The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2014, 14:56
Zaraz dopier zaczną się szopki jacka. Czy oni w zarządzie są naprawdę takimi debilami i nie widzą, że miejsca dla takiego węża w klubie kibice nie widzą ? Utratę tyle kasy klub ryzykuje dla jakiegoś legionisty, który jest nie dość że niekompetenty, to jeszcze kłamliwy.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.06.2014, 15:26
Blokady zdjęto tylko dlatego, że wkrótce zacznie się okres sprzedaży karnetów. Ciekawe w jakim stopniu 1000 góra 2000 karnetów pokryję dziurę w budżecie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.06.2014, 16:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi, komu się będzie z kim łatwiej dyskutowało, bo nie bardzo nadążam za Twoim tokiem rozumowania.
Nieśmiało i szczerze Ci wyznam, że chodzło mi o mnie i Ciebie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.06.2014 o godz. 16:32.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.06.2014, 17:04
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nieśmiało i szczerze Ci wyznam, że chodzło mi o mnie i Ciebie.
No więc - zniesienie zakazów klubowych niczego nie zmienia. Dopóki J.B. będzie prezesem Wisły, nie mam ochoty pojawiać się na Reymonta. I nie ma tu znaczenia stanowisko SKWK.
Przekroczona została granica, ten człowiek do reszty skompromitował się swoimi działaniami wobec kibiców.

Przy czym nie jestem fanatykiem, członkiem SKWK, nie ma mnie na każdym meczu. Nie mogę reprezentować nikogo poza sobą.

Prędzej poczekam, aż S.A. zbankrutuje, niż zacznę tolerować takie traktowanie kibiców przez mój klub. I mam gdzieś to co sądzi Cupiał na ten temat.

Ale tak jak wspomniałem - jestem tylko jednym gościem, rzadko pojawiającym się na stadionie (ostatnio wcale ) i nic nie znaczę. Zamiast mnie masz dwóch kolegów Witka kupujących najdroższe bilety.
Czysty zysk.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2014 o godz. 17:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 11.06.2014, 17:26
No więc - zniesienie zakazów klubowych niczego nie zmienia. Dopóki J.B. będzie prezesem Wisły, nie mam ochoty pojawiać się na Reymonta. I nie ma tu znaczenia stanowisko SKWK.
Przekroczona została granica, ten człowiek do reszty skompromitował się swoimi działaniami wobec kibiców.

Przy czym nie jestem fanatykiem, członkiem SKWK, nie ma mnie na każdym meczu. Nie mogę reprezentować nikogo poza sobą.

Prędzej poczekam, aż S.A. zbankrutuje, niż zacznę tolerować takie traktowanie kibiców przez mój klub. I mam gdzieś to co sądzi Cupiał na ten temat.

Ale tak jak wspomniałem - jestem tylko jednym gościem, rzadko pojawiającym się na stadionie (ostatnio wcale ) i nic nie znaczę. Zamiast mnie masz dwóch kolegów Witka kupujących najdroższe bilety.
Czysty zysk.
Idealnie przedstawione. Sam nie zawsze mogę pojawić się na R22. Cupiał może sobie uważać węża za syna, ale dopóki jacuś będzię w klubie, na meczu się nie pojawię
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.06.2014, 18:00
huberix napisał(a):Wyświetl post
Idealnie przedstawione. Sam nie zawsze mogę pojawić się na R22. Cupiał może sobie uważać węża za syna, ale dopóki jacuś będzię w klubie, na meczu się nie pojawię
Ja również. Nawet jeśli SKWK zmieni swoje stanowisko. Co oczywiście nie będzie miało miejsca dopóki Bednarz będzie prezesem.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.06.2014, 18:38
jova napisał(a):Wyświetl post
Zgodził się, jasne, bo wierzono ze graczy wybiera fachowiec, który nie utopi pieniędzy w szrot. Wyszło trochę inaczej. Mam wrażenie że nasza dalsza dyskusja nie ma sensu, bo podważasz ewidentne fakty. Prześledź raporty Deloitte z kolejnych lat. Zobacz jak wydatki na płace zmieniają się za czasów Holendrów.
Raport z roku 2010: na płace w roku 2009 idzie 69% z 31 milionów przychodów
2011: 46% z 27,2 mln
2012: 60% z 55,4 mln
2013 100% z 31,5 mln
Teraz porównaj to sobie z transferami z tych lat kalendarzowych. "Horrendalne zastane kontrakty"? Jaja sobie robisz?
"Wierzono, że graczy wybiera fachowiec..." Jeszcze raz musiałem to zacytować
Mamy więc klasyczny przykład teorii o dobrym carze i złych bojarach. Wybacz, ale to klasyczna kacapska propaganda. Ciekawsze byłoby się dowiedzieć ile propozycji Vackxa uwalił Cupiał za pomocą RN, a szczególnie ilu młodych Polaków. Wtedy byśmy może mieli pełny obraz tego zaufania fachowcowi lub niefachowcowi V.
Nie ma co robić z Holendra jakiegoś wizjonera, ale też ślepe flekowanie gościa, to gruba przesada - zwłaszcza, że większość tu doskonale wie jak funkcjonowała Wisła przez ostatnie kilkanaście lat, i kto z reguły miał dojście do ucha nadprezesa. Ci sami ludzie "załatwiali" w 2005 wysiudanie Mielcarskiego, co później kopali dołki pod Holendrami, bo nagle zostali odsunięci od "interesików".

Jeśli chodzi o płace, to myślę że polemizujesz chyba sam z sobą, bo ja nigdy nie napisałem, że płace były na takim samych poziomie jak przed erą Holendrów. Po udanej pierwszej rundzie Maaskanta od razu wzrosły aspiracje i B.C. dał kasę na paru graczy. Klub, który notuje gwałtowny wzrost aspiracji właściciela zawsze notuje wzrost kwot przeznaczonych na pensje. Przykłady można znaleźć w europejskiej piłce.
Mieliśmy mniejsze płace w Wiśle i... Levadię oraz Karabach i wstyd jak sk...
Valckx popełnił błędy, ale działał w określonym środowisku. Jeśli ktoś próbuje wciskać ciemnotę, że wydawał kasę jak najęty, a góra przyklepywała to z naiwną ufnością, to sorry, ale faktycznie nie mamy o czym gadać (pisać).
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 11.06.2014, 20:13
Valckx miał inne plany na budowę drużyny i wejście do LM ale Cupiał wydał ''rozkaz'' i się gość musiał przystosować.
Zatrudnianie za darmo starych doświadczonych grajków miało sens na taki skok Va-Banque(nie wiem czy tak się pisze) . Valckx mógł zostać, bo potrafił znajdywać perełki i miał obeznanie na rynku.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 11.06.2014, 22:21
Demokracja ma to do siebie że rządzą Ci co mają rację, bo 'większośc' racji miec nie może. Tak samo i Ci którzy ową rację mają, zawsze mają opozycję w postaci większości.

Lubie upór, taki jak w cytacie Twoich słow powyżej, lubię ludzi którzy okopują się i twardo bronią swojej postawy - to cecha ludzi wielkich. Równocześnie troche im współczuje - bo zazwyczaj ten kto rozpaczliwie broni terenu, nie ma dla siebie alternatywy.

Na koniec troche filozoficznie - życie to sztuka wyborów, jedynie ponosimy odpowiedzialność za swoje czyny. Dotyczy to Jacka, Ciebie czy mnie. Ja mam ten komfort że nie muszę wybierać, nie muszę twardo bronić swojego stanowiska. Z tego też powodu nie poniosę odpowiedzilaności w momencie jak Wisła zleci czy ogłosi bankructwo. Ty ten ciężar po części weżmiesz na barki. Kwestia wyboru. Ja nie mam na to ochoty. Z tego tez samego powodu niezmiernie ciesze się że zakazy zostaną cofnięte - dzięki temu wiele osób będzie mieć możliwość wyboru wynikającą z wolnej woli a nie przyciśnięcia do muru. Jeśli ktoś traktuje krok Bednarza jako dawanie marchewki czy łaszenie się, to jego problem. Ja z tym problemu nie mam.

P.S.
Ogolnie patrząc, nie lubię janosików którzy łupią bogatych, nawet w imię najszczytniejszych idei. Jest to głowny i chyba jedyny powód dla którego postawy SKWK nie popieram. I też jestem uparty.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.06.2014 o godz. 22:25.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.06.2014, 22:37
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Mamy więc klasyczny przykład teorii o dobrym carze i złych bojarach. Wybacz, ale to klasyczna kacapska propaganda. Ciekawsze byłoby się dowiedzieć ile propozycji Vackxa uwalił Cupiał za pomocą RN, a szczególnie ilu młodych Polaków. Wtedy byśmy może mieli pełny obraz tego zaufania fachowcowi lub niefachowcowi V.
Nie twierdzę, że miał wolną rękę i mógł ściągać kogo chciał. Twierdzę że obdarzono go zaufaniem i pozwolono mu na wiele. Dano mu do zagospodarowania środki, o których jego poprzednicy mogli tylko pomarzyć. To że pozwolono mu zwiększyć wydatki na płace nie o 5%, nie o 15%, a praktycznie o 50%, oznacza że zaufano mu bardziej niż jego poprzednikom. Jeśli Valckx nie miał komfortowych warunków do pracy, to kto je miał?
Chcesz wierzyć, że zablokowano mu dobrych grajków? Ok, wierz sobie. Tylko że to czyste spekulacje. Z nazwisk pojawiający się wtedy w prasie, które ponoć RN zablokowało, kojarzę np. Milinkovicia i Despotovicia. Z perspektywy czasu, patrzą na ich dalszą karierę, to szału raczej nie robią. Czy zapomniałem o kimś, kto okazał się drugim Meliksonem?

Natomiast faktem jest to, że Valckx sprowadzał piłkarzy w większości przepłaconych. Zbudował dobry zespół, ale nie odbiegający znacznie poziomem np. od Wisły z sezonu 08/09, za to o jakieś 50% droższy w utrzymaniu.
Jeśli chodzi o płace, to myślę że polemizujesz chyba sam z sobą, bo ja nigdy nie napisałem, że płace były na takim samych poziomie jak przed erą Holendrów.
Zacytowałem fragment Twojej wypowiedzi, do której się odnosiłem. Jeszcze raz, tym razem szerszy cytat:
Jeszcze o zyskach i wydatkach. Porównaj wydatki na kontrakty i transfery Valckxa z tą zarobioną kwotą na pucharach. Tylko bez wliczania stałych wydatków jak np.obozy czy hotele oraz horrendalne zastane kontrakty (np.Garguły).
Z przytoczonych przeze mnie raportów ewidentnie wynika, że przed Valckxem płace utrzymywały się na poziomie ok 22 mln rocznie. Bezpośrednio przed przyjściem Valckxa spadły do ok. 13, a Valckxowi pozwolono dołożyć do tego kwotę, która jego poprzednikom miała wystarczyć na zbudowanie niemal całej kadry zespołu. Mówienie o horrendalnych zastanych kosztach, to bzdura.

Nie napisałem tego wcześniej otwarcie, bo sądzę że liczby mówią same za siebie, ale podkreślę, że wyniki finansowe kolejnego sezonu pokazują, że koszty sukcesu w pucharach przewyższają zyski z niego odniesione, bo duży przychód uzyskaliśmy w jednym roku, a z zawyżonym budżetem płacowym zmagaliśmy się znacznie dłużej.
Mieliśmy mniejsze płace w Wiśle i... Levadię oraz Karabach i wstyd jak sk...
i Beitar, Barcelonę, Tottenham...
Valckx popełnił błędy, ale działał w określonym środowisku. Jeśli ktoś próbuje wciskać ciemnotę, że wydawał kasę jak najęty, a góra przyklepywała to z naiwną ufnością, to sorry, ale faktycznie nie mamy o czym gadać (pisać).
Ewidentnie wydawał więcej niż jego poprzednicy i, patrząc z perspektywy czasu, przepłacał. To że pozwolono mu tak drastycznie zwiększyć wydatki na pensje moim zdaniem świadczy o zaufaniu góry, a nie o jakiejś absolutnej wolności przy podejmowaniu decyzji. Jeśli chcesz wierzyć, że blokowano mu transfery perełek, to ok, wierz sobie. Ja patrząc na transfery, które Valckx firmował swoim nazwiskiem, nie mam takiego przekonania.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.06.2014, 16:09
Jeśli Valckx nie miał komfortowych warunków do pracy, to kto je miał?
Otóż, warunki pracy miał ekstremalnie trudne, bo brakło całej obrony, bramkarza, oraz jedynego napastnika, a dostał na zbudowanie ekipy Valckx raptem 2 transferowe okienka, tylko 2, a na transfery gotówkowe wydał tylko 1,5 mln euro, ..reszta piłkarze z kartą w ręku i wypożyczenia , też kosztowali, ale mniej.. wcześniej Wisła była budowana latami.. była ciągłość, były tylko uzupełnienia składu, Valckx musiał za niewielkie pieniądze zbudować drużynę na miarę wyniku którego jak dotąd nie uzyskaliśmy ..ciekawie kiedy będziemy znowu 3 minuty od LM. Co do wydanych kwot, to jak one były małe, pokazują te kwoty, które Wisła otrzymała za piłkarzy sprzedawanych.

Chcesz wierzyć, że zablokowano mu dobrych grajków? Ok, wierz sobie. Tylko że to czyste spekulacje.
Bynajmniej nie spekulacje, tylko minimum rozsądku i dość powszechna wiedza i nie chodzi tylko o Baszczyńskiego.

Natomiast faktem jest to, że Valckx sprowadzał piłkarzy w większości przepłaconych
Piłkarze ci zdobyli zamiast wiece-MP jak było rok wcześniej, MP. Zamiast Levadii, jak 2 lata wcześniej, oraz Karabachu, jak rok wcześniej ..były 4 mln ero w pucharach i gra wioną w nich po 9 latach od ostatniego razu. Piłkarze gdy mieli wyniki zarabiali na siebie, a dalej wyników brakło już dzięki PMSZkol i pracy pana Bednarza.

Zbudował dobry zespół, ale nie odbiegający znacznie poziomem np. od Wisły z sezonu 08/09, za to o jakieś 50% droższy w utrzymaniu
A jakie to korzyści finansowe dał w wymiarze wyników sportowych zespół poprzedni.. pytanie retoryczne. Jest też kolosalna różnica pomiędzy budową drużyny w kilka lat jak było za poprzedników, a budową wszystkiego od zera w pół roku.

podkreślę, że wyniki finansowe kolejnego sezonu pokazują, że koszty sukcesu w pucharach przewyższają zyski z niego odniesione, bo duży przychód uzyskaliśmy w jednym roku, a z zawyżonym budżetem płacowym zmagaliśmy się znacznie dłużej.
Znowu to samo myślenie, pod prąd faktom. Wisła miała korzyści gdy pracował na nie duet RM I SV, a straty już gdy za wyniki sportowe odpowiadała PMSzkol. Moskala, Probierza i Kulawika, oraz JB. Ze swoimi pomysłami np. ogłaszania w trakcie sezonu iż z nikim nie będzie
dalszej współpracy, demotywując piłkarzy ..można by stwierdzić, że wręcz wzorcowo.
Ewidentnie wydawał więcej niż jego poprzednicy i, patrząc z perspektywy czasu, przepłacał.
Znowu ta sama bajka .. 600 tysięcy na Meliksona to zawsze mniej niż 750 tyś na Jirska na 5 lat (oraz jego odejście gratis).. był jeszcze transfer Genkowa i Jovanovicia, pierwszemu nie płacono odszedł gratis, drugi jest nadal u nas. Wartość transferów to wynik sportowy, to działania długofalowe, za wolą Cupiała, przy krytycznej ocenie Holendrów, Wisła poszła na skróty do piłkarskiego raju.. , na kontraktach z piłkarzami wypożyczonymi i z kartą w ręku.

Biorąc pod uwagę punkt startu i efekt końcowy, czyli prace w 2011 roku, 2 okna transferowe, wyniki były , nawet jak dla mnie osoby sceptycznie podchodzącej do takiego postępowania (czyli budowy drużyny tylko w oparciu o umiejętności jednostek, a nie poprzez dłuższe minimum 2-letnie zgrywanie ekipy, za czym bym się opowiadał), ponad wszelki optymizm .. ilu zakładało MP2011, na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, ilu zakładało 3 minuty od LM, ilu wierzyło w wyjście z grupy LE po losowaniu, ilu wierzyło że ta zbieranina odpadków z innych klubów, czy piłkarzy z przypadku (np. jakiś Biton, z zespołu zdegradowanego do niższej ligi) da tak dobre wyniki.. Choćby nie wiem jak to oceniać krytycznie co było po Maaskancie, sam trener mocno przeciętny .. ale wyniki było więcej niż obiecujące.. no tak gdyby właściciel postępował mniej va banque, gdyby była choć minimalna kontynuacja .. zostali np. Głowacki i Paweł Brożek, a za Marcelo, Diaza i Piotra Brożka część transferów niezbędnych, gdyby nie było ciśnienia na LM, tylko na udaną grę w LE i skok na nią w następnym sezonie , to byliby piłkarze młodsi, perspektywiczni, gdyby, gdyby ..było jak było i rzetelna ocena pokazała jaka jest różnica .. dlaczego w 2012 roku, Moskal, Probierz, a dalej Kulawik już nie dali rady niczego kontynuować, dlaczego były Levadia, Tibilisi, czy Karabach, wreszcie dlaczego pomiędzy grą na wiosnę 2012 roku, w pucharach, a czasem analogicznym wcześniej było .. 9 lat różnicy.. Te właśnie fakty pokazują, że izolując się od zachodu i bazując na naszym Kapce, oraz na PMSzkol. długo będziemy mogli co najwyżej ..żyć wspomnieniami. Moja ocena pracy Holendrów jest więcej niż pozytywna, choć nie ustrzegli się różnych potknięć, to agresja wobec nich jest absolutnie pozamerytoryczna, a ich największym błędem był .. zbyt szybki sukces, mowa o MP2011, paradoks polega na tym, że wice-MP dałoby następny rok spokojnej pracy i realną szanse na jeszcze lepszy wynik.

To było i minęło, ważne aby wyciągać właściwe wnioski, że nawet wyższy profesjonalizm, od naszego, z polskiego grajdołka, też potrzebuje czasu na osiągnięcie sukcesu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.06.2014 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.06.2014, 15:27
Z wiesci:

Wisła Kraków odblokowała ponad 300 kart kibica, ale końca konfliktu raczej nie będzie
http://www.sport.pl/pilka/1,64946,16...bica__ale.html

Wisła Kraków: Prezes Jacek Bednarz postawił cele na nowy sezon
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...zo,nId,1441836

Cytat:
Mamy silniejszą ofensywę, a jeśli dołożymy do tego solidną defensywę, a taki mamy zamiar, to Wisła nowy sezon powinna zakończyć na pudle - określił cel na rozgrywki 2014/2015 prezes klubu Jacek Bednarz.
Cytat:
Prezes zapowiada, że syn słynnego obrońcy Clebera - Lucas do 18 czerwca podpisze z klubem zawodowy kontrakt.
Cytat:
W sprawie "Pietii" Franz wydał już decyzję negatywną, ale jeśli Wisła nie sprowadzi lewego obrońcy, którego ma na celowniku, może ją zmienić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2014, 15:34
Jacek znowu dołożył do pieca.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 13.06.2014, 15:48
Mamy silniejszą ofensywę, a jeśli dołożymy do tego solidną defensywę, a taki mamy zamiar, to Wisła nowy sezon powinna zakończyć na pudle - określił cel na rozgrywki 2014/2015 prezes klubu Jacek Bednarz.

No pewnie. Jankowski za Chrapka i p.Jacek zanotował skokowy wzrost oczekiwań. Dopust boży, że taki typ jest tu prezesem.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.06.2014, 15:56
przykry Jacek plecie co popadnie, bo wie, że Jego wyznawcy łykną wszystko, dosłownie wszystko i jeszcze przybiją mu piątkę. Analizujący jego wypowiedzi już od dawna mają na niego w.......e.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.06.2014, 16:47
Wątek dotyczy polityki finansowej, a ta to też frekwencja .., o którą specyficznie troszczy się JB. Cytuję: "Nie ma takiej opcji, aby dla judaszowych 40 srebrników godzić się na wszystko. To jest wykluczone i to się nie stanie. Chyba, że ktoś doprowadzi do tego, że mnie tutaj nie będzie" i dalej równie dyplomatycznie, pokojowo, życzliwe dla kibiców Wisły.."- Stan zagrożenia nie mija jak katar, dlatego ciężko przyciągnąć nowego klienta - tłumaczył Jacek Bednarz. - Co chwile słyszy się informacje, że policja rozbiła jeden, czy drugi gang w Krakowie. Ludzie widzą, że patologie są związane z pseudokibicami " .. Czyli nadal uważa że wszyscy zorganizowani kibice to bandyci.
Pytanie narzuca się samo..Jak długo niską frekwencje będzie tolerował właściciel, oraz na jakie straty, w tym względzie, zdoła go przekonać JB. !? I bynajmniej nie są to pytania retoryczne, bo odpowiedź na nie, w moim najgłębszym przekonaniu, może postawić diagnozę, jakie ma, lub nie ma, plany wobec Wisły SA, Pan B. Cupiał.

PS. Również, alternatywnie, zamiast bojkotu, np. stały doping anty JB, też oznaczałby iż właściciel ma przed sobą pytanie o to, czy Wisła z wysoką frekwencją, ale i z dobrym klimatem w klubie, go interesuje, czy w ogóle go interesuje.
..Można też przyjąć roboczą tezę, iż jest to gra na przeczekanie, aż ..przyjdą sportowe sukcesy, a wraz z nimi wysoka frekwencja, ale ..to myślenie jak sądzę tak oderwane od rzeczywistości, iż rozważane może być wyłącznie jako propagandowa osłona do trwania JB na swojej ciepłej posadce.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 13.06.2014, 16:49

No pewnie. Jankowski za Chrapka i p.Jacek zanotował skokowy wzrost oczekiwań. Dopust boży, że taki typ jest tu prezesem.
Chrapek był ustawiany jako def. więc ma rację. Dochodzi nie tylko Jankowski, ale wracający Boguski. Do tego Lucas. A może i Plizga.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.06.2014, 16:54
Po wywiadzie prezesa bez wlosow wymiękam już calkiem...
On swoje i swoje i swoje.....itd...
Czy to się nigdy nie skończy
Zespol prze silny...
Kadra obfita i bogata...
Kibicow jeb... wystarczy te 5 tys...
wszystko co się dzieje to jego zasluga....

Jacek chlopie weź otrząśnij się ,znajdz w pobliżu jakies większe drzewo i się pierd... w leb...
Takiego idioty na tym stanowisku to jeszcze nie było....
Gosc decyduje kto może być kibicem swojego klubu....

Szok,szok....mam taki metlik w glowie po tym artykule ze cos niesamowitego....
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 13.06.2014, 18:09
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Chrapek był ustawiany jako def. więc ma rację. Dochodzi nie tylko Jankowski, ale wracający Boguski. Do tego Lucas. A może i Plizga.
Oj, przestań pieprzyć androny. Drugi Jacuś się znalazł. Może ten dojdzie, może tamten. Może junior będzie wzmocnieniem, a może nie będzie. Może też Boguski znowu się nie połamie. Co z tego, że Chrapek był ustawiany jako defensywny, skoro i tak w ofensywie więcej dawał Wiśle jak Jankowski Ruchowi. OT, bo to niewłaściwy temat.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2014, 18:14
Ojej... zawsze przed sezonem i przed sprzedażą karnetów były bajania i nachalna promocja. Nie tylko w wydaniu Bednarza. Wczesniej większość wierzyła i kupowała karnety. A nawet jak nie wierzyła to wmawiała sobie, że wierzy i też kupowała.
A Bednarz (pewnie za zgodą Nadprezesa) realizuje to, co zamierzył.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 13.06.2014, 18:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ojej... zawsze przed sezonem i przed sprzedażą karnetów były bajania i nachalna promocja. Nie tylko w wydaniu Bednarza. Wczesniej większość wierzyła i kupowała karnety. A nawet jak nie wierzyła to wmawiała sobie, że wierzy i też kupowała.
A Bednarz (pewnie za zgodą Nadprezesa) realizuje to, co zamierzył.
A ja Ci powiem ze w dup... mam to czy za zgoda Cupiala czy tez nie.
Slysze to wszystko z jego ust wiec to on dla mnie jest kur....
Jak uslysze to z ust Cupiala napisze wtedy to samo tyle ze o nim....
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 13.06.2014, 19:02
SKWK ostatnio pisało, że pan Łysy ma umowe na 40000 miesięcznie, wiadomo na jaki czas?
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 13.06.2014, 19:30
''Od derbów nie było ani jednego czynu przekraczającego regulamin - poza przyjezdnymi. Pięć-siedem tysięcy ludzi, którzy przychodzili, bezpiecznie oglądali mecz, bez ksenofobii, rasistowskich zachowań, wulgarnych przyśpiewek. To świat, w którym chciałbym zawsze żyć. Wierzę, że tak zachowujących się kibiców może być na naszym stadionie nawet dwa razy więcej - podkreślał. ''
Hhahahahahahahahahahahah Jacek pływa w marzeniach. Ta osoba to kompletne DNO.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 13.06.2014, 19:43
Prawda jest taka ze dzisiejsze wypowiedzi tego lysego gościa sa calkowita kompromitacja klubu...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.06.2014, 19:50
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A ja Ci powiem ze w dup... mam to czy za zgoda Cupiala czy tez nie.
Slysze to wszystko z jego ust wiec to on dla mnie jest kur....
Jak uslysze to z ust Cupiala napisze wtedy to samo tyle ze o nim....
No akurat to, że masz w d.. czy stoi za tym Cupiał jest dość niepokojącym objawem... To zapewne element wyparcia by żyło się łatwiej.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.06.2014, 21:55
gdzie jest ten wywiad na który się tutaj powołujecie ?
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.06.2014, 22:18
Na stronie wcześniej (184) są dwa linki.

Straciłem już nadzieję, że będzie lepiej. "Łysy" się nie podda, będzie dalej robił swoje i nie widzę żadnej szansy na pozbycie się go z klubu. Widocznie ktoś "z góry" dał mu wolną rękę i robi co chce. Cupiał pewnie jest już zainteresowany tylko tym, żeby do Wisły nie dopłacać i Bednarz tnie koszty gdzie popadnie.
Ostatnio edytowane przez Rustin : 13.06.2014 o godz. 22:20.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.06.2014, 22:49

W pudle to powinni,ale tego pajaca do Wisły wrzucić.
Co za szkodnik .......ony....
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.06.2014, 23:31
Dobra, przeczytałem. Chciałem powiedzieć tylko tyle, że ... jesteś jacku tęczową cipą.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2014, 06:14
po tym wywiadzie powiem jedno

ten klub będzie tonął a ten .... powie ze to dobrze bo pod wodą fajniej.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów