The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2025, 21:12
Odpadniemy z Płockiem, proste.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 12.05.2025, 17:30
W ostatnich latach faworyt nie wygrywał baraży, czasami wchodziła najmniej oczywista drużyna. Nie zdziwię się jeżeli tym razem będzie podobnie i Płock odpadnie.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.05.2025, 06:19
Dream scenario

3. Płock
4. My
5. Miedz
6. Polonia

Miedz i potem Polonia (oba w domu)
Change my mind
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 13.05.2025, 07:43
Patrząc na kto kto jak ostatnio gra tommi to sprawdzi się z wyjątkiem ostatniego punktu. Do niedawna Polonia zamiatała wszystkimi podłogę, ale siedli ostatnio trochę. Płock z kolei kręci wyniki jakich nie miał przez cały sezon .

Więc raczej zagramy z Miedzią u siebie a potem wyjazd do Płocka.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.05.2025, 08:08
Plock juz nie odda 3. No nic, widocznie tak musi byc.

Uważam że jak zrobimy 4 pkt w ost 2 spotkaniach to ugramy 4 miejsce. Przy 3 może zabraknąć, tym bardziej jeśli w ostatnim spotkaniu Plock z Miedzia o nic by nie walczyl (nie dość ze wystawi rezerwy to jeszcze odda Miedzi mecz żeby nas wyprzedzili).
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.05.2025, 08:08
W sezonie 19/20 z baraży awansowała #3 Warta
20/21 - #6 Górnik Łęczna
21/22 - #4 Korona
22/23 - #5 Puszcza
23/24 - #4 Motor
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.05.2025, 09:53
Korona to tez o tyle ciekawy przypadek ze zagrala u siebie 2 razy dzieki temu ze 3 Arka przegrała 1 mecz barażowy.

Myślę ze ciekawsza jest nawet statystyka:

W 40% przypadkow awansowała drużyna która grała oba mecze u siebie
W 60% przypadkow awansowla drużyna ktora grala final na wyjeździe
W 80% awansowała drużyna ktora grala pierwszy mecz u siebie.
I tylko raz Gornik Łeczna awansowal grając oba mecze na wyjedzie

Czyli lepiej miec choc jeden mecz u siebie, chocby ze wzgledow logistycznych.

Gdybysmy grali 2 wyjazdy barazowe to mamy w 8 dni 3 wyjazdy (w tym Legnica czy Plock są dość daleko). Sporo godzin w autokarze i hotelach
Ostatnio edytowane przez Karherop : 13.05.2025 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.05.2025, 12:14
kbr napisał(a):Wyświetl post
W ostatnich latach faworyt nie wygrywał baraży, czasami wchodziła najmniej oczywista drużyna. Nie zdziwię się jeżeli tym razem będzie podobnie i Płock odpadnie.
niestety my bedziemy faworytem (nie mówie oczywiscie o specyficznej bańce tego forum)
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 13.05.2025, 13:30
Z tego by wynikało, że 4 miejsce praktycznie optymalne. I tam akurat celujemy. Bóg, Wąż i statystyka z nami, któż przeciwko nam?
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 13.05.2025, 14:56
Jak to kto przeciw?!
Leszekpw ...
W każdym wątku w zasadzie.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 14.05.2025, 01:35
Dostaniemy lanie od Miedzi, Polonii lub Plocka. Nasze panienki się ... a nie awansują. Niepoprawni marzyciele. Polonia już nam wjeb...dwa razy w ciągu paru dni... Tomytom bede sie z ciebie śmiał, juz niedlugo. I z reszty marzycieli. Z Karheropa
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 14.05.2025 o godz. 01:40.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 14.05.2025, 04:38
A kysz siło nieczysta! Nie siać tu defeKtyzmu!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2025, 08:22
@leszekpw zachwcam do wzmozonej aktywnoaci. Im wiekszy siejesz defetyzm tym lepsze sa wyniki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.05.2025, 13:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
niestety my bedziemy faworytem (nie mówie oczywiscie o specyficznej bańce tego forum)
Obiektywnie - faworyta nie będzie.

My będziemy - jak zawsze - najbardziej popularną i medialną drużyną, ale nasze wyniki z pozostałą trójką absolutnie nie pozwalają na pisanie o nas jako faworycie.

Dwa razy w trąbę z Miedzią, trzy razy (!!!) z Polonią, z Wisłą Płock jedna wygrana i jedna przegrana.

Na jakiej podstawie piszesz że będziemy faworytem?

Bo, jasne, możemy wymyslać rozmaite usprawiedliwienia dlaczego wyniki wyglądają tak a nie inaczej, np. bo Jop jest odklejony i z Wisłą Płock postanowił pompować Dudę, albo że przed Polonią mieli sraczkę itp, itd. Niektóre z nich mogą być nawet prawdziwe, ale fakty są ewidentne i pisanie o nas jako o faworycie to typowa pocupiałowska odklejka.

Nie, nie jesteśmy faworytem i ma to zerowy wpływ na to czy awansujemy. To dwa mecze i tylko od postawy w nich zależy awans. Po ostatniej kolejce liga się kończy, a wraz z nią wyniki przestają mieć znaczenie. To jest mini-puchar i zdecyduje dyspozycja dnia, pierwszy skład, ławka rezerwowych, poziom zmęczenia itp. rzeczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.05.2025 o godz. 13:27.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.05.2025, 13:49
Raz z Miedzia i raz z Polonia było na remis, moze szczegół, ale to akurat byly spotkania do wygrania.

O PP nie wspominam. Wystarczy ze Rodado strzela w dogrywce karnego i mamy 3-2 dla nas.

Natomiast zgadzam sie z ostatnim. To jest mini puchar. Łacznie 3 spotkania ktore przesadzają o losie 4 drużyn z czego tylko jedna będzie sie cieszyć.

W dniach 29.05-1.06. w aptekach zabraknie Nervosolu. Niech Kwiecien zabezpieczy zapasy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.05.2025, 14:13
Baraże to jest loteria. Jak ktoś zjada ligę to awansuje z miejsca 1 - może ta ekipa przeszła by baraże lekko. Ekipy z miejsc 3-6, które się kopią po czołach w buraczanej polskiej I lidze, które grają nierówno, co kolejkę albo nierówno seriami co kilka kolejek. To sprawia, że baraże nikogo nie faworyzują, nikomu nie dają przewagi itd. Nasza Wisła pokazała jak się mogą skończyć baraże u siebie z Wisłą Płock ostatnio. Także to jest największy problem Zaskrońca, że trzeci sezon nie umiał zagwarantować Wiśle pewnego awansu, tylko wszystko rozstrzyga się w ostatnich meczach, czy to barażowych czy nawet jak za Rude, gdzie wyłożyliśmy się na końcu i nawet do barażów i dania sobie nadziei zabrakło.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 14.05.2025, 22:27
O...już się zaczęła asekuracja, gdyby jakimś cudem udało się im awansować. No przecież to loteria, przecież żadnej zasługi Królewskiego nie będzie, wręcz przeciwnie, nie zapewnił nam miejsc 1-2
Oj czekam aż Drozd, Wolfy i Markus wyjaśnią hejterka.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2025, 22:30
A co ty ....eczko sam nie jesteś w stanie tego zrobić,że czekasz aż wyręczą cię koledzy?

Bohater....
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 14.05.2025, 22:41
Właśnie ..eczko to zrobiłem. A czekam aż koledzy dołożą swoje trzy grosze.

Atencjusz...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2025, 23:12
Ciekawe ile czasu znowu przesiedzisz w norze jak uda im się awansować.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 14.05.2025, 23:15
Że co się uda...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.05.2025, 06:31
Leszek czy ty zapominasz leków brać? .......isz jak potłuczony. Ja zdanie mam od kilku lat to samo. Z taka kasa - tak, mimo długów Wisła ma kasę bo potrafi płacić dużo piłkarzom, z takim potencjałem, oczekiwaniami itd. awans Wisły z miejsc 1-2 powinien być oczywistością i czymś musowym. Brak tego awansu określa Zaskrońca bo to on jest za to odpowiedzialny. Tak samo trener, można pochwalić Rude za PP, można pochwalić Jopa jeśli awansuje, ale prawdziwym sprawdzianem dla trenerów, Zaskronca i Wisly będzie gra w ekstraklasie i tam na początku minimum, spokojne utrzymywanie się przez kilka sezonów (później oby coś więcej). Wszystko poniżej tego to hańba i wstyd dla nas.

Dopiero tam się okaże w jakim miejscu jest Wisła i czy np Jop coś ogarnia.
Kopanie się w tej śmiesznej I lidze, i to jeszcze nie załapanie się na miejsca 1-2 i awans - może wymęczony? - przez baraże to nie jest nic nadzwyczajnego z takim potencjałem kasa itd. Coś dużego to Puszcza zrobiła i jej podobne kluby, że bieda klub, ze wsi, wprowadzili na salony.

PS Zajebisty jesteś jeśli myślałes że ktoś normalny pochwali tutaj Zaskrońca za awans po trzech latach męczarni xd
PS 2. Widząc nasza formę i mental to uważam, że niestety dwa razy wygrać w barażach się nie uda i w którymś meczu się zesramy. Jeden mecz mógłby nam wyjść ale dwa mecze z czołówka to dla nich za dużo.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.05.2025 o godz. 06:35.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 15.05.2025, 08:18
No tak, u cb pochwała to musieliby chyba ligę mistrzów wygrać, a i to nie wiadomo. Hello, zatrzymałeś się na czasach świetności klubu za Cupiała. Może czas przejrzeć na oczy, że obecnie to klub mem, a nie bogaty z potencjałem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.05.2025, 08:24
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
(...) można pochwalić Jopa jeśli awansuje, ale prawdziwym sprawdzianem dla trenerów, Zaskronca i Wisly będzie gra w ekstraklasie i tam na początku minimum, spokojne utrzymywanie się przez kilka sezonów (później oby coś więcej). Wszystko poniżej tego to hańba i wstyd dla nas.

Dopiero tam się okaże w jakim miejscu jest Wisła i czy np Jop coś ogarnia.
Kopanie się w tej śmiesznej I lidze, i to jeszcze nie załapanie się na miejsca 1-2 i awans - może wymęczony? - przez baraże to nie jest nic nadzwyczajnego z takim potencjałem kasa itd. Coś dużego to Puszcza zrobiła i jej podobne kluby, że bieda klub, ze wsi, wprowadzili na salony.(...).
Rywalizacja 3 lata temu a teraz jest zupelnie bez porownania. O ile jeszcze wtedy nasz budżet poekstraklasowy mogl imponowac tak teraz? Jedynie nasze dlugi i frekwencja imponuje. Sklad jest juz porownywalny, o ile nie gorszy z 3-4 innymi zespolami.

I jeszcze odnosnie Jopa... 50 pkt od momentu zatrudnienia, 1 miejsce na równi z Arka za ren okres, 11 pkt wiecej niz Plock i Termalika. To sie samo nie dokonalo i oby zakonczylo się happy endem
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.05.2025, 11:07
Ja sie sklaniam ku Leszkowi. Tez uwazam, ze nie awansujemy z barazy.

Podstawa mojego pesymistycznego przewidwania jest ciezka trauma spowodowana u mnie przez zawodnikow tej druzyny w ostatnich trzech sezonach.

Jak zwykle jednak, zawsze jestem gotowy aby byc mile zaskoczonym.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.05.2025, 11:09
As napisał(a):Wyświetl post
Ja sie sklaniam ku Leszkowi. Tez uwazam, ze nie awansujemy z barazy.

Podstawa mojego pesymistycznego przewidwania jest ciezka trauma spowodowana u mnie przez zawodnikow tej druzyny w ostatnich trzech sezonach.

Jak zwykle jednak, zawsze jestem gotowy aby byc mile zaskoczonym.
Leszek PW i Sandomongo mają ze mną zakład. wchodzisz o flaszkę? ja stawiam na awans. jak przegram stawiam bimberek z Białegostoku
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 15.05.2025, 11:20
Szneka potwierdzam
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.05.2025, 11:26
Cytat:
Hello, zatrzymałeś się na czasach świetności klubu za Cupiała. Może czas przejrzeć na oczy, że obecnie to klub mem, a nie bogaty z potencjałem.
Mówie o awansie do eklapy i spokojnym utrzymywaniu się czyli granie trochę wyżej niż strefa spadkowa, to jest bogactwo i czasy Cupiałowe?

Cytat:
Rywalizacja 3 lata temu a teraz jest zupelnie bez porownania. O ile jeszcze wtedy nasz budżet poekstraklasowy mogl imponowac tak teraz? Jedynie nasze dlugi i frekwencja imponuje. Sklad jest juz porownywalny, o ile nie gorszy z 3-4 innymi zespolami.
Takie dane znalazłem:
Sezon 23/24. Przychody klubów:
Wisła 45 mln
Miedź 25 mln
Stal Rzeszów 23 mln
Podbeskidzie 18 mln
Lechia 17 mln
Motor 15 mln
itd.

Wynagrodzenia:
Wisła 23 mln
Stal 19 mln
Miedź 16 mln
Lechia 16 mln
Płock 16 mln
Motor 11 mln
itd.

Frekwencja zsumowana z całego sezonu:
Wisłą 372 tys widzów
Lechia 148 tys
Motor 150 tys
Arka 113 tys
Tychy 102 tys
Sosnowiec 92 tys
itd.

Wszędzie jesteśmy w czołówce, przez Wisłę przewala się masa pieniędzy, tylko są źle zarządzane i wydawane. Zaskroniec skupia się nie na tym co trzeba - ostatnio trochę zamknął morde i jest lepiej, udało się żeby nie latał z głośnikiem w szatni po każdej wygranej - jest postęp.

Dlatego uważam, że obowiązkiem takiego klubu jest awans z miejsc 1-2 - czyli pewny awans, a nie nerwówka do ostatniego meczu.
W tym sezonie była jeszcze kasa za Puchary Europejskie.
Długi są ogromne ale to nadal nie oznacza, że Wisła jest biedna. Wisła przede wszystkim jest źle zarządzana. Płacimy najwięcej, piłkarzom, którzy nie dają gwarancji niczego. Wniosek - przepłacamy.

Cytat:
I jeszcze odnosnie Jopa... 50 pkt od momentu zatrudnienia, 1 miejsce na równi z Arka za ren okres, 11 pkt wiecej niz Plock i Termalika. To sie samo nie dokonalo i oby zakonczylo się happy endem
I za to można Go chwalić. Póki co, jedyny trener, który dowozi. I trener, który może czasami za wolno ale się uczy, kombinuje i wpływa na grę zespołu. Dawno takiego trenera w Wiśle nie było. Chłop skupiony na pracy, a nie na robieniu pijaru jak Zaskroniec czy Rude i Sobol (który ogólnie jest spokojny ale później na konferencjach pokazywał więcej niż jako trener na boisku).

Niemniej, tak jak pisałem, klub z takim potencjałem, kasą itd to powinien być minimum nad strefą spadkową ekstraklasy. Każde inne miejsce to jest hańba dla miasta, klubu i zarządzających nim.
drozd:
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.05.2025, 12:28
Ja bym go nie chwalil. Akurat kalendarz taki, ze mial wszyskich praktycznie ogorkow po dwa razy. Na 25 meczow, 17 to druzyny spoza top 6. Z top 6 ugral srednia - 1,125.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2025, 11:25
Czyli niewiele mniej niz Termalika. Czy ktokolwiek pamięta ile pkt ugrał Motor w poprzednim sezonie na druzynach z top6? To kompletnie nie ma znaczenia jesli wykona sie zadanie główne (czyli awans). Jeśli się wykona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów