|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Raphael, tylko żeby Twojej teorii nie wzięli diabli po meczu z Wisły z Cracovią. Jak dla mnie ten sezon układa się w całości po myśli Amici.
Legia ma duże problemy wewnętrzne, zawodnicy są kompletnie bez formy, co widać dobrze po grze Iwańskiego, który swoją drogą błyszczał w sparingach. Motywacja piłkarzy jest praktycznie żadna, brak presji mistrzostwa, brak presji pucharów (toć to jedynie kłopot dla klubu, który będzie musiał szukać stadionu zastępczego), a obecnie wygląda to jak dogorywanie i wyczekiwanie na nowy stadion, dodatkową kasę dla klubu i nowe możliwości dla ITI. Co do Urbana to szczęscie go opuściło i z mojej perspektywy jedyną rzeczą, która go ratuje jest wprowadzanie młodych zawodników do pierwszej drużyny. Poza tym tworzy się obecnie kolejny front konfliktu, po wstępnej fazie kibice-ITI przyszła pora na kibice-Urban i S-ka. W Wiśle jest również nie wesoło. Cupiał zakręcił kurek z kasą już jakiś czas temu i obecnie polityka transferowa praktycznie nie istnieje. Transfery Beto i Garguły w chwili obecnej to uzupełnienie ławki, gdyż pierwszy nie okazał się tym kim miał być, a drugi (obym się mylił) może podzielić losy Dawidowskiego, czy Niedzielana. Do tego dochodzi kontuzja Brożka, która jednak może okazać się zbawienna, gdyż pozwoli ona zatrzymać w Krakowie najlepszego napastnika ligi na następny sezon. Co do gry to jest ona bardzo podobna do tego co robią u nas w Warszawie - walenie głową o mur bez żadnego ładu i składu. Najpoważniejszym problemem Wisły jest brak zmienników wobec starzejących się: Sobolewskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego, Cantoro, czy Głowackiego. Amicę musiałby dopaść jakiś armagedon, żeby przy tak słabych rywalach nie utrzymali pierwszego miejsca w tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
kibice Ruchu mają po dzisiejszej wpadce z Odrą ambiwalentne uczucia: z jednej strony wnerwieni, że porażka, z drugiej strony satysfakcja, że Odra Górnikowi odskakuje.
Ciekawe, że sam też mam nieraz takie uczucia (wiem, że to nieładnie ), tylko nazwy klubów inne ![]() edytka: Stilic metr przed bramką przepięknie bije w poprzeczkę. A ja myślałem, że tylko nasi najładniej setki marnują, a tu proszę, są lepsi
Ostatnio edytowane przez harthausen : 21.03.2009 o godz. 19:11.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś , czy któryś z zawodników Lecha jest zagrożony kartkami przed meczem z nami?
![]()
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ile do końca w meczu Pyr? na justinie jest 63 minuta, na livescore 83, LOL
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
65, na C+
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Slask przegrywa z Polonia. Może to i dobrze. Źle Śląskowi nie zycze, ale dobrze by było gdyby Polonia do końca liczyła się w walce o europejskie puchary i nie odpuszczała. Amica ma z nimi jeszcze mecz na wyjeździe i może zgubi tam ze 2 pkt.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
"Miejmy nadzieję, że goście zostaną ukarani za swoje granie na czas od 60 minuty..." z oficjalnej strony Amiki z live.... A ja liczę, że Amica zostanie ukarana za dwa fuksy... w Bełchatowie i Zabrzu.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja bym jednak wolał ,żeby w meczu Śląsk-Polonia padł remisik.......Polonia ma do nas tylko 2 punkty i nic nie można jeszce przesądzać. Po tym co wczoraj zobaczyłem,jakoś dziwnie jestem spokojny o to ,że ukończymy ten sezon przed Legią. Szczególnie biorąc pod uwagę ich siłe ataku
Oby tylko Arka wytrzymała do OSTATNIEJ MINUTY i aby Pan sędzia nie doliczał więcej niż minutkę...... |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
O to chodzi, że go dopiero teraz powołał. a pokrzyczec dzis mozna, zeby przed jutrem gardło rozgrzac
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Rangifo zderzył się z Witkowskim w polu karnym Lecha. Sędzia nie odgwizdał faulu.
taki śmieszny cytacik z relacji...czyżby Arka grała tak ofensywnie, że już nawet ich bramkarz jest w polu karnym Lecha ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Powiedzmy jeszcze słowo o sędziu dzisiejszego meczu. Jest skandaliczny!
Kolejna ciekawostka z live ze strony Amiki....Haha Amica już szuka winowajcy ;D |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
O której zaczął się mecz Lecha z Arą? Planowo pierwszy gwizdek miał zabrzmieć o 18.20, mecz zaczął się z poślizgiem?
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A według futbol.pl Bandrowski dostał krwotoku
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
tak, 15-minutowym
NIe no limit szczęścia dla amici musi się wyczerpać, najlepiej teraz. Zawsze to -2 pkt |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i jest!! Remis....WYGRAĆ DERBY, BĘDZIE TYLKO 3 PUNKTY!
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Elegancko, Amica zremisowała.
Wniosek bardzo prosty: jutro wygrywamy i wracamy na poważnie do gry o mistrza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Koniec meczu. Lech zremisował z Arką 0-0.
Teraz nie pozostaje nam nic, tylko wygrać derby i zniwelować stratę punktową do Lecha. Miejmy nadzieję, że tym razem wykorzystamy szansę podarowaną przez przeciwników... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To ze doping słabszy bo wynik nie po myśli "najlepszych kibicow w Polsce" mozna zrozumiec, ale wygwizdywac swoją zgode?
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Amica przestała preferować strzelanie w 94 min.
Zaczął się opóźnieniem,bo Chelsea zaczęła z opóźnieniem i zamiast derbów Londynu puścili rugby.... No taką kolejkę Wisła musi jutro wykorzystać!!! ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Limit szczęścia Amici w doliczonym czasie gry się chyba wyczerpał. Jutro tylko zwycięstwo!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
No i może teraz do nas się szczęście uśmiechnie skoro inni grają tak jak moglibyśmy sobie wymarzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i ****.
Jest fajnie, tyle że nie mamy Pawła. Taka szansa na majstra bo jak się okazuje pompowany balonik przez media powoli pęka, Legia też swoje robi a my nic nie możemy zrobić , bez Pawła. Paweł wracaj szybko, może jeszcze się uda! Gdybyśmy zdobyli w tym roku majstra byłby to najcenniejszy majster (od przyjścia Cupiała). Wierzę że ten piękny sen się spełni..
Ostatnio edytowane przez element : 21.03.2009 o godz. 20:34.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Brawo, brawo, brawo... Jaki pierwszy dzień wiosny, taka cała wiosna;D Amica same remiski będzie miała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Spokojnie panie i panowie. Tydzień temu też był taki zbiorowy orgazm. Bardzo miło, że rywale grają pod nas, ale trzeba jeszcze odwalić swoją część roboty.
Przypominam też, że grają aktualnie we Wrocławiu, każdy wynik inny niż remis spycha nas( miejmy nadzieję, że tylko do jutra) na czwarte miejsce w tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie zapominajcie, że tydzień temu była podobna napinka, a co z tego wyszło to sami pamiętacie. Ja mam aktualnie taką teorię, że wszystkie drużyny w naszej lidze są obecnie równe i o zwycięstwie decyduje jedynie ambicja zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
widział ktoś liczbe strzałów
Lech strzały 21 CELNE : 3 to się nazywa skuteczność ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
...
Już nawet ciezko roztrząsać, która z "najlepszych" ekip (Lech, Legia, Wisła) zalicza najbardziej kompromitujące wpadki. Powiem tak - jakby Paweł (piłkarz jak na potrzeby ligi i Wisły wybitny) grał to byłbym pozytywnie nastawiony na te ostatnie 10 kolejek. Tak to ciężko marzyć, my po prostu nie mamy ludzi do gonienia, ludzi, którzy zagwarantują strzelenie bramki w dwóch meczach pod rząd. Bo bez goli zniszczą nas własne remisy lub minimalne porażki... Szkoda, bo poziom jest tak denny, że wystarczy nie zaliczać zbyt wielu wpadek by zdobyc mistrzostwo. Nawet zbierając po drodze lanie 1:4 z Lechem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
karny dla Śląska obok słupka, a mogło dać 1-1.
Jeszcze nic straconego, Polonia w 10, Jodłowiec 2 żółte i weg. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|