|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
GaoFang - oficjalnie Ci wlepiam ostrzezenie za wyjatkowosc Twej tworczosci.
Wiec przyhamuj, Bernas, bo pofruniesz. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||||
Cytat:
Cytat:
Przypuszczam że to samo co kiedyś robili w niej Matusiak, Dudka, czy Żurawski... Może zatrzymam się chwilę przy dwóch ostatnich... Darek Dudka kiedyś po meczu z Danią w Poznaniu na 2 lub 3 stronie Przeglądu Sportowego stał tytuł "Całkiem lewy obrońca" odnoszący się oczywiście, bo jakżeby inaczej do Darka właśnie. Kiedy przyszedł Leo zaczął on grać w kadrze na poziomie i przypomnę, że po raz pierwszy defensywnego pomocnika zagrał właśnie u Leo bodaj w meczu z Belgią. W tym momencie mało kto wyobraża sobie nasz środek pola bez Dudki. Warto też dodać że po Borucu i Rogerze został powszechnie uznany za 3 najlepszego naszego gracza na Euro. Żurawski w kadrze zanim cokolwiek ustrzelił, a może raczej zaczął strzelać regularnie zagrał taką ilość żałosnych spotkań, że nie jestem w stanie tego teraz zliczyć. Na pewno było tego sporo.. I teraz uważaj Gaofeng... Oni też kiedyś dostali swoją szansę, a co do dwóch ostatnich dostali ich nawet kilka i potrzebowali czasu, żeby do czegokolwiek w kadrze dojść. Ale powiem więcej. Fabiański bez wątpienia jest w 3 najlepszych bramkarzy w Polsce... Można się kłócić ale jakby zrobić jakiś sondaż lub ankietę to myśle że na pewno ponad 50% pytanych osób umiesciłaby go w swojej "top 3". Co do Fabiańskiego i Kuszczaka i ich porównań to być może i ten drugi jest i lepszy (ja osobiście mam takie zdanie) ale jeśli rozbija atmosferę w kadrze (a tego chyba nikt tak naprawdę nie wie) to nie zasługuje na to żeby go powoływać. Podobnie na nie przemawia jego postawa w czasie treningów przed Euro. Masz zastrzeżenia do Dancha, a ja powiem tylko tyle że był to jeden z najlepszych naszych graczy w czasie ostatnich MŚ U-20, więc na kogo, jak nie na takich zawodników ma stawiać trener i ich sprawdzać. Co do Kokoszki to miał przed sobą sporą przyszłość ale ostatnie kilka miesięcy raczej go skreślają na jakiś czas i trener zdaje się to widzi, czego przykładem jest brak powołania na najbliższy mecz... A Pazdan... Nie wiem co on sobą prezentuje bo za mało widziałem go w akcji, ale skoro trener uważa że być może coś w nim jest to należy mu się szansa, tak jak kiedyś należała się Dudce czy Żurawskiemu. Wydaje mi się, że Pazdan żadnej krzywdy naszej reprezentacji jeszcze nie zrobił (żadnej bramki nie zawalił, żadnego meczu nie przegrał...), więc o co chodzi... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez treneiro : 28.08.2008 o godz. 16:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Geofeng: Ma troche racji.
Stary nie śmiesz mnie poczytaj sobie o historii Euro. Albo nie sam Ci ją trochę przybliże. Napoczątku wchodziły tylko 4 zespoły, tak tez chyba było jeszcze za czasów Górskiego. A po drugie, Euro wtedy było na 3 miejscu po MŚ i olimpiadzie. miało taka range jak teraz Olimpiada w piłce nożnej. Czyli nie znaczyło prawie nic. Bo wiadomo, kto tam może grac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nie przypomina wam to typowych informacji kiedy np. Wisła interesuje się jakimś piłkarzem to nagle on ma oferty z nie wiadomo skąd... typowe podbijanie ceny i forma nacisku. Nie skorzystasz Ty to łyknie mnie Meksyk
Żeby dodać coś pozytywnego o Leo na koniec - to na skutek krytyki, nieudanych ME i kiepskim meczu z Ukrainą mocno przewietrzył skład i mniej jest piłkarzy co do których mam wątpliwości czy nie są ciągnięci na siłę (Zahorski itd). Jest lepiej, a byłoby jeszcze lepiej gdyby byli: Piotrek Brożek, Kuszczak, Jeleń i może Wichniarek. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
I wy wszyscy mi chcecie wmówić że ten człowiek musi promować w kadrze jakiś młokosów żeby potem mieć udział w znikomej prowizji od transferu. Całe szczęście, że Jodłowca jeszcze w kadrze nie było bo jak nic okazałoby się, że to Leo go sprzedał... Polecam lekturę artykułu "A może to Leo ich upił"
Ostatnio edytowane przez St@chu : 28.08.2008 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Sukcesu Beenhakkera i Jego piłkarzy nie wolno negować, to co wydarzyło się już na EURO to inna sprawa ale sam awans to wielka sprawa w historii polskiej piłki nożnej i żaden znawca Twojego kolego pokroju tego nie zmieni. I nie życzę sobie byś pisał do mnie "stary", bo ani Ty nie jesteś mój kolega, żebyś mnie "stary" nazywał. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Więcej błotka z bajorka zwanego Kadra Leło Benhałera.
http://www.weszlo.com/news/949 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Za podawanie linków do artykułów z portalu weszło.com powinno się "odpoczywać' od forum co najmniej tydzień.
))))))))))))))) |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wola forumowicza, jest dla moderatora rozkazem.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli byłoby to prawdą to wielka szkoda.
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56..._w_kadrze.html No ale cóż Jeleń nigdy nie był ulubieńcem Benhakera. Sprytny Leo dał mu szansę w meczu z Ukrainą, Irek bramki nie strzelił więc już Benhaker ma wymówkę dlaczego nie ma Jelenia w kadrze. Ciekawe czy tak samo bedzie z Pawłem Brożkiem? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mam takie drobne choć dość istotne pytanko odnośnie meczów wyjazdowych reprezentacji.
Z racji tego, że nigdy (poza Mundialem) na takim nie byłem i nie udało mi się znaleźć jakichkolwiek odnośników na ten temat, chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dystrybucja biletów na takie spotkania. Domyślam się, że zajmuje się tym PZPN, ale jeśli ktoś byłby w stanie napisać coś więcej na ten temat, byłbym bardzo wdzięczny. Mam na myśli głównie to gdzie należy ubiegać się o bilety. ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koszerna napisał(a):
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
|
to kto tam z naszych Wiślaków się jeszcze ostał w kadrze?
Licze na grad bramek w wykonaniu Pawła w środę !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zostali jeszcze Łobo i Boguski. Nie liczyłbym jednak na ich występ w pierwszym składzie.
Ciekawe jaki skład wymyśli dzisiaj wielki LEEEOOO. EDIT: Podstawowa 11: Łukasz Fabiański - 13. Marcin Wasilewski, 5. Bartosz Bosacki, 14. Michał Żewłakow, 15. Marcin Kowalczyk - 19. Rafał Murawski, 18. Mariusz Lewandowski, 8. Jacek Krzynówek, 6. Roger Guerreiro, 16. Jakub Błaszczykowski - 23. Łukasz Piszczek. Roger w 1 składzie :/
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 06.09.2008 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co tam Roger Piszczek w pierwszym składzie :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
na trybunach duzo flag w tym i naszej Wiselki
WIELKA WISLA I JAWORZNO
Ostatnio edytowane przez piotrek chicago : 06.09.2008 o godz. 16:10.
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słychać ciche HSV
Edit. niestety tylko 30 sekund trawło... Na oprawie rozwinęłą się w ogóle literka "K"? Kim my mamy straszyć... oprócz Kuby nie widze nikogo innego kto pociągnie gre. @down
![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 06.09.2008 o godz. 16:47.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
rozwineli ale pikniki pewnie nic nie widzialy i szybko ja zwineli
Ostatnio edytowane przez piotrek chicago : 06.09.2008 o godz. 16:22.
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gramy właściwie tylko prawą stroną. Szkoda słupka Błaszczykowskiego i strzału Krzynówka. Kontry Słoweńców groźne i niestety jak się okazało również skuteczne.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mam małe pytanko, czy istnieją jakieś regulacje dot. wywieszania flag klubowych na meczach kadry? ;p pytam z ciekawości, bo pamiętam że przynajmniej kiedyś było tak, że 0 barw klubowych na kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przynajmniej powinno być ciekawiej w II połowie niż jakby nasi 3:0 do przerwy prowadzili.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i Bosacki już zszedł z kontuzją pachwiny. Żeby przygotowania do meczu repry nam Brożka nie zepsuły na mecz z TT. Jak widać gra poza klubem to za duże ryzyko.
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kto mi powie jak mozna zremisowac/przegrac z ogorkami?
Wynik z naszej strony sie chyba nie zmieni bo widac takie przerwy miedzy formacjami ze tylko cud zmieni wynik. Dno i piach.. Fabian i Kuba na plus( kibice tez to widzieli i skandowali ich nazwiska ) , reszta piach. Sagan niby jest ale go nie ma.... PS:Blaszczykowski jest w gazie to widac. Brakuje mi tutaj....Rybusa
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.09.2008 o godz. 17:43.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
może się mylę, ale większość naszych gra na alibi. Piłkę owszem przyjmą, podadzą dalej ale gry nie ma. Pojedyncze próby Kuby owszem miłe dla oka, ale sam nic nie zrobi.
Jakbym niektóre mecze nasze Ekstraligi oglądał i to wcale nie te najlepsze. Sam nie wiem, jakie wyjście dobre: - Leo zwolnić bo już nie motywuje? -brać tylko zagranicznych, bo krajowi technicznie słabi? -brać tylko krajowych, bo zagraniczni grają tak by kontuzji nie złapać? A może to tylko ciężkie początki rewelacyjnej drużyny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Broziu nie marnuj się w tej reprezentacji.
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Beenhakker moze jest swietnym trenerem ale w polskich realiach sie wogole nie odnajduje ,chodzi tu glownie o wybor pilkarzy . Piszczek ? zmiana Murawskiego na jeszcze bardziej drewnianego Bandrowskiego co to ku*wa mialo byc
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|