|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nikt nie zna przyszłości w tym względzie i pisanie w temacie Dudu Bitona że coś będzie na pewno to przejaw ignorancji, sprawa jest otwarta i stanie sie realnym tematem wiosną.
Teza zaś, że My sprzedajemy piłkarzy za 1,6 to akurat nie prawda, Żurawski czy Marcelo byli dużo drożsi gdy odchodzili z Wisły. Jak boss zechce to Biton będzie wykupiony bo suma mieści się w naszych realiach i tyle w temacie. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html To jest natomiast temat bardziej na czasie. Okienko po rundzie wiosennej (Biton) to temat odległy. Okienko zimowe przed nami ... zaś teraz to można by wreszcie pomyśleć o zatrzymywaniu takich piłkarzy jak Paweł Stolarski jednak ..w Wiśle. http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/l...0,artykul.html Hmm, coś o Meliksonie ... bo jeśli kogoś korzystnie sprzedamy to właśnie Maora. Rzecz jasna nie jestem zwolennikiem jego szybkiego odejścia , niech Nas jeszcze cieszy swoją grą. ___________________ Do pan Dudi Chyba się nie rozumiemy. Nie kwestionuję wzrostu wartości rynkowej piłkarza a jedynie twierdze że na dziś, nikt nie wie czy go na 100% wykupimy czy nie . Co do Stolarskiego, to jest to taki mały kamyczek do szkolenia młodzieży i wyszukiwania talentów, a następnie ... dbania o nie.. Oj, coś mało tych młodych zdolnych w naszej kadrze. Czekaj i ... tyle. Ta kwestia to całe lata zaniedbań, warto popatrzyć na L. Choć myślę że oni to co już mają i tak w końcu zmarnują ...bo już tak mają. Jednak w kwestii szkolenia warto brać z nich przykład a na boisku rzecz jasna ... lać ich ile wlezie .
Ostatnio edytowane przez milosz : 27.10.2011 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Spokojnie z tym Bitonem, poczekajmy z oceną do końca sezonu. Jak na razie strzelił dwie fantastyczne bramki w LE i chwała mu za to ale trzeba pamiętać że przy bardzo biernej postawie obrońców.
To że strzela w naszej buraczanej nie przekonuje mnie do tego że na pewno warto wydać na niego 1.6mln. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Dzięki Bitonowi jesteśmy obecnie na 3 miejscu w lidze, z punktem straty do lidera. Więc jego dobra forma jest nam jak najbardziej na rękę. Nawet jeśli go się nie uda wykupić, będzie można powiedzieć że przy stosunkowo małych nakładach pozyskaliśmy na rok snajpera, który nam załatwił kupę punktów. Nie na rękę może być ew. świetna forma zawodnika, którego wypożyczyliśmy, chcieliśmy wykupić a nie mamy prawa pierwokupu. Tu tego problemu nie ma. Oczywiście fakt, że w kolejnych okienkach nastąpił exodus z Bełchatowa, czego wynikiem jest obecna walka o utrzymanie skromną kadrą, nie ma żadnego związku z blokowaniem odejścia Garguły. Cóż, odważna teza.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.10.2011 o godz. 14:08.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeśli nie jest bierna, to wtedy typa faulują, ale napisałbyś ze strzelał karne po głupich faulach BIERNYCH obrońców. Jak dla mnie chłop jest po prostu fantastyczny. Dlaczego? Bo nie wyglądał mi na kota jak przyszedł. Nie bierze na siebie gry, ktoś tam pisał ze słabo gra tyłem do bramki i głową (o głowie bym polemizował), bez piłki też jakoś super sie nie porusza, ale jak dostanie piłke to potrafi strzelić przepiekną bramkę w najmniej spodziewanym momencie. To ze strzela w lidze polskiej Cie nie przekonuje ? To jak mamy grać w pucharach jak nie bedzie nikogo kto bedzie robił punkty w lidze ? Puk puk ? i te mityczne 1.6 . Dośc dużo jak na średniaka z Belgii,serio. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
||
![]() A to, że w kolejnych okienkach nastąpił exodus (co jest zaaaajebiście naciąganą tezą, bo "exodus" nie trwa 2 lata, czy ile to już minęło od ściągnięcia Garguły) świadczy o tym, że nie mieli kasy i powinni się połakomić na pieniądze Wisły, czy o tym, że mieli kasę i powinni za wszelką cenę Gargułę utrzymać, żeby podnieść poziom? Bo nie rozumiem. Bo teza, że ich obecna sytuacja ma cokolwiek wspólnego z blokowaniem odejścia Garguły (2 lata temu!) jest twoja, nie moja. ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 27.10.2011 o godz. 16:02.
![]() |
||
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Sebastian Boenisch kończy kontrkat w tym roku jego wartośc spadła po kontuzji, mozna by o nim pomyslec.. Podleczy się i bedzie śmigał..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
chyba po fizjoterapeutach... ten gość to szklanka, leczy się chyba już od 100 tysięcy lat, a legenda mówi że kiedyś grał w piłkę... daj se siana
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Co do Bitona to chłopaki, weźcie na luz. Nie ma co sobie gdybać, bo sam Dudu mówił, że kwota wykupu CHYBA wynosi 1,6 mln, sam nie jest tego pewien, więc na razie cieszmy się z jego gry i goli...
Poza tym, gdzieś był artykuł, że Cupiał się sfrajerzył, bo miał wybór. Kupić Bitona od razu, w ciemno, za kilkaset tysi ojro, albo wypożyczyć najpierw. I tutaj trzeba sobie zadać pytanie. Jeżeli można go było od razu kupić za kilkaset ojro, a my go tylko wypożyczyliśmy, (gdzie, za wypożyczenie także zapłaciliśmy Charleoi Dowiemy się latem. Do tego czasu ponarzekajmy na słabą grę Wisełki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Całe szczęście że tacy ludzie jak ty nie odpowiadają w Wiśle za transfery. Przypuszczam że Klejndinst tak właśnie Buzoze wyłowił i poszło się pier...ić 400tys € Pewnie Gordan zagrał kilka razy wślizgiem, może jeszcze jakąś bramkę z bani załadował i poszła pozytywna opinia. Gdyby nie ta skuteczność Dudu Bitona to byłby to bardzo przeciętny napastnik. Być może facet ma jakąś wspaniałą passe która za chwile się skończy, oby nie. Grzegorz "Kiełbasa" Piechna też kiedyś walił bramki jak na zawołanie, ponad 20 na sezon. Jeżeli cena za niego będzie faktycznie wynosić 1.6mln to na dzień dzisiejszy, dla mnie nie jest wart tych pieniędzy. Zbyt wiele słabych punktów w jego grze, ale ponieważ jest młodym zawodnikiem ma szanse to poprawić. Jedyne o co apeluję to aby poczekać z oceną do końca sezonu. |
||
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Kris Dee, ty to na serio piszesz? Takie powiedzenie jest "dobry trener tylko wyników nie ma". Ty wymyśliłeś coś przeciwnego o piłkarzach - "Słaby napastnik, tylko bramki strzela". Ja tam wolę słabego napadziora, który w sezonie strzeli 20-30 goli, jak Frankowski, Svitlica czy Filippo Inzaghi niż zajebistego, który gra świetnie głową, tyłem do bramki, super się zastawia oraz ma 10 innych zalet, tylko się od roku nie może przełamać (np Tomasz - international level - Zahorski). Nie chce się na wyrost zachwycać Bitonem, ale to przechuj i nie wykupienie go za 1,5mln euro będzie dużą głupotą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kiedyś zapytano włodarzy Realu Madryt, dlaczego nie chcą kupić Gerda Mullera, a ci odpowiedzili, że on tylko gole strzela.
Tylko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moze jednak jest jakas szansa? dziennikarska spekulacja narazie...
http://translate.google.com/translat...id5134436.html |
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Co do gry to tego można się nauczyć bo wiadomo że w Izarelu gra się mniej agresywnie i mniej taktycznie, a z tą smykałką do strzelania goli trzeba się po prostu urodzić. Cytat:
Tak czy inaczej te rozważania są nie co dziwne my nie mamy nawet boisk treningowych a my zastanawiamy się czy klub powinien kupić napastnika za 1,6 mln euro.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.10.2011 o godz. 09:46.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Gdyby nie skuteczność Frankowskiego, to byłby nikim! Znasz powiedzenie, że "napastnika rozlicza się ze strzelonych bramek"? Biton strzela? Strzela. 13 bramek w 16 meczach. No nie wiem, co trzeba mieć przed oczami, żeby podważać jego wartość. Pewnie, że w przyszłości może być różnie, ale na tę chwilę żydzicho wymiata!@ canarinhos Też mnie dziś rano naszła podobna refleksja. Jak ktoś mógł wynegocjować cenę, której i tak nie będziemy mogli zapłacić... Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest to, co napisałeś sam, ale nie chce mi się w to wierzyć i mam wrażenie, że po zakończeniu sezonu będzie zaskoczenie, że nie mamy kasy na Bitona i na chybcika trzeba znaleźć kogoś do ataku, bo o dziwo Boguski znowu będzie kontuzjowany/ nie strzeli w tym sezonie żadnej bramki.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 28.10.2011 o godz. 09:27.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy był podobny post do tego co teraz tutaj napisze...
Jak to jest mozliwe, zeby cena, ktora jest z gory ustalana przed wypozyczeniem zawodnika mogla ulec zmianie w czasie jego gry? Z tego co wiem to przed wypozyczeniem ustala sie cene pierwokupu i nie ulega ona zmianie, czy zawodnik strzela 10 goli czy nie strzela zadnego. Takze jesli Wisla zgodzila sie na cene pierwokupu,ktora faktycznie wynosila ponad 1,5 mln euro to gratulacje dla negocjatorow, skoro nikt w Polsce nie placi za zawodnikow w granicach 1 mln euro (rekord chyba za Vrdoljaka ok. 1 mln euro) nie mowiac juz o kwotach wyzszych. Tylko ze w tej chwili podpieramy sie mediami, ktore taka cene nam oglosily. Mnie osobiscie dziwi fakt, ze zawodnik za ktorego placimy jakies 200 tys euro za rok gry kosztuje 1,6 mln euro, bo jesli ta cena jest prawdziwa to z gory przeciez byla ona skazana na niepowodzenie jesli chodzi o pierwokup. Chyba ze takie byly plany dzialaczy, wypoczyc na rok , a w miedzyczasie szukac innej opcji. ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
Pewnie poczujecie sie rozczarowani ale jeszcze pare lat minie zanim Wisla wyda taka kase na transfer. Liga Polska nawet nie przekroczyla bariery 1 banki. Owszem mozna bylo brac Bitona jak chcieli za niego kilkaset tys, Tylko Czy Stan wogole miał plan go kupic? Mysle ze nie. Prawdopodobnie pracowal nad transferem napastnika, ale gdy glownych kandydatow huj strzelil poprostu Sie ratowal wypozyczeniem Bitona. Cos ala Diaz. A kwota odstepnego nie grala roli, zgodzil sie byle by miec 2 napastnika, Belgom zmydlil oczy transferem za 1,6 mln , my dopielismy kadre . Pewnie wladza nawet sie nie spodziewala ze Biton tak odpali. To Genkov mial byc gwiazdka, I na nim pewnie chciano zarobic. Maaskant robil co mogl , promowal Genkova mimo wielu goli Bitona. Bez roznicy, zapewne I tak oboje prezentuja podobny poziom.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.10.2011 o godz. 09:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Bramkarz słaby bo tylko dobrze broni... |
|
|
|
Guest
|
|
Powiedzmy sobie szczerze sytuacja jest naprawdę trudna do rozegrania. W Polsce o czym dobrze wiemy można wypromować piłkarza i sprzedać go za dobre pieniądze. Dlatego rachunek ekonomiczny jest prosty kupić Bitona już np teraz w zimie, a sprzedać w lecie za wyższą kwotę. Czysty zysk jednak wszystko owiane ryzykiem bo w piłce zdarzą się kontuzje, spadki formy. Na moje Biton może być jeszcze lepszy bo widać że to inteligentny facet i szybko się uczy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 28.10.2011 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wy sie zastanawiacie czy wydawac kase na Bitona czy nie, wlodarze czy taka kasa sie znajdzie itp. Niestety to pokazuje, ze wciaz tkwimy w marazmie. Bo pytanie teraz powinno brzmiec, kogo Bitonowi dokupic do ataku w przerwie zimowej, jak wzmocnic pomoc i obrone, a nie czy wydac kase na najbardziej skutecznego napastnika od dluzszego czasu i walczyc w obrone MP przy duzo silniejszej niz kiedys konkurencji ?
Ta dyskusja pokazuje, ze jestesmy caly czas na poziomie finansowym, ktory niestety awans do LM czy LE (sam awans!) ogranicza do kryterium szczesliwego losowania czy szczescia w samym meczu. Wydatek 1,5mln Euro nie jest maly. To jest oczywiste. Tylko, ze wydatek 1,5 mln Euro w obecnym futbolu na wysokim poziomie jest czyms normalnym, wymaganym, uzasadnionym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moze I dali 500, ale badzmy realistami. Czy naprawde te kilka bramek w slabym belgiskim klubie tak podnosi jego wartosc? Genkov chyba nawet lepsza runde miał, ile kosztowal ?
Pomysl za ile opchniesz Bitona? 3 mln max o ile wszystko bedzie ok. Niech Mierzejewski tu nie bedzie wypadkowa bo ciezko o drugiego jelenia. Brozek kilkukrotny krol strzelcow i ciezko bylo znalesc chetnych, poszedl za 2 mln. W takiej lidze o gole latwo, a co w kadrze? Narazie 1 wystep wiec malo by kogos to intetesowalo. Stan majac 1,5 do wydania, zapoda 3 grajkow po 500tys a nie na Bitona. Sprzedajac ich po 1 mln zarobi to samo bez zbednego ryzyka, przy okazji wzmocni kadre. Juz to widze jak Stan I Bogdan wysylaja Maaskanta po 1,6 to Cupiala, patrzac czym Bogus mu zmarze usmiech... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jakie to punkty? I ile ich jest? Możesz wymienić zamiast rzucac ogólnikami?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Są ludzie w naszym klubie którzy dostają grube pieniądze własnie za to żeby się spodziewać takich ewentualności.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Polski szmatławiec przekręcił wersję izraelskiego szmatławca co do ceny Bitona a wy wszyscy w to wierzycie
Przecież Stan, Boguś i reszta to nie idioci. Nie ściągnęli Bitona jako zmiennika dla Genkova tylko by konkurował z nim. Jak wspominali chcą poprawić jakość drużyny i to się im udało. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Pozwolę sobie zacytować kolegę, który doskonale podsumował Bitona.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie Biton to od czasów Franka i Żurawia najlepszy napastnik w Wiśle. Wart jest tych 1.6 mln euro o których się pisze, dlaczego tak uważam?
- Bo to zawodnik który potrafi zrobić coś z niczego. Te brami z Twente czy Fulham to nie było przypadkowe odbicie piłki od zawodnika tylko świetna indywidualna akcja, zakończona bardzo trudnym do obrony dla bramkarza strzałem. - Bo jego gole dają nam bardzo dużo punktów - Bo potrafi świetnie wykończyć akcję - Bo piłka go szuka w polu karnym tak samo jak kiedyś szukała Franka |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|