The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2008, 23:56
Ale jak widać przykładowo w polityce transferowej Wisły piszę się równie często o polityce innych klubów ,wkleja się jakieś linki i tak dalej w sumie to dobrze że niema zamordyzmu ale ktoś czasami może poczuć się pokrzywdzony gdy widzi że nie zawsze "wykroczenia" traktowane sa tak samo albo że pewne posty zostają pomijane choc są w ten sam deseń . Więc prosił bym tylko abyście zawsze dwa razy się zastanowili przed jakąś kasacją .Bo że jest co kasować to niema wątpliwości ....
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.12.2008, 00:04
Mogę mówić za siebie - wszystkich traktuję jednakowo - a jak by sie puściło szczególnie teraz Politykę transferową na żywioł to po paru dniach nie byłoby wiadomo co to za temat i jakiego klubu to jest forum
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.12.2008, 00:04
rav - taka prosba do Ciebie - wiem ze Konrad cos tam nie tak skrobnal i nie wnikam w to, no ale moze warto by bylo troche skrocic mu banicje? Chlopak jest 'z nami' nie od dzis a wiadomo ze nikt nie jest doskonaly
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.12.2008, 21:14
Za co Mareq dostał bana ? Podziwiałem go za spokój z jakim dyskutuje w temacie politycznym....
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.12.2008, 11:51
Dzięki jachting za zainteresowanie

Właśnie dziś mi się kara skończyła , więc chciałbym się jakoś odnieść do tej sprawy
Przyczyną bana było złamanie pkt 7 regulaminu , który brzmi

Cytat:
7. Niedopuszczalne jest tzw. "nabijanie postów", czyli nieuzasadniona krótka odpowiedź mająca na celu głównie dodanie kolejnej jedynki do licznika postów użytkownika. Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu sobie celem utrzymania go jak najwyżej. Od zasady tej mogą odstąpić tylko moderatorzy, jeżeli uznają temat za wyjątkowo ważny
W ramach wyjaśnienia zostałem poinformowany , że zastosowałem się sprzecznie konkretnie do tego fragmentu regulaminu ,,Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu " , bardzo dziwnym wydaj się , że osoba udzielająca kary pomineła dosyć istotną część tego zdania a mianowicie celem utrzymania go jak najwyżej

Faktycznie było tak iż napisałem tzw. ,,posta za postem" , jednak bynajmniej moim zamiarem nie było utrzymanie tematu jak najwyżej .

Po pierwsze mój wcześniejszy post był odpowiedzią na post kogoś innego w dyskusji
Drugi post dotyczył zupełnie innego wątku i miał na celu rozpoczęcie innej dyskusji
Nie skorzystałem z opcji ,,edytuj" , ponieważ byłem(i jestem przekonany) , że gdy edytuje się posty , to nie jest możliwe zauważenie przez innych użytkowników zmiany w temacie , co może utrudnić dyskusję ponieważ inni dyskutanci mogą być przekonani iż w temacie ,,nic sie nie zmieniło" a rozmowa staneła w miejscu .
Odczekałem ponad 24 h i dopiero napisałem drugiego posta .

Drugim aspektem sprawy jest rozmiar kary
Nie przypominam sobie bym wcześniej sprawiał jakieś problemy i waga sprawy wydaje mi się zdecydowanie różna od wysokości kary .
W tym miejscu chciałbym też zwrócić uwagę na to , ze katalog kar przewidziany w regulaminie jest zdecydowanie nieaktualny w świetle stosowanej praktyki i chyba dobrze było by to zmienić .

Machanie maczęta na oślep może i jest efektowne , ale raczej mało skuteczne .
Amen
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.12.2008 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 20.12.2008, 12:56
http://wislakrakow.com/forum/member.php?u=28004

90% postow to jedno i to samo w Kupie, sprzedam...
lekka przesada, w dodatku zdjecia rozwalaja forum
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2008, 13:01
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Amen
Nie napisales najwazniejszego - kto za tak razace naruszenie regulminu,, odeslal Cie na lawke kar?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2008, 13:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
rav - taka prosba do Ciebie - wiem ze Konrad cos tam nie tak skrobnal i nie wnikam w to, no ale moze warto by bylo troche skrocic mu banicje? Chlopak jest 'z nami' nie od dzis a wiadomo ze nikt nie jest doskonaly
Coś tam skrobnął dwukrotnie, za pierwszym razem było ostrzeżenie, stąd drugi raz uznałem za działanie z premedytacją. Jeśli się mylę, a on sam chce wrócić - niech wcześniej wyjaśni ze mną wszelkie nieporozumienia. Najszybciej = mailowo.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 20.12.2008, 13:21
Cytat:
Nie napisales najwazniejszego - kto za tak razace naruszenie regulminu,, odeslal Cie na lawke kar?
Nie mam pojęcia ponieważ regulamin nie obliguje moderatorów do przedstawiania się przy uzasadnieniu kary .
To znaczy ja dostałem anonima . Nie wiem jak jest w praktyce w tego typu przypadkach
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.12.2008, 16:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Czyżbyś chciał kolejną osobę umieścić w swym podpisie ?

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pojęcia ponieważ regulamin nie obliguje moderatorów do przedstawiania się przy uzasadnieniu kary .
To znaczy ja dostałem anonima . Nie wiem jak jest w praktyce w tego typu przypadkach
Jeden z punktów Regulaminu mówi coś o odpowiedzialności moderatorów przed Bogiem i własnym sumieniem, wię chyba zrozumiałe, iż nie ma podpisu osoby karającej.

Swoją drogą już kiedyś tu padło: moderator jest członkiem społeczności forumowej i tak jak każdy inny ma prawo się mylić, napisać lub zrobić coś wbrew czy to ogółu czy pojedynczego X czy Y.

Mareq - ban jak czas, też mija więc chyba bez ciśnień.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 20.12.2008, 16:51
Romy S. napisał(a):Wyświetl post

Jeden z punktów Regulaminu mówi coś o odpowiedzialności moderatorów przed Bogiem i własnym sumieniem, wię chyba zrozumiałe, iż nie ma podpisu osoby karającej.
ale jest coś takiego jak odwaga cywilna.widać temu komuś jej brakło.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2008, 17:44
picasso napisał(a):Wyświetl post
ale jest coś takiego jak odwaga cywilna.widać temu komuś jej brakło.
Moderatorzy nie podpisują się pod banami(sam mechanizm ich wydawania tego nie przewiduje), bo niby czemu miałoby to służyć? Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2 - 90% zbanowanych uważa się za ofiary złośliwości moderatora, a udowadnianie, że w chwili kiedy kogoś blokowałeś za "śmieszne przewinienie" na "nieuzasadnienie długi okres" byłeś zdrowy na ciele i umyśle to zwyczajna strata czasu.

Inni modzi i administracja mogą sprawdzić kto, kogo i za co zbanował, użytkownikom taka wiedza nie jest potrzebna. W przeciwnym razie moderatorzy musieliby (metaforycznie) "chodzić kanałami" po tym forum.

Podam Ci przykład - niedawno jeden użytkownik zrobił nam tutaj awanturę, ponieważ rzekomo niesłusznie kogoś zbanowaliśmy. Okazało się, że ofiarą było jego drugie konto.

Proponuje nie szukać spisków, bo to nikomu i niczemu nie służy.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2008 o godz. 17:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2008, 17:45
Romy S. napisał(a):Wyświetl post
Czyżbyś chciał kolejną osobę umieścić w swym podpisie ?
Musze Cie zmartwic ale nie masz szans znalesc sie w tym szacownym gronie
Po prostu bylem ciekaw - swego czasu pokazywal sie powod bana i osoba ktora go nalozyla

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2
Mnie prosze do tego nie mieszac;p a podpis odnosi sie do zdarzen z przeszlosci, co do ktorych nie mialem cienia watpliwosci i chocbys sie zapieral, to gdzies tam gleboko musisz sobie zdawac sprawe ze to bylo totalne przegiecie.
Gdzie akurat co do Ciebie to nie sledze wszystkiego ale mam wrazenie ze sie juz wyszumiales i wszystko idzie w dobrym kierunku
No i co by nie mowic,bycie moderatorem to kiepska fucha ,bo zeby oganac to cale forum, to trzeba czasu ,cierpliwosci i czasem pomylki , takie jak z Markiem moga sie zdarzyc.

A tak w ogole to brakuje mi Omleta
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.12.2008 o godz. 19:08.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 20.12.2008, 18:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Moderatorzy nie podpisują się pod banami(sam mechanizm ich wydawania tego nie przewiduje), bo niby czemu miałoby to służyć? Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2 - 90% zbanowanych uważa się za ofiary złośliwości moderatora, a udowadnianie, że w chwili kiedy kogoś blokowałeś za "śmieszne przewinienie" na "nieuzasadnienie długi okres" byłeś zdrowy na ciele i umyśle to zwyczajna strata czasu.

Inni modzi i administracja mogą sprawdzić kto, kogo i za co zbanował, użytkownikom taka wiedza nie jest potrzebna. W przeciwnym razie moderatorzy musieliby (metaforycznie) "chodzić kanałami" po tym forum.

Podam Ci przykład - niedawno jeden użytkownik zrobił nam tutaj awanturę, ponieważ rzekomo niesłusznie kogoś zbanowaliśmy. Okazało się, że ofiarą było jego drugie konto.

Proponuje nie szukać spisków, bo to nikomu i niczemu nie służy.

Pozdrawiam.
jest taka zasada,że jak pisze się jakiś znonim to osba go czytająca,o ile ma troche kultury i dobrego wychowania,powinna wyrzucić go do kosza i udawać że tego nie było.tak samo osoba dobrze wychowana nie powinna anonimów wysyłać.tym bardziej zasada taka powinna obowiązywać was,bo w pewnym sensie stanowicie tu "władzę".
moim zdaniem zasada powinna być taka,że jak kogos banujesz to wysyłasz mu priva,maila czy co tam jeszcze z uzasadneiniem i podpisem.natomiast nie masz obowiązku prowadzić żadnej polemiki na forum czy na privach.początkowa z pewnością taka polemika będzie podejmowana,ale jeżeli będziecie konsekwentni,to z czasem sie to skończy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 20.12.2008, 19:15
nie chce byc upierdliwy bo sprawa raczej błaha ale czy dalo by sie cos zrobic z ta reklamą Skody co tak meczy od kilku dni? wyskakuje na kazdej stronie forum w ktora sie wejdzie i zaslania polowe ekranu za kazdym razem trzeba ja wylaczac :/
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
MackoTSW_(konto_usuniete)
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.12.2008, 19:31
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4265&page=36 Przydało by się usunąć parę ostatnich postów...

Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 20.12.2008, 19:42
Wyslalem do 4 moderatorow pytanie a zarazem prosbe o zmiane napisu pod nickiem. Nie pisalem tego tu zeby nie zasmiecac forum. Odpisal mi jeden, ze On nie ma takiej mozliwosci. Ci co ponoc maja taka mozliwosc milcza... Az taki wielki problem to zrobic czy chociazby odpisac?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2008, 19:47
picasso napisał(a):Wyświetl post
jest taka zasada,że jak pisze się jakiś znonim to osba go czytająca,o ile ma troche kultury i dobrego wychowania,powinna wyrzucić go do kosza i udawać że tego nie było.tak samo osoba dobrze wychowana nie powinna anonimów wysyłać.tym bardziej zasada taka powinna obowiązywać was,bo w pewnym sensie stanowicie tu "władzę".
moim zdaniem zasada powinna być taka,że jak kogos banujesz to wysyłasz mu priva,maila czy co tam jeszcze z uzasadneiniem i podpisem.natomiast nie masz obowiązku prowadzić żadnej polemiki na forum czy na privach.początkowa z pewnością taka polemika będzie podejmowana,ale jeżeli będziecie konsekwentni,to z czasem sie to skończy.
Też tak kiedyś uważałem, dlatego swoje bany podpisywałem. Jak się to skończyło, możesz sprawdzić w archiwum tematu.

Niestety, realia są takie, że niemal każdy zbanowany potrafi przedstawić litanię powodów dla których został niesłusznie ukarany, a nieliczni potrafią uczciwie przyznać się do błędu. Sam znam tylko jeden taki przypadek - kreseq.

Zresztą - patrz dyskusja wyżej. Już szykowała się zadyma, pechowo - to nie ja dałem bana, więc całość umarła śmiercią naturalną.

Poza tym - temat wraca z regularnością szwajcarskiego zegarka, bez względu na to, kto akurat moderuje. "Dlaczego bana dostał XYZ?", "Dlaczego moderator nie chce odpowiedzieć?", "Czemu wprowadza się na tym forum cenzurę?" etc.

Dla mnie EOT, bo ani sam nie zamierzam własnych błędów powtarzać, ani tym bardziej wymagać tego od innych moderatorów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2008 o godz. 19:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 20.12.2008, 20:04
Cytat:

Swoją drogą już kiedyś tu padło: moderator jest członkiem społeczności forumowej i tak jak każdy inny ma prawo się mylić, napisać lub zrobić coś wbrew czy to ogółu czy pojedynczego X czy Y.
Czy ja mam odnośnie trego jakiś problem ? Napisałem wyraźnie , że regulamin nie zobowiązuje moderatora do podpisywania się , więc nie oczekiwałem tego .
Inna sprawa czy regulamin nie jest stosowany wybiórczo (katalog kar)

Cytat:
Mareq - ban jak czas, też mija więc chyba bez ciśnień.
Głębokie , ale wydaje mi się , że napisałem o całej sprawie dosyć spokojnie , więc faktycznie ,,chyba bez ciśnień'' .
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.12.2008, 15:42
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=6151 możecie tępić takich pajaców ?

ed;nie wiem nie często tam zaglądam,jeśli tak to ok
Ostatnio edytowane przez South : 22.12.2008 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.12.2008, 15:44
a kiedy nie byli tepieni?pozatym post wisiał 4 minuty
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
marcin_m
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.12.2008, 15:53
Prosiłbym o skasowanie, z Wisłą raczej nie ma to nic wspólnego.

http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=485
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=487
Ostatnio edytowane przez marcin_m : 22.12.2008 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 22.12.2008, 22:19
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Wyslalem do 4 moderatorow pytanie a zarazem prosbe o zmiane napisu pod nickiem. Nie pisalem tego tu zeby nie zasmiecac forum. Odpisal mi jeden, ze On nie ma takiej mozliwosci. Ci co ponoc maja taka mozliwosc milcza... Az taki wielki problem to zrobic czy chociazby odpisac?
Podbijam Szanowni Moderatorzy

edit: pan_premier miał na myśli że nie problem odpisac na priv. Czyli w temacie nic nie drgnęło :(
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 23.12.2008 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 22.12.2008, 22:22
nie problem czasami jest troche privów i umyka
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 23.12.2008, 15:38
tak myślę co by można temat KU PRZESTRODZE zamknąć i przykleić u góry
tak na przyszłość, może ktoś przeczyta zanim da kasę następnemu oszustowi
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
artek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.12.2008, 13:28
uuuuuuuuuu jaka ostra pani moderatorka, banuje ludzi którzy nie lubią jagiellonii. DLaczego piotrek 1991 nawet nie dostał bana, tylko usunięto jego konto? M.O.deratorzy...
ZGODA Z JAGĄ
NIE
ISTNIEJE!

WISŁA & LECHIA
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 28.12.2008, 16:37
artek_ABG napisał(a):Wyświetl post
uuuuuuuuuu jaka ostra pani moderatorka, banuje ludzi którzy nie lubią jagiellonii. DLaczego piotrek 1991 nawet nie dostał bana, tylko usunięto jego konto? M.O.deratorzy...
podejrzewam ze jak piotrek bedzie chcial, to sie sam tej pani zapyta a nie bedzie sie innymi wyreczał,
i naucz sie pisac z duzej litery nazwy klubow
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Stary 28.12.2008, 16:52
głupota ludzka nie zna granic:w skrócie, niejaki Piotrek, który lada chwila zostanie ofiarą holocaustu, dostał bana na 3 dni, za głupie nabijanie. 3 dni!armagedon!

To, że jego koledzy widzą w 3 dniowym banie usunięcie konta, doszukują sie spisków związanych z Jagą, a do tego insynuują coś o milicji, nie jest nasza sprawą ani chorobą.
Odpowiedz cytując
S. ew.
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.12.2008, 16:09
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4325

cóż to ?
Ostatnio edytowane przez S. ew. : 30.12.2008 o godz. 16:12.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 30.12.2008, 20:54
kurde...ostatni zaczynają denerwować mnie te podpisy pod postami...niektóre są tak wielkie, że tekstu trzeba pomiędzy nimi szukać...i do tego te jaskrawe kolory...rozumiem, można mieć fajny podpis pod postem(zdecydowana większość jest świetna) ale w "normalnych" rozmiarach...

dla przykladu wspomne np. o podpisie użytkownika PODpalacz...tak pierwszy lepszy
Ostatnio edytowane przez Proud : 30.12.2008 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów