|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro Jirsakowi dano 3 lata na zaaklimatyzowanie sie to tyle samo należy sie Cikosowi i Bunozie.Trzeba byc sprawiedliwym.Na razie z tych 8 zawodników co przyszli to całkiem dobrze prezentuja sie jedynie Rios i Wilk.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A Paljić dzięki któremu mamy 9 punktów a nie 5 to już nie prezentuje się dobrze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wiem co wy macie do Bunozy. Grał całkiem dobrze. Przede wszystkim podobała mi się jego asekuracja. Nie raz i nie dwa w tym meczu schodził pomagać bocznym obrońcom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A na jego szybkość też bym nie narzekał bo wczoraj napastnicy Bytomia raczej mu nie uciekali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bunoza wg. mnie zagrał bardzo pewnie na obronie, świetnie wyprzedzał zawodników, dokładnie i z pomysłem wprowadzał piłkę do pomocników. Z Cleberem i Bunozą obrona (środek obrony) wygląda prawie jak ta z poprzedniego sezonu.
Oby Chavez z Bunozą też sprawiali podobne wrażenie. Może Clebi zostałby jakimś asystentem trenera od obrońców :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
RAFi89 napisał(a):
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bunozę trzeba dobrze oszlifować i będzie z niego super obrońca .
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Obecnie reprezentujemy poziom przeciętnej drużyny środka tabeli. Po wczorajszym meczu, gdybym był trenerem na następny mecz miałbym 4-5 pewniaków do 11-stki. Nad resztą musiałbym się grubo zastanawiać...
W drugiej połowie podobał mi się Rios, grał jakby zeszło z niego ciśnienie. Widać było, że dysponuje niezłą techniką. Jednocześnie nie rozumiem nagonki na Pawełka. Uważam, że nasz nowy bramkarz nie jest wcale lepszy od Mariusza, a argument, że wydano na niego 400tys. i siedzi na ławce jest dla mnie śmieszny. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To "oświeć" mnie ,któż to w naszej lidze prezentuje poziom liderów ?
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Pajlic jest dramatycznie slaby
Dramatycznie slabe to sa komentarze na tym forum od pewnego czasu... I tak wlasnie tak pije do najwiekszych znawocw nazego futbolu. Narzekan nie ma konca a i wszechznajomosc pilkarska jest ogromna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
A jak się śmieją z Pawełka to śmieją się z Wisły,a jak się śmieją z Wisły to się śmieją z nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=-k8JHvliRRg http://www.youtube.com/watch?v=wbSZBBFnJuI Obie sytuacje przy stanie 0 : 0. I w obu przypadkach po jego jajach zaczynamy mecz od 0 : 1. Oba mecze oczywiście przegrane. Każdy jego sezon w Wisle przynosi niestety kolejne. Ostatni numer w Chorzowie napewno nie jest jego ostatnim. Wpuszczanie go do bramki Wisły jest sabotażem. Jak wnoszenie zapalonej pochodni do składu amunicji. Maaskant powinien dostać film z jego zagraniami. Ukrywanie go przed nim powoduje, że facet ma niepełna wiedzę o jego umiejętnościach i wkrótce nadzieje się na minę. Pytanie czy ktos mu go pokaże. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 30.08.2010 o godz. 07:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie pisałem, że jest orłem. Wybitny specjalista z niego nie jest, ale jak na razie Jovanić mnie nie przekonuje i w tych kilku meczach też mu można parę klopsów policzyć. Skoro więc trener stawia na Pawełka to musi jednak trochę korzystniej prezentować się na treningach. No chyba, że przypuszczenia co niektórych o kolesiostwo ze sztabem trenerskim są prawdą. Ale osobiście w to nie wierzę.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Trzeba przyznać żę Bunoza nie wybija piłek na aut tylko próbuje je wybić w pole i co najważniejsze robi to celnie, co do tej pory się nie zdarzało się naszym obrońcom. Widać żę robi postępy z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej w przeciwieństwie do Cikosa. A co ważne to Bunoza ma dopiero 21 lat. Jak na środkowego obrońce to bardzo mało, co dobrze rokuje na przyszłość.
Co do Jovanica to musi trochę popracować nad grą na przedpolu bo prezentuje się mizernie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przy tej akcji były błędy naszej drugiej linii (Jirsak Sobolewski) bo nie nadążyli za bramka ale jak widać to Matawu strzelił bramkę ostatecznie - a jego nie miał kryć na pewno ani Jirsak, ani Sobolewski a tym bardziej Małecki.
Oczywiście można gdybać że jakby piłki nie przejął Matawu a ta wpadła pod nogi któregoś innego pomocnika Polonii to padła by bramka. Ale Barcik zrobił Tobie na złość i piłki nie wycofał do nadbiegających pomocników tylko idealnie do Matawu którego powinien kryć albo Bunoza albo Cikos. Nie zmienia to faktu że 2 linia nie nadążyła.... ale bramka nie padła przez nich. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Następnym razem niech sie nie wraca nikt, będzie 5 zawodników atakujących na jednego Bunozę, ale i tak wina, że bramka padła będzie należała do Bośniaka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() "Gdzie był Małecki" FTW ![]() 63,5 - jesteś mistrzem w pisaniu niczego nie wnoszących do tematu postów. Ludzie na forum źli ( acha ) - ale co to ma wspólnego z padlina, którą grają nasi piłkarze, to tylko Ty chyba wiesz. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
_barszczu napisał(a):
Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.08.2010 o godz. 20:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie, Bunoza powinien zając miejsce Clebera, ten przejąl by pozycje Cikosa i Cikos krylby zawodnika na dlugim slupku. Wtedy Sobol i Jirsak powinni dojsc do tych zawodnikow, ktorzy stali na 11 - 12 metrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko: gdzie byłby wtedy Małecki?! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kłóciłby się z sędzią...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Małecki zamykał akcję.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Buczo, o pawełku nie wiesz wielu rzeczy, i jeżeli piszesz, że nie wierzysz, to nie zabieraj w tej kwesti głosu, ten gość nie ma papierów na grę nawet w 2 lidze, tylko układy go ratują....., można dawać szansę 1, 2, 3, 4 razy, ale jeżeli obrona ma zaplecami takiego "asa" to sami czują watę w nogach......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na oko to tutaj 80% forumowych fachowców ustala skład, więc nie narzekaj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Marian Machowski, po fatalnym starcie rundy wiosennej s. 2009/2010:
"Nam się takie rzeczy nie zdarzały, bo my nie graliśmy dla trenera tylko byliśmy Wiślakami i dla nas HONOR WISŁY stał najwyżej." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ANALIZA ODNOŚNIE BRAMKI:
![]() KADR 1 podanie na skrzydło do bocznego pomocnika, dobra reakcja Diaza, który doskakuje do niego i nie zostawia go samego. Zawodnik, który stoi koło Diaza zostaje wtedy bez krycia - na zasadzie 'przejścia' asekuruje tu Bunoza. ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie wracają za swoim kryciem KADR 2 Dośrodkowanie. Diaz blisko gracza, ale przepuszcza - ok, zdarza się najlepszym. Bunoza - moim zdaniem dobre zachowanie - w przypadku podania po ziemi w pole karne - przetnie podanie, w przypadku wycofania na 16-stkę - zdąży doskoczyć ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom? KADR 3 Piłka przechodzi górą do Matawu, który strzela bramkę. Na zielono - zaznaczyłem gracza Wisły oraz zawodnika, który był przez niego kryty. ZASADNICZE PYTANIE: gdzie jest MAŁECKI oraz dlaczego środkowi pomocnicy nie ruszą dupy pomóc obrońcom? WNIOSEK: bramka to wina drugiej linii, która dopuściła do sytuacji, gdzie 5(!!!) zawodników Polonii znajduje się w polu karnym, w tym 2 nie ma krycia ze względu na brak powrotu ze strony MAŁECKIEGO oraz ŚRODKA POMOCY. Wysnuwanie wniosków o błędzie w ustawieniu Cikosa czy Bunozy - raczej nie na miejscu, fizycznie nie mieli możliwości zaasekurować po 2 graczy przy biernej postawie pomocników BG... Gdyby Bunoza zszedł do środa - skrzydłowy Polonii mógłby wycofać na 11 metr do nieobstawionego wtedy gracza(cyfra 1), bądź też przerzucić na długi słupek do gracza oznaczonego przeze mnie cyfrą 2. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez _barszczu : 29.08.2010 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Więc winę ponosi i on i linia pomocy. Najpierw niech zadba o swoją strefę, bo jego dupy nikt nie asekuruje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||