The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2011, 20:20
To bedzie LO i juz...

Dobrze ze to nie Wy jestescie trenerami..
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.06.2011, 20:20
najm napisał(a):Wyświetl post
dlatego ze Diaz to krok wstecz a nie do przodu.
Ależ ty pierd**isz bzdury! Maaskant w tamtym roku był przeciwny odejściu Diaza, gdyż uważał go za dobrego zawodnika, który jest mu potrzebny. Widocznie zdania nie zmienił. Dodatkowo przy podciągnięciu taktyki (Maciek i taktyka) Diaz może nie być tak chaotyczny jak za pierwszym razem. Dla mnie jest to solidny zawodnik, z zabezpieczeniem wypożycznia, dlatego nie ma się co obawiać. W pucharach trzymał poziom.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.06.2011, 20:25
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Diaz to żaden lewy obrońca. Niektórzy mają słąbą pamięć albo są kibicami od miesiąca. Mecz z Lechem był jednym z niewielu gdy Diaz grał na lewej obronie. Zagrał tragicznie. Powinien dostać z 3 czerwone wtedy. Robili go wszyscy. Gdy grał w środku nie było źle, ale na BOGA TO NIE JEST LO!!
Bez Diaza w razie kontuzji/kartek Dragana na lewej obronie gra kto?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.06.2011, 20:28
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Ależ ty pierd**isz bzdury! Maaskant w tamtym roku był przeciwny odejściu Diaza, gdyż uważał go za dobrego zawodnika, który jest mu potrzebny. Widocznie zdania nie zmienił. Dodatkowo przy podciągnięciu taktyki (Maciek i taktyka) Diaz może nie być tak chaotyczny jak za pierwszym razem. Dla mnie jest to solidny zawodnik, z zabezpieczeniem wypożycznia, dlatego nie ma się co obawiać. W pucharach trzymał poziom.
Tez jestem takiego samego zdania - trener na pewno wszystkie błedy bedzie mu wytykał i jego gra sie poprawi. Gdyby na prawde byl slaby to by gral w Pucharze Concacaf? Raczej nie
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.06.2011, 20:29
Przyjscie Diaza jest ok i tyle w temacie
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ja to wiedzę inaczej...
Jeśli Diaz przychodzi zamiast Sivakowa na defensywnego pomocnika, to ok tam radził sobie całkiem dobrze.
Natomiast jeśli Maaskant widzi go jako lewego obrońce, no to mamy kłopot...wtedy trzeba będzie modlić się o zdrowie Dragana, ponieważ nie wierzę, iż "człowiek chaos" jest w stanie wygrać z nim rywalizację na tej pozycji mimo, żę Dragan również nie jest idealnym LO
Mam nadzieję, że jest to opcja tymczasowa, ponieważ napewno nie jest to zawodnik mogący realnie wzmocnić nasz zespół, jedynie jako alternatywa dla Sobola i Wilka wrazie gdyby jeden z nich złapał kontuzję.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 29.06.2011 o godz. 20:38.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Dlatego, że przychodzi grać na lewą obrona
gdzie sie zupełnie nie sprawdzał
Jak sobie przypome jak go Peszko w któryms meczu objeżdżał to... brrr....
Ile jeszcze razy będziecie przypominać ten mecz?Widocznie brak argumentów,bo innego przykładu raczej się nie przytacza.Spróbujcie jeden z drugim trochę pobiegać po przylocie zza Atlantyku,zmianie stref czasowych...Tak właśnie było w tamtym przypadku Diaza.Żeby było jasne nie uważam Kostarykanina za zbyt dobrego piłkarza,ale czytanie po raz tysieczny tego samego przykladu staje sie nudne.Macie inne?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.06.2011, 20:34
tak samo mozna przypominac mecz Diaza z Beitarem gdzie strzelil gola, tak samo mozna jak z Lechem go objezdzali. gosc jest zadziorny i tyle, na DP jest ok i nic wiecej.

Ja wam powiem kogo nam potrzeba na DP. Mauro Cantoro.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.06.2011 o godz. 20:36.

Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2011, 20:37
Diaz to typowy lewy obrońca. LO często są przesuwani na DP lub ŚO (np Dudka lub Wawrzyniak). Daję sobie rękę uciąć że Diaz będzie grał na LO. Tak właśnie grał za Maaskanta. Wszyscy ludzie którzy wypominają mu mecz z Lechem kompromitują się całkowitym brakiem wiedzy o tej sytuacji. Proponuje prześledzić przyczyny tak słabej dyspozycji Diaza w tym meczu bo było o tym swego czasu bardzo głośno.

P.S. Za Sivakova został sprowadzony Nunez o czym w wywiadzie mówił sam Maaskant
Ostatnio edytowane przez Misha[Pl] : 29.06.2011 o godz. 20:40.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2011, 20:39
lepiej jakby może jakby nikogo nie było co niedajcie sobie siana dobrze że Diaz jest bo jest solidnym obrońcą a Paljić dostanie konkurencje!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.06.2011, 20:41
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam sie co sie z Toba dzialo jak Wisla zajela 8 miejsce w lidze...
Może warto się w końcu obudzić i przejrzeć na oczy? Wtedy zobaczysz, że mamy rok 2011, a nie 2007. Radziłbym się skoncentrować na teraźniejszości. Ciekaw jestem czy podoba Ci się wypożyczenie Diaza?

PS: Skoro już wjechałeś na ten temat to muszę Cię uspokoić. Z Wisłą jestem od czasów w których zajmowała niższe miejsca niż 8 i nadal żyje... Przemyśl sobie i bez odbioru.

PS 2: Polskie znaki diakrytyczne nie są dla zabawy. Nie kalać języka ojczystego!
Ostatnio edytowane przez Gordian : 29.06.2011 o godz. 20:50.

Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 29.06.2011, 20:43
Przyjście Diaza jest ok, też tak uważam. Kadra musi być szeroka, nie możemy popełnić tego samego błędu co Pyry, które po Lidze Europy nie miały siły na ligę. Trzeba walczyć na kilku frontach. Junior Diaz to taka typowa "zapchajdziura", może grać na defensywnym pomocniku, może też grać na lewej obronie. Jednak moim zdaniem ławka rezerwowych to aktualnie najlepsze dla niego miejsce. Traktuję go jedynie jako formę uzupełnienia kadry, jako "strażaka" na wypadek kontuzji, bądź przemęczenia któregoś z graczy na jego pozycji (Paljić, Wilk).
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.06.2011, 20:47
Peszko objeżdżał jeszcze wielu innych teoretycznie lepszych z innych lig za przyjsciem których połowa by tu piszczała z zachwytu.Prawda jest taka,ze odszedł z Wisły do teoretycznie silniejszej ligi ,gdzie grał w postawowym składzie do czau kontuzji.Teraz wypozyczyli Go ,zeby sie odbudował,a dla nas to tez jet ok.Jakby tak np. w swoim dobrym czasies wrócił do nas Żurawski z Celticu po kontuzji to byscie też biadolili?Może nie ta sama klasa ,ale zawodnik na dobrym poziomie znajacy już częsc zespołu, polską ligę jak i puchary.
Powód: Bardziej skoncentrujmy się na napastniku...
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 29.06.2011 o godz. 20:50.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 29.06.2011, 20:48
Logiczne, że gdyby Maaskant nie chciał pracować z Diazem to nie ściągano by go znowu do Wisły.

To uniwersalny gracz, który poradzi sobie na lewej obronie i na defensywnej pomocy.

Jeszcze napastnik i mamy komplet.

Przypomnijcie mi sytuację, kiedy polski klub przed eliminacjami LM nie tylko się nie osłabił, ale jeszcze wzmocnił?

Nie jest źle, trochę optymizmu. Jest spora szansa na pokazanie w Europie dobrej piłki i ja w to wierzę.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.06.2011, 20:50
Niech tylko przypomnę:

Melikson słaby, bo grał tyle w Izraelu, nikt go nie wypatrzył, nie sprawdził się w Beitarze.

Genkov słaby, bo nie sprawdził się w Dynamie Moskwa i strzelał tylko w Bułgarii.

Pareiko słaby, bo stary i grał tylko w Rosji, miał "mało" występów w słabej reprezentacji Estonii.

I tak również mógłbym wspomnieć Sivakova czy Jaliensa- co najmniej przyzwoitych zawodników. Czy wy naprawdę nie możecie się wstrzymać z oceną tych transferów. Nie bójcie się, Stan Valckx widział Diaza w 4 meczach Gold Cup, w których Kostarykanin wystąpił i wie na co go stać. Z pewnością chce go też Maaskant.

Czy wy za każdym razem musicie udowadniać swoje "znawstwo" i już stawiacie kreskę na Diazie? Większość przez jeden nieszczęsny mecz z Lechem. Ja go bardziej pamiętam za mecze z Beitarem, Tottenhamem czy Barceloną- bardzo dobrymi przeciwnikami, w których prezentował się świetnie. Nie twierdzę w żadnym wypadku, że Junior okaże się wzmocnieniem. Na oceny trzeba po prostu poczekać.

Z pewnością na plus zaliczyć mu można zachowanie przy stałych fragmentach gry, waleczność, niezłe górne piłki, dobre podania, a przede wszystkim- uniwersalność. My koniecznie potrzebujemy jeszcze jednego defensywnego pomocnika i lewego obrońcę. Tutaj załatwiamy sprawę za jednym zamachem.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 29.06.2011, 20:56
jaki zawodnik na dobrym poziomie? nie łapie się do składu 8 drużyny belgii ;/ + jego magiczne przyjecie na 10 m i później na prostych nagach kosa ;/ jestem na nie ! tak samo jak transfer Lameya ;/ !

sto razy lepiej było zostawić czikosza młody i do tego reprezentant i wcale nie drogi ! a jak nie już wole żeby szanse dostał czekaj

owszem nasz dyrektor sportowy robi dobra robote ...ale coś mi sie wydaje ze nie które transfery sa na sztuki i jestem pewien że Lamey zagra w pierszych 3 meczach a później bedzie lawa tak jak branco !

oby sie powiodło Diazowi ...ale tak na marginesie nast. zawodnik przyszedl sie do nas odbudować albo wyszkolić (patrz. cikosz jak przyszedl byl strasznie słaby a jego ostatnie mecze były b.dobre i poszedł za darmo nowy mlody reprezentat wyszkolony)

Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 29.06.2011, 21:02
szkielko17 napisał(a):Wyświetl post
jaki zawodnik na dobrym poziomie? nie łapie się do składu 8 drużyny belgii ;/ + jego magiczne przyjecie na 10 m i później na prostych nagach kosa ;/ jestem na nie ! tak samo jak transfer Lameya ;/ !

sto razy lepiej było zostawić czikosza młody i do tego reprezentant i wcale nie drogi ! a jak nie już wole żeby szanse dostał czekaj

owszem nasz dyrektor sportowy robi dobra robote ...ale coś mi sie wydaje ze nie które transfery sa na sztuki i jestem pewien że Lamey zagra w pierszych 3 meczach a później bedzie lawa tak jak branco !

oby sie powiodło Diazowi ...ale tak na marginesie nast. zawodnik przyszedl sie do nas odbudować albo wyszkolić (patrz. cikosz jak przyszedl byl strasznie słaby a jego ostatnie mecze były b.dobre i poszedł za darmo nowy mlody reprezentat wyszkolony)
Zamilcz, zamilcz.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.06.2011, 21:04
Diaz nie grał w pierwszej 11, bo miał kontuzje !
Z początku grał - czy to do ludzi nie dociera ?
On może być uzupełnieniem, w razie, gdy złapie kontuzje, by nie było sytuacji, że musimy grać Burligą.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 29.06.2011, 21:04
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Może warto się w końcu obudzić i przejrzeć na oczy? Wtedy zobaczysz, że mamy rok 2011, a nie 2007. Radziłbym się skoncentrować na teraźniejszości. Ciekaw jestem czy podoba Ci się wypożyczenie Diaza?

PS: Skoro już wjechałeś na ten temat to muszę Cię uspokoić. Z Wisłą jestem od czasów w których zajmowała niższe miejsca niż 8 i nadal żyje... Przemyśl sobie i bez odbioru.

PS 2: Polskie znaki diakrytyczne nie są dla zabawy. Nie kalać języka ojczystego!
Ja rowniez jestem z Wisłą od czasow kiedy była niżej
A co do wypozyczenia Diaza.. Jestem na Tak
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 29.06.2011, 21:05
Ja się cieszę z tego transferu
Diaz zawsze był waleczny. Jak sie nie ma umiejętności takich jak przeciwnik to się walczy, gryzie trawę, Juniora Diaza z takiej strony właśnie pamiętam.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2011, 21:06
jaki zawodnik na dobrym poziomie? nie łapie się do składu 8 drużyny belgii ;/
Proponuję jeszcze raz spojrzeć w tabelę. Ludzie jak coś piszecie to potwierdźcie najpierw pewne fakty bo się kompromitujecie.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.06.2011, 21:07

Cikosz to drewno dla mnie , tani ? Jak by był to dziś grał. Cikosz dobry ? Haha on się nadawał , ale nie do Wisły. Diaz , Lamey , dwie nie wiadome na dzisiejszy dzień.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Stary 29.06.2011, 21:08
@szkielko17:
z tego co pamiętam, to Diaz jako jeden z nielicznym w marazmie technicznym w jakim była nasza drużyna po dwóch latach pracy ze Skorżą, nie popełniał prostych błędów jak np. Rafał. Przyjęcie 10m? Wiem że hiperbola, ale przesadzasz dosyć grubo z takimi stwierdzeniami...
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 29.06.2011, 21:27
Najgorsze jest to,że jak Diaz odchodził to był płacz i lament,że uniwersalny,że zawsze grał na 100% kim my go zastąpimy..Skoro go kupili to do Brugii to znaczy,że coś grał,gdyby nie kontuzja pewnie cały sezon by grał w pierwszej 11.U nas spisywał się też dobrze,nie wiem jak tu się ludzie rozbestwili,kiedyś mogliśmy pomarzyc o transferach w czerwcu i to w dodatku takich..Zanosi się jeszcze,że przyjdzie napastnik więc będzie 6 transferów najprawdopodobniej do końca czerwca,jakośc transferów według mnie co najmniej dobra,doświadczeni,uniwersalni,król strzelców,a wy narzekacie.Diaz na pewno się przyda i znając życie wygryzie miejsce w pierwszej 11.Na Meliksona i Genkova tez było narzekanie,a teraz na rękach ich nosicie,ogarnijcie się niektórzy..
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.06.2011, 21:42
Hahahahaa... internetowi eksperci
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 29.06.2011, 21:58
Tylko dlatego że Wisła to moje drugie życie, akceptuję Diaza z całym dobrodziejstwem(?) inwentarza. Prywatnie, miałem nadzieję że ten koles juz nigdy do Wisły nie wróci i szybko o nim zapomnę. Słaby piłkarz z przewidywalnym dryblingiem, bez mocnego strzału i w zasadzie nie wiadomo gdzie na boisku jest jego miejsce. Mam wielkie wątpliwości czy to będzie wzmocnienie, jedynie wygryzienie ze składu "masażysty sutów" może podziałać na mnie kojąco. Jeszcze jakis zmiennik za "sutoliza" i bedzie ok.

Jednym zdaniem jesli się sprawdzą pogłoski, bez entuzjazmu witaj w Wiśle Juniorze Diazie.
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Stary 29.06.2011, 22:01
ta ta napisał mi zamilcz zamilcz .... wyraziłem swoje zdanie !
zobaczysz jak odejdzie po sezonie nasz najlepszy od lat dyrektor sportowy i wtedy odczujemy najbardziej to wszytko

wyrażam moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzac... latwo napisać zamilcz zamilcz i zgrywać kozaka ...
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 29.06.2011, 22:06
Nie ma co lamentować z tym Diazem, w lecie 2002 przyszedł do nas 30-letni Stolarczyk z ówczesnego spadkowicza Pogoni Szczecin. I co? Rozegrał sezon życia będąc ważnym ogniwem na lewej stronie defensywy zarówno w lidze jak i w pucharach z Parmą, Schalke i Lazio.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
szkielko17
Member

Stary 29.06.2011, 22:07
cikosz słaby tak? 2 najlepszy prawy obrońca w polskiej lidze po rzeźniczku + mlody + doświadczony kapitan mlodej reprezentacji + reprezentacja seniorska ale nieee fatalny był ...owszem na początku nie zachwycał ale z czasem grał coraz lepiej co pokazuje ze za rok był by juz bardzo przyzwoitym prawym obronca

nie mówie że był bogiem czy cos ...ale na pewno 100 razy bardziej wolałbym go niz Lameya który w 2 l.angielskiej grzał lawe
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.06.2011, 22:15
nie mówie że był bogiem czy cos ...ale na pewno 100 razy bardziej wolałbym go niz Lameya który w 2 l.angielskiej grzał lawe
A Lameya to na jakiej podstawie oceniasz? Bo chyba nie na paru meczach ligowych czy pucharowych gdzie zawalił kilka bramek?
Że grał w 2 drugiej lidze angielskiej, to po tym go oceniasz?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów