The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2015, 18:15
Kazek Kmiecik, Olo Moskalewicz, Marek Motyka, Radek Majdan, Damian Gorawski, Marek Zieńczuk i...NIKOLA MIJAILOVIĆ Kolejni do meczu
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.09.2015, 18:25
Czemu do ch.uja pana te bilety tak słabo idą? Czy ludzie są aż tak skąpi W głowie mi się to nie mieści. Przyjdzie mecz z jakąś Legią i tłumy będą waliły, byleby bilety dostać...
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 30.09.2015, 18:27
Ja jutro w kasie kupuję bilet dla siebie, brata i 3 znajomych. Myślę, że w przyszłym tygodniu to się ruszy. Obawiam się czy nie za późno. Oby nie.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2015, 18:35
ja w tym tygodniu również 5 zamawiam.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.09.2015, 19:17
Ja to samo, 10 % ogarniemy do końca
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.09.2015, 19:37
10% to do pierwszego celu, ja myślałem po pierwszych dwóch dniach, że z nawiązką wypełnimy trzeci
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.09.2015, 20:12
Pamiętacie? "Pomachaj nam, pomachaj nam, Radek Majdan pomachaj nam!"
rrr
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2015, 22:02
Co do gwiazd to Gorawskiego z dupy wzięli. Facet rozegrał u nas 30 spotkań! To już zasługuje aby stać się legendą? to już nawet Melikson czy Uche więcej u nas pograli.

Co wcale nie znaczy, że ktokolwiek z tej trójki zasłużył na miano legendy.

Oby sprzedaż biletów ruszyła ostro z kopyta, bo narazie jest strasznie kiepsko...
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.09.2015, 22:09
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Pamiętacie? "Pomachaj nam, pomachaj nam, Radek Majdan pomachaj nam!"
Przypomnij o co chodziło?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.09.2015, 22:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Co do gwiazd to Gorawskiego z dupy wzięli. Facet rozegrał u nas 30 spotkań!
Miał udział w 2-óch mistrzostwach Polski, oraz przebił się do reprezentacji. Ktoś może powiedzieć, że nie grał dobrych meczy w Wiśle dużo, ale był okres co był wystawiany na swoją nienominalną pozycję (lewe skrzydło). Może faktycznie gwiazda to za duże słowo, ale mimo wszystko czołowy zawodnik. Co do mian legendy to przecież wielu piłkarzy co są w meczowej kadrze na to spotkanie ciężko takimi nazwać.
Ostatnio edytowane przez R33 : 30.09.2015 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2015, 23:08
R33 napisał(a):Wyświetl post
Miał udział w 2-óch mistrzostwach Polski, oraz przebił się do reprezentacji. Ktoś może powiedzieć, że nie grał dobrych meczy w Wiśle dużo, ale był okres co był wystawiany na swoją nienominalną pozycję (lewe skrzydło). Może faktycznie gwiazda to za duże słowo, ale mimo wszystko czołowy zawodnik. Co do mian legendy to przecież wielu piłkarzy co są w meczowej kadrze na to spotkanie ciężko takimi nazwać.
Żeby to jeszcze chociaz facet się z klubem wybitnie identyfikował...np jak Konrad Gołoś. A on po prostu był niezłym grajkiem który spędził u nas 1,5 roku i rozegrał 30 spotkań.

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski () a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu. Innych piłkarzy nie wymieniam, bo liczę, że poza obecnymi 21 nazwiskami będzie co najmniej 6 (czyt. Cantoro, Piotr Brożek, Cleber, Kuźba, Dubicki oraz Czerwiec (mimo wszystko)). A skoro jest Motyka, to czemu nie Iwan? Nawałka, Błaszczykowski, Bogdan Zając czy Kulawik już wiemy, że nie mają szans się pojawić.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.09.2015, 23:16
Gorawski szacun bo zdążył puknąć Siwiec zanim sobie sztuczne cycki zrobiła

A może jednak się spóźnił ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.09.2015, 23:23
Żeby to jeszcze chociaz facet się z klubem wybitnie identyfikował...np jak Konrad Gołoś. A on po prostu był niezłym grajkiem który spędził u nas 1,5 roku i rozegrał 30 spotkań.
Niektórzy z tych co są w kadrze spędzili raptem rok więcej.

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski () a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu.
Tak, ale w porównaniu do tych co wymieniłeś tutaj to on dość długo był zawodnikiem podstawowego składu oraz reprezentantem za czasów gry w Wiśle. Łobodziński też grał w podstawowym ale okoliczności jego rozstania raczej wykluczają występ w takim meczu, Jop w sumie też ostatni sezon to lekka rysa na jego karierze w Wiśle, co do reszty wymienionych w cytowanym fragmencie to różnicę między nimi, a Gorawskim napisałem wyżej.

Też liczę, że to jeszcze nie koniec nazwisk.

Ogólnie co do tego kto w takim meczu powinien wystąpić należy się zastanowić jak w ogóle definiujemy piłkarza jako legendę?
Kogoś kto w Wiśle grał dobrze?
Kogoś z kim Wisła osiągnęła sukcesy?
Kogoś kto zostawiał serce na boisku?
Kogoś kto z Wisłą się identyfikował?
Kogoś kto tutaj grał długo? (w tym wypadku np. trzeba uwzględnić realia, dawniej piłkarze nie mogli wyjeżdżać za granicę tak łatwo)
Kogoś kto nigdy nie odstawił jakiejś krzywej akcji bądź skandalu? (i czy tylko chodzi o okres gry w Wiśle czy wcześniejszy/późniejszy też)
Ostatnio edytowane przez R33 : 30.09.2015 o godz. 23:33.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2015, 23:24
@49 rozegrał łącznie.

90% nazwisk, które zagrają to nie są legendy więc nie szukajmy dziury w całym. Wiadomo, że na jedno miejsce bylo kilkunastu innych ale nie kazdy moze akurat tego dnia byc wolny. Nie da sie tez 200 innych zaprosic do druzyny. Mysle, ze sporo starych wislackich wyjadaczy bedzie na tym meczu, nie na boisku, a na trybunach.

Pamiętajmy, ze oni nie dostaną za to zadnych pieniedzy, znajdują czas i przyjezdzają dla Wisły. I podziekowania rowniez dla Gorawskiego, mimo tylu lat, ktore minely nie zapomnial, a po odebraniu telefonu od Wisly z zapytaniem "pomozesz?", odpowiedzial "nie ma problemu".
Ostatnio edytowane przez element : 30.09.2015 o godz. 23:37.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 01.10.2015, 06:28
We łbie się niektórym po...robiło. Chcecie Cantoro to wyślijcie po niego samolot do Argentyny, czy gdzie on tam teraz mieszka.
Tylko za swoje pieniądze.
Są piłkarze, którzy grali w Wiśle, którzy za darmo chcą temu klubowi pomóc a wy narzekacie ten be, tamtego nie ma... k..a co za podupcone pokolenie.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Stary 01.10.2015, 06:42
Babba napisał(a):Wyświetl post
Przypomnij o co chodziło?
Fiesta na trybunach. Czasami C (abo inny sektor) skandowało ten tekst, Radek machał i wszyscy byli uchachami.
rrr
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.10.2015, 07:14
danpe_ napisał(a):Wyświetl post
We łbie się niektórym po...robiło. Chcecie Cantoro to wyślijcie po niego samolot do Argentyny, czy gdzie on tam teraz mieszka.
Tylko za swoje pieniądze.
Są piłkarze, którzy grali w Wiśle, którzy za darmo chcą temu klubowi pomóc a wy narzekacie ten be, tamtego nie ma... k..a co za podupcone pokolenie.
No ale chyba przyznasz, że niby drużyna gwiazd a nie ma w niej ....Reymana
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.10.2015, 07:20
Powinien zostać zaproszony Noel Sikhosana.Legendą żadną nie był, ale zapisał się trwałe w historii Wisły jako pierwszy dziki.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2015, 07:21
Jakby za każdy post z narzekaniem na naszym forum szła złotówka na akcję, to już bylibyśmy blisko osiągnięcia 3 celu. Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisał kolega Danpe_. Miło, że będą też Marcyś, Nikola i Zieniu. W przyszłą środę jeszcze podadzą jakieś nazwiska czy to już koniec?
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.10.2015, 07:23
Co do nazwisk..
Do meczu została jeszcze jedna środa, więc kto wie co się wydarzy
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 01.10.2015, 07:26
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Co do nazwisk..
Do meczu została jeszcze jedna środa, więc kto wie co się wydarzy
Moja prywatna lista marzeń: A. Szymanowski, A. Iwan, M. Cantoro. Szkoda, że ze względu na kadrę nie mogą poprosić Nawałki i Zająca
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 01.10.2015, 07:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No ale chyba przyznasz, że niby drużyna gwiazd a nie ma w niej ....Reymana
Nie będzie Reymana?!
To pierniczę, nie idę.
Gdzie moożna oddać bilet?
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 01.10.2015, 09:00
Zaproponowałbym na obronę Mariusza Jopa jeszcze. Wiem, wiem. Przegrał Wiśle majstra w meczu z Cracovią, sam nie lubiłem jak się pojawiał na boisku w meczu Wisły ale ze względu na jego problemy zdrowotne w przeszłości fajnie byłoby okazać mu takie wsparcie ze strony klubu z którym występował przecież w europejskim pucharze.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.10.2015, 09:09
Wisła nigdy nie grała o "majstra" ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Stary 01.10.2015, 09:55
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Zaproponowałbym na obronę Mariusza Jopa jeszcze. Wiem, wiem. Przegrał Wiśle majstra w meczu z Cracovią, sam nie lubiłem jak się pojawiał na boisku w meczu Wisły ale ze względu na jego problemy zdrowotne w przeszłości fajnie byłoby okazać mu takie wsparcie ze strony klubu z którym występował przecież w europejskim pucharze.
Wtedy jako nagrodę można by zaproponować odlew jego czoła
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2015, 10:51
zanim przyjdziecie do kasy-zróbcie listę osób z Imienia,nazwiska i PESEL na kartce-wymiana voucherow będzie krótsza!

Panie nie muszą wtedy pytać po 2-3 razy jak sie dane nazwisko psize, czy Sławomira to Pan Sławomir czy takie dziwne imię kobiece czy inne kwiatki o jakich słyszałem. Kartka , na której jest lista usprawni zakup oraz pozbawi nas długiego czekania
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 01.10.2015, 13:21
Dobrze widzę, że do kupienia znowu jest udział w meczu?
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.10.2015, 13:52
Tak ,wydaje mi sie,ze wczesniej była to opcja tylko dla jednej osoby,teraz jest dla dwóch.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.10.2015, 15:04

Śmiem twierdzić, że piłkarzy bardziej utytułowanych którzy bardziej zasługują od Gorawskiego na mecz gwiazd Wisły jest ponad 20-30. A sam udział w zdobyciu co najmniej 2 MP mieli tacy piłkarze jak Paulista, Brasilia, Jop, Łobodziński, Strąk, Jirsak czy Dawidowski () a wątpliwe aby któryś z nich wystąpił w tym meczu. Innych piłkarzy nie wymieniam, bo liczę, że poza obecnymi 21 nazwiskami będzie co najmniej 6 (czyt. Cantoro, Piotr Brożek, Cleber, Kuźba, Dubicki oraz Czerwiec (mimo wszystko)). A skoro jest Motyka, to czemu nie Iwan? Nawałka, Błaszczykowski, Bogdan Zając czy Kulawik już wiemy, że nie mają szans się pojawić.
Nie wiem czy się Gorawski identyfikuje czy nie ale jest prawie na każdym meczu przy Reymonta.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.10.2015, 16:49
Na pewno brakuje jeszcze kilku piłkarzy którzy wg. musza być tj.
Kaluzny,Czerwiec,Kulawik,Marek i Bogdan Zajac,Piotrek Brozek....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów