The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marceel
Junior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2008, 13:01
z tych projektów wyliczyłem, ze odlegość pierwszego rzędu krzesełek (w zasadzie barierki) od lini bocznej będzie wynosić ok. 17,5m
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.08.2008, 13:03
A ile wynosiła odległość od starego C (np. od pierwszego rzędu krzesełek) do linii bocznej ?
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.08.2008, 13:39
To nie wiem, ale czerwonym kolorem niżej masz zaznaczoną, różnicę w odległości nowego C w porównaniu do D i E.

Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.08.2008, 14:08
Jeszcze do pełnego obrazu całości należy wziąść pod uwage obniżenie murawy względem trybun o okolo 1 m , co powinno porawić widoczność tych najniższych rzędów .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2008, 14:12
Tylko, że oni chcą obniżyć murawę, aby dłożyć jeszcze po 3 rzędy..więc i tak wyjdzie na to samo.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.08.2008, 14:18
matt_21 napisał(a):Wyświetl post
To nie wiem, ale czerwonym kolorem niżej masz zaznaczoną, różnicę w odległości nowego C w porównaniu do D i E.

To w sumie mała jest odległośc, przynajmniej mi osobiście się tak wydaje stojąc na samym dole D. No ale trzeba doliczyć tą czerwoną kreskę.. ale i tak powinno być dobrze.
Wiadomo, lepiej by było żeby trochę ją skrócili ale myśle że z widocznością będzie ok. Wogóle to C i A/B powinny mieć odległości od murawy bardzo mała, co innego D i E.
Wszystko będzie zależeć od tego czy na A/B i C będą takie płoty jak jak na D i E.
Jeśli nie to ok. Bo w sumię na C i A/B powinny być takie płotki jak teraz są na A/B.
Jedyne co w****ia to ta sofa czy tam rów, będzie to szpecić stadion
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.08.2008 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.08.2008, 14:20
www.rallyonline.prv.pl napisał(a):Wyświetl post
Zburzone niedawno C bylo w odległości 30 m od murawy a teraz ma byc o polowe mniej wiec nie bedzie napewno zle... nie przesadzajcie miejmy nadzieje ze ludzie ktorzy projektuja stadion wiedza co robią
Jestes pewien ? To by oznaczalo, ze tracimy czas na jalowe dyskusje. Trybuna jest oddalona zeby pasowala do reszty. Ktos tu kiedys napisal zeby nie budowali naroznikow, a dzieki temu przyblizyli C, no to jest dopiero bez sensu. Pewno, ze jest cala masa rzeczy, ktore Obtulowicz skopal, ale akurat taka odleglosc mnie nie przeszkadza (przy zalozeniu ze teraz jest 30 metrow, czyli ze bedzie ze 13 m blizej). Tak samo jakies metrowe czy nawet 3-4 metrowe odleglosci pomiedzy D/C, nie ma to wiekszego znaczenia dla akustyki. Teraz trzeba pilnowac, przypominac, aby ten stadion jakos wygladal od zewnatrz. Ja tak mysle, ze niezaleznie od spaprania projektu przez Obtulowicza, dopiero po wybudowaniu C, zacznie to niezle wygladac, a efekt koncowy bedzie lepszy niz dzis przypuszczamy.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.08.2008, 14:22
Jeśli stare C było 30 m od murawy to ...

to w takim bądz razie ten odstęp od nowego C i A/B do murawy będzie śmiesznie mały.
Ale obawiam się że z tymi 30 m przesadziłeś.
Byle tego pieprzonego rowa a'la sofy nie robili!! to szpeci!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.08.2008 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 25.08.2008, 14:31
ZObacz sobie na Olympiastadion w Berlinie.. Szpeci ci stadion? Nie, bo rów jest zasłonięty reklamami..tu pewnie będzie tak samo!!

A przy okazji nie trzeba będzie stawiać 3 metrowch płotów, bo przez rów nikt nie przeskoczy.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 25.08.2008, 14:45

dla mnie szpeci. poza tym nie można robić takich porównań z tym stadionem bo to całkiem inny stadion z bieżnią włącznie
inaczej to tu wygląda, inaczej będzie wyglądać u nas.

poczekam, zobaczę bo jak na razie nie przekonuję mnie ten rów a'la sofa i na dzień dzisiejszy wolałbym już 1,5 metrowe bramki.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.08.2008 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 25.08.2008, 15:06
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

dla mnie szpeci. poza tym nie można robić takich porównań z tym stadionem bo to całkiem inny stadion z bieżnią włącznie
inaczej to tu wygląda, inaczej będzie wyglądać u nas.

poczekam, zobaczę bo jak na razie nie przekonuję mnie ten rów a'la sofa i na dzień dzisiejszy wolałbym już 1,5 metrowe bramki.

Chyba a'la fosa

Mowie Ci..nie będzie tak źle..Rów będzie zasłonięty reklamami i go nie będzie widać
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 25.08.2008, 22:11
Spokojnie! Ten tzw. "rów bezpieczeństwa" będzie zupełnie niewidoczny. Podobne rozwiązanie jest na wielu obiektach, m. in. na stadionie Feyenordu, i gdybym się o tym ostatnio nie dowiedział to nie przypuściłbym że tam coś takiego w ogóle jest... Co do odległości nowych trybun C i A/B od linii bocznych boiska to muszę przyznać że nie jest wcale źle! Mówi się o ok. 15 metrach, jednak nie jest to w praktyce wcale tak daleko. Na pewno nie wpłynie to niekorzystnie na oglądanie meczu. Przy Reymonta budowany jest nowoczesny i funkcjonalny stadion na miarę naszych potrzeb. Wiem, że wielu z Was nie zgodzi się z moją opinią, ale przecież jeszcze stosunkowo niedawno temu nie marzyliśmy nawet o takim obiekcie w Krakowie. Po ukończeniu budowy całości nasz obiekt będzie się prezentował bardzo fajnie. Według mnie ten projekt ma wiele atutów i musimy to docenić. Zamiast marudzić patrzmy jak mury nowego sektora C pną się do góry i czekajmy na jego otwarcie! Ja osobiście nie mogę się już doczekać końca przyszłego roku, kiedy to mam nadzieję ujrzymy oddany do użytku nowy sektor C.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.08.2008, 22:59
czyli z wbiegania na boisko na fecie nici ?

wole płot !
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.08.2008, 23:05
South napisał(a):Wyświetl post
czyli z wbiegania na boisko na fecie nici ?

wole płot !
Dolny rząd zrobi mostek.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2008, 05:27
matt_21 napisał(a):Wyświetl post

Coś mi tu nie pasuje....
Skoro to jest "elewacja południowa" (czyli od 3 Maja), to chyba trybuna C powinna być po prawej stronie E?

Błagam, napiszcie, że się mylę.... Bo sam w to nie wierzę.... Ile takich "kloców" jest w specyfikacji przetargowej?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2008, 08:02
jak oglądniesz dokładnie cały plik z elewacjami to zobaczysz że elewacja trybuny wschodniej opisana jest jako południowa, natomiast E i przyszła zachodnia jako północna. Jest to oczywiście pomyłka w opisie. Przy elewacji południowej jest wszystko ok. I uwieżcie mi nie ma co się przejmować "takimi klockami", przy tak dużym projekcie jest to normalne, i nie ma znaczenie czy projektował to pan O. czy jakiś inny projektant.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 26.08.2008, 16:19
Własnie moze mi ktos w miare dokladnie powiedziec ile teraz jest od trubuny C do linii

i drugie pytanie gdzie jest dalej do murawy od C czy od A i B?
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 26.08.2008, 16:23
juniordiaz napisał(a):Wyświetl post
Własnie moze mi ktos w miare dokladnie powiedziec ile teraz jest od trubuny C do linii

i drugie pytanie gdzie jest dalej do murawy od C czy od A i B?
Zdecydowanie dalej jest od C
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 26.08.2008, 16:24
AiB od linii tak na oko jest jakies 8 metrów, jak nie trochę mniej. C (podobno) 30 metrów.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.08.2008, 16:58
http://stadiony.net/stadium.php?s=2

nie no, bez jaj panowie, przyjrzyjcie się 4 obrazkowi po prawej stronie, to nie jest 30m... 30 metrów to jeśli się nie myle mniej więcej tyle co 8 czy 10-piętrowy blok
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
SpoXsteR
Senior Member

Stary 26.08.2008, 17:08
No właśnie też mi to nei pasowało, bo jeśli teraz było 30 metrów to te pózniejsze 17 metrów by było bardzo śmieszną odległością
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.08.2008, 17:14
z C do murawy jest troszke więcej niż wynosi szerokość jednego sektora na D E więc jest to ponad 20 metrów (21-22). odległość ta zmniejszy się poprzez wyśrodkowanie boiska, przesunięcie go ok 4-5 metrów w strone C. tyle rozkminiania.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 26.08.2008, 17:16
tylko wez tez pod uwagę, ze kamera skraca. Przeciez za pierwszymi reklamami jest jeszcze jeden rzęda reklam przynajmniej 10 metrow od 1 i jeszcze za drugimi jest droga dla karetki 5 metrow, I rzad reklam jest tez 5 metrow od linii a jeszcze od plotu do I rzedu krzesel jest ze 3 metry

Wiec moze nie 30, ale ponad 20 to spokojnie
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mikolaj99
Member

Od: 06.2005

Stary 26.08.2008, 18:27
Aktualna odległość od murawy do trybuny C wynosi 18 metrów
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 26.08.2008, 18:30
Zwiększyć odległości do 30 m nie mogą bo albo trybuna wyjdzie na ulice i park Jordana albo murawa wejdzie na sektor AiB. Na pewno taka zostanie, a przynajmniej zostanie maksymalnie zmniejszona odległość w miarę możliwości.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.08.2008, 18:36
mikolaj99 napisał(a):Wyświetl post
Aktualna odległość od murawy do trybuny C wynosi 18 metrów
Dla porównania odlegość od murawy do pierwszego rzędu krzesełek na D wynosi 10 m.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 26.08.2008, 19:02
czyli wcale nie będzie tak zle, bo 10 a wyglada jakby bylo 5
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.08.2008, 19:06
Nowa trybuna w etapach

Europejskie władze piłkarskie zadowolone z postępu prac na stadionie Wisły

Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w październiku rozpocznie się budowa nowej trybuny wschodniej na stadionie Wisły.

Miasto ogłosiło już przetarg na tę inwestycję. Otwarcie ofert nastąpi 30 września. O wyborze zwycięskiej oferty będzie decydować cena.

- Prace związane z budową trybuny wschodniej już trwają. Obecnie powstaje ścianka szczelinowa. Dalsza część będzie realizowana zgodnie z rozpoczętą procedurą przetargową - informuje Barbara Janik, dyrektor krakowskiego Biura ds. Euro 2012.

Zakończenie budowy trybuny wschodniej (od strony parku Jordana) w przetargu wyznaczono na koniec listopada 2009 r. Miasto spodziewa się jednak, że sektory będą gotowe już we wrześniu, a później pozostanie czas na prace wykończeniowe.

Dyrektor Barbara Janik dodaje, że jeszcze w tym roku ma zostać ogłoszony przetarg na budowę trybuny zachodniej. Wyburzenia obecnych sektorów po tej stronie stadionu mają być przeprowadzone na przełomie 2008/2009 r. Budowa trybuny ma się rozpocząć na wiosnę. Zgodnie z planem prace powinny się zakończyć w połowie roku 2010. Docelowo stadion Wisły, rozbudowywany na Euro 2012, ma pomieścić około 33 tysięcy widzów. Szacuje się, że inwestycja pochłonie jeszcze ok. 330 mln zł. Do tej pory wybudowano dwie trybuny za bramkami oraz pawilon dla mediów.

Trwające prace związane z wykonaniem ścianki szczelinowej pod nową trybunę wschodnią były objęte osobnym przetargiem, podobnie jak wcześniejsza rozbiórka poprzedniej trybuny. Etapowanie wprowadzono dla przyspieszenia inwestycji.

Jak informuje krakowski magistrat, z postępu prac budowlanych na stadionie Wisły byli zadowoleni eksperci Europejskiej Unii Piłkarskiej (UEFA) oceniający stan przygotowań polskich miast do Euro 2012. Efektem spotkania ekspertów z przedstawicielami miast będzie raport oceniający prace na stadionach. Ten dokument posłuży Komitetowi Wykonawczemu UEFA do podjęcia decyzji związanych z organizacją mistrzostw Europy w piłce nożnej w Polsce i na Ukrainie. Jedną z nich będzie zapewne ostateczne podanie liczby miast Euro 2012. Na dołączenie do ogłoszonej czwórki miast gospodarzy: Warszawy, Poznania, Wrocławia i Gdańska czekają - wskazane jako rezerwowe - Kraków i Chorzów. (TYM)

http://www.krakow.pl/prasowka/?art_id=7674
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 30.08.2008, 03:56
e napisał(a):Wyświetl post
@
moglby ktos zarzucic fotami z roznych stadionow gdzie sa te fosy / rowy ?
poszukaj jakichś zdjęc z Lecha, tudzież przyjrzyj się nowym trybunom podczas relacji z Bułgarskiej w tv. Te fosy to świetne rozwiązania, bo dają wrażenie bliskości murawy, szczególnie jeśli zawodnicy pod nie podbiegają. Plot to anachronizm
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.08.2008, 12:36
ale nie ma gdzie flag powiesić
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów