The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2011, 16:56
milosz napisał(a):Wyświetl post
Pisałem bez odbioru bo gołym okiem widzę niczym nieuzasadnione czarnowidztwo z którym polemika nie ma sensu.

Parejko to nadal dobry bramkarz, a dawno to była II wojna światowa. Każdy piłkarz miewa gorsze okresy, a choćby w meczu z L obronił nam dwie "setki".

Palijć i Iirsak to tylko rezerwowi, a nie lokomotywy Wisły. Tacy też są przydatni. No chyba że sprowadzimy lepszych albo taki Brud pokaże jakość.

Jak będzie wola to kupimy Bitona czy Nuneza, nie mówimy o kilkunastu milionach tylko o 1,7 a max 2 z Nunezem.

Przypomnę że nie za darmo odeszli Marcelo i inni więc kasa jest tylko potrzebna jest wola z niej korzystania, tylko wola. Kase którą zarobiliśmy na wyprzedaży piłkarzy nadal nie wydaliśmy a dochodzi do tego zysk z LE. O plotkach z TeleFoniki dyskutować mi się nie chce. Jak ktoś widzi tylko czarną dziurę to jak wspominałem rozmowa nie ma sensu.

Jeśli będzie dobra wola i zielone światło to problemy są wymyślone, deliberowanie o tym to wróżenie z fusów.
Wiesz piszesz na forum a nie na tablicy ogloszeniowej wiec licz sie z tym ze wywiaze sie przynajmniej namiastka romzowy.

Rezerwowi pilkarze maja zadania wejsc i zmienic obraz gry, niestety ale obaj tego nie potraia. Co wiecej nie mamy ani jednego takiego rezerwowego.

Bedzie wola wykupimy Bitona i Nuneza... no prosze cie od kiedy czekamy na taka wole w tej skali finansowej? Od dzis to sledzisz?

Jesli chodzi o te jak to piszesz plotki odnosnie TF to prosze zerknij do opracowania znanej firmy audytorskiej(nie pamietam Price Waters chyba), jest w temacie nibylandia. Bedziesz dyskutowal z twardymi danymi? To juz zaklamywanie rzeczywistosci. Jest a raczej byla kasa za Marcelo, Brozkow itd bo wiekszosc jej wyladowala w Myslenicach. Bedzie kasa z LE i el. LM i co sie z nia stanie?

Twoja wypowiedz opiera sie nie na argumentach a chciejstwie nawet nie na niepochamowanym optymizmie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.10.2011, 17:11
borys Moje poglądy są racjonalne, a twoje to bezzasadny pesymizm. Ot taką mamy różnicę zdań.

Ano zobaczymy jak Genkow zareaguje na bycie rezerwowym. Jak wrócą Melikson i Małecki to Ja np. uważam że Mały powinien być rezerwowym i już masz kogoś kto wchodzi z ławki i może zmienić losy meczu. Wilk z Apoelem wszedł jako rezerwowy i strzelił bramkę a podawał mu rezerwowy Iliew ... mógłbym tak ten temat ciągnąć ale ...po co... toż już mówiłem że to nie ma sensu.

A od kiedy to mamy napastnika pokroju Bitona ...powtórzę ta rozmowa nie ma sensu, Ja w głowie Cupiała nie siedzę.

I sugeruję pozostać przy tej konkluzji że za parę miesięcy zobaczymy co Boss nam zafunduje w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.10.2011 o godz. 17:16.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2011, 17:53
1,6 mln euro za Bitona? Nie mam pytań. Nie stać nas :/

No i po Bitonie ehhhhhhh
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 04.10.2011 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2011, 18:34
borys napisał(a):Wyświetl post
@milosz

Biton - 1.6 mln. EUR (słownie milion sześcset tysięcy euro) czy najdrozszy pilkarz nie kosztował nas
Podaj proszę link do rzetelnej informacji na temat tego 1,6 mln euro. Bo z tego co ja pamiętam, to cena jego definitywnego wykupu wynosi dokładnie połowę z tego, co podałeś Ty.

@Marcin
Dzięki.
Ostatnio edytowane przez Pawlolek : 04.10.2011 o godz. 18:39.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.10.2011, 18:38
Milosz - piszesz, że brakuje w zespole jakości - należy wymienić słabsze ogniwa, to o czym piszesz dotyczy 80% obecnej kadry, przy obecnych nakładach finansowych plus dotychczasowym zarządzaniu nie wydaje się by ten proces potrwał krócej niż 5 lat a więc tak orientacyjnie należy doczekać końca kontraktów tych zawodników, którzy okazali się być za słabi. Powód oczywisty - nikt ich nie kupi zarówno kluby polskie jak i tym bardziej zagraniczne. Ile słabych elementów udało się nam upłynnić inaczej niż rozwiązaniem kontraktu za porozumieniem stron?. W związku z tym masz czysto teoretyczną rację nie popartą żadnym konkretnym argumentem odnoszącym się do naszej vide wiślackiej rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.10.2011, 19:00
Tak tak juz madre glowki wiedza wszystko, ze Bitona Wisła nie wykupi. Numery w lotka by podali jak tak wszystko dobrze wiedzą.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.10.2011, 19:10
Merkury ciągniesz to swoje czarnowidztwo, a argumentów nie masz żadnych. Co okienko (od roku, czyli praca Stana) przychodzą do nas lepsi piłkarze od tych co byli i pewnie dlatego jest MP2011 i LE, a nie wice-MP2010 i Karabach.

Jakość zaś to 3 może 4 kolejne, dobre transfery. Bo na dziś to nie rywalizujemy z Barceloną.
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak tak juz madre glowki wiedza wszystko, ze Bitona Wisła nie wykupi. Numery w lotka by podali jak tak wszystko dobrze wiedzą.
Dokładnie o tym piszę, mam prośbę do tych co widzą wszystko na czarno, numery do totolotka proszę i ma być 6, skoro znacie tak precyzyjnie przyszłość. Niestety Ja jej nie znam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.10.2011 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2011, 20:32
http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Bl...wiadomosc.html

Stan! Działaj!

P.S. - jeśli już było to sory.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.10.2011, 10:52
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25920
I my chcemy budować silny zespół. Z czym k***a do ludzi. To ciągłe partactwo i minimalizm doprowadzają mnie do furii. Jak w tym klubie ma być normalnie, jak wypożycza się piłkarza ze spadkowicza i ustala się takie ceny. I co, jesteśmy teraz klubem orbitalnym dla połowy europy: Slovan Bratysława, Caligari, River Plate (to już nawet nie europa), teraz odejdzie jeszcze pewnie Nunez (bo też kasy nie ma) i kadra gotowa. A chłopaki co odeszli ograli się w Wiśle i są w większym lub mniejszym stopniu wzmocnieniem dla swoich zespołów.
Nie dość, że nie ma w składzie Polaków, kupujemy tylko dinozaury z Holandii to jeszcze nie potrafimy zatrzymać tych zdolnych i młodych.
Rzygać mi się chce na całą tą politykę w klubie. Gdzie jest normalność? Kiedy będzie normalnie PANIE BASAŁAJ WYSTĄP.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2011, 11:00
Jeżeli w końcu chcemy zacząć się liczyć w Europie, to tacy piłkarze jak Biton muszą zostać w drużynie.
Biton ma 23 lata i przy takim tempie rozwoju za 2 lata można go będzie sprzedać za minimum 2 razy więcej. Wiadomo jest, że istnieje ryzyko kontuzji lub spadku formy ale kto nie ryzykuje ten nigdy nic nie zyska.
A transfer Błaszczykowskiego nie jest dla mnie realny. Borussia go nie puści z klubu, a nawet jeśli, to nie sprzeda go za marne grosze tylko za porządne pieniądze. Jedyna i nikła szansa to chyba półroczne wypożyczenie.
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 05.10.2011, 11:17
Tylko ze Błaszczykowskiemu w czerwcu sie chyba kontrakt koniczy
Odpowiedz cytując
tukan69
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 05.10.2011, 12:04
Błaszczykowski nie wróci teraz do Wisły. Dla mnie to taki lekki szantaż ze strony Kuby - liczy na to, że trener da mu szanse. Co do Bitona to 1.6 E to na dzień dzisiejszy kwota nieosiągalna dla nas (vide transfer Deleva). Mam nadzieję, że będą jakieś przyzwoite transfery w zimie, choć z drugiej strony z taką polityką finansową pana C zmniejszamy dystans... ale do klubów z polskiej Ekstraklasy(o ile już nie musimy gonić vide Legia).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2011, 12:35
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
I my chcemy budować silny zespół. Z czym k***a do ludzi. To ciągłe partactwo i minimalizm doprowadzają mnie do furii. Jak w tym klubie ma być normalnie, jak wypożycza się piłkarza ze spadkowicza i ustala się takie ceny. I co, jesteśmy teraz klubem orbitalnym dla połowy europy: Slovan Bratysława, Caligari, River Plate (to już nawet nie europa), teraz odejdzie jeszcze pewnie Nunez (bo też kasy nie ma) i kadra gotowa. A chłopaki co odeszli ograli się w Wiśle i są w większym lub mniejszym stopniu wzmocnieniem dla swoich zespołów.
Nie dość, że nie ma w składzie Polaków, kupujemy tylko dinozaury z Holandii to jeszcze nie potrafimy zatrzymać tych zdolnych i młodych.
Rzygać mi się chce na całą tą politykę w klubie. Gdzie jest normalność? Kiedy będzie normalnie PANIE BASAŁAJ WYSTĄP.
No dobrze. Ale ten przykład pokazuje (jesli kwota odstepnego jest prawdziwa), ile trzeba w Europie wydać za napastnika, który nie będzie się uczył, ale swoim wejsciem na boisku gwarantuje te kilkanaście bramek w sezonie.
Inna droga to gmeranie w niższych ligach i szukanie młodych, którzy mają zdolności,. którzy się nauczą i kiedyś zaskoczą.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.10.2011, 12:47
bkl napisał(a):Wyświetl post
Tylko ze Błaszczykowskiemu w czerwcu sie chyba kontrakt koniczy
W czerwcu 2013.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.10.2011, 12:54

Super, o możliwościach finansowych Realu czy innego Interu wiemy, jednak nie z ligi hiszpańskiej, włoskiej czy angielskiej a z ligi francuskiej i to nie od mistrza kraju możemy na "stole negocjacyjnym" zobaczyć kwotę 43 melonów euro (za gościa o nazwisku Pastore, i to pomocnika a kasę wyłożył i kupił PSG). Czterdzieści trzy miliony euro, a my zastanawiamy się czy będzie 1,5 czy 1,6 na Bitona, na jedynego faceta który Nam strzela bramki seryjnie ...przypomnę (tak bez powodu) że piłka nożna właśnie polega w gruncie rzeczy na strzelaniu bramek.

Powiem tak, pozyskanie Bitona to nie jest zwyczajny transfer, w naszych warunkach to test dokąd podążamy i gdzie jesteśmy. Odpowiedź da nam wkrótce Pan Boss i niech mi nikt nie mówi że już ją zna, bo interes do zrobienia jest widoczny gołym okiem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2011, 12:58
Super, o możliwościach finansowych Realu czy innego Interu wiemy, jednak nie z ligi hiszpańskiej, włoskiej czy angielskiej a z ligi francuskiej i to nie od mistrza kraju możemy na "stole negocjacyjnym" zobaczyć kwotę 43 melonów euro (za gościa o nazwisku Pastore, i to pomocnika a kasę wyłożył i kupił PSG). Czterdzieści trzy miliony euro, a my zastanawiamy się czy będzie 1,5 czy 1,6 na Bitona, na jedynego faceta który Nam strzela bramki seryjnie ...
Znajdź nam arabskich inwestorów a dopiero potem pisz takie dyrdymały.

W jakim wy świecie żyjecie?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2011, 13:16
Z Bitonem jest prosta sprawa. Czekamy. To Izraelczyk, zima dopiero przed nami. Przerwa zimowa również. W naszym systemie życiowo-myślowo-transferowym może się okazać, że na drugą rundę Biton ch... strzeli, a Genkow odzyska formę. I co wtedy? Jeśli Biton będzie z taką regularnością jak teraz pakował piłki do siatki co najmniej do czerwca, to wtedy pozostaje pytanie czy nie warto wyłożyć tego 1,5 mln euro i sprzedać go później za powiedzmy 2,5-3. Ale tak jak mówię, wystarczy pięć kolejek bez gola i już jego wycena będzie na poziomie 300 tys.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.10.2011, 13:36
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Z Bitonem jest prosta sprawa. Czekamy. To Izraelczyk, zima dopiero przed nami. Przerwa zimowa również. W naszym systemie życiowo-myślowo-transferowym może się okazać, że na drugą rundę Biton ch... strzeli, a Genkow odzyska formę. I co wtedy? Jeśli Biton będzie z taką regularnością jak teraz pakował piłki do siatki co najmniej do czerwca, to wtedy pozostaje pytanie czy nie warto wyłożyć tego 1,5 mln euro i sprzedać go później za powiedzmy 2,5-3. Ale tak jak mówię, wystarczy pięć kolejek bez gola i już jego wycena będzie na poziomie 300 tys.

Niezależnie od tego czy będzie nam seryjnie strzelał bramki czy nie Wisła nie wyłoży na niego 1,5 mln euro. Cupiał po prostu dalej jest święcie przekonany, że darmowym złomem osiągnie ligę mistrzów. Po nieudnej próbie znowu będą do siebie dochodzić 3 tygodnie. Wiem, ze łatwo wydaje się nie swoje pieniądze i prosze mi nie wmawiać bym szukał sponsora w Arabii. Nie od dziś mówi się, żeby wyciągnąć wpierw trzeba włożyć. Takiej polityki nie stosuje się już od pojedynków z Anderlechtem, gdzie przed ważnym meczem sprzedano Kosowkiego, a nie kupiono nikogo w zamian. Wcześniej przez półtora roku sprowadzano młodych zawodników i przyniosło efekty w Europie. Po nim nastąpiła wyprzedaż składu bez zakupu wartościowych zmienników. Obecna sytuacja jest owocem ziarna zasianego lata temu.

Jeśli się to nie zmieni, Wisła w Europie sukcesu nie osiągnie, ani tym bardziej nie zadomowi się w niej na stałe.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.10.2011, 13:43

Super, o możliwościach finansowych Realu czy innego Interu wiemy, jednak nie z ligi hiszpańskiej, włoskiej czy angielskiej a z ligi francuskiej i to nie od mistrza kraju możemy na "stole negocjacyjnym" zobaczyć kwotę 43 melonów euro (za gościa o nazwisku Pastore, i to pomocnika a kasę wyłożył i kupił PSG). Czterdzieści trzy miliony euro, a my zastanawiamy się czy będzie 1,5 czy 1,6 na Bitona, na jedynego faceta który Nam strzela bramki seryjnie ...przypomnę (tak bez powodu) że piłka nożna właśnie polega w gruncie rzeczy na strzelaniu bramek.

Powiem tak, pozyskanie Bitona to nie jest zwyczajny transfer, w naszych warunkach to test dokąd podążamy i gdzie jesteśmy. Odpowiedź da nam wkrótce Pan Boss i niech mi nikt nie mówi że już ją zna, bo interes do zrobienia jest widoczny gołym okiem.

Kolego wszystko pięknie fajnie ale czy Ty wogóle wiesz o czym piszesz? Wiesz skąd PSG miało kasę na taki transfer? Zapytaj Lyonu czy OM czy Mistrza Francji Lille czy są w stanie na dzisiaj taką kasę wyłożyć za piłkarza? Odpowiem Ci nie są. Najpierw poczytaj skąd taka kasa a potem pisz cokolwiek.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 05.10.2011, 14:16
Proud napisał(a):Wyświetl post
Znajdź nam arabskich inwestorów a dopiero potem pisz takie dyrdymały.

W jakim wy świecie żyjecie?
W realnym , a Ty.
Jakbyś zrozumiał tekst to byś wiedział że Ja nie oczekuje od Cupiała 43 baniek (bo to absurd i trzeba wyjątkowo złej woli aby cos takiego mi sugerować) tylko powiedzmy 1,5(po negocjacjach) za Bitona. Jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to jego problem.

PS. to sie dotyczy też Feniks1983.

Sam Basałaj mówił swego czasu że Wisła zamierzała kupić jakąś gwiazdę za "większą gotówkę", ale z pomysłu zrezygnowano bo "wylansował się Melikson".
Jest więc okazja dokonać racjonalnej inwestycji. Biton z Wisły (po jakims czasie w niej gry) odchodząc mógłby kosztowac np. tyle co Marcelo, czyli teoretyczny interes jest, choć ryzyko również...
Ostatnio edytowane przez milosz : 05.10.2011 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.10.2011, 14:29
W realnym , a Ty.
Jakbyś zrozumiał tekst to byś wiedział że Ja nie oczekuje od Cupiała 43 baniek (bo to absurd) tylko powiedzmy 1,5 (po negocjacjach) za Bitona. Jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to jego problem.

PS. to sie dotyczy też Feniks1983.
Potwierdzasz kolejny raz, że żyjesz w swoim świecie, który jest oderwaniem od realiów panujących w Wiśle Kraków - może na inne tematy niezwiązane akurat z tym masz coś do powiedzenia ale proszę Cię byś zrozumiał ani Biton ani Nunez nie będą grać w przyszłym sezonie w Wiśle bo nas na to nie stać. Dyrektor sportowy w dalszym ciągu szuka wśród zawodników doświadczonych, którym kończą się kontrakty bez żadnych rewelacji uprzedzając to co dziać się będzie zimą w kwestii transferów. Wszystkie koncepcje dotyczące budowy silnego europejskiego średniaka przy takim właścicielu jak obecnie są niemożliwe - wciąż się łapiemy na kolejne zielone światła a tak na prawdę wciąż ono świeci na czerwono dla rozwoju i budowy Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 05.10.2011, 16:22

Nasz Pan Boss zatrzymał w finansowaniu klubu na poziomie lat 80, albo wcześniej. Co okienko transferowe z obozu prezesa wysyłane są pogłoski, że interesujemy się jednym czy drugim głośnym nazwiskiem, a tak naprawdę to co okienko wypożyczamy zawodników lub kupujemy dziadków. Muszą być niesamowite warunki i okazje ku temu, żeby nasz klub zrobił transfer gotówkowy, jak Melikson czy Jovanović.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.10.2011, 19:36
Sytuacja kadrowa z wypożyczeniami i wiekowymi piłkarzami wygląda jak wygląda bo ktoś (Basałaj? Valcxs?) wpadł na pomysł budowy zespołu piłkarskiego jak koszykarskiego w naszej męskiej koszykówce. Wolni gracze, często wiekowi, prawie sami obcokrajowcy. Tak wygląda przeciętny skład zespołów męskiej koszykówki. Nie ma miejsce na młodych Polaków tak jak i w Wiśle.

Tylko że jednak są pewne różnice między koszykówką a piłką nożną
1. W koszykówce mimo wszystko można mieć gorsza kondycję - boisko mniejsze, płynne zmiany. Piłka nożna to coraz szybszy sport, atletyczny (nie mówię już o lidze angielskiej) Stąd wiekowi piłkarze w nadmiarze to mimo wszystko nie najlepszy pomysł.
2. Chyba jednak łatwiej zgrać 5 koszykarzy niż 11 piłkarzy. Co roku zgrywanie ataku, obrony....

Stąd ściąganie starych, bez szybkości i kondycji piłkarzy chyba nie jest do końca dobrym pomysłem. A zwłaszcza jak jest że tak powiem przekroczona masa krytyczna takich piłkarzy. (Zbyt dużo)
A zgrywanie? W koszykarskich zespołach i połowę składu co sezon zmieniają. Ale w piłce to jakoś nie działa.

Dla Cupiała zespół w sporej części na wypożyczeniach, czy też krótkich kontraktach to zaleta gdyby chciała szybko wyjść z biznesu piłkarskiego. Czy chce? Nie wiem.
Z kolei w takim zespole nie ma prawie nikogo na kim można zarobić (sprzedaż piłkarza) gdyby pojawiły się problemy finansowe (sprzedaż Marcelo)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2011, 20:54
Ludzie co w z tym Bitonem...

Na razie gosc strzelił pare bramek ale jakby popatrzec na niego pod katem pilkarskiej oceny to to nie jest dla mnie jakis super zawodnik.
moze byc tak ze przestanie strzelac te gole,a wroci Genkov i Biton pojdzie w odstawke a jego cena zmaleje o polowe.

wiec na razie trzeba czekac ,ja sam jestem ciekaw ile on naprawde potrafi,bo ja jakos wielkiego talentu w nim nie widze,zreszta jak i w Genkovie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 05.10.2011, 21:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

Na razie gosc strzelił pare bramek ale jakby popatrzec na niego pod katem pilkarskiej oceny to to nie jest dla mnie jakis super zawodnik.
moze byc tak ze przestanie strzelac te gole,a wroci Genkov i Biton pojdzie w odstawke a jego cena zmaleje o polowe.

wiec na razie trzeba czekac ,ja sam jestem ciekaw ile on naprawde potrafi,bo ja jakos wielkiego talentu w nim nie widze,zreszta jak i w Genkovie.
Błąd... wystarczy popatrzeć na jego statystyki oraz wiek. Może nie jest wielkim zawodnikiem, obdarzonym mega techniką, ale ma nosa do strzelania bramek. Udowodnił to w Izraelu, Belgii i Polsce. W sezonie 2010/11 strzelił 18 bramek w 27 meczach i w tym sezonie 7 w 8. Lepszego zawodnika dawno nie mieliśmy, a wy chyba oczekujecie, żeby suma odstępnego wynosiła 2 pęta i połówka. Faktem jest, że cena jest za wysoka, ale to dzięki temu, że nasza wielka holenderska Ganja do tego dopuściła... a szkoda, bo chłopak ma papiery.

Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2011, 22:05
Nasz książe podobno potwierdza, że interesujemy się Raykovem

http://sportline.bg/news/81564/visla...ets-za-titlata
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.10.2011, 12:59
Nasi Holendrzy dokładnie wiedzą co otwarcie zaznaczają, że polak drogi, polak nie adekwatny do ceny, polak słaby. Myślę, że polityka transferowa będzie się opierać jak np. w APOEL-u Nikozja. 3 portugalczyków, 3 brazyliczków, 3 greków i 2 cypryjczyków. U nas będzie podobnie i zainteresowanie tym bułgarem to wykonywanie swojej pracy przez ustaloną politykę. Przecież to oczywiste, że będą u nas pary np. Izraelczyków, Holendrów, Bułgarów, Serbów i 1-2-3 wartościowych polaków. Takie wynalazki jak Kostaryka, Honduras, Argentyna, Estonia czy Słoweniec jest tylko przejściowe, bo ciężko z nimi się porozumiewać. Z biegiem czasu to się wyklaruję.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2011, 13:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

wszelkie rozmowy na temat świetności lub nie Bitona załatwia cena
co do tego czy pójdzie w odstawkę...
nie sądzę
jak dalej będzie strzelał bramkę za bramką a Genkov po powrocie na boisko będzie milczał jak zaklęty to ... Maaskant samobójcą będzie jeśli nie postawi nadal na Żyda...
a samobójcą treneiro raczej nie jest
ps. jest też szansa że Biton się zatnie. A wtedy...
ale to wszystko wróżenie z fusów...
Ostatnio edytowane przez emjot : 06.10.2011 o godz. 13:21.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.10.2011, 13:45
emjot napisał(a):Wyświetl post
wszelkie rozmowy na temat świetności lub nie Bitona załatwia cena
Jeśli ta cena jest prawdziwa to jest dziwna jak dla mnie.Kupili go za 500 tys, strzelił 5 goli w 12 meczach i od razu 1.6 mln?
Być może Belgowie nie chcą go sprzedawać więc stąd ta zaporowa kwota, którą Wisła może i była by w stanie zapłacić ale tylko po awansie do LM a to jak wiadomo się nie stało.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów