The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zlatan93
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2010, 12:01
Ale ja naprawdę nie rozumiem Wisły.

Za zawodników pokroju Tshibamby czy Nowaka z Bełchatowa nie trzeba nic płacić, tylko kontrakt. Do tego dochodzi Wilczek z Glikiem za 400 euro i jesteśmy królem polowania. Za Marcelo weźmiemy co namniej 2 mln euro więc 1/5 z tego może iść na Glika i Wilczka, reszta na kontrakty.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.05.2010, 12:12
Cytat:
a tak pozbyto się go - ponieważ było to najprostsze rozwiązanie
Popisałes herezji i tyle. Zreflektowałeś sie ze palnąłes głupstwo, poszperałes w necie i juz wiesz, wiec po co w to mieszasz stosy i Giordano Bruno? Wystarczyło tylko przyznac sie do pomyłki a tak wychodzisz na pieniacza.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
jop=mistrzostwo
Banita

Od: 05.2010

Stary 16.05.2010, 13:05
http://http://www.futbol.pl/artykul/84373.html

A co powiecie na jego powrót do Wisły ? ;> Mi się wydaje, że mógł by wrócić i podsiać z nim kontrakt na rok ;]
Powód: link
Ostatnio edytowane przez jop=mistrzostwo : 16.05.2010 o godz. 13:06.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.05.2010, 13:13
jop=mistrzostwo napisał(a):Wyświetl post

A co powiecie na jego powrót do Wisły ? ;> Mi się wydaje, że mógł by wrócić i podsiać z nim kontrakt na rok ;]
Zwariowałeś chyba
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.05.2010, 14:04

to już chyba ten Bueno byłby lepszy, ponoc kiedyś strzelał sporo bramek na Malcie.Wiadomo że drugi Żuraw to nie będzie ale i też za darmoche cięzko spodziewac sie kogoś lepszego od Bueno
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.05.2010 o godz. 14:19.
Odpowiedz cytując
mr.kupa
Member

Stary 16.05.2010, 14:23
Popatrzmy na to w ten sposób, że jeżeli nie teraz, to napewno w zimie odejdzie Marcelo. Ciekawi mnie kto wtedy będzie partnerem Głowy? Zostają nam:
-bohater ostatniego meczu derbowego Mariusz Jop
-emeryt Cleber, wracający po kontuzji
-Kowalski, który raczej nie ma umiejętności niezbędnych by być podporą defensywy Mistrza Polski.
Także Glik, biorąc pod uwagę spadek Piasta, powinien być jednym z naszych priorytetów w tym oknie transferowym.
Drugą kwestią jest sprowadzenie Onyszki. Jeżeli prawdą jest to, co powiedział w wywiadzie o chęci gry i zaszczycie reprezentowania naszych barw, to nie ma się co zastanawiać i kontraktować chłopa tak szybko jak to tylko możliwe.
niekumaty
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.05.2010, 14:26

Tak patrze na wasze propozycje i gdybyscie to wy byli odpowiedzialni z transfery to Wisla bylaby klubem spokojnej starosci dla wypalonych gwiazdek...Klubem bez przyszlosci, bo nie jest sztuka sprowadzic darmowego pilkarza ktory mysli o zakonczeniu kariery, na sezon czy dwa i nic pozniej na nim nie zarobic.Taka "polityka" nie ma sensu w polskich warunkach, gdzie kluby patrza na kazda zlotowke.Trzeba szukac mlodych, dzieki ktorym kiedys bedzie mozna troche zarobic i powiekszyc budzet.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.05.2010, 14:34
sessegnon napisał(a):Wyświetl post
Tak patrze na wasze propozycje i gdybyscie to wy byli odpowiedzialni z transfery to Wisla bylaby klubem spokojnej starosci dla wypalonych gwiazdek...Klubem bez przyszlosci, bo nie jest sztuka sprowadzic darmowego pilkarza ktory mysli o zakonczeniu kariery, na sezon czy dwa i nic pozniej na nim nie zarobic.Taka "polityka" nie ma sensu w polskich warunkach, gdzie kluby patrza na kazda zlotowke.Trzeba szukac mlodych, dzieki ktorym kiedys bedzie mozna troche zarobic i powiekszyc budzet.
żeby wyszukac takich młodych i zdolnych to trzeba najpierw miec dobrych SKAUTÓW a obawiam sie ze takich nie ma wiec i padają takie propozycje jak Brasilia czy inni gracze gruuubo po 30-ce.To jest głos rozpaczy, tak bym nazwał takie propozycje
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.05.2010, 14:36
AYALA napisał(a):Wyświetl post
żeby wyszukac takich młodych i zdolnych to trzeba najpierw miec dobrych SKAUTÓW a obawiam sie ze takich nie ma wiec i padają takie propozycje jak Brasilia czy inni gracze gruuubo po 30-ce.To jest głos rozpaczy, tak bym nazwał takie propozycje
Nam potrzebna nie rozpacz a rozsądek. Panikując, rozpaczając to dopiero na tym "nieźle" wyjdziemy

Tacy piłkarze są już tylko dla Polonii Bytom czy Odry Wodzisław, nie dla nas i niech tak zostanie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 16.05.2010, 15:01
Zostaje nam niewielu zawodników...

Mariusz Pawełek (jako drugi bramkarz)
Filip Kurto (młody)
Peter Šinglár (zostanie jeszcze rok)
Łukasz Burliga (zapchajdziura)
Arkadiusz Głowacki
Piotr Brożek
Júnior Díaz
Łukasz Garguła
Radosław Sobolewski
Krzysztof Mączyński
Patryk Małecki
Rafał Boguski

Oni mogą odejść za pieniądze:
Marcelo (nie ma szans na zatrzymanie go)
Tomáš Jirsák (niewypał ma już 26 lat)
Andraž Kirm (może po MŚ)
Wojciech Łobodziński (jakiś kupiec się znajdzie...)
Paweł Brożek(on tutaj się męczy)

Oni odejdą za darmo:
Marcin Juszczyk
Pablo Álvarez (nie opłaca się go wykupywać)
Mariusz Jop
Cléber
Konrad Gołoś
Issa Ba (opcja tymczasowa na czas kontuzji Garguły)
Georgi Christow
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.05.2010, 15:22

Ładnie nawet zagrał w sobotnim meczu i gdyby tylko umiał wykorzystać prawą nogą na pewno kończył by teraz bogatszą karierę ale do Wisły to się on nie nadaje.

Hives4 napisał(a):Wyświetl post

Filip Kurto (młody)
Arkadiusz Głowacki
Piotr Brożek
Júnior Díaz
Łukasz Garguła
Radosław Sobolewski
Krzysztof Mączyński
Patryk Małecki
Rafał Boguski

Andraž Kirm (może po MŚ)
Wojciech Łobodziński (jakiś kupiec się znajdzie...) Może Skorża go sciągnie do Legii

Oni odejdą za darmo:
Marcin Juszczyk
Mariusz Jop
Cléber
Konrad Gołoś
Issa Ba (opcja tymczasowa na czas kontuzji Garguły) Tylko Garguła jest wielką niewiadomą na tą chwilę zawsze mógłby być uzupełnieniem składu o ile zgodzi się na rozsądną kasę.
Georgi Christow
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Stary 16.05.2010, 15:56
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Ale ja naprawdę nie rozumiem Wisły.

Za zawodników pokroju Tshibamby czy Nowaka z Bełchatowa nie trzeba nic płacić, tylko kontrakt. Do tego dochodzi Wilczek z Glikiem za 400 euro i jesteśmy królem polowania. Za Marcelo weźmiemy co namniej 2 mln euro więc 1/5 z tego może iść na Glika i Wilczka, reszta na kontrakty.
Całkowicie się z tobą zgadzam, myślę że można ich wszystkich kupić nawet bez sprzedaży Marcelo. Wybadał bym jeszcze sprawę jak dużo za Pawłowskiego by trzeba dać i oczywiście bramkarz do tego- z newsów wynika Onyszko albo Sandomierski. Oby nasz zarząd umiał podjąć decyzję tak jak po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce. Bo na razie wygląda to tak, pół roku kogoś oglądamy, pół roku debatujemy czy się nadaje, pół roku gadamy z jego klubem, a w końcu podpisujemy z nim kontrakt gdy jemu się skończy z jego klubem. Efekt jest taki że Gargułę ściągaliśmy 2 lata, a Nowaka ściągamy już 3 rok. Niech po prostu zaryzykują i widać przy tym że nie trzeba dużej kasy wtapiać. Niestety jesteśmy strasznie niedecyzyjni.

Sprawdziłem z ciekawości ile ma lat ten Kędziora, wydawało mi się że jakiś młody się pokazał i strzelił parę bramek a tu patrzę ma 30 lat. Najlepszy to jest Tataj z Korony, po którym widać że ma smykałkę na gole ale musiał 10 lat dojrzewać. W naszej lidze najlepiej debiutować w wieku 30 lat.
Odpowiedz cytując
Hiroji Hanzo
Banita

Od: 01.2010

Stary 16.05.2010, 16:15
Jak wczoraj kolega palladynts zaproponował Tshibambe to wszyscy powiesili na nim psy.A dzisiaj widze że wszyscy chcą Tshibambe!
Coś zmienni jesteście...jak chorągiewki...
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 16.05.2010, 17:08
gigant napisał(a):Wyświetl post
Popisałes herezji i tyle. Zreflektowałeś sie ze palnąłes głupstwo, poszperałes w necie i juz wiesz, wiec po co w to mieszasz stosy i Giordano Bruno? Wystarczyło tylko przyznac sie do pomyłki a tak wychodzisz na pieniacza.
Zadziwię ..nie szukałem w necie, zarówno na temat odejścia Kokoszki, jak i spalenia G.Bruno.
Odejście A. Kokoszki pamiętam dość dobrze, wcale do tego potrzebny nie jest "google.pl".

Co nazywacie herezją? Według Was polityka kadrowa, jaką prowadzi Wisła Kraków jest odpowiednia? Nie kłóćmy się, nie nazywajmy pieniaczami ..tylko prowadźmy merytoryczną dyskusję - od tego jest forum.
Zastanówcie się, czy Kokoszka miał takie prawo - miał - gdyby było inaczej UEFA nie dałaby mu zgody na grę w Empoli.
Kolejne pytanie - czy Wisła oraz sztab trenerski w pełni wykorzystał potencjał zawodnika? Uważacie, że zawodnik odchodzi z klubu ..bo ma taki kaprys? Skoro chciał odejść - miał powody. Nie dostawał zbyt wielu szans, ludzie zrozumcie to w końcu! Jestem w stanie zrozumieć bardzo negatywny stosunek do E.Dolhy, który grając pierwsze skrzypce, odszedł do Lecha, ale co takiego zrobił Kokoszka? Grał? Tak, był zmiennikiem. Tylko zmiennikiem. Młody chłopak miał ambicję, czuł, że może grać 90 minut w każdej kolejce. Gdy pojawiła się szansa na regularną grę - po prostu odszedł - wykorzystał prawo jakie mu przysługiwało. A to, że klub nie chciał go puścić ..to nie jest jego wina. Gdyby klub zagwarantował mu odpowiednie warunki, szansę gry - nie próbowałby za wszelką cenę odejść. Nie byłoby całej afery.

Rozumiem, że dla wielu z Was ..zarówno Frankowski, jak i Kokoszka to postacie zupełnie stracone. "Sprzedały się" prawda? A może po prostu każdy z nich chciał rozwijać się, dążyć do profesjonalizmu, którego w polskich klubach brakuje - nie oszukujmy się.

Chodzi mi nie tyle o wyzywanie się z forumowiczami, co na dyskusji na temat sposobu prowadzenia klubu. Skoro jest tak dobrze, zastanówmy się, dlaczego jest tak źle. Za parę miesięcy wracamy na R22, nowy stadion, nowe nadzieje. Ale jeśli wciąż będziemy popełniać te same blędy, i nie będziemy wyciągać żadnej nauki ..to polegniemy, będziemy cofać się coraz bardziej. Nigdy nie dogonimy Europy. Powtarzam raz jeszcze - zależy mi na dyskusji, nie na wyzwiskach i złośliwości.
Ostatnio edytowane przez patrzal-lca : 16.05.2010 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.05.2010, 17:12

Filip Kurto (młody)
Arkadiusz Głowacki
Piotr Brożek
Júnior Díaz
Łukasz Garguła
Radosław Sobolewski
Krzysztof Mączyński
Patryk Małecki
Rafał Boguski

Andraž Kirm (może po MŚ)
Wojciech Łobodziński (jakiś kupiec się znajdzie...)

Oni odejdą za darmo:
Marcin Juszczyk
Mariusz Jop
Cléber
Konrad Gołoś
Georgi Christow

Ale pieprzysz. Od kiedy Garguła i Issa Ba nie mogą być razem w kadrze i rywalizować ze sobą o miejsce w składzie. Issa pokazał że potrafi w piłkę grać , wygrał rywalizację z Jirsakiem i Mączyńskim więc jak ktoś musi odchodzić to właśnie ktoś z tej dwójki albo obaj bo jeśli lepsi będą odchodzić a gorsi będą zostawać to daleko nie zajedziemy. Co do tego że nie opłaca się wykupywać Alvareza to - Ty o tym nie decydujesz!! a jeśli w naszym klubie tez tak twierdzą że "nie opłaca się" to również daleko nie zajedziemy bo gdy będzie taki Sobiech to u nas w klubie powiedzą że nie opłaca się a lech go kupi i on będzie się cieszył z Mistrzostwa a My będziemy zwalniać trenerów.
Co do Nowaka i Tchibamby czy jak to się pisze to wolałbym żeby nie przychodzili do Wisły. Nowak to połamaniec i ostatnio chciał zarabiać 400 tyś euro ponieważ uważa się za nie gorszego piłkarza od Garguły . Tak sobie pomyślałem że skoro on ma taki tok rozumowania to widocznie uważa się za lepszego piłkarza od Głowy , Sobola, Brożków, Marcelo , itp. skoro chce zarabiać więcej od nich a po drugie to po co nam zawodnik kontuzjogenny z jednym z najwyższych kontraktów? Jak już komuś mamy dawać taki kontrakt to tylko takiemu który w sezonie będzie grywał w większości meczów. A wracając do napastnika Arki - wprawdzie strzelił kilka bramek ale wg mnie potrzebujemy kogoś lepszego, on jest przeciętny ale z drugiej strony młody i może się rozwijać - tak czy inaczej na dzień dzisiejszy jest za słaby na Wisłę .
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.05.2010, 17:31
Do fanów Nowak:
Ten "wspaniały" Nowak strzelił w tym sezonie o jedną bramkę mniej od "beznadziejnego" Brożka, także nie napalajcię się jakoś na niego strasznie. Moim zdaniem lepiej by było kupić Tchibambę z Arki albo Traore z Zagłębia.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.05.2010, 17:53
W N był wywiad z Onyszką i powiedział, że w tym tygodniu wyjaśni się gdzie będzie grał nie zaprzecza, że to może być Wisła
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.05.2010, 18:03
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Do fanów Nowak:
Ten "wspaniały" Nowak strzelił w tym sezonie o jedną bramkę mniej od "beznadziejnego" Brożka, także nie napalajcię się jakoś na niego strasznie. Moim zdaniem lepiej by było kupić Tchibambę z Arki albo Traore z Zagłębia.
http://ilelatmatraore.blogspot.com/
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.05.2010, 18:26
[...]
Oni odejdą za darmo:
Marcin Juszczyk
Mariusz Jop
Cléber
Konrad Gołoś
Georgi Christow
Jesli nie sprowadzimy np. Golańskiego to Alvareza jak najbardziej opłaca się wykupić (tzn. zalezy za ile).
Cleber- w sumie to nie wiem do kiedy ma kontrakt. Jednak jeśli odejdzie Marcelo i wróci z wypożyczenia Kowalski to myślę, że Clebi mógłby zostać jeszcze.
Ba- im dalej w las tym gorzej- z kazdym meczem co raz to bardziej tylko irytował. Nawet w polskiej lidze trzeba grać szybciej, a w Wiśle głownie do przodu i na skrzydła, a on cały czas te kółeczka kręci i do tyłu, zwalnia nie potrzebnie. Jednak pozbywając się Jirsaka (oby) i Mączyńskiego (oby nie jednak) to taki Issa może zostac spokojnie. Tym bardziej, że on bardziej takiego defensywnego gra, a nie żadnego playmakera... Zależy od rozwoju sytuacji- ja bym go chyba jednak nie zatrzymała.
Noi Hristov- niestety gość ma bodajże kontrakt do grudnia :/
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.05.2010, 23:09
Podpisac kontrakty z Onyszko, Zurawskim, Kosowskim. Wykupic za rozsadne pieniadze Alvareza lub podpisac kontrakt z Golanskim. Kupic Micanskiego(jedyny napastnik w reszcie zespolow ligowych, ktory sie nie spali i ktory jest gotowy na europejskie puchary).

Sklad:
1. Bramka - Onyszko, Pawelek
2. Prawa obrona - Alvarez/Golanski, Singlar, Burliga
3. Lewa obrona - Piotr Brozek, Junior Diaz
4. Stoperzy - Marcelo, Glowacki, Cleber, Kowalski
5. Prawa pomoc - Malecki, Lobodzinski, Golos
6. Lewa pomoc - Kosowski, Kirm
7. Srodek pomocy - Sobolewski, Gargula, Ba, Jirsak, Maczynski
8. Napad - Zurawski, Micanski, Pawel Brozek, Boguski

Mysle, ze optymalna kadra...oczywiscie mozna pozbyc sie Golosia, Maczynskiego i Burlige...wtedy mamy 22 pilkarzy. Jopowi i Juszczykowi koncza sie kontrakty, z Pawelkiem przedluzyc na rok.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.05.2010, 23:35
Większość postów powyżej opiera się na ewentualnych zakupach, wiem że tytuł to "Transferowe S-F", ale rozsądek i doświadczenia ostatnich lat wskazuja raczej na dalsze ograniczanie wydatków. Tak więc cos mi się wydaje, że w rachubę wchodzic będą jdynie zawodnic z kartą w ręku.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.05.2010, 07:24
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
Kurde ten dejan Lekić co go Skorza chciał strzelił najwięcej bramek dla swojego zespołu(11) mozna się nad nim zastanowić wysoki młody.
Pozwoliłem sobie odnieść się do Twojego postu tutaj. Prędzej uwierzę w to, że Lekić to w stu procentach wymysł nadpobudliwych pismaków z któregoś z licznych szmatławców. Lekić to w tym momencie ważna postać ataku Zvezdy, ma spore szanse na wyjazd z Serbią do RPA. Jestem przekonany, że naszego klubu na Lekića najzwyczajniej w świecie nie stać. Liga serbska to "wieś tańczy i śpiewa" oprócz czołowej dwójki z Belgradu, budowany z głową wydaje się być jeden lub dwa zespoły na sezon, ale historia pokazuje jakie diamenty Europa wyciągała z Belgradu. Dlatego też pierwsza zapora to w ogóle cena jaką Zvezda zażyczyłaby sobie za tego gracza. Na Zveździe i Partizanie świat się na szczęście nie kończy, w innych drużynach tez są zawodnicy warci uwagi, chociażby ostatnio mówiło się o graczu nazwiskiem Dragan Mrđa z Vojvodiny, na którego oko ponoć zawiesił świeżo upieczony (w kuchence z termoobiegiem) mistrz Polski.

PS. Gdzieś spotkałem się z opinią, że 3 lata temu Bednarz dostał od Cupiała 700 tysięcy euro, żeby z Teplic przywiózł kogoś z dwójki Jirsak-Džeko. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić te doniesienia?
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 17.05.2010, 09:13
Przemysław Kaźmierczak - kończy mu się kontrakt

Cytat:
PS. Gdzieś spotkałem się z opinią, że 3 lata temu Bednarz dostał od Cupiała 700 tysięcy euro, żeby z Teplic przywiózł kogoś z dwójki Jirsak-Džeko. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić te doniesienia?
Ten Dzeko? http://pl.wikipedia.org/wiki/Edin_D%C5%BEeko
Jeśli tak...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.05.2010, 10:04
Watts napisał(a):Wyświetl post
Hehe to faktycznie dał mu spore pole do manweru. W końcu Dzeko kosztował 3.6 mln euro. Bednarz pewnie długo dumał którego wybrać .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2010, 10:29
Wisła sie interesowała Dzeko, tak samo jak Kapka oglądał Kriwca. Wszystko skonczyło sie na przejazdzce
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2010, 10:30
Chodziły słuchy , że za Dzeko Teplice zawołaly od Wisły 1,5 mln E
i przez co okazał się za drogi
Z reszta i tak wkroczył Wolfsburg, rzucił 3 mln E i było po sprawie
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.05.2010, 10:57
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Chodziły słuchy , że za Dzeko Teplice zawołaly od Wisły 1,5 mln E
i przez co okazał się za drogi
Z reszta i tak wkroczył Wolfsburg, rzucił 3 mln E i było po sprawie
Trzeba było nie marudzić tylko wziąć Dzeko i choćby po pół roku odsprzedać za większą kasę. Trzeba było brać gościa choćby dla takiego interesu No ale kto wie... Może wtedy to Jirsak robiłby za granicą karierę a Edin sie męczył u nas

Co ro rewelacji- Tshibamba w Legii, teraz tylko czekać jak Lech kupi Micańskiego, Sobiech zostanie w Ruchu, a nam się trafi kontuzjogenny Nowak, albo jakaś niewiadoma zza granicy :/ Oj obawiam się o letnie mercato...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2010, 11:03
No wiesz teraz to sie łatwo mówi
ale wydaj 1,5 mln E na co by nie było wtedy
relatywnie nieznanego 21 letniego Bosniaka
dla Wolfsburga te 3 bańki to proporcjonalnie mniej niż dla nas 300tys
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 17.05.2010, 23:25
Jeżeli już tego Glika mielibyśmy sprowadzić to dać Piastowi Kowalskiego + ew. jakaś dopłata, inaczej nie ma sensu płacić pieniędzy.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.05.2010, 00:19
Mi to by się marzyło żeby Wisła nawiązała jakieś bliższe kontakty z PSV, Ajaxem czy też Arsenalem. Wszystkie te ekipy mają bardzo dobrze rozwinięty scouting, i akademie piłkarskie. Zastanawia mnie też to czy np nie udało by się do nas sprowadzić jakiś zawodników z Egiptu. Tam naprawdę kilka wielkich firm zrobiło już swoje że tak powiem piłkarskie przytułki i może by dało się wyciągnąć jakiś fajnych graczy. A patrząc po zawodnikach Egiptu i tego co pokazują zawsze na PNA to myślę że technicznie to są lata świetlne przed nami a i fizycznie bardzo dobrze przygotowani tacy gladiatorzy, tyle że u nas chyba trochę zimno dla takiej egzotyki (końcówka żartobliwa żeby ktoś się nie przyczepił )

Cały czas wierzę w jakieś pozytywne zmiany już samo np wydanie całej kasy jaką byśmy pozyskali ze sprzedaży zawodników na transfery było by czymś miłym. Tylko żeby to jeszcze był jakiś dobry towar.

Jestem optymistą i wierzę że ktoś w końcu przejrzy na oczy i doczekamy się klubu profesjonalnego a nie że się tak wyrażę semi-profesional gdzie semi to są piłkarze i ich podejście a płacę są profesional
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów