|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja odnoszę nieodparte wrażenie, że odklejony, gdyby tylko nie ten cholerny wymóg licencji UEFA PRO, "zatrudniłby" avatara, jakiś chat GPT zaprogramowany przez niego na trenera.
Coś w stylu słynnej Kasi z Marsa, tylko może nie byłby Kasią tylko jakimś Don Pedro Jebieraz Alerano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I to jest klasyczny strzał w kolano. Na 15 meczów przychodzi człowiek zagadka, który się będzie uczył w Wiśle trenerki. Akurat teraz, akurat na te 15 meczów. Zajebiście. Bliżej do stwierdzenia, ze on nic nie umie skoro nie poradził sobie w III lidze hiszpańskiej. Wiedzę teoretyczną to może mieć każdy, tak samo jak być krytykiem filmowym czy mieć słuch a nie umieć śpiewać. Jeśli gościu się nie sprawdził w III lidze hiszpańskiej to czemu miałby nagle tutaj w 15 meczach dokonać cudu? Ale tak jak pisałem. Oszukiwać się można, to jedyny plus z zatrudnienia jego. Można sobie podumać, ze to wypali i będzie zajebiście. Oczywiście nie mówię, że ot nie ma prawa wypalić bo to jest tylko I polska liga, Wisła jest mocna, ma mocny skład, i to jest tylko 15 meczów. Także tutaj ani wiele nie trzeba, ani ta ilośc meczów nie jest żadną weryfikacją czegokolwiek. Możemy po prostu trafić na jakiś lepszy moment gry i to wysatrczy aby być wysoko w tabeli. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak widać po przykładzie Sobolewskiego, nie jest to prawdą. Dlatego doradzam więcej spokoju, a nie snucia spiskowych teorii i przesądzania z góry, że nowy trener okaże się strzałem w kolano lub, że nic nie umie. Zakładam, że jego wiedzę, warsztat i możliwości weryfikował nie tylko algorytm i model sztucznej inteligencji.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.12.2023 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Zaś co do wiedzy to CV wrzuciłem na 1 stronie tego wątki. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie łykacie wszystko co Jaro powie
Pozostaje życzyć powodzenia trenerowi i Wiśle. I czekać na kolejną runde. Bez większych oczekiwań bo jak się patrzy na ten cyrk to za wiele oczekiwań mieć nie można. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na razie cały czas żyjemy z pieniędzy Królewskiego więc może bez takiej egazaltacji proszę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żyjemy z pożyczek Królewskiego - które musi dawać dlatego, że nie umie zarządzać klubem
Czyli nawet jak na to idą miliony to jak na branżę AI sa to grosze, zwykła kasa pod rozwój inwestycji. Wkłada dlatego, że może wyjąć x razy więcej. Nie wkłada dla Wisły, tylko żeby swój projekt ciągnąć i się na nim dorobić. Przy okazji nie umie prowadzić klubu, przepala pieniądze na głupoty. Także oczywiście, można z niego zrobić zbawiciela bo niby dzięki niemu Wisła nadal istnieje, z drugiej strony przez niego Wisła jest w I lidze, przez niego nie ma MADA. Myślę, że mogę być blisko prawdy. Kiedyś to wszystko się jakoś wyjasni, bo jest tu dużo dziwnych zbiegów okoliczności, takiego krętactwa itp. Wygląda, że gościu idzie po trupach do celu i tyle. Pozbył się TJ, pozbył się wszystkich, skupia się na swoim biznesie, Wisłę ma za poligon, nie skupia się na normalnym prowadzeniu klubu i osiąganiu celów Wisły, tylko na eksperymentowaniu z AI, kosztem Wisły. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kolega Jaro1 się wyraźnie uaktywnił. Biadoli na zapas jakby mu ktoś zabrał zabawkę. Pamiętam, że też jako pierwszy zaczął na forum sugerować zwolnienie Hyballi po remisie 1:1 i Zabrzem u siebie. Bardzo symptomatyczne.
Mam wrażenie, że to PMSfil i każda sytuacja która choćby potencjalnie może udowodnić siermiężność i bylejakość rodzimego środowiska jest zagrożeniem. Dlatego taki dzisiaj płaczliwy. Oczywiście nie jest jedynym obrońcą czci naszego bagienka, już różne dziennikarzyny lamentują, że nasz byłby lepszy. Mam przeczucie że to strzał w 10. Tak jak zrobienie z Jopa asystenta i tylko jedną obawę, że tym wyborem stanęliśmy na przeciw interesom czarnej mafii i przez to będzie troche trudniej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, jakim ty jesteś idiotą to głowa mała. Robiłem sobie bekę za czasów Hyballi z idiotów, którzy po jednym dobrym meczu robili zbawcę z trenera, a po jednym złym chcieli go zwalniać. Stąd pisałem po kazdej porażce czy Hyballa już do wy.......enia.
Mówiłem ci to kiedyś ale do pustego łba nie dociera. Z tego co kojarzę to jesteś własnie przedstawicielem myśli, o której piszę, czyli łykanie tego co Jaro wymyśli i podniecanie się, że ten trener to już ideał, że ten to już ogarnie. Dlatego się teraz podniecasz na Rude. A moje bronienie PMS objawia się tym, że: - mówię, że Królewski odwala cyrk na kółkach - mówię, że Moskal by się nie nadawał - mówię, że ten Rude to taka sama zagadka jak Jop - mówiłem, że Sobol był do zwolnienia już po tamtym sezonie Po prostu mam czas i chęć to sobie piszę o tym Rude, bo serce pęka co się w tym klubie odpierdala. Jak legenda stacza się na oczach wszystkich i za przyzwoleniem wielu osób, które są blisko klubu. I na 80% uważam, że mam rację, tzn. że pomysł z Rude nie wypali i że Jaro kręci jakieś swoje interesy przy Wiśle - tzn. np. chce sobie zbudować jakąś bazę pod AI, wypromować to i sprzedać światu za dobry hajs - stąd wrzucanie kasy w Wisłę przez gołodupca jak Jaro - chyba, że mnie ktoś z błędu wyprowadzi i Królewski sra kasą więc sobie pożycza dla potencjalnego trupa bo ma tej kasy za dużo. Tylko jakoś mi się to nie zgrywa, że nagle młody gościu, chyba nie jakiś multimilioner, z firmą, która zysków nie przynosi pluje sobie milionami bo w sumie co tu z kasą robić jak się ma na koncie np 10 milionów zł i można je utopić w klubie. PS Jak pamiętasz, że ja pierwszy raz napisałem, żeby Hyballę wywalić po remisie z Górnikiem 2,5 roku temu, to musisz mieć niezły kisiel w głowie, że takie rzeczy się tam mieszczą. Człowiek nie wie co tydzień temu robił, a ten wie, że 2,5 roku temu coś na forum napisałem. Ja pierdziele. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ależ to pięknie jebnie...
Kontrakt na pół roku,Jop jako drugi trener tak żeby w połowie rundy nie trzeba było szukać kogoś kto poprowadzi rezerwy i dogra sezon w pierwszej lidze.Kmiecik asystentem żeby nie przyrósł do kanapy w chałupie.Co tu może pójść nie tak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko z tego pitolenia nie wynikają żadne konkrety bardzo jesteś podobny do Jarka. Przyszedł młody ambitny trener z kraju o kulturze piłkarskiej nieporównywalnej do naszej i zanim jeszcze zaczął pracę wyskakujesz z ocenami co będzie jak się nie uda. A może się uda i wszystkie te płacze będziesz sobie mógł w dupę wsadzić. ps. No pamiętam jak wyskoczyłeś z niby żatrobliwym "Hyballa do zwolnienia" bo pomyślałem sobie. Co za idiota. Te banialuki które teraz wypisujesz też ciężko będzie zapomnieć.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.12.2023 o godz. 16:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Młody, bez doświadczenia, to mi wygląda na eksperyment jak z Pasiecznym, oby efekt nie był taki sam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trener który założył szkołę trenerów musi mieć doświadczenie. Chociaż teoretyczne.
A praktyczne? Grał o najwyższe cele w Meksyku i Kostaryce w stanach pracował z piłkarzami którzy są warci kilka razy więcej niż cała Wisła. Samo to daje mu atrybut profesjonalisty yo ważniejsze niż doświadczenie moim zdaniem.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
z tym niby żartowaniem o Hyballi Jaroo zrobił wiele złego
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jeszcze najlepsze było jak drozd twierdził, że przez to, ze ja tak zacząłem pisać, zwolniono Hyballe
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz pieprzysz farmazony oparte całkowicie na swoim pokrętnym widzi mi się. Starając się tworzyć przeświadczenie, że jak się nie uda to będzie to normalne zgodne z logiką, a jak się uda to będzie to przypadek, fuks i nie będzie to niczego dowodziło. Takie propagandowe brednie wypluwasz oczywiście zupełnie przypadkiem, bo masz akurat czas. Kubuś nie mógł zacząć swojej gry dokąd "kibice" byli po stronie Hyballi bo drużyna walczyła i wyniki w miarę się zgadzały. Wystarczył jeden pożyteczny idiota, który wywołał temat zwolnienia żeby uruchomić całą machinę. Bo że to była stworzona przez klub cała machina to chyba nie ma już dzisiaj wątpliwości. Nasz nowy trener to taki Hyballa2 młody profesjonalista z pasją nie bojący się wyzwań, dobrze przygotowany merytorycznie gdyby dodać mu czuprynę nawet fizjonomię ma podobną do Petera. Zupełne przeciwieństwo trenerów z PMS, którzy boją się własnego cienia. Jeszcze nawet facet słowem się nie odezwał, a już ekspert Jaroo1 wie, że wszędzie go wyrzucali, nie ma żadnego doświadczenia i że w ogóle dramat i kompromitacja. Jakby dostał sraczki, a to tylko dlatego że ma czas. Tylko czekam jak zacznie opowiadać że nasz nowy trener to wariat i szaleniec. Przypadek?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.12.2023 o godz. 20:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam takie samo zdanie i od razu wtedy próbowałem ukrócać trollowanie Jaraa
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, ty jesteś tak głupi że tego się nawet skomentować nie da. Hyballę zwolniło kilka osób na forum, nie Kuba od jajeczka ale Sobola nie mogło zwolnić całe forum, trybuny itd bo to PMS i uparcie był trzymany
W worku osób odklejonych siedzisz razem z Królewskim. ![]()
drozd:
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Pozostaje mieć nadzieję, że to nie będzie tak, jak dotychczas okazywało się w większości przypadków w piłkarskiej praktyce, czyli że najlepsi analitycy niekoniecznie byli najlepszymi trenerami, bo - o dziwo - są to dwie zupełnie różne profesje wymagające różnych zestawów kwalifikacji, kompetencji i umiejętności miękkich. Na pewno nie jest tak, że w zawodzie trenera wystarczy odpowiednia wizja tego, co się chce osiągnąć i przygotowanie teoretyczne. Nie znam gościa, więc go nie skreślam na starcie i życzę mu jak najlepiej dla jego i naszego dobra, tym niemniej nie da się ukryć, że z tych wszystkich oczekiwań, które się przewinęły kiedykolwiek tutaj na forum wobec nowego trenera, niezależnie od tego, kto je zgłaszał, zgadza się tylko jedno - narodowość. Trudno, widocznie się nie znamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobry piłkarz na bank będzie dobrym trenerem - to już się wyczerpało więc teraz lemingi uważają, ze dobry teoretyk/człowiek od analizy będzie dobrym trenerem. Super myślenie, takie życzeniowe, aby się pooszukiwać.
Fajnie by jednak było otrzeźwieć i pomyśleć, że dobry trener to po prostu dobry trener, ktoś kto umie w trenerkę, niezależnie czy zna się bardzo dobrze na nowinkach, był super piłkarzem czy jest średni we wszystkim ale po prosu dobry w trenerce. Nie przeczy to temu, że na prawdę dobrym trenerem może zostać każdy. Problem z Rude jest taki, że póki co właśnie jeśli o trenerkę chodzi jest trenerem co najwyżej średnim, a raczej słabym. 2 lata, 2 kluby, 60 meczów rozegrane, z obydwu klubów go zwolnili, kibice nie byli z niego zadowoleni. To powinno kazdemu kto się tu nim podnieca mówić wszystko. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@Jaroo,
Jakim Rude okaże się trenerem w Wiśle pokażą dopiero mecze. Głoszenie teraz, że to zły trener i wybór jest przedwczesne i całkowicie niepoważne. Według wszystkich docierających do nas informacji, Rude ma wiedzę i plan na Wisłę oraz na rozwój poszczególnych zawodników. Został on pozytywnie zaopiniowany i wzbudził uznanie. Czy uda mu się to zrealizować, to się dopiero okaże. Na pewno są argumenty za tym, aby go zatrudnić. Jakoś nie słyszymy aby Moskal czy ktokolwiek inny przedstawił 80-stronicową analizę drużyny Wisły i koncepcję poprawy jej gry. Może tych innych dostępnych kandydatów to po prostu przerasta i są słabsi warsztatowo? Jesteś w stanie dopuścić choć taką możliwość czy tylko przesądzać z góry, że zatrudnienie Hiszpana to strzał w kolano, choć nie masz ku temu żadnych podstaw? Kompletnie nie znasz tego człowieka ani jego metod pracy. Czemu ma służyć ta Twoja histeryczna nagonka na naszego nowego trenera? Skala Twoich wysiłków, aby go zohydzić kibicom już teraz na wstępie prawie tak duża jak u Koalika zaczyna mnie zastanawiać. O co Ci tak naprawdę chodzi? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O nic nie chodzi. Po prostu za dużo bajek od Królewskiego już się nasłuchałem. Tak samo super jak Rude był Sobol po zawaleniu awansu rok temu. Sobol wykonywał świetną pracę, był najlepszym taktykiem i algorytm oceniał go pozytywnie. W tym sezonie miał być istny rozpierdziel bo miał już doświadczenie, przepracowane z drużyną ponad pół sezonu i miał już samodzielnie od początku sezonu ruszyć do eklapy
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Sobola ocenialiśmy na podstawie tego jak gra drużyna i to było powodem krytyki. Teraz pojawia się nowy trener, jeszcze nawet z samolotu nie wysiadł, a na forum już nagonka i oceny, bo Jaroo1 ma czas i dostał krytykanckiej sraczki. Zupełnie przypadkowo w trosce o oszukiwanych kibiców.
Moim zdaniem to jest celowe tworzenie złej atmosfery, żeby od pierwszego remisu w sparingu wywierać presję na zmianę decyzji co do trenera. Bo tak jak kiedyś Hyballa tak teraz Rune jest zagrożeniem dla "rodzinnej atmosfery" w Wiśle z której od lat korzysta wiele osób. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakbyś trochę czytał to co piszę to byś wiedział, że jestem pierwszy do cieszenia się z tego, że ktoś z jajami by wszedł do tego klubu i rozwalił to kółko wzajemnej adoracji i dlatego pozytywnie oceniałem Hyballę, a negatywnie oceniam wszystkie cyrki i obiecanki Królewskiego. Rude łapie mi się w widełki obiecywania cudów przez Królewskiego.
W ogóle wizja budowania klubu na przyszłość - stąd też ten cały Rude - w sytuacji gdy byt Wisły jest zagrożony i być może te 15 meczów zadecyduje o być albo nie być Wisły, to jest debilizm do kwadratu. Jaro stawia na logikę, algorytmy, AI a cały czas wybiera najgorsze opcje, debilne opcje. Rozumiałbym wybór Rude jakby był czas na eksperymenty, rozwój. Teraz jest to zwykła głupota i pajacowanie. Sobola ocenialiśmy za wyniki w Wiśle bo pracował tylko w Wiśle i w Płocku. A Rude oceniam za wyniki z Kostaryki i Hiszpani. I pokrywają się one z sukcesami Sobola. Także jeden wart drugiego. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Sobolewski był krytykowany bo jest taktycznym nieogarem. Jest szansa, że Rude będzie chociaż próbował reagować na zmianę ustawienia rywali i nie będzie miał rozpisanych zmian przed meczem. To już spory krok naprzód w stosunku do Sobolewskiego i Jopa, któremu Polonia zmieniając sposób gry ostatnio zrobiła na boisku dziecko. Czytanie gry jest ważne, a koleś podobno ogarnia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.12.2023 o godz. 21:25.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pepe mi na poczatek to awans wystarczy
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wystarczy Ci, że będziemy najnowocześniejszym klubem w Polsce?
Nawet jeżeli będziemy jednocześnie najbardziej zadłużonym najbardziej nowoczesnym klubem w IV lidze, jest to cena, jaką każdy z Wiślackim DNA powinien być gotów ponieść, ważne, że będziemy się wyróżniać! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Statystycznie potrzeba 11 zwycięstw
https://forumwisly.pl/showpost.php?p...postcount=3586 I lepiej niech te 11 meczów wygra bo w barażach/palyoffach to Rudemu do tej pory nie szło :( ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|