The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2009, 21:34
Czy radny Kośmider, jako były bankowiec nie rozumie że wstrzymanie tej inwestycji to strata 370 milionów złotych Niech rozliczają kogo trzeba (wiemy kogo) ale kasa miasta bardziej ucierpi na wstrzymaniu inwestycji, niż jej dokończeniu! Ja już nie mówię o naszych emocjach, ale o czystym rachunku ekonomicznym. No niestety, trzeba odłożyć remont torowiska i jakiejś szkoły. Bo inaczej za kilka lat nie wyremontuje się żadnego torowiska, żadnej szkoły, a pieniądze trzeba będzie przeznaczyć na rozbiórkę nowego "szkieletora" na Reymonta...
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 23.10.2009, 21:35
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Poza tym, przed wyborem Obtułowicza nikt nie miał zielonego pojęcia, że spitoli on projekt.
Przed wyborem nikt nie wiedział, bo nie było wiadomo kto będzie projektował.

a tak poważnie to wątpię, że nikt nie miał zielonego pojęcia, że spitoli projekt. Architekci się znają i mają pojęcia czy dany architekt, biuro będzie w stanie zrealizować projekt profesjonalnie czy też nie.

Gdy pojawiły się pierwsze informacje kto to będzie robił to od razu słychać było glosy że stadion to nie kościół czy muzeum i wybór tego Pana to porażka.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 23.10.2009, 21:41
dokładnie

nawet nie trzeba było być architektem żeby zauważyć, że Obtułowicz nie ma żadnego doświadczenia w projektowaniu tego typu obiektów
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.10.2009, 21:48
Nie jest dobrze. Z tych co mi odpisali, to tylko Olszówka stwierdził, że jego absolutnie nie trzeba przekonywać do dokończenia stadionu. Pozostałe maile już tu wrzucone zostały.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.10.2009, 21:50
Oby skończyli chociaż jedną trybunę i pozwolili nam grać u siebie od przyszłego sezonu... Bo z ostatnich doniesień prasowych, czy chociażby maila, którego wkleił Kuba, wynika że będziemy świadkami kolejnej politycznej przepychanki, szukania przyczyn, winnych, wzajemnego oskarżania się i całkowitego braku konkretnych działań w celu doprowadzenia budowy do końca. Bo przecież "prawda najważniejsza"! A CHVJ mnie za przeproszeniem ta prawda obchodzi!

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 23.10.2009, 21:56
Jesli tylko list nie jest szczegolnie pofny to zacytujcie tego Olszówke.
Z góry dzieki
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 22:03
Ja podpisuje się obiema rękami pod tym co napisał Kośmider, przy czym od razu zaznaczam, że mam na myśli tylko ten list, nie porównuję go z innymi jego opiniami, wypowiedziami, głosowaniami i poczynaniami tego pana.

Zdecydowanie - jak najszybszy audyt, sprawdzający czy Polimex nie chce nabić sobie dodatkowych pieniędzy. Dodatkowo ustalenie co jeszcze trzeba zamówić i za ile.

Polimex trzeba zapewnić, że dodatkowe pieniądze dostaną, więc niech prowadzą prace, a na początku grudnia będzie wszystko wiadomo. Ile dostaną - to wykaże audyt plus negocjacje w przypadku dużych rozbieżności. Na szczęście Polimex prowadzi dokumentacje o niebo dokładniejszą niż architekt, audyt ich papierów nie powinien być kłopotem.

Markus, audyt to już nie są tak wielkie koszty. Specjaliści muszą się wypowiedzieć w tej sprawie. Za dużo rzeczy już było robionych "na czuja".

Kolejna sprawa to jak najszybsze odsunięcie od prac projektowych biuro Obtułowicza. Zagrozić jeszcze wyższymi karami, a odda prawa autorskie do projektu "od strzała". Jak nie, to podziałamy inaczej... Ten gość nie powinien już mieć nic wspólnego z tym stadionem! Nie oddaje pracy w terminie, trzeba po nim ciągle poprawiać - to go dyskwalifikuje. Za to sądami straszyć umie. Ale na proces już niejedna redakcja nie może się doczekać.

A Majchrowskiego łapać na niekompetencji na końcu.

Ku pokrzepieniu serc
Ostatnio edytowane przez rav : 23.10.2009 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.10.2009, 22:21
Rav, ale czy nie można przeprowadzić kontroli po zakończeniu inwestycji? Ja też jestem za tym, aby wszystko odbyło się w sposób zgodny z prawem, transparentny i bez szkody dla każdej ze stron, ale obawiam się, że ten audyt, jeśli zostanie przeprowadzony teraz, stanie się kartą przetargową w grze politycznej na linii Majcher - Rada Miasta i może spowodować zatrzymanie inwestycji... A priorytetem jest dokończenie stadionu.
Jak oddadzą stadion do użytku, niech sobie kontrolują co chcą i kogo chcą. Jeśli okaże się, że coś jest nie tak, można zawsze Polimexowi nie wypłacić kwoty zatrzymanej z tytułu gwarancji a Obtułowiczowi z tytułu wynagrodzenia...

Popatrz na inwestycje w Poznaniu czy Warszawie, tam też koszty rosną i nikt nic nie mówi. Jestem święcie przekonany, że gdybyśmy mieli prezydenta z PO, kasa znalazłaby się natychmiast...

P.S. W Poznaniu, żeby było śmiesznej, też nie uwzględniono w kosztorysie murawy. A w przeliczeniu na 1 krzesełko, nasz stadion jest jednym z najtańszych: 13,5 tys zł
Ostatnio edytowane przez willow : 23.10.2009 o godz. 22:28.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.10.2009, 22:33
Drobna różnica polega na tym, że w Poznaniu i Warszawie nikt
nie zaryzykuje wstrzymania budowy bo mają Euro - koszty sobie
mogą rosnąć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.10.2009, 22:35
Tego calego pana Obtlulowicza i jego "biuro" to trzeba jak najszybciej na taczkach wywiesc ,bo przez jego nieudolnosc mamy STALE i CIAGLE jakies problemy z tym stadionem.
Ten czlowiek spitolił by nawet projekt Toi-Toia a co dopiero stadionu pilkarskiego.

Ze tez nie mozne to wszystko powstawac normalnie,bez przepychanek i klotni politykow

Zreszta po tym jak pol roku D stala pusta bo niedogadano sie co do jej odbioru ,mysleliscie ze tak "zwyczjnie" wejdziecie na caly nowy stadionTo jest Polska,Krakow ...welcome in hell.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.10.2009 o godz. 22:37.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2009, 22:37
Cytat:
Z góry dzieki

Dariusz Olszówka:

Cytat:
dziekuje bardzo za wsparcie! staram sie walczyc o to odkad jestem radnym.
pewnie nikt nie wie ze jestem pomyslodawca budowy stadionu Wisły i od 2003
roku skladam poprawki do budzetu miasta o zwiekszenie srodkow na budowe
stadionu. mozna sprawdzic kiedy skladalem pierwsze interpelacje i poprawki
w tej sprawie. konsekwentnie i uparcie walcze co roku. niestety inni jak
np. prezydent, ktory byl niechetny temu, teraz uwaza ze to jego pomysl.
podpinaja sie tez pod to niektorzy inni politycy jak np. fedorowicz.
wszystkie moje wystapienia, glosowania mozna przeczytac ze stenogramow
sesji rady, ktore sa nagrywane. teraz rowniez jako jeden z dwoch radnych
na komisji budzetowej we wtorek bylem za kwota 30 mln zwiekszenia. reszta
byla przeciw! walczylem o stadion Wisły jeszcze przed tym kiedy mowilo sie
o euro i dzieki temu mamy juz czesc stadionu gotowa, a nie mamy problemu
jak zaprzyjazniony wroclaw czy gdansk. moje dzialania w tej sprawie nie
wynikaja z wyrachowania politycznego czy checi podlizania sie kibicom, ale
dlatego ze od dziecka chodze na R22 i mam biala gwiazde w sercu. walczylem
rowniez o to zeby nasz symbol biala gwiazda byla na krzeselkach pomimo ze
to stadion miejski, a takze zebysmy grali mecze w krakowie a nie sosnowcu
(niestety w tym przypadku nie udalo mi sie przekonac prezydenta)- mozna w
tej sprawie rowniez przeczytac moje interpelacje. mam tez na sobie wyrok
kibicow cracovii, bo bylem jedynym radnym przeciw nazwaniu ich stadionu
imienia Jana Pawła II. zaskarzylem decyzje rady i sad podzielil moja
argumentacje oraz nazwa tak jak moze nie wszyscy wiedza zostala odebrana.
niestety do dzisiaj mam grozby od kibicow, ktorzy rozdaja moje ulotki ze
zdjeciem oraz umieszczaja moje dane na forum cracovii. mysle ze warto bylo
walczyc w kazdej z tych spraw. ciesze sie ze sa prawdziwi kibice ktorzy
doceniaja starania i udzielaja wsparcia. musimy sie trzymac razem zeby
bylo nas wiecej!!! dziekuje za wsparcie i pozdrawiam serdecznie!
ps. moze stadion Wisły nie bedzie architektonicznie najpiekniejszy ale
liczy sie atmosfera ktora tam panuje i to ze mamy najlepszych kibicow!!!
Drugiego maila z pozdrowieniami nie wrzucamm
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 23.10.2009 o godz. 22:46.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.10.2009, 22:39
Ten Pan dobrze prawi, flacha dla niego.

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.10.2009, 22:43
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Z góry dzieki
Proszę, wszystko to co dostałem:
Cytat:
dziekuje bardzo za maila! mnie nie trzeba przekonywac bo juz dawno (od
dziecka) jestem przekonany... od zawsze na R22!!!
ps. jestem pomyslodawca budowy stadionu Wisły od 2003 r.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 24.10.2009 o godz. 00:13.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.10.2009, 23:01
morgenes

Na Wiśle na dziś tj. przy dotychczasowym wydatku 370 milionów zł i pojemności 33.600 stadionu - jedno krzesełko kosztuje 11 tys 011 zł. Przy dołożeniu 80 milionów zł i kosztach ostatecznych w wysokosci 450 milionów zł - jedno krzesełko będzie kosztować 13 tys 390 zł.

Przykładowo na Cracovii przy budżecie 197 milionów zł, jaki ustalono i pojemności stadionu 15,600 - jedno krzesełko kosztuje 12 tys 620 zł i nie będą to ostateczne koszty, gdyż do końca prac w 2012 roku, wynikających z harmonogramu, jest niemal pewne, że koszty wzrosną, choćby z powodu wzrostu cen materiałów i energii. Nie mam nic przeciwko stadionowi Pasów, ale podaje te dane dla zobrazowania sytuacji.

Jak widać na dziś, stadion Wisły jest najtańszy w kraju, nie tylko z tych budowanych w klasie " Elite".

Ps. mimo, że już wspominałem o zdrowym rozsądku w tej sprawie Radnego Olszówki, to jeszcze raz muszę stwierdzić, że jeśli szukaliśmy kogoś naszego, to błądziliśmy, bo mimo, że jest on tylko Radnym i prawnikiem po Uniwersytecie Jagiellońskim, to jest on naszym cichym bohaterem prawdziwym, innym niż wyłącznie afiszujący się Wiślackością posłowie z pierwszych stron gazet.

Ja nie będę zamieszczał odpowiedzi osób publicznych w tej sprawie się wypowiadających, gdyż traktuje to jako korespondencję prywatną pomiędzy mną a nimi.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.10.2009 o godz. 01:15.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 23.10.2009, 23:09
michelangelo10 napisał(a):Wyświetl post
O. przysłal mi........
Jeśli przysłał to Tobie, niech to tak zostanie... Czy pytałeś czy chce abyś się dzielił tą informacją? Jest osobą publiczną a nie ziomem z sektora więc po cholerę fundujesz mu kłopoty?
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 23:36
@michelangelo10 - nie nabijaj.

Co powiem? Wkleję, bo najwyraźniej nie doczytałeś: "Ja podpisuje się obiema rękami pod tym co napisał Kośmider, przy czym od razu zaznaczam, że mam na myśli tylko ten list, nie porównuję go z innymi jego opiniami, wypowiedziami, głosowaniami i poczynaniami tego pana."

Innymi słowy: nie znam go, nie śledzę jego poczynań, nie sprawdzałem jego wiarygodności a oceniam tylko i wyłącznie odpowiedź na maila.
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.10.2009, 00:02
Te zacytowane mail'e nie są raczej oficjalnym stanowiskiem. Nie sądzę tak tylko na podstawie szaty graficznej, ale przede wszystkim - treści.
Chyba zdajecie sobie sprawę z tego, że na to forum, żeby zajrzeć, nie trzeba się nawet logować.
Zdajecie sobie też chyba sprawę z tego, że to, co tu wrzucacie, za godzinę, dwie, może wylądować na forum u pejsów...
Jeśli nie jest jeszcze za późno, powywalajcie te wpisy i, zwłaszcza, cytaty...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.10.2009, 02:04

Dobrze namalowałem linie?
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.10.2009, 03:50
tak porownojac "na oko" do tego zdjecia, to pewnie o wiele sie nie pomyliles:

zauwaz tylko, ze to jeszcze bedzie troche obnizone i lekko przesuniete, wiec roznie to moze wygladac na koncu.
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.10.2009, 05:49
Brakuje jeszcze pieniedzy na murawe, kołowrotki, monitoring ktorych zabrakło w przetargu, a czy ktos sie orientuje czy oswietlenie jest uwzglednione w przetargu? czy tez ktos o tym zapomniał?
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2009, 06:33
Grzesiek7 napisał(a):Wyświetl post
Te zacytowane mail'e nie są raczej oficjalnym stanowiskiem. Nie sądzę tak tylko na podstawie szaty graficznej, ale przede wszystkim - treści.
Chyba zdajecie sobie sprawę z tego, że na to forum, żeby zajrzeć, nie trzeba się nawet logować.
Zdajecie sobie też chyba sprawę z tego, że to, co tu wrzucacie, za godzinę, dwie, może wylądować na forum u pejsów...
Jeśli nie jest jeszcze za późno, powywalajcie te wpisy i, zwłaszcza, cytaty...
Ja zostawam ten cytat z maila ktory dostalem od Pana Darka z prostej przyczyny. Jak sam pisze ma przez pejsow wydany na siebie ''wyrok'' co oznacza ze nie moga sie z tego maila dowiedziec nic nowego w stosunku do tego co wiedza.
Natomiast mysle ze warto zeby kazdy to co wkleilem przeczytal, poniewaz mysle ze ten Pan zasluguje na poparcie z naszej storny.

Przeczytalem ten link ktory wrzucil michelangelo10:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.p...322224,1323710
Pejsy pieknie wylawiaja ludzi ktorzy sa z nami zwiazani mam nadzieje ze przy nastepnych wyborach u nas zostanie zalozony podobny temat , tak zeby kazdy mial mozliwosc poznania tych osob ktore znajda sie na listach wyborczych a niekoniecznie sa ''zwiazane'' z naszym klubem...
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 24.10.2009 o godz. 06:40.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2009, 07:12
Oświetlenie, jako część każdej z trybun jest.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.10.2009, 07:25
Mnie się wydaje, że podając newsa że Wisła może grać przy niewykończonej trybunie, mieli na myśli, że np wnętrze wyższych kondygnacji nie będzie wykończone w trybunie głównej. Coś na kształt tego co jest na D obecnie, choć tam to jest bonanza bo nawet klatek schodowych nie ma.

Suma 400 mln zostanie przekroczona, to już nieuniknione. Do brakujących pieniędzy na murawę, kołowrotki, monitoring należy dodać jeszcze system nagłaśniający, a także takie rzeczy jak telebimy i wszelkie systemy teleinformatyczne itd. Jak się zmieszczą w 450 mln to obecnie będzie to cud. Pan O. powinien odpowiedzieć za to co wymodził. Nie chodzi tu już o sam projekt ale o jego realizację. Jak przeczytałem że do tej pory ten pseudo architekt nie dał budowlańcom skończonego projektu i że sami muszą nanosić poprawki to mnie szalg trafił. Powinni go wywieść z tego miasta na taczkach a potem wyp.... gdzieś w kieleckim.

Jeżeli kwota dojdzie do 500 mln to będzie to tragedia już nie tyle dla Wisły, czy dla Nas co przede wszystkim dla tego miasta. Łącznie ze stadionem Pasów cena osiągnie ok 700 mln. Może wam się to nie spodoba,ale ja coraz bardziej żałuje, że Majchrowski nie przeforsował Areny Kraków. Przy dobrym projekcie, z tych 700 mln, mielibyśmy obecnie stadion na jakieś 40.000 widzów i hale w Czyżynach na 15.000.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 24.10.2009 o godz. 07:38.

Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.10.2009, 09:07
Witam,

Moim zdaniem to co się dzieje wokół budowy stadionu Wisły ,opierając się na tym co czytamy w gazetach ,to przede wszystkim wojenka polityczna na poziomie samorządowym. To jedna sprawa. Druga to okoliczności wyboru Obtułowicza i konsekwencje tego wyboru. Wybaczcie ale jeżeli ktoś firmuje swoim nazwiskiem projekt w którym drzwi (jakoweś) są metr od podłogi to coś tu jest nie tak. Poza tym stadion musi spełniać jakieś standardy techniczne narzucone przez organizacje międzynarodowe a z tego co tu widać to projektant ma je za nic. Do tego nie wywiązuje się z terminów. Dostał zlecenie po znajomości to teraz leje na to wszystko ciepłym moczem. Ja tak dalej będzie ta inwestycja prowadzona to w Sosnowcu chyba będziemy grali przez najbliższą dekadę. Do tego szczytem perfidii jest żądanie od "operatora" dodatkowych inwestycji . Miasto niech wybuduje stadion od a do zet i czerpie z niego zyski. Mnie to jeszcze dziwi taka sprawa. Jest niby kryzys finansowy o skali globalnej. Wiadomo ,że jakby tutaj nam płemieł z Tusk Vision Network rzeczywistości nie zaklinali i tak wcześniej czy później się to nas odbije bądź już odbija. Tymczasem zamiast władze Krakowa zdecydować się na wybudowanie jednego stadionu z prawdziwego zdarzenia dla obu klubów, decydują się na równolegle prowadzenie inwestycji i dla Wisły i dla Cracovii. Według mnie Cracovia również zasługuje na to ,żeby mieć przyzwoity, nowoczesny obiekt ale gdzieś tutaj trzeba zachować hierarchiczność i zdrowy rozsądek. Co znaczy Wisła w polskiej piłce a ile Cracovia. Przecież patrząc na ostatnie lata to całe środki powinny być zogniskowane na Reymonta ,żeby ukończyć obiekt. Szlag człowieka trafia jak się słucha takich ignorantów ,którzy bredzą o tym ,żeby zatrzymać inwestycję bo się pieniądze skończyły a gdzieś tam trzeba kawałek chodnika wybudować czy dziury w asfalcie zasmarkać. Koszty budowy będą rosły ale to jest pokłosie właśnie zaniechań jakich dokonano u zarania. Trzeba było zamówić jakiś gotowy projekt u firmy ,która ma przede wszystkim doświadczenie w tego typu sprawach. Ciężko to wszystko widzę. Jak Wisła będzie mogła grać na stadionie w czerwcu to będzie cud.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 24.10.2009 o godz. 09:15.
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2009, 10:01
w ramach off-top załączam zdjęcie z naniesionym boiskiem
od razu zaznaczam, że plac gry naniosłem przy uwzględnieniu jego obniżenia o 80cm

b. źle nie jest, choć na 30tys - typowo piłkarskim stadionie tak być nie powinno...
Ostatnio edytowane przez LukL : 24.10.2009 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.10.2009, 10:40
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli kwota dojdzie do 500 mln to będzie to tragedia już nie tyle dla Wisły, czy dla Nas co przede wszystkim dla tego miasta. Łącznie ze stadionem Pasów cena osiągnie ok 700 mln. Może wam się to nie spodoba,ale ja coraz bardziej żałuje, że Majchrowski nie przeforsował Areny Kraków. Przy dobrym projekcie, z tych 700 mln, mielibyśmy obecnie stadion na jakieś 40.000 widzów i hale w Czyżynach na 15.000.
Wszystko fajnie, tylko że my żyjemy teraz i tutaj, a nie w jakimś abstrakcyjnym świecie. Też bym wolał, żeby relacje między nami a kibicami Pasów były takie jak np. w Mediolanie, ale tak nie jest. I chyba długo nie będzie.

Nie można budować dla jakiejś grupy ekskluzywnej restauracji, w sytuacji gdy ci ludzie nie umieją nawet posługiwać się sztućcami. Nie można budować jednego nowoczesnego stadionu dla zwaśnionych kibiców - bo go zniszczą. I niestety nie mam tu na myśli jedynie kibiców Pasów, zachowanie niektórych Wiślaków też pozostawia sporo do życzenia. Póki wszyscy krakowscy kibice się nie ucywilizują, pomysł na wspólny stadion jest i będzie nierealny.

Zamiast tego strategia zbudowania dwóch osobnych stadionów, a następnie ucywilizowania kibiców wydaje mi się bezpieczniejsza. Z resztą czas pokazał, że Majchrowski nie miał racji - zachowanie kibiców Pasów na derbach było przedsmakiem tego, co by się działo na Arenie Kraków.

Ten stadion nie byłby ani Wisły, ani Cracovii. A więc dla przeciętnego kibica byłby niczyj, czyli że nie trzeba o niego dbać. Teraz co bardziej krewkich przed wandalizmem powstrzymuje fakt, że jest to stadion Wisełki. Na Arenie ci ludzie robili by bydło.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.10.2009, 11:10
wchodzę dzisiaj na wisla.krakow.pl- a tam "widok z narożników". Błagam, powiedzcie mi, że te okienka zostaną usunięte...
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2009, 11:24
elomike napisał(a):Wyświetl post
wchodzę dzisiaj na wisla.krakow.pl- a tam "widok z narożników". Błagam, powiedzcie mi, że te okienka zostaną usunięte...
w dokumentacji przetargowej nie zawarto demontażu owych kratownic...
Gdyby ta kwestia została ujęta, to już dawno te elementy zostały by usunięte. Z reszta chyba o wiele wygodniej jest zdemontować to w trakcie budowy mając do dyspozycji żurawie, niż bawić się w to, gdy stadion będzie już gotowy (z krzesełkami)
Ostatnio edytowane przez LukL : 24.10.2009 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.10.2009, 11:29
Było już kilka razy mówione, przez Rava między innymi, że te kratownice będą usunięte, więc nie ma co siać paniki.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.10.2009, 11:46
Co z drugim wjazdem dla autobusów na trybunie zachodniej?

Bo nie dość, że nie wykony to jeszcze zastawiony tymi bekami podporowymi.
Chyba, że ktoś ma jakieś nowsze zdjęcia tego miejsca?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów