The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2025, 23:27
Elendil napisał(a):Wyświetl post
A który faworyt traci 4 bramki, z czego 3 w 10 minut, z zespołem 2 ligi niżej? To, że atak słabo funkcjonował można się było spodziewać, bo nie mamy już tej jakości w ofensywie, co na początku sezonu. Ale że obrona i bramkarz będą patrzyć jak Zawisza ładuje bramki jakby nigdy nic, to jednak gruba przesada. Ośmieszyli nas w drugiej połowie i tyle, i to goście z 3 ligi, a nie ekstraklasy.
Obrona była kombinowana, pojęcia nie mam czemu Jop wystawił ich w zestawieniu w którym nigdy jeszcze nie grali? Kutwa dzisiaj był zagubiony jak dziecko we mgle, Krzyżanowski jak zwykle miał wywalone w obronie a Colley to nawet nie prawy obrońca.

Dodaj do tego Brodę i wynik aż tak nie dziwi. Tak naprawdę to rywale wypracowali sobie jedną bramkę, reszta to nasza nieporadność i pech.
Karny był w prostej sytuacji, przy wrzutce Grujcić się zagapił, do tego samobój i Broda zamiast wybić piłkę na rożny to molestuje słupek, piłka odbija się pod nogi zawodnika Zawiszy...

Do tego powinniśmy mieć karnego przy stanie 1:1, słupek i dwie poprzeczki.

Dlatego wynik jest tylko po to żeby histerycy mogli się nim grzać.

Normalka w meczu pucharowym.

P.S. Zresztą, przypominam mecz Pucharowy z Polonią w tamtym sezonie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.12.2025 o godz. 23:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.12.2025, 23:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Być może Omic potrzebuje innej pozycji na boisku?
Musi to być pozycja na boisku?

Bardzo bym chciał aby to były pożegnalne występy Colleya i Brody w Wiśle. Dziękujemy i życzymy powodzenia.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.12.2025, 00:55
Plan zostal wykonany, strzelilismy jednego gola i fajrant Gratulacje dla Zawiszy, wszystko inne podporzadkowali temu spotkaniu, bardzo chzieli wygrac (a nie tylko pokazac sie) i to bylo widac. Niech sie im zatem darzy.

A jesli chodzi o nas to nie rozumiem po co rozliczani sa poszczegolni pilkarze.. Wszyscy wygladali jak zbieranina grajaca ze soba pierwszy raz. Wszyscy zagrali mniej lub bardziej beznadziejnie. Niby weszla grupa zawodnikow z pierwszego skladu ale czy to cos zmienilo? Widocznie bylo nastawienie/przyzwolenie, ze puchar mozna olac. Szkoda, cos takiego na pewno nie buduje druzyny. No ale moze nastepny mecz pokaze, ze sie myle. Oby
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.12.2025, 00:56
Mam nadzieję, że jednak nikt nie jest tak szalony by dać dobrych zawodników na 3-ligową Zawiszę. Zdecydowanie zgadzam się , awans jest najważniejszy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.12.2025, 02:40
Najbardziej w tym meczu podobała mi się sytuacja tuż po przerwie, kiedy radośnie zestawiona obrona ustawiła się tak, że Kutwa i Grujcić równocześnie ustawili się na tej pozycji i potrzebowali chwili, żeby ogarnąć że chyba nie tak miało to wyglądać. W międzyczasie na drugiej pozycji był hektar pustego pola.

Ogólnie bardzo podoba mi się koncepcja rotacji totalnej, w której chodzi o to, żeby zawodnik grał, nieważne czy na swojej pozycji. Tak samo robią w rocznikach dziecięcych, więc coś w tym musi być.

A tak na serio, to nie licząc oczywistego blamażu i strat na wizerunku związanych z rozmiarami porażki i poziomem ligowym przeciwnika, to z ulgą przyjąłem, że właśnie całkowicie wyeliminowaliśmy ryzyko tego, że na wiosnę piłkarze będą się koncentrowali na czymś innym niż awans.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.12.2025, 06:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej w tym meczu podobała mi się sytuacja tuż po przerwie, kiedy radośnie zestawiona obrona ustawiła się tak, że Kutwa i Grujcić równocześnie ustawili się na tej pozycji i potrzebowali chwili, żeby ogarnąć że chyba nie tak miało to wyglądać. W międzyczasie na drugiej pozycji był hektar pustego pola.

Ogólnie bardzo podoba mi się koncepcja rotacji totalnej, w której chodzi o to, żeby zawodnik grał, nieważne czy na swojej pozycji. Tak samo robią w rocznikach dziecięcych, więc coś w tym musi być.

A tak na serio, to nie licząc oczywistego blamażu i strat na wizerunku związanych z rozmiarami porażki i poziomem ligowym przeciwnika, to z ulgą przyjąłem, że właśnie całkowicie wyeliminowaliśmy ryzyko tego, że na wiosnę piłkarze będą się koncentrowali na czymś innym niż awans.
Dokładnie, TYLKO AWANS - a PP mógł tylko rozproszyć naszych "gwiazdorów". A tak juz nie mają pokus żeby olewać ligę kosztem czegoś innego.

btw
Styl żenujący... ale cóż
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.12.2025, 08:01
Przedłużyc Łasickiego i wypożyczyć na wiosnę Kutwę (może Piszczkowi przyda się ŚO?) żeby rozegrał pełną rundę.

Colley nie grał na ŚO. Chwalić go nie można (chyba, że zaangażowanie bo ganiał box to box), ale też kilku innych zagrało gorzej.

Broda też nie zagrał tak fatalnie jak niektórzy tutaj opisują. Ok, podał raz piłkę do przeciwnika w polu karnym, ale przy bramkach niewiele mógł zrobić.

Bozić zagrał nieźle z mielcem, ale wczorajszą zmianę miał tragiczną.

Na plus występ zaliczył Ertlhaler no i może Krzyżanowski (jak na jego standardy). Reszta co najwyżej przeciętnie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.12.2025, 08:06
jak sie Broda przyspawał do lini no to racja, nie mógł nic zrobic. PIerwsze z brzegu - gol na 2:1. Nie był do wypiąstkowania Myśle że spokojnie.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.12.2025, 08:08
Ok, rozumiem i nawet się zgadzam z tym co napisałeś, ale w 1 lidze może ze 2-3 bramkarzy by coś takiego potrafiło dobrze zrobić. Większość by zaliczyła interwencję jak typ z Katowic z jagiellonią.

Chodzi mi o to, że nie było tam klasycznych szmat. Mógł zachowywać się lepiej, ale wielbłądów raczej nie zrobił.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.12.2025, 08:24
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, TYLKO AWANS - a PP mógł tylko rozproszyć naszych "gwiazdorów". A tak juz nie mają pokus żeby olewać ligę kosztem czegoś innego.

btw
Styl żenujący... ale cóż
To jedyny, ale i największy plus wczorajszego meczu.

Dodalbym może jedynie weryfikacje paru zawodnikow i ich przydatności.

Colley, Nikaj, Broda - z calym szacunkiem, niech poszukaja sobie innego miejsca do grania.

Kubel zimnej wody na sztab i zawodników.

PS. Jeszcze plusem jest to że jak odpaść, to bez dogrywki.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.12.2025, 08:31
nie wiem panowie czy wy tu weszliście na jakis high level sarkazmu. Ale jesli nie to... jprdl co ja czytam. 2 mecze do finalu miałyby rozproszyć uwage naszych asiorow i pokrzyżować awans To są zawodowi piłkarze czy jakas sunday liga. nosz k...a
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.12.2025, 08:34
Plusem tego meczu jest to, że już pewnie nie będziemy oglądać Brody i Nikity.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.12.2025, 08:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Acha, czyli miał trzy sytuacje i miał strzelić z nich cztery bramki. Każdy dobry napastnik ma przecież 133% skuteczności.

Rodado też ma wypierdalać? Miał setkę i zawalił głową ze dwa metry ponad bramką

Nie będę tracił czasu na dalszą dyskusję bo robisz z siebie idiotę...

Widzę że z Duarte hejterzy przeszli na Nikaja.
Klasyczna sytuacja w Twoim wykonaniu - nie zgadzasz się z rozmówcą, więc zaczynają się inwektywy.

Żyj sobie dalej w swoim autystycznym świecie, wypełnionym bluzgami i obrażaniem innych.

Na temat Nikaja koniec dyskusji, bo nie jesteś do niej zdolny.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.12.2025, 08:42
Rok temu po niełatwym meczu i wygranej z Siarką zwracałem uwagę, że ostatni raz odpadliśmy z rywalem z naszego poziomu rozgrywkowego 6 lat wcześniej. Zawsze płynęliśmy z niższymi ligami. Polonia wprawdzie to zresetowała, ale w sumie nie stało się nic zaskakującego przynajmniej ze statystycznego punktu widzenia. Wtedy bilans meczy z drużynami z niższych lig w PP w ostatnich latach mieliśmy 4-4. Na Hutniku i z OBO trochę sobie to podreperowaliśmy, ale Zawisza to akurat od początku śmierdziała meczem pułapką. Jak to się mówi, nie pierwszy raz, nie my pierwsi i nie ostatni.

Poszedłbym krok dalej. Dzień po ostatnim zdobyciu PP ględziłem na forum, że może to nam bardzo skomplikować przyszłoroczne rozgrywki ligowe, no i skomplikowało. Gdybyśmy jakoś jednak zdobyli ten puchar, to w kontekście przyszłorocznej walki o utrzymanie w ESA ględziłbym tym bardziej. Nie powiem, że wczorajszy wynik mnie cieszy, ale skłamałbym twierdząc, że jakoś strasznie mnie martwi. Materiał do przemyśleń w kontekście głębi kadry w potencjalnej walce o utrzymanie też jest.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.12.2025, 08:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Acha, czyli miał trzy sytuacje i miał strzelić z nich cztery bramki. Każdy dobry napastnik ma przecież 133% skuteczności.

Rodado też ma wypierdalać? Miał setkę i zawalił głową ze dwa metry ponad bramką

Nie będę tracił czasu na dalszą dyskusję bo robisz z siebie idiotę...

Widzę że z Duarte hejterzy przeszli na Nikaja.
Przecież w grze Nikaja najmniejszym problemem jest to że nie strzela bramek.

Problem jest inny: ściągnęliśmy zawodnika ktory kompletnie nie odnajduje sie w systemie w ktorym gra Wisla na kluczowej pozycji w zespole.

Mam wrażenie że gdyby byl wychowankiem naszej akademii to w wieku 18 lat poszedłby na wypożyczenie do 3 lub 4 ligi i tam tyle by go widziano. Tak samo jak inni fizyczni piłkarze którzy poza parametrami fizycznym i nie nadążają za kombinacyjna gra.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 05.12.2025, 08:55
Kocham takie dyskusje po meczu, które uwłaczają wszelkim wartościom które podzielam i zwykłej godności ludzkiej - i gdzieś mam wasz stan emocjonalny. Wielu z Was z zasady powinno się po prostu wy.......ic na zbity ryj z tej społeczności za komentarze które są niemerytoryczne, a uwłaczają temu co powinniśmy nazywać wspieraniem Wisły Kraków i wartości które szanujemy. Tak po prostu. Zastanówcie się nad tym.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2025, 08:57
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Kocham takie dyskusje po meczu, które uwłaczają wszelkim wartościom które podzielam i zwykłej godności ludzkiej - i gdzieś mam wasz stan emocjonalny. Wielu z Was z zasady powinno się po prostu wy.......ic na zbity ryj z tej społeczności za komentarze które są niemerytoryczne, a uwłaczają temu co powinniśmy nazywać wspieraniem Wisły Kraków i wartości które szanujemy. Tak po prostu. Zastanówcie się nad tym.
Daj to do właścicielskiegom, to Ci pepe z Drozdem wytłumaczą
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.12.2025, 09:16
No i pięknie , już od pierwszego meczu prosiłem o szybkie odpadnięcie
Co prawda dostać 4 gole od drużyny z 4 poziomu to jednak wstyd no ale cóż
Przynajmniej ochłoną ci co już snuli planu o majówce na narodowym
Zostaje 15 meczów do rozegrania w 4 miesiące, żadnego meczu w ciągu tygodnia , cel jest jeden
Oczekuje transferu napastnika w zimie, odejścia z 5 zbędnych zawodników i piany na pyskach przed każdym meczem póki awans nie zostanie uzyskany
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.12.2025, 09:31

Rozwijajmy ludzi niedoskonałych
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.12.2025, 09:43
Widać, że wolfy czerpie od prezesa pełnymi garściami.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.12.2025, 10:03
Podzielam opinię, że pierwszy minus to powinien być skierowany do Jopa. Przede wszystkim za zestawienie obrony w takiej konfiguracji. I to już nie nawet o Kutwę w pierwszym składzie tylko Józka na prawej obronie. Po 15 minutach można było się już zorientować, że ta pozycja to męczarnia dla niego, innych chłopaków w zespole i kibiców oglądających to spotkanie. Józek nie ma zwodu, motoryki ani zachowań bocznego obrońcy. Nie mówiąc o wrzutce w pełnym biegu ani wydolności wahadłowego. Na tą pozycję nadaje się jedynie w awaryjnych sytuacjach na liczbę minut, którą jest człowiek w stanie pokazać na palcach u rąk. Kompromitacja trenera tym pomysłem. Na drugą połowę natomiast trener zdejmuje Biedrzyckiego i zastępuje Grujciciem gościa, który w tym meczu nie daje pewności z tyłu i jeszcze zrobił karnego. Jak chciał rotować to dlaczego nie wpuścił Łasickiego ? Czyżby położył lagę na puchar ? Aż przypomina się eksperyment Sobolewskiego w barażach. Jesteśmy w zaawansowanej końcówce pucharu a tutaj nie tylko pojawia się rotacja ale też eksperymentalne zestawienie. Krzyżanowskiego bym się nie czepiał. To jest młody chłopak, musi grać i się ogrywać. Rola jaką ma na boisku czyli wahadłowego wybitnie eksponuje braki warsztatowe. Ale ten chłopak ma 20 lat. To nie jest Pedri. Kiedyś i gdzieś się musi uczyć i zdobywać doświadczenie. Z przodu ze swoją użytkową techniką daje radę. Ja bym na niego stawiał i wybór Kuby na LO Jopa chwalę.

Środek pomocy ? Jovic z Carbo absolutnie się nie sprawdzili. Dla Marca powinna być zmiana już w przerwie. Jovica dałbym pograć ale ze zmianą w 60 minucie na Dudę i Jamesa bo przy nich 2ga linia wygląda diametralnie inaczej.

Nikaj ? no niestety. Dla mnie Ondrasek bis. Zmysłu do gry kombinacyjnej chłopak nie ma.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.12.2025, 10:13
Jovic
Nikaj to za Ondraskiem mógłby torbę nosić.

Wczoraj kompromitacja, w dużej mierze ze strony Jopa. Jak już chciał położyć mecz to trzeba było wystawić kilku chłopaków z rezerw i po sprawie.
Obawiam się powtórki z zeszłego sezonu i wtopy w lidze, oby nie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.12.2025, 10:28
Krzyżanowski był tu wczoraj w emocjach obwiniany za to, że nie było go w obronie. Już tłumaczę, czemu go tam nie było.

Krzyżanowski jako jedyny ze skrzydłowych wykonywał nawet nie kilka, ale kilkanascie prób wybiegnięcia za linię obrony - takich, jak przy podaniu, które dostał od Carbo lub po której padła bramka ze spalonego. Z bocznych sektorów zrobił więcej zagrożenia niż Fred i Kuziemka razem wzięci.

I wszystkie nasze problemy na ogół rodzą się wtedy, gdy środkowy obrónca/pomocnik grając do niego piłkę podaje ją za krótko, do rywala. I idzie kontra na zdezorganizowaną linię obrony. Niestety Krzyżanowski nie opanował jeszcze teleportacji - może kolejne wypożyczenie do Włoch lub treningi pod czujnym okiem zagranicznego trenera by mu w tym pomogły.

Lelieveld gra w inny sposób, nie szuka piłek na dobieg (ryzykowniejszych, bo zmuszających go do dalszych wyjść) tylko wychodzi do rozegrania zostając nizej, bliżej linii obrony. A grając wyjściowym składem, w tę strefę na ogół wbiega Igbekeme i nie ma takiego problemu, wczoraj - niestety środek nie ogarniał tego, co dzieje się na boisku, jakby wyszedł z założenia, że to są chłopki z 3. ligi, nie musimy nic robić, bo przecież nam nie strzelą gola.

Z linii obrony i Wiktora i Kubę można winić najmniej.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.12.2025, 10:40
Omic potwierdził to co pisałem o nim już po 2 czy 3 meczu - to parodysta, Falzgagic 2.0, tak wiem, ma super strzał w trybuny (jak Kuvelic) i tak wiem grał coś w Austrii jak Fazlagic w Słowacji....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.12.2025, 11:08
W polu zagrało 3 rezerwowych:
Colley
Omic
Nikaj

Na bramce czyli w teorii mniej ważnej pozycji, szczególnie w meczu z III ligowcem parodysta Broda. I tu jest problem bo zapewne z nim w bramce obron nie czuje się pewnie, stwarzanych jest więcej groźnych sytuacji, wszyscy wiedzą, że na Brodzie nie ma co polegać więc robi się nerwówka.

Reszta składu t był można powiedzieć skład podstawowy. Nawet wliczając Kubę i Kutwę, którzy na spokojnie się w ramach tej pierwszej 11 mieszczą.
Nikaj w ataku grał właściwie z całą pierwszą 11. I co? I cienko.

Wnioski? Mecz dobitnie pokazał, że mamy do gry jakichś 14 zawodników. Nie ma sensu mieszać, wymieniać, cudować z Colleyami itp bo jeśli z tej 14, w formie nie jest Carbo, Kuziemka i Duarte to i tak nie ma ich kim zastąpić. Na wymianę jest w linii pomocy jeden gracz i możemy sobie pozwolić na kontuzję, wykartkowanie, słabą formę, tylko jednego z 6 Julius, James, Carbo, Duda, Kuziemka, Duarte. Ocywiście debile pokroju drozda i jemu podobnych będą pisać, że Baniowski nam ligę wygra i wystarczy prosta zmiana w składzie, Baniowski za Kuziemkę, aby wygrywać po 5:0. W ataku sprawa jest jeszcze bardziej prosta. Rodado i nikt więcej. W bramce chyba jeszcze łatwiejsza sprawa niż w ataku. W obronie można sobie pozwolić na większą swobodę i tam można rotować dwoma graczami. Przy grze w jakichś pojedynczych meczach czy jak ten pucharowy, w końcówkach meczów itd można w razie kompletnej godziny W trzymać Nikajów, Łasickich, Colleów czy Brodę. I to tyle z wielkiego pieprzenia speców pokroju drozda i wolfyego odnośnie rotacji w składzie. Czyli Jop robi dokładnie tyle ile może. Gra 14 zawodnikami, gdzies wtyka parodystów jak Broda czy Nikaj, wczesniej stawiał też na Sukiennickiego, żeby mimo wszystko jakieś minuty łapali bo jak sie zdarzy kataklizm z kontuzjami itp to zawsze lepiej żeby coś mieli wcześniej pograne.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.12.2025, 12:14
Kilka subiektywnych wniosków po meczu.

Rzeczywistość brutalnie zweryfikowała opowiastki niektórych użytkowników forum o szarży na trzech frontach. Od samego początku uparcie twierdziłem, że to jest samobójstwo, jeśli się myśli poważnie o utrzymaniu w Ekstraklasie po awansie, szczególnie przy wąskiej kadrze. Wyszło na moje. Czuję ulgę, że z tego PP odpadliśmy, choć wolałbym, żeby stało się to rundę później.

To spotkanie powinno dać do myślenia osobom decyzyjnym w dziale sportowym, aby nie przedłużać na siłę niektórych kontraktów. Wolę mieć kadrę mniej liczną, ale przynajmniej jakościową niż rozbudowaną ponad miarę, z czego połowa nawet do rezerw ze swoją formą się nie nadaje. Jeśli nie pożegnamy Urygi, Brody i kilku innych, to uznam to za jakiś sabotaż, bo inaczej racjonalnie się nie da tego wytłumaczyć.

Teraz z pewnością rzucą się na mnie etatowi przeciwnicy Królewskiego, którzy są jednocześnie bezkrytycznie zapatrzeni w Jopa, jednak muszę, bo się uduszę. W tym meczu dał ciała po całości. Chłop ma niestety dziwną tendencję do popadania w skrajność. Jak zabetonuje skład, to na amen, a jak już coś zmienia, to robi rewolucję na całego. O ile rozumiem zmiany w ataku czy pomocy, to pojąć nie mogę rozwalenia obrony, szczególnie że to przez kilka ostatnich sezonów była nasza pięta Achillesa. Największe nieporozumienia to zdecydowanie Broda w bramce i Józek na boku obrony. Kompletnie nieudane eksperymenty, które mam nadzieję już nigdy więcej się nie powtórzą.

Reasumując, była kompromitacja, ale za kilka tygodni nikt nie będzie o tym pamiętał. To była jednak potrzebna lekcja, aby ostudzić kilka gorących formowych głów i materiał do analizy dla Bashy i jego pomocników, że latem trzeba będzie wykonać kilka trudnych, ale koniecznych ruchów w obie strony.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.12.2025, 13:24
To ja się rzucę jako pierwszy zgodnie z oczekiwaniami.
Jak nie zmieniał to zle,jak pozmieniał to też zle.Jakby się nie obrócił,dupa z tyłu.Przy czym z tym nie zmienianiem to bajka i nikt nie podejmuje się wskazać z kogo Jop miał niby nie korzystać a mógł i jakiej to rewolucji dokonał we wczorajszym meczu ,że dostaliśmy bęcki od trzecioligowca.Z zawodników którzy mało grali w tej rundzie pojawił się Omić,Nikaj i Colley.Prawdziwym nieporozumieniem i babolem Jopa było postawienie na Brodę.Z nim w bramce obrońcy zachowują się jak kurczaki z obciętymi głowami.Colley dostał mam nadzieję ostatnią szansę.Uczciwie trzeba przyznać,że musiał ją gdzieś dostać przed ostateczną weryfikacją.
Odpowiedz cytując
Grzadek
Member

Od: 06.2005

Stary 05.12.2025, 13:24
swiety37 napisał(a):Wyświetl post

Broda też nie zagrał tak fatalnie jak niektórzy tutaj opisują. Ok, podał raz piłkę do przeciwnika w polu karnym, ale przy bramkach niewiele mógł zrobić.
No ale od bramkarza wymaga się czegoś ekstra, musi pomóc drużynie. Broda za każdym razem nie pomaga. Czasem szkodzi, czasem jest poprawny ale na pewno nie pomaga. Letkiewicz potrafi wyciągnąć groźne strzały, Broda nie.
Tylko Wisła.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 05.12.2025, 14:03

A skóry, fury, fryzury, dziewczyny, balety, kluby(te niepiłkarskie), social media?

Oj, nie doceniasz naszych piłkarzy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.12.2025, 14:05
kbr napisał(a):Wyświetl post
A skóry, fury, fryzury, dziewczyny, balety, kluby(te niepiłkarskie), social media?

Oj, nie doceniasz naszych piłkarzy
To ryzyko jest zawsze liczone, z urzędu niejako i niemożliwe do wyeliminowania
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów