|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a według Ciebie Łobo gra lepiej od Kirma?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Łobo ma 1 gola i 1 asyste przez cały sezon,to jest parodia skrzydłowego. I nie równajmy do niego, tylko do Kosy, albo Uche. Wtedy graliśmy w piłkę.
Skrzydłowy musi być przebojowy, szybki, robić przewagę na skrzydle. Kosa jak wrócił z Chievo miał 10 asyst i gola w 13 meczach ligowych.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.05.2010 o godz. 10:07.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnie
![]() Obczajcie sobie staty Andraża z Domżale tudziez reprezentacji. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No i co związku z tym
Andraż Kirm 127 meczy 22 gole No to na dokładkę obaczaj sobie statystyki Wojtka w Zagłębiu( żebyś nie musiał szukać) Wojciech Łobodziński 121 meczy 18 goli I jeszcze reprezentacja: ( stan na grudzień 2009) nie mogę znaleźć aktualniejszych) Andraż Kirm - 24 mecze 1 bramka Wojciech Łobodziński 23 mecze 2 bramki Statystyki mają porównywalne.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 03.05.2010 o godz. 10:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A te gole Łoba, to z ligi, czy policzone wszystkie rozgrywki w tym treningi ?
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Andraż ma 2 gole w reprezentacji + multum asyst (przy samej Polsce chyba 2-3 zaliczył).
a z tego co pamiętam to w Domżale miał 17 asyst ![]() a jak łobo? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A co nas obchodzi, ile miał asyst w Domżale czy kadrze? Ile ma goli i asyst w Wiśle?
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Junior Battle. Ty jesteś kibicem Wisły, czy Andraża Kirma?
Kirm jest w tej chwili naszym najgorszym piłkarzem. Biega równie śmiesznie jak Łobo, może nie kiwa się sam ze sobą, nie rzuca się na murawę co 2 minuty, ale jednak po akcjach Łoba jest więcej zagrożenia pod bramką rywali. Smutne ale prawdziwe. Kirm jest na boisku niewidzialny i dla dobra klubu wolę, żeby na skrzydle latał Wojtek Łobodziński, który mimo, że nie potrafi to chociaż próbuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
może Andraż ma jakąś rodzinę w Polsce
tudzież ma fana... któremu wpadł w oko fanie Andraża: Co Cię w nim tak uwiodło? że ten a nie np Messi czy Łobo? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tego nie widzę inaczej jak totalne zagubienie i brak aklimatyzacji.
Spójrzmy na to z tej strony: facet ma 25 lat, nigdy nie grał w żadnej innej lidze jak liga słoweńska. Trafia do ligi polskiej - słabej, ale specyficznej, siłowej. Duzo młocki, prawdziwej gry w piłkę niewiele. W Domżale zakładam, że był liderem zespołu, drużyna ustawiona pod niego, był kapitanem. W Wiśle jest inaczej, nikt się z nim nie liczy, inne otoczenie, na boisku same marudy plątające się bez ładu i składu. Każdy tylko macha łapami i oczekuje, żeby mu wystawić na linię bramkową jak to zrobił ostatnio Małecki Brożkowi. Ma prawo być zdezorientowany ? Ja go na razie uważam, za słabego, ale nie skreślam go. Ta jego "patałachowatość" może minąć Nie wszyscy wypalają od pierwszego sezonu i na to liczę.![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wpadł w deprechę ze już nic w piłce nie osiągnie
jedyne co może to wyrywać panienki na ... piłkarza ![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
A mi to wyglada na brak atmosfery w zespole.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w Śląsku jest atmosfera
choć w Wiśle uważam dwóch ambitnych zawodników ofensywnych i byłaby lepsza atmosfera, ale na sukces aniżeli na wspólne obiadki ![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
|
Może Kirm ma ''syndrom Żurawskiego", Żuraw przez pierwsze dwa sezony w Wiśle grał słabo w sumie przez 2 lata gry strzelił 14 bramek a 3 sezonie ja się rozkręciło to poniżej 20 na sezon nie schodził.
Druga sprawa, którą zauważyłem pamiętam jak mówiono że Diaz to pupilek Macieja Skorży, teraz można stwierdzić że to właśnie Kirm był takim pupilkiem( czy był w formie czy nie zawsze grał) bo odkąd przyszedł Kasperczak Kirm rzadko wychodzi w podstawowym składzie- coś w tym musi być. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Aleś się ślepo uparł na tego Kirma. W Wiśle gra słabo( o ile nie bardzo słabo), asekuracyjnie, nie walczy, jest niewidoczny, nie jest skrzydłowym który potrafi zrobić przewagę dryblingiem i dynamiką, przynajmniej jak dotąd. Nas obchodzą jego bramki i asysty w Wiśle, a nie w Domżale w którym przecież już nie gra. Łobo przynajmniej coś walczy, stara się...
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 03.05.2010 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co mnie interesuja statystyki Kirma za czasow jego gry w jeszcze bardziej ogorkowej lidze(slowenskiej)?! W Wisle zaliczyl moze 2 udane spotkania i to wszystko. Prosze, nie porownujmy tez go z poczatkowym okresem Macka Zurawskiego, bo Zuraw cos gral, a Kirm to totalna porazka. Potrzebujemy 2 skrzydlowych i ja juz podalem swoje typy
, bo z Polski jedynymi ciekawym pilkarzem jest Peszko i ewentualnie Iwanski(tak, wysmiewany paczek ma juz 10 asyst, a mialby ich 2 razy wiecej gdyby z przodu grali w Legii napastnicy, a nie kaleki). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mnie najbardziej boli to, że w meczu z Levadią naprawdę się ładnie pokazał, później Odra,
co sie nagle stało? a, i dalej będę się upierał przy reprezentacji, w której gra naprawdę dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łobo walczy? haha ale się uśmiałem, on się odbija od przeciwnika jak od piłki... coś mu CZASEM wyjdzie ale ludzie czym się jaracie? On nic nie poprawił w swojej grze tylko został odciążony od zadań defensywnych i stąd go więcej widać..
A co do Żurawia na początku coś tam grał bo dostawał SZANSĘ więc przestań biadolić For-FuN.. co do wzmocnień to ostanio na onecie był dobry artykół na temat pilkarzy bez kontraktów i był tam taki młody 24 letni maroakńczyk bodajże nim możnaby było się zaintersować tak samo ja Haruna Babangida kolo w ost sezonie na Cyprze jako skrzydłowy zdobył 17 bramek Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 03.05.2010 o godz. 12:20.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Kirm "obraził" się na klub za Levadię. Miał przyjść do Mistrza Polski, zagrać w el. LM ewentualnie/oraz w dość wysokiej fazie Ligi Europy, a tu ni ch*ja. Do tego rozkapryszeni koledzy, którzy nie są przyzwyczajeni, że podanie wymusza się ruchem na boisku, a nie podanie ma ich uruchamiać. Dlatego też Andraż spuścił z tonu, może nie chce się wyróżniać, a może po prostu nie ma z kim zagrać.
I jeszcze co do graczy w "podeszłym" wieku oraz po kontuzjach. Spójrzcie na Ba: niemłody, po kontuzji, tylko kilka meczów w pierwszej lidze francuskiej i... z piłką potrafi zrobić więcej niż zapowiadany jako mega, hiper, pro, wielomilionowy, "ligomistrzowy" Krivets. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
własnie Arturo... dlatego trzeba się skupiać raczej na ściąganiu piłkarzy wyszkolonych w ligach francuskich, holenderskich czy nawet niemieckich (nawet z 2. lig). Jest sporo piłkarzy którzy grzeją ławę w zachodnich krajach a nie są gorsi od piłkarzy, którzy grają w lidze słoweńskiej, białoruskiej, słoweńskiej, polskiej czy słowackiej. A śmiem twierdzić, że są nawet tańsi, bo kluby zachodnie często nie przedłużają kontraktów z rezerwowymi, którzy i tak są lepiej wyszkoleni niż polscy piłkarze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro zardzewiały Ba tak wymiata, to czemu by nie sprowadzić kogoś z 2 ligi francuskiej ?
http://www.transfermarkt.co.uk/en/li...ewerb_FR2.html Ciekawe, czy stać Wisłę na kogoś z top15 ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Witam
Moja propozycja na nasz skład wygląda następująco(myślę nawet, że jest on realny do zrealizowania): Żurawski(Brożek) /Sobiech(Boguski) Żwełakow(Brożek) /Głowacki(Kowalski) /Marcelo(Cleber) /Alvarez(Singlar) Onyszko(Sandomierski) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Ja myślę,że jeśli weszlibyśmy do LM,to za tą kapuchę można by pozwolić na takie szaleństwa.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|