|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nigdy w życiu bym sie nie pozbywał Zienia , bo i tak pewnie Garguła nie przyjdzie ani Nowak.Mam nadzieje że podpiszą z Markiem nowy kontrakt.Pozatym jakoś w obecnej kadrze nie widze nikogo z lewą noga co mógłby grac na lewym skrzydle.Diaz to obrońca , tak samo jak Pietia co lepiej sie czuje w defensywie
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Łatwo jest powiedzieć, żeby wywalić Zieńczuka. Tylko najpierw wypadałoby mieć sensownego następcę Marka. Może nie jest to wirtuoz i wybitny technik ale na chwilę obecną lepszego na tą pozycję nie ma we Wiśle, a i o wzmocnieniach na tą pozycję niewiele słychać więc o czym ta dyskusja?
Dokładnie wolfy. Dlatego osobiście nie rozumiem do końca takiego podejścia, żeby Zieńczuka sprzedać przy najbliższej okazji. Sprzedać z Wisły piłkarza to nie tak wielki problem jak kupić jakiegoś następcę. Ostatnie lata powinny nauczyć forumowiczów. Przecież w klubie mogą wyjść z założenia, że na pozycję lewego pomocnika jest jeszcze Piotrek Brożek i Diaz więc kupno kogoś nowego jest zbędne. Dlatego Marek w chwili obecnej nie powinien opuszczać Wisły.
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 08.12.2008 o godz. 21:27.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No, słychać o nich to jest, ale ich nie widać. Mam na myśli temat (jak narazie tylko medialny) Gancarczyk w Wiśle.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
![]() akurat ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
L0czek - widać strzelenie trzech goli takiej firmie jak Odra Wodzisław działa na wyobraźnię zagranicznych menadżerów. Nie bez znaczenia może być też fakt, że Boguski to znany boiskowy brutal, szukający tylko okazji do skopania bezbronnych piłkarzy drużyny przeciwnej - tacy goście od "mokrej roboty" przydają się w niższych ligach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2008 o godz. 15:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Taa pewnie, zaraz powinniśmy ogłosić, że mamy do sprzedania Zieńczuka, któremu kończy się za pół roku kontrakt to znajdzie się klub z Anglii albo Hiszpanii i da za niego 2 mln €... Człowieku Zieńczuka to może co najwyżej weźmie Lechia albo Śląsk i to za darmo po sezonie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na dalszą dyskusję o wadach i zaletach Zienia proponuję temat Nasi piłkarze................
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Bednarzowi uda się ściągnąć Romeu to powinno się na siłę dążyć do pożegnania Cantoro. Wtedy mamy 2 def. pomocników Romeu Sobol i myślę że na tym można będzie na chwilę poprzestać. Zobaczymy, to zapewne jeżeli będzie, to będzie 1 transfer nasz. Byłoby pięknie.
|
|
|
|
Guest
|
|
Do tego Fluminense zachowuje się jakby miało z nim podpisany kontrakt, może są jakieś nie jasności tak jak z kontraktem Marcelo jednak to tylko moje domysły. Ogólnie radzę zapomnieć o Romeu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.12.2008 o godz. 20:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że Wam też bardzo doskwiera brak plotek transferowych, skoro piszecie o takich głupotach jak ściepa na transfery
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
http://www.dziennik.pl/sport/article...pod_Wawel.html nie wiem bylo?
![]() Tyle sie mowilo juz o jego przeprowadzce do Białej Gwiazdy ![]()
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 09.12.2008 o godz. 00:25.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Baszczu nie chce do Zabrza
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...ej-niemozliwe/ Mam nadzieje że Marcin podpisze nowy kontrakt i zostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
w dzisiejszej GK jest wspomniane, że wszyscy dostaniemy od klubu prezent w postaci decyzji o pozostaniu na R22 ( moja interpretacja). jak znajdę linka to go wrzucę.
OT Generalnie nawet dużo dzisiaj nt Wisły, TUTAJ Powód: znalazłem
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 09.12.2008 o godz. 12:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a czy to prawda, że gancarczyk ma w kontrakcie klauzulę, że może odejść za 400 tys euro? Nie tyle daliśmy za Łobodzińskiego?
400 k to sporo, ale znając życie najpierw stwierdzimy ze Gancarczyk za drogi, a później sprowadzimy niewiele tańszego a wiele gorszego obcokrajowca z niebotycznym kontraktem... Gancarczyk wspina się na szczyt głupio by było popełnić ten sam błąd co z Lewandowskim... ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
A jaką masz gwarancję, że Gancarczyk po transferze nie będzie grał tak jak Łobo? Moim zdaniem Łobodziński przed transferem grał lepiej (zwłaszcza w reprezentacji) niż Gancarczyk, a za 400 tys. można poszukać kogoś innego. A poza tym ja bym jeszcze nie skreślał Zieńczuka..... pewnie nie będzie grał tak jak w poprzedniej rundzie, bo to była jego życiowa runda, ale wciąż może grać jak solidny ligowiec. Jeśli chodzi o zawodników Śląska to mi bardziej podoba się Ostrowski, zawodnik bazujący na grze kombinacyjnej a nie tak jak Gancarczyk na szybkości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co do klauzuli to:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._w_Wisle_.html "Jest tylko jeden problem. W jego kontrakcie nie ma klauzuli odstępnego, a Śląsk nie chce się pozbywać jednego ze swoich najlepszych zawodników." ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Dzieci... kto to jest Gancarczyk kto to jest Ostrowki - gracze anonimowi - drugoligowi. Liga jest slabsza niz w zeszlym roku - brak Zaglebia czy Korony oraz wpadki Wisly czy Legii definiuja miejsce Slaska w tabelii. W/w zawodnicy zagrali POL rundy na jakims tam poiomie ale juz wiekszosc znafcuf widzi ich jako kolosalne wzmocnienia. Posze w tym momencie zwrocic uwage ile razy gracze druoligowi dobrze prezentowali sie w swoim pierwszym sezonie w pierwszej lidze z prostego powodu - nikt ich nie znal, wystarczy ze klasowy (oczywiscie jak na polskie ligowe warunki ;-) ) obronca nauczy sie czytac takiego Gancarczyka czy Ostrowskiego i juz chlopaki nie pograja.
Powtorze to co napisalem, moim zdaniem sciagniecie ktoregokolwiek z tych grajkow w zimie do Wisly byloby dla mnie mega kompromitacja Jacka Bednarza.l ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zdaje się, że niedawno pojawił się wywiad z Gargułą, w którym mówił on, że myśli raczej o transferze zagranicznym. Teraz rzekomo twierdzi, że w Polsce też można nieźle zarabiać i nie trzeba wyjeżdżać na zach ód czy wschód tudzież południe (Turcja). Tak więc piłkarz nagle zmienił plany transferowe
Podejrzewam, że ten wywiad został przeprowadzony niecały rok temu, kiedy Garguła był już jedną nogą w Wiśle i nie wypadało mu mówić nic innego jak to, że chce u nas grać... Mimo wszystko skoro w ostatnim okienku zimowym chciał do nas przyjść to teraz też może chcieć jeśli nie pojawi się ciekawsza propozycja z zagranicy. Nasi piłkarze, zwłaszcza rozgrywający raczej nie mają dobrej tam marki. W porównaniu do Latynosów czy obywateli krajów bałkańskich są słabiej wyszkoleni technicznie i mniej kreatywni. Garguła może więc mieć w najlepszym wypadku szanse na transfer do 2-ej Bundesligi , Secunda Division albo do Rosji czy Turcji z kontraktem pewnie w granicach 500 tys €, co wiązałoby się też pewnie z pożegnaniem z reprezentacją. U nas może dostać pewnie z 350 tys. w formie motywacyjnej, za to cały czas będzie w orbicie zainteresowań selekcjonera. Szanse na transfer oceniam na 50-60% .
Ostatnio edytowane przez Raphael : 09.12.2008 o godz. 17:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
GK napisała dziś że czeka nas niespodzianka transferowa pod choinkę
no i jest ![]() wg. futbol.pl Zieńczuk dogadał się z grekami, nie pamiętam nazwy tego klubu, to jakieś Levidiakos czycóś Jacek Be nic o tym nie wie ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A wcześniej była mowa, że nie będziemy sprzedawać jeśli nie będziemy pewni, że sprowadzimy kogoś na daną pozycję ;] Więc to chyba ten prezent pod choinkę - Lewy skrzydłowy ;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A może jest już jakiś "pewny" następca Zieńczuka, np. Ćwielong
. Inna sprawa to fakt, że Zieńczuk jest za słaby na Wisłę, brakuje mu umiejętności typowego skrzydłowego, a takiego potrzebujemy w systemie gry z jednym napastnikiem...
Ostatnio edytowane przez Raphael : 09.12.2008 o godz. 17:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jesli Garguła do nas przyjdzie bede miło zaskoczony. A co do Zienia, uwazam ze wzmocnienie kadry i wieksza konkurencja na treningach mu tylko pomoże. Jestem za tym zeby został.
Kurde ale z Gargułą podniesli mi cisnienie...oby to była prawda ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Garguła, Romeu i mielibyśmy niezłą pomoc
Ale raczej to nierealne. Wtedy jeszcze Gancarczyka i napadziora A Zienia sprzedać za 200tys. Albo przedłużyć ale na motywację zamienić.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 09.12.2008 o godz. 18:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Można jakieś materiały z grą Garguły, bo Bełchatowa nie oglądam. A chciałbym wiedzieć, czy sciągamy kolejną łamagę w stylu Łobo.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
w zamierzchlych czasach pisalem ze bardzo sie zdziwie jesli z nim nie podpisza teraz kontraktu. poza tym licze tez na zdrowy rozsadek BOTu i "oddanie" go nam juz teraz. pytanie jednak kto oprocz niego?
i mimo wszystko niech Zienczuk nie odchodzi. Nawet jesli jest dobry tylko na slabe i srednie zespoly to ja nadal go chce w Wisle bo w tych meczach tez moze czasem brakowac zawodnikow na jakas pozycje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Łobodziński gdy przychodził do Wisły miał za sobą bardzo przeciętną rundę w Zagłębie. Garguła natomiast jest obecnie najlepszym piłkarzem Bełchatowa - strzelił 4 bramki i zaliczył 5 asyst. Gdyby nie on to drużyny Janasa na pewno nie byłoby w górnej połowie tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Taa....Na środku pomocy Garguła , a w ataku Kluiwert z Kallonem....... , a na ławce VanNistelroy i Eto , dla ostudzenia głów przypominam wszystkim zainteresowanym że Przegląd Sportowy jest klonem Fuc-kta! , -niestety- , ale marzyć i gdybać każdemu na każdy temat wolno.
Ja, przytłoczony ogromem transferów przed sezonem wolę być niewiernym Tomaszem , czyli zobaczę to uwierzę... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|