|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
koszulka powinna być polskiej firmy koniec kropka, a jak krakowskiej to już wogle bajka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Bez przesady, powinniśmy to zarabiać na niej jako klub. Nie ma sensu być patriotą za wszelką cenę i zera w kieszeni.
A czy będzie polska czy czechosłowacka to nie ma znaczenia. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale to chyba jasne że lokalna firma da lepiej zarobić niż globalny potentat
już sam fakt o ile tańsza byłaby meczówka w sklepiku od 4f a macrona zrobi różnice w obrocie kosmiczną ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pamiętam czasy kiedy 4F miało niezłą jakość. To jest wszystko kwestia wyboru surowca
. A że to lokalny producent to tylko na plus.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
) może być tańsza o 10-20 PLN, a klub odbije sobie swoje i tak na marżypytanie czy kibic i tak kupi tyle samo bo Wisła, czy jednak wychowaliśmy sobie już odrobinę wybrednych konsumentów, którzy będą porównywać jakość materiału, nadruków i zwracać mocną uwagę na design koszulki, ja może niekoniecznie równam do siebie, bo samej Wisły mam kilkanaście sztuk i znać różnicę ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
W podstawówce moich dzieciaków 4F jest synonimem obciachu, w hierarchii znajduje się zaraz po znaczkach martesa czy marek własnych decathlonu, ale co zrobić? W obecnej sytuacji klubu pewnie lepszy będzie taki dostawca, dla którego jesteśmy ważnym marketingowo klientem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie jesteśmy Barceloną czy Realem, tylko I-ligowym klubem z Polski. Stroje, w jakich gramy, mają trzeciorzędne znaczenie.
Mamy ogromne długi, więc jeśli 4F daje dużo lepszy finansowo deal, niż Adidas/Nike/Macron, to bierzemy 4F. Nie sądzę, że zaprojektują dla nas kompletny shit, bo się to po prostu nie sprzeda i w plecy będzie zarówno 4F, jak i Wisła. Ewentualny kontrakt też nie będzie na 20 lat, więc jak się trochę finansowo odkujemy, to można się rozejrzeć za czymś lepszym. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W skali Polski, marką jesteśmy własnie taką Barceloną czy Realem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Jak dadzą dużo lepsze warunki to ok, ale Raków który miał byc ich dopieszczoną wizytówką dosc szybko ich odpalił wiele mówi... ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
a to dlaczego? i jeszcze raz zapytam zbiorczo: skąd w ogóle info o 4F? Ktoś coś rzucił, a tu już analiza gdzie szyją koszulki. Uwaga, mam njusa: Na 90% od przyszłego sezonu nowym sponsorem technicznym będzie Nike. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
|
Nie wiem czy bylo ale wedlug Wojtowicza nowym producentem strojow Wisly ma byc Kappa.
Patrzac na ich kolekcje to calkiem fajne maja nie ktore wzory i wystepuje duza liczba indywidualizacji pod kazda druzyne, ktora ubieraja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
W takich strojach zagrali w Bratysławie. To jest nasz nowy, obiecywany od dawna herb, czy jakiś placeholder? Powód: Dodanie spacji i entera
Ostatnio edytowane przez foxtrot_green : 09.07.2025 o godz. 09:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to są komplety tylko na sparingi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
O co chodzi z tym wciskaniem żółtego koloru do naszych strojów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
O jest raczej złoty, a nie żółty.
Ale ja jestem bardziej ciekaw czarnych. Bo to trochę kontrowersyjne. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Klub moglby co sezon wspolpracowac z jakims artysta, instytucja i dac im lejce do zaprojektowania koszulki. Takie koszulki bylyby jedyne w swoim rodzaju i w zwiazku z tym kolekcjonerskie. Co mniej wiecej mam na mysli: https://www.bbc.com/news/world-europe-52368010 Pescara Calcio zorganizowala konkurs dla dzieci zeby zaprojektowaly ich trzecie koszulki i wygral szescioletni chlopiec. My moglibysmy na przykladowo poprosci dzieci z domu dziecka albo ze szitala dzieciecego. Mozna by sie na przyklad dogadac z miastem i zrobic miejski konkurs zeby mieszkanscy mogli zaprojektowac. Bylyby promocja klubu i miasta. Musialaby by byc oczywiscie jakas komisja zeby nie bylo absolutnych farfocli jako projekty. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kappa obiecywała nie trzeci ale chyba piąty komplet.
Mam nadzieję, że zrobią wersje 3XL ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
https://historiawisly.pl/wiki/index...._no%C5%BCna%29 Pierwsze stroje Wisły były niebiesko- czarne Natomiast obecnie czern kojarzy sie z Wiernością i z tego co słychać to hasło ma widnieć pod kołnierzykiem z tyłu. Nie wiem na ile to prawda. Ogolnie po latach nudy na koszulkach w koncu sie cos dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
To jak już chcą wrócić do historycznego herbu, to niech dogadają się z TS i niech wszędzie będzie ten sam.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A po kiego uja Jażdżyński ma dzwonić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Wiele strojów Kappy jest bardzo ładna. Fajny wybór.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale każdy ma swoje skojarzenia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Trzeci komplet powinien być "niebieski"
czarny ? może jestem konserwatystą, ale kto będzie chodził w czarnej koszulce na mecze... chyba, że to dla "ekipy" albo taka pamiątka to spoko.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
5 dni do meczu a na ten moment mamy tylko 'tymczasową' koszulkę ze sparingów, wiadomo cokolwiek kiedy premiera nowych trykotów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rzecznik pisał ze przed 1 meczem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Niestety dupy nie urywają.
Po tym co Kappa wyprodukowala dla Venezii i dla Kalithei to ostrzyłem sobie zęby na co naprawdę fajnego a tu takie „zwykłe”. Porządne ale jednak zwykłe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak na cały hype wokół nowego sponsora technicznego czuję mega zawód, i to mając z tyłu głowy że wszystko było dopinane i projektowane na ostatnią chwilę z powodu późnego podpisania umowy
zgadzam się z Asem - Kappa dała się poznać ze swoich designerskich, powiedziałbym że bizantyjskich wzorów i eksperymentów z formą nie sięgam wzrokiem nawet do Wenecji i Aten: zewnętrzny projektant który kleił koszulki dla Jagiellonii odrobił lekcje, co widać np. po tamtejszej czarnej koszulce (bodajże wyjazdowej), u nas pewnie projektował to grafik klubowy, bo czuć spójność z szatą graficzną znaną np. z Twittera u nas dostaliśmy totalną wanilię, bezpłciowy design, wzory na białej i czarnej (w dodatku format skopiowany z czerwonej) ocierają się o kicz, który w dodatku nie jest aluzją do przeszłych dekad, po prostu jest słaby czerwoną trudno krytykować, jest po prostu okej; trudno to spieprzyć, wiadomo że odrobina odwagi przy designie mogłaby wywołać zamieszki biała? podeszła mi bardziej sparingowa, w czarnej aż prosiło się o wściekłą, głęboką czerń jak na fladze i T-shirtach - ale by to siedziało ![]() zostają jeszcze detale wykonania (herb na białej jest tłoczony czy naklejony? gwiazda to chyba też naklejka? ten wystający szew na czerwonej to tak na poważnie?), no i oczywiście wersja którą dostaną kibice, bo Kappa sprzedaje koszulki w wersjach meczowych i gorszych materiałowo replikach no i cena, cena... przy tak nijakich designach jednak mnie to boli powody do optymizmu? zawsze mogliśmy mieć 4F ![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.07.2025 o godz. 18:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|