku. Gdzieś też kiedy czytałem że chyba Kapka chciał sprowadzić dobrego prawego obrońce jak był jeszcze w zasięgu, Gebre Selasie ale Valckx wybrał inaczej.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 11.02.2013, 09:47
No nie wiem, czy to takie oczywiste z tym Kapką. Kasperczak też miał zakaz wstępu na Reymonta a ponownie został trenerem... Same zaś przekręty Kapki, Mandziary, Sportfive itd. znane były dość powszechnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.02.2013, 10:47
Przepraszam was bardzo, ale Kapka na tym zdjeciu wygląda jak równorzedny bossowi. Utrzymując spiskową teorię dziejów można tylko domyślać się dlaczego Cupiał nie pozbywa się Kapki. Nie jest w stanie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.02.2013, 20:12
Miejmy nadzieję, że Szewczykowi nic groźnego się nie stało, bo ani słowa o nim nie wspomnieli.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.02.2013, 14:47
jest już skrót kolejnego sparingu.....

najfajniejsza, najładniejsza akcja meczu to dla mnie akcja z 0:32 stworzona przez Płodiv. Bułgarzy pokazali jak sie gra akcje 4 na 4.
wydawało mi sie czy Boguski w tym sparingu w Turcji grał w rajtkach?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.02.2013, 15:04
Odnośnie Kapki to radzę przeczytać Spalonego Iwana .
czytałem i wiem, że Iwan pisze pochlebnie o Kapce i twierdzi, że te oskarżenia o ubecką przeszłość są bredniami i chyba podłością (nie pamiętam dokładnie Jego słów).

Jednak nie jestem pewien czy Iwan ma rację lub pisze prawdę... Cupiał Kapce może więcej wybaczyć, bo może Kapka ma coś na Bossa i tyle, albo na zasadzie rotacji tym razem Kapka ma swoje kolejne 5-15 minut.

Kapka pewnie dawno byłby prezesem, ale Boss chyba wie, że to mogłoby nie spodobać się Kibicom. Ale nie chce słuchać kibiców, którzy nie chcą Kapki tutaj. Kiedyś chyba obraził się nawet na SKWK i zerwał kontakty, za to że kibice podczas meczu domagali się wywalenia Kapki z klubu.

Dla mnie za tą "przeszłość", machloje z Mandziarą i Sportfive, namawianie Kuby to wyruchania Wisły, ściągnięcie Jovanicia i innych "bałkańskich talentów" należy się dyscyplinarka i kop w dupę.
Oczywiście, może nie znam prawdy i te pogłoski i opinie nie są prawdziwe i oczerniają niesłusznie Kapkę.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.02.2013 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.02.2013, 15:17
Boss ma kape na oczach i tyle.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.02.2013, 19:02
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Boss ma kape na oczach i tyle.
To za długo trwa jak na takie proste wytłumaczenie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.02.2013, 08:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
, bo może Kapka ma coś na Bossa i .
Zawsze, gdy takie coś słyszę rodzi mi się pytanie skąd te domysły? Bo inni tak mówią? A ci inni skąd wiedzą - no, bo inni tak mówią i kółko się zamyka
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.02.2013, 10:06
Kapka to chyba trzyma pół rodziny Cupiała za zakładnika skoro przez tyle lat taki cwaniak i gracz jak boss nie może sobie z nim poradzić... Bądźmy poważni. Kapka (idąc dalej Bednarz itd.) jest w klubie bo Bogusław Cupiał tego chce. Nikt mu nie miesza w głowie, nikt mu nie trzyma pistoletu przy skroni.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.02.2013, 10:26
Ja mam wrażenie, że Kapka to po prostu dobry kolega BC i zaufany współpracownik. Inaczej nie może być. Przecież jakby BC miał z nim problem mógłby się go pozbyć w każdej chwili.

Na siłę szukacie winnego dookoła w otoczeniu Cupiała. Jest tak, jak chce szef szefów. Widocznie nie przeszkadza mu, że trochę pieniędzy pójdzie do tej czy innej kieszeni. Może to jakiś sposób na odpłacenie się kolegom za dobre uczynki z przeszłości?*

*Oczywiście nie mam na myśli Bednarza, który musi mieć wielkie szczęście, Boga za nogi złapał, że BC daje mu szansę po raz drugi dorobić po karierze piłkarskiej. Jakieś kuriozum.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.02.2013 o godz. 10:32.
..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.02.2013, 10:52
Zawsze, gdy takie coś słyszę rodzi mi się pytanie skąd te domysły? Bo inni tak mówią? A ci inni skąd wiedzą - no, bo inni tak mówią i kółko się zamyka
Masz rację, nie ma na to dowodów - takie ploty chodzą, do tego "przeszłość" Kapki robi swoje.
Kapka prawie wszystko przetrwał w Wiśle, a jak wyleciał to szybko wrócił - to też ma tutaj znaczenie. Wszystko to powoduje, że wielu ludzi w tym ja tworzy wobec niego domysły i podejrzenia.

Dla mnie ważne są te "Jego" "bałkańskie transfery z okresu tuż przed i wczesnego II Basałaja" - i to jest jednym z głównych kryteriów, że ten człowiek nie powinien być w Wiśle - to tak odnośnie merytorycznych spraw + Mandziara + sprawa z Błaszczykowskim
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.02.2013, 14:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wrażenie, że Kapka to po prostu dobry kolega BC i zaufany współpracownik. Inaczej nie może być. Przecież jakby BC miał z nim problem mógłby się go pozbyć w każdej chwili.
Też tak myślę.Zdzichu to po prostu musi być dobry zawodnik że tyle lat udaje mu się trzymać przy boku Cupiała a że jest to ze szkodą dla Wisły, to już inna historia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 01:50
Bo wszystkie Zdziski to fajne chłopaki! Wszyscy oczerniają a go poprostu nie znaja. Kapka Kropka.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 02:00.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.02.2013, 12:41
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
czytałem i wiem, że Iwan pisze pochlebnie o Kapce i twierdzi, że te oskarżenia o ubecką przeszłość są bredniami i chyba podłością (nie pamiętam dokładnie Jego słów).

Jednak nie jestem pewien czy Iwan ma rację lub pisze prawdę... Cupiał Kapce może więcej wybaczyć, bo może Kapka ma coś na Bossa i tyle, albo na zasadzie rotacji tym razem Kapka ma swoje kolejne 5-15 minut.

Kapka pewnie dawno byłby prezesem, ale Boss chyba wie, że to mogłoby nie spodobać się Kibicom. Ale nie chce słuchać kibiców, którzy nie chcą Kapki tutaj. Kiedyś chyba obraził się nawet na SKWK i zerwał kontakty, za to że kibice podczas meczu domagali się wywalenia Kapki z klubu.

Dla mnie za tą "przeszłość", machloje z Mandziarą i Sportfive, namawianie Kuby to wyruchania Wisły, ściągnięcie Jovanicia i innych "bałkańskich talentów" należy się dyscyplinarka i kop w dupę.
Oczywiście, może nie znam prawdy i te pogłoski i opinie nie są prawdziwe i oczerniają niesłusznie Kapkę.

jakie brednie , jaka podłość , przeciez w wyborach do europarlamentu 2004 był wymóg składania oświadczenia lustracyjnego , pamiętamy chyba wszyscy to oświadczenie, zresztą sam fakt kandydowania z listy komunistów też mówi za siebie
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.02.2013, 21:15
Nasza średnia goli na mecz w poprzedniej rundzie: 0,93
Średnia goli na mecz w sparingach przedsezonowych: 0,71

Powodów do optymizmu przed nadchodzącą rundą nie ma. Nasza największa słabość raczej nie została pokonana. Ciężko być zaskoczonym :/
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.02.2013, 21:27
A co się dziwisz... przecież my nawet pół napastnika z prawdziwego zdarzenia nie mamy..
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 15.02.2013, 22:17
Może w końcu "Gerrard" Krakowa zacznie coś grać... a i szkoda że drugi Gerard Bieszczad nie jest zawodnikiem z pola... Mielibyśmy krakowskiego odpowiednika Maradony Karpat...
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 16.02.2013, 15:52
Bilans naszych sparingów,mówi wszystko

Ostatnie mecze: WISŁA KRAKÓW
16.02.13 MIE Zagłębie Sosnowiec Wisła Kraków 2 : 1
12.02.13 MIE Lok. Plovdiv Wisła Kraków 0 : 0
09.02.13 MIE Wisła Kraków Volyn Lutsk 1 : 1
06.02.13 MIE Wisła Kraków Slavia Praga 0 : 2
02.02.13 MIE Okocimski Brzesko Wisła Kraków 1 : 2
16.01.13 MIE Cottbus Wisła Kraków 2 : 1

W sumie na ostatnie 10 spotkań Wisła wygrała tylko 2 i to różnicą 1 gola

Myślę że śmiało możemy zaryzykować stwierdzenie że obecnie oglądana przez nas Wisła Kraków jest najgorszą od niepamiętnych czasów

Trener Kulawik stara się robić dobrą minę do fatalnej gry ale fakty są takie że Wisła od dłuższego czasu nie potrafi strzelać bramek,a stwarzanie sytuacji staje się wielkim problemem

Runda wiosenna wydaje się być łatwa do przewidzenia,będzie podobna a nawet trochę gorsza od poprzedniej,na 15 spotkań raczej nie wygramy więcej niż 5-8 meczy i to w męczarniach czy to u siebie czy na wyjezdzie

Wisła ma problem ze zdobyciem więcej niż 1 gola w meczu i z taką grą możemy tylko walczyć o miejsca 10-13

Trzeba przeczekać do lata i jeżeli Jacek Bednarz zostanie zwolniony a Bogusław Cupiał wyrzuci kilka mln zł na nowych piłkarzy i nowego zagranicznego trenera to w następnym sezonie możemy wrócić do gry o mistrzostwo lub miejsce na podium
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 16.02.2013 o godz. 16:57.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2013, 16:52
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
No proszę... jakby tak powróżyć z gestów, od prawej..

Nr1
Pan Bednarz rękami manifestuje pozycję zamkniętą, mocno defensywną. Krzyżowanie nóg w kostkach sygnalizuje, ze człowiek w ten sposób zamyka sobie usta.

Nr2
Boss - ułożenie nóg wskazuje na postawę argumentującą, założone ręce oznaczają postawę luźną lekko zamkniętą.

Nr3
Kapka, postawa luźna, argumentująca.

Nr4
Skrzyżowanie nóg w kostkach zamykamy usta. Dodatkowo splecione ręce - jest to gest frustracji i własnego zdania - dana osoba próbuje zapanować nad swoją negatywną postawą.

Nr5 i nr6

Nogi szeroko więc postawa luźna, bez obaw, szczera. Ostatnia osoba wydaje się że chce milczeć.
Skoro coś tam wiesz o mowie ciała, to przyuważ jeszcze jedną rzecz z tego zdjęcia. Kapka i Cupiał mają obaj założoną nogę na nogę w taki sposób ,że wskazują przeciwne kierunki ,do wewnątrz , nie na zewnątrz. Kiedyś czytałem ,że taka pozycja oznacza osoby które pozostają w dość mocnej zażyłości.

Moim zdaniem ta wizyta znaczy tyle co zeszłoroczny śnieg. Wisła Kraków to równia pochyła w tej chwili. Gdyby nie PBB i Bełchatów to byśmy mogli ze 100 procentową pewnością napisać ,że I ligę mamy na jesień jak w banku.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 16.02.2013 o godz. 16:56.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.02.2013, 16:52
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post

Trzeba przeczekać do lata i jeżeli Jacek Bednarz zostanie zwolniony a Bogusław Cupiał wyrzuci kilka mln zł na nowych piłkarzy i nowego zagranicznego trenera to w następnym sezonie możemy wrócić do gry o mistrzostwo lub miejsce na podium
Zapomnij. Jak nie Bednarz i jego szrot, to Kapka sobie "dorobi na boku" a przy okazji znowu pozwiedza Bałkany.
..
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 16.02.2013, 16:56
Dzisiejszy mecz z Zagłębiem Sosnowiec, można określić jednym słowem - Skandal! Zwróciliście uwagę jak oni poruszali się w pierwszej połowie bez piłki To nie było zwykłe chodzenie, to było "bujanie" Za coś takiego na osiedlu dostawało się w***dol. Kto ich tak zmobilizował do tego meczu?!! Oni zachowywali się jak jacyś pieprzeni galacticos którymi nie są... To jest profesjonalne podejście? Do I-szej połowy pasowała jak ulał przyśpiewka "nie jesteście gwiazdorami, przegrywacie z frajerami" Jeżeli tak to będzie wyglądać w Bełchatowie, Kulawik jeżeli ma honor poda się do dymisji.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.02.2013, 17:30
Nie uważam ich za profesjonalistów. Atmosfera i morale drużyny są skandaliczne. Wiedzą, że liga jest przegrana, a z drugiej strony wierzą w to, że mają pewne utrzymanie. Oj aby się nie przeliczyli, już na samym początku w meczu z GKS-em.
What's new?

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.02.2013, 17:53
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Nie uważam ich za profesjonalistów. Atmosfera i morale drużyny są skandaliczne. Wiedzą, że liga jest przegrana, a z drugiej strony wierzą w to, że mają pewne utrzymanie. Oj aby się nie przeliczyli, już na samym początku w meczu z GKS-em.
No przecież Kamil miał poprawić atmosferę i morale... W tym podobno miał być dobry...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.02.2013, 18:08
Lepiej przegrywac w sparingach i zwyciezac w lidze niz wygrywac sparingi i dostawac lojty w lidze. Narzekac bedziemy mogli po pierwszych kolejkach rundy wiosennej - takie jest moje zdanie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.02.2013, 18:26
Racja, tylko że co wskazuje na to że bedziemy grać lepiej w lidze ? Pierwsze mecze właśnie bedziemy tak grać, a chce niektórym przypomnieć że najważniejsze dla nas spotkania tej rundy to właśnie pierwsze dwa. Każdy z nich to mecz o 6 pkt.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.02.2013, 19:19
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
No przecież Kamil miał poprawić atmosferę i morale... W tym podobno miał być dobry...
Jak myślisz, jak miałby Kosowski zmotywować np. odchodzącego na emeryturę Ilieva czy Jaliensa?
Poza tym, nie da się wszystkiego w miesiąc naprawić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.02.2013, 22:06
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Jak myślisz, jak miałby Kosowski zmotywować np. odchodzącego na emeryturę Ilieva czy Jaliensa?
Poza tym, nie da się wszystkiego w miesiąc naprawić...

K.Kosowski napisał(a):
Jak pan po powrocie widzi z boiska tą Wisłę Kraków?
- W ogóle nie można porównywać tych zespołów a poprzednich lat, ani z 2007 roku ani z wcześniej. Materiał ludzki jest jaki jest, pracowaliśmy ciężko na dwóch obozach i mam nadzieję że przełoży się to już za tydzień na punkty w meczu ligowym. Wisła ma swoje problemy jak wszystkie kluby w Polsce ale trzeba mocno wziąć się w garść i być na tym boisku obecnym.
(...)

Ten mecz nie podłamie was psychicznie przed startem rozgrywek?
- Z jednej strony pewnie tak, ale ja patrzę na to z innej strony. To jest ostatni dzwonek żeby się obudzić. Oczywiście równie dobrze mogliśmy wygrać 5-0 i jechać uśpionym do Bełchatowa. Na razie nie ma co dramatyzować natomiast musimy wziąć pod uwagę ze z taką grą jak dzisiaj za tydzień może być katastrofa.
(...)

Jakie nadzieje wiążecie z tą rundą?
-Wie pan co ja myślę o najbliższym meczu, jak wygramy w Bełchatowie to będziemy się zastanawiać nad najbliższym rywalem. Czasy się zmieniły i trzeba się do tego jak najszybciej przystosować. Kadrę mamy zamkniętą, przepracowaliśmy obozy i musimy jechać za tydzień i wygrać pierwszy mecz w Bełchatowie.

Niektórzy widzą pana w roli takiego opiekuna drużyny, może nawet niańki która ma opiekować się młodszymi zawodnikami.

- W takim razie chyba słabo niańczę tych młodych zawodników bo nie wygląda to za dobrze. Podpisałem umowę z Wisłą po to by ona wygrywała, po dzisiejszym meczu trudno się doszukiwać jakichkolwiek pozytywów.

A jaka atmosfera panuje aktualnie w zespole?

- Po tych trzech tygodniach mogę stwierdzić że raczej dobra, choć nie wygrywaliśmy w sparingach to było widać że ciągniemy ten wózek wszyscy w jedną stronę. Dziś jednak zostało to wszystko to tak powiem że…. nie mogę znaleźć słowa.
Dość brutalna ocena obecnej Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.02.2013 o godz. 23:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2013, 23:11
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Na grilla u Kosy jeszcze za wcześnie. Z miesiąc, półtora będzie trzeba poczekać.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.02.2013, 23:42
Kosa podsumował wszystko jednym zdaniem czyli cos co Kulawik tak pięknie obiera w słowa byle nie powiedziec prawdy.

Gwozdziem do trumny jest chyba to pytanie w wywiadzie do Kuli gdzie 2 raz redaktor nawet mowi wprost kto ma te bramki strzelac jak oni trafaja raz na ruski rok , a Kulawik"Wierze ze odblokuja",No to czekaj sobie na ten cud odblokowania bo jakos ani w Boguskiego ani Ggenkova ani w Daniela "prawie jak Messi" Sikorskiego nie wierze.

Ktos tutaj gada byle byc na stołku tak sądze,bo tlumaczyc juz teraz porazke z jakims łamagami z Sosnowca zmęczeniem,pogoda czy czyms innym to wstyd ,to poco wogole grac jak wsyztscy zmeczeni?....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.02.2013 o godz. 23:47.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów