|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Według mnie Melikson najlepiej sprawdza się jako skrzydłowy i tam powinien grać, wymiennie z Ilievem.
Ewidentnie brakuje nam kreatywnego, środkowego pomocnika, w stylu dawnego Czerwca czy potem Szymkowiaka. Do tego dobry napastnik i lewy obrońca i kadra jak dla mnie może być zamknięta. Oczywiście pod warunkiem, że ta nowa trójka będzie prezentowała europejską klasę. Wtedy możemy myśleć o obronie MP i mieć realną szansę na LM. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
i myślę że trzeba szukać kogoś za Jaliensa bo to dla mnie porażka jest konkretna. a przede wszystkim BRAMKOSTRZELNY napastnik . Wisła w każdym meczu strzeliła 1 bramkę. to dla mistrza Polski to za mało niestety. ja bym pomyślał nad koncepcją żeby spróbował na jedną połówkę zagrać 2 napastnikami . Może z tego by coś wyszło
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Online |
|
|
rozwiązać kontrakt i pogonić:
Lamey - out Diaz - out Jaliens - out, Jirsak - out Garguła - out lewy obrońca, środkowy obrońca, środkowy pomocnik, skrzydłowy i bramkostrzelny środkowy napastnik... to pozycje które wymagają przymusowego wzmocnienia... okienko zimowe zapowiada się ciekawie... oczywiście to tylko moje mrzonki ![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
jak w zimie spodziewam się , że:
Małecki zostaje sprzedany gdzieś za granicę (jego czas moim zdaniem w Wiśle dobiega końca) Boguski out (wypożyczenie bądź rozwiązanie kontraktu) Jirsak out Co do transferów in w zimie to liczę na dobrego ofensywnego środkowego pomocnika i jednego zawodnika do ataku. Plus życzyłbym sobie nie oglądać więcej na boisku takich miękkich fiutków jak Garguła czy Diaz także oni dla mnie też są do wylotu. Zresztą pozbycie się Garguły to bardzo ciężka sprawa biorąc pod uwagę warunki jakie ma w Wiśle. Na nowego LO w zimie wg mnie nie ma co liczyć gdyż jak na razie mamy 2 zawodników na tą pozycję na utrzymaniu. W lecie za to Diaz out i kupić dobrego lewego obrońcę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Też nie rozumiem wpuszczania Diaza, aby wyrównać... Już wolę oglądać Jirsaka, przynajmniej ma jakiś zmysł do gry kombinacyjnej. Można też było wpuścić Jovanovicia, szarpnąłby może prawą stroną. Diaz i Jaliens to nie są piłkarze na europejskie puchary. Obaj sympatyczni goście, ale piłkarsko są za słabi na Wisłę. Moim zdaniem drużynę należy budować w oparciu o taki skład: Pareiko - Jovanović, Chavez, X, X - Wilk, Nunez, X - Iliev, X, Melikson. Na ławce powinni być Sobolewski (wiek, ale też doświadczenie), Kirm (mimo pecha to nadal dobry zawodnik), czy Paljić (ze względu na uniwersalność). Reszta składu może spokojnie poszukać nowych klubów. Zamiast Jaliensa niech ogrywa się Czekaj, czy Bunoza. Najwyżej wyjdzie na to samo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dla mnie chorą sytuacją jest hodowanie tej całej fermy piłkarzy, którzy de facto niczego nie wnoszą do drużyny. W ogóle to po co nam tylu piłkarzy skoro nawet pierwszy nie gwarantuje wyników w pucharach. Lech w zeszłym sezonie zawalił ligę, bo ich trener nie potrafił odpowiednio zmotywować drużyny, aby zwyciężała w lidze. My mamy dobrego trenera, który w motywacji jest nieco lepszy niż Zieliński i Bakero.
Ale do rzeczy... Proszę, niech klub skończy z utrzymywaniem całej bandy pół piłkarzy, typu Boguskiego, Jirsaka, Garguły, Diaza ect. Mamy kadrę dwudziestu paru piłkarzy, z których jeden jest słabszy od drugiego. I czemu to służy? Przypomina to czasy komunizmu, gdzie niby wszystko było, ale jak się chciało konkret to był problem. I tak, konkretnie to mamy bramkarza, półtora obrońcy: Chavez i Jovanović, 3,5 pomocnika: Melikson, Iliev (jak mu mecz wyjdzie), Małecki i Nunez (o Sobolu wiadomo, nie jest już młody) i pół napastnika- Bitona. I tak przedstawia się jakość w naszym zespole... Bieda!!! I tak na 23 graczy mamy raptem 6,5 zawodnika ( przy czym połówki to zawodnicy przyszłościowi typu Jovanović czy Nunez). Tylko dwóch zawodników prezentuje poziom LM: Parejko i Melikson. Chavez, Iliev, Małecki i Sobol to LE. A co z resztą Lamey, Jaliens, Paljić- ta obrona nie ma prawa bytu. Każda bardziej ogarnięta drużyna wchodzi w nas jak w masło. Szczególnie zawodzi holender który jeszcze niedawno grał z reprezentacją na MŚ. Przy czym Paljić nie gra źle, ale proszę, to już nie można kupić jakiegoś nominalnego obrońce?!! Kirm- czy taka chimera jak on miała by szanse grać w gdziekolwiek poza Polską. Koleś zaczyna mi przypominać Ćwielonga. I tak kiedyś mieliśmy Uche, później Zieńczuka (każdy na niego narzekał) a teraz mamy..................... Kirma!! Proces budowy drużyny trwa... Boguski, Jirsak, Garguła- po co nam oni? Już nie ma na co pieniędzy wydawać, tylko na ich kontrakty. Ja rozumiem, że im dobrze. Ale oddajmy ich za pół darmo a nie płaćmy tych kontraktów. Żaden dobrze zarządzany klub nie cacka się z piłkarzami. Nie masz umiejętności, nic nie wnosisz do drużyny? -Dziękujemy! Biton i Gekow- który z tych zawodników to rasowy napastnik Kończąc... Na tą chwilę, należało by zacząć budowę zespołu od nowa ale na lepszych zasadach, dotyczących sprowadzania piłkarzy dobrych lub lepszych. Kadra piłkarzy złożonych z 18 zawodników kupionych uzupełniała by Wiślacka młodzież, która miała by w końcu szanse przebić się do pierwszej drużyny. Na tą chwilę potrzebujemy transferów 4 lub 5 piłkarzy którzy znacząco podniosą wartość zespołu. Szczególnie, większe środki wyłożył bym na napastnika, bo bez niego to i sytuacje można zrobić a i tak nie ma kto strzelić (jak z Odense). Wyprzedać piłkarzy którzy figurują tylko na listach płacowych i tych którzy nadają się do piłkarskich jaj (Kirm). Zacznijmy zachowywać się jak profesjonalny klub bo przez dziesięć lat w LM grały drużyny z końca świata, a nasza Wielka Wisła? ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Dwóch zawodników na celowniku Wisły Kraków
http://.................../viewtopic.php?t=7812 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
No, nareszcie jacys Polacy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Także 2 środkowych pomocników (bo Melex na skrzydło),napastnik i lewy obrońca. ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A znasz jakiegoś Polskiego napastnika który byłby w stanie od razu wzmocnić drużynę Wisły ? Tylko błagam nie podawaj Lewandowskiego
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wisła musi stawiać na wychowanków. Żadnych durnych transferów. Dwa wzmocnienia na rok (dokładnie przemyślane) wystarczą. Szkolić, szkolić i jeszcze raz szkolić. Wielka Wisła to Wisła z wychowankami w składzie.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Brawo dla panów w Cafe Futbol, pieknie wylozyli czarno na bialym sytuacje w naszym klubie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Maciuś - otóż to...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Co powiedzieli bo nie oglądałem?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
podniecenie na forum, bo Borek powiedział że Wisła to klub z tradycjami i kadre powinien opierać na polakach najlepiej wychowankach
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Podniecenie ? Raczej gorzka prawda.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Ja chciałbym by Wisła Miła Taki skład
Bramkarz Sergiej Pareiko Ilie Cebanu Filip Kurto Lewa Obrona Stoper Marcelo Hernâni Osman Chavez Bunoza Wychowanek Prawa Obrona Defensywny Pomocnik Cezary Wilk Hermes Ofensywny Pomocnik Melikson Radosław Majewski Lewe Skrzydło Kamil Grosicki Tomasz Kupisz Prawe Skrzydło Waldemar Sobota Małecki Snajper Carlo Costly Daniel Sikorski Dudu Biton |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no z wychowankami na pewno byśmy grali o mistrza
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Może ktoś by napisał króciutko, o czym była mowa i co to jest ta "sama prawda" o naszym klubie...
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawać z powrotem Kowalskiego i Burligę, na atak Kmiecika i II liga nasza
![]() ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
willow:
Brak bazy treningowej, odpuszczanie talentow ze szkolki ( przykład: bracia Makowie grali kiedys w mlodszych druzynach Wisly) , brak zaangazowania Valckxa w sprawy nie zwiazane z 1sza druzyna , zaburzone proporcje obcokrajowcow w 1 zespole. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wiśle poświęcili ze 40 minut programu - będzie za darmo na Ipli lub będą powtórki w Polsacie Sport i Polsacie Sport Extra - warto obejrzeć!
Było też o braku zainteresowania Cupiała bazą treningową. (Jego wizja klubu jest po prostu inna) O frustracji Małeckiego. Kowalczyk pośrednio poparł Małeckiego. Daje serce Wiśle, a tymczasem zarabia kilka razy mniej niż 30-paroletnie "gwiazdy". Ponadto najważniejsze: Piłkarze [obcokrajowcy] nie będą umierać za Wisłę.
Ostatnio edytowane przez upr : 18.09.2011 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Chętnie obejrzę, teraz już o Legii
Witoldon - po co to szyderstwo? Nie wszystkim się podoba że nie ma bazy treningowej, profesjonalnych trenerów młodzieży i stąd brak wychowanków. Mnie się to bardzo nie podoba. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Powtórka Cafe Futbol dziś o 19:50 w Polsat Sport Extra.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|