The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2009, 22:34
Emilio napisał(a):Wyświetl post
Na razie jeszcze nie wybrali z niego ziemi.

Zdjęcie z przed tygodnia, więc ziemia już dawno wybrana. Do wygrzebania została tylko część gdzie tunel łączyć się będzie z parkingiem.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 17.10.2009, 06:28
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...-mln,id,t.html

Cytat:
Władze miasta za wszelką cenę chcą wybudować stadion Wisły Kraków. I dobrze. Problem jednak w tym, że jego cena ciągle rośnie, m.in. przez niedopracowany projekt. Po kontroli UEFA trzeba dołożyć kolejne 30 mln zł.
coś czuję że nasz stadion będzie idealnym obiektem kontroli skarbowych, CBA, ABW i co tam jeszcze - gorzej niż Opera Krakowska ... :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.10.2009, 09:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...-mln,id,t.html

coś czuję że nasz stadion będzie idealnym obiektem kontroli skarbowych, CBA, ABW i co tam jeszcze - gorzej niż Opera Krakowska ... :/
Ale to już jest stary temat. Już miesiąc temu pisali że na stadion jest potrzebne dodatkowe 29,5mln zł ze względu na zmianę w projekcie i dodatkowe wykończenie.

Dla tych co nie wierzyli że z narożników bedzie widac płyte boiska

Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.10.2009, 10:03
Nowy renderek, tym razem już z krzesełkami. Jak widać dopiero po zamontowaniu siedzisk trybuna będzie robić wrażenie:

I takie moje małe spostrzeżenie - Obtułowicz chyba troche przesadził z ilością schodów w tej częsci trybuny, ale może dzięki temu nie będzie problemów z opuszczaniem sektorów...
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.10.2009, 10:09
Mam nadzieję, że to jednak nie będą niebieskie krzesełka tylko czerwone
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.10.2009, 10:30
Pytanie, do osób dokładnie analizując projekt, czy w tym miejscu:

będzie dziura?

Jeśli tak to O. s.......ił największą zaletę naszego stadionu - zajebisty dach. Bez właśnie żadnych luk jak to jest w Kielcach czy będzie w Warszawie. Niestety jeśli tam dziura, to w zimie narożniki będą białe...
Ddf
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 17.10.2009, 10:38
tak, bedzie tam dziura. Bo swoją drogą to nie wiem co by można zrobić w tym miejscu. Jakakolwiek ściana by jeszcze bardziej oszpeciła stadion.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.10.2009, 10:42
sciana tam jest niepotrzebna, wstawic tam to co było do tej pory (i dalej jest) po bokach D i E. Taki sam materiał ktory łączy dachy na Old Trafford. Nie bedzie dziury, a napewno to nic nie oszpeci. nie wyobrazam sobie zeby zostało tak jak jest :/
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.10.2009, 10:46
swoją drogą to te nasze narożniki to jakaś masakryczna masakra. Sądze ze wrazenie wizualno-estetyczne po wejsciu na stadion bedzie takie ze mamy nie 4 trybuny tworzące fajny prostokąt tylko dwie trybuny za bramkami a do nich dobudowane dwie boczne + 3 najbardziej skomplikowane narożniki na świecie i okrąglak. ale tak to jest jak sie 10 razy projekt zmienia
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 17.10.2009 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 17.10.2009, 10:54
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
swoją drogą to te nasze narożniki to jakaś masakryczna masakra. Sądze ze wrazenie wizualno-estetyczne po wejsciu na stadion bedzie takie ze mamy nie 4 trybuny tworzące fajny prostokąt tylko dwie trybuny za bramkami a do nich dobudowane dwie boczne + 3 najbardziej skomplikowane narożniki na świecie i okrąglak. ale tak to jest jak sie 10 razy projekt zmienia
Zgadzam sie ze wszystkim oprócz tych najbardziej na świecie skomplikowanych narożników - pod tym względem napewno Lech bije nas na głowe, te narożniki na metalowych rusztowaniach, to jest dopiero kosmiczny pomysł, nie wyobrażam sobie tego jak to będzie wyglądać, 10 metrów różnicy pomiędzy ostatnim rzędem pierwszego poziomu, a pierwszym rzędem drugiego.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.10.2009, 10:57
Nie wiem czym oni są zdziwieni. Przecież na tym forum już kilkanaście razy było wałkowane że przetargu nie było ujęte obniżanie murawy oraz wykończenie D. Co prawda nie wiedziałem jeszcze o ulicy Reymana i kanalizacji, ale chyba nie liczyli ze ulice wyremontuje wykonawca stadionu. Oj caoraz bardziej ciemno widzę to oddanie gotowego stadionu w czerwcu. Zaczyna się przypominać sytuacja z odbiorem trybuny D...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.10.2009, 11:15
Trochę informacji uzupełniających dzisiejszy artykuł w GK i wcześniejszy w DP. Nie jest dobrze...
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21974
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.10.2009, 11:17
Jeżeli pierwszego meczu eliminacji LM nie zagramy na swoim stadionie to będzie kompromitacja - nie po to męczymy sie przez rok na sosnowieckim kurniku, żeby potem kolejne ważne mecze w pucharach rozgrywać po za Reymonta 22. Wszyscy na tym cierpią, a najbardziej oczywiście kibice :/
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2009, 11:30
Charlie_... tylko kompromitacja czyja? Władz miasta? Co im tam - nie pierwsza, nie ostatnia. Mają to w dupie. Majchrowski i Rada Miasta z PO na czele patrzą teraz bardziej na słupki w sondażach. Jak wyjdzie im, że lepiej dać na drogi kosztem niedokończonego stadionu to tak zrobią. Kibice cierpią, ale najbardziej cierpi klub - jego wizerunek, tradycja, budżet.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.10.2009, 11:30
Przeczytałem to uzupełnienie i teraz to już jestem całkiem sceptyczny. Jest dużo gorzej niż myślałem... Zastanawia mnie jeszcze czy trybuna północna jest aż tak łakomym kąskiem, że znajdzie się jakiś inwestor na jej wykończenie Nie ujęcie obniżania murawy oraz przebudowy Reymana to nie żadna kpina, dla mnie to skandal!!!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 17.10.2009, 11:32
I będzie się to tak ciągnęło jak smród po gaciach. Nie skończyli D, nie skończą też pozostałej części stadionu na czas. Nie przyznali nam Euro, nie gonią nas żadne terminy, więc kosztem kibiców można znów uprawiać dziadowiznę.
What's new?

Odpowiedz cytując
Emilio
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.10.2009, 11:39
LukL napisał(a):Wyświetl post

Zdjęcie z przed tygodnia, więc ziemia już dawno wybrana. Do wygrzebania została tylko część gdzie tunel łączyć się będzie z parkingiem.
To też miałem na myśli.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 17.10.2009, 12:03
Czy te wjazdu do parkingu podziemnego nie są czasem za wąskie? Przecież autokarami będą tam manewrowali na 5 razy. Wie ktoś jaka jest dokładna szerokość tych wjazdów i o ile autobus jest węższy od tych koparek?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.10.2009, 12:11
Ja myślę, że te wjazdy będą jednokierunkowe - jeden do wjazdu, drugi do wyjazdu. I z całą pewnością autobusy są węższe od koparek i to mysle, ze całkiem sporo. Na dodatek zdjęcie może lekko "oszukiwać" i tak na prawdę tunele są szersze.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2009, 12:38
Dokładnie tak, jedna rampa to zjazd, druga to wyjazd.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.10.2009, 13:06
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Czy te wjazdu do parkingu podziemnego nie są czasem za wąskie? Przecież autokarami będą tam manewrowali na 5 razy. Wie ktoś jaka jest dokładna szerokość tych wjazdów i o ile autobus jest węższy od tych koparek?
Jedna rampa ma 4,5m szerokości więc spoko
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 17.10.2009, 13:12
te ściany wewnątrz rampy będą tynkowane, bądź malowane, czy to co widać na zdjęciu to ich ostateczny wygląd? będzie tam asfalt, czy tylko ugnieciona glina?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.10.2009, 13:18
pysio napisał(a):Wyświetl post
te ściany wewnątrz rampy będą tynkowane, bądź malowane, czy to co widać na zdjęciu to ich ostateczny wygląd? będzie tam asfalt, czy tylko ugnieciona glina?
A po co tynkować? Żeby podnieść koszty budowy trybuny Swoją drogą pysio to ja się zastanawiam po co ty na to forum wchodzisz? Zeby ludzi denerwować? Bo takich bzdetów jak ty piszesz nikt inny nie wymyśli

A tak na serio to dziwne że o tych dodatkowych pracach przy stadionie piszą dopiero teraz skoro przetarg na stadion wraz z dokumentacją był znany już dawno i doskonale było wiadomo że na obniżenie boiska i wykończenie D potrzebne będzą dodatkowe przetargi i dodatkowa kasa. A co do parkingu to nie ma sensu budować wielopoziomnowego zanim nie przebudują ulic dojazdowych do Wisły
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.10.2009 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.10.2009, 13:46
No dzieje się dokładnie to, czego się obawiałem. Najgorsze są jednak nie opóźnienia w oddaniu stadionu - a fakt, że w dobie kryzysu pojawią się argumenty by "oszczędzić", skoro i tak Euro u nas nie będzie. W efekcie możemy mieć niedoróbki, brak powierzchni komercyjnej, wieczną prowizorkę na D etc.

Do tego dochodzą sygnalizowane w artykule problemy z ustaleniem odpowiedzialności i kosztów wynajmu stadionu. Widać, że w Krakowie w urzędzie miasta siedzą ludzie absolutnie nieprzygotowani do pracy - przecież nie po to buduje się za publiczne pieniądze obiekt za kilkaset milionów złotych, by teraz ciągle nie wiadomo było, co z nim zrobić!

Przecież to powinno być jasne od samego początku, a nie negocjowane teraz. To zupełnie niepoważne.

A co do klubu - nie dziwmy się, że Wisła nie dokonuje spektakularnych transferów. Jeden sezon grania na wyjeździe już sporo kosztuje, a co dopiero groźba kolejnego...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 17.10.2009, 13:49
pysio napisał(a):Wyświetl post
będzie tam asfalt, czy tylko ugnieciona glina?
W projekcie jest ugnieciona glina
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.10.2009, 14:04
rav napisał(a):Wyświetl post
Trochę informacji uzupełniających dzisiejszy artykuł w GK i wcześniejszy w DP. Nie jest dobrze...
www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=21974

Ja mam tylko pytanie

Cytat:
Modyfikacje wprowadzone na wniosek UEFA oraz konieczność doprowadzenia mediów to wydatek rzędu 30 mln zł, o który zawnioskował Polimex-Mostostal.

Czy nikt nie wiedział jakie są wymogi UEFA wcześniej przy kosztorysowaniu i jak można nie wliczyć mediów w koszt inwestycji ? No jaja po prostu ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2009, 16:00
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko pytanie
Czy nikt nie wiedział jakie są wymogi UEFA wcześniej przy kosztorysowaniu i jak można nie wliczyć mediów w koszt inwestycji ? No jaja po prostu ...
Polecam zdanie z początku artykułu dzisiejszej Krakowskiej: "Problem jednak w tym, że jego cena ciągle rośnie, m.in. przez niedopracowany projekt."
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.10.2009, 16:22
Ręce opadają.... Aż sie boje że niedługo okaże się że krzesełek też nie zaplanowali w kosztorysie...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.10.2009, 16:32
A tak swoją drogą, wie ktoś ile Obtułowicz dostał za projekt naszego stadionu? Choć podejrzewam, że tego nikt nie wie..
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.10.2009, 20:04
oddał za darmo - więc było najtaniej i nie było przetargu na projekt. Dobrze mówię Postawił sobie pomnik trwalszy niż ze spiżu.... tak długo go będą ludzie przeklinać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów