The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2010, 00:55
ubawiłem się przednio...
"Perquis czuje więcej więzi z Polską" tekst roku
weź dziewczynko sobie wbij do głowy że właśnie taki Perquis dostanie obywatelstwo za damski ch.. w odróżnieniu od Arboledy który jest w Polsce ileś lat i mu się już LEGALNIE NALEŻY z urzędu w NORMALNYM TRYBIE nie na "szybkiego" jak oliś i rogerek

abstrachując od Twojego postu.. jestem za reprezentacją bez uwielbianego Olisadebe, Rogera, Arboledy, Perquisa i innych wynalazków.

w reprezentacji mają grać Polacy, a nie Francuzi, Niemcy i ciemnoskórzy...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.11.2010, 12:42
domenica90 jeśli Arboleda wyjedzie z Polski , to obywatelstwa można rzec, że prawie na pewno nie dostanie (Smuda także wspominał o tym że to zależy od tego czy Maniek zostanie w Polsce) .
Arboleda targuje się z klubem dlatego że jest świetnym piłkarzem i zasługuje na wyższą pensje .
Zagranicą mógłby zarabiać naprawde duże pieniądze, narazie daje pierwszenstwo Lechowi , więc zobaczymy co z tego wyniknie . Zależy jak na to patrzeć , być może jest to uczciwe z jego strony, że uzależnia gre w Reprezentacji ,od tego czy zostanie w Polsce .

sq napisał(a):Wyświetl post
ubawiłem się przednio...
TAK tylko 100 procentowi Polacy !
Stawiając tak sprawe właśnie to stwierdzasz , nie dla "półpolaków" ,nie dla korzeni , nie dla emigrantów i imigrantów ,nie z chęci tylko z pochodzenia , jeszcze na kolor skóry chcesz podzielić , . No to wypadałoby zamknąć granice . Tyle że coś takiego jak czystej krwi Polak czy Niemiec i tak nie istnieje .
Magia polega na niczym innym jak na utożsamieniu , z tego tylko wynika twoja polskość .
Sympatia i poczucie wspólnoty z miastem ,regionem czy krajem jest czymś naturalnym i sam czuje taki związek i sympatie .
Jednak sam Kraj to nic innego jak kreski na mapie i szmaty na kijach , jeszcze jest język który zapoczątkował poczucie odrębności .
Prawdopodobnie to obrazuje historia z wieżą Babel , bo raczej nie to że Bóg pomieszał języki .
Jesteś lepszy z tego powodu że w Polsce urodziła się Skłodowska , Szopen , Kopernik ?, to były jednostki które nie miały z tobą nic wspólnego , ogólnie większość geniuszy wymyka się narodowym systemom edukacji , tzn. że naród nie dobrał się do nich i ich nie ukształtował według systemu .
Społeczeństwo to tylko słowo , naprawde istnieje tylko jednostki .
Reprezentacja to także mogą być dla ciebie całkiem obcy ludzie , bardzo umownie mają coś wspolnego z tobą , wystarczy jeden czarnoskóry i twoja bajka prysła ?

Sam także utożsamiam się z Reprezentacją .
Dla mnie jednak wystarczy że będą budowali tą kadre według legalnych zasad i jakoś w miarę estetycznie czyli z poszanowaniem Polaków .
Jednak przedewszystkim silna kadra może być wielkim dobrem i wartością , która może wzbogacić (nie koniecznie w kontekscie pieniedzy , chociaż też) Polske i Polaków.
Ostatnio edytowane przez jachting : 25.11.2010 o godz. 13:37.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 15:19
Smuda gadał że "Boruc wyglądał jak baba w ciąży" ?
Gdyby powiedział że Boruc wygląda jak gruba świnia , to byłoby to obrażliwe .
A tak, był to po prostu ironiczny żarcik .
Co by nie mówić Boruc był gruby , bez formy i w ogólnym kryzysie .
Ja się nie dziwie temu, że Franek nie zaczynał od niego powołań .

Moim zdaniem różne nieporozumienia dotyczące Smudy powstają nie z jego winy, a z tego że jest nadinterpretowany . Po prostu on jest bardzo elastyczny, a inni mają fioła na punkcie zasad czy konsekwencji .
Uważam, że odwala on kawał dobre roboty i nie chodzi mi tu wcale o wyniki .
Franek trzymaj tak dalej !
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.11.2010, 16:13
Dobra, zróbmy z kadry legię cudzoziemską. A zamiast "Dąbrowskiego" puszczą nam międzynarodówkę.

Najlepiej jeszcze, żeby wywiady były przeprowadzane przez cudzoziemców, którzy nie zrozumieją .......enia Smudy.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 16:39
WiślakMyślenice
Ole !

Fajny pościk , ale jak on ma się do rzeczywistości ?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 16:53
Z tym, że Smudy nie da się słuchać w wywiadach.

Naturalizują kogo się da zamiast dobrze poszukać. Obracają się w kręgu jednych i tych samych piłkarzyn/miernot/kopaczy.

Przykład Niemiec jest tu nie na miejscu. Tam goście przebywają od kilkunastu lat lub od urodzenia (albo prawie, jak Podolski czy Klose).

A że kadra jakościowo będzie gorsza- wali mnie to. Przynajmniej będzie Polska. Dostaniemy w dupę, to przynajmniej może coś się zmieni. Obraniak, Lewandowski, Błaszczu i jeszcze kilku wartościowych graczy się zestarzeje, i co? Kim ich zastąpimy? Z czym do ludzi !? A będzie jeszcze gorzej, bo Mc Donaldy, KFC, Burger Kingi i z dzieci robią się prosiaki. Masowe zwolnienia z wf-u, złe ich prowadzenie.

Pokolenia jp z fajkami i browarami, które na pewno w utrzymaniu kondycji nie pomagają.
(swoją drogą w boksie lub baseball-u będziemy dobrzy. podciągnijmy pod rugby, football amerykański i przynajmniej w jakimś sporcie będziemy w elicie) -> to jest pokolenie przyszłych gwiazd, które w przyszłości utworzy dobrą, międzynarodową reprezentację, czy będzie jak w tym kabarecie:

http://www.youtube.com/watch?v=v3fiI4JcLes

?

Orliki, sztuczne boiska, hale się budują, a graczy coraz mniej. A za to serwery w PES-ie 11 czy FIFIE, albo FM-ie przeciążone:

"Server is corrupted."

Wali mnie też ta reprezentacja i Euro. I tak będzie jak zwykle na takich imprezach- mecz otwarcia, o wszystko, o honor (chyba że zagrają w POZnaniu*, tam nie jest stadion tylko sanktuarium).

Im bardziej się przystosujemy do nieuniknionego wpier***u, tym lepiej.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.11.2010, 17:00
sq napisał(a):Wyświetl post
ubawiłem się przednio...
"Perquis czuje więcej więzi z Polską" tekst roku
weź dziewczynko sobie wbij do głowy że właśnie taki Perquis dostanie obywatelstwo za damski ch.. w odróżnieniu od Arboledy który jest w Polsce ileś lat i mu się już LEGALNIE NALEŻY z urzędu w NORMALNYM TRYBIE nie na "szybkiego" jak oliś i rogerek

abstrachując od Twojego postu.. jestem za reprezentacją bez uwielbianego Olisadebe, Rogera, Arboledy, Perquisa i innych wynalazków.

Jeżeli Arboleda mieszka w Polsce już tyle czasu, że obywatelstwo mu się należy prawnie, to napisałam, że wtedy nie widzę problemu! Ale tylko wtedy.

A Perquis drogi chłopczyku nie dostanie obywatelstwa za damski ch.., bo jeśli udowodni, że jego bliscy przodkowie (dziadkowie) byli Polakami, to też mu się legalnie należy, bo w Polsce obywatelstwo przyznawane jest na zasadzie prawa krwi.
Nie mam pojęcia jaka u niego jest ta sytuacja z przodkami, dlatego obywatelstwo dla niego jest na razie tylko przypuszczalne (dla mnie).

W obu tych przypadkach nie powinno być żadnych przyspieszeń, mają być traktowani jak zwyklii ludzie i tyle. Jak obaj dostaną polskie obywatelstwo w normalnych trybie, to dla mnie w porządku.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 17:45
Ja lubię słuchać Smudy i uważam, że on ogólnie mądrze gada , choć prostym językiem .

WiślakMyślenice narzekanie i ogólny pesymizm to twoja tarcza psychologiczna(ochronna ) ?
Nie wiem czy wyjdziemy z grupy na Euro , ale odmłodzenie reprezentacji i załatwianie nowych dobrych jak na naszą kadrę zawodników gwarantuje solidność przez dobre kilka lat i jest też mocnym fundamentem do budowy kadry w przyszłości .
Co do zmian , to najbardziej do nich motywują, nowe możliwości i sukcesy .
Długi trend wzrostowy(który już się zaczął) i sukcesy w naszej piłce są nieuniknione .
To jeszcze być może nie jest tak widoczne , ale już w najbliższych latach dojdzie ta świadomość do ogólnej opinii .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.11.2010, 18:11
jachting napisał(a):Wyświetl post
Ja lubię słuchać Smudy i uważam, że on ogólnie mądrze gada , choć prostym językiem .
Nie lubię redaktorów z Weszło za specjalnie ale kto jak kto, ale oni potrafią Smudzie wypunktować i zacytować jego własne wypowiedzi tak, że każdy już wie, że ten człowiek nie potrafi mądrze gadać.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 18:19
Smuda mądrze gada? Ok, nie mam siły polemizować (od razu zaznaczam, że nie jestem miękkim ch''jem robiony). P rzypominam, reprezentacja to nie klub. Teraz ("w przypadku naszej kadry") zauważam tylko jedną różnicę- transfery są bezgotówkowe.
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Stary 27.11.2010, 18:30
Hahahahah, mądrze gada? Gada bez sensu, a do tego nie umie się poprawnie wysłowić w języku polskim.Niektórzy obcokrajowcy grający w polskiej lidze mówią w naszym języku lepiej od Smudy, np. Vuković, Sotirović.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 18:53
Za słówka zawsze można złapać .
Tak jak pisałem wcześniej, on jest po prostu elastyczny , otwary i szeroko , całościowo pojmuje kwestie (rzeczywistość) . Ja akurat to rozumiem, bo mam podobnie .
Większość dziennikarzy zaś skupia się na czymś zupełnie przeciwnym , czyli zasadach , konsekwencji , ograniczeniach i innych bzdetach .
Co do Weszło , to moim zdaniem to jest wielke gówno , kieruje nimi negatywna motywacja i idą na prościzne , ich to nawet nie ma co łapać za słówka bo całe myślenie mają do du .... .
Takie jest maje zdanie , ale każdy może zostać przy swoim .
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 19:21
Prosto z mostu- naprawdę wierzysz, że na euro będziemy mieć mocną kadrę? Wierzysz, że kiedyś nasza kadra będzie grać (może na euro) jak równy z równym z najlepszymi? I to, że głównym czynnikiem ma być naturalizowanie piłkarskich odpadów z innych krajów zamiast zrobienie mody na piłkę nożną w realu a nie na ekranie monitora? Bez akademii, szkółek piłkarskich, postawieniu na młodzież?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.11.2010, 19:43
Nie, Smuda nie jest elastyczny tylko pier..li głupoty na lewo i na prawo a później zapomina i mówi całkiem odwrotnie. Bez akademii i szkółek ? To niech przedstawi związkowi program szkolenia jak niegdyś Hiddink w Rosji.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 20:17
Te odpady , mogłyby się załapać do kadr większości, co najmniej średniaków europejskich .
Budowa nowej drużyny - odmłodzenie i uzupełnianie o solidnych piłkarzy jest dobrym kierunkiem i to w perspektywie czasowej musi przynieść efekty . Euro dodatkowo może przyśpieszać ten proces , więc zważywszy na to że będziemy tam rozstawieni i wciąż pozostało sporo czasu do mistrzostw (dodatkowo można uwzględnić to że jesteśmy gospodarzami), wyjście z grupy jest jak najbardziej realne .
Co do mody , to nie będzie jej bez sukcesów , chociaż orliki jak widać przyciągają .
Pamiętaj że jest jeszcze liga która ma lepsze prerspektywy i możliwości , najwieksze kluby już zaczeły poważnie mysleć o szkoleniu młodzieży i to będzie się rozrastało z miesiaca na miesiac, z roku na rok(bo rynek, konkurencja,możliwości , pieniadze...) . Już w najbliższych latach przyjdą sukcesy a za tym pójdzie jeszcze większa koniunktora ,już same stadiony są i będą impulsem ,bo do nich automatycznie dochodzi gotówka , zarządzenie ,marketing , szkolenie itd . Wystarczy że jeden klub wejdzie do LM i będzie wielki szał , za tym pójdą pozostałe kluby . LM być może brzmi jeszcze abstrakcyjnie , szczególnie gdy się patrzy do tyłu , ale to w sumie bliska perspektywa . Taki Lech przykładowo już będzie tylko lepszy a nie gorszy, a na pewno będzie miał większy budzet tak jak i pozostałe duże kluby , których też będzie z roku na rok więcej .
W Polsce jest głód sukcesu , troche pożywienia i będzie ekscytacja .
To co jeszcze jest i było jest ekfektem długiego i stopniowego zjazu w dół , teraz wszystko się układa i wszystko niejako będzie wchodziło automatycznie, bo poprzez klubu (konkurencje ,rynek, możliwości), a więc tego nie da się praktycznie popsuć.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 20:28
Cytat:
chociaż orliki jak widać przyciągają .
Amatorów albo półamatorów grających dla poprawienia kondycji, hobby i po to, żeby spotkać się z przyjaciółmi. "Talenty' strzelają gole, ale potem zamiast wracać do domu to wyłączają komputer/konsole i idą spać.

Cytat:
Te odpady , mogłyby się załapać do kadr większości, co najmniej średniaków europejskich .
jeszcze raz- KLUB TO NIE REPREZENTACJA!

Cytat:
Już w najbliższych latach przyjdą sukcesy a za tym pójdzie jeszcze większa koniunktora ,już same stadiony są i będą impulsem ,bo do nich automatycznie dochodzi gotówka , zarządzenie ,marketing , szkolenie itd . Wystarczy że jeden klub wejdzie do LM i będzie wielki szał , za tym pójdą pozostałe kluby . LM być może brzmi jeszcze abstrakcyjnie , szczególnie gdy się patrzy do tyłu , ale to w sumie bliska perspektywa . Taki Lech przykładowo już będzie tylko lepszy a nie gorszy, a na pewno będzie miał większy budzet tak jak i pozostałe duże kluby , których też będzie z roku na rok więcej .
1. Jesteś mi to w stanie zagwarantować?
2. Stadiony na 15-20 tys. Łaa, szał.
3. Pod warunkiem że mają odpowiednie zaplecze gastronomiczno-ekonomiczne.
4. Jakie zostały poczynione kroki w kierunku szkolenia młodzieży? Orliki? Patrz wyżej.
5. Albo odskoczy na długie lata (jak Wisła). Albo też pójdzie drogą Artmedii Petrżalki (Lechu/Legio/Jago/Wisło- nie idźcie tą drogą!)
6.Nie będzie gorszy? Kogo wstawili za Lewego czy Murawskiego (mózgu Lecha z poprzednich wojaży zakończonych na Udinese) ? Rudnevs? Hmm... poddaj własnej ocenie.
7. Kto Ci wkroczy jako "wielki klub" ? Polonia Bytom? Jaga? Polonia? (nomen omen najbardziej prawdopodobna) Ruch? Bełchatów? Korona?
8.Głód sukcesu jest, nie ma kucharzy i kelnerów.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 21:01
A kto powiedział że klub to reprezentacja ? Ruchy które zostały i zostaną wykonane , nie równają się temu co napisałeś . Możesz na tym poprzestawać ale i tak nie zmienisz rzeczywistości .

2.Wisła,Lech,Lechia,Śląsk,Legia tu masz pewniaki z dużymi stadionami , żeby do tej czołówki dołączyć trzeba będzie mieć podobnej wielkości stadion a pare klubów,miast ma takie ambicje choćby kluby z Łodzi , czy Polonia W.
4.Wszystkie duże kluby już mają jakieś szkółki i to się rozrasta .
5.Nie ma szans żeby jakiś klub zdecydowanie odskoczył, to były inne czasy , wtedy z "dużych" klubów tylko Legia coś grała ale przy tym była też w kryzysie , jeszcze może Amica czy Groclin ale to inny kaliber .
Słowacy zaś mają gorszą infrastrukture od polaków , mniejsze pieniadze , słabszą ligę,mniejsze możliwości i gorsze perspektywy .
6.Żyjesz przeszłością , budzet tak czy inaczej jest coraz większy a konkurencja teraz będzie wymuszała co najmniej racjonalną politykę transferową .
Ostatnio edytowane przez jachting : 27.11.2010 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 21:20
Cytat:
Nie ma szans żeby jakiś klub zdecydowanie odskoczył, to były inne czasy , wtedy z "dużych" klubów tylko Legia coś grała ale przy tym była też w kryzysie , jeszcze może Amica czy Groclin ale to inny kaliber .
Nie zmienię. Ale komentuję i krytykuję. Mam do tego prawo.

I szansa jest, tylko nikła (patrz awans do LM, regularne w niej granie. Ewentualnie LE).

2.Ok, zgodzę się.
4. Konkrety, konkrety i jeszcze raz konkrety.
5.10mln euro (7 za awans, prawa TV, reklamy, sponsorzy, bilety, kiełbachy itd.) - ponad 40 mln złotych. Drugi budżet. Na pewno nie odskoczy? A za co będą rozbudowywać te szkółki?
6. Przyszłością kolego, przyszłością. Przeszłość to prezentujesz Ty. Myślisz, że zawodnicy są tak lojalni jak ci z dawnych lat? I u Lecha? Stilić już dawno chciał lecieć do Szkocji, poleciał Lewy, Murawski. Injac, Bandrowski też mogą. Nie mówiąc już o Arboledzie. dla którego Lech czy Legia różnicy nie robią (byle płacili 500tys. ojro na rok).

Zgadzam się z tym, że coraz większy budżet mógłby wywrzeć coraz większą konkurencje. Ale spójrz na właścicieli klubów.

Cupiał- kibicując temu klubowi powinieneś wiedzieć wszystko.

Ratajczak- zdobycie mistrza (czy majstra), błędy Cupiała nic go nie nauczyły (czyt. rozsprzedanie najmocniejszych ogniw zespołu)

Wojciechowski? no comment

Miklas vel. ITI- hmm. Niby kasa jest, stadion, infrastruktura, pokój z kibicami, stawiają na młodzież, ale trener (złotousty)...

Oni zagwarantują odpowiednie wykorzystanie budżetu?

Warto też spojrzeć na ilość, jakość, przygotowanie zawodników i wprowadzanie do podstawowego składu.

I to jest jeden z niewielu punktów, w których zgadzam się ze Smudą (patrz-> sytuacja z obroną w polskich klubach).

Dlaczego zatem Legia nie grała zajebiście za Urbana? Po prostu, najlepsi polscy piłkarze są ciut lepsi, równi lub gorsi od miernot zagranicznych.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 22:12
Uważam że klub raczej nie odskoczy zdecydowanie , ponieważ nie sądze żeby jakościowe stał się na tyle silny, żeby czołówka nie mogła grać z nim o zwycięstwo , chociaż przy dobrym wykorzystaniu możliwości i potencjału, mogliby przykładowo wygrać ligę trzy razy pod rząd . Jednak taki klub nie grałby w próżni i myśle że wcześniej niż póżniej noga by mu się podwineła, można stwierdzić to z dużym prawdopodobieństwem bo pozostałe kluby nawet z mniejszym budżetem będą dysponowały jednak podobnym potencjałem,warunkami
i możliwościami, poza tym te wszystkie kluby mają ciśnienie i będą reagowały na sukces rywala .
4. nie będe szukał teraz informacji na temat szkółek , zwróć po prostu teraz na to uwagę .
6. Kiedyś piłkarze byli lojalni ? czy może były wtedy inne uwarunkowania i możliwości ?
Ja się nie dziwię że Arboleda dba o swoje interesy , przecież on zagranicą mógłby zarabiać nawet więcej niż 500 tyś .Piłkarze odchodzili i będą odchodzić szczególnie jeśli będą atrakcyjnym "towarem" , ale też będą odchodzić za coraz większe pieniadze . Po drugie liga polska będzie atrakcyjniejsza i bogatsza co sprawi że będą tu sprowadzani lepsi piłkarze , a pobyt takich piłkarzy jak Lewandowski,Murawski jak i wszystkich którzy potrafią więcej napewno się nie skróci a może wydłużyć .

Co do właścicieli klubów to oni nie mieli znowu takiego komfortu i klarowności działania .
Zobaczymy jak to teraz będzie wyglądało , będą stadiony i więcej możliwości niż kiedykolwiek .
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.11.2010, 22:23
Nie jestem fanem Boruca, ale to co dzisiaj wyprawia to kosmos. Niech Buffon się schowa. Szkoda, że Smuda go tak łatwo odstawił.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Stary 27.11.2010, 23:18
Gość sam sobie skomplikował i komplikuje sytuacje .
On chyba nie widzi w tym swojej winy ,sam nie wiem czy na miejscu Smudy chciałbym z nim pracować ...
Ale i tak myśle że mógłby łatwo wrócić gdyby okazał troszkę pokory , choć z drugiej strony jako gwiazda ligi włoskiej może dalej brnąć ... choć nie byłoby to raczej rozsądne .
Co do reprezentacji to z Borucem czy bez , lepiej żeby obrona i gra do przodu była , bo bez tego to i bramkarz nie pomoże .
Ogólnie z bramkarzami nie ma tragedii , a duch i atmosfera też się liczą .
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 27.11.2010, 23:25
Peszce wybaczył, Żewłakowowi też, a Boruca odstawił. Równi i równiejsi. I mam nadzieję, że z tym Glikiem to był kolejny strzał kulą w płot...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.11.2010, 15:50
Selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda powołał 18 zawodników na zgrupowanie w Turcji i mecz towarzyski z Bośnią i Hercegowiną, który odbędzie się 10 grudnia.

Bramkarze: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Bartosz Kaniecki (Widzew Łódź).

Obrońcy: Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Hubert Wołąkiewicz (Lechia Gdańsk), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań), Marcin Kikut (Lech Poznań), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Piotr Celeban (Śląsk Wrocław).

Pomocnicy: Ariel Borysiuk (Legia Warszawa), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Cezary Wilk (Wisła Kraków), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa).

Napastnicy: Tomasz Kupisz (Jagiellonia Białystok), Kamil Grosicki (Jagiellonia Białystok), Dawid Nowak (GKS Bełchatów), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Artur Sobiech (Polonia Warszawa)

Nie kumam co tam robi Rybus.... Chyba strzelac fotki jedzie... Niech on ogarnie dupe i trenuje a nie na kadre sie wybiera gwiazdeczka. Mial powolac Kucharczyka...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 29.11.2010 o godz. 15:58.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.11.2010, 16:19
Kto to jest Bartosz Kaniecki ?

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.11.2010, 16:21
Kaniecki ? ? ?

nie dziwne ze takie jaja na kadrze, jak tutaj juz moze grac każdy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.11.2010, 16:21
Pawłowski,Rybus,Jodłowiec- paranoja.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2010, 16:32
Ależ Franiu jest oryginalny. Łowca talentów psia mać

SMUDA WON!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2010, 16:37
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Kto to jest Bartosz Kaniecki ?
to nie on puścił tą szmate Żurawia w pucharze polski z nami?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 29.11.2010, 17:27
Zaiste ten sam.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.11.2010, 19:51
WTF?
Bartosz Kaniecki...padłem.
Przecież normalnie to rezerwowy Widzewa.
Jodłowiec - padłem po raz drugi.
Co to kur*a jest?
Pawełka czy Skabe byłoby lepiej powołać, bo mimo wszystko ostatnio bronią dobrze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów