The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2010, 17:41
Żałoba jest faktycznie do piątku, do godziny 18, natomiast Ekstraklasa SA póki co wstrzymała rozgrywki ligowe do odwołania i należy czekać na jej decyzję. Możliwe, że po prostu mecze, które były zaplanowane na piątek zostaną przeniesione na sobotę i na tym będzie polegać cała zmiana.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2010, 19:51
myśle że w następnym meczu z Lechem Ba z Jirsakiem bedą mogli sie pokazac bo ich rywalem na środku pomocy będzie będacy ostatnio w świetnej formie Stilic.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.04.2010, 06:28
Mecz z Lechem być może w sobotę, Śląsk w kolejną środę:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.04.2010, 08:43
Pytanie tylko... czy w ogóle 25. kolejka się odbędzie. W poniedziałek rano media cytują słowa p.o prezydenta Bronisława Komorowskiego, który powiedział, że "uroczystości żałobne i pogrzebowe o charakterze państwowym" przewidziane są właśnie na sobotę. To zaś oznacza, że tego dnia nie odbędą się żadne rozgrywki ligowe w kraju.

Być może wówczas cała liga zagrałaby w niedzielę, ale to wydaje się raczej mało prawdopodobne. Bardziej realne jest to, że ta kolejka byłaby rozbita i "upychana" w pojedyncze terminy.

Ze względu na mundial Ekstraklasa musi zakończyć swoje rozgrywki do 15 maja.

Przegląd Sportowy
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.04.2010, 09:36
Mam nadzieje, że z Lechem jednak zagramy w weekend, choćby w niedziele, bo na takim meczu powinien być komplet publiczności, a wiadomo jak to jest w tygodniu. Zresztą TVP wykupiła chyba prawo transmisji tego spotkania, w dzień powszedni mogą nie miec jak tego zmieścić w ramówce.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.04.2010, 09:44
Termin tej ceremonii jest uzależniony od tego, kiedy do Polski powrócą ciała pozostałych osób, które zginęły w katastrofie. Nikt nie wyobraża sobie sytuacji, że prezydent zostałby pochowany bez pani prezydentowej - mówił w RMF FM Jacek Sasin z Kancelarii Prezydenta.

http://www.90minut.pl/news/120/news1...straklasy.html

Ale im się pali. W ogóle dlaczego musi sie zakończyć do 15 maja ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.04.2010, 09:53
na to żeby rozegrac całą kolejke w niedziele nie zgodzą sie pewnie stacje telewizyjne które chcą pokazac jak najwięcej meczy w weekend
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 12.04.2010, 10:07
Jest środa 21 i środa 28 kwietnia jak coś. Może być nawet wtorek-środa
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.04.2010, 10:17
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ale im się pali. W ogóle dlaczego musi sie zakończyć do 15 maja ?
Właśnie.
Liga polska to nie Premiership, nie będzie sytuacji, że w klubach nie będzie piłkarzy i trenerzy będą mieli trudność z zestawieniem podstawowej jedenastki. Oprócz Muchy i Kirma z naszej Ekstraklasy ktoś jeszcze się na mundial wybiera?

Wpis na Weszlo:
http://www.weszlo.com/news/4813
Powód: link
Ostatnio edytowane przez MCX : 12.04.2010 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2010, 11:07
Czy Guła trenuje?
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 13.04.2010, 11:45
ardianek napisał(a):Wyświetl post
Czy Guła trenuje?
tak, ale nie wiem czy już na pełnych obrotach....
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.04.2010, 11:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
tak, ale nie wiem czy już na pełnych obrotach....
Od wczoraj miał być już w kadrze meczowej...
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2010, 12:13
spytalem, bo tak jak kolega wyzej napisal, od wczoraj Gargula mial trenowac z cala druzyna na pelnych obrotach. Nie ma nigdzie o tym zadnej informacji, ale moze to byc spowodowane ostatnia sytuacja w Polsce i faktem ze nie to jest przeciez teraz najwazniejsze, niemniej jednak chcialbym wiedziec czy ten zawodnik jest juz do dyspozycji trenera. Ktos moze byl na treningu? orietnuje sie? Mecz z Amica znow zostanie najprawdopodobniej przelozony, moze jak juz do niego dojdzie druzyna bedzie wyladala lepiej, bo Kasperczak bedzie mial prawie 2 tygodnie na spokojne treningi? Oby.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 12:25
No Garguła by się przydał, bo nie jest to kopacz, tylko gracz myślący, starający się grac kombinacyjnie.
Po tak długiej kontuzji będzie mu ciężko wrócić szybko do gry. Dlatego dużo bym sobie po tym powrocie nie obiecywał. Może w następnym sezonie.
..
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.04.2010, 16:09
Cytat:
Po raz pierwszy od operacji kolana na pełnych obrotach ćwiczył Łukasz Garguła. 1 kwietnia, po powrocie Łukasza z konsultacji w Niemczech, informowaliśmy, że „Guła” zajęcia z pełnym obciążeniem powinien zacząć najpóźniej po dwóch, trzech tygodniach od tamtej daty. Okazuje się, że spełnił się najbardziej optymistyczny wariant.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nych_obrotach/

Cytat:
Piłkarze Wisły spokojnie trenują i czekają na decyzje, kiedy zostanie rozegrana najbliższa kolejka Ekstraklasy. „Spotkała nas wielka tragedia. Dopasujemy się do decyzji władz ligi” – mówi trener Kasperczak.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_na_decyzje/
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.04.2010, 09:45
Piłkarz Wisły nie chce wracać do włoskiej ligi

Cytat:
Pablo Alvarez nie chce opuszczać Wisły Kraków i wracać do Reginy, której grozi spadek z ligi.

Szlagierowy mecz z Lechem może zadecydować o przyszłości w Wiśle Pablo Alvareza. Prawemu obrońcy za 2,5 miesiąca kończy się wypożyczenie z Regginy i krakowski klub musi zdecydować, czy bierze Urugwajczyka na stałe. A starcie z Kolejorzem to najlepsza okazja, by zweryfikować zawodnika.

Roczne wypożyczenie Alvareza kosztowało Wisłę 100 tysięcy euro. W umowie znalazła się opcja pierwokupu przez Białą Gwiazdę - za transfer definitywny krakowianie mieliby zapłacić dodatkowo 400 tysięcy euro. Może to być jednak kwota podlegająca negocjacjom ze względu na trudną sytuację Regginy. Włoski klub, mający prawa do Alvareza, na 8 kolejek przed końcem rozgrywek Serie B zajmuje 18. miejsce, które oznacza konieczność gry w barażu o uchronienie się przed spadkiem do Serie C.
Tak czy inaczej, trudno zakładać, by Włosi puścili prawego obrońcę za mniej niż 250-300 tysięcy euro. To jednak i tak o wiele mniej niż w 2007 roku Włosi za niego zapłacili.

- Nie znam dokładnej kwoty transferu z Nacionalu Montevideo, ale słyszałem, że Reggina przelała 1,6 miliona dolarów, czyli wtedy jakieś 1,2 miliona euro - wspomina 26-letni Urugwajczyk.(..)

Pod względem sportowym Alvarez skłania się ku pozostaniu w Wiśle. - Jestem zawodnikiem mistrza kraju i lidera rozgrywek. Każdy chyba woli grać w zespole z europejskich pucharów niż w drużynie, która broni się przed spadkiem z drugiej ligi.

Jak nie chce to niech zostaje teraz wszystko w rękach działaczy myślę,że Wisłe stać wyłożyć te 300 tys euro.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 14.04.2010, 10:36
Po 43 kolejkach Reggina jest już 16 i patrząc na formę jaką ostatnio prezentują, to raczej spadek im nie grozi.
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.04.2010, 11:42
Pod względem sportowym Alvarez skłania się ku pozostaniu w Wiśle. - Jestem zawodnikiem mistrza kraju i lidera rozgrywek. Każdy chyba woli grać w zespole z europejskich pucharów niż w drużynie, która broni się przed spadkiem z drugiej ligi.

Ciekawe co by powiedział Adam Kokoszka, bo z tego co widzę to jego Empoli ma 6 punktów przewagi nad Reggina oczywiście bez napinki

...:::Tomo:::... O tym samym myślałem
Powód: edit ;)
Ostatnio edytowane przez eryk_cartman : 14.04.2010 o godz. 12:26.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.04.2010, 11:45
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe co by powiedział Adam Kokoszka, bo z tego co widzę to jego Empoli ma 6 punktów przewagi nad Reggina oczywiście bez napinki
Jak to co by powiedział ? Kasa na koncie się zgadza to o co chodzi ? może grać nawet w Serie C do końca kontraktu

bez napinki
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.04.2010, 15:35
w sumie to przez przypadek wszedłem na stronę agencji interaktywnej która tworzyła oficjalną stronę Wisły i takie coś tam jest http://www.apeiro.pl/ Jak było to sorki.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.04.2010, 09:39
Henryk Kasperczak, Andrzej Bahr, Rafał Boguski i Marcin Juszczyk byli wczoraj wieczorem w Łagiewnikach na trzeciej pielgrzymce sportowców i kibiców. Może był ktoś jeszcze, ale nie dostrzegłem
znalazłem relację na http://kiks.tv/, to jakaś nowa internetowa telewizja sportowa krakowska czy coś takiego.
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.04.2010, 17:19
Dziś oficjalna donosi o "luźnym treningu". Nie wiedziałem, że nasi piłkarze są w aż tak świetnej formie, by zamiast ciężko pracować nad poprawą gry mogli sobie pozwolić na obijanie, ale widać myliłem się, a męczarnie w poprzednich meczach nie miały miejsca.

Luźne treningi to sobie może robić świetnie grający Lech, a nie drużyna, która prawie wszystko musi poprawić i to jak najszybciej.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.04.2010, 17:26
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dziś oficjalna donosi o "luźnym treningu". Nie wiedziałem, że nasi piłkarze są w aż tak świetnej formie, by zamiast ciężko pracować nad poprawą gry mogli sobie pozwolić na obijanie, ale widać myliłem się, a męczarnie w poprzednich meczach nie miały miejsca.

Luźne treningi to sobie może robić świetnie grający Lech, a nie drużyna, która prawie wszystko musi poprawić i to jak najszybciej.
Przepraszam kolego ale piszesz głupoty.

Drużyna mogła ćwiczyć ponad tydzień z większymi obciążeniam,i więc teraz chyba naturalne się wydaje że Kasperczak postanowił dać trochę odpocząć piłkarzom.

Co by potem dali rade pobiegać przez 90 min meczu ze Śląskiem. Wiadomo jak u nas wyglądała motoryka. Świetny przykład: Kirm.

A tak po za tym nie wchodźmy w kompetencje sztabu trenerskiego jak i trenera. Chyba oni są od nas mądrzejsi w sprawie postępowania z drużyna, prawda?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2010, 17:39
Bardzo ciekawa wypowiedź nowego prezesa Górnika Zabrze o Pawełku:

(o obrażaniu kibiców): - Piłkarz obrażający trenera czy kibiców nie szanuje swojego klubu. Kiedy dowiedziałem się, że Mariusz Pawełek pokazał kibicom środkowy palec, moją pierwszą reakcją była myśl, że powinni mu ten palce, k..., złamać. Kibice to ludzie, którzy ciężko pracują, często na nocną zmianę, za 1500 zł. I wydają te cholerne 20 złotych, drą się na całe gardło, bo żyją tym klubem przez 24 godziny na dobę. Po to, żeby jakiś idiota pokazał im "fuck you"? Wyobraźmy sobie sprzedawcę telewizorów w sklepie, którego pan jest właścicielem. Przychodzi klient, jest wyjątkowo upierdliwy, zadaje mnóśtwo pytań. I zarzuca sprzedawcy, że ten mu źle tłumaczy. Na co handlowiec pokazuje mu środkowy palec. Co by pan zrobił? (...) I to w trybie natychmiastowym! Domagałbym się rozwiązania umowy z winy zawodnika. To jest tak rażące naruszenie zachowań, że gorzej być nie może. Inna kwestia, że to zwykły brak kultury osobistej. Rażący.

weszlo.com
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.04.2010, 17:52

no, a potem jak w przypadku Skorży bedziesz plakal ze druzyne przemeczyl...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.04.2010 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.04.2010, 18:02

Widzę ,że niektórzy nawet jak nie ma meczu to znajdą jakiś temat do narzekania i krytyki , troszkę poczekać a znajdzie się ktoś kto zacznie jechać Skorżę że dzisiaj miała luźny trening. Wg mnie nasz trener wie co robi, no bo kibic jest od kibicowania a trener od trenowania. Z drugiej strony piłka nożna nie polega tylko na wydolności piłkarzy , ich przygotowaniu fizycznemu , ich kondycji ale też na innych rzeczach jak ,np. stałe fragmenty gry które są bardzo ważne i je również należy ćwiczyć a takie ćwiczenia nie są wyczerpujące więc nie widzę problemu żeby narzekać na te luźne treningi na których przygotowujemy różne warianty i ustawienia przy stałych fragmentach bo być może one w kolejnych meczach przyniosą nam cenne punkty a i świeżość jest piłkarzom potrzebna bo przecież jesteśmy w środku rundy i nie można teraz piłkarzy zajechać na treningach ponieważ są nam potrzebni na mecze wypoczęci ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.04.2010 o godz. 18:06.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.04.2010, 19:20
http://www.wisla-online.pl/news/cleb...a-wylocie-1004

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.04.2010, 20:43
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam kolego ale piszesz głupoty.

Drużyna mogła ćwiczyć ponad tydzień z większymi obciążeniam,i więc teraz chyba naturalne się wydaje że Kasperczak postanowił dać trochę odpocząć piłkarzom.

Co by potem dali rade pobiegać przez 90 min meczu ze Śląskiem. Wiadomo jak u nas wyglądała motoryka. Świetny przykład: Kirm.

A tak po za tym nie wchodźmy w kompetencje sztabu trenerskiego jak i trenera. Chyba oni są od nas mądrzejsi w sprawie postępowania z drużyna, prawda?
Mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, choć artykuły na oficjalnej bynajmniej nie pokazywały, że drużyna poprzednio ćwiczy z większym obciążeniem. Nie wydaje mi się, by system lekkich treningów i gry w siatkonokę mógł cokolwiek nauczyć naszych piłkarzy i poprawił ich organizację gry, ale oczywiście nie mam zamiaru wchodzić w kompetencje Kasperczaka.

Już za parę dni zobaczymy, czy ten rodzaj treningów faktycznie wniesie coś do postawy zespolu.

SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
no, a potem jak w przypadku Skorży bedziesz plakal ze druzyne przemeczyl...
Nigdy nie pisalem, że Skorża drużynę "przemęczył".
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.04.2010, 12:49
wywiad z Rafałem Boguskim:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zie_na_boisku/

ciekawe fragmenty odnośnie Małego i Piotrka Cwielonga...

Cytat:
Z Pawłem chyba lepiej się trochę rozumiem, bo „Mały” trochę rzadziej oddaje piłkę niż Paweł. Dlatego z nim można powymieniać trochę tą piłkę, z Patrykiem rzadziej.

Wróćmy do meczu ze Śląskiem. Teraz gra tam Piotr Ćwielong, były piłkarz Wisły. Przyjaźniłeś się z nim?
W porządku było. Nie tak jak w Śląsku, nie chodziliśmy na wspólne obiady codziennie, ale raz, czy dwa się zdarzyło. Takie fajne, koleżeńskie stosunki.

Jak odniesiesz się do słów „Pepe”, który stwierdził, że w Wiśle nie ma takiej atmosfery jak w Śląsku oraz że oba zespoły mają taki sam poziom sportowy.
Zobaczymy, co będzie na boisku, jak te słowa przełożą się na mecz. Wtedy będzie można określić, czy sportowo Wisła jest na takim samym poziomie, jak Śląsk.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.04.2010, 13:33
Atmosfera jest, że tak powiem...specyficzna. Na pewno nie jest to jedna wielka rodzina, raczej zbiór indywidualności. My taki Real Madryt jesteśmy niestety
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów