The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2011, 00:29
Ja bym Pawła bardzo chciał w klubie. Myślę, że on dojrzał piłkarsko i zrozumiał, że jakimś niesamowitym zawodnikiem jak na standardy europejskie nie jest. Dlatego machanie łapami nie byłoby już na porządku dziennym.
Trzeba sobie powiedzieć, że jeżeli mamy tworzyć monolit i drużynę, to potrzebujemy Polaków i najlepiej żeby mieli jaja, a moim zdaniem Brożek takim zawodnikiem jest.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.12.2011, 00:39
Jednak po głębszym zastanowieniu , zmieniłem zdanie. Wisła jako klub dla których grali i pomagali w odnoszeniu sukcesów nie powinna tak lekką ręką zbyć Brożków..
Za te sześć wspólnych wypadów na Rynek, za łzy szczęścia (smutku ) za przywiązanie do barw klubowych powinniśmy im podać rękę, pozwolić ponownie być braćmi Armii Białej Gwiazdy.

Gryzę się w język.
Wyznaję zasadę "wierność barwom" dlatego aspekt sportowy nic w tym wypadku dla mnie nie znaczy.
Jeśli Brożki chcą do Wisły to powinniśmy zrobić wszystko by się u nas znaleźli. Zasłużyli na to sobie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.12.2011 o godz. 01:31.
Odpowiedz cytując
Aniołek_Wisła
Member

Od: 07.2008

Stary 29.12.2011, 02:12
najlepiej by sciagnas Pawla i zatrzymać Bitona ... wtedy atak niesamowity ...
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.12.2011, 02:39
Wojtas
Cytat:
Brozek to by paroma zdaniami wyprostował Jaliensa i paru innych.
Moze by w koncu pojeli gdzie graja i co to Wisła.
Hmm... to czemu tego nie robil wczesniej? Czemu nie "prostowal" jak dostawalismy od Levadii i Karabachu?
P.S
Nie, nie winie Brozka za tamte porazki. Poprostu smieszy mnie robienie z Brozka czlowieka ktory moglby odmienic Wisle. Nie, wieczny rezerwowy Trabzansporu nie moglby.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.12.2011, 07:47
arti napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie gramy jednym wysunietym i efekty bramkowe tego w lidze sa jak dotad smiechu warte. Pora na zmiane taktyki czyli dodanie do napastnika fizycznego-Genkova lub sepa-Bitona kogos kogo atutem bedzie szybkosc, zwinnosc, gra 1-1, kto bedzie zbieral pilki wygrane przez Gienka i strzelal albo jechal z nimi w strone bramki. Niech to bedzie Pawel czy ktokolwiek, ale taki ktos jest nam ogromnie potrzebny. Tj. lekarstwo na nasze meczarnie pod bramka rywali i jedyna szansa na rozjezdzanie wszystkich w lidze.
Taki ktoś to Boguski.
Odpowiedz cytując
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 29.12.2011, 08:27
Niestety Boguski jest piłkarzem bez techniki, mającym problemy z przyjęciem piłki, nie wspominając o fatalnym dryblingu ( właściwie jego braku) i wykorzystywaniu "setek". Według mnie jest piłkarzem przeciętnym, chaotycznym w ataku i pozorującym grę w obronie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.12.2011, 08:36
za wykupienie Nuneza trzeba będzie około 1 mln € zapłacic
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...475,1,727.html

jednak jakbym miał do wyboru to bym wolał te 1,6 mln € przeznaczyc na wykupienie Dudu,o solidnego pomocnika łatwiej za free niż o bramkostrzelnego snajpera,takich za frytki nikt sie nie chce pozbywac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2011 o godz. 08:45.
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 29.12.2011, 08:53
Ludzie czy wy wierzycie w te bajki o 1,6 mln euro za Bitona i 1 mln za Nuneza? Jakis pismak o tym napisal i wielkie halo z tego robicie;/ Jak z Dudu podpisalismy kontrakt to suma za jaka mozemy go wykuic byla bodajze w granicach 700 tys euro a za Nuneza cos ok 500 tys euro! Zreszta Valcks nie jest glupi i by nie wyporzyczal dwoch graczy za ktorych moglibysmy zaplacic ok 2,5 mln euro!!!
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.12.2011, 09:31
Hahahahaha sorki, że zacytuję siebie ale nie mogę się powstrzymać:
20.12.2011, 18:20
Spokojnie nie martwmy się na zapas, czyli o letnie okienko. Prawdą jest, że wielu piłkarzy będzie mogło odejść, ale prawdą jest też, że część z nich może zostać.

Zaczynając od bramki - odejść może jedynie Kurto - czyli III bramkarz, który ani razu nie zagrał w tym sezonie.
Odejść może też Pareiko, (kontrakt kończy się w czerwcu 2012), ale póki co chłop jest zadowolony i skoro raz nas wybrał to pewnie i zostanie na dłużej.

Obrona. Najpewniej odejdzie Diaz bo jest wypożyczony z klubu do którego go sprzedaliśmy więc znów go wypożyczać czy wykupywać trochę się nie opłaca. Chyba, że będzie to nam się opłacało, jak to chyba było z Cleberem. Kolejnych dwóch obrońców to Lamey i Czekaj. Ten pierwszy ma umowę taką, że można ją przedłużyć automatycznie, a ten drugi gra chyba jeszcze na kontrakcie juniorskim i pewnie niebawem otrzyma nową ofertę, podobną do tej co otrzymał Brud.

Pomoc. Tu może być najwięcej odejść. Ale Sobolewski ma już swój wiek i te odejście jest zapewne w kalkulowane. Nuneza można jeszcze o rok przedłużyć. Odejść może Jirsak i Palijc, którzy nie spełniają oczekiwań. W każdym razie obu można zastąpić nowymi graczami o podobnych umiejętnościach.

Atak. Jedynie kontrakt kończy się Bitonowi. Wiadomo koleś bardzo cenny i celny ale skoro Stan znalazł świetnego Genkova i Bitona, którzy połykają na śniadanie Riosów, Matusiaków, Niedzielanów, Betonów i całą resztę to pewnie znajdzie i jego następcę.

Tak więc nie ma co straszyć latem i budzeniem się z ręką w nocniku. Polityka transferowa jest dobrze prowadzona. Czego efekty mam nadzieję będziemy jeszcze nie raz oglądać
----------------------
kurde trzeba podać piśmiaków do sądu o plagiat haha
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.12.2011, 09:36
Obie kwoty sa rzeczywiste, potwierdzone.

Dudu(1,6), potwierdzili, on sam prezes poprzedniego klubu i Basalaj, dalej nie wierzysz?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.12.2011, 09:51
Akurat w to co mówi Basałaj nie powinno się ślepo wierzyć
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.12.2011, 09:56
Nunez rozmawiał z weszlo...
Dla przypomienia:
Cytat:
Za ile Wisła może cię kupić? Masz jakąś klauzulę?
Chyba 1,2 miliona euro.
O ile się nie mylę to Andy Rios też taką miał. Cabral z Legii też, także wpisywanie takich kwot jest chyba tam praktykowane.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2011 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Od: 01.2011

Stary 29.12.2011, 09:59
weszlo lubi robic z ludzi jaja xd zreszta w transfermarkt Dudu ma 750 tys euro xD
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 29.12.2011, 10:01
kwoty za Nuneza (1-1,2 mln eur) i Bitona (1,6 mln eur) są znane i potwierdzone.

A, że ich wzięli to dlatego bo mieli nadzieję awansu do LM, byłaby wtedy kasa na ewentualny wykup - jakby się sprawdzili i byli niekwestionowanymi gwiazdami. A poza tym mieli pomóc wtedy, zaraz - a co będzie dalej Stan miał się zastanawiać później.

Biton nastrzelał bramek, dużo ważnych bramek. Bez nich bylibyśmy tam gdzie Cracovia w lidze, a w LE już byśmy marzyli o kolejnym sezonie. Biton ma strzał z daleka jak nikt u nas, potrafi włożyć nogę w tzw. "szprychy" i strzelić tak bramę.
Ale moim zdaniem (subiektywne i okiem laika) nie gra dość dobrze głową i słabo gra kombinacyjnie - co w przypadku Wisły jest niezbędne (ale to może kwestia zgrania ofensywnej części zespołu). Nie wiem, czy jest wart 1,6 mln eur. Najlepszym rozwiązaniem byłoby szukać kupca i zarobić na pośrednictwie - dać Belgom 1,6 mln euro, a sprzedać za 2,5 mln eur. Ale nie wiem czy przepisy UEFA/FIFA na to pozwalają, aby w jednym okienku kupić i sprzedać.

Nunez za pol banki wart kupienia. Ale za 1,2 mln eur - nie wiem, czy nie da się znaleźć kogoś tańszego z jeszcze lepszymi inklinacjami ofensywnymi.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.12.2011 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 29.12.2011, 10:08
hejR22 napisał(a):Wyświetl post
weszlo lubi robic z ludzi jaja xd zreszta w transfermarkt Dudu ma 750 tys euro xD
Transfermarkt pomine milczeniem(spojrz ile wart jest Jaliens).

Weszlo nie napisalo informacji ale przeprowadzilow wywiad. Co do Dudu to wiecej osob robi sobie jaja bo i Basalaj i Biton i Prezes Belgijskiego klubu mowia o kwocie mniej wiecej 1,5 mln EUR. Ale co oni tam wiedza...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Stary 29.12.2011, 10:38
Spokojnie panowie. Mowa jest o ewentualnych transferach w letnim okienku a do tego jeszcze sporo czasu. Nie wiemy czy ktoś zostanie w zimowym sprzedany. Ani kto przyjdzie. Nie wiemy na którym miejscu będziemy na koniec sezonu ani jakie wpływy będą z biletów i z pozostałych meczy (Liga Europa i Puchar Polski). W zeszłym roku chyba za MP było jakieś 10 milionów złotych... tak więc drobne w porównaniu z tym co można ugrać w LE. Dlatego poczekajmy spokojnie do końca sezonu i wtedy rozkminiajmy czy zakup Nuneza i Bitona się opłaca. Może jakiś nowy grajek ściągnięty w zimie okaże się lepszy, albo nagle Nunio i Dudu stracą formę?
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 29.12.2011, 13:03
Gwiazdy T-Mobile Ekstraklasy do wzięcia za darmo
http://.................../viewtopic.php?t=9916
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.12.2011, 13:10
Te kwoty sa niepoważne. Nunezowi więcej naliczyłem podań pod nogi przeciwnika niż sensownych otwierających drogę do bramki. Te straty kosztuja 1,2 miliona, a może umiejętnosci aktorskie tak zawyżają cenę ?
..
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 29.12.2011, 13:19
bkl napisał(a):Wyświetl post
Z tej listy ciekawi na pewno Celeban, Fojut i Isailović.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.12.2011, 13:20
bkl napisał(a):Wyświetl post
Z tej listy rozważyłbym:
- Adam Marciniak (jako rezerwowy lewy obrońca, młody obrońca, regularnie gra w Górniku)
- Grzegorz Wojtkowiak/Piotr Celeban/Jarosław Fojut (na środek obrony zamiast Chaveza i Jaliensa)
- Piotr Grzelczak/Christian Omar Diaz (trzeci napastnik)
- Semir Stilic (science fiction, ale zapytać można)
- Daniel Ljuboja
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.12.2011, 13:47
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
kwoty za Nuneza (1-1,2 mln eur) i Bitona (1,6 mln eur) są znane i potwierdzone.

A, że ich wzięli to dlatego bo mieli nadzieję awansu do LM, byłaby wtedy kasa na ewentualny wykup - jakby się sprawdzili i byli niekwestionowanymi gwiazdami. A poza tym mieli pomóc wtedy, zaraz - a co będzie dalej Stan miał się zastanawiać później.

Biton nastrzelał bramek, dużo ważnych bramek. Bez nich bylibyśmy tam gdzie Cracovia w lidze, a w LE już byśmy marzyli o kolejnym sezonie. Biton ma strzał z daleka jak nikt u nas, potrafi włożyć nogę w tzw. "szprychy" i strzelić tak bramę.
Ale moim zdaniem (subiektywne i okiem laika) nie gra dość dobrze głową i słabo gra kombinacyjnie - co w przypadku Wisły jest niezbędne (ale to może kwestia zgrania ofensywnej części zespołu). Nie wiem, czy jest wart 1,6 mln eur. Najlepszym rozwiązaniem byłoby szukać kupca i zarobić na pośrednictwie - dać Belgom 1,6 mln euro, a sprzedać za 2,5 mln eur. Ale nie wiem czy przepisy UEFA/FIFA na to pozwalają, aby w jednym okienku kupić i sprzedać.

Nunez za pol banki wart kupienia. Ale za 1,2 mln eur - nie wiem, czy nie da się znaleźć kogoś tańszego z jeszcze lepszymi inklinacjami ofensywnymi.
Jeśli dobrze pamiętam, to gracz nie może być zgłoszony do rozgrywek w jednym sezonie do więcej niż dwóch klubów, czyli takie pośrednictwo jest możliwe - po prostu Wisła nie zgłasza Dudu do rozgrywek.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.12.2011, 13:47
omen69 napisał(a):Wyświetl post
Zaczynając od bramki - odejść może jedynie Kurto - czyli III bramkarz, który ani razu nie zagrał w tym sezonie.
Kurto jest jednym z ośmiu wychowanków lokalnych w kadrze i jednym z wychowanków klubu.
On jest w klubie, żeby liczby się zgadzały.
Kurto, Czekaj, Brud, Małecki, to wymaganych czterech własnych wychowanków (połowa z osmiu).
Odejście ktoregokolwiek z nich nie jest możliwe. Chyba, że zastąpi go nowy wychowanek, bo na miejsce zadnego z nich nie moze zostać zakupiony żaden cudzoziemiec. Możemy co najwyżej zgodzic się na ich odejście i nie dokupując w ich miejsce nikogo (obostrzenia UEFA) ograniczyć kadrę.
Pisałem o tych zasadach na poprzedniej stronie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.12.2011, 14:12
Z tego co pamiętam na liście A powinno znajdować się 3 wychowanków klubu + 5 z tej samej federacji . Zresztą chyba i tak Kurto jest zgłoszony z listy B o ile się nie mylę .
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.12.2011, 14:24
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam na liście A powinno znajdować się 3 wychowanków klubu + 5 z tej samej federacji . Zresztą chyba i tak Kurto jest zgłoszony z listy B o ile się nie mylę .
To są zasady obowiązujące w Ekstraklasie. Te w pucharach to 4/4, więc powinniśmy tego 5. wychowanka krajowego traktować jako lokalnego.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Stary 29.12.2011, 14:36
Farmacie ale przecież ewentualne odejście Kurto wynikać może z faktu znalezienia lepszego bramkarza bądź chęci samego Kurto pogrania w piłkę bo w tym kończącym się roku kalendarzowym za dużo on sobie nie pograł. A żeby liczby się zgadzały jakiś inny młodziak wskoczy na jego miejsce - oczywiście nie na pozycję bramkarza a na pozycję wychowanka - jeśli można tak napisać. Dlatego transfer Kurto jest moim zdaniem całkiem realny. Z Młodej Wisły zawsze można kogoś podczepić by liczby się zgadzały - Czekaj bardzo późno znalazł się w kadrze Wisły, dopiero po wszystkich wypożyczeniach (Kowalski, Chrapek, Burliga) i sprzedażach (Mączyński) - był on jeśli można tak powiedzieć ostatnim "zakontraktowanym" czy może lepiej przeniesionym do kadry..

Pisząc o Kurto, a właściwie zaczynając tamtego posta od jego nazwiska chciałem pokazać, że część piłkarzy, która może odejść nie jest z pierwszej 11. Stąd dziwi mnie tytuł na onecie, który zmienił w sensie gramatycznym, mojego posta i dziś obwiesza o "Wielkich odejściach z Wisły".

Prawda jest taka, że połowę z tych piłkarzy, Wisła równie dobrze może sprzedać w tym okienku, a przyszłym zrobić zupełnie inne ruchy kadrowe. Wniosek jest prosty: MEDIA NIE MAJĄ ŻADNYCH PRZECIEKÓW albo kluby rzeczywiście oszczędzają, stąd śmieszny artykuł o tym co może się wydarzyć za pół roku...
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.12.2011, 14:47
Sprawa Sobola trzeba pilnować by w przypadku jego odejścia zrobić mu godne pozegnanie bo na to zasługuje by nie powtorzyć błędu kolegow z poznania i ich pożegnania z Bosackim(Czyli żadnego pożegnania nie było) który był ich Legendą
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.12.2011, 15:55
Oj z tymi wypożyczeniami to jest zawsze kłopot. Z jednej strony można małym kosztem uzupełnić kadrę wartościowymi sportowo graczami, którzy teoretycznie mogą pomóc w osiąganiu celów na krótką metę. Z drugiej strony jak taki gracz udowodni swoją przydatność to żal go oddawać. Do tego gdzieś zawsze jest ten element tymczasowości u takiego zawodnika. Poukładany gracz może takie wypożyczenie do słabszej ligi wykorzystać do podbudowania własnej pozycji. Zawodnik nieukształtowany będzie się obijał i nic z tego nie będzie. Ogólnie wypożyczenia zrealizowane przez Stacha oceniam dobrze. Biton , Nunez (mnie dosyć pozytywnie zaskoczył) , nawet ten Diaz (jak go ustawić na optymalnej pozycji nie gra najgorzej, chociaż ten początek miał dramatycznie słaby).

Sobolewski / Jirsak - chyba raczej z nimi umowy już nie przedłuży klub. Chyba ,że będzie jakaś "katastrofa" kadrowa.

Biton - jego dotychczasowe występy w Wiśle na pewno dość optymistycznie nastrajają na przyszłość ,chociaż też jakiegoś wielkiego kosmosu to on nie pokazał. Ma potencjał ale gdzieś tego nie widać w 100 procentach. To czy Biton zostanie w Wiśle na dłużej jest warunkowane szeregiem czynników.
- czy sam zawodnik będzie chciał zostać w Wiśle
- czy jego menedżer Dudu Dahan nie znajdzie mu czegoś atrakcyjniejszego
- jak będzie się rozwijała sytuacja w RSC Charleroi ( póki co awans tej drużyny do belgijskiej "ekstraklasy" jest dość prawdopodobny , mają tam takiego zwinnego ,skocznego Afrykańczyka , Gueye (14 bramek w 18 meczach) zawsze to konkurent dla takiego Bitona)
- jakie będą realia finansowe nasze i RSC... na pewno nie zapłacimy 1,6 mln euro odstępnego... przy korzystnych okolicznościach można stargować do 1 mln...

Nunez - 1,2 mln euro... dobre sobie... i drużyna jego macierzysta w ciemnej dupie w drugiej lidze. 400 tyś euro maks za niego można dać. ...
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 29.12.2011, 16:37
No dobra koledzy może i Biton kosmosu nie pokazał może i Nunez szału nie grał ale gdyby nie bramki Bitona i nie teatr aktorski Nuneza w meczu z Fulham przy R22 to PRAWDOPODOBNIE ani nie bylibysmy na tym 6 miejscu w lidze ani nie bylibysmy w playoffie LE, a to ze drugoligowy klub Nuneza chce za niego 1,2mln E to dziwne ale dla nas, bo tylko w naszej zapyziałej ekstraklasie kwota miliona euro to pieniadze niebotyczne.... a czy warto bylo te pieniadze wylozyc? pewnie przekonamy sie wtedy jak zawodnicy odejda a na ich miejsce przyjda kolejni.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.12.2011, 17:04
a mi się gdzieś obiło o uszy że Núñez kosztuje 1,2 mln $

1,2 mln $ X 3,41zł = 4 092 000 zł
4 092 000 zł / 4,40= 930 000 €
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Stary 29.12.2011, 17:19
Ja znów w którymś wywiadzie wyczytałem że Biton również 1,6mln $ ale kto w Europie obraca dolarami, co do Nuneza bylo by to wrecz naturalne
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów