The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2010, 14:32
skoro Jirsakowi dano 3 lata na zaaklimatyzowanie sie to tyle samo należy sie Cikosowi i Bunozie.Trzeba byc sprawiedliwym.Na razie z tych 8 zawodników co przyszli to całkiem dobrze prezentuja sie jedynie Rios i Wilk.
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 29.08.2010, 14:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skoro Jirsakowi dano 3 lata na zaaklimatyzowanie sie to tyle samo należy sie Cikosowi i Bunozie.Trzeba byc sprawiedliwym.Na razie z tych 8 zawodników co przyszli to całkiem dobrze prezentuja sie jedynie Rios i Wilk.
A Paljić dzięki któremu mamy 9 punktów a nie 5 to już nie prezentuje się dobrze?
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.08.2010, 14:48
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do Bunozy. Grał całkiem dobrze. Przede wszystkim podobała mi się jego asekuracja. Nie raz i nie dwa w tym meczu schodził pomagać bocznym obrońcom.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.08.2010, 14:56
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy macie do Bunozy. Grał całkiem dobrze. Przede wszystkim podobała mi się jego asekuracja. Nie raz i nie dwa w tym meczu schodził pomagać bocznym obrońcom.
Po pierwszym meczu cześć kibiców uznała go za kompletnego nieudacznika, zawodnika który nic nie umie, żeby podać musi najpierw przyjąć i tak pozostało. Więc teraz wytyka mu się każdy błąd. Nie mówię że gra super ale spora część błędów bierze się też z braku zgrania w defensywie. Musi zacząć grać momentami bardziej zdecydowanie czasami nawet faul i będzie dobrze.
A na jego szybkość też bym nie narzekał bo wczoraj napastnicy Bytomia raczej mu nie uciekali.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.08.2010, 14:52
Bunoza wg. mnie zagrał bardzo pewnie na obronie, świetnie wyprzedzał zawodników, dokładnie i z pomysłem wprowadzał piłkę do pomocników. Z Cleberem i Bunozą obrona (środek obrony) wygląda prawie jak ta z poprzedniego sezonu.
Oby Chavez z Bunozą też sprawiali podobne wrażenie. Może Clebi zostałby jakimś asystentem trenera od obrońców :]
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.08.2010, 15:21
RAFi89 napisał(a):
A na jego szybkość też bym nie narzekał bo wczoraj napastnicy Bytomia raczej mu nie uciekali.
Ja od siebie dodam tylko, że jeśli ktoś narzeka na szybkość Bunozy, a Clebera nie to..
Odpowiedz cytując
marian paździoch
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.08.2010, 15:22
Bunozę trzeba dobrze oszlifować i będzie z niego super obrońca .
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.08.2010, 15:23
Obecnie reprezentujemy poziom przeciętnej drużyny środka tabeli. Po wczorajszym meczu, gdybym był trenerem na następny mecz miałbym 4-5 pewniaków do 11-stki. Nad resztą musiałbym się grubo zastanawiać...
W drugiej połowie podobał mi się Rios, grał jakby zeszło z niego ciśnienie. Widać było, że dysponuje niezłą techniką.
Jednocześnie nie rozumiem nagonki na Pawełka. Uważam, że nasz nowy bramkarz nie jest wcale lepszy od Mariusza, a argument, że wydano na niego 400tys. i siedzi na ławce jest dla mnie śmieszny.
What's new?

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2010, 16:53
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Obecnie reprezentujemy poziom przeciętnej drużyny środka tabeli.
To "oświeć" mnie ,któż to w naszej lidze prezentuje poziom liderów ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 17:41
Pajlic jest dramatycznie slaby

Dramatycznie slabe to sa komentarze na tym forum od pewnego czasu...
I tak wlasnie tak pije do najwiekszych znawocw nazego futbolu.
Narzekan nie ma konca a i wszechznajomosc pilkarska jest ogromna.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.08.2010, 18:59
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wejdź sobie na profil tego gościa co to zrobił i zobacz komu kibicuje. Komu by się chciało tracić czas na taki filmik, tylko zakompleksionemu frajerowi. Niech zrobi o Turinie albo Dolsze jak wymiatał w Poznaniu...
A gdzie oni teraz są? Gdzie Dolha ? Gdzie Turina ? I co mnie obchodzi komu ten ktoś kibicuje ? Filmik pokazuje prawdę i to jest istotne. Pawełek już dawno powinien podzielić los wyżej wymienionych bramkarzy,inaczej w dalszym ciągu będziemy tracić takie bramki , i cała Polska będzie się śmiała z Pawełka.
A jak się śmieją z Pawełka to śmieją się z Wisły,a jak się śmieją z Wisły to się śmieją z nas.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2010, 07:32
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wejdź sobie na profil tego gościa co to zrobił i zobacz komu kibicuje. Komu by się chciało tracić czas na taki filmik, tylko zakompleksionemu frajerowi. Niech zrobi o Turinie albo Dolsze jak wymiatał w Poznaniu...
Ale faktem jest, że tyle bramek ile sprezentował naszym przeciwinikom to żaden inny bramkarz w lidze tego nie zrobił. A materiału jest tyle że zabrakło w nim nawet takich perełek:
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg

http://www.youtube.com/watch?v=wbSZBBFnJuI

Obie sytuacje przy stanie 0 : 0. I w obu przypadkach po jego jajach zaczynamy mecz od 0 : 1. Oba mecze oczywiście przegrane.
Każdy jego sezon w Wisle przynosi niestety kolejne. Ostatni numer w Chorzowie napewno nie jest jego ostatnim. Wpuszczanie go do bramki Wisły jest sabotażem. Jak wnoszenie zapalonej pochodni do składu amunicji.
Maaskant powinien dostać film z jego zagraniami. Ukrywanie go przed nim powoduje, że facet ma niepełna wiedzę o jego umiejętnościach i wkrótce nadzieje się na minę. Pytanie czy ktos mu go pokaże.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 30.08.2010 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.08.2010, 15:38
Nie pisałem, że jest orłem. Wybitny specjalista z niego nie jest, ale jak na razie Jovanić mnie nie przekonuje i w tych kilku meczach też mu można parę klopsów policzyć. Skoro więc trener stawia na Pawełka to musi jednak trochę korzystniej prezentować się na treningach. No chyba, że przypuszczenia co niektórych o kolesiostwo ze sztabem trenerskim są prawdą. Ale osobiście w to nie wierzę.
What's new?

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.08.2010, 16:23
Trzeba przyznać żę Bunoza nie wybija piłek na aut tylko próbuje je wybić w pole i co najważniejsze robi to celnie, co do tej pory się nie zdarzało się naszym obrońcom. Widać żę robi postępy z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej w przeciwieństwie do Cikosa. A co ważne to Bunoza ma dopiero 21 lat. Jak na środkowego obrońce to bardzo mało, co dobrze rokuje na przyszłość.

Co do Jovanica to musi trochę popracować nad grą na przedpolu bo prezentuje się mizernie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2010, 19:20
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.

Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos.

Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2010, 19:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.

Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos.

Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich.
to jest ewidentna wina 2 linii. Gdyby zachciało im się ruszyć tyłek i się wrócić, to zzupełnie inaczej w obronie mógłby się ustawić Bunoza, podobnie Cikos.

Następnym razem niech sie nie wraca nikt, będzie 5 zawodników atakujących na jednego Bunozę, ale i tak wina, że bramka padła będzie należała do Bośniaka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2010, 19:48
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

A tam się znasz
"Gdzie był Małecki" FTW

63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów. Ludzie na forum źli ( acha ) - ale co to ma wspólnego z padlina, którą grają nasi piłkarze, to tylko Ty chyba wiesz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.08.2010, 19:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów.
Zabrzmiało to tak, jakby Ron Jeremi miał pretensje do Rocco Siffrediego o niemoralne prowadzenie się.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 20:31
gigant napisał(a):Wyświetl post
Zabrzmiało to tak, jakby Ron Jeremi miał pretensje do Rocco Siffrediego o niemoralne prowadzenie się.
Nie kojarzę za bardzo, ale pewnie wiesz o czym piszesz.

_barszczu napisał(a):
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI
A ja się pytam: gdzie byli rodzice?!

Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 20:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 22:08
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 22:18
Filippo123321 napisał(a):Wyświetl post
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
W tym czasie Pawełek powinien już wbiegać w pole karne rywala na wrzutkę od Pajlicia.
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 29.08.2010, 22:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W tym czasie Pawełek powinien już wbiegać w pole karne rywala na wrzutkę od Pajlicia.
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?!
kłóciłby się z sędzią...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2010, 22:29
Małecki zamykał akcję.
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 30.08.2010, 08:22
Buczo, o pawełku nie wiesz wielu rzeczy, i jeżeli piszesz, że nie wierzysz, to nie zabieraj w tej kwesti głosu, ten gość nie ma papierów na grę nawet w 2 lidze, tylko układy go ratują....., można dawać szansę 1, 2, 3, 4 razy, ale jeżeli obrona ma zaplecami takiego "asa" to sami czują watę w nogach......
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.08.2010, 10:59
tofik napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ustali skład "na oko" wg wrażeń z gierek treningowych.
Na oko to tutaj 80% forumowych fachowców ustala skład, więc nie narzekaj

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Szali
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.08.2010, 21:48
Bartoch3tsw napisał(a):Wyświetl post
A czy na meczu będą sprzedawane szaliki TKWM?
Pytaj w dziale kibicowskim.
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej."
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Stary 29.08.2010, 19:15
ANALIZA ODNOŚNIE BRAMKI:

KADR 1
podanie na skrzydło do bocznego pomocnika, dobra reakcja Diaza, który doskakuje do niego i nie zostawia go samego. Zawodnik, który stoi koło Diaza zostaje wtedy bez krycia - na zasadzie 'przejścia' asekuruje tu Bunoza.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie wracają za swoim kryciem

KADR 2

Dośrodkowanie.
Diaz blisko gracza, ale przepuszcza - ok, zdarza się najlepszym.
Bunoza - moim zdaniem dobre zachowanie - w przypadku podania po ziemi w pole karne - przetnie podanie, w przypadku wycofania na 16-stkę - zdąży doskoczyć
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

KADR 3
Piłka przechodzi górą do Matawu, który strzela bramkę.
Na zielono - zaznaczyłem gracza Wisły oraz zawodnika, który był przez niego kryty.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom?

WNIOSEK:
bramka to wina drugiej linii, która dopuściła do sytuacji, gdzie 5(!!!) zawodników Polonii znajduje się w polu karnym, w tym 2 nie ma krycia ze względu na brak powrotu ze strony MAŁECKIEGO oraz ŚRODKA POMOCY. Wysnuwanie wniosków o błędzie w ustawieniu Cikosa czy Bunozy - raczej nie na miejscu, fizycznie nie mieli możliwości zaasekurować po 2 graczy przy biernej postawie pomocników BG... Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez _barszczu : 29.08.2010 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 19:31
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
ANALIZA ODNOŚNIE BRAMKI:

KADR 1
podanie na skrzydło do bocznego pomocnika, dobra reakcja Diaza, który doskakuje do niego i nie zostawia go samego. Zawodnik, który stoi koło Diaza zostaje wtedy bez krycia - na zasadzie 'przejścia' asekuruje tu Bunoza.
ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie wracają za swoim kryciem

KADR 2

Dośrodkowanie.
Diaz blisko gracza, ale przepuszcza - ok, zdarza się najlepszym.
Bunoza - moim zdaniem dobre zachowanie - w przypadku podania po ziemi w pole karne - przetnie podanie, w przypadku wycofania na 16-stkę - zdąży doskoczyć

KADR 3
Piłka przechodzi górą do Matawu, który strzela bramkę.
Na zielono - zaznaczyłem gracza Wisły oraz zawodnika, który był przez niego kryty.

WNIOSEK:
bramka to wina drugiej linii, która dopuściła do sytuacji, gdzie 5(!!!) zawodników Polonii znajduje się w polu karnym, w tym 2 nie ma krycia ze względu na brak powrotu ze strony MAŁECKIEGO oraz ŚRODKA POMOCY. Wysnuwanie wniosków o błędzie w ustawieniu Cikosa czy Bunozy - raczej nie na miejscu, fizycznie nie mieli możliwości zaasekurować po 2 graczy przy biernej postawie pomocników BG... Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
ślicznie to zrobione a o braku wsparcia obrony też już pisałem (Cikos praktycznie zawsze gdy Mały gra na PP jest sam)
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.08.2010, 20:36
_barszczu napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2.
i gdyby Bunoza zszedł do środka i bramke strzelił nieobstawiony gracz na 11 metrze od razu byłoby wiadomo że winni byli pomocnicy. A tak Bunoza zerwał linie krycia, może przez to że ta strefa była przez niego kryta nie wrócił się pomocnik i bramka padła ze strefy w której Bunoza powinien być.

Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 29.08.2010, 20:54
witeq napisał(a):Wyświetl post
i gdyby Bunoza zszedł do środka i bramke strzelił nieobstawiony gracz na 11 metrze od razu byłoby wiadomo że winni byli pomocnicy. A tak Bunoza zerwał linie krycia, może przez to że ta strefa była przez niego kryta nie wrócił się pomocnik i bramka padła ze strefy w której Bunoza powinien być.

Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje.
On gra od lewej strony środka podchodzi do asekuracji Diaza a cofnąć powinien się SOBOL
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów