|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
szkoda ze jedynym Wislakiem ktorego bedziemy mogli pozdrowic z trybun bedzie Kuba Blaszczykowski. reszta powolan to poprostu smiech!!!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
TRAGEDIA! Nie wiem co wyżej przez was wymienieni panowie tam robią. Te mecze to bd totalna klapa, jak i nasze całe Euro. Jednak trzeba spojrzeć prawdzie w oczy w tej chwili tylko kilku naszych kopaczy nadaję się do solidnej kadry... Kuba, Ludwik, Lewandowski, Jeleń Murawski, Piszczek Boenisch, Boruc, Kuszczak, Tytoń, Grosik (to idealny Joker). Nie skreślam również Majewskiego(zobaczymy jak sobie poradzi w kadrze, mam nadzieję że bd mogli zobaczyć) Adrian Mierzejewski, Matuszczyk.Wciż również liczę że ta dwójka defensorów się rozwinie do 2012 roku: Glik, Sadlok(Środek obrony). Nasz Brozinho, powoli się odbudowuje, wiec na niego tez trzeba liczyć, Monza też brać pod uwagę Wtorka w obecnej formie. Trzeba obserwować Piotrka Brożka, w końcu musi udowodnić, że rewanż z Barceloną to nie przypadek(głęboko w to wierze).
Być może kogoś zapomniałem wymienić... ![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bonin akurat zasłużył na powołanie. widziałem mecze górnika w tym sezonie i grzesiu robił co chciał, bardzo dobry gracz.
smolarek - nieporozumienie mierzejewski - patrz wyżej wołąkiewicz - nie znam gościa, ale sporo osób mówi że solidny grajek, lepszy niż przereklamowany sadlok. może warto dać szanse |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy ktoś wie może co z Jackiem Krzynówkiem ? Coś długo nie może sobie znaleźć tego klubu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tego co kojarzę skończył karierę - kontuzja.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam piłkarz zdementował tą informacje i oznajmił, że szuka klubu tyle, że coś długo to trwa.
Brakuje mi powołań dla niektórych graczy i uważam, że część zawodników co dostało powołanie się nie nadaje. Ebi Smolarek w Polonii gra siano niesamowite, żadnego z niego pożytku. Niektórzy już robili z niego gwiazdę jak strzelił te dwie bramki na początku... Łukasz Mierzejewski to chyba czasem nawet nie mieścił się czasem w I składzie Sra...Cracovi. Dariusz Pietrasiak w ostatnich meczach dużo błędów popełniał jednak na środku mamy ubogo jednak ktoś musiał być. Szkoda, że Głowacki kontuzjowany... Drugi Mierzejewski nie był w najlepszej formie po kontuzji. Natomiast brakowało mi Maciej Małkowski w ostatnich meczach imponuję formą ogólnie w sezonie spisuje się dobrze. Jest to skrzydłowy, który potrafi dośrodkować. Tomasz Kupisz w ostatnim czasie bardzo dobrze radzi sobie w Jadze. Cezary Wilk w naszej Wiśle dobrze sobie radzi. Liczę na niego. A przyjrzeć się można Pawłowi Buzale ostatnio bardzo dobry mecz i Korzymowi podoba mi się jego gra w Koronie jest taki...żywy! Małecki z Brożkiem jeszcze nie ta forma, ale powoli mogą już pukać do drzwi reprezentacji. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cezary zamiast dostać szansę u Franciszka będzie biegał w śmiesznej reprezentacji, śmiesznego selekcjonera ze śmiesznym rywalem z którym i tak polegniemy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szanse to jeszcze wielu piłkarzy dostanie i to nawet nie jest kwestia zależności bo w gruncie rzeczy wszystko od piłkarza zależy .
Selekcjoner oczywiście może powołać kogoś na wyrost , swoją drogą dlatego też myśle że takie otwarcie się na większą liczbe piłkarzy jest dobre , bo to jednak może podciągać co niektórych za uszy , dać im większą motywacje , doświadczenie , szersze spojrzenie, inną perspektywe ... To jak człowiek reaguje to kwestia indywidualna , jednak jeśli piłkarz jest dojrzały , może wypracować sobie takie cechy nawet siedząc w domu . mecze są towarzyskie a więc można też myśleć o dalszej perspektywie , przyszłości - trener może gospodarować piłkarzami szczególnie że tylko główny trzon reprezentacji jest przekonujący ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rybus, Iwański, Wojtkowiak, Peszko, Małecki, Brożek, Pietrasiak, Bonin etc.
Który z nich ma szanse grać na średnim poziomie europejskim? Żaden. Dlatego dla mnie nie ma żadnej różnicy między tym czy ktoś powoła pana X, czy pana Y skoro tylko kilku zawodników w kadrze ma potencjał aby grać na naprawdę solidnym poziomie i z pewnością wszystkie te nazwiska zmieszczą się na palcach jednej ręki. Z pustego i Salomon nie naleje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Małecki ma, może Rybus jak się ogarnie też, ci mają jeszcze czas poprawić parę elementów. Poza tym Peszko mógłby grać gdzieś w Austrii albo Belgii.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Im dluzej mlody zawodnik siedzi w naszym kraju, tym mniejsze ma szanse na rozwoj i przydatnosc w reprezentacji.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kreseq ma rację.
Rybusowi, czy Małeckiemu brakuje podstaw i jeśli nie wyjadą za młodu to już nigdy się nie nauczą jak poprawnie przyjąć piłkę, jak podać w biegu, czy jak dośrodkować na głowę... Poza niewątpliwym talentem, szybkością i motoryką trzeba mieć też podstawy rzemiosła piłkarskiego, aby być zawodnikiem kompletnym. O mądrości boiskowej i sodówce, która wali do głowy już nie wspominam. Mimo wszystko Lewandowski, czy Błaszczykowski są wzorami do naśladowania dla takich Rybusów, Małeckich i Grosickich. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Należy też zaznaczyć,że Rybus,Małecki czy Grosicki póki co nie mają takich osiągnięć i takiego statusu w naszej kopanej,jak przed wyjazdem mieli chociażby Żuraw,Błaszczu czy Lewy.
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 28.09.2010 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam, nie jestem za zaciągiem powrotów do ekstraklasy, ale dobrze by było dla samych zawodników może jakby wrócili do Polski: Jerzy Dudek, Jacek Krzynówek, Marek Saganowski czy Mariusz Lewandowski...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.09.2010 o godz. 15:31.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Oczywiscie ze byloby dobrze ale... Do czasu az im jakis klub zaplaci wiecej niz taka Wisla czy Legia, to logicznym jest ze wykorzystają ostatnie lata zeby dorobic do emerytury.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Krzynówek zakończył karierę a Dudek? Ale po co facet mający zatrudnienie na emeryturze w Realu miałby się tłuc po jakiś Bytomiach tudzież Gdyniach? Saganowski to się zgodzę, u nas dałby jeszcze rady. Lewandowski chyba za bardzo do kasy przywiązany. Poza tym drewno z niego i tyle.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Dudek z Realu, to może wróci, ale podejrzewam że jako trener, a nie jako bramkarz. Już pomiam, że on tam ładną kasę kosi, jest w towarzystwie super-gwiazd i trenuje z Mourinho, ale dodatkowo pomaga mu, że ma w Realu spory szacunek. Do pierwszego składu nigdy się nie przebije, ale jak te dwa-trzy razy wyszedł bronić, to pokazał, że równie dobrze mógłby w nim być. Nie wierzę też w powrót Krzynówka, mimo że jest, o ile dobrze wiem, nadal bezrobotny. On jest już na samym skraju emerytury, w dodatku po kontuzji. Wątpię by mu do Drwaloklasy było spieszno - wątpię by mu ktoś zapłacił tyle, żeby chciało mu się jeszcze ryzykować zdrowie. Chociaż z drugiej strony, bezrobocie swoje robi. Sagan dopiero co przeniósł się do Atromitosu i ma kontrakt na dwa lata. Też wątpliwe, żeby chciało mu się stamtąd ruszać, no chyba że będzie mu wybitnie nie szło. On akurat za granica w kratkę, ale nie można powiedzieć, że się nie sprawdził. Lewandowski tym bardziej nie wróci, też ma kontrakt na parę lat, a ligę ukraińską zna dobrze, więc da sobie tam radę. Cytat:
![]()
Legionista
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Widząc co wyprawia Żurawski, żadnego z come backów bym nie chciał w Wiśle.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Frankowski, Niedzielan, Mila nie osiągnęli NIC, jeśli nie gorzej, bo wiemy jakie problemy mieli i Sebek i Franek.(wrócili do kraju z podkulonymi ogonami...) Za to Żuraw, Miętowy i Wichniar - po nich spodziewałem się czegoś i sie przeliczyłem.(Osiągneli co nieco, wrócili jak gwiazdy...) Dziwna ta liga polska. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/5671
wreszcie ktos napisal to z sensem. Słowo daje, jakby ten pajac miał grac w kadrze, to bym przestał kibicowac polskiej reprezentacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Bzdury. Arboleda mieszka w Polsce juz 5 lat i paszport mu sie poprostu nalezy, zgodnie z obowiazujacym prawem. Nikt tutaj nie robi takich walkow, jak w przypadku Rogera czy Olisadebe, gdzie naginano przepisy. Bedzie obywatelem Polski, moze zostac powolany do kadry...inna sprawa jest czy sie to komus podoba, czy nie. Ja nie mam pojecia co siedzi w glowie Arboledy, wiec nie zamierzam tego krytykowac. Z tego, co wiem zawsze wypowiadal sie w samych superlatywach o naszym kraju. W dodatku zasymilowal sie(mowi po polsku) w odroznieniu od w/w panow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak Arboleda założy koszulkę reprezentacji to.... oficjalnie będę miał na kadrę wyjebane.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Parerjo i Emanuel nie doprowadzili Cię do takiego samego wniosku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nieoficjalny raport z USA. Jeśli prawdziwy, to Smuda jest porażajacym hipokrytą.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
widzialem pilkarzy w czwartek na swiezych nie wygladali szczegolnie trenejro. Kuba otrzymal od naszego fc nasza smyczke na pamiatke pobytu. a poranne treningi odwolane byly wszystkie!!!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
szykuje się niezła wtopa. Amerykany tak głupio od dzieciaka wychowywani, żeby to co robią robić dobrze i do końca. Latają jak wariaci, nogi nie odkładają, a przecież nie ma po co, bo to mecz towarzyski przecież.
A nasi biedacy, nie dość, że po zmianie strefy czasowej to jeszcze będą mieli równowagę płynów w żyłach zakłóconą. Choć to w nocy , muszę obejrzeć ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
szkoda że w stosunku do Nowaka, wieśniak Lato pokazał że wieśniakiem pozostał.
Życzę 4 bramek reprezentacji USA. Od czasów gdy ich zlaliśmy z Olisadebembenem, Oni leją Nas i ich poziom rośnie. A najeb** się musieli, oczywiście nie dziwię się im skoro na kadrze zawsze inni ludzie, lepiej się z kolegą napić, bo może to być ich wspólne ostatnie chlanie. ciekawe czy Jedrzejczyk robi dużo fotek w windzie.. ![]()
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Tego Golonkę z TVN-u powinien powołać Smuda. Wkręcił taką bramkę, że żaden z tych Naszych pseudo profesjonalistów nie strzeli nigdy.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|