|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ale ja naprawdę nie rozumiem Wisły.
Za zawodników pokroju Tshibamby czy Nowaka z Bełchatowa nie trzeba nic płacić, tylko kontrakt. Do tego dochodzi Wilczek z Glikiem za 400 euro i jesteśmy królem polowania. Za Marcelo weźmiemy co namniej 2 mln euro więc 1/5 z tego może iść na Glika i Wilczka, reszta na kontrakty. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://http://www.futbol.pl/artykul/84373.html
A co powiecie na jego powrót do Wisły ? ;> Mi się wydaje, że mógł by wrócić i podsiać z nim kontrakt na rok ;] Powód: link
Ostatnio edytowane przez jop=mistrzostwo : 16.05.2010 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.05.2010 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Popatrzmy na to w ten sposób, że jeżeli nie teraz, to napewno w zimie odejdzie Marcelo. Ciekawi mnie kto wtedy będzie partnerem Głowy? Zostają nam:
-bohater ostatniego meczu derbowego Mariusz Jop -emeryt Cleber, wracający po kontuzji -Kowalski, który raczej nie ma umiejętności niezbędnych by być podporą defensywy Mistrza Polski. Także Glik, biorąc pod uwagę spadek Piasta, powinien być jednym z naszych priorytetów w tym oknie transferowym. Drugą kwestią jest sprowadzenie Onyszki. Jeżeli prawdą jest to, co powiedział w wywiadzie o chęci gry i zaszczycie reprezentowania naszych barw, to nie ma się co zastanawiać i kontraktować chłopa tak szybko jak to tylko możliwe. ![]()
niekumaty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Tacy piłkarze są już tylko dla Polonii Bytom czy Odry Wodzisław, nie dla nas i niech tak zostanie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zostaje nam niewielu zawodników...
Mariusz Pawełek (jako drugi bramkarz) Filip Kurto (młody) Peter Šinglár (zostanie jeszcze rok) Łukasz Burliga (zapchajdziura) Arkadiusz Głowacki Piotr Brożek Júnior Díaz Łukasz Garguła Radosław Sobolewski Krzysztof Mączyński Patryk Małecki Rafał Boguski Oni mogą odejść za pieniądze: Marcelo (nie ma szans na zatrzymanie go) Tomáš Jirsák (niewypał ma już 26 lat) Andraž Kirm (może po MŚ) Wojciech Łobodziński (jakiś kupiec się znajdzie...) Paweł Brożek(on tutaj się męczy) Oni odejdą za darmo: Marcin Juszczyk Pablo Álvarez (nie opłaca się go wykupywać) Mariusz Jop Cléber Konrad Gołoś Issa Ba (opcja tymczasowa na czas kontuzji Garguły) Georgi Christow |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
ale do Wisły to się on nie nadaje.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Efekt jest taki że Gargułę ściągaliśmy 2 lata, a Nowaka ściągamy już 3 rok. Niech po prostu zaryzykują i widać przy tym że nie trzeba dużej kasy wtapiać. Niestety jesteśmy strasznie niedecyzyjni.Sprawdziłem z ciekawości ile ma lat ten Kędziora, wydawało mi się że jakiś młody się pokazał i strzelił parę bramek a tu patrzę ma 30 lat ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Jak wczoraj kolega palladynts zaproponował Tshibambe to wszyscy powiesili na nim psy.A dzisiaj widze że wszyscy chcą Tshibambe!
Coś zmienni jesteście...jak chorągiewki... |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Odejście A. Kokoszki pamiętam dość dobrze, wcale do tego potrzebny nie jest "google.pl". Co nazywacie herezją? Według Was polityka kadrowa, jaką prowadzi Wisła Kraków jest odpowiednia? Nie kłóćmy się, nie nazywajmy pieniaczami ..tylko prowadźmy merytoryczną dyskusję - od tego jest forum. Zastanówcie się, czy Kokoszka miał takie prawo - miał - gdyby było inaczej UEFA nie dałaby mu zgody na grę w Empoli. Kolejne pytanie - czy Wisła oraz sztab trenerski w pełni wykorzystał potencjał zawodnika? Uważacie, że zawodnik odchodzi z klubu ..bo ma taki kaprys? Skoro chciał odejść - miał powody. Nie dostawał zbyt wielu szans, ludzie zrozumcie to w końcu! Jestem w stanie zrozumieć bardzo negatywny stosunek do E.Dolhy, który grając pierwsze skrzypce, odszedł do Lecha, ale co takiego zrobił Kokoszka? Grał? Tak, był zmiennikiem. Tylko zmiennikiem. Młody chłopak miał ambicję, czuł, że może grać 90 minut w każdej kolejce. Gdy pojawiła się szansa na regularną grę - po prostu odszedł - wykorzystał prawo jakie mu przysługiwało. A to, że klub nie chciał go puścić ..to nie jest jego wina. Gdyby klub zagwarantował mu odpowiednie warunki, szansę gry - nie próbowałby za wszelką cenę odejść. Nie byłoby całej afery. Rozumiem, że dla wielu z Was ..zarówno Frankowski, jak i Kokoszka to postacie zupełnie stracone. "Sprzedały się" prawda? A może po prostu każdy z nich chciał rozwijać się, dążyć do profesjonalizmu, którego w polskich klubach brakuje - nie oszukujmy się. Chodzi mi nie tyle o wyzywanie się z forumowiczami, co na dyskusji na temat sposobu prowadzenia klubu. Skoro jest tak dobrze, zastanówmy się, dlaczego jest tak źle. Za parę miesięcy wracamy na R22, nowy stadion, nowe nadzieje. Ale jeśli wciąż będziemy popełniać te same blędy, i nie będziemy wyciągać żadnej nauki ..to polegniemy, będziemy cofać się coraz bardziej. Nigdy nie dogonimy Europy. Powtarzam raz jeszcze - zależy mi na dyskusji, nie na wyzwiskach i złośliwości.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 16.05.2010 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ale pieprzysz. Od kiedy Garguła i Issa Ba nie mogą być razem w kadrze i rywalizować ze sobą o miejsce w składzie. Issa pokazał że potrafi w piłkę grać , wygrał rywalizację z Jirsakiem i Mączyńskim więc jak ktoś musi odchodzić to właśnie ktoś z tej dwójki albo obaj bo jeśli lepsi będą odchodzić a gorsi będą zostawać to daleko nie zajedziemy. Co do tego że nie opłaca się wykupywać Alvareza to - Ty o tym nie decydujesz!! a jeśli w naszym klubie tez tak twierdzą że "nie opłaca się" to również daleko nie zajedziemy bo gdy będzie taki Sobiech to u nas w klubie powiedzą że nie opłaca się a lech go kupi i on będzie się cieszył z Mistrzostwa a My będziemy zwalniać trenerów. Co do Nowaka i Tchibamby czy jak to się pisze to wolałbym żeby nie przychodzili do Wisły. Nowak to połamaniec i ostatnio chciał zarabiać 400 tyś euro ponieważ uważa się za nie gorszego piłkarza od Garguły . Tak sobie pomyślałem że skoro on ma taki tok rozumowania to widocznie uważa się za lepszego piłkarza od Głowy , Sobola, Brożków, Marcelo , itp. skoro chce zarabiać więcej od nich a po drugie to po co nam zawodnik kontuzjogenny z jednym z najwyższych kontraktów? Jak już komuś mamy dawać taki kontrakt to tylko takiemu który w sezonie będzie grywał w większości meczów. A wracając do napastnika Arki - wprawdzie strzelił kilka bramek ale wg mnie potrzebujemy kogoś lepszego, on jest przeciętny ale z drugiej strony młody i może się rozwijać - tak czy inaczej na dzień dzisiejszy jest za słaby na Wisłę . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Do fanów Nowak:
Ten "wspaniały" Nowak strzelił w tym sezonie o jedną bramkę mniej od "beznadziejnego" Brożka, także nie napalajcię się jakoś na niego strasznie. Moim zdaniem lepiej by było kupić Tchibambę z Arki albo Traore z Zagłębia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W N był wywiad z Onyszką i powiedział, że w tym tygodniu wyjaśni się gdzie będzie grał
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Cleber- w sumie to nie wiem do kiedy ma kontrakt. Jednak jeśli odejdzie Marcelo i wróci z wypożyczenia Kowalski to myślę, że Clebi mógłby zostać jeszcze. Ba- im dalej w las tym gorzej- z kazdym meczem co raz to bardziej tylko irytował. Nawet w polskiej lidze trzeba grać szybciej, a w Wiśle głownie do przodu i na skrzydła, a on cały czas te kółeczka kręci i do tyłu, zwalnia nie potrzebnie. Jednak pozbywając się Jirsaka (oby) i Mączyńskiego (oby nie jednak) to taki Issa może zostac spokojnie. Tym bardziej, że on bardziej takiego defensywnego gra, a nie żadnego playmakera... Zależy od rozwoju sytuacji- ja bym go chyba jednak nie zatrzymała. Noi Hristov- niestety gość ma bodajże kontrakt do grudnia :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Podpisac kontrakty z Onyszko, Zurawskim, Kosowskim. Wykupic za rozsadne pieniadze Alvareza lub podpisac kontrakt z Golanskim. Kupic Micanskiego(jedyny napastnik w reszcie zespolow ligowych, ktory sie nie spali i ktory jest gotowy na europejskie puchary).
Sklad: 1. Bramka - Onyszko, Pawelek 2. Prawa obrona - Alvarez/Golanski, Singlar, Burliga 3. Lewa obrona - Piotr Brozek, Junior Diaz 4. Stoperzy - Marcelo, Glowacki, Cleber, Kowalski 5. Prawa pomoc - Malecki, Lobodzinski, Golos 6. Lewa pomoc - Kosowski, Kirm 7. Srodek pomocy - Sobolewski, Gargula, Ba, Jirsak, Maczynski 8. Napad - Zurawski, Micanski, Pawel Brozek, Boguski Mysle, ze optymalna kadra...oczywiscie mozna pozbyc sie Golosia, Maczynskiego i Burlige...wtedy mamy 22 pilkarzy. Jopowi i Juszczykowi koncza sie kontrakty, z Pawelkiem przedluzyc na rok. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Większość postów powyżej opiera się na ewentualnych zakupach, wiem że tytuł to "Transferowe S-F", ale rozsądek i doświadczenia ostatnich lat wskazuja raczej na dalsze ograniczanie wydatków. Tak więc cos mi się wydaje, że w rachubę wchodzic będą jdynie zawodnic z kartą w ręku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
PS. Gdzieś spotkałem się z opinią, że 3 lata temu Bednarz dostał od Cupiała 700 tysięcy euro, żeby z Teplic przywiózł kogoś z dwójki Jirsak-Džeko. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić te doniesienia? |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przemysław Kaźmierczak - kończy mu się kontrakt
Cytat:
Jeśli tak... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wisła sie interesowała Dzeko, tak samo jak Kapka oglądał Kriwca. Wszystko skonczyło sie na przejazdzce
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chodziły słuchy , że za Dzeko Teplice zawołaly od Wisły 1,5 mln E
i przez co okazał się za drogi Z reszta i tak wkroczył Wolfsburg, rzucił 3 mln E i było po sprawie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
No ale kto wie... Może wtedy to Jirsak robiłby za granicą karierę a Edin sie męczył u nas ![]() Co ro rewelacji- Tshibamba w Legii, teraz tylko czekać jak Lech kupi Micańskiego, Sobiech zostanie w Ruchu, a nam się trafi kontuzjogenny Nowak, albo jakaś niewiadoma zza granicy :/ Oj obawiam się o letnie mercato... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No wiesz teraz to sie łatwo mówi
ale wydaj 1,5 mln E na co by nie było wtedy relatywnie nieznanego 21 letniego Bosniaka dla Wolfsburga te 3 bańki to proporcjonalnie mniej niż dla nas 300tys |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeżeli już tego Glika mielibyśmy sprowadzić to dać Piastowi Kowalskiego + ew. jakaś dopłata, inaczej nie ma sensu płacić pieniędzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi to by się marzyło żeby Wisła nawiązała jakieś bliższe kontakty z PSV, Ajaxem czy też Arsenalem. Wszystkie te ekipy mają bardzo dobrze rozwinięty scouting, i akademie piłkarskie. Zastanawia mnie też to czy np nie udało by się do nas sprowadzić jakiś zawodników z Egiptu. Tam naprawdę kilka wielkich firm zrobiło już swoje że tak powiem piłkarskie przytułki i może by dało się wyciągnąć jakiś fajnych graczy. A patrząc po zawodnikach Egiptu i tego co pokazują zawsze na PNA to myślę że technicznie to są lata świetlne przed nami a i fizycznie bardzo dobrze przygotowani tacy gladiatorzy, tyle że u nas chyba trochę zimno dla takiej egzotyki (końcówka żartobliwa żeby ktoś się nie przyczepił
Cały czas wierzę w jakieś pozytywne zmiany już samo np wydanie całej kasy jaką byśmy pozyskali ze sprzedaży zawodników na transfery było by czymś miłym. Tylko żeby to jeszcze był jakiś dobry towar. Jestem optymistą i wierzę że ktoś w końcu przejrzy na oczy i doczekamy się klubu profesjonalnego a nie że się tak wyrażę semi-profesional gdzie semi to są piłkarze i ich podejście a płacę są profesional |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|