The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 23:05
Oj Glowacki tez tak ladowal, ale jak mu czasem siadla, to roznie bywalo.
Nie wymagajcie od Bunozy celonsci nawet 10%, przeciez wolne to siadaja jeden na 50, jak ladujesz na pale.
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.10.2010, 23:08
APEL DO WSZYSTKICH MARUDERÓW I MALKONTENTÓW

Ludzie dajcie czas przynajmniej rundę trenerowi Maaskantowi... bądź co bądź są to trenerzy z papierami, licencjami a więc fachem w ręku,a tu na forum co drugi się mądrzy co do taktki, ustalania składu itd.... jakby pozjadal wszystkie rozumy.

Zrozumcie w końcu tu nawet Mourinho, Wenger itp.... nic nie zdziałali by po paru meczach oprócz tylko mentalnego nastawienia zawodników....

Dajcie trenerowi przepracować spokojnie ten sezon, dajcie mu ustalać skład, a rozliczycie go pod koniec sezonu.

A drugie co do gry Boukhariego...znowu znalezliscie wiekszosc kozla ofiarnego.... fakt na tą chwilę ma zaległości kondycyjne, ale widać, że grał w niejednym dobrym klubie i po złapaniu kondycji ten gość nam się przyda....jeszcze będziecie go chwalić

tak że trochę zimnej wody na rozgrzane głowy...... chyba że chcecie karuzelę zmian trenerów średnio co 5 kolejek...tylko co to da...wielkie g...

BO RÓŻNICA W STYLU GRY TERAZ A TO CO ZOSTAWIŁ SKORŻA MACIUŚ JEST JUŻ WIDOCZNA NA PLUS
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 26.10.2010 o godz. 23:10.
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.10.2010, 23:09
Moim zdaniem lepszym rozwiazaniem wolnych taki jak dziś Bunozy to jednak strzał techniczny, ja wiem że nie mamy w składzie Beckhama, ale z takiej odległości lepsze to niż bomba w trybuny.. No ale nie ja tu jestem trenerem żebym wyznaczał kto wykonuje stałe fragmenty
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.10.2010, 23:12
W takim razie mają potencjał( tyle że na treningach z kim oni ćwiczą?>między sobą). Mam nadzieję że ostatnie dwa zwycięstwa o których raczej nie muszę pisać ile dla nas znaczą powinny dać im tej pewności która ułatwi im lepiej się zgrać. PS> tak z innej beczki mamy już dwa zwycięstwa nad Widzewem w tym sezonie, całkiem fajne uczucie.
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.10.2010, 23:13
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie nie wiecie czy bedzie mozna ogladac mecz z Widzewem w necie ? choroba mnie zmozyla i nie moglem pojawic sie na R22 ;/ kurowac sie trzeba na niedziele ;]
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...z-mecz/3127953
gigant
Joker the Great

Stary 26.10.2010, 23:15
Byłem zbudowany widokiem kolejki po bilety ok 20.20. Idąc od "Wislaków" w kolejce do WŚ stało ok 200 osób.
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 26.10.2010, 23:15
tak dokłądnie te dwa zwycięstwa dadzą pewności siebie, bo myślę że łówny problem siedzi w psychice zawodników..... wszystko zmierza w dobrym kierunku tylko dość już biadolenia i narzekania..... to ma być drużyna jeden za wszystkich i wszyscy za jednego....

a to jak się Boukhari dzisiaj postawił do Robaka to już nikt nie doceni!!! to będzie dobry duch zespołu i takich nam trzeba facetów z jajami
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.10.2010, 23:17
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I ostatni duży plus - Boukhari.Za chuja nie przyłącze się do nagonki dla niego.Dziś zagrał z wielkim poświęceniem, non stop pod grą, sporo celnych przerzutów podań, celnych wślizgów czy mądrych fauli przerywających kontry rywali.
Jak Maaskant dotrwa do wiosny to będzie z niego jeden z liderów zespołu.
Dokładnie tak to widzę. To naprawdę gość z niesamowitym potencjałem, i nawet teraz - bez kondycji, bardzo dużo dający drużynie. Jeszcze będziemy mieli z niego pociechę, a już teraz nie widzę kto mógłby za niego grać że niby miałby być pożyteczniejszy dla zespołu.

Fajnie Cikos - a patrząc na wiek można domniemywać, że będzie jeszcze lepszy.
Paljic po raz kolejny pokazuje, że to znakomity nabytek. Zdecydowanie najlepszy transfer ostatniego okienka.

Słabo Bunoza i Rios.

Rozumiem że Rios to nie jest typowy napastnik, ale.... od gościa za którego mamy zapłacić ponad 1 mln EUR należy chyba więcej wymagać. Może na skrzydle będzie lepiej ale....nie sądze, żeby jego szybkość, a raczej jej brak, predysponowała go do gry na skrzydle.

Reasumując - mamy słabą obronę, super silny środek pola z dużą konkurencją dobrych graczy i słaby atak - znowu jesteśmy skazani tylko na Pawła Brożka, bo jak go nie ma, to nie ma kto grać. Żuraw to najwyżej joker.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.10.2010, 23:18
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Oj Glowacki tez tak ladowal, ale jak mu czasem siadla, to roznie bywalo.
Nie wymagajcie od Bunozy celonsci nawet 10%, przeciez wolne to siadaja jeden na 50, jak ladujesz na pale.
Z podejściem że wolne siadają 1/50, to może w ogóle lepiej ich nie wykonywać. Nie po to mamy Gargułe (fakt że jeszcze nie doszedł do siebie), żeby pozwalać Bunozie na marnotrawienie szans na zdobycie gola.
everybody on earth wanna rap
Kryniu
Senior Member

Stary 26.10.2010, 23:19
Kolejka była duża ale wierzę że większość z tych osób mogła iść po bilety kilka dni wcześniej. Ja byłem w piątek i nawet 5 minut nie stałem. Wiem że nie każdy mógł sobie pozwolić aby kupić wcześniej ale myślę że była duża taka grupa.
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.10.2010, 23:22
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...gardel/3127831

Brawa dla Boukhariego za chwycenie Robaka za pysk po tym jak uderzył Clebera.

Ch*j w dupe sędzinie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.10.2010, 23:32
Bunoza, Kirm i Mały od razu podlecieli

Dobrze. Chłopaki stoją za sobą w obronie, idzie ku lepszemu

Generalnie w tej sytuacji to się nie dziwię w....ieniu pilkarzy bo Cleber przez kilka dobrych sekund był szarpany wcześniej a gwizdek milczał.

Z perspektywy E:
- zawiódł mnie Rios. Szczególnie w pierwszej połowie widać było że nie bardzo czuł grę, nie wiedział jak się ustawiać. Guła sporo z nim rozmawiał. Ale też miał słaby dzień. Dziś piłka go nie słuchała.
- Boukhari kilkukrotnie ładnie wychodził do przodu i ustawiał się na linii z obroną Widzewa czekają na piłę ale nasi go nie zauważali. Pozatym gość nie unika walki, jeździ na zadzie po murawie bez wachania.
- Niepokojąco nas Widzew przycisnął w końcówce. Wchodzili w nas jak w masło w ostatnich kilku minutach. Generalnie wciąż należy dużo więcej wymagać od naszej gry obronnej.

Zwycięstwo cieszy, doda chłopakom pewności siebie. Oby podtrzymać tę atmosferę w Poznaniu.
Ave
Wisła
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.10.2010, 23:36
Obecnie największy mankament to ostatnie podanie otwierające drogę do bramki. Tego jak na razie brakuje.

Ciekawe, że Piotrek wchodzi dopiero na końcówkę.

W porównaniu do meczu z Śląskiem duży postęp, ale do ideału daleko.

Cieszy, że graliśmy tylko 90 min, bo każde dodatkowe minuty przed meczem z Lechem to by była nieprzyjemna rzecz. Zwycięstwa cementują drużynę i dają więcej wiary miejmy nadzieje, że na Bułgarskiej to zaowocuje.

I jeszcze jedno Mały faktycznie się zmienił widać, że mu zależy walczy wraca się. Czasem jeszcze wiatraczkuje, ale na szczęście na tym nie przestaje.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.10.2010 o godz. 08:00.
gigant
Joker the Great

Stary 26.10.2010, 23:43
Boukhari dzisiaj faktycznie nieźle, za to Rios cieniutko. Bunoza zagubiony i mam wrażenie że jednak pewnego pulapu nie przeskoczy, choć chciałbym się mylic. Garguła szarpał w pierwszej połowie i ewidentnie w drugiej brakło mu sił.
Stadion od środka, bezapelacyjnie najlepszy w Polsce i nie ma nic co przekona mnie że jest inaczej.
westersyl
Guest

Stary 26.10.2010, 23:50
Odnosnie Bokuarkiego chciałem podkreslic jedną rzecz. Nie chodzi tu nawet o aspekt czysto sportowy, bo według mnie on potrafi grac w piłkę. Ważne jest to co powiedział trener Maaskant że Boukarhi robi atmosferę w drużynie dzisiaj znalazło to potwierdzenie. Cleber został uderzony w nos łokciem, Boukarhi widząc nie pataczykuje się łapie gościa za "fraki" i wykrzykuje swoje. Wiadomo zrobiła się lekka zadyma jednak ta sytuacja pokazała mi, że Nordin to typ zawodnika który pomaga na boisku i myślę że robi to także poza nim. Dodatkowo widać ze to kawał cwaniaka, chciał załatwić nam grę w przewadze, doskonale wiedział ze gościu ma już żółtą kartkę, teatralnie rzucił się po odepchnięciu. Niestety udało mu się to tylko częściowo. Tacy ludzie są potrzebni w drużynie.

PS. Odnosnie Andraża. On musi zrozumiec że nie każdego jego zagranie musi konczyc się asystą albo golem. Zbyt często szuka trudnych rozwiązań, prostopadłych piłek itp. Czasami trzeba zagrać po prostu do nogi.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.10.2010 o godz. 23:55.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.10.2010, 00:00
Kamson napisał(a):Wyświetl post
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/puch...gardel/3127831

Brawa dla Boukhariego za chwycenie Robaka za pysk po tym jak uderzył Clebera.

Ch*j w dupe sędzinie.
Wielki szacun dla Boukhariego za to, co zrobił. Pokazał, że ma charakter. Miejmy jedynie nadzieję, że schudnie, albo zorganizujmy spotkanie z Maaskantem i powiedzmy mu, żeby Boukhari dziennie przebiegał boisko kilka razy więcej boisko, może schudnie...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2010, 00:16
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
albo zorganizujmy spotkanie z Maaskantem
Przed derbami?i to bardziej z grajkami.Ja wiem że dla wielu jesteśmy tylko takimi szczekającymi nołnejmami ale jakby ktoś kto ma możliwości, pochylił się nad tym.Wiadomo, Amica, Legia ale parchy to jest priorytet bez dwóch zdać.Mamy połowe nowego zespołu, nowego trenera - takie spotkanie uświadamiające im jak dla nas ten mecz jest ważny, mogło by być bardzo pożyteczne.

Oczywiście plus dla naszego islamskiego terrorysty+ drugiego już typowo wiślackiego chuligana, którzy pokazali że nie jest dla nich obojętne, jak ktoś poniewiera kolegę.+ też za to że wiedzieli na co mogą sobie pozwolić i tego nie przekroczyli.
94 - Allah Akbar!!
Kryniu
Senior Member

Stary 27.10.2010, 00:18
Poprawa humorków na forum to dobra prognoza. Jeśli wygramy za tydzień to będzie już chyba szał
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 27.10.2010, 00:53
1 - 0

Bramka Żurawskiego
http://www.fileserve.com/file/rzyaVJq

Jak ściągnąć bramki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 03:38

Proponuję się jeszcze raz przyjrzeć krytykantom Boukhariego w 2 połowie.
Jeśli tak gra chu** zawodnik, to życzę sobię więcej takich zawodników w Wiśle.

Znalezli sobie obiekt drwin.....
Przypominam tylko, że ten piłkarz nie grał piłkę przez pół roku, był bez okresu przygotowawczego a i tak jest w stanie biegać i walczyć.Idę o zakład,że rundzie wiosennej będzie zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem tej ligi.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 27.10.2010 o godz. 03:41.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2010, 03:56
Przepraszam, ale Boukhari nie pokazał charakteru tylko głupotę. On sam prowokował. W sytuacji z Cleberem tak w ogóle to Cleber faulował i to ewidentnie. Robak się wnerwił i zaczął szarpać rękami, ale Clebera w głowę ani tym bardziej w twarz nie trafił, to była symulka. Oczywiście sędzia i tak mógł Robakowi czerwień pokazać, biorąc pod uwagę, że kiepsko sytuację widział, to nawet powinien. Bo gdyby dobrze widział sytuację to dawno przerwałby akcję za faul Clebera. A to, co potem odwalił Boukhari, zasługiwało na czerwień i tyle. Niepotrzebnie robił zamieszanie na boisku i normalny arbiter z jajami by mu wtedy czerwień pokazał. A druga sytuacja to już skrajny debilizm. Na powtórce widać, że on Pierwszy Dudu za głowę złapał i zaczął spychać do ziemi, za co mógł dostać drugie żółtko (i za co prawdopodobnie dostał). Szczęście w nieszczęściu że się Dudu zagotował i mu oddał. Ja chrzanię taki "charakter", bo granie w dziesiątkę to ostatnie czego nam teraz trzeba. Kebab zagrał lepiej w tym meczu ale nadal jest słabszy od Wilka. Na plus Cikos- agresywniej, bliżej rywala niż wcześniej. Ale i tak tyle co wrzutek jego stroną zrobił Dudu to... Licytowanie, który z pary Cikos-Branco lepszy nie ma sensu, bo obaj słabi. Bunoza to w ogóle jakiś dramat, ogrywali go jak chcieli. Zimą by się przydał Pinheiro z Widzewa.
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 27.10.2010, 04:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Proponuję się jeszcze raz przyjrzeć krytykantom Boukhariego w 2 połowie.
Jeśli tak gra chu** zawodnik, to życzę sobię więcej takich zawodników w Wiśle.

Znalezli sobie obiekt drwin.....
Przypominam tylko, że ten piłkarz nie grał piłkę przez pół roku, był bez okresu przygotowawczego a i tak jest w stanie biegać i walczyć.Idę o zakład,że rundzie wiosennej będzie zdecydowanie wyróżniającym się zawodnikiem tej ligi.
Przez Boukhariego idzie spora część naszej ofensywy, od samej chwili gdy tylko pojawił się w Wiśle.
Może i nie ma na razie odpowiedniej kondycji i ogrania, ale techniki mu nikt nie zabrał.
Zmarnował w ciągu swoich meczy 3 setki, i od razu wielki pojazd po nim - Paweł Brożek potrafił tyle marnować w ciągu jednej połowy meczu.

Jeszcze do niedawna był pojazd na Cikosa, teraz już widać zachwyty. W tamtym sezonie pisano jakie to drewno z Diaza, jak tylko odszedł to płacz i lament, że go brakuje.

Maaskant nie trzyma go na boisku po znajomości, a widzi, że ten gracz sporo robi w każdym meczu. Dzisiaj pokazał, że potrafi też obstawać za kolegami z drużyny. Bardzo dobrze, że skoczył do Robaka. Nic mu nie zrobił, a skutecznie go postraszył. Drugą żółtą kartkę dostał niesłusznie.
Tak się tworzy drużynę, że każdy za każdym na stać murem, a nie jak tutaj na forum co chwila znajdować kozła ofiarnego i pisać, że nie nadaje się na ławkę rezerwowych.
To czy Cleber dostał w nos czy w brodę nie ma znaczenia - Robak zachował się niesportowo, ruch łokciem był celowy i świetnie widoczny.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 08:14
Nie można oceniać Boukhariego pozytywnie po tym meczu, bo swoim zachowaniem bezmyślnie osłabił drużynę. I nie ma tu znaczenia, że przy drugiej sytuacji sędzia się wygłupił, bo pajacadę obu zawodników należało po prostu zignorować (nic nie było - ani z jednej, ani z drugiej strony).

Natomiast nie mogę się zgodzić z tym, że wylewa się na tego zawodnika pomyje, wytykając mu nadwagę i to że jest pupilkiem trenera. Gdy Marokańczyk jest na boisku i nie robi głupot (jak wczoraj) - drużyna ma z niego pożytek.

Jaki?

1. Myśli - wie, kiedy przyspieszyć grę, kiedy zwolnić.
2. Widzi - świetnie uruchamia szczególnie skrzydła, rzucając precyzyjne crossy.
3. Biega - mimo, że jego bieg przypomina trucht Iwańskiego to jest o wiele bardziej efektywny od Pączka. Po prostu umie się ustawić i wbrew pozorom nie jest taki wolny.
4. Świetny technicznie (jak na naszą ligę, of kors) - szczególnie widać to w grze kombinacyjnej, fajnie pogrywa z klepy.
5. Zdyscyplinowany taktycznie - nie holuje bezmyślnie piłki, przez co nie zalicza zbyt dużo strat (jego straty biorą się na ogół z odważnych podań do przodu, kiedy podejmuje się niezbędne ryzyko).

Uważam, że z tego zawodnika będziemy mieć jeszcze większy pożytek, gdy wróci do pełni formy. Przecież on miał przerwę w grze, dlatego właśnie Maaskant daje mu pograć by wrócił do rytmu meczowego.

Można by mieć pretensje, gdyby na ławce był jakiś środkowy pomocnik, który jest od niego lepszy. Niestety, Jirsak po raz kolejny pokazał że nadaje się tylko na rezerwowego i to nie zawsze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 27.10.2010, 08:33
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, ale Boukhari nie pokazał charakteru tylko głupotę. On sam prowokował. W sytuacji z Cleberem tak w ogóle to Cleber faulował i to ewidentnie. Robak się wnerwił i zaczął szarpać rękami, ale Clebera w głowę ani tym bardziej w twarz nie trafił, to była symulka. Oczywiście sędzia i tak mógł Robakowi czerwień pokazać, biorąc pod uwagę, że kiepsko sytuację widział, to nawet powinien. Bo gdyby dobrze widział sytuację to dawno przerwałby akcję za faul Clebera. A to, co potem odwalił Boukhari, zasługiwało na czerwień i tyle. Niepotrzebnie robił zamieszanie na boisku i normalny arbiter z jajami by mu wtedy czerwień pokazał. .
Tak jasne , jeszcze powienień podejśc do Robaka , przybić piatkę i poklepać po pleckach że niby nic się nie stało ... ? Widać że nigdy nie grałeś w piłkę i nie wiesz co to jest poczucie jedności w drużynie. Wiadomo że do tego trzeba mieć predyspozycje i Boukhari je właśnie posiada. Facet swoim zachowaniem pokazał że Wisła to drużyna i tak właśnie ( jeden z czynników wpływających na cementowanie drużyny ) tworzy się atmosferę i poczucie odpowiedzialności za kolegów ! Zawsze mi tego brakowało w Wiśle , gdy któregoś z naszych piłkarzy źle traktowano a reszta przechodziła koło tego obok. Boukhari buduję ducha tej drużyny i swoim zachowaniem dał sygnał reszcie naszych zawodników "EJ NASZ KUMPEL MA PROBLEMY , NIE MOŻEMY TAK TEGO ZOSTAWIĆ" i pokazał jednocześnie takiemu Robakowi że jak chce dymic do piłkarza Wisełki to automatycznie startuje do całej drużyny , bo tak to wyglądało, co mnie zaiebiscie cieszy

Takie postacie są potrzebne i choć zdaję sobie sparwę że kibice mniej znający się na piłce tego nie zauważą to dla mnie to są bardzo ważne aspekty świadczące o tym że Ci ludzie zaczynają być drużyną pod względem mentalnym , a to nieraz jest bardziej potrzebne niż same umiejętności . Kto nigdy nie grał w piłkę na jakimś tam poziomie to nie wie o czym piszę i raczej tego nie zrozumie , choć kumaci będa wiedzieli o co chodzi i tak więc to nie jest warunek konieczny

Co do samej gry Boukhariego - żałośni są dla mnie ludzie którzy znaleźli w jego osobie kozła ofiarnego. To juz jest chore że na meczu , w sytuacji gdy Boukhari podczas danej akcji nie miał nawet piłki przy nodze ktos tam potrafił krzyknąć żeby zmienić " Kebaba ". To co facet ma przegląd pola i uspokaja/przyśpiesza w zależności od sytuacji tym grę to dawno takiego kogoś nie widziałem.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 27.10.2010, 09:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie można oceniać Boukhariego pozytywnie po tym meczu, bo swoim zachowaniem bezmyślnie osłabił drużynę.
Co chcesz ? Arabski temperament i poczucie honoru
Dobrze, że o swojej siostrze niczego nie usłyszał

Może rzeczywiście ma pozytywny wpływ na atmosferę w drużynie ale z tego typu akcjami powinien uważać.

Juz widzę co by się działo gdyby w podobny sposób zachował się Małecki
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.10.2010, 09:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post

I ostatni duży plus - Boukhari.Za chuja nie przyłącze się do nagonki dla niego.Dziś zagrał z wielkim poświęceniem, non stop pod grą, sporo celnych przerzutów podań, celnych wślizgów czy mądrych fauli przerywających kontry rywali.
Jak Maaskant dotrwa do wiosny to będzie z niego jeden z liderów zespołu.

Ogólnie w naszej sytuacji, bardzo ważna wygrana
Boukhari był pod grą...tylko jaką...bardzo ale to bardzo powolną i schematyczną. Co z tego że gość potrafi przyjąć piłkę ( w odróżnieniu od większości zawodników), co z tego że gra inteligentnie i potrafi zagrać celny przerzut jeśli grając z nim w składzie Wisła gra zbyt wolno. Takie tempo gry na dobrze zorganizowanego w obronie przeciwnika to zbyt mało. Dopiero jak gość zszedł z boiska to gra nabrała tempa i rozmachu. Fakt zrobiło się więcej miejsca ale to wg. mnie ruchliwość Jirsaka który grał trójkąty z Małym, Kirmem a nawet Czikoszem (patrz akcja bramkowa) pozwoliła nam strzelić bramkę. Obejrzyj jeszcze raz ostatnie 20 minut meczu właśnie pod kątem tempa gry, tego jak Boukhari a jak Jirsak byli pod grą.

Zauważyłem że stało się modne używanie słów w stylu nagonka, kozioł ofiarny w odniesieniu do krytykowanych zawodników... cóż, ja życzyłbym sobie by Boukhari grał inaczej bo przy jego umiejętnościach technicznych mógłby być jednym z najlepszych zawodników ligi...póki co w moim odczuciu nie gra i nie jest to żadna nagonka tylko wyrażanie swojego zdania na temat stylu gry danego zawodnika. Nie ukrywam że wolałbym go nie oglądać w pierwszym składzie ze względu na obiektywne przesłanki o których napisałem powyżej a nie dlatego że jest arab albo ma taką czy inną fryzurę.

Na koniec. Nie ma Jacka Kazimierskiego, wrócił bramkarz Pawełek. W końcu !!!

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.10.2010, 09:10
to nie jest znajdowanie sobie kozła ofiarnego, tylko fakt. Boukhari zwalnia grę, co szczególnie widać przy kontrach. Kiedy wychodzi szybki atak to niestety, trzeba mieć pomysł na rozegranie akcji lub mieć jaja, wziąć odpowiedzialność na siebie. Boukhari w chwili, gdy można było jeszcze zapoczątkować jakąś akcję zagrywa do tyłu, obrońcy wracają, koniec akcji. Ja nie twierdzę, że z gościa nie będzie pożytku, ale po 2-3 meczach w jego wykonaniu widać od razu że gość się nie nadaje do pierwszego składu, są od niego lepsi! Jego zwolennikom polecam obserwowanie, co się dzieje gdy nie ma piłki: gdy piłka szybko przeniesiona pod bramkę przeciwnika - Boukhariego nie ma, bo jeszcze nie dobiegł. Trzeba szybko wracać - Boukhariego nie ma, bo nie zdążył wrócić. W środku pola, w którym powinniśmy mieć teoretycznie przewagę liczebną robi się wielka dziura.
Co mi po tym, że "robi dobrą atmosferę"? Pójdę do szatni, zaprzyjaźnię się z piłkarzami, pobiję się za nich a później będę opowiadał dowcipy - zasługuję już na grę w 1 składzie wicemistrza Polski
Jeszcze co do czerwonej kartki - jak można inaczej nazwać takie zachowanie niż GŁUPOTA? Jakby to samo zrobił Małecki, to by wszyscy jechali jaki on niedojrzały (i mieliby rację), jak zrobił to Boukhari to "ma charakter"? Jaja sobie robicie? Mądry piłkarz odszedłby, po czym ośmieszył gościa W GRZE, lub pokazał mu twardą walkę, ale W RAMACH PRZEPISÓW.
Pod koniec kariery Świerczewski grał podobnie do Boukhariego. Miał często piłkę, ale grał do najbliższego gościa, do boku, do tyłu. Było to totalnie bezproduktywne. Fanklub Boukhariego widzi może jego celne zagrania, ale nie widzą sytuacji, które nie powstały, bo gość ich nie stworzył swoim podaniem w odpowiednim momencie. Sądzę, że Rios, Żurawski czy Jirsak na jego miejscu może mieliby więcej strat, mniej dokładnych podań ale tworzyliby więcej szans na BRAMKI. A o nie chodzi w tym sporcie. Do 80 minuty stworzyliśmy 1 sytuację bramkową Z GRY - nie mówi to czegoś o środku pola (oczywiście również o Gargule)?
Życzę Boukhariemu jak najlepiej, bo jego dobra gra jest oczywiście w moim interesie. Nie neguję również, że jakiś tam potencjał i umiejętności ma. Ale na chwilę obecną nie zasługuje na grę w pierwszym składzie! Jak można słabą grę piłkarza usprawiedliwiać tym, że nie grał w piłkę przez jakiś czas? Albo jest dość dobry żeby wychodzić w pierwszym składzie, albo nie - wtedy niech trenuje i dopiero wraca!
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 27.10.2010, 09:18
jest gdzieś jakiś skrót z meczu? niestety nocka w pracy i nie było możliwości oglądania
Cieszy cieszy cieszy że znów wygrali, kto najlepszy/najsłabszy widze na trybunach 7 tysi chyba na wszystkich meczach pucharowych taka frekwencja groclin mi kupon zjebał a było by 220zł

P.S. Dobra mam już skrót meczu
Powód: skrót meczu
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 27.10.2010 o godz. 09:29.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 09:32
JohnnyH napisał(a):Wyświetl post
Boukhari był pod grą...tylko jaką...bardzo ale to bardzo powolną i schematyczną. Co z tego że gość potrafi przyjąć piłkę ( w odróżnieniu od większości zawodników), co z tego że gra inteligentnie i potrafi zagrać celny przerzut jeśli grając z nim w składzie Wisła gra zbyt wolno. Takie tempo gry na dobrze zorganizowanego w obronie przeciwnika to zbyt mało. Dopiero jak gość zszedł z boiska to gra nabrała tempa i rozmachu. Fakt zrobiło się więcej miejsca ale to wg. mnie ruchliwość Jirsaka który grał trójkąty z Małym, Kirmem a nawet Czikoszem (patrz akcja bramkowa) pozwoliła nam strzelić bramkę. Obejrzyj jeszcze raz ostatnie 20 minut meczu właśnie pod kątem tempa gry, tego jak Boukhari a jak Jirsak byli pod grą.

Zauważyłem że stało się modne używanie słów w stylu nagonka, kozioł ofiarny w odniesieniu do krytykowanych zawodników... cóż, ja życzyłbym sobie by Boukhari grał inaczej bo przy jego umiejętnościach technicznych mógłby być jednym z najlepszych zawodników ligi...póki co w moim odczuciu nie gra i nie jest to żadna nagonka tylko wyrażanie swojego zdania na temat stylu gry danego zawodnika. Nie ukrywam że wolałbym go nie oglądać w pierwszym składzie ze względu na obiektywne przesłanki o których napisałem powyżej a nie dlatego że jest arab albo ma taką czy inną fryzurę.

Na koniec. Nie ma Jacka Kazimierskiego, wrócił bramkarz Pawełek. W końcu !!!

Pozdrawiam
się zgadzam
w całej rozciągłości
oglądam na itvp wczorajszy mecz jeszcze raz i .... kolega ujął całą rzecz bardzo celnie. Bardzo.
Pawełek mnie wczoraj zaskoczył. In plus.
Zobaczymy co będzie z Lechem, Cracovią i Legią.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.10.2010, 09:38
Jak dla mnie Cikosz ,Pawełek(nie wiedziałem ,ze to kiedys powiem),Palic,Kirm ok.Kto by powiedział,ze Ci piłkarze beda plusowac.Pozytywnie zaskoczył mnie zespół ,ze walczył(w szczególnosci Garguła,Wilk,Boukhari,Cleber) i nie odpuscił sobie PP.Małecki coraz lepiej.Brakujemi tylko próby zestawienia w obronie Cleber -Chavez(jak dla mnie najbardziej optymalne).
Bednarz=Landryna=......

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów