|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisełka,Lech i Legia mają na rozkładzie mecze z nieobliczalnym tej wiosny ŁKS-em.Wydaje mi sie że Świr i spółka moga pokrzyżowac jeszcze plany niejednej drużynie,szczególnie teraz kiedy "Rycerze Wiosny" graja na luzie bo zapewnili sobie praktycznie utrzymanie.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Warto zauważyć, że 3 drużyny grają jeszcze ze Śląskiem a Wisła i Legia z Piastem, który także może namieszać w końcowej tabeli o ŁKSie nie wspominając. A Lech jedzie 2 razy do Warszawy i dobrze by było żeby maksymalnie wywiózł z niej 4 punkty. A najlepiej gdyby 2
. Jest jeszcze jedna rzecz co łączy wszystkie 4 zespoły wszyscy grają większość meczy z drużynami walczącymi o utrzymanie więc tam mobilizacja jest podwójna. Wcale nie jestem przekonany,że ŁKS jest już pewny utrzymania między 7 a 13 drużyną ( gwarantującą utrzymanie jest zaledwie 3 pkt różnicy) więc wszystko się jeszcze może zdarzyć. Jedno jest pewne walka zarówno o Mistrzostwo Polski jak i utrzymanie będzie do samego końca, jak dla mnie kandydatem do spadku na 75 % jest Górnik Zabrze, a do niego dołączy ktoś z paczki Piast, Cracovia, Lechia, Arka. Czeka nas na pewno emocjonujące 7 kolejek, w których zdarzyć się może dosłownie wszystko. Czas pokaże co... ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
na 75% z ligi spadnie Lechia - maks 6 pkt do wyciagniecia ze wzgledu na trudny terminarz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Terminarz: Polonia W. (W) Arka (D) Górnik (W) Jagiellonia (D) Lech (W) Wisła (D) Piast (W) Punkty: Wariant realistyczny: ( 0 + 3 + 1 + 1 + 0 + 0 + 1 ) Wariant pesymistyczny: ( 0 + 1 + 0 + 1 + 0 + 0 + 1 ) Jak więc widać jeśli nie będzie jakiegoś cudu to uciułają do końca rundy od 3 do 6 pkt. Na koniec rundy 25-28 pkt. Werdykt: SPADEK ŁKS ma 6 punktów przewagi nad Lechią, 7 nad Cracovią będącą w strefie spadkowej, a 9 nad zamykającym tabelę Górnikiem. Zwycięstwo którejś z drużyn w meczu Cracovia - Górnik powinno zagwarantować utrzymanie kosztem Lechii. Co do samego ŁKS-u to oni najważniejsze punkty w tej rundzie już zdobyli. Mają przed sobą kilka meczy z drużynami z czołówki, a ponadto Piasta (D), Górnik (D), Ruch (W) i Polonię B. (D). Jak najbardziej realne jest zdobycie 7-8 punktów w tych meczach, a to powinno zagwarantować im utrzymanie. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
No tak ale w sumie emj10 zobacz na terminarz Cracovii i Górnika
Śląsk (d) Polonia B. (w) Polonia W. (d) Odra (w) Bełchatów (d) Górnik (d) Lech (w) 21 pkt+ 1+0+0+1+1+3+0= 27 punktów Górnik Polonia Bytom (d) Wisła Kraków (w) Lechia Gdańsk (d) Łódzki KS (w) Odra (d) Polonia W (d) 19 punktów+3+0+1+0+3+0= 26 punktów Ja to widzę tak ![]() ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja jakoś myślę, że w końcu pożegnamy niezniszczalną Odrę W. i Cracovię. Pasy grają tak słabo, że żal patrzeć. W tym zespole wystarczy zneutralizować jednego biednego Ślusarskiego i po Cracovii.
Odra ma wyjazdy do Bełchatowa, Białegostoku, Zabrza i Gdyni (więc jak wywiezie 0-1 pkt to wszystko), a u siebie mają Polonię W. Cracovię i Piasta (więc 4 pkt są w ich zasięgu.) Nad Lechią mają 3 pkt, nad Pasami 4, a nad Górnikiem 6, z tym, że Górnik poza meczem z Wisłą nie powinien niczego na wyjazdach przegrać. Ale zapewne i tak te nasze przewidywania (biorąc pod uwagę chimeryczność w szykach polskich ekip) pójdą się "kochać" już po najbliższych meczach (tych w tym i następnym tygodniu)... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym dał Cracovii 1pkt. za mecz z Polonią B, wtedy będą mieli 28 pkt. Górnik w wariancie optymistycznym gdyby wygrał z Cracovią będzie miał 29 punkcików. Tak czy siak mogę śmiało zaryzykować hipotezę, że spadną 2 zespoły z tercetu Górnik, Cracovia i Lechia. A największe szanse na to ma Lechia. Nie zapominajmy też, że widmo spadku ciąży nad Jagiellonią, a może nawet jakimś innym klubem, który dostanie "wesołą" nowinę z Wrocławia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Tak ogólnie to się praktycznie wszędzie pomyliłeś :] ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak z ciekawości, bo może już to wiadomo tylko ja przegapiłem informację - Co się stanie jak Jaga wyleci za korupcję? Spadną 2 ekipy czy jedna więcej awansuje z I Ligi?
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście sporo chochlików w tych obliczeniach dla Legii
![]() Poprawnie powinno być tak: Legia ( 6 + 16 + 9 + 21 + 7 + 16,5 + 8) = 83,5 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Jeśli decyzja odnosnie Jagi bedzie prawomocna to leci Jaga, 2 ostatnie zespoły, nie ma barażu i do ekstraklasy wchodzą bezpośrednio trzy zespoły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Oj sorry liczone na szybko :]
Ale i tak wychodzi że Wisła ma najłatwiej No ale pożyjemy zobaczymy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Męczysz się i męczysz, a to, że Wisła ma najłatwiej widać po spojrzeniu na terminarz bez żadnego liczenia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z tej czołówki to ciężko wskazać kto ma najłatwiej, oczywiście patrząc na pozycje rywali w tabeli można wywnioskować że my. Ale sytuacja w tabeli jest taka że praktycznie tylko Śląsk i Bełchatów mogą grać na luzie (chodź Bełchatów jakby wszystko wygrywał to może trochę namieszać z przodu tabeli). Pozostałe drużyny o coś grają, czy to o utrzymanie czy mistrzostwo. Nikt nogi nie będzie odstawiał dlatego w każdym spotkaniu będzie trudno zespołom z czołówki. I decydujące nie muszą być spotkania Legia-Lech czy Wisła-Legia, tylko właśnie mecze z zespołami z dołu tabeli.
Co do spadku to dla mnie numer jeden i dwa to Cracovia i niestety Lechia. Pierwsi póki w tej rundzie rewanżowej nie grają dużo lepiej niż na jesień, Lechia natomiast ma strasznie trudny terminarz. Górnik moim zdaniem jakoś się utrzyma. Mimo wszystko dziwnie by liga bez nich wyglądała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Coż, to też jakaś szansa dla Lechii, gdyby obecna pozycja okazała się bezpieczna. Górnik i Cracovia nic nie grają i nawet mimo słabej postawy Lechii są dla mnie głównymi kandydatami do 2 ostatnich miejsc. Dobrze by jednak było by Lechijka wzięła się w garść i zaczęła coś grać, bo tak to tylko się człowiek nerwów naje do końca ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A nie przypadkiem tak, że Jaga przesuwana na koniec, do tego jeszcze 1 drużyna i nie ma barażu? Jak to było ostatnio?
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Patrząc na to jak prezentują się 3 pretendenci do tytuły, to największe szanse na mistrza ma Legia.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Trudno się nie zgodzić, niemniej jakie są szanse,że Legia utrzyma taką formę?Na dzień dzisiejszy tak naprawdę trudno wskazać ostatecznego triumfatora.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to chyba była kwestia czasu aż Wojskowi sie przebudzą.Maja przecież tylu kreatywnych pomocników (Giza,Iwański,Roger,Rybus i w ataku Chinyama).
Widac że Urban budował forme na najważniejsze mecze sesonu jak przyjdzie do bezpośredniej konfrontacji z Lechem i Wisełką. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Akurat nie o to Ci chodziło w dalszej części ale też jestem za tym by poczekać....Tyle że do niedzieli
ps http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html W końcu będą grali u siebie ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.04.2009 o godz. 11:45.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Koncowka ligi zapowaida sie pasjonująco
Najwieksze szanse ma Legia, bo gra wiecej meczy u siebie . L:echa takze ma u siebie. Z drugiej strony Smuda wie jak wygrywac na Lazienkowskiej. Oczywiscie z naszego pkt widzenia to najlepszy bylby bezbramkowy remis. Ale patrzmy na sibie poki co i nie dajmy sie ani Arce, ani gornikowi Zabrze ani tym bardziej Legii. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Lech będzie grał we Wronkach
http://www.sport.pl/sport/1,65025,64..._Wronkach.html Jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Może nie ekstraklasa ale ...
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._powraca_.html Cytat:
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wojciech Stawowy kandydatem do objęcia cypryjskiego zespołu grającego w 2 lidze.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...kiego-zespolu/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
moze nie ekstraklasa, ale Orest L. trenerem Zagłębia L.
Najlepsze jest to że PGE GKS się z panem Lenczykiem sądzi i nie chce mu wypłacić odszkodowania za zerwany kontrakt coś koło okrągłej banieczki. A teraz pan Lenczyk nie zrażony do klubów wspieranych przez państwo, rusza na Lubin. Czyżby dobra umowa z KGHM gdzie kibicie robią marzanny na wzór prezesa Jeża i topią ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|