The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2011, 00:24
lakota22 napisał(a):Wyświetl post
Nie lepiej zainteresować się M.Stępińskim. Widać u chłopaka, że ma papiery na granie. W meczu przy Reymonta, pokazał bardzo duże możliwości, grając bez żadnej tremy i bojaźni. Cena na tym etapie jego kariery, może być jeszcze atrakcyjna.
Piłkarz to nie jest jeden mecz. W meczu w Krakowie też zrobił na mnie dobre wrażenie. Tydzień później widziałem go na żywo i na boisku właściwie nie zaistniał. Może zeżarła go trema własnych trybun, ale plątał się o własne nogi i brakowało mu dynamiki. Taki Pazdan pokazał mu miejsce w szeregu, także spokojnie z zachwytami. Wydaje się, że chłopak ma poukładane w głowie i jeszcze sodówka mu nie odbiła, choć poszło o nim tekstów już nie mniej niż o debiucie Dzalamidze (pamiętacie jeszcze takiego grajka - 3/4 forum go chciało, a jesień zaliczył taką w Widzewie, że nawet nie ma o czym pisać). Stępiński w Widzewie znalazł się nieprzypadkowo i nieprzypadkowo od kiedy przyszedł, jest o nim głośno. Ale nieprzypadkowo też, choć Widzew ma atak absolutnie beznadziejny, Stępnski dostaje dopiero szansę, a nie gra pierwsze skrzypce.

Jak chcemy mieć Stępińskich, to musimy ich sobie sami odłowić - ZANIM trafią do takiego Widzewa.

elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Pomysł z Majewskim z Nottingham jest całkiem sensowny. Zastanowil bym się jeszcze nad wypozyczeniem Sobiecha z Hanoveru ale chyba jest za bardzo łasy na kase aby wrocic do Polski. Co do powrotów chętnie zamienił bym Lameya na Sznaucera.
W wypadku tak Majewskiego, jak i Sobiecha trudno byłoby ich wykupić - nikt ich nam nie odda darmo, bo trochę kosztowali. W dodatku dla piłkarzy byłby to sportowo i przede wszystkim finansowo spory krok wstecz. Można się łudzić, że Euro, że poszukiwanie formy, ale te transfery to raczej myślenie życzeniopwe i totalne sci-fi.

kot napisał(a):Wyświetl post
Standard Liege, ma nadzieje, że piłkarze i wladze nie zmarnują otwartej ścieżki do ćwierćfinalu LE i nie tylko się nie osłabią, a jeszcze wzmocnią. Ja pragnę zapytać wladze naszego klubu, czy uważają podobnie ? Bo przed Wisłą otworzyła się ścieżka do ćwierćfinałów LE, nie mniejsza niż przed Liege. Zawsze mieliśmy zamknięty przejazd do dalszej części pucharów, zespołami typu Real czy Barcelona lub jak teraz Legia - Porto lub M.City. Tym razem, po cudzie nad niemądrą Wisłą, realne szanse na ćwierćfinał są. Nie są to szanse pewne, ale 50/50 % to już coś, o ile Wisła to zrozumie i zmądrzeje.
Nie lekceważ Belgów. Przypominam, że mocna Wisła kiedyś odbiła się od Anderlechtu jak od ściany. Dziś jesteśmy drużyną w rozsypce lub jak kto woli w przebudowie. Mamy w drużynie masę przeciętniaków, których ze szczególnym upodobaniem zebraliśmy na pozycji stopera i teraz mamy trochę przyblokowaną kadrę. Szanse na przejście Standardu mamy, ale wszystko zależy od tego jak będzie prezentował się Standard i jak dobrze będzie pracował materiał ludzki, który już mamy. Nie sprowadzimy zimą nawet 3 nazwisk do pierwszego składu - trzeba być realistą. Nie jesteśmy faworytami starcia ze Standardem i niewiele możemy zrobić, by się nim stać.

Ja rozumiem zew krwi, ale wyłącznie sensowny. Osobiście szansę dałbym Czekajowi, jako wychowankowi Wisły, który udowodnił na boisku, że na nią zasłużyl, nie tylko wiekiem, ale i sensem piłkarskich umiejętności oraz warunków fizycznych. Może nie natychmiast, ale systematycznie w każdej rundzie. Nie znam nikogo innego z dostępnych Polakow dla Wisły, spełniającego bardziej od niego, warunki na otrzymanie szansy gry w Wiśle. Bądżmy poważni, bo bylejakość, także w wydaniu polskich nabytków na silę, nie zapełni R22. R22 zapełnią wylącznie wyniki. Mam więc nadzieję, że Wisłę zimą wzmocnią jedynie pilkarze robiący różnicę na boiskach tak polskich, jak i europejskich. Wolę 2 lub 3 piłkarzy pokroju Meliksona, niż 6 uzupełniaczy (grę w Legi robiło 2 Serbów ).
Gość pokroju Ljuboji zrobiłby różnicę, tylko czy nas stać na taki kontrakt. No i co z naszą defensywą. Tu nawet dwóch skrajnych obrońców (bo na kolejnych stoperów nie ma co liczyć) może nie wystarczyć. A to wszystko są poważne koszta. Jak to mówią: z pustego i Salomon nie naleje. Co do Czekaja - z jednej strony zgoda - coś w nim jest i zasługuje na szansę. Z drugiej - on gra dziwnie, większość jego interwencji sprowadza się do tego, że chłopak ma długie nogi. Naprawdę mam obawy jak wypadnie w konfrontacji z prawdziwymi piłkarzami.

Ważne będzie przygotowanie zespołu do krótkiej rundy, zwłaszcza fizyczne. Zespól od pierwszego do ostatniego meczu tej rundy, musi być zdolny grać na maksymalnych obrotach, bez odpoczynku. Wisłę czeka gra co 3 dni, przynajmniej do połowy rundy. Aby wykorzystać otwartą jak nigdy dotąd, scieżkę do ćwierfinału LE, dogonić z sukcesem uciekającego mistrza oraz radzić sobie w PP - kadra musi być i szeroka i zdolna osiągnąć chociaż dwa z trzech stojących przed Wisłą zadań.
Niestety w takich chwilach wychodzi kto ma zaplecze ze zdolnej młodzieży, a kto nie. Przydałoby się chociaż Chrapka ściągnąć z wypożyczenia. Taki Widzew strasznie się w tej rundzie posypał na wielu pozycjach, ale tam co rundę trafia przynajmniej jeden młody chłopak, którego można wystawić w Ekstraklasie. Są goście, których zwyczajnie nie jestem w stanie zidentyfikować, bo grają epizody, ale też poniżej pewnego poziomu nie schodzą. Przykładu Legii chyba nie muszę przytaczać. A przecież jest też sporo młodych w Lechu. Boję się, że właśnie tej wiosny braki w ME będą rzutować na dyspozycję pierwszej drużyny. Bo utrzymywanie kadry 26-7 pełnowartościowych graczy na pełnych kontraktach, w naszych warunkach jest zwyczajnie niemożliwe.

Liczę, że Cupiał, Basałaj i Valckx podołają presji, jaka na Wiśle spoczywa i potraktują Wisłę wreszcie poważnie, a nie jak dotąd zawsze, czyli niepoważnie lub nie do końca należycie, a żarty typu, skaczemy od skrajności w skrajność i teraz zamieniamy zagraniczny szrot piłkarski na rodzimy, dla poprawy humoru frustratom kibicowskim, odłożą głęboko do piwnic przy R22. Nawet trener Moskal da radę, jeśli dostanie piłkarzy z prawdziwego zdarzenia, nieważne jakiej narodowości.
Ja się pocieszam, że oni chyba wiedzą, co się dzieje. Piech nie ma być zbawcą naszej drużyny - ma być tanim, ale rozsądnym poszerzeniem kadry. Jak nie mamy już jakiejś obadanej młodzieży, to trzeba radzić sobie w inny sposób.

TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na liczbę strzelanych przez nas bramek i napastnik jest potrzebny od zaraz

1. Śląsk Wrocław31:13 2. Legia Warszawa 29:10 3. Polonia Warszawa19:15 4. Ruch Chorzów26:18 5. Lech Poznań29:12 6. Wisła Kraków 16:13
Heh. Popatrz na Śląsk. Oni potrzebują napastnika nie mniej niż my, może nawet bardziej. Potrzebują wielu rzeczy - kadrowo są słabsi pod wieloma względami. Ale są na pierwszym miejscu w lidze. Grają czasem lepiej, czasem gorzej - ale punktują i wcale nie jest to zależne od formy ich napastników. Bramki i wyniki w dzisiejszym futbolu nie zależą już od napastników - nie te czasy.

News
Paweł Brożek: Wisła niestety mnie nie chce

http://wislalive.pl/news/pawel_broze..._nie_chce-206/

Paweł bardzo chciałby znów pojawić się na Reymonta, zagrać dla trójkolorowych fanów w szczególnym dla siebie miejscu, lecz jego powrót do Krakowa jest na tą chwilę blokowany. "Podobno istnieje obawa, że miałbym zły wpływ na atmosferę w szatni, co ... pozostawię bez komentarza".To jest chyba jakiś żart!!!

Jaliens może grać,Diaz ofiara to samo ale Paweł charakterny gość nie może,legenda tego klubu WTF gdzie jest ta normalność,którą obiecywał pan Basałaj?Polaków w składzie mało ale lepiej szrot brać

cyt ,,Paweł Brożek 6 razy w barwach Białej Gwiazdy zdobywał MP. Wśród polskich piłkarzy uznawany jest wraz z bratem bliźniakiem Piotrem za kogoś "kto za Wisłę dałby się pokroić".''
Żadna sensacja. Naprawdę myślicie, że pozbycie się Brożków, Głowackiego, odpuszczenie Baszczyńskiego - to przypadek? To świadoma decyzja kogoś na górze. I akurat ja się temu nie dziwię. Po Karabachach i Levadiach też mam serdecznie dość. Ci piłkarze wiele dla Wisły zrobili i może nawet autentycznie z klubem się utożsamiają. Tylko zadajcie sobie pytanie. Kogo wolicie? Bandę zadeklarowanych najemników, którzy robią jako takie wyniki, czy zadeklarowanych miłośników Wisełki, którzy fundują nam kompromitację za kompromitacją. I zamiast coś tym zrobić tylko gadają i gadają jak to im przykro, wstyd i żal. Dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane. Liczy się to, co robisz, a nie to, co mówisz.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.12.2011, 00:26
Nie zapominajmy ze to są słowa Brożka wiec daleki jestem od kolejnej afery.
Jednak jeśli to była by prawda to nie rozumiem takiego bulwersa. Nikt nie zaprzecza umiejętnościom i zasługom Brożka.
Natomiast jeśli opcja powrotu może dać wiecej szkody niż pożytku to odmowa nie powinna dziwić.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.12.2011, 00:27
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Było już kilku którzy wracali robiąc wcześniej dla klubu więcej niż pożal się Boże Brożek i...
Kolego, powinieneś dostać bana za wyśmiewanie klubowej ikony!
Powód: opadają emocje
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 28.12.2011 o godz. 00:45.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.12.2011, 00:30
Nie rozumiesz problemu tu nie chodzi o to czy chcą czy nie chcą Pawła w Wiśle,tylko sposób w jaki go potraktowali!

Zamiast powiedzieć że w obecnej chwili nie są zainteresowani albo ich nie stać to powiedzieli że zepsółby atmosferę w klubie !!! To jest absolutnie niezrozumiałe

Wiesz "Nie rozumiem" albo "Nie wiem"

W jaki to niby sposób Go potraktowali

Czy na głównej stronie Klubu ? konferencji prasowej, podano że Paweł Brożek nie będzie grać ponownie w Wiśle bo zepsułby atmosferę w szatni ?

Ja przeczytałem info gdzie stoi ....

"Podobno istnieje obawa"

PODOBNO to są słowa Pawła, nie powiedział Ten i ten tak powiedzieli, w Klubie napisali albo ogłosili to są JEGO przypuszczenia no chyba że znowu ...

Ktoś gdzieś widział kogoś kto słyszał że ktoś powiedział o jakichś zdjęciach lub publikacjach że w pod szatnią ktoś słyszał że atmosfera się zepsuje ......

Boże do czego to doszło .....
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 28.12.2011, 00:30
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominajmy ze to są słowa Brożka wiec daleki jestem od kolejnej afery.
Jednak jeśli to była by prawda to nie rozumiem takiego bulwersa. Nikt nie zaprzecza umiejętnościom i zasługom Brożka.
Natomiast jeśli opcja powrotu może dać wiecej szkody niż pożytku to odmowa nie powinna dziwić.

Tak jak pisałem,sama odmowa dla Brożka nie bije tak po oczach jak sposób w jaki napisano ,, zepsuje atmosferę w drużynie'' tak się nikogo nie traktuje a legendy tego klubu już na pewno nie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2011, 00:31
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Pajacu, powinieneś dostać bana za wyśmiewanie klubowej ikony!
Pajacem łatwo kogoś nazwać, gorzej się przed tym obronić! Wybacz ale nie ty będziesz mi narzucał kto jest ikoną klubu, a kto nie, bo było w tym klubie od 1990 roku wielu bardziej wartościowych i znaczących dla klubi piłkarzy niż "pseudowychowanek" Brożek Paweł. A bana to powinienieś dostać ty za nieumiejętność prowadzenia dialogu i narzucanie innym swoich racji i przekonań. To u ciebie rodzinne?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 28.12.2011, 00:33
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Wiesz "Nie rozumiem" albo "Nie wiem"

W jaki to niby sposób Go potraktowali

Czy na głównej stronie Klubu ? konferencji prasowej, podano że Paweł Brożek nie będzie grać ponownie w Wiśle bo zepsułby atmosferę w szatni ?

Ja przeczytałem info gdzie stoi ....

"Podobno istnieje obawa"

PODOBNO to są słowa Pawła, nie powiedział Ten i ten tak powiedzieli, w Klubie napisali albo ogłosili to są JEGO przypuszczenia no chyba że znowu ...

Ktoś gdzieś widział kogoś kto słyszał że ktoś powiedział o jakichś zdjęciach lub publikacjach że w pod szatnią ktoś słyszał że atmosfera się zepsuje ......

Boże do czego to doszło .....

Dlatego warto to wyjaśnić czy to tylko podobno czy faktycznie tak sprawa wygląda

PS:Bez napiniki
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.12.2011, 00:36
Dlatego warto to wyjaśnić czy to tylko podobno czy faktycznie tak sprawa wygląda
Póki nie będzie wyraźnego sygnału z góry, że tak faktycznie w rozmowie z włodarzami Wisły powiedział "23" to nie ma co wogóle poruszać tematu, bo zacznie się taka sama napinka jak ze Świerszczykiem.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.12.2011, 00:39

PS:Bez napiniki
Ale co tu do wyjaśniania, dla mnie nie ma sprawy

Zamiast wyjaśniać pseudo afery niech się za poważniejsze rzeczy w Klubie zabiorą,

a Paweł zamiast gadać niech się weźmie za granie bo gdyby był w formie grał regularnie walił bramkę za bramką i powiedział że chce wrócić to pewnie nikt by się nie zastanawiał.

A jaką masz pewność że po powrocie (rozumiem z mniejszym kontraktem niż za granicą bo przecież kocha klub i chce się odbudować) nie trafi na ławkę ? Ja nie mam takowej pewności.

Pamiętaj że jeden Wiślak z "Krwi i kości" jeszcze nie przedłużył kontraktu a pałać miłością do Pawła nie pałał z tego co wiem. Nie znamy realiów nie znamy kulisów więc lepiej nie roztrząsać , wyjasniać i strzępić języka.

Tyle w temacie ...
Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 28.12.2011, 00:42
Jeszcze żaden powrót do Wisełki się nie udał, więc nie widzę tematu Brożków i Głowy o powrocie. A wy nie demonizujcie klubu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.12.2011, 00:44
To nie znaczy, ze sie nie uda. Żurawski wracał już bez formy i był starszy.. Brożek owszem ostatnio nie gra, ale jest młodszy. Zreszta nie gra bo w klubie ma ogromna konkurencje i jest to kraj wybitnie nie dla niego.
Zreszta często w reprezentacji pokazywał, ze potrafi nadal grać.

Świat nie jest czarno-biały. Nie wszystkie powroty piłkarzy są dobre. Nie wszyscy młodzi Polacy są dobrzy, nie wszyscy starzy Polacy są źli, nie wszyscy obcokrajowcy są dobrzy bądź źli. Dlatego trzeba przeanalizować wszystkie Za i Przeciw.

Mamy obecnie dwóch napastników:
- Bitona (dobry strzał, umiejętność wyłożenia nogi w tzw. "szprychy"- ale znów przez pól roku nie pokazał umiejętności gry kombinacyjnej, co w przypadku Wisły jest niezbędne) - pamiętajmy, ze za pól roku go żegnany bo Wisły nie stać na 1,6 mln eur.
- Genkowa, który gra w kratkę i wcale nie jest maszynka do strzelania bramek

Dlatego uważam, ze Wisła powinna sie O Brozka postarać, a nie lekka ręka oddać do Poloni.
Nie mamy nikogo z młodych na horyzoncie, a przy mizerii finansowej nikogo wybitnego nie ściągnięmy z zagranicy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.12.2011 o godz. 00:51.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 00:45
Ale co tu wyjaśniać? Zrozumcie ze ktoś kto buduje Wisłę chyba nie ma na celu działać na jej szkodę.
Tłumacząc na chłopski rozum to po prostu nie chcą "rozpierdalać szatni". Team Spirit jest kluczem sukcesu i możliwe że z Brożkiem trudno będzie zachować równowagę i obecny klimat.

Pomyślcie, Małecki mimo tylu baboli wychowawczych, wyskoków dyscyplinarnych wciąż jest u nas a króla strzelców oddaliśmy w pakiecie, i nie kwapimy się żeby witać go z otwartymi rękami?

Jeśli go nie widzą w drużynie to widocznie się do niej nie nadaje i kropka.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.12.2011 o godz. 00:48.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.12.2011, 00:48
... zamiast Paljicia, zamiast Irsaka i zamiast Kirma to są trzy newralgiczne pozycje.
(1) LO, (2) def. pomocnik środka z inklinacją do gry of.(konieczne dobre prostopadłe podanie) i (3) skrzydłowy (bramkostrzelny i potrafiący grać zespołowo).

Tylko tyle , ot trzy transfery. Jak będą 2 udane to też będzie krok do przodu, a póki co ...tematy zastępcze...typu Paweł Brożek.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.12.2011, 01:02
concedi
Cytat:
że zacytuję klasyka:
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

argument jest tylko jeden: wolę aby w Wiśle grali SAMI Polacy a najlepiej SAMI wychowankowie, nawet kosztem upragnionego przez ciebie mistrzostwa, sukcesów osiąganych za wszelką cenę przez NAJEMNIKÓW dla których Wisła nie znaczy nic.
concedi, kochanie ty moje, nie uzywaj takich powiedzonek, bo przy twojej... ekhem... niezwyklej blyskotliwosci istnieje ryzyko ze sie osmieszysz. To co napisale to nie argument, tylko opinia. I co zielono teraz? I kto tu teraz jest idiota?
Stary, zrozum lub nie jedno; Wisla to profesjonalny klub sportowy. A nadrzednym celem takiego tworu jest... wynik. Nie interesuje Cie wynik? Okej, twoje prawo. Ale trafiles pod zle drzwi, bo Wisle Krakow interesuje wynik. Ale nie martw sie, zawsze mozesz z kolegami zalozyc swoj wlasny klub.
Warto tez bys zdal sobie sprawe ze gra w klubie to zawod pilkarza. Wychowanek ani nie gra za darmo, ani tez nie pogardzi dobra oferta z innych klubow (wyjazd za granice). Wiec te brednie o lojalnosci i innych duperelach to papier ktorym mozna podetrzec sobie zadek. Kazdy pilkarz to najemnik. Jest oddany bardziej lub mniej, ale koniec koncow jego stosunek z klubem w ktorym gra jest czysto ekonomiczny; klub mu placi, on gra. Znajdzie sie ktos kto mu zaplaci znacznie wiecej(w domysle; wyjazd za granice) to... bedzie grac tam. Koniec historii.
Dobre szkolenie to jest cos o czym marze w Wisle. Ale nie ze wzgledu na mniejsza "najemnikowatosc" takich pilkarzy. Poprostu szkolenie na wysokim poziomie to jedyna droga by klub, ktory ma relatywnie ograniczony budzet, stal sie solidna europejska firma na stale. A nie ze na 20 sezonow 6 bedzie wychodzilo... (mowa o Europie).
P.S
Wezme pod uwage tego twojego klasyka. Takze... teraz naprawde zegnam i bez odbioru
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 28.12.2011 o godz. 01:06.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.12.2011, 01:38
Suarey napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze żaden powrót do Wisełki się nie udał, więc nie widzę tematu Brożków i Głowy o powrocie. A wy nie demonizujcie klubu.
A Kosowski? To, że się go wtedy tak łatwo pozbyto po świetnej rundzie jesiennej to jeden z największych blędów kluu w ostatniej dekadzie, no ale już trudno.

Na jednym z innych for Wisły pojawiła się informacja o rzekomym zainteresowaniu Piechem. Moim zdaniem bez sensu wydawać pieniądze na kolejnego napastnika. Są pozycje, które o wiele pilniej wymagają wzmocnień. Przede wszystkim lewa i prawa obrona. Liczę na jakiś konkretny transfer, bo Paljićem i Lameyem to my LE nie zawojujemy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.12.2011, 02:08
A czy czasem o Piechu nie wspomina ta sama gazeta co nam tu RvN sprowadziła?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Suarey
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 28.12.2011, 02:20
MCX a skąd wiesz w jakiej atmosferze obyły się negocjacje jego kontraktu za pampersy i czy kontrakt był realny bo co osa powiedział w mediach to wiemy a co było naprawde o się nie dowiesz bo właściciel raczej nie udzieli wywiadu
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.12.2011, 02:31
Suarey napisał(a):Wyświetl post
MCX a skąd wiesz w jakiej atmosferze obyły się negocjacje jego kontraktu za pampersy i czy kontrakt był realny bo co osa powiedział w mediach to wiemy a co było naprawde o się nie dowiesz bo właściciel raczej nie udzieli wywiadu
Pisałeś, że żaden powrót do Wisły się nie udał i do tego się odniosłem. Forma odejścia Kosowskiego z klubu to temat na osobną dyskusję, ja miałem na uwadze aspekt sportowy.

Wracając jeszcze do Piecha to możliwe, że informację pierwszy podał Fakt. Oby właśnie był to news o tej samej sprawdzalności jak z RvN.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 28.12.2011, 02:43
Piech? Panowie szanujmy się.
Już wolał bym Bunoze na szpicy sprobować, ryzykowne ale się już z nim oswoiłem . Jednak łatwo nie było i nie chciałbym przechodzić tego po raz kolejny.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 28.12.2011, 08:16
Pisanie, ze Wisła to w pelni profesjonalny klub to chyba żart. Ze wszystkim zalezy tylko na dobru Wisly, ze u nas jak cos robia to tylko na Jej dobro, nigdy przeciw temu dobru. To nawet zlotousty Maciej powiedział, ze u nas panują stosunki bardziej rodzinne niż korporacyjne. U nas decyduje sympatia/antypatia, humor BC, noga która wstanie z łóżka i gierki jednych przeciw drugim na tzw. "Dworze w Myslenicach".
Gdyby udało sie Kose zatrzymać to pewnie bylibyśmy o jakieś 2 występy w pucharach w grupie lepsi i mielibyśmy jednego mistrza wiecej.

Gdybyśmy wzięli Baszcza pewnie mielibyśmy 2x mniej porażek w tym sezonie. Dobrzy piłkarze rokujacy jeszcze na przyszłość powinni mieć możliwość powrotu, szczególnie jak na jakiejś pozycji mamy wakat.
Po prostu trzeba sprawdzic formę powracajacego, zastanowić kto obecnie u nas gra-czy jest lepszy czy gorszy oraz czy mamy inna lepsza alternatywę na to miejsc.

Na pewnej grupie piłkarzy odgrywamy sie za mecze w Atenach, Tallinie, itp. Nie zdając sobie sprawy, ze tym szkodzimy najbardziej sobie sami. Można to porównać do osoby, która nie korzysta z dobrych lekarskich zaleceń bo sie na lekarza obrazila za jakieś słowa lub jeden zle dobrany lek.

Dariok Tobie tez Piech nie pasuje (mi tez nie), więc w takim razie kogo u nas widzisz?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.12.2011 o godz. 08:19.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.12.2011, 08:17
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A czy czasem o Piechu nie wspomina ta sama gazeta co nam tu RvN sprowadziła?
RvNa nam chyba Przegląd Sportowy sprowadzał o ile dobrze pamiętam
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.12.2011, 08:25
Nie no sorry taki Kosowski to chociaż pomykał w swoich klubach gdzie grał i notował asysty. Jedynie w Chievo nie miał tych asyst bezpośrednich, bo tam już grywał rzadziej w 1 składzie. A Paweł z Piotrkiem tak sie w Wiśle rozleniwili i te pamiętne obrażanie się za siedzenie na ławce i wymachiwanie rękami, to już w ogóle tragedia. Paweł gra jakby zapomniał jak się grało w piłke w tym Trabzonie. Nic nie walczy, nie potrafi się ustawić, wyjść do podania. Człowiek widmo. Po co on nam?

a co do Piecha to mi pasuje. W końcu Polak i grał najlepiej z napastników w Ruchu. Szkoda, że ma już 26 lat. Jakby tak 2 lata mniej... ale to jest walczak, do tego szybki, niezły do gry kombinacyjnej i zmiany pozycji w trakcie meczu (czyli dobry jako podwieszony, gdyby ktoś chciał grać dwoma napastnikami choćby z Genkovem).
Ostatnio edytowane przez HEDu : 28.12.2011 o godz. 08:28.

Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 28.12.2011, 08:35
Mamy 5 napastników , po co nam kolejny napastnik ?

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Dariok Tobie tez Piech nie pasuje (mi tez nie), więc w takim razie kogo u nas widzisz?

Klub z naszym zdaniem się nie liczy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.12.2011, 08:54
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Mamy 5 napastników , po co nam kolejny napastnik ?

bo strzelamy mniej niż 1 bramkę na mecz w lidze ?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.12.2011, 09:01
Pozwolę sobie zmienić delikatnie temat bo tylko Brożkowie,Głowa i Kosa

Sergei Pareiko z opcją pozostania w Wiśle Kraków

Cytat:
Okazuje się, że umowa bramkarza Wisły Kraków, Sergeia Pareiki może zostać wkrótce przedłużona - informuje "Przegląd Sportowy". Wcześniej sądzono, że kontrakt Estończyka wygasa wraz z zakończeniem sezonu.

– Mam punkt w kontrakcie, że na dwa miesiące przed końcem umowy i klub, i ja decydujemy, czy zostaję jeszcze na rok – powiedział golkiper Białej Gwiazdy. – Od początku tak było: półtora roku plus rok. Decyzja ma zapaść do 30 kwietnia – potwierdził Pareiko.

Możliwości pozostania bramkarza w ekipie Kazimierza Moskala nie wyklucza dyrektor sportowy, Stan Valckx. – Jesteśmy z niego zadowoleni. Wiosną bronił bardzo dobrze i przyczynił się do odzyskania mistrzostwa. Jesienią miał kilka słabszych chwil, ale w listopadzie i grudniu znów stanowił silny punkt zespołu - stwierdził.

Piłkarz przyszedł do Krakowa w styczniu, by zastąpić Mariusza Pawełka, który odszedł do tureckiego Konyasporu.
onet.pl/Przegląd Sportowy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 28.12.2011, 09:19
Cytat:
Mamy 5 napastników
Mamy 2 napastników... reszta to zawodnicy mogący ewentualnie zagrać jako cofnięty napastnik - all rounder attacker.
Takiego zawodnika jak Paweł to my nie mamy, Biton z Genkovem są bardziej statyczni nie potrafią schodzić tak dobrze jak Pawel na prostopadle zagrania, nie potrafią cofnąć się po piłkę i jej rozegrać.

Powroty się nie udawały ? To sprawa indywidualna. Przykład Kosowskiego pokazał co innego, a co do Żurawia to trudno było oczekiwać, że sprawdzi się piłkarz którego nie chciano kolejno w 3 klubach Celticu, Larisie i Omoni.

Paweł jest zawodnikiem, który ma przed sobą jeszcze lata gry do tego wciąż jest drugim napastnikiem naszej kadry w której strzela gole. Dodajmy do tego że w Turcji przegrał rywalizacje z bardzo poważnym grajkiem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.12.2011 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.12.2011, 09:45
Genkov to odgrywający, Biton to taki środkowy napastnik, A Brożek to typowy lis pola karnego
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.12.2011, 09:50
Brożek to lis pola karnego?
Jak pamiętam, Paweł potrafił cofnąć się rozegrać piłkę tyle, że zazwyczaj nie było z kim.
Genkow też często pokazuję się kolegą, ale czegoś mu brakuje, może szybkości, którą ma Paweł?
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 28.12.2011, 09:52. Nakoulma
Dla mnie ciekawszą od Pawła opcją byłby Nakoulma. Obcokrajowiec, ale dobrze mówi po polsku, moim zdaniem prezentował się jesienią lepiej niż Piech. Nie wiem tylko jak wyglądałaby sprawa z jego ceną itp..
Co o tym myślicie?

syryls napisał(a):Wyświetl post
Genkov to odgrywający, Biton to taki środkowy napastnik, A Brożek to typowy lis pola karnego
Za dużo FM`a
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.12.2011, 09:55
Ale tak to wygląda Kierowałem się pozycjami z tej gry ale w niej to wszystko jest inaczej poukładane.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów