The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maras
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2008, 21:09
AJ Auxerre nadal przeplata dobre występy złymi. W spotkaniu 8. kolejki Ligue 1 zespół, w którym grają Ireneusz Jeleń i Dariusz Dudka przegrał na wyjeździe z Toulouse FC 0:1.
Z duetu Polaków zaprezentował się tylko pierwszy z wymienionych, choć już w 59. minucie został zmieniony. Dudka obejrzał mecz na ławce rezerwowych.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.10.2008, 21:58
Maras napisał(a):Wyświetl post
Dudka obejrzał mecz na ławce rezerwowych.
jest wielki świat,wielka drużyna,walka o LM, czyli wszystko to o czym Dareczek tak marzył...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 08.10.2008, 13:06
Bogusiowi Zającowi zmarła mama na raka, jutro pogrzeb w Jarosławiu.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.10.2008, 14:55
A co jest z Kokoszką? Jeszcze jest piłkarzem czy już został biznesmenem? Coś gadał że już niedługo będzie grał ale chyba nie powiedział w co powodzenia Adaś
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.10.2008, 13:31
Liverpool chce Błaszczykowskiego!
DB (inf. własna) /12:50
AFP
Liverpool chce pozyskać z Borussii Dortmund reprezentanta Polski, Jakuba Błaszczykowskiego - poinformował brytyjski dziennik "Daily Mail".
Rewelacje potwierdził prezydent Borussii Dortmund, Gerd Piper. Liverpool chciałby sprowadzić Polaka w zimowym oknie transferowym, a jest w stanie wyłożyć za niego 5 mln funtów (ok. 6,2 mln euro).

Piper potwierdził zainteresowanie Anglików, ale dodał: - Nie chcemy go sprzedawać za żadną cenę. Jest dla nas bardzo ważny.

Źródło: http://sport.onet.pl/0,1248702,1841563,wiadomosc.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2008, 13:39
Wg mnie zdecydowanie za wcześnie na to. Kuba nie jest jeszcze gwiazdą Bundesligi, a tylko tacy są w stanie przebić się do 1 składu Liverpoolu.
..
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.10.2008, 14:36
ja w Kube wierze, ma chlopak to cos, ze potrafi wykorzystac szanse. Najpierw z IV ligi przebojem wdarl sie do nas, potem w Boruss wspaniale sie przebili, wierze, ze jakby dostal szanse to by sobie poradzil.
I zycze mu tego z calego serca, takich pilkarzy jak on za wielu nie ma
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.10.2008, 14:44
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie zdecydowanie za wcześnie na to. Kuba nie jest jeszcze gwiazdą Bundesligi, a tylko tacy są w stanie przebić się do 1 składu Liverpoolu.
A ja jestem przekonany, że jeżeli przejdzie do L FC, to z miejsca zajmie podstawowe miejsce w składzie. A więcej nawet uważam, że może być tak, że będzie to prawa obrona, choć bez wątpienia w pomocy będzie mu się łatwiej przebić.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.10.2008, 15:17
Lepiej niech tam nie idzie Benitez nie jednego piłkarza zniszczył przez rotacje i ławki , on jak nie będzie grał straci formę . Natomiast trenerio benitez ma 4-5 na których stawia cały czas a reszta do rotacji w efekcie wykończył już tam kilku niezłych grajków ktorzy nieżle się zapowiadali. Dlatego odradzam bo pogra tam 2 lata z parenaście meczów a później może być skończony niech lepiej trzyma się jeszcze Borussi może trafi do jakiejś Włoskiej Hiszpańsiej ligi któa bardziej mu podejdzie
Borinho
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.10.2008, 15:30
Z wywiadu ze Smudą:

"- Bardzo go szanuję (Bogusława Cupiała - przyp. red.), myślę, że on mnie też. Ma poczucie humoru. Pośmialiśmy się przed meczem Wisły z Lechem. Franiu, mówi, dostaniesz piąteczkę i będziesz dalej pracował, bo dopiero jakbyś od Wisełki dostał szóstkę, to by cię zwolnili. Mało brakowało, a oni dostaliby tę piąteczkę! Kiedy pracowałem w Wiśle, ciągle mnie molestował: Franiu, zrobiłbyś dla mnie jakąś siódemeczkę. No i gramy któregoś razu ze Stomilem Olsztyn, 20 minut do końca, wygrywamy 6:0. Myślę, no, nareszcie zrobi mu tę siódemkę. A tu słupki, spaprane sam na sam i nici z siódemeczki. No, mówię, to pochwal mnie chociaż za szósteczkę. Nie, Franiu, umawialiśmy się na siedem!"

http://www.weszlo.com/news/1426
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.10.2008, 01:47
Kuba jest za****isity, najlepszy polski obecnie piłkarz i bądźmy dumni że z Wisły poszedł w wielki świat, bo to że będzie w wielkich klubach to kwestia czasu!!!!

Kuba pamiętamy i dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poniosło mnie jakbym miał 10 lat, ale dzięki takiemu wiślakowi....
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.10.2008, 09:00
A propos Kuby... czy Wisła wynegocjowała w końcu jakiś % od następnego transferu Błaszczykowskiego (z Borussi np do Liverpoolu) ? Pamiętam, że był taki temat, ale jak to się skończyło to już nie wiem.
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.10.2008, 10:01
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...l?ticaid=16c6b

Kilku czeskich piłkarzy przyznało, że zaskoczyła ich atmosfera Stadionu Śląskiego. Tak znakomity doping kibiców ma chyba dla was duże znaczenie?

- Mogę powiedzieć jedynie za siebie, że grało mi się dzisiaj świetnie. Było wspaniale, a taka atmosfera bardzo pomaga. Choć osobiście dodam też, że tęsknię również za atmosferą ze stadionu Wisły Kraków.

Szacuneczek Kuba!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.10.2008, 13:56
Radosław Majdan trafi do aresztu

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,58...o_aresztu.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 14.10.2008, 20:06
W sumie to można napisać już w tym temacie:

Adaś dostał zgodę od FIFA i może już grać w Empoli. FIFA twierdzi,że miał prawo odejść zgodnie z prawem Webstera...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 14.10.2008, 20:10
Niech zapłacą 2-letnie wynagrodzenie, kasę za wyszkolenie i powodzenia w grzaniu ławy na włoskiej prowincji!
Jak mawiają: "Widzisz gówno - omiń".
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.10.2008, 20:10
i jak zwykle Bednarze i inne pacany dały się wytegować bez mydła...........żal, ciągle to samo
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.10.2008, 20:13
No to sie Cupial wk... Podejrzewam, ze dlatego Jacek jeszcze u nas byl, bo gora czekala na final sprawy Kokoszki.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.10.2008, 20:14
Jak to można skomentować?

Nooo niech chociaż jakaś kasa wpłynie za tego (wiadomo kogo) !

Nie wiem ile to jest (jak dużo Kokoszka zarabiał) x 2 + jakieś ekwiwalenty za wyszkolenie, ale może aż tak tragicznie nie będzie!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.10.2008, 20:16
trudno było sie spodziewać innej decyzji. Federacja zawsze podejmuje decyzje na korzyść piłkarza, tylko ja sie pytam gdzie są pieniądze bo warunkiem odejscia na prawie Webstera jest zapłacenie wartości wynagrodzenia do końca kontraktu, a przecież ta pseudopiłkarzyna tego chyba nie zrobiła
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 14.10.2008, 20:19
radekogi napisał(a):Wyświetl post
trudno było sie spodziewać innej decyzji. Federacja zawsze podejmuje decyzje na korzyść piłkarza, tylko ja sie pytam gdzie są pieniądze bo warunkiem odejscia na prawie Webstera jest zapłacenie wartości wynagrodzenia do końca kontraktu, a przecież ta pseudopiłkarzyna tego chyba nie zrobiła
Gdzies czytalem ze wykupila ,oby ta sprawa sie juz tak skonczyla ,bo najsmieszniejsze bedzie jak Empoli nam kaze placic ze nei mielsimy racji
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.10.2008, 20:20
A czy to Bednarz podpisywał kontrakt Kokoszki ?

Wy wkurzacie się na zarząd ja raczej na FIFĘ która znowu pokazała że są równi i równiejsi i można odejść z klubu nie wskazując gdzie się przechodzi mimo że wymagają tego przepisy że nie wpłaca się równowartości wynagrodzeń.

Ale jeśli wpłynie kasa to chyba to jest najlepsze rozwiązanie a panu K życzę tak miłych chwil na stadinie Wisły jak kiedyś pewnemu bramkarzowi. Może kiedyś w pucharach ?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 14.10.2008 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.10.2008, 20:25
Właśnie to co napisał Kominek jest najbardziej w****iające w tym całym zamieszaniu. Szmaciarz odchodzi z Wisły na podstawie prawa, którego postanowienia sam łamie! Co robi FIFA? Przyznaje mu rację i daje błogosławieństwo na grę we Włoszech. Jestem pewny, że gdyby takie uchybienia miały miejsce przy transferze kogoś z powiedzmy Championship do Serie B wszystko załatwiane by było o wiele bardziej drobiazgowo. A tak mamy to co zawsze. Piłkarsko Polska jest w dupie, to i szefowie federacji europejskiej i światowej nie zapominają nam tego dość często uświadamiać. Adam- połamania nóg życzę.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 14.10.2008, 20:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
a panu K życzę tak miłych chwil na stadinie Wisły jak kiedyś pewnemu bramkarzowi. Może kiedyś w pucharach ?
Ciekawe czy zostanie tak przywitany jak zagra kiedyś na Reymonta w Reprezentacji.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

nesta napisał(a):Wyświetl post
No to sie Cupial wk... Podejrzewam, ze dlatego Jacek jeszcze u nas byl, bo gora czekala na final sprawy Kokoszki.
Na razie to my się wk... .
Wkurzenie Bogusia to kolejne zawirowania na górze pytanie tylko czy na lepsze. Boss wydaje się być nieprzemakalny jak produkty Unimila na racjonalne argumenty. Największą jego wadą jest zatrudnianie w Wiśle często ludzi niekompetentnych lub niepozwolenie im uczenia się na własnych błędach. Jeżeli do tego dochodzi despotyzm i niecierpliwość to mamy to co mamy. Czy ktoś wyciągnął wnioski bo rumunie? Bo chyba przyjście Wilczka wiele nie zmieniło w funkcjonowaniu klubu. Teraz poza ewentualnymi roszadami na stołkach niewiele zmieni się w polityce Wisły. A my możemy sobie pisać kolejne elaboraty.....
Co nie zmienia faktu, że Kokos to piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ostatnio edytowane przez spartan : 14.10.2008 o godz. 20:35.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A czy to Bednarz podpisywał kontrakt Kokoszki ?

Wy wkurzacie się na zarząd ja raczej na FIFĘ która znowu pokazała że są równi i równiejsi i można odejść z klubu nie wskazując gdzie się przechodzi mimo że wymagają tego przepisy że nie wpłaca się równowartości wynagrodzeń.

Ale jeśli wpłynie kasa to chyba to jest najlepsze rozwiązanie a panu K życzę tak miłych chwil na stadinie Wisły jak kiedyś pewnemu bramkarzowi. Może kiedyś w pucharach ?
w jakich pucharach, prędzej za jakieś 2 dwa lata jak przyjedzie do nas z Odrą Wodzisław w której będzie odbudowywał formę

A co do tego kto zawalił to oczywiście że Bednarz (ch** łysy i legijny darmozjad oczywiście). Przecież w każdym normalnie zarządzanym klubie (my takim nie jestesmy, a skąd) wzieło by się Kokoszke do bagażnika, wywiozło w las, przyłozyło pistolet do skroni i kazało podpisac nowy kontrakt (tylko tak prawo Webstera by nie zadziałało). To wszystko wina Bednarza!

Ewentualnie mogli wyłączyć faks na czas wakacji żeby wypowiedzenie umowy nie mogło dojść do klubu i potruć wszystkich listonoszów... Prawników u nas za grosz nie ma....
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 14.10.2008 o godz. 20:35.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 14.10.2008, 20:30
poraz kolejny widać, że w naszym klubie pracuje banda nieuków anie prawników... rozumiem raz mieć wtope ale zakażdym razem kiedy Wisła "sądzi" się o jakiegoś piłkarza i jesteśmy pewni wygranje okazuje się że to wszystko pic na wode...
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Stary 14.10.2008, 20:37
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy zostanie tak przywitany jak zagra kiedyś na Reymonta w Reprezentacji.
Za wysokie progi...Już go nawet Leo nie powołuje,tłumacząc się,że skoro nie ma decyzj,to on nie może. Drugą stronę Adama już poznaliśmy,wiemy jak jest. Jeżeli on uważa,że w tym całym Empoli,to świat zawojuje,to ja mu osobiście życzę powodzenia. A co do kontraktu,to tak już wcześniej pisano. Najgorsze,że on sam złamał przepisy,nie podając nazwy klubu,a FIFA jeszcze przyznaje mu rację...Równi i równiejsi:/

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 14.10.2008, 21:11
buters87 napisał(a):Wyświetl post
poraz kolejny widać, że w naszym klubie pracuje banda nieuków anie prawników... rozumiem raz mieć wtope ale zakażdym razem kiedy Wisła "sądzi" się o jakiegoś piłkarza i jesteśmy pewni wygranje okazuje się że to wszystko pic na wode...
A szczególnie wkurzająca i irytujaca była nieudolność bandy nieuków w sprawie Marcelo i Thwaite'a
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.10.2008, 22:36
ZnaFcy w akcji :/

kogo w takim razie za Bednarza oczekujecie?

bo rozumiem że to nie tylko na 100% lepszy ale też człowiek ideał, błędu w życiu nie popełni

Przypominam że nawet PZPN był pewien że to Wisła ma rację
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów