|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przypomnijcie mi Ile ten Bunoza kosztował?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, ze narazie stoimy nad trumna...ostateczny upadek polskiej pilki czeka nas na EURO2012 i to w dodatku u nas, na oczach milionow Polakow, to beda smutne dni. W grupie bedziemy mieli 2 swiatowe potegi i 1 o klase lepsza od nas druzyne. Moze sie zakonczyc wynikami, jak z Hiszpania. Nie mamy pilkarzy...Blaszczykowski i Lewandowski(od biedy, bo w reprezentacji to kompromitacja), to troche za malo(mowie o pokoleniu 85 i mlodsi).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Bez szkolenia młodzieży, kupowania solidnych grajków a nich chopców z Bałkanów,nigdy poza własnym podwórkiem przyzwoicie nie zagramy. Czemu?bo nie mamy kim. Jesteśmy słabi, w każdym elemencie. Ktoś kto umie kopnąć piłkę i wie co to spalony wydaje się być już poza naszym zasięgiem. Za dwa lata będą to baty. Azerowie mają kasę i ładują ją w szkolenie. Zobaczcie jak oni grali. Poukładana piłka,każdy wiedział co i jak ma grać, do tego solidnie technicznie. I to już na nas wystarczy. Dramat?Niekoniecznie,bo to było do przewidzenia. Wystarczyo aby Azerwie mieli kogoś badziej zorientowanego w ataku o tego Siwego i byłoby z 0-3. Wcześniej pisałem,że Austria przewyższa kultura gry Ruch. Widać Azerowie i w tym elemencie i nas dogonili.
Kto jest trenerem Azerów?Berti Vogs,reprezentacji oczywiście. Widać,że ktoś tam nad tym myśli i za kilka lat na niwie reprezentacyjnej coś konkretniejszego zaczną grać. Bo widać,że w to inwestują. U nas trenerem jest Smuda,ktory o taktyce i szkoleniu przy Vogsie nie ma zielonego pojęcia. Taka jest różnica. I to we wszystkim. Swiat idzie naprzód a my zakochani w sobie powielamy te same błędy. Najwyśzy czas aby zdać sobie sprawę,że wkraju nie mamy trenerów,piłkarzy. To wszystko trzeba budować od podstaw. Dzisiejszy mecz jest tylko potwierdzeniem tego stanu rzeczy. Zostaje liga i w niej walka o MP,kompletnie nic nie znaczące w Europie,nie mające przełożenia na nic. Teoretycznie można zdobywając go wejść do LM i zarobić dużo kasy. Te same cele ma przed sobą mistrz Lichtensteinu i Andory ale nikt tam poważnie o tym nie mówi głośno. A u nas tak. Ale rezultat tych starań jest podobny. Jeszcze tocczymy boje o LE to nas wyróżna od w./w państw. Ale spokojnie. Za dwa lata i to nam nie będzie groziło. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda troche Jagielloni bo jako jedyny nasz zespol grala w pilke ale zaplacili frycowe.
W sumie to chetnie bym zobaczyl Probierza na lawce Wisly. Komentatorzy mowią, ze niby jakis czarny czwartek polskiej pilki czy cos ? Ale czy aby na pewno ? Taki jest nasz poziom poprostu i z czym to ludzi. Kolton prawie płakał ale czy kogoś to obchodzi ? Przeciez i tak wszyscy kibicujemy klubom czeskim czy innym zagranicznym, a tu sie okazuje, ze pokonanie przez Lecha w dwumeczu mistrza Azerbejdzanu to byl sukces naszej pilki. Za rok to juz chyba wszysycy zaczynaja puchary od samego dna - jesli ktos bedzie kiedys chcial sie z tego gowna wygrzebac to bedzie trzeba wydac miliony ojro i do tego miec szczescie w losowaniach tak jak kiedys przed refromą Platiniego - tylko, ze wtedy chodzilo o awans do LM, a teraz zeby nie odpasc z pucharow za nim one sie zaczna na dobre. Lata zaniedban, lata minimalizmu robia swoje. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Marcelo. Głowacki.
Dwa strzały Wisły w dwa kolana. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja bym raczej powiedział, że my stoimy w tym samym miejscu, a świat nam uciekł. Na wschodzie mają pieniądze na szkolenie, na renomowanych trenerów i pną się do góry. W Polsce permanentna stagnacja trwa już od wielu lat, a kilka lat temu zdarzyły się 2, czy 3 wyjątki od reguły. Jak Widzew z Legią grały w LM to wcale nie znaczyło, że jesteśmy lepsi od od drużyn angielskich (Blackburn), czy rumuńskich (Steaua) ale byliśmy w stanie nawiązać z nimi walkę. Obecnie możemy z nimi wygrać, ale tylko w... sparingu. Smutna, ale prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wróciłem właśnie z ...meczu w europejskich pucharach
Ludzie , my już odstajemy od trzeciego świata. Jak zagramy kiedyś z eskimosami to stawiam na remis. Przychodzi do Wisły przeciętniak z drugiej bundesligi i mówi :..ale tu się fajnie mało biega na treningach. Kopacze zawodowi , przecież wy dopiero sezon zaczynacie , odpoczywaliście od początku czerwca , kilku z was powinno mieć w pamięci Dynama i Walarengi. Tak bardzo was to wali Mały offtopowy kamyczek do władz klubu , trzeba było nowych graczy kupić w dniu meczu , zgrali by się przy obiedzie albo na facebooku. Dzięki za jutrzejszy wstyd w robocie przed starozakonnymi. Gwiaździóry śpijcie dobrze , przed snem sprawdźcie se konto bo koniec miesiąca. Inne zespoły mnie nie interesują. Po za tym nazwa zespół jest w tym przypadku nadużyciem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nasze zespoły do likwidacji, 4 zespoły grały i wszystkie w dupę!
Zenada! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Co do naszej gry to z grzeczności nie skomentuje,ale nic straconego poza kompromitacja na prawde nic straconego,tym bardziej że tam 45 stopni - damy rade ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
marketingowo rośnie
![]() liga dla nas i tylko dla nas ![]()
;-)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 29.07.2010 o godz. 22:26.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szkoda, ze nasi nie grali z taka ambicja jak Jagiellonia w drugiej połowie z Arisem. Nie wiadomo co by sie działo gdyby nie padły dla grekow dwie pierwsze bramki, ktore mozna powiedziec ustaliły mecz. Reasumujac po wynikach mozna stwierdzic, ze polska pilka od dawna jest na dnie i nie raczej nie ma zamiaru sue z tego dna podnoscic. Ja juz sie boje co to bedzie podczas Euro 2012 ale to juz osobny temat.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ratajczyk Zieliński Jóżwiak Michalski Wieszczycki Pisz Lewandowski Podbrożny Kucharski Bednarz wypisane teraz z pamieci. bo to były prawdziwe gwiazdy, a nie to co mamy teraz. Daj mi dziś taki zespół z takimi zawodnikami a nawet ja bez papierów trenera zrobie Mistrzostwo Polski i awans do Ligi Mistrzów. A jeżeli tego nie rozumiesz to znajdz na youtubie jak wolne strzelał Pisz, jak grali na skrzydle Lewandowski z Bednarzem. Dziś już po prostu nie mamy takich piłkarzy. To nie świat idzie do przodu tylko my się cofamy. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przyjmijmy jedno - wszystkie polskie druzyny, to dno(jesli chodzi o poziom pilkarski), ok? Nie ma sensu sie przekrzykiwac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Gdzie sa Ci co odsądzali Wolfy'ego od czci i wiary? Gdzie Ci co mówili ze Wisła ma najlepsza pomoc w Polsce? Nie mamy skrzydeł. Nie mamy środka obrony. Bramkarz się uczy. Mamy pół napastnika (Emeryt Żurawski). Jirsak gdyby grał z lepszymi partnerami byłby ostoją środka pola. Tak się u nas marnuje. Jak nie awansują, to bym wszystkich wystawił na sprzedaż. Za pół ceny, promocja w Lidlu. Ściągnąć młodych, lige utrzymają. A za dwa lata jak sie naucza może przynajmniej doznaja uczucia jak się gra z Liverpoolem czy Juventusem. Na to trzeba zasłużyć. NA TO TRZEBA MIEĆ PODSTAWOWE UMIEJĘTNOŚCI. Levadia wypadkiem przy pracy - akurat. Wiecie co jest najgorsze? Że tak wyśmiewany Paljic był chyba najbardziej zaawansowanym technicznie piłkarzem Wisły. Przynajmniej próbował robić przewagę dryblingiem. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez witeq : 29.07.2010 o godz. 22:44.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Weżcie mi nawet nie mówcie o tym Paljic-iu
Koleś nawet nie biegał, on spacerował po boisku. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Liga Botswany lepsza od naszej, myślałem że to ślepe statystyki, ale po dzisiejszym dniu to boję się że to może być prawda. W tym kraju trzeba rozpier*olić wszystko co związane z piłką, no może oprócz tych nowych stadionów, zresztą te też są trefne. Z czym do ludzi, w tym kraju nie ma trenerów, prezesów, o piłkarzach nie ma co nawet wspominać. Kompromitacja goni kompromitacje, Vetry, Tereki, Dynama, Levadie, Valerengi to nie były przypadki, bo przypadek zdarza się raz albo dwa, ale nigdy co roku albo co dwa lata.
Dno dno i jeszcze raz dno!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Marketingowo owszem, no ale to wynik dużego "rynku" (blisko 40 mln luda) i Euro. Przy tak spadajacym poziomie drużyn ta tendencja kiedyś się skończy...
Sportowo jesteśmy już przeokropnie nisko. Rok w rok idziemy w rekord - a to klepie nas ekipa z Estonii, a to (już regularnie dość - wiec nie przypadek) Azerowie, a to (prawie) jakiś nołnejm z Malty... O średniakach typu Austria, Grecy już nawet nie warto wspominać - oni przyjeżdżają do nas na sparing. Mocni to nawet nie dostępują zaszczytu gry z Polakami, bo zanim powracają z urlopów na dobre to nasi są wyeliminowani. Gdyby nie zgrupowania w Hiszpanii i sparingi to nasi nie zobaczyliby zachodu Europy... Dziwić sie potem, że tak gonią za koszulką Fabregasa i spółki. A sorry - zobaczyliby, bo hajs u nas dobry to ich stać by sie tam wybrać na wakacje.
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.07.2010 o godz. 23:03.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
PS. Maciuś - i co z tym komitetem, co selekcję przed pucharami miał prowadzić? Obawiam się, że za chwilę to polską piłką zajmie się komitet, ale z UEFA. Wykluczą nas z federacji europejskiej i przeniosą do Oceani. Kiribati i Vanuatu - to są godni naszych piłkarzy rywale.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 29.07.2010 o godz. 23:06.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wygląda na to, że temat za tydzień będzie mozna zamknąć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gigant nie, bo jeszcze Lech ma jeden dwumecz tak czy siak
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Niestety, polska pilka to poziom Malty, co udowodnil Ruch Chorzow, trzecia druzyna poprzedniego sezonu, remisujac dwukrotnie z trzecia druzyna z Malty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Doskonale pamiętam te mecze i Legię z tamtych czasów, choć wtedy oglądałem mecze jako nieświadomy kibic Legii to już rodziła się więź z tym klubem ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niestety ale poziom polskich ekip spadł ponizej minimum europejskiego. Co roku kazda z druzyn walczy o Mistrzostwo polski i co roku kazda polska druzyna konczy na tym samym etapie. Czasami jednej druzynie uda sie zdzialac cos wiecej i na tym koniec. I nie wiem czy to aby na pewno polska pilka nozna osiagneła dna czy tak cała Europa znacznie nas przegoniła. Jezeli nie mozemy wygrywac ze słabymi druzynami to po co w ogole pchamy sie do Europy?
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 29.07.2010 o godz. 23:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sytuacja jest dramatyczna, jak nigdy przedtem. Wszystkie cztery polskie drużyny czekają na ścięcie.
Ale... Lech wygrywa 1:0. Awansuje po 17. serii rzutów karnych. Obrońca Karabachu wbija głową gola samobójczego w 93. minucie. W dogrywce Wiślacy zdobywają kolejną bramkę i jest po meczu. Frankowski przypomina sobie krakowskie czasy i wobec jego hat-tricka dwa gole Greków są bezskuteczne. Tylko na Ruch Chorzów jakoś nie mam pomysłu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ambitny Sobiech zdenerwowany artykułami prasowymi chcąc udowodnić swoją wartość rynkową strzela klasycznego hat-tricka w II połowie (1 z przewrotki), Sadlok widzący to, mając w świadomości wysoką "pakietową" wartość z Arturem w 93 min. postanawia wybić głową piłkę zmierzającą nieuchronnie do chorzowskiej bramki...ostatni gwizdek i zabawa do białego rana...a później oboje żyli sobie długo i szczęśliwie w królestwie dobrego i cierpliwego króla Wojciechowskiego zaprzyjaźniając się ze skromnym księciem Ebim
dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A Łobo sobie wziął 11 i myśli że już jest zajebisty...
![]()
Ajde Zvezdo Sand Nad Goool !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, dzień wczorajszy odarł ze złudzeń chyba największych optymistów. Nasza piłka bez zmian systemowych nawet dzięki stadionom nie wypłynie na wierzch. Jasne, marketingowo pewnie będzie lepiej (już jest nieźle, patrząc na kasę od C+), ale ogólnego obrazu nędzy i zacofania piłkarskiego to nie zmaże. Dwie polskie drużyny, MP i wiceMP dostają u siebie baty z Azerami. Niżej polski futbol naprawdę upaść nie może. Samo to środowisko się nie oczyści - bo przecież czerwonogłowi działacze nie zrezygnują z raju, w jakim od lat tkwią, mierni trenerzy nie porzucą pracy bo już nawet w Kaukazie jej nie znajdą, a o leniwych piłkarzach przepłacanych wielokrotnie nie ma nawet co pisać bo tak naprawdę każdy z nas może im zazdrościć - nie robiąc prawie nic trzepią niebagatelną kasę, żyć nie umierać. Właśnie teraz jest idealny moment, żeby to cholerne szambo wystrzelić w kosmos - nawet kosztem euro, bo tak naprawdę to to, co mielismy zyskać dzięki niemu w sferze infrastruktury i tak zyskaliśmy. Trzeba kuratora, trzeba zawieszenia ligi, trzeba ogarnięcia wszystkiego, od B-klasy po E-klasę, od 10-latków, po seniorów, od trenerów dzieciaków, na Jurkach Engelach kończąc. Tak dłużej być nie może. Nie wiem jak Wy, ale ja do tej ligi (i to nawet mimo zdobycia MP przez Lecha) nie podchodzę już poważnie. Jak przegrywają, to się śmieję, jak wygrywają, to się dziwię. Porażka z Baku przelała czarę goryczy, bo wk....iła mnie niepomiernie. Jak dla mnie, ta liga może nie grać nawet i rok, byle coś się zmieniło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiecie co? Powiem Wam cos...
Mistrz Polski przegrywa z Azerami, ratuje awans w karnych Wicemistrz Polski przegrywa pierwszy mecz u siebie z Azerami. Trzecia druzyna minionego sezonu awansuje z zespolem z Malty lepsza roznica bramek a............ Osoby odpowiedzialne za stan polskiej pilki smia podawac do sadu kibicow - zalozycieli www.koniecpzpn.pl - o znieslawienie. Placz, szok, dramat. Po prostu szkoda............. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Po raz kolejny wychodzi ten temat ale naprawdę potrzeba rewolucyjnych zmian w polskiej piłce.
Tyle, że jedyna możliwość to nacisk ze strony tych, którzy dają na to pieniądze. Canal + ma podpisaną umowę więc z tym łatwo nie będzie no ale pozostają właściciele klubów i kibice. Nie wierzę że Cupiała, Rutkowskiego czy Waltera zadowala kopanie się o mistrza w lidze buraczanej. Co do Wojciechowskiego mam mieszanie uczucia bo one jeszcze nawet pucharu buraka cukrowego nie wygrał więc może go to bawi. W nich jedyna nadzieja żeby coś się zmieniło, żeby skruszyć ten beton. Tej ligi bez Wisły, Legii czy Lecha to już prawie nikt by nie oglądał. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|