|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() Zdjęcie z przed tygodnia, więc ziemia już dawno wybrana. Do wygrzebania została tylko część gdzie tunel łączyć się będzie z parkingiem. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...-mln,id,t.html
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Dla tych co nie wierzyli że z narożników bedzie widac płyte boiska |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że to jednak nie będą niebieskie krzesełka tylko czerwone
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Pytanie, do osób dokładnie analizując projekt, czy w tym miejscu:
![]() będzie dziura? Jeśli tak to O. s.......ił największą zaletę naszego stadionu - zajebisty dach. Bez właśnie żadnych luk jak to jest w Kielcach czy będzie w Warszawie. Niestety jeśli tam dziura, to w zimie narożniki będą białe... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak, bedzie tam dziura. Bo swoją drogą to nie wiem co by można zrobić w tym miejscu. Jakakolwiek ściana by jeszcze bardziej oszpeciła stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
sciana tam jest niepotrzebna, wstawic tam to co było do tej pory (i dalej jest) po bokach D i E. Taki sam materiał ktory łączy dachy na Old Trafford. Nie bedzie dziury, a napewno to nic nie oszpeci. nie wyobrazam sobie zeby zostało tak jak jest :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
swoją drogą to te nasze narożniki to jakaś masakryczna masakra. Sądze ze wrazenie wizualno-estetyczne po wejsciu na stadion bedzie takie ze mamy nie 4 trybuny tworzące fajny prostokąt tylko dwie trybuny za bramkami a do nich dobudowane dwie boczne + 3 najbardziej skomplikowane narożniki na świecie i okrąglak. ale tak to jest jak sie 10 razy projekt zmienia
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 17.10.2009 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czym oni są zdziwieni. Przecież na tym forum już kilkanaście razy było wałkowane że przetargu nie było ujęte obniżanie murawy oraz wykończenie D. Co prawda nie wiedziałem jeszcze o ulicy Reymana i kanalizacji, ale chyba nie liczyli ze ulice wyremontuje wykonawca stadionu. Oj caoraz bardziej ciemno widzę to oddanie gotowego stadionu w czerwcu. Zaczyna się przypominać sytuacja z odbiorem trybuny D...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trochę informacji uzupełniających dzisiejszy artykuł w GK i wcześniejszy w DP. Nie jest dobrze...
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21974 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeżeli pierwszego meczu eliminacji LM nie zagramy na swoim stadionie to będzie kompromitacja - nie po to męczymy sie przez rok na sosnowieckim kurniku, żeby potem kolejne ważne mecze w pucharach rozgrywać po za Reymonta 22. Wszyscy na tym cierpią, a najbardziej oczywiście kibice :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Charlie_... tylko kompromitacja czyja? Władz miasta? Co im tam - nie pierwsza, nie ostatnia. Mają to w dupie. Majchrowski i Rada Miasta z PO na czele patrzą teraz bardziej na słupki w sondażach. Jak wyjdzie im, że lepiej dać na drogi kosztem niedokończonego stadionu to tak zrobią. Kibice cierpią, ale najbardziej cierpi klub - jego wizerunek, tradycja, budżet.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytałem to uzupełnienie i teraz to już jestem całkiem sceptyczny. Jest dużo gorzej niż myślałem... Zastanawia mnie jeszcze czy trybuna północna jest aż tak łakomym kąskiem, że znajdzie się jakiś inwestor na jej wykończenie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I będzie się to tak ciągnęło jak smród po gaciach. Nie skończyli D, nie skończą też pozostałej części stadionu na czas. Nie przyznali nam Euro, nie gonią nas żadne terminy, więc kosztem kibiców można znów uprawiać dziadowiznę.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To też miałem na myśli.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy te wjazdu do parkingu podziemnego nie są czasem za wąskie? Przecież autokarami będą tam manewrowali na 5 razy. Wie ktoś jaka jest dokładna szerokość tych wjazdów i o ile autobus jest węższy od tych koparek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja myślę, że te wjazdy będą jednokierunkowe - jeden do wjazdu, drugi do wyjazdu. I z całą pewnością autobusy są węższe od koparek i to mysle, ze całkiem sporo. Na dodatek zdjęcie może lekko "oszukiwać" i tak na prawdę tunele są szersze.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie tak, jedna rampa to zjazd, druga to wyjazd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
te ściany wewnątrz rampy będą tynkowane, bądź malowane, czy to co widać na zdjęciu to ich ostateczny wygląd? będzie tam asfalt, czy tylko ugnieciona glina?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Swoją drogą pysio to ja się zastanawiam po co ty na to forum wchodzisz? Zeby ludzi denerwować? Bo takich bzdetów jak ty piszesz nikt inny nie wymyśliA tak na serio to dziwne że o tych dodatkowych pracach przy stadionie piszą dopiero teraz skoro przetarg na stadion wraz z dokumentacją był znany już dawno i doskonale było wiadomo że na obniżenie boiska i wykończenie D potrzebne będzą dodatkowe przetargi i dodatkowa kasa. A co do parkingu to nie ma sensu budować wielopoziomnowego zanim nie przebudują ulic dojazdowych do Wisły
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 17.10.2009 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No dzieje się dokładnie to, czego się obawiałem. Najgorsze są jednak nie opóźnienia w oddaniu stadionu - a fakt, że w dobie kryzysu pojawią się argumenty by "oszczędzić", skoro i tak Euro u nas nie będzie. W efekcie możemy mieć niedoróbki, brak powierzchni komercyjnej, wieczną prowizorkę na D etc.
Do tego dochodzą sygnalizowane w artykule problemy z ustaleniem odpowiedzialności i kosztów wynajmu stadionu. Widać, że w Krakowie w urzędzie miasta siedzą ludzie absolutnie nieprzygotowani do pracy - przecież nie po to buduje się za publiczne pieniądze obiekt za kilkaset milionów złotych, by teraz ciągle nie wiadomo było, co z nim zrobić! Przecież to powinno być jasne od samego początku, a nie negocjowane teraz. To zupełnie niepoważne. A co do klubu - nie dziwmy się, że Wisła nie dokonuje spektakularnych transferów. Jeden sezon grania na wyjeździe już sporo kosztuje, a co dopiero groźba kolejnego... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja mam tylko pytanie Cytat:
Czy nikt nie wiedział jakie są wymogi UEFA wcześniej przy kosztorysowaniu i jak można nie wliczyć mediów w koszt inwestycji ? No jaja po prostu ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Polecam zdanie z początku artykułu dzisiejszej Krakowskiej: "Problem jednak w tym, że jego cena ciągle rośnie, m.in. przez niedopracowany projekt."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ręce opadają.... Aż sie boje że niedługo okaże się że krzesełek też nie zaplanowali w kosztorysie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A tak swoją drogą, wie ktoś ile Obtułowicz dostał za projekt naszego stadionu? Choć podejrzewam, że tego nikt nie wie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
oddał za darmo - więc było najtaniej i nie było przetargu na projekt. Dobrze mówię
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|