The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2013, 08:56
Nie chcę być niegrzeczny ale wygląda na to że kolega nigdy nie grał w piłkę...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.01.2013, 09:33
Chłopakom jaja zaczęły rosnąć. Czasem tak jest i dobrze. Dadzą sobie po razie i żyją dalej.

Po drugie w drużynie bez hierarchii jakoś tą hierarchię trzeba wytworzyć. Widocznie Arek postanowił to zrobić w ten sposób.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2013, 10:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Opisałeś właśnie tegoroczną zimę, w szczególności ostatnie dwa tygodnie.
Niefart. Poniżej na najbliższy tydzień mrozów nie ma (pogoda dla Krakowa). Ostatni tydzień był jedynym w którym była jakaś sensowna temperatura ujemna. Dlaczego nie graja na głównej płycie mogę jedynie przypuszczać - chodzi o kondycję murawy. Nie robiłbym z tego jakiejś ważnej sprawy - kible na C są brudne, lód uszkadza trybuny więc i murawę stadionu oszczędzają. Jakoś mi to do siebie pasuje.

5 Days Forecast:
Thursday: Rain, 3.9C/2.2C
Friday: Chance Of Rain, 2.8C/2.8C
Saturday: Mostly Cloudy, 5C/0C
Sunday: Partly Cloudy, 2.2C/-1.1C
Monday: Chance Of Snow, 5C/-2.8C
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2013, 11:52
Jeżeli facet praktycznie ma dwa razy w sezonie poważną kontuzję a ktoś mu "jedzie" po kościach ,to trudno się dziwić jego zdenerwowaniu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.01.2013, 12:18
Alez szczescie mial ten fotograf, zrobic zdjecie w chwili wyprowadzania ciosu i to na malo znaczącym treningu... to się nazywa mieć nosa!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 31.01.2013 o godz. 15:53.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.01.2013, 13:03
Uran235 - przyznasz jednak, że to co opisałeś brzmi nienormalnie, prawda? Mamy podgrzewanie, ale go nie włączamy, przez co niszczymy murawę, no i w zimę de facto nie da się grać. Czyli typowo polski absurd - wymagamy w licencjach podgrzewanej murawy, jasne, ale nikt jej włączać nie będzie, bo to kosztuje.
Oczywiście, że to głupie. Powiem nawet więcej, komisja licencyjna powinna wymagać podgrzewania murawy w jakimś wyznaczonym okresie w trakcie sezonu. Wyrywkowe kontrole, raport na zakończenie sezonu i jeśli są nieprawidłowości, to brak licencji w następnym sezonie. Bo ja mam dość oglądania rundy wiosennej na zrytych kartofliskach. Odpierając zarzuty na zapas. Tak wolę, żeby kluby nie miały kasy na kontrakty dla Boninów i Zahorskich, ale za tożeby tych kilku młodych utalentowanych chłopaków mogło kopać bez obawy o własne zdrowie i bez przeświadczenia, że ich umiejętności są tulko skromnym dodatkiem do sumy przypadku.

Natomiast w tym wątku pojawiły się wypowiedzi, że tylko my zawsze garbaci, tylko my z nogą krzywą. Z tym się nie mogę zgodzić, bo to cała liga ma z tym problem.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Rozgrzewanie murawy trwa ok 2 tygodnie (sic!). Przed meczem ze standardem rozgrzewaliśmy ją 3 tygodnie. Sama murawa nie niszczy się w zimie jeśli nie ma mocnych mrozów, a jeśli nawet są ale jest pokryta śniegiem to też ma się dobrze. Najgorzej jak są roztopy a potem mróz chwyta.
Opisałeś właśnie tegoroczną zimę, w szczególności ostatnie dwa tygodnie.
Opisał prawie każdą zimę. Nieważne, czy śniegi zalegają w grudniu, styczniu, czy lutym. Zimą następuje coś takiego jak wystudzenie i zamrzanie ziemi. Jak przychodzą mrozy, wszelka wilgoć w niej zawrta zamarza i przez długi czas ogranicza w olbrzymim stopniu chłonność gleby. Ale problemem nie jest sam mróz. Problemem są opady. Jak ziemia poniżej jest przemarznięta, to czy to deszcz, czy to woda z roztopów, nie tylko nie może wsiąknąć w ziemię, ale przede wszystkim nie może dotrzeć do instalacji drenującej. I stoi. I wierzchnia warstwa gleby rozmięka, a trawa stojąc w wodzie słabnie. A jak złapie to mróz, to jest jeszcze gorzej. Efekt końcowy - wierzchnia warstwa murawy traci powiązanie z dolną, i dopóki trawa się nie wzmocni, nawet jeśli nie będzie padać, nie będzie mrozów i wszystko wyschnie, trawa i tak będzie podatna na zniszczenia w pierwszych tygodniach.

Rozgrzewanie murawy trwa 2 tygodnie, ale nie naprawi szkód wyrządzonych poprzez wodę z roztopów, która nie miała gdzie uciec, bo murawa była zmarznięta. Tymczasem w Polsce normą jest trzymanie zwałów śniegu na boisku.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.01.2013, 14:13
Bitka? Kontrolowany przeciek z klubu. Kibice muszą pomyśleć, że naszym testosteron aż wycieka uszami, żeby kupili karnet w nadziei na to że na wiosnę będą gryźć trawę. Buremu pewnie gęba się śmiała z tej całej maskarady i dlatego zrobili mu fotkę plecami do obiektywu. Fotografowi też gratuluję refleksu pumy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.01.2013, 15:35
(do k4millo: )Widzę, że intelektualnie prezentujesz poziom naszych działaczy.
Umawiając sparing nie skojarzyli, że pod koniec stycznia raczej trwa jeszcze zima?
Grantar - nie ogarniasz o czym rozmowa, to nie zabieraj głosu. Nikogo nie obchodzą Twoje genialne porównania...
Sami omówili sparing, a później odkryli, że w styczniu śniegu napadało. Dla Ciebie to może jest normalne i naturalne, ale proszę - nie mierz wszystkich swoją miarą, OK?
Pokazałem ci listę sparingów w Polsce w styczniu abyś zajarzył że nie tylko Wisła planuje takie sparingi ..... nadaremnie: nie zajarzyłeś.
Natomiast że dowaliło śniegu i doprowadzenie boiska do stanu używalności byłoby trudne i drogie - sparing odwołano.
Banalne i myślę ze dla większości zrozumiałe.
Dla ciebie super powód do krytyki.
Obyś tylko takie powody miał.
Niestety czasem masz bardziej zrozumiałe ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2013, 15:47
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Banalne i myślę ze dla większości zrozumiałe.
Dla ciebie super powód do krytyki.
Był kiedyś u nas taki trener - kosmita z Holandii, który nie rozumiał jak klub walczący o mistrzostwo i LM może mieć zasrane i zarośnięte boisko treningowe. Pewnie wówczas tacy jak Ty również pukali się czoło: "O co temu człowiekowi chodzi?".

To są kwestie kulturowe i cywilizacyjne. Nie zrozumiesz, więc raczej nie ma sensu dalej o tym dyskutować. Dla Ciebie jest OK, mnie to razi.

EDIT:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._ja_cie_prosze

Na początku, nauczony przykrym doświadczeniem muszę napisać, że nie jestem ekspertem. Nigdy nie udawałem piłkarza jak Sikorski, nie grałem też w Legii jak Bednarz (ani nie jestem tak łysy, ale o tym za chwilę), tak więc mamy tu do czynienia z wypowiedziami kompletnego amatora - kibica Wisły. Co zresztą powinno być oczywiste dla każdego komu nie usunięto cebulek włosowych razem z korą mózgową, ale trzeba dbać o wszystkich użytkowników forum.

Myślicie, że czemu Bednarz jest tak Łysy? To od myślenia...
Jacek ma szczwany plan jak utrzymać Wisłę w lidze bez ryzyka.

Jest w piłce przepis, który nakazuje dać walkowera jeśli podczas gry zabraknie piłek, a klub nie będzie w stanie dostarczyć nowych w określonym czasie. Podczas meczu z Bełchatowem desygnowana dwójka będzie wywalała piłki poza stadion gdzie (przebrany za lokalnego menela) Jarek Krzoska będzie je chował. Wiadomo, że GKS nie będzie stać na zakup kolejnych, a nawet jeśli - co za sztuka wyekspediować je poza trybunę? Na pewno mniejsza, niż zdobycie bramki przez Sikorskiego... Poza tym aktualna forma wymienionej dwójki sprawi, że nikt nie będzie nas podejrzewał o grę nie fair-play.
Bardzo prawdopodobne, że po takim ciosie finansowym GKS będzie zmuszony wycofać się z rozgrywek, co sprawi że pozostanie tylko jedno miejsce spadkowe, a Podbeskidzie będzie miało jeden mecz mniej do odrobienia dwunastopunktowej straty.

Cóż, plan, jak na Jacka...
Widać że stara się wykorzystać maksymalnie atuty sprowadzonych przez siebie zawodników. Byłoby jednak dobrze, gdyby w przyszłości nie wychodził na mróz bez czapki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2013 o godz. 00:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.02.2013, 08:22
http://www.90minut.pl/news/204/news2...do-Turcji.html
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.02.2013, 13:01
Z oficjalnej :

„Naszym głównym zadaniem były ćwiczenia mięśni nóg, coraz bardziej dynamiczne w warunkach typowo boiskowych. Mieliśmy zatem do czynienia z przyjęciem piłki, prowadzeniem jej. Do tego doszły pozostałe elementy piłkarskiego rzemiosła, ale bez piłki, np. zwód” – powiedział prowadzący dużą część zajęć trener Maciej Musiał.

Te relacje wyglądają jak z jakiegoś obozu juniorów... Niedługo przeczytamy, że dzisiaj były zajęcia z prostego kopania piłki. "Dzisiaj robiliśmy zwody."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2013, 13:05
I bardzo dobrze, przecież oni mają problemy z prostymi zagraniami.
..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2013, 13:05
mistico napisał(a):Wyświetl post
Z oficjalnej :

„Naszym głównym zadaniem były ćwiczenia mięśni nóg, coraz bardziej dynamiczne w warunkach typowo boiskowych. Mieliśmy zatem do czynienia z przyjęciem piłki, prowadzeniem jej. Do tego doszły pozostałe elementy piłkarskiego rzemiosła, ale bez piłki, np. zwód” – powiedział prowadzący dużą część zajęć trener Maciej Musiał.

Te relacje wyglądają jak z jakiegoś obozu juniorów... Niedługo przeczytamy, że dzisiaj były zajęcia z prostego kopania piłki. "Dzisiaj robiliśmy zwody."
Akurat technikę specjalną można poprawić nawet w późnym wieku, i jakbym był trenerem, to każdemu kto ma jakieś braki - a nasi kopacze składają sie z braków - po każdym treningu kazałbym coś z tego zakresu ćwiczyć.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.02.2013, 13:14
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Akurat technikę specjalną można poprawić nawet w późnym wieku, i jakbym był trenerem, to każdemu kto ma jakieś braki - a nasi kopacze składają sie z braków - po każdym treningu kazałbym coś z tego zakresu ćwiczyć.
I pewnie ktoś by to cwiczył, ale raczej na PlayStation :/
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 04.02.2013, 13:19
Kulawik trenował do tej pory ME, to takie ma metody, co nie oznacza, że naszym to zaszkodzi. Technicznie gwiazdeczki są surowe, a i trochę pupy może wytrąci ich z błogiego samozadowolenia.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.02.2013, 13:22
O co chodzi z ćwiczeniem zwodów bez piłki? Poważnie pytam, bo nie mogę tego ogarnąć.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.02.2013, 13:29
Balans ciałem, dynamika?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 04.02.2013, 13:35
Balans ciałem? Miałbym inny sposób na wytrenowanie równowagi.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2013, 13:44
cfa napisał(a):Wyświetl post
I pewnie ktoś by to cwiczył, ale raczej na PlayStation :/
Są tacy co ćwiczą nawet bez zachęty - najbardziej znany to Ronaldo, który uderzenia piłki ćwiczy po każdym treningu.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.02.2013, 13:46
enzo napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi z ćwiczeniem zwodów bez piłki? Poważnie pytam, bo nie mogę tego ogarnąć.
Prawdopodobnie Jarek nie znalazł piłek które wykopał Sikor i Kosa na poprzednim treningu a Jackowi się gotówka nie zgadza to nie ma na piłki.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 04.02.2013, 18:18
Ile Wisła Kraków płaci za zgrupowanie? "250-400 tys. euro"

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._400_tys_.html

Ciekawe czy jest to fakt czy tez ktoś robi krecią robotę.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.02.2013, 19:23
enzo napisał(a):Wyświetl post
widziałeś w trakcie poprzedniej rudny wygrane pojedynki 1na1 ? No własnie, dlatego najpierw cwiczą zwody bez piłki, czyli coś czego uczy sie 8 letnie dziecko u instruktora piłki nożnej.

Nie no wiem ze chodzi o motoryke i zmiane kierunku, ale nie brzmi to śmiesznie. Jeśli próbowali sie chwalić że ćwiczą zwody bez piłki to kapke wstyd.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.02.2013, 01:40
Nie pamiętam po prostu, żebym w jakimkolwiek wieku ćwiczył zwody bez piłki. No ale ja to amator, więc co na ten temat mogę wiedzieć?

Jakkolwiek na to nie patrzeć, brzmi to co najmniej śmiesznie - co słusznie niektórzy zauważyli. A już zwłaszcza w sytuacji gdy taki wpis znajduje się na stronie oficjalnej. Biorąc przy tym również pod uwagę newsa sprzed kilku dni na temat piłek, które po strzałach szybowały ponad "łapaczami", mamy teraz znakomity pogląd na umiejętności czysto piłkarskie naszych "wymiataczy"... Wnioski każdy może wyciągnąć już sobie we własnym zakresie.
Ostatnio edytowane przez enzo : 05.02.2013 o godz. 01:45.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2013, 04:38
Po kilkugodzinnym treningu w końcu wykonałem słynną ruletę Zidane...bez piłki oczywiście.

ech szkoda że Jacek tego nie widział.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.02.2013 o godz. 04:43.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 05.02.2013, 06:35
Widać, że Kulawik trzeżwo ocenia umiejętności piłkarzy.

Zdecydowanie mógłby jeszcze poświęcić więcej uwagi na strzały z 16-20 metrów. Nie, nie liczę na to, że doczekamy się drugiego Ronaldo. Chodzi o to, by w ogóle trafiali w bramkę.
Każdy, kto obserwuje rozgrewkę, wie, że nawet ze stojącej piłki nie umieją tego zrobić.

Może wówczas celny strzał w wykonaiu Wilka nie będzie wydarzeniem rundy.

A i żeby nie było, że czepiam się akurat tych piłkarzy. Ostatnim, który solidnie dziurawił siatkę był Żurawskli (ten z początku wieku) Brożki i inni następcy też nie potrafili trafić w trakcie rzogrzewki ze stojącej piłki w bramkę (lekkim wyjatkiem był początkowy Melikson i Iliew).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.02.2013, 08:30
dzisiaj na treningu strzały bez piłki i bieganie na siedząco!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.02.2013, 08:56
Strzały bez piłki to może być coś... Nie raz widziałem jak przy próbie strzału piłka tylko przeszkadzała zawodnikom...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 05.02.2013, 11:09
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dzisiaj na treningu strzały bez piłki i bieganie na siedząco!
Mam nawet instruktora http://www.youtube.com/watch?v=1cH_BXSyLCo
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 05.02.2013, 11:22
Do tego dodałbym wślizgi bez użycia nóg, odbiór poprzez odstraszanie przeciwnika za pomocą zsynchronizowanego puszczania bąków i LM nasza!
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 07.02.2013, 15:20
Wczoraj na treningu było 'wyciskanie leżąc'.

Pomocnik Wisły Kraków, Ivica Iliev doznał urazu i nie trenował dziś rano z drużyną. Serb nadwyrężył mięśnie pleców podczas zajęć na siłowni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów