|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
najlepiej by sciagnas Pawla i zatrzymać Bitona ... wtedy atak niesamowity ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Niestety Boguski jest piłkarzem bez techniki, mającym problemy z przyjęciem piłki, nie wspominając o fatalnym dryblingu ( właściwie jego braku) i wykorzystywaniu "setek". Według mnie jest piłkarzem przeciętnym, chaotycznym w ataku i pozorującym grę w obronie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
za wykupienie Nuneza trzeba będzie około 1 mln € zapłacic
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...475,1,727.html jednak jakbym miał do wyboru to bym wolał te 1,6 mln € przeznaczyc na wykupienie Dudu,o solidnego pomocnika łatwiej za free niż o bramkostrzelnego snajpera,takich za frytki nikt sie nie chce pozbywac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.12.2011 o godz. 08:45.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Ludzie czy wy wierzycie w te bajki o 1,6 mln euro za Bitona i 1 mln za Nuneza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Hahahahaha sorki, że zacytuję siebie ale nie mogę się powstrzymać:
20.12.2011, 18:20 Spokojnie nie martwmy się na zapas, czyli o letnie okienko. Prawdą jest, że wielu piłkarzy będzie mogło odejść, ale prawdą jest też, że część z nich może zostać. Zaczynając od bramki - odejść może jedynie Kurto - czyli III bramkarz, który ani razu nie zagrał w tym sezonie. Odejść może też Pareiko, (kontrakt kończy się w czerwcu 2012), ale póki co chłop jest zadowolony i skoro raz nas wybrał to pewnie i zostanie na dłużej. Obrona. Najpewniej odejdzie Diaz bo jest wypożyczony z klubu do którego go sprzedaliśmy więc znów go wypożyczać czy wykupywać trochę się nie opłaca. Chyba, że będzie to nam się opłacało, jak to chyba było z Cleberem. Kolejnych dwóch obrońców to Lamey i Czekaj. Ten pierwszy ma umowę taką, że można ją przedłużyć automatycznie, a ten drugi gra chyba jeszcze na kontrakcie juniorskim i pewnie niebawem otrzyma nową ofertę, podobną do tej co otrzymał Brud. Pomoc. Tu może być najwięcej odejść. Ale Sobolewski ma już swój wiek i te odejście jest zapewne w kalkulowane. Nuneza można jeszcze o rok przedłużyć. Odejść może Jirsak i Palijc, którzy nie spełniają oczekiwań. W każdym razie obu można zastąpić nowymi graczami o podobnych umiejętnościach. Atak. Jedynie kontrakt kończy się Bitonowi. Wiadomo koleś bardzo cenny i celny ale skoro Stan znalazł świetnego Genkova i Bitona, którzy połykają na śniadanie Riosów, Matusiaków, Niedzielanów, Betonów i całą resztę to pewnie znajdzie i jego następcę. Tak więc nie ma co straszyć latem i budzeniem się z ręką w nocniku. Polityka transferowa jest dobrze prowadzona. Czego efekty mam nadzieję będziemy jeszcze nie raz oglądać ---------------------- kurde trzeba podać piśmiaków do sądu o plagiat |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Obie kwoty sa rzeczywiste, potwierdzone.
Dudu(1,6), potwierdzili, on sam prezes poprzedniego klubu i Basalaj, dalej nie wierzysz? ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Akurat w to co mówi Basałaj nie powinno się ślepo wierzyć
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nunez rozmawiał z weszlo...
Dla przypomienia: Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2011 o godz. 10:00.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
weszlo lubi robic z ludzi jaja xd zreszta w transfermarkt Dudu ma 750 tys euro xD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
kwoty za Nuneza (1-1,2 mln eur) i Bitona (1,6 mln eur) są znane i potwierdzone.
A, że ich wzięli to dlatego bo mieli nadzieję awansu do LM, byłaby wtedy kasa na ewentualny wykup - jakby się sprawdzili i byli niekwestionowanymi gwiazdami. A poza tym mieli pomóc wtedy, zaraz - a co będzie dalej Stan miał się zastanawiać później. Biton nastrzelał bramek, dużo ważnych bramek. Bez nich bylibyśmy tam gdzie Cracovia w lidze, a w LE już byśmy marzyli o kolejnym sezonie. Biton ma strzał z daleka jak nikt u nas, potrafi włożyć nogę w tzw. "szprychy" i strzelić tak bramę. Ale moim zdaniem (subiektywne i okiem laika) nie gra dość dobrze głową i słabo gra kombinacyjnie - co w przypadku Wisły jest niezbędne (ale to może kwestia zgrania ofensywnej części zespołu). Nie wiem, czy jest wart 1,6 mln eur. Najlepszym rozwiązaniem byłoby szukać kupca i zarobić na pośrednictwie - dać Belgom 1,6 mln euro, a sprzedać za 2,5 mln eur. Ale nie wiem czy przepisy UEFA/FIFA na to pozwalają, aby w jednym okienku kupić i sprzedać. Nunez za pol banki wart kupienia. Ale za 1,2 mln eur - nie wiem, czy nie da się znaleźć kogoś tańszego z jeszcze lepszymi inklinacjami ofensywnymi.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 29.12.2011 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Weszlo nie napisalo informacji ale przeprowadzilow wywiad. Co do Dudu to wiecej osob robi sobie jaja bo i Basalaj i Biton i Prezes Belgijskiego klubu mowia o kwocie mniej wiecej 1,5 mln EUR. Ale co oni tam wiedza... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie panowie. Mowa jest o ewentualnych transferach w letnim okienku a do tego jeszcze sporo czasu. Nie wiemy czy ktoś zostanie w zimowym sprzedany. Ani kto przyjdzie. Nie wiemy na którym miejscu będziemy na koniec sezonu ani jakie wpływy będą z biletów i z pozostałych meczy (Liga Europa i Puchar Polski). W zeszłym roku chyba za MP było jakieś 10 milionów złotych... tak więc drobne w porównaniu z tym co można ugrać w LE. Dlatego poczekajmy spokojnie do końca sezonu i wtedy rozkminiajmy czy zakup Nuneza i Bitona się opłaca. Może jakiś nowy grajek ściągnięty w zimie okaże się lepszy, albo nagle Nunio i Dudu stracą formę?
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Gwiazdy T-Mobile Ekstraklasy do wzięcia za darmo
http://.................../viewtopic.php?t=9916 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Te kwoty sa niepoważne. Nunezowi więcej naliczyłem podań pod nogi przeciwnika niż sensownych otwierających drogę do bramki. Te straty kosztuja 1,2 miliona, a może umiejętnosci aktorskie tak zawyżają cenę ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
- Adam Marciniak (jako rezerwowy lewy obrońca, młody obrońca, regularnie gra w Górniku) - Grzegorz Wojtkowiak/Piotr Celeban/Jarosław Fojut (na środek obrony zamiast Chaveza i Jaliensa) - Piotr Grzelczak/Christian Omar Diaz (trzeci napastnik) - Semir Stilic (science fiction, ale zapytać można) - Daniel Ljuboja |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
On jest w klubie, żeby liczby się zgadzały. Kurto, Czekaj, Brud, Małecki, to wymaganych czterech własnych wychowanków (połowa z osmiu). Odejście ktoregokolwiek z nich nie jest możliwe. Chyba, że zastąpi go nowy wychowanek, bo na miejsce zadnego z nich nie moze zostać zakupiony żaden cudzoziemiec. Możemy co najwyżej zgodzic się na ich odejście i nie dokupując w ich miejsce nikogo (obostrzenia UEFA) ograniczyć kadrę. Pisałem o tych zasadach na poprzedniej stronie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam na liście A powinno znajdować się 3 wychowanków klubu + 5 z tej samej federacji . Zresztą chyba i tak Kurto jest zgłoszony z listy B o ile się nie mylę .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To są zasady obowiązujące w Ekstraklasie. Te w pucharach to 4/4, więc powinniśmy tego 5. wychowanka krajowego traktować jako lokalnego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Farmacie ale przecież ewentualne odejście Kurto wynikać może z faktu znalezienia lepszego bramkarza bądź chęci samego Kurto pogrania w piłkę bo w tym kończącym się roku kalendarzowym za dużo on sobie nie pograł. A żeby liczby się zgadzały jakiś inny młodziak wskoczy na jego miejsce - oczywiście nie na pozycję bramkarza a na pozycję wychowanka - jeśli można tak napisać. Dlatego transfer Kurto jest moim zdaniem całkiem realny. Z Młodej Wisły zawsze można kogoś podczepić by liczby się zgadzały - Czekaj bardzo późno znalazł się w kadrze Wisły, dopiero po wszystkich wypożyczeniach (Kowalski, Chrapek, Burliga) i sprzedażach (Mączyński) - był on jeśli można tak powiedzieć ostatnim "zakontraktowanym" czy może lepiej przeniesionym do kadry..
Pisząc o Kurto, a właściwie zaczynając tamtego posta od jego nazwiska chciałem pokazać, że część piłkarzy, która może odejść nie jest z pierwszej 11. Stąd dziwi mnie tytuł na onecie, który zmienił w sensie gramatycznym, mojego posta i dziś obwiesza o "Wielkich odejściach z Wisły". Prawda jest taka, że połowę z tych piłkarzy, Wisła równie dobrze może sprzedać w tym okienku, a przyszłym zrobić zupełnie inne ruchy kadrowe. Wniosek jest prosty: MEDIA NIE MAJĄ ŻADNYCH PRZECIEKÓW albo kluby rzeczywiście oszczędzają, stąd śmieszny artykuł o tym co może się wydarzyć za pół roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Sprawa Sobola trzeba pilnować by w przypadku jego odejścia zrobić mu godne pozegnanie bo na to zasługuje by nie powtorzyć błędu kolegow z poznania i ich pożegnania z Bosackim(Czyli żadnego pożegnania nie było) który był ich Legendą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Oj z tymi wypożyczeniami to jest zawsze kłopot. Z jednej strony można małym kosztem uzupełnić kadrę wartościowymi sportowo graczami, którzy teoretycznie mogą pomóc w osiąganiu celów na krótką metę. Z drugiej strony jak taki gracz udowodni swoją przydatność to żal go oddawać. Do tego gdzieś zawsze jest ten element tymczasowości u takiego zawodnika. Poukładany gracz może takie wypożyczenie do słabszej ligi wykorzystać do podbudowania własnej pozycji. Zawodnik nieukształtowany będzie się obijał i nic z tego nie będzie. Ogólnie wypożyczenia zrealizowane przez Stacha oceniam dobrze. Biton , Nunez (mnie dosyć pozytywnie zaskoczył) , nawet ten Diaz (jak go ustawić na optymalnej pozycji nie gra najgorzej, chociaż ten początek miał dramatycznie słaby).
Sobolewski / Jirsak - chyba raczej z nimi umowy już nie przedłuży klub. Chyba ,że będzie jakaś "katastrofa" kadrowa. Biton - jego dotychczasowe występy w Wiśle na pewno dość optymistycznie nastrajają na przyszłość ,chociaż też jakiegoś wielkiego kosmosu to on nie pokazał. Ma potencjał ale gdzieś tego nie widać w 100 procentach. To czy Biton zostanie w Wiśle na dłużej jest warunkowane szeregiem czynników. - czy sam zawodnik będzie chciał zostać w Wiśle - czy jego menedżer Dudu Dahan nie znajdzie mu czegoś atrakcyjniejszego - jak będzie się rozwijała sytuacja w RSC Charleroi ( póki co awans tej drużyny do belgijskiej "ekstraklasy" jest dość prawdopodobny , mają tam takiego zwinnego ,skocznego Afrykańczyka , Gueye (14 bramek w 18 meczach) zawsze to konkurent dla takiego Bitona) - jakie będą realia finansowe nasze i RSC... na pewno nie zapłacimy 1,6 mln euro odstępnego... przy korzystnych okolicznościach można stargować do 1 mln... Nunez - 1,2 mln euro... dobre sobie... i drużyna jego macierzysta w ciemnej dupie w drugiej lidze. 400 tyś euro maks za niego można dać. ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra koledzy może i Biton kosmosu nie pokazał może i Nunez szału nie grał ale gdyby nie bramki Bitona i nie teatr aktorski Nuneza w meczu z Fulham przy R22 to PRAWDOPODOBNIE ani nie bylibysmy na tym 6 miejscu w lidze ani nie bylibysmy w playoffie LE, a to ze drugoligowy klub Nuneza chce za niego 1,2mln E to dziwne ale dla nas, bo tylko w naszej zapyziałej ekstraklasie kwota miliona euro to pieniadze niebotyczne.... a czy warto bylo te pieniadze wylozyc? pewnie przekonamy sie wtedy jak zawodnicy odejda a na ich miejsce przyjda kolejni.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
a mi się gdzieś obiło o uszy że Núñez kosztuje 1,2 mln $
1,2 mln $ X 3,41zł = 4 092 000 zł 4 092 000 zł / 4,40= 930 000 € |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja znów w którymś wywiadzie wyczytałem że Biton również 1,6mln $ ale kto w Europie obraca dolarami, co do Nuneza bylo by to wrecz naturalne
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|