The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2010, 19:35
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Koniec od teraz lecą bany
Jeśli moderatorzy zamierzają banować użytkowników za podawanie niesprawdzonych informacji, to niech zaczną od siebie. Bezcelową dyskusję rozpoczął jeden z was.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.03.2010, 19:36
Skorza powinien zostać. Skoro słaba gra jest winą trenera a nie piłkarzy, to świetna gra dwa lata temu i dobra rok temu, też była winą trenera. Skoro Skorża potrafił wprowadzić drużyne na wyżyny raz, to uda mu się i drugi. Jest największy kryzys odkąd Skorża się pojawił w Wiśle, a mimo tego Wisła jest liderem. Skoro drużyna w kryzysie jest najlepsza w Polsce, to chyba nie jest tak źle. Teraz będzie już tylko lepiej. Trudno o coraz lepsza grę i wyniki, skoro drużyna jest regularnie osłabiana, a teraz doszło mnóstwo kontuzji.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 14.03.2010, 19:37
Ale Kaczmarek dozwolony bez obrazy moderatorze "Koniec tematu - Ksperczaka/Wengera/ Fergusona" ale tu nie ma nic o Kaczmarku ktoś wspomniał że bnd od czwartku co o tym myślicie?
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 14.03.2010, 19:40
Przynajmnej Białasa nie wyciągną z kapelusza, bo już zajęty
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2010, 19:41
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale Kaczmarek dozwolony bez obrazy moderatorze "Koniec tematu - Ksperczaka/Wengera/ Fergusona" ale tu nie ma nic o Kaczmarku ktoś wspomniał że bnd od czwartku co o tym myślicie?
Byłoby to bardzo złe rozwiązanie dla Wisły. Słaby trener, bez osiągnięć, europejskiego warsztatu i profesjonalnej wizji funkcjonowania klubu, co nie raz w wywiadach pokazał. Posiada tylko cięty język.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
nesta
Senior Member

Stary 14.03.2010, 19:41
Nie strasz..
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.03.2010, 19:43
Kasperczak pokazał co potrafi w Zabrzu .W Wisle z takim składem jak mial to też nie sztuka zrobić było takie wyniki.Pozatym jak mial zakaz stadionowy na Wiśle i sądził sie o pieniądze to Cupiał takich rzeczy nie zapomina.Nam potrzebny jest trener taki jak Smuda ktory żyje z zawodnikami na boisku i w szatni a dziadek Kasperczak taki nie był
nesta
Senior Member

Stary 14.03.2010, 19:48
Cupial zapomnial szybciej niz myslisz, bo chyba po Engelu bylo bardzo blisko do ponownego zatrudnienia Kasperczaka w Wisle tylko Panowie nie dogadali sie w kwestiach finansowych.

To jest trener stworzony do ofensywnie usposobionych druzyn. Gdzie sa zawodnicy z potencjalem do gry z przodu. I ja uwazam, ze z takimi zawodnikami jak Kirm, Ba, Brozek, Malecki czy Boguski Heniu moglby naprawde cos zdzialac.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Bobo Kaczmarek
Ten od całowania po rękach Beenhakera
Ten co prawdopodobnie jest świadkiem koronnym
w sprawie korupcyjnej bo inaczej już by by Bogusławem K.
Ten, którego najwiekszym osiągnieciem jest
wiceistrzostwo z Groclinem gdzie skład ustalali na spółkę
Drzymała z Tomasze Wieszczyckim
Tenzen
Senior Member

Nie od środy a od piątku i nie Gmoch a Dariusz Szpakowski

Ludzie Kasperczak? Żartujecie? Ile Wisłę kosztowało by się go pozbyć. Jechał na rozpędzonym wózku wtóry rozpędził Franek Smuda.

Najmocniejszym wsparciem Macieja Skorży oprócz lidera i powiększenia przewagi w tej kolejce Jest to że kontrakt mu się kończy po sezonie a na pewno nikt nie chce płacić za zerwanie kontraktu.
Zieniu1906
Member

Stary 14.03.2010, 19:54
Maciek powinien mieć chociaż honor i sam by się poddał do dymisji . Chociaż nie wiem czy to kwestia honoru czy bycia mężczyzną .
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.03.2010, 19:55
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak pokazał co potrafi w Zabrzu .W Wisle z takim składem jak mial to też nie sztuka zrobić było takie wyniki.Pozatym jak mial zakaz stadionowy na Wiśle i sądził sie o pieniądze to Cupiał takich rzeczy nie zapomina.Nam potrzebny jest trener taki jak Smuda ktory żyje z zawodnikami na boisku i w szatni a dziadek Kasperczak taki nie był
Odnośnie Kasperczaka to zrobił drużynę która grała w takim stylu jak nikt w Polskiej lidze przez ostatnie 15-20 lat !!!
Skompromitował się z Tibilsi ale też wcześniej wygrał bardzo wiele . Co do składu to Smuda miał prawie ten sam skład w 2002 roku i na wiosnę wszystko przegrywał i tracił punkty . Kasperczak wziął drużynę omal w 2 miesiące pracy mistrzostwa nie wygrał . Zawsze będę miał szacunek dla Kasperczaka za to jaki styl gry zainicjował Wiśle i to jak graliśmy wtedy i nie jest to takie proste jak mówisz że każdy by mistrza zdobył... i to tak grając.
Natomiast wracając do Skorży martwi mnie to że drużyna ma tylko przebłyski jakiegoś tam stylu .... a obecnie ten styl nie istnieje. Uważam poprostu że pomysł na drużynę się Skorży skończył bo drużyna gra najgorzej od wielu lat a wyniki tej rundy są poniżej wszelkiej krytyki .
Borinho
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2010, 19:57
Ciekawe bo moim zdaniem Wisla Skorzy z pierwszej rundy miala jeszcze lepszy styl gry niz Wisla Kasperczaka za najlepszych czasow. Ale to tylko moja opinia...
dynek.pl
Senior Member

Stary 14.03.2010, 20:03
Maciek powinien mieć chociaż honor i sam by się poddał do dymisji . Chociaż nie wiem czy to kwestia honoru czy bycia mężczyzną .
podal sie po Levadii
Puchar jest na5z!
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.03.2010, 20:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe bo moim zdaniem Wisla Skorzy z pierwszej rundy miala jeszcze lepszy styl gry niz Wisla Kasperczaka za najlepszych czasow. Ale to tylko moja opinia...
Możesz uścislić o której pierwszej rundzie mówisz? Z obecnego sezonu?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2010, 20:07
Nie. Zaraz po powrocie Kosy do klubu i przyjsciu Skorzy.
westersyl
Guest

Stary 14.03.2010, 20:07
Cytat:
Możesz uścislić o której pierwszej rundzie mówisz? Z obecnego sezonu?
Pewnie chodzi o rundę w której miał do dyspozycji takich piłkarzy jak Cantoro Zieńczuk, Baszczynski, Paulista, Dudka Kosowski. Potem mu ich odebrali.
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.03.2010, 20:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Niech bierze od razu cały ten swój "sztab". Łącznie z "fizjologiem" i "skautami".

Wydaje mi się, ze po Levadii piłkarze stracili zaufanie do Skorży. To plus (znów) zawalone przygotowania daje nam obecny obraz nędzy i rozpaczy. Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Wisły ze Skorżą na ławce.
człowieku! piłkarze stracili zaufanie i wypracowali sobie 5ptk przewagę w tabeli w pierwszej rundzie grając wszystkie mecze na wyjedzie?
przepraszam Cię bardzo, ale Ty dziecko neo jesteś a nie moderator!
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2010, 20:10
Aktualna gra wygląda gorzej niż za Petrescu. Dan przynajmniej zmuszał naszych do biegania, to w połączeniu z ich umiejętnościami robiło wyniki z zespołami z niższych miejsc. Na dzień dzisiejszy, nie mamy ani stylu, ani wyników.

Co gorsza, nie widać następców Maćka, więc na razie powinien pozostać na stanowisku, przy przewietrzeniu szatni nowymi zawodnikami.
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.03.2010, 20:28
koyoot napisał(a):Wyświetl post
No chyba raczysz zartowac. Trafil Skorza na runde zycia Zienia, wrocil Kosa, Brozio zaskoczyl a reszta zawodnikow chciala sie zrehabilitowac za 8 miejsce. Mam w pamiecie tamte mecze i szacun dla Skorzy ze tak nas wtedy odmienil, ale to byla jedna runda. JEDNA. Reszta jego pracy to jest rownanie w dol. Z kazda kolejna runda mamy gorsze wyniki. Za Kaspra tez byly problemy, ale on przynajmniej potrafil wyciagac zespol z kryzysow. Najlepsza ligowa runda za Kasperczaka to jefo ostatnia w Wisle - jesien 2004, kiedy golilismy wszystkim jak chcelismy. Po 2,5 roku urzedowania Skorzy druzyna jest w rozsypce. I on napewno sobie nie poradzi z odwroceniem tej sytuacji.

Cytat:
Dobry żart... nie wiem ile tam było w jednej rundzie ale chyba 8 remisów za Petrescu... do tego dostaliśmy z ostanią drużyną ligi greckiej u siebie.
Pierwsza runda za Petrescu - 13 spotkan - 11 zwyciestw, 1 remis, 1 porażka
Nastepna runda, prowadzil Wisle w 7 ligowych spotkaniach - 3 zwyciestwa, 4 remisy
Wynik rzeczywiscie nie powalajacy na kolana, ale napewno lepszy niz 2 porazki i remis na rozpoczecie rundy. Poza tym kazdy widzial z jakim zaangazowaniam nasi grali - ewidentnie przeciwko trenerowi. W przypadku Skorzy tego nie mozna powiedziec.
I moim zdaniem porazka 0-1 z ostatnia (?) druzyna ligi greckiej, ktora jednak 3 miesiace wczesniej zajela miejsce w czolowce i awansowala do pucharow wcale nie jest gorsze od haniebnej porazki z mistrzem Estoni. Zwlaszcza, ze wcale nie mozna przyjac, ze Petrescu by przegral rewanz. Mogl rownie dobrze wygrac, jak Okuka w Salonikach.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 14.03.2010 o godz. 20:39.
westersyl
Guest

Stary 14.03.2010, 20:31
Cytat:
Aktualna gra wygląda gorzej niż za Petrescu. Dan przynajmniej zmuszał naszych do biegania, to w połączeniu z ich umiejętnościami robiło wyniki z zespołami z niższych miejsc. Na dzień dzisiejszy, nie mamy ani stylu, ani wyników.
Dobry żart... nie wiem ile tam było w jednej rundzie ale chyba 8 remisów za Petrescu... do tego dostaliśmy z ostanią drużyną ligi greckiej u siebie.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 20:41
Zwalniacie Skorżę, a tu proszę po trzech wiosennych kolejkach utrzymał pozycję lidera. Wyniki są, tak pokazuje tabela.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.03.2010, 20:44
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
a Brożek w wywiadzie powiedział tak: „Nie wiem. Nie wyglądamy za dobrze. Ale mogę tylko powiedzieć, że dzisiaj na tyle było nas stać. Nie wiem, co się dzieje. Przede wszystkim nie utrzymujemy piłki z przodu i to jest problem, bo ta piłka wraca i musimy dużo biegać. No i ta gra się nie klei. Są tu oczywiście braki typowo piłkarskie” to co ma do tego Skorża? ma ich nauczyć przetrzymywać piłkę czy prosto podać?
Właśnie tak. On jest od tego, żeby pokazać co chce żeby grali. Pamiętam treningi z Petrescu. Na wielu z nich pewnym punktem było rozgrywanie ataku pozycyjnego, ćwiczyli schematy rozegrania, jak się zachowywać w ataku pozycyjnym czy kontrataku w danej sytuacji/różnych sytuacjach. W dodatku siłą Petrescu było też doświadczenie z gry jako piłkarza. On na tych treningach był takim trochę "grającym trenerem", często grał z nimi gierki, "dziadka", ćwiczył schematy rozegrania. To budowało więź i pozwalało Petrescu popatrzeć na drużynę i poszczególnych zawodników z dwóch stron: z zewnątrz jako trenera i wewnątrz jako kolegi z drużyny. Na pewno często mu to ułatwiało, dawało wskazówkę kto nadaje tempo w grze drużyny, kto jest ważnym ogniwem i kto jest w formie. Poza tym było widać, że on ma pomysł na grę drużyny. Widziałem wiele razy jak były ćwiczone schematy rozegrania ataku pozycyjnego na treningach. To właśnie trener jest od tego, żeby pokazać im co powinni grać i jak się w poszczególnych sytuacjach zachowywać. No bo na miłość boską nie róbmy z zawodu trenera kukły, której zadaniem jest tylko obserwowanie tego co się dzieje na boisku w meczach.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.03.2010, 20:48
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Trafil Skorza na runde zycia Zienia, wrocil Kosa, Brozio zaskoczyl a reszta zawodnikow chciala sie zrehabilitowac za 8 miejsce.
Ależ mi się to podoba na tym forum,
słaba forma grajków = Skorża ich źle przygotował
dobra forma grajków = Skorża miał farta bo akurat im się fartem trafiło i forma zaskoczyła
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.03.2010, 20:54
yogul napisał(a):Wyświetl post
dobra forma grajków = Skorża miał farta bo akurat im się fartem trafiło i forma zaskoczyła
A kto mu przeszkodzil zeby drugi raz ich tak przygotowac ? Pieniadze w terminie, wyjazdy na zgrupowania z pieknymi boiskami, silni sparingpartnerzy, boisko treningowe w Krakowie kiepskie ale tez bez tragedii. Nic, tylko cwiczyc i wpajac swoja mysle trenerska do glow.
InfinitI
Member

Stary 14.03.2010, 20:56
Nasza liga nie jest zadnym wyznacznikiem sily zespolu, tutaj Skorza w naszej miernocie nie ma mozliwosci wykazania sie a skoro Wisla mimo fatalnej gry utrzymuje lidera to tylko i wylacznie dlatego zetaki akurat jest obraz naszej marnej ligi ze kazdy z kazdym potrafi wygrywac. Wiec w sumie jakos Wislacy utrzymuja to 1 sze miejsce mimo fatalnej gry. Jednak z takim zesplem i ambicjami wlasciciela i kibocow nie mozna wiazac zadnych nadzieji na ewentualne wystepy w europejskich rozgrywkach - na co wszyscy licza przedewszystkim. Skorza odpowiada za to jak zespol gra tak jak kazdy inny trener, szczegolnie majac taki potencjal pilkarski - jak na nasza marna lige ogromny...
FraMat
Senior Member

Stary 14.03.2010, 21:04
yogul napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywistość jednak jest bardziej złozona. Uważam, że aby jakikiolwiek trener: Hiddink czy... Skorża mogli coś zrobić z Wisłą to musi zbiec się naraz kilka czynników:
zawodnikom musi się chcieć,
muszą intensywnie przepracować okres przygotowawczy,
muszą podnosić swoje indywidualne umiejętności, swoją siłę fizyczną i swoją motywację.

Na tak przygotowany materiał dopiero może przyjść jakiiś choćby średniej klasy trener europejski. I nauczyć ich taktyki, schematów, ustawień i posłuszeństwa

Taki zbieg zaszedł w przypadku pierwszej rundy Skorzy w Wisle.
I efekty były, bo do dobrego (nie tylko potencjalnie, czy wirtualnie) materiału dołączył niezły trener, ktory potrafił to poskładać.
Druga runda i kolejny sezon charakteryzowały się tym, że nie do końca został spełniony pierwszy warunek.
zawodnikom nadal się chciało, ale nie pracowali już tak intensywnie, przestali podnosic swoje umiejętności i w efekcie wygraliśmy mistrzostwo, ale mistrz ten był jednym z najsłabszych w historii.

Teraz już materiał jest kiepsko przygotowany, więc i Skorża niewiele może.
Jednak widać nadal w tej drużynie potencjał, wole walki i ambicję choć forma nie ta.
Podejrzewam, że za dwa tygodnie zacznie się szczyt formy Wisły.
Skorzysta na tym nowy trener - jesli przyjdzie jutro, bo wszystkim będzie sie zdawało, że to efekt nowej miotły. A to po prostu wejście w sezon z opóźnionym zapłonem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2010, 21:06
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jak kolega Wasiu później napisał:
"porazka 0-1 z ostatnia (?) druzyna ligi greckiej, ktora jednak 3 miesiace wczesniej zajela miejsce w czolowce i awansowala do pucharow wcale nie jest gorsze od haniebnej porazki z mistrzem Estoni."

Poza tym, pierwszy mecz z Iraklisem przegraliśmy tylko 0:1 po świetnym strzale Greka, w przekroju całego spotkania byliśmy lepszym zespołem. W rewanżu prowadził nas Okuka, ale chyba sam nie wierzysz, że dzięki niemu wygraliśmy 2:1? Zespołu nie można odmienić w tydzień, mieliśmy szczęśliwy rzut wolny, a w dogrywce zabiegaliśmy przeciwnika, dzięki hard work Petrescu. Okuka później spuszczał nas w dół i wyleciał.

Skorży można przypisywać dwa mistrzostwa - okej.
Skorży można przypisywać świetną formę Brożka - myślę, że Paweł sam pracował nad swoją skutecznością i to dzięki sobie zawdzięcza tytuł króla strzelców. Jeśli jest to sprawka Maćka, to czemu Kirm ciągle jest nieskuteczny?
Czemu nasze rzuty rożne i wolne grane są tylko na dwa sposoby? Rozwiązania Jagi sprawiały mistrzowi Polski ogromne kłopoty, a u nas wolniaki bite na Marcelo przestały działać.
Jeśli Kasperczak wyleciał za wtopy z Dinamem i Valerengą, to Skorża ma za sobą też dwie wpadki - Tottenham i Levadia i niech mi nikt nie pisze, że Spurs byli ekipą poza naszym zasięgiem. Grali fatalnie, w lidze zdobyli pare punktów, zajmowali ostatnie miejsce.
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.03.2010, 21:07
Oczywiście Wasiu masz racje mają takie warunki że każdy powinien dawać z siebie 110% no ale jakiś jest powód że tego nie robią albo to im nie wychodzi.
Ewidentnie Skorżę trzeba obarczyć za brak stylu i pomysłu na grę, no ale nie można go winić za wszystko.

Dla mnie marzeniem było by zatrudnienie całego nowego zarządu który miałby pomysł na Wisłę, mogli by chociaż go " zerżnąć " od Barcelony i stawiając na młodzież dążyć do tego żeby za kilka lat x% pierwszej jedenastki stanowili wychowankowie.
To tak z serii SF.
tomaso
Senior Member

Stary 14.03.2010, 21:12
A Ja czekam i moze kiedys sie doczkam ze Zarzad wraz z Nadprezesem stanie w koncu po stronie Szkoleniowca a kopacze ktorzy chca go zwolnic do rezerw i obcieta pensja a jak sie nie podoba to szukac klubu i dowidzenia!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów