The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2011, 22:48
co z tym ostatnim transferem? ktos cos gdzies mowil ze w Krakowie dzis pojawil sie jakis napastnik
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.08.2011, 23:08
jak pojawiają się rzeczy typu ,,ktoś coś gdzieś mówił'' to od razu przychodzi mi do głowy jedno nazwisko Van Nisterlooij.I to by było na tyle.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.08.2011, 23:09
chłopie, nie żartuj, tu się pytasz?
pewnie ploty ktoś rozpuszcza
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.08.2011, 10:23
Myślę, że jeszcze jeden transfer jest bardzo prawdopodobny. Ale wszystko zależy od losowania. Jak nie trafimy na Kopenhagę, to powinniśmy spodziewać się jeszcze jednego transferu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.08.2011, 10:31
sportnh napisał(a):Wyświetl post
co z tym ostatnim transferem? ktos cos gdzies mowil ze w Krakowie dzis pojawil sie jakis napastnik
Tak, pojawił się w Krakowie (http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ch-w-cracovii/), ale nie w Wiśle...

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jeszcze jeden transfer jest bardzo prawdopodobny. Ale wszystko zależy od losowania. Jak nie trafimy na Kopenhagę, to powinniśmy spodziewać się jeszcze jednego transferu.
I tak dostaniemy 2.1, albo 3.1 (2.1 za playoff + 1 za grupę?) mln euro i będziemy grali 8 meczów w pucharach, więc nie ma co uzależniać niczego od losowania.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2011, 11:32
Przydałby się dobry skrzydłowy, bo z zagrań takich zawodników żyją nasi napastnicy. Taki Delev byłby idealny do naszego systemu.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.08.2011, 11:40
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Przydałby się dobry skrzydłowy, bo z zagrań takich zawodników żyją nasi napastnicy. Taki Delev byłby idealny do naszego systemu.
Powinniśmy się raczej rozglądać za następcą dla Maora. Widać, że nie zagrzeje u nas długo miejsca.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.08.2011, 11:57
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Raczej chodzi o Toma z Liteksu.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.08.2011, 12:02
Za Toma Gazientespor,dzisiejszy rywal Legii wykłada 1.5 E,więc raczej nie mamy szans licytowac się z turkami
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.08.2011, 12:36
to może ja utnę wasze śmieszne spekulacje ..
sam Basałaj dziś mówił dla OSI, że nie planują już żadnych transferów, nawet w przypadku awansu do LM

poruszył też wątek sprzedaży Meliksona, że nie muszą sprzedawać teraz żadnych graczy na siłę, ale oczywiście jeśli się pojawiłaby BDB oferta za niego np. to taka jest piłka, że czasem trzeba rozważyć propozycję.. ( mogłem coś przekręcić )
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.08.2011, 12:36
Polityka transferowa klubu w ostatnich 2 okienkach była bardzo udana, dlatego biorąc pod uwagę, że rozsądne jest kontynuować to co dobre, liczę na jeszcze jeden transfer w tym okienku, ale nie jakiejś zapchaj dziury tylko piłkarza klasowego, który z miejsca będzie mógł wskoczyć do 1 składu.
Mógłby to być np jakiejś wysokiej klasy defensywny pomocnik, szybki, z niezłą techniką, strzałem i kiwką, dużo widzący, silny i dobrze zastawiający się (do pary z Sobolewskim, który długo już nie pogra na tym poziomie, a w dalszej perspektywie jego następca), lub ktoś ofensywny do rozklepywania obrony przeciwnika wraz z Meliksonem, a w dalszej perspektywie jego następca, bo Melikson pogra u nas raczej tylko do zimy. Taki piłkarz byłby dodatkowym wzmocnieniem na 4 rundę kwalifikacji LM lub elementem zaskoczenia na sam rewanż. Musiałby to jednak być gracz naprawdę klasowy.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.08.2011, 13:58
Maciuś Tom to nie jest czasem może ten zawodnik Litexu który strzelał wczoraj z połowy boiska na bramkę Pareikisevenheaven po IV rundzie okaże sie czy Wisła sie wzmocni a na razie jako zespół Wisła wystarczająco mocna
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.08.2011, 14:11
Takich zawodników do klepania z Meliksonem mamy, jest Iliev, Małecki, Nunez, Garguła. Dla mnie przynajmniej ważniejsze jest znalezienie drugiego Sobola.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.08.2011, 15:41
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
sam Basałaj dziś mówił dla OSI, że nie planują już żadnych transferów, nawet w przypadku awansu do LM
Nie planują to nie znaczy, że nie zrobią, bo kiedyś on (albo Stan) podkreślał, że jak będzie jakaś ciekawa propozycja to pieniądze się znajdą.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 04.08.2011, 16:01
Ja myślę, że Staszek już ogarnia zawodników na przyszłe okienko. Pewnie jest cały czas temat boków obrony, ewentualnie środka pola - defensywnego pomocnika który mógłby zastąpić Sobola (chociaż jak tak dalej Sobol będzie grał to w czerwcu nowy kontrakt ).
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 04.08.2011, 16:09
Wg mnie Melikson jest wart 2,5 mln Euro + cała kwota jaką zarobi Wisła dzięki jego fenomenalnych spotkaniach w Europie.

Jest 2 lata młodszy od Mierzejewskiego, jest od niego co najmniej o klasę lepszy jeśli go teraz sprzedamy to to będzie wg mnie tak wielki błąd Stana, że przekreśli nawet wszystkie udane transfery, Wisła to dziś jest w 50% Maor. Ale spokojnie, Stan wielokrotnie udowodnił, że zna sie na fachu i wie, że teraz jest idealny moment na dalsze promowanie Wiślaka.

Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem skąd ci się wzieło, że Melikson jest o 2 lata młodszy od Adriana Mierzejewskiego. Jest na odwrót, chyba że myślałeś o Łukaszu Mierzejewskim, ale on jest gorszy od Meliksona o 5 klas
oczywiscie 2 lata starszy, pomyłka z szybkości
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 04.08.2011 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.08.2011, 16:14
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Melikson jest wart 2,5 mln Euro + cała kwota jaką zarobi Wisła dzięki jego fenomenalnych spotkaniach w Europie.

Jest 2 lata młodszy od Mierzejewskiego, jest od niego co najmniej o klasę lepszy jeśli go teraz sprzedamy to to będzie wg mnie tak wielki błąd Stana, że przekreśli nawet wszystkie udane transfery, Wisła to dziś jest w 50% Maor. Ale spokojnie, Stan wielokrotnie udowodnił, że zna sie na fachu i wie, że teraz jest idealny moment na dalsze promowanie Wiślaka.
Nie wiem skąd ci się wzieło, że Melikson jest o 2 lata młodszy od Adriana Mierzejewskiego. Jest na odwrót, chyba że myślałeś o Łukaszu Mierzejewskim, ale on jest gorszy od Meliksona o 5 klas
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.08.2011, 17:07
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html szkoda akurat że temu zawodnikowi jest bliżej do szwajcarskeigo klubu niż do Wisły.W razie awansu do fazy grupowej CL przydałby sie w Wiśle.Ale chyba jakiś procent z tego transferu trafi do Wisły
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 17:17
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html szkoda akurat że temu zawodnikowi jest bliżej do szwajcarskeigo klubu niż do Wisły.W razie awansu do fazy grupowej CL przydałby sie w Wiśle.Ale chyba jakiś procent z tego transferu trafi do Wisły

chyba lepiej, że daleko mu do Nas.. w tym wypadku na szczęscie jesteśmy za biedni. Nie chciałbym już oglądać kolejny raz jego cyrków.
Co do Meliksona to jeśli udałoby się wejść do LM i tam Maor coś ciekawego by pokazał to myślę, że po sezonie klub dostanie za niego ponad 6mln euro.. takiego zawodnika w naszej lidze nie było od lat.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
sofristo
Member

Stary 04.08.2011, 17:23
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Całe szczęście że jest daleko od nas. nie mam zamiaru oglądać jego fochów gdy zgłosi się klub, który jest skłonny zapłacić mu nieco więcej niż my.

Oczywiście doceniam klasę sportową Kalu, ale nigdy więcej nie chcę go tu widzieć
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2011, 17:26
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Co do Meliksona to jeśli udałoby się wejść do LM i tam Maor coś ciekawego by pokazał to myślę, że po sezonie klub dostanie za niego ponad 6mln euro.. takiego zawodnika w naszej lidze nie było od lat.
Myślę, że jeżeli Maor ciągle będzie prezentował taką formę jak obecnie, to nie dotrwa w Wiśle nawet do końca sezonu, co mnie martwi. Izraelczyk jest pierwszym piłkarzem w barwach Wisły, którego uważam za BEZCENNEGO i chciałbym, żeby został w naszym klubie jak najdłużej, co najmniej do końca obowiązującego go kontraktu. Ponadto uważam, że za mojego życia (stuknęła ćwiartka) w Ekstraklasie nie było takiego zawodnika (jeśli chodzi o graczy ofensywnych).
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Stary 04.08.2011, 17:41
trochę Offtopic:

Kalu Uche zmienił klub czy nie przysługuje nam za to jakaś kasa
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.08.2011, 17:46
bakiagh napisał(a):Wyświetl post
trochę Offtopic:

Kalu Uche zmienił klub czy nie przysługuje nam za to jakaś kasa
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
przysluguje, 500 tysięcy euro
(o ile pamiętam)
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 04.08.2011, 17:49
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
przysluguje, 500 tysięcy euro
(o ile pamiętam)
Nie jest to do końca jasne. Zależy to od tego, jak skonstruowana była umowa pomiędzy Wisłą, a Almerią. Wszakże Uche przedłużył swój kontrakt w Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 04.08.2011, 19:36
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Stan wielokrotnie udowodnił, że zna sie na fachu i wie, że teraz jest idealny moment na dalsze promowanie Wiślaka.
Żeby tylko (odpukać!) żadnej groźnej kontuzji nie złapał w późniejszym okresie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 04.08.2011, 19:44
Nowy kontrakt Uche z Almerią niczego nie zmienia. O ile pamiętam, to z tego co pojawiało się w mediach przysługuje nam 30% z kwoty transferu, ale nie mniej niż 500 tys. euro.
Odpowiedz cytując
adamsubaru
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 04.08.2011, 23:47. .
Robert i Stan powinni dostać podwyżkę i dłuższe kontrakty, po to by nikt nam ich nie podłapał po sezonie
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 05.08.2011, 01:27
Rafał Stec o naszej polityce transferowej:

http://rafalstec.blox.pl/2011/08/Tra...cud-Wisly.html

"Szkoda, że Wisła nie wynajęła fachowca jego klasy lata temu, gdy właściciel Bogusław Cupiał chciał jeszcze w klub obficie inwestować..." - o Stanie; 100% racji
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Stary 05.08.2011, 08:07
Maaskant:
Cytat:
- Myślę, że mamy kompletny skład i równowagę w zespole. Jestem zadowolony z tego, co mam. Nie zamierzam prosić działaczy o nowe wzmocnienia. Niemal na każdej pozycji mam po dwóch piłkarzy. Po co mamy sobie utrudniać życie?
Nie wierzę własnym oczom. Chyba po raz pierwszy od lat trener może powiedzieć coś takiego
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Stary 05.08.2011, 08:08
adamsubaru napisał(a):Wyświetl post
Robert i Stan powinni dostać podwyżkę i dłuższe kontrakty, po to by nikt nam ich nie podłapał po sezonie
każdy kontrakt można rozwiązać
niemniej pełna zgoda ze Stecem - Stan to najlepszy transfer Wisły! Niestety nie każdy zasłużony dla klubu były piłkarz, który pograł kilka sezonów za granicą, poznał kilka osób - będzie świetnym dyrektorem sportowym/skautem/trenerem. A w tym przypadku w końcu postawiono na fachowca pierwszej jakości
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów