|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Patryk_185 : 02.07.2012 o godz. 12:21.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Dziwna sytuacja bo jeszcze rano był Lucas Guedes w kadrze podawanej na zgrupowanie w wielkopolsce ( i tak jest dalej na white star , skwk , wislaportal czy wislalive ) a teraz na głównej stronie brak juz jego nazwiska wsród " powołanych " .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pewnie kontuzja. Trzeba zauważyć, że chłopak naprawdę sporo grał, i nie miał żadnej przerwy, a w jego wieku kontuzje to tak naprawdę codzienność.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyżby jednak PSV
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Może pojechał na kadrę, bo Stolarski też trenował z pierwszą drużyną, a nie ma go w skladzie na obóz, bo (chyba - nie ukrywam pewien nie jestem) dostał powołanie.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
pytanie czemu lista się zmieniła w ciągu kilku godzin ? w autokarze doznał kontuzji ;P czy z jakis powodów jeszcze dzień wczesniej miał jechac a na miejscu okazało się co innego , wypada wyjasnić redakcjo wisla.krakow.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Chyba jednak tak... ponoć decyzję w tej sprawie podjęła rodzina zawodnika
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 03.07.2012 o godz. 06:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda chłopaka, bo talent ma, ale na miejscu rodziców też bym tak postąpił... Tutaj warunki do rozwoju ma nijakie, nawet na obozach z pierwszą drużyną, a tam, mimo iż do składu PSV sie nie załapie, to jednak pobyt w tamtejszej szkółce da mu wiele więcej niż trenowanie z pierwszym zespołem Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na wislakrakow.com pojawiła się informacja, że Cleberowie zdecydowali się na powrocie do Brazylii. Ciekawe ile w tym prawdy. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni. Choć szczerze mówiąc wszystkie znaki na niebie wskazują, że Lucas w Wiśle jednak nie zagra.
Proszę Was tylko o jedno. Przestańcie pisać z zawiścią "pewnie tatuś mu PSV załatwił".. Czytając recenzje jego występów widać, że gość jest całkiem dobry. Nie zachowujmy się więc jak buraki ostatnie i nie srajmy do własnego gniazda. Cleberowi się szacunek należy, a mały z tego co wiem też niczego złego Wiśle nie zrobił. A to, że mamy w Krakowie warunki do szkolenia młodzieży jakie mamy.. no cóż... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dokładnie tak jak napisał QBAS, każdy normalny ojciec chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Warunki rozwoju i zetknięcie się z profesjonalnym futbolem są dużo większe w Holandii i w takim klubie jak PSV niż w jakimkolwiek klubie w Polsce, gdzie trenowałby go np. Smuda czy inny magik.
Cleberowi (tacie) należy się szacunek za pot i pełny profesjonalizm na boisku w barwach Wisły gdzie był bardzo silnym punktem zespołu i za cudowną zwycięską bramkę z...Barceloną. Oby taki podobny Cleber trafił jeszcze kiedyś do Wisły A rodzinie Cleberów można tylko życzyć aby wiodło się im jak najlepiej tam gdzie zaprowadzi ich los. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
z jednej strony szkoda, że Wisła nie ma warunków do szkolenia młodzieży...ukłony w stronę P. Bogusłąwa...
a z drugiej, jeśli się jest wychowankiem i kibicem Wisły Kraków - a Lucas takim był to trochę żal, że rzuca to wszystko i wyjeżdża do ... PSV czy gdziekolwiek indziej... niedługo będzie tak, że młodzi nie tylko będą na zachód wyjeżdżać, ale także do Legii czy innych klubów w Polsce, które mają bazy szkoleniowe z prawdziwego zdarzenia. Kolejny ukłon w stronę Pana Bogusława... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
domin_czyzyny, tak to niestety wygląda jeśli u nas nic się w temacie szkolenia młodzieży nie poprawi (program, trenerzy doświadczeni, boiska etc).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy Cleber zrobił to specjalnie (dziwne, ze zdecydowali sie na wyjazd do Brazylii na stałe akurat w momencie gdy Lucas mial wyjechac z Wisla na zgrupowanie przedsezonowe) czy od dawna planowali ten wyjazd. Wielka szkoda, ze nie bedziemy go mogli zobaczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
może i chce grać dla Polski, ale po roku spędzonym w Brazylii jestem pewien, że to się zmieni.
Szkoda, mógł zaistnieć w bardzo młodym wieku na boiskach ekstraklasy i np. w wieku 19 lat wyjechać do dobrego zagranicznego klubu. A tak, jeśli trafi do PSV, będzie miał wielu rywali w tak młodym wieku do miejsca w składzie i nie uda mu się przebić... Moim zdaniem, bardzo zła decyzja Ojca- Clebera. Ale nie wiemy z jakiego powodu wyjeżdżają, może tragiczne rozmowy z naszym klubem do tego doprowadziły, a może sprawy rodzinne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
A czy ktokolwiek z Was widział tego Lucasa żeby takie opinie wydawać?
Jeśli naprawdę jest taki dobry to pójdzie do PSV i żadne pieniądze go przy R22 nie zatrzymają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Abstrachując od tego czy udało by się zatrzymać młodego Clebera czy nie, fakt faktem szkółka z prawdziwego zdarzenia by się przydała. Przecież gdyby Cupiał zainwestował w nią odrazu jak tylko zawitał w naszym klubie to już mielibyśmy tego efekty. A mając na uwadze efekty pracy szkółki Legii nie wiem na co jeszcze czeka przez tyle lat.....
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
ktoś wczoraj rzucił info, ze młoda warszawska Barca wygrała 5-0 z młodą Legią (nie wiem jakie to były roczniki) - co świadczy, ze szkołka legii przegra ze szkolka Barcy w niedalekiej przyszlosci.
Swoja droga, w Krakowie nie otwarto ostatnio szkolki holenderskiej im. Cruyffa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie ma szkółki,jest tylko boisko z tego co wiem
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Beda jacys Wiślaccy kibice w grodzisku ? Bo wybieram sie ze znajomymi i moznaby sie spiknać wspólnie i ogarnąc jakiś doping.
![]()
"Nienawiść jest toksyczna i tu zanim dusza dorośnie do niej juz masz pierwszą krew na butach"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Być na pewno jacyś będą
Wszystko wyjdzie w praniu na miejscu, na pewno ich rozpoznasz A co do naszego dzisiejszego sparing-partnera, to jak na razie w Polsce wygrał z Piastem 3:1 a z Ruchem zremisował 1:1. Ciekawa jestem, czy nasza drużyna będzie bardzo odstawać od Cypryjczyków. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
skład Wisły na pierwsza połowę
Wisła Kraków Pareiko Burliga Piwowarczyk Jaliens Bunoza Szewczyk Wilk Garguła Kirm Boguski Kamiński Boguski zdrowy |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jakby nie było, pierwszą połowę gramy rezerwowym
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Szkoda,że na takiego mistrza Cypru nie trafiliśmy w zeszłym sezonie ,jestem mega zaskoczony my zaczynamy przygotowania a Limassol je kończy. W meczu podobno nie było dużej róznicy(z relacji wynika,ze minimalnie przeważał Limassol)
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 05.07.2012 o godz. 07:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
to był SPARING. czołowa drużyna z Cypru zje nas na śniadanie, jeśli będzie tego potrzebować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Sparta jakoś w sparingu potrafiła ograć Legie 4-0... chyba nie myślisz,że Cypryjczycy grali specjalnie żeby nie wygrać z nami.Prawda jest taka,że tylko APOEL na Cyprze jest poza zasięgiem naszych klubów a reszta Cypryjskich klubów absolutnie w zasięgu naszych drużyn,takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co tam wczorajszy sparing, kiedyś ograliśmy Barcelonę czyli 3/4 ligi hiszpańskiej zjadamy na śniadanie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nadal istnieją ludzie, którzy wyciągają wnioski po sparingach ?
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Nie miałem okazji ogladac spotkania z Lechią , czy którys z zawodników ( szczególnyc młodych ) zrobił zdecydowanei dobre lub złe wrażenie ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|