The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2009, 13:08
Wisełka,Lech i Legia mają na rozkładzie mecze z nieobliczalnym tej wiosny ŁKS-em.Wydaje mi sie że Świr i spółka moga pokrzyżowac jeszcze plany niejednej drużynie,szczególnie teraz kiedy "Rycerze Wiosny" graja na luzie bo zapewnili sobie praktycznie utrzymanie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.04.2009, 14:38
Warto zauważyć, że 3 drużyny grają jeszcze ze Śląskiem a Wisła i Legia z Piastem, który także może namieszać w końcowej tabeli o ŁKSie nie wspominając. A Lech jedzie 2 razy do Warszawy i dobrze by było żeby maksymalnie wywiózł z niej 4 punkty. A najlepiej gdyby 2 .

Jest jeszcze jedna rzecz co łączy wszystkie 4 zespoły wszyscy grają większość meczy z drużynami walczącymi o utrzymanie więc tam mobilizacja jest podwójna. Wcale nie jestem przekonany,że ŁKS jest już pewny utrzymania między 7 a 13 drużyną ( gwarantującą utrzymanie jest zaledwie 3 pkt różnicy) więc wszystko się jeszcze może zdarzyć.

Jedno jest pewne walka zarówno o Mistrzostwo Polski jak i utrzymanie będzie do samego końca, jak dla mnie kandydatem do spadku na 75 % jest Górnik Zabrze, a do niego dołączy ktoś z paczki Piast, Cracovia, Lechia, Arka.

Czeka nas na pewno emocjonujące 7 kolejek, w których zdarzyć się może dosłownie wszystko. Czas pokaże co...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.04.2009, 17:36
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post

Jedno jest pewne walka zarówno o Mistrzostwo Polski jak i utrzymanie będzie do samego końca, jak dla mnie kandydatem do spadku na 75 % jest Górnik Zabrze, a do niego dołączy ktoś z paczki Piast, Cracovia, Lechia, Arka.
na 75% z ligi spadnie Lechia - maks 6 pkt do wyciagniecia ze wzgledu na trudny terminarz.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.04.2009, 18:00
WISLAZWE napisał(a):Wyświetl post
Wcale nie jestem przekonany,że ŁKS jest już pewny utrzymania między 7 a 13 drużyną ( gwarantującą utrzymanie jest zaledwie 3 pkt różnicy) więc wszystko się jeszcze może zdarzyć.
Lechia jest dla mnie obecnie faworytem do spadku. Mają najgorszy terminarz jeśli chodzi o dół tabeli: 3 mecze z czołówką (Lech, Wisła, Polonia W.), derby z Arką, wyjazd do Zabrza, u siebie przyjmują mocną Jagiellonię i grają ostatni mecz o życie w Gliwicach.

Terminarz:
Polonia W. (W)
Arka (D)
Górnik (W)
Jagiellonia (D)
Lech (W)
Wisła (D)
Piast (W)

Punkty:
Wariant realistyczny: ( 0 + 3 + 1 + 1 + 0 + 0 + 1 )
Wariant pesymistyczny: ( 0 + 1 + 0 + 1 + 0 + 0 + 1 )

Jak więc widać jeśli nie będzie jakiegoś cudu to uciułają do końca rundy od 3 do 6 pkt. Na koniec rundy 25-28 pkt. Werdykt: SPADEK

ŁKS ma 6 punktów przewagi nad Lechią, 7 nad Cracovią będącą w strefie spadkowej, a 9 nad zamykającym tabelę Górnikiem. Zwycięstwo którejś z drużyn w meczu Cracovia - Górnik powinno zagwarantować utrzymanie kosztem Lechii. Co do samego ŁKS-u to oni najważniejsze punkty w tej rundzie już zdobyli. Mają przed sobą kilka meczy z drużynami z czołówki, a ponadto Piasta (D), Górnik (D), Ruch (W) i Polonię B. (D). Jak najbardziej realne jest zdobycie 7-8 punktów w tych meczach, a to powinno zagwarantować im utrzymanie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 13.04.2009, 18:13
No tak ale w sumie emj10 zobacz na terminarz Cracovii i Górnika
Śląsk (d)
Polonia B. (w)
Polonia W. (d)
Odra (w)
Bełchatów (d)
Górnik (d)
Lech (w)
21 pkt+ 1+0+0+1+1+3+0= 27 punktów

Górnik
Polonia Bytom (d)
Wisła Kraków (w)
Lechia Gdańsk (d)
Łódzki KS (w)
Odra (d)
Polonia W (d)

19 punktów+3+0+1+0+3+0= 26 punktów

Ja to widzę tak
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.04.2009, 18:28
Ja jakoś myślę, że w końcu pożegnamy niezniszczalną Odrę W. i Cracovię. Pasy grają tak słabo, że żal patrzeć. W tym zespole wystarczy zneutralizować jednego biednego Ślusarskiego i po Cracovii.

Odra ma wyjazdy do Bełchatowa, Białegostoku, Zabrza i Gdyni (więc jak wywiezie 0-1 pkt to wszystko), a u siebie mają Polonię W. Cracovię i Piasta (więc 4 pkt są w ich zasięgu.) Nad Lechią mają 3 pkt, nad Pasami 4, a nad Górnikiem 6, z tym, że Górnik poza meczem z Wisłą nie powinien niczego na wyjazdach przegrać.

Ale zapewne i tak te nasze przewidywania (biorąc pod uwagę chimeryczność w szykach polskich ekip) pójdą się "kochać" już po najbliższych meczach (tych w tym i następnym tygodniu)...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 13.04.2009, 18:35
Ja bym dał Cracovii 1pkt. za mecz z Polonią B, wtedy będą mieli 28 pkt. Górnik w wariancie optymistycznym gdyby wygrał z Cracovią będzie miał 29 punkcików. Tak czy siak mogę śmiało zaryzykować hipotezę, że spadną 2 zespoły z tercetu Górnik, Cracovia i Lechia. A największe szanse na to ma Lechia. Nie zapominajmy też, że widmo spadku ciąży nad Jagiellonią, a może nawet jakimś innym klubem, który dostanie "wesołą" nowinę z Wrocławia.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.04.2009, 18:38
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Hmm z racji świąt i obżarstwa i leniuchowania Zastawiałem się kto ma najprostszych rywali do końca z czołowej czwórki. I jak ich ocenić. Zdecydował się że daje drużyna od dołu punkty (Górnik = 1 pkt Lech= 16 pkt). Mecz u siebie mnożę pkt *1 a wyjazd *1.5. I zsumowałem. Oto wyniki

Legia ( 8 + 16 + 9 + 28 + 7 + 22 + 16) = 106
Piast (W)
Lech (D)
ŁKS (D)
Wisła (W)
Polonia B (D)
Ślask (W)
Ruch (D)

coś Ci się lekko pomyliło w tych 'obliczeniach'. Skoro wyjazd jest razy 1,5 to czemu Legia za wyjazd do Krakowa na Wisłę ma aż 28 pkt? 14 * 1,5 =21 (a nie 28). Za Śląsk 11 * 1,5= 16,5 (a nie 22) A Skąd Ci się wzieło 16 pkt za Ruch to już w ogóle nie wiem:] Za Ruch powinno być 8 pkt.

Tak ogólnie to się praktycznie wszędzie pomyliłeś :]
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 13.04.2009, 18:38
Tak z ciekawości, bo może już to wiadomo tylko ja przegapiłem informację - Co się stanie jak Jaga wyleci za korupcję? Spadną 2 ekipy czy jedna więcej awansuje z I Ligi?
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
emj10
Senior Member

Stary 13.04.2009, 18:44
Rzeczywiście sporo chochlików w tych obliczeniach dla Legii

Poprawnie powinno być tak:
Legia ( 6 + 16 + 9 + 21 + 7 + 16,5 + 8) = 83,5
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2009, 19:05
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości, bo może już to wiadomo tylko ja przegapiłem informację - Co się stanie jak Jaga wyleci za korupcję? Spadną 2 ekipy czy jedna więcej awansuje z I Ligi?
Obecnie jest 2 ostatnie zespoły spadają i trzeci od końca gra baraż z 3. zespołem I ligi.
Jeśli decyzja odnosnie Jagi bedzie prawomocna to leci Jaga, 2 ostatnie zespoły, nie ma barażu i do ekstraklasy wchodzą bezpośrednio trzy zespoły.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2009, 19:08
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście sporo chochlików w tych obliczeniach dla Legii

Poprawnie powinno być tak:
Legia ( 6 + 16 + 9 + 21 + 7 + 16,5 + 8) = 83,5
Dla Lecha też sporo tych błędów bo każdy wyjazdowy liczysz x2 a nie x1,5
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.04.2009, 19:46
Oj sorry liczone na szybko :]

Ale i tak wychodzi że Wisła ma najłatwiej

No ale pożyjemy zobaczymy
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.04.2009, 20:35
Męczysz się i męczysz, a to, że Wisła ma najłatwiej widać po spojrzeniu na terminarz bez żadnego liczenia
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.04.2009, 21:07
Z tej czołówki to ciężko wskazać kto ma najłatwiej, oczywiście patrząc na pozycje rywali w tabeli można wywnioskować że my. Ale sytuacja w tabeli jest taka że praktycznie tylko Śląsk i Bełchatów mogą grać na luzie (chodź Bełchatów jakby wszystko wygrywał to może trochę namieszać z przodu tabeli). Pozostałe drużyny o coś grają, czy to o utrzymanie czy mistrzostwo. Nikt nogi nie będzie odstawiał dlatego w każdym spotkaniu będzie trudno zespołom z czołówki. I decydujące nie muszą być spotkania Legia-Lech czy Wisła-Legia, tylko właśnie mecze z zespołami z dołu tabeli.
Co do spadku to dla mnie numer jeden i dwa to Cracovia i niestety Lechia. Pierwsi póki w tej rundzie rewanżowej nie grają dużo lepiej niż na jesień, Lechia natomiast ma strasznie trudny terminarz. Górnik moim zdaniem jakoś się utrzyma. Mimo wszystko dziwnie by liga bez nich wyglądała.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Stary 13.04.2009, 21:31
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Obecnie jest 2 ostatnie zespoły spadają i trzeci od końca gra baraż z 3. zespołem I ligi.
Jeśli decyzja odnosnie Jagi bedzie prawomocna to leci Jaga, 2 ostatnie zespoły, nie ma barażu i do ekstraklasy wchodzą bezpośrednio trzy zespoły.
Ok, dzięki wielkie Coż, to też jakaś szansa dla Lechii, gdyby obecna pozycja okazała się bezpieczna. Górnik i Cracovia nic nie grają i nawet mimo słabej postawy Lechii są dla mnie głównymi kandydatami do 2 ostatnich miejsc. Dobrze by jednak było by Lechijka wzięła się w garść i zaczęła coś grać, bo tak to tylko się człowiek nerwów naje do końca
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.04.2009, 22:15
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Ok, dzięki wielkie Coż, to też jakaś szansa dla Lechii, gdyby obecna pozycja okazała się bezpieczna. Górnik i Cracovia nic nie grają i nawet mimo słabej postawy Lechii są dla mnie głównymi kandydatami do 2 ostatnich miejsc. Dobrze by jednak było by Lechijka wzięła się w garść i zaczęła coś grać, bo tak to tylko się człowiek nerwów naje do końca
kolego pobozne Twe zyczenia.Lechia ma naprawde trudne spotkania i osobiscie stawiam ich równo do spadku wraz z Górnikiem i Cracovią.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.04.2009, 23:38
A nie przypadkiem tak, że Jaga przesuwana na koniec, do tego jeszcze 1 drużyna i nie ma barażu? Jak to było ostatnio?
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
ultr4
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.04.2009, 08:28
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
A nie przypadkiem tak, że Jaga przesuwana na koniec, do tego jeszcze 1 drużyna i nie ma barażu? Jak to było ostatnio?
Jak Jaga zajmie wyzsze miejsce niz 14 to spadaja 2 ostatnie druzyny i Jagiellonia - nie ma wtedy barazow.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.04.2009, 20:46
Patrząc na to jak prezentują się 3 pretendenci do tytuły, to największe szanse na mistrza ma Legia.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.04.2009, 09:14
tofik napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na to jak prezentują się 3 pretendenci do tytuły, to największe szanse na mistrza ma Legia.
Trudno się nie zgodzić, niemniej jakie są szanse,że Legia utrzyma taką formę?Na dzień dzisiejszy tak naprawdę trudno wskazać ostatecznego triumfatora.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.04.2009, 10:26
tofik napisał(a):Wyświetl post

No to poczekaj do piatku pilkarki dadza dupy Piastowi i tyle bedzie z faworyta do Majstra.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 15.04.2009, 10:38
to chyba była kwestia czasu aż Wojskowi sie przebudzą.Maja przecież tylu kreatywnych pomocników (Giza,Iwański,Roger,Rybus i w ataku Chinyama).
Widac że Urban budował forme na najważniejsze mecze sesonu jak przyjdzie do bezpośredniej konfrontacji z Lechem i Wisełką.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.04.2009, 11:40
killzone napisał(a):Wyświetl post
No to poczekaj do piatku
Akurat nie o to Ci chodziło w dalszej części ale też jestem za tym by poczekać....Tyle że do niedzieli

ps
http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html

W końcu będą grali u siebie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.04.2009 o godz. 11:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.04.2009, 13:31
Koncowka ligi zapowaida sie pasjonująco
Najwieksze szanse ma Legia, bo gra wiecej meczy u siebie . L:echa takze ma u siebie. Z drugiej strony Smuda wie jak wygrywac na Lazienkowskiej. Oczywiscie z naszego pkt widzenia to najlepszy bylby bezbramkowy remis. Ale patrzmy na sibie poki co i nie dajmy sie ani Arce, ani gornikowi Zabrze ani tym bardziej Legii.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.04.2009, 14:00
Lech będzie grał we Wronkach

http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html

Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2009, 15:21
Może nie ekstraklasa ale ...

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._powraca_.html

Cytat:
Jak donosi portal www.ostrowiec-sw.pl, 49-letni Janusz Jojko usiądzie na ławce rezerwowych KSZO Ostrowiec Świętokrzyski w sobotnim meczu przeciwko Sandecji Nowy Sącz.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.04.2009, 21:26
Wojciech Stawowy kandydatem do objęcia cypryjskiego zespołu grającego w 2 lidze.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...kiego-zespolu/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2009, 21:32
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Może nie ekstraklasa ale ...

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._powraca_.html

Mam nadzieję, że słuch mu się z wiekiem poprawił
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.04.2009, 13:36
moze nie ekstraklasa, ale Orest L. trenerem Zagłębia L.

Najlepsze jest to że PGE GKS się z panem Lenczykiem sądzi i nie chce mu wypłacić odszkodowania za zerwany kontrakt coś koło okrągłej banieczki.
A teraz pan Lenczyk nie zrażony do klubów wspieranych przez państwo, rusza na Lubin.
Czyżby dobra umowa z KGHM gdzie kibicie robią marzanny na wzór prezesa Jeża i topią
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów